Välförtjänt korv

När matte kom från jobbet lite tidigare än vanligt blev det en rejäl tur i skogen. På vägen tillbaka träffade vi sedan på den trevliga damen med islandshästarna. Hon hade elever med sig ut i skogen som hon undervisade. Det gicktill så att hon stod i en fyrvägskorsning och dirigerade ut ryttarna åt olika håll och så sprang hästarna förbi henne från alla håll. Och där i mitten bredvid henne stod Matte och jag satt mittemellan och tittade. Jättespännande och lite läskigt var det att vara så nära de stora djuren. Jag nosade på hästen som damen höll i också som hon bara hde med i "koppel" och inte red på. Den hästen var väldigt lugn, hon bara nosade på min nos och så sade vi hej. Jag brukar inte känna mig liten men det gjorde jag då.

Vi gick med den snälla damen och hennes häst hemåt för hon skickade ut de andra på en längre runda. Det var en trevlig pratstund tyckte Matte och jag fick mer tid att vänja mig vid hästen när jag gick alldeles bredvid. En gång ville hästen nosa mig i svansen men då fick jag fart på benen kan jag säga, blev allt en smula skrajsen.

Vi var ute i drygt två timmar och när vi kom hem var jag jättetrött. Men efter lite vila fick jag allt komma igång igen för det var dags för brasa och grillning utomhus med Dagismatte och Dagishusse. Jag och Matte traskade bort till brasan när det hade blivit ordentlig fyr i den och så fick jag se alla mina hopsamlade pinnar gå upp i rök. Men jag samlar nya igen. Det braiga är att jag fick rejält med korv förm in insats att samla bränsle till brasan. En tjockkorv och en smaling blev utdelningen. Inga korvbröd men det gör inget för korven är viktigast.

Nu ska jag gå och knyta mig. Är riktigt trött. Innan idag när Matte var på jobbet råkade jag och Knappen gräva ett stort hål där Dagismatte hade några fina blommor. Det var inte bra. Dagismatte var snabb att fylla igen och hon var inte jätteglad. Hoppas blomsingarna klarar sig, det var ju inte meningen att skada dem. Dagismatte brukar inte heller vara långsint så jag hoppas att det snart är glömt.

Härlig kväll

Ikväll gick vi en rejäl runda i skogen. Runt sjön, inne i skogen på små stigar. Inga skogspoliser sågs till och jag gick mest lös. Lite träning med dummies och så lite sånt där tramsigt utställningsspring. Jag tycker det är så fånigt, förstår inte varför matte fortfarande ska försöka. Hon har anmält mig till en sån där tillställning i maj. Fy vad tråkigt säger jag bara.

Nåväl, turen ikväll var väldigt trevlig i alla fall. Vi tränade lite hopp över födelsedagshindret när vi kom tillbaka och så fick jag ett litet litet märgben som jag snabbt rensade. Nu är det kväll och jag kom faktiskt självmant in från trädgården. Har varit ute nästan hela dagen. Jag är så fascinerad av bäcken som nu är igång. Försöker fånga vattenvirvlar. Jag gräver också lite överallt. Kanske måste matte fylla igen hålor till helgen.

Hit och dit men hemma till slut

Igår var en "hit och dit" dag. Det började på morgonen med att Matte skulle iväg till sin specialisttandläkare. Yster höll mig sällskap men jag var ganska sur och pep och fick tillsägelse. Sedan kom Matte tillbaka och jag tänkte att allt var frid och fröjd. Vi gick en promenad alla tre och så åt vi lite. Men så började Matte packa och friden var förstörd. Hemresa. Det visste jag ju men jag tycker ändå illa om när det är uppbrott. Men som det inte var nog så åkte Matte iväg en gång till. Tandläkaren igen, verkar helt knäppt men tydligen var det mycket som skulle fixas där. Två timmar var hon borta. Jag blev kallad Sur-Lakrits för jag låg vid dörren, gnällde lite, var inte alls glad mot Yster. Plötsligt började hon packa ihop sitt piano och då fick jag nästan panik. Skulle hon också iväg. Men nej, det var falskt alarm. Efter det blev jag lite vänligare mot henne, tänkte att jag fick akta så att jag inte blev helt själv.

Till slut kom ju Matte tillbaka och lugnet var återställt för en stund. Fast inte länge. Vi skulle ut en runda igen men då behövde Yster plötsligt cykla iväg för ett ärende akut och vi skiljdes åt olika håll igen för att en halvtimme senare sammanstråla och hämta packning och bege oss mot t-banan. Då åkte selen på för Matte tyckte jag var stressig och svårkontaktbar. Konstigt efter en sån dag?

Det var sorgligt att skiljas från Yster på centralen. Hon såg så dyster ut. Snyft. Men tågresan var ganska lugn. Direkttåg, bara några få stopp och inte så mycket folk som springer i gången. Bara en liten bjäbbig hund låg och morrade åt mig som störde friden men jag bestämde mig för att strunta i den för den var så tramsig. 20 cm hög och så håller den på och kaxar. Jag skulle ju kunna blåsa bort den med en tassviftning.

Det var i alla fall härligt att komma hem till skogen. Jag ville bara vara ute ute ute och matte fick locka in mig till sist. Då rullade jag mig i biabädden och pratade högljutt. Natten blev en smula stökig för jag ville gå ut vid tvåtiden. Matte var inte jätteglad men gick upp. Sedan låg hon och vaknade och somnade i ett tills det var dags att gå upp. Nu är hon på jobbet. Som det kan bli. Tråkigt att skiljas från Yster men skönt att vara hemma fast jag vet inte om matte tycker det är lika skönt att vara på jobbet. Antagligen inte.

Långpromenad i Nackaskogen

Det blev långsovning idag också. När vi vaknade gick vi snabbt ut på promenad. Vi tog vägen genom skogen ner till fotbollsplanen. I skogen fick jag vara lös men när vi kom närmare planen så kopplades jag.


Bredvid planen såg jag ett par hundar och folk som satt där. Jag tittade intresserat dit men fick tillsägelse att komma med. Bara några sekunder senare hade en av hundarna fått syn på oss och var på väg emot oss. Det var en boxer. Ägaren ropade och undrade om jag var en tik eller hane. Matte muttrade att jag är en tik men gjorde sig beredd att köra iväg hunden. Jag sattes på rumpan och Matte gick fram och sade argt till hunden att gå tillbaka till sin matte. Hunden såg lite förvånad ut, jag var inte ett dugg förvånad kan jag säga. Men just som smitaren tänkte vända tillbaka till sin matte kom hon springande och började skälla på min Matte. Matte hade ingen rätt att säga till hennes hund påstod hon. Matte försökte förklara att det är brukligt att mota bort hundar som smiter och att de inte bör välkomnas men den underliga människan hade ingen som helst förståelse och ville inte heller lyssna. Jag kände att Matte var arg men hon höll sig ändå samlad. Den andra kvinnan avslutade med att säga att Matte är dum i huvudet och sedan pep hon iväg och började klaga till sina "anhängare". Matte och jag gick och jag var inte alls intresserad av dem längre. Kalla min Matte för dum i huvudet var verkligen brist på argument. Men det finns alla sorters människor.


Vi gick hem och väckte upp Yster. Vid ettsnåret åkte vi sedan iväg. Matte hade beställt avsläppning i skogen vid Hellasgården ute i Nackaskogen. Yster skulle till samma ställe som igår och spela.


Det var jättemycket folk ute i skogen. Jag och matte tränade lite, först lydnad och sedan apportering. Lydnaden gick bra, apporteringen lite sämre. Jag förstod inte vad matte menade när hon skulle dirigera mig, blev helt förvirrad. Inte mitt fel sade matte och menade att hon kanske gjorde något tokigt så vi bytte till ett vanligt linjetag och sedan någon mer hämtning innan jag fick lov att bada. Jag fick publik när jag var i och simmade, tydligen tyckte tvåbeningarna att jag var våglig som gav mig ut i vattnet. Okej att det inte är så varmt än men det var väldigt varmt i luften och badet gav skön svalka.


Efter badet påbörjade vi promenaden hemåt. Det blev lite badpauser till på vägen och jag fick gå lös ibland men i koppel ibland för det var mycket folk, hundar och cyklar längs vägen.


Matte hade skrivit ut en karta från Internet (eniro) men den var sannerligen inte till att lita på. Matte muttrade att hon hade klarat sig bättre med en kompass för det stod en massa fel på kartan, alltså namn på fel plats och vägar som var utmärkta som inte fanns och några som fanns som inte var med. Allmän förvirring och rundan hem blev därför lång. Tre och en halv timma var vi ute inklusive träning och badturer. Jag var trött när vi kom hem och tyvärr fanns ingen korvkiosk längs vägen. Men jag har fått pizza ikväll så jag klagar inte.


Yster kom hem en stund efter oss, Pinnen kom strax innan Yster och matte har firats lite till ikväll och fått presenter. Trevligt att flocken utökades tycker jag men synd att Pinnen var tvungen att åka hem vid niotiden. Jag har sovit mycket ikväll så därför är jag vaken en stund nu. Yster fixar med Mattes hår. Sedan ska vi nog gå en liten nattpromenad.


En trevlig dag har det varit om man bortser från början men promenaden. Skogsturen och den långa promenaden hem var bra, inte ofta vi gör så långa turer. Till nästa gång ska Matte köpa en ordentlig karta säger hon men jag har inget emot att ta lite omvägar här och där.


En ny dag imorgon med lite allt möjligt och så hemresa. Tiden går fort här hos Yster.


Utflykt till Södertälje

Vi sov riktigt länge idag. Nästan längre än vi har gjort förut tror jag. Men så blev det också lite sent i natt för Yster kom hem, så satt hon och Matte och pratade och åt lite. Jag vaknade såklart och välkomnade Yster men sedan lade jag mig till ro igen.

När vi väl kom ur sängen idag gick vi ut en runda. När vi kom tillbaka väckte vi Yster. Hon var sömnig och hade sovit dåligt men vi fick upp henne. Efter frukost och lite av varje började Matte och Yster vid ettsnåret att göra sig redo för avfärd. Jag var i vägen för att inte glömmas bort men så såg jag att min påhälsningsbilbur fälldes upp och då kände jag mig lugn. Den inställerades i bilen och så bar det av till Södertälje. Där skulle nämligen Yster spela på något stort evenemang. Matte och jag promenerade medan Yster spelade. Det var varmt och mycket folk. Vi gick lite fram och tillbaka och jag fick en korv men sedan drog vi oss ner mot kanalen. Där badade jag. Hämde även en liten dummy till Matte som hon hade i fickan och som slängdes ut. Så svalkande och skönt det var med ett dopp.  

201783-417

Sedan vände vi tillbaka mot centrum, mötte upp Yster när hon hade en liten paus och fikade med henne. Där var jättestökigt runt det där stora nya köpcentrat där festligheterna var. Konstiga människor fanns där också, se bara bilden här.

201783-419

Yster hade sedan en ny spelomgång efter fikat och då tog jag och Matte en promenad mot andra änden av stan där det fanns ett berg med någon slags utomhusmuseum och promenadslinga. Vi satt också en liten stund och tittade ut över stan från en bänk.

Klockan fyra blev Yster friställd för då kom en annan som skulle underhålla. Kunde bara konstatera från min bilbur där jag låg i väntan på Yster att det blev ett förfärligt oväsen med skrän i högtalare när den där Perelli kom. Det låter för mig som namn på änu ett hundfoder men tydligen är hon välkänd bland tvåbeningarna. Men jag hade det bra i min bur och var himla glad att jag slapp befinna mig mitt i smeten.

201783-420

Så här ser det ut med min besöksbur i bilen. Inte lika bra som hemmaburen såklart men helt okej ändå.

När Yster kom bar det av hem till hennes högkvarter. Jag var glad åt att komma hem för jag var trött. Under kvällen har jag mest vilat mig fast jag har ätit lite gott och Matte och jag har varit på kvällsrunda häromkring.

Imorgon har Matte lovat att vi ska ut i skogen. Det ser jag fram emot! Men stan idag var okej, matte var ganska nöjd med hur jag gick och hon säger att det är bra träning för mig. Vi höll oss undan där det var värst med folk och jag fick ju korv, bad, smak av fika och sedan bergspromenad så jag har inget att klaga på. Stan är okej att besöka (bäst är vi hälsar på Wallander och har kovpromenader) men Matte konstaterade att skogen passar oss bättre att bo i. Hon gillar inte heller när det är mycket folk att trängas med.

Jag hoppas på bad imorgon igen i sjön ute vid Hellas skogen. Och så kanske lite träning och såklart en långpromenad. Ska bli skönt att rasta benen ordentligt. Men först en välbehövlig nattsömn.


Lugn tågresa

Det var en lugn tågresa till Stockholm idag. Det var bara en annan hund förutom jag och den såg jag inte, luktade bara. Jag låg mest och vilade/sov och matte slappade också mest, läste lite och slumrade. Skönt att det var ganska lugnt där. Nu är vi hemma hos Yster men hon är inte här. Konstigt. Hon kom inte och mötte oss heller, vi tog t-banan hem till henne själv. Det gick faktiskt bra, jag gick på t-centralen utan gå fint sele och drog bara någon enstaka gång. I gengäld hade matte gott om godis i fickan som jag fick av. 

Matte har sagt att Yster kommer om ett tag, hon är och spelar här i stan. Jaja, det kändes bara snopet för jag trodde hon var här och väntade på oss så jag rusade in och kollade överallt men hittade ingen. Sedan väntade jag på att sängen blev bäddad så att jag kunde hoppa upp. Yster hade ställt fram det fint, min biabädd var på plats, lådan, matburken och jag hade färskt vatten i matbaren. 

Jag har fått lite falukorv och kasslerbitar av matte. Jag har krånglat med maten idag, ville inte äta i morse för jag mådde lite illa och sedan kräktes jag en smula men så gick jag med på att äta lite grann i eftermiddags och nu ikväll slank köttet ner utan några problem. Jag känner mig lite trötter och matte är framme med termomtern ibland och kollar så att jag inte har feber men hittills har allt varit normalt där. Jag tror själv det är de tidiga morgnarna som knäcker mig. VIll ju bara sova sova sova. Under dagen sedan är jag lite piggare, jag har haft grävfnatt i flera dagar. Vårkänslorna spritter i tassarna och lockar mig till grävning i den härliga jorden som luktar så gott. Dagishusse gnäller och gnölar men jag tror inte han är arg egentligen för han förstår nog att jag älskar att gräva och liksom inte kan hjälpa när lusten kommer över mig extra starkt. 

Nu ska jag gå och lägga mig i mattes och min säng och vila mig. Det tar på krafterna att resa även om det var lugnt på tåget så att jag är trötter nu är inget konstigt. Imorgon ska vi sova ut lite, då blir jag nog som en ny hund. Torsdagsträning

Det finns måndagsträning när vi har kurs och nu börjar även torsdagsträning bli ett känt begrepp. Det är nämligen så att vi försöker hinna med lite träning innan matte ska hålla kurs på klubben. Idag kom matte dessutom lite tidigare från jobb så vi hann gott och väl med vad vi skulle. Träningen gick bra, jag var uppmärksam och tyckte det var roligt. Sedan kort promenix i Lommaskogen och så in i bilen. Fick vänta där med luckan öppen och jag hade fullt upp med att spana på folk och hundar men jag var tyst!

Matte verkade nöjd med kvällens kurs. Innan vi åkte hem fick jag springa av mig lite på planen. Kändes skönt att tussa runt där. Det har blivit så fridfulla träningar och turer där. Kanske för att jag inte smiter så mycket längre (knappt alls). Tycker matte känns mindre nervös där.

Mattes försenade present har kommit, nämligen en pin med ett flattehuvud. Den är väldigt fin och matte blev glad. Fler paket finns på posten, tror det är bland annat kaninskinn till fler dummiesar.

Imorgon bär det av till Stockholm. Jag lovar att rapportera i vanlig ordning. Matte jobbar bara halv dag imorgon och så går tåget sent på eftermiddagen.  Hemma igen måndag kväll. Tyvärr missar vi måndagsträningen men det får vara så en gång. Ska bli väldigt kul att träffa Yster och även Medicinpinnen kommer en stund på söndag tror jag. Det blir säkert full rulle som vanligt när vi är på storstadsbesök. Och för en lantis som jag tröttar stadens liv och rörelse. Men omväxling förnöjer!

Matte verkar sura mindre över gårdagens "skogspoliser" som sade att vi inte fick träna i skogen och att jag inte får gå lös. Hon "skiter i dom" som hon säger. Jag får gå lös men radien har blivit lite mindre. Helt okej säger jag. Bara matte är glad och vi får trivas i vår skog så går jag med på det mesta.

Lite dyster stämning

Det började bra när matte kom från jobb. Snabbt ombyte och lite mat för henne, sedan samlade vi ihop dummiesar och gick för att möta Wallander och Helene. Så glad jag blev när jag fick se dem.

Vi tog först en promenad och det gick bra. Sedan skulle vi träna. Markeringarna gick bra. Fältet med dummiesar gick bra ett tag men sedan tog sig Wallander lite rundor och Helene blev en smula irriterad. Jag tog också en lite för stor sväng men skötte mig enligt Matte ganska hyfsat ändå. Men så kom det trista. En bil kom körande, stannde till och ur klev två herrar som kom gåendes upp till oss där vi tränade. De skulle berätta för oss att man inte fick knappt existera i skogen, särskilt inte om man har fyra ben, svans och nos. Igår var det en annan sån är bil som kom körade i full fart i skogen och som tvunget skulle upplysa Matte om att jag inte fick gå lös. Jag går nära Matte ,jag jagar ingenting och sköter mig fint för jag vet vad jag får och inte får göra. Nu är Matte sur för hon tycker de är ena snikna jäklar. Hon muttrar att hon struntar i det och gör som hon vill men det förtar lite av glädjen, så är det ju. Dessutom vet jag hur kort stubin min Matte kan ha och risken är väl att nästa gång så får hon ett sånt där anfall som jag vet att Matte kan få när hon blir riktigt arg. Hon säger att hon skiter högaktningsfullt i vad man får och inte göra för hon vet att jag inte stör någon. Jag känner mig lite ledsen för jag vill ju gärna få finnas till i skogen här, vad är det annars för nytta med att ha den alldeles runt knuten. Tänk nu om inte Helene och Wallander vill komma hit mer och träna och gå promenader. Då blir jag riktigt ledsen.

Tja så vad ska man säga, det blev lite dyster stämning och Matte är sur på alltihopa och är inne i en "jag tycker inte om människor" period (då räknas såklart inte de hon känner och tycker om utan andra). Då är hon tungsint och undrar varför hon inte blev veterinär för varför ska man hjälpa folk när de ändå är otrevliga mot en. Men det går förhoppningsvis över. Matte kan vara sådär lite grubblig ibland, då får jag försöka lätta upp stämningen men nu har jag gett upp och ska lägga mig istället.


Mattes födelsedag

Idag är det min Mattes födelsedag. Vi började fira med en sovmorgon för matte var hemma från jobbet idag också på grund av ögat. Det har varit en lugn dag, jag har faktiskt varit lite trött. Men självklart har det varit tårta och presentutdelning. Matte fick ett lydnadshinder, recept dvd, jättefin bok, en värmekudde till mig (att ha när man har sträckt sig eller när det bara är lite allmänt kyligt), en luftrenare till bilen, en skylt som ännu inte har anlänt som handlar om min ö (berättar mer om den sedan när den kommer), blomstercheckar, godis och av mig fick hon fina koppar med bilder på Flattar och lite text.  Jag har beställt en pin också med flatte huvud men den har inte kommit än :(  Men nu vet hon att den kommer senare. Det blir tydligen en fest till i Stockholm till helgen och det tycker jag och matte är trevligt. Kanske även jag får godsaker då. Och en hel del av mattes presenter har en tendens att även gynna mig så det är inte alls dumt.

Vi var bara tvungna att ta en bild på hindret. Se så fint det är.

image416

Tårtan var mycket god tyckte matte. Jag och Knappen fick märgben, tuggstång och lite annat godis. Har därför inte ätit så mycket vanlig mat idag. Fick lite köttrester från grillningen också så mig går det ingen nöd på.

Jag fick grävfnatt när tvåbeningarna hade sin fika. Jag trodde jag var dold av några buskar men tydligen stod jorden som kaskader runtomkring. Det ropades på mig men jag hörde inte förrän efter en stund. Min nos var nog väldigt brun när jag till sist kom ut, insåg att det var bäst att ge upp frivilligt annars skulle jag bli "uthalad". Men jag fick sån vårglädje. Tänk så mycket jag ska gräva framöver. Fast kanske inte på tomten. Vi får se.

Imorgon ska matte jobba igen. Torsdag också och halva fredag. Sedan ska vi till Stockholm över helgen och även på måndag så det blir faktiskt lite långledigt igen för matte till helgen. Det är bra tycker jag (och matte med).

Till sist vill jag bara säga till Matte att jag tycker du är bäst i hela världen och du anar nog inte hur mycket jag väntar på dig när du ska komma från jobbet. Ibland sitter jag långa stunder och tittar neråt vägen. Och även om jag klantar till det ibland så vill jag alltid göra dig glad och nöjd. Och du har bättrat dig Matte och blir inte sådär sur på mig som du kunde bli innan. Jag är så glad att jag kom till just dig Matte och din flock för jag har det jättebra och så har jag världens bästa kompisar också som du ser till att jag får träffa. Puss på näsan från din Lakrits.

Lursjön luras

Lursjön är lurig. Den höll nämligen inte tätt trots mer än en halvmeter tjockt lager med packad lera. Det var ingen bra lera som hade levererats visade det sig. Dagishusse tröttnade på ständiga mätningar av läckage. Dessutom befarade han att det läckte under Lurön. Därför kom i morse den jättestora grävmaskinen tillbaka och tog bort ön och bottnen ska plattas till och så ska det läggas ut en väldigt tålig gummiduk som ska hålla vattnet kvar i dammen. I Dagishusses andra dammar finns duk fast av annat material. Tydligen ska den nya vara ännu bättre. De gamla dammarna verkar ju ha hållit bra, betydligt bättre än den luriga lerdammen. Så snart är läckagen ett minne blott. Jordkällaren är också snart färdig, maskinen ska ösa jord över den så att det blir en kulle över den. Ska snart komma med bilder.

Det är ju synd att den ursprungliga Lurön försvinner men jag ska få en ny Lurö (ännu lurigare kanske) som är en flytö. Den ska vara fyrkantig och fyra meter bred och lång. Så ska där vara gräs och lite annat. Och så ska det finnas en flytbro också. Det tycker jag är snällt av Dagishusse att han fixar en ö till mig som han lovade även om det blev lite ändrade planer. Kanske blir det till och med bättre så här för han var inte nöjd med ön, han tyckte den blev för liten. Matte har redan frågat om hon får ligga på min Lurö och sola när det är varmt ute och svaret är självklart ja men hon får räkna med att bli nerstänkt.

Dagishusse  har varit ledsen över att dammen har läckt men nu är det bättre fräs på honom igen för nu hoppas han ju på att problemet snart ska vara åtgärdat. Men det var verkligen en lurig sjö den där, jag anade inte hur rätt jag hade när jag döpte den. Fast jag tror Dagishusse vinner ändå i slutändan för han är en envis typ.

Träning, grodor och grisar

Ikväll var det träning i Lomma. Vi var i god tid för en gångs skull och hann gå en liten runda innan vi började. Träningen gick bra förutom att det anmärktes på att jag är långsam på inkallningarna. Men det blev bättre när Matte gjorde sig lite rolig och rullade boll till mig. Alltså, när Matte bara står rakt upp och ner och inte är minsta rolig, varför ska jag då sätta av i full fräs till henne? Nä, hon får bättra sig om hon vill ha fart. Jag menar, jag vet ju att hon är kvar, jag är absolut inte rädd att hon plötsligt försvinner och att jag därför ska springa allt jag kan till henne. Men resten av träningen gick bra. Det började inte så bra för Matte var sur för att jag drog men sedan blev det bara bättre.

Efter träningen åkte jag in i bilen och därifrån fick jag se en rolig syn. Matte och Helene travade bort till gräset och så tog Matte av sig skorna och började kliva i en stor grön mundering som tydligen kallas vadarbyxor. Hon såg ut som en jättestor groda. Men hon verkade ha roligt i alla fall för hon vek sig dubbel av skratt. Tyvärr har jag inget foto på henne men det kommer nog för tydligen ska dessa byxor på något vis användas i min och Wallanders träning. Matte och Helene ska dela på dem. Ett ben var eller? De är inte kloka men strunt samma, bara jag och Wallander får ha kul.

Efter att grodmunderingen hade provats (och godkänts tydligen) skyndade vi till tårtkalas med Dagismatte och Dagishusse. Det var nämligen Dagishusse som var födelsedagsgris idag. Han fick flera paket, bland annat ett från mig. Det var en bild som han hade blivit väldigt fäst vid som jag hade ordnat som bordstablett till honom och den blev han väldigt glad för.

Nu är jag trött och ska gå till sängs. Imorgon är det en viktig dag för då fyller faktiskt Matte år.

Vaccinationsbesked

Matte fick telefonsamtal från Bruksgården där vi var och tog blodprov för snart två veckor sedan. Det var glädjande nyheter därifrån, nämligen att jag hade godkänd antikroppshalt mot rabies. Jag låg till och med långt över. Så nu ska matte bara hämta mitt pass där men det är ju ingen brådska för jag ska inte åka någonstans ännu. Men himmel vilken tur att det äntligen blev resultat av alla sprutor. Nu ska jag ha om ett år igen. Men innan dess ska jag ha min vanliga vaccination. Det är ju inte klokt så mycket vaccin de trattar i mig. Men matte vet bäst.

Vår på Bastudden

Det hade varit på tal att Dagishusse skulle åka till Bastudden och plantera. Bastudden är där underbara stället i Småland där jag och Wallander var i fjol. Det ligger vid sjön Åsnen, alldeles nere vid vattnet. Det är mattes Faster med familj som äger stället men Dagishusse och matte har varit där en hel del genom åren.

Det hade pratats om att jag och matte skulle åka med Dagishusse på hans planteringstur men vi kunde ju inte bestämma något för mattes öga. Men så igår så packades det ändå ihop snabbt efter att vi hade varit i Lomma och tränat lite och matte hade sett på när en hund mentaltestades. 

Jag hann knappt se vad matte packade ihop men bekymrade mig inte heller så mycket för jag hoppades på goda smakbitar av tvåbeningarnas mat. Vid lunch igår packade vi in oss i Dagishusses bil (min bur flyttades över dit) och så bar det iväg. Liten omväg in om någon affär och så är det minst sagt lite annorlunda att åka med Dagishusse (många omkörningar med hastiga gasningar och inbromsningar) men allt gick väl. 

Så glad jag blev när jag släpptes ur buren och matte meddelade att vi var framme. Jag tog ett par rundor på tomten, badade, skuttade och rullade mig. Sedan ställde jag mig  i vattnet en lång stund och bara njöt.

image400
Här står jag och har det så skönt så skönt. Träbryggan ligger på land ännu men stenbryggan finns där som vanligt.

Sedan tog jag och matte en promenad. Vi gick en bit nerför grusvägen, svängde sedan höger där de har huggit ner en massa skog och kom ut på en annan udde en bit från huset. Där tog matte foto av huset.

image401
Titta så mysigt det ligger. Alldeles själv ute på udden.

När vi kom tillbaka hade Dagishusse börjat plantera. Vi kollade lite på honom men sedan tog vi en runda till på tomten.

image402
Här sitter jag vid båtplatsen. Men ingen båt än, den ligger uppe på land.

image403
Det blev många små drickastunder vid kanten. Gott och friskt vatten är det i sjön.

Matte och jag tränade lite också. Hon hade med sig dummiesar som hon lade ut och jag hämtade in. Jag var lite trött av allt så det gick inte så fort men jag hämtade alla och kom in ganska snyggt. Det blev inte så lång träning för matte insåg att jag inte var så pigg längre. Men sedan hände något lajbans ska ni tro. Dagishusse skulle basta i den vedeldade bastun. Matte kunde inte för ögat. Men Dagishusse inte bara bastade, han badade också. Jag blev så förvånad att jag inte ens kom mig för att hoppa i själv. Men matte hade kameran i högsta hugg och dokumenterade.

image405
Titta som han stänkte. Jag står på stenbryggan så det är betydligt djupare där Dagishusse är i.

I den vackra kvällsolen passade matte också på att ta ett kort av stugan och bastubyggnaden. Det var ännu vinterbonat när vi kom. Inga möbler ute, kallt i stugan och inget varmvatten men det fixades snabbt till.

image406
Visst ser det trivsamt ut?

Sedan började kvällens höjdpunkt nämligen grillningen. Fläskfilén lades på grillen. Jag och matte dokumenterade.

image407
Före grillning...


image408
Efter grillning...i väntan på ätning...

Jag fick en rejäl bit filé, sås och lite potatis i en burk som jag tilldelades innan matte satte tänderna i sin portion.

image409
Mums mums mums....

Efter maten strosade jag runt lite. Det började gå mer och mer mot kväll.

image410
Solnedgång över Bastudden.

image411
Ett sista tassdopp och drickning innan det är dags att gå in för kvällen.

Så dukades maten in, matte dukade upp lite tvåbeningsgodis därinne och Dagishuse tände en brasa även inomhus för att få upp värmen lite där och höja mysfaktorn. Själv fick jag tillstånd att krypa upp i soffan och mysa. Matte hade med sig en "hundfilt" som breddes ut där så att jag inte skulle håra ner.

image412
Åh så skönt det var att vila efter dagens aktiviteter.

Ni kan ju gissa vad som hände så småningom. Jo efter lite vindrickande och chokladätande somnade matte bredvid mig. Men efter en stund vaknade hon till och vi gick till sängs. Jag sov hos matte hela natten, vek inte en tum från hennes sida. I morse låg vi i sängen tills Dagishusse ropade att det var frukost. Matte var uppe och sprang lite i natt men mindre än innan tycker jag.

En ny dag innebär nya upptäcksfärder. Efter frukost och promenad där vi utforskade en nerlagd äppelodling så hittade jag en liten brygga i ett hörn av tomten. Den fick jag tvunget prova.
 
image413
Vågar man ta ett steg till eller tippar alltihopa då?

image414
Här studerar jag min spegelbild.

Tyvärr har allt roligt ett slut. Dagishusse blev klar med planerandet alldeles för fort. Jag blev mycket ledsen när tvåbeningarna började packa ihop. Jag mjällade till och med lite på huvudet konstaterade matte så jag blev faktiskt lite stressad. Jag förstår helt enkelt inte varför vi inte kunde stanna längre tid när vi hade det så skönt där. Varför stressa runt så? Tvåbeningarna är konstiga. Matte tyckte ju också där var skönt. Suck. Men det hjälpte inte vad jag tyckte. Det packades ändå. Jag lade mig utanför huset och tittade på.

image415
Jag ser inte särskilt glad ut. Inte så konstigt när vi ska åka ifrån allt det fina.

Jag ville inte gå in i bilen och matte fick hämta mig. Men jag följde såklart med då. Vad ska jag göra? Jag kan ju inte bo där själv. Men det kändes så eländigt sorgligt att åka hem. Nästa gång måste vi vara där längre. Jag önskar att jag kunde sätta Bastudden på ett moln hemma och ha en hiss upp dit så att jag kunde åka dit när jag ville med en enkel knapptryckning. Men det går inte än så länge utan det är bil som gäller.

Förhoppningsvis stämmer ryktena att vi ska semestra på Bastudden en vecka i sommar. Förhoppningsvis ska vi också åka dit med Wallander om vi bara hittar en helg som passar. För mig och Walle passar alla helger men tvåbeningarna verkar ha svårare för att hitta rätt i kalendern. Då kräver jag att det blir längre vistelse än nu. Men matte har lovat det också, hon börjar förstå att jag inte tycker om korta resor.

Å andra sidan så kanske jag inte ska klaga. Bättre lite Bastudden än inget alls. Och jag har det ju bra hemma också. Dagishusse har ju dammar. Fast vattnet i Åsnen var friskare och godare, det måste jag ändå säga.

Vi får vara glada som har ett så fint ställe att åka till då och då. Jag ska drömma om allt i natt. Särskilt fläskfilén.

Mattes öga är förresten lite bättre fast det krånglar en del när det är soligt men nu har matte hittat ett par jättemörka solbrillor som hon har på sig. Hon ser väldigt rolig ut tycker jag men huvudsaken de gör nytta. På kvällarna är det ögat som bestämmer när det är läggdags men det går åt rätt håll i alla fall. Inget jobb imorgon och antagligen inte heller tisdag men kanske sedan. Vi får ta en dag i taget helt enkelt.


Lägesrapport

Det blir inget långt inlägg för jag måste hålla efter matte så hon inte pillar i ögat. Wallander föreslog tratt i förra inlägget, jag börjar tro att det vore en bra idé....

Igår var en lugn dag men på kvällen var vi iväg en stund för matte skulle ju hålla kurs i Lomma. Hon höll kurs och höll ut med sitt öga som blev mer och mer missnöjt. Jag hade inte så kul i bilen men sen fick jag leka med Lennart och en tik som jag tyvärr inte minns namnet på. Hon var inte så leksugen utan morrade mest åt mig och så åt hon kaninlortar men Lennart var desto mer intresserad. Lite väl intresserad tyckte jag han var av min bakdel och vid ett tillfälle sade jag faktiskt ifrån. Jag menar...vi känner ju inte varandra så bra...men det var trevligt att leka.

När vi kom hem gick matte ner för räkning snabbt och natten har varit ungefär som förra natten, alltså springig. Ögat rinner och klibbar igen och ska tvättas och droppas och pust och stånk. Varken matte eller jag får ju någon bra sömn. Imorse var matte på återbesök och han som opererade henne var nöjd och tyckte inte det var konstigt på något vis utan det såg ut som det skulle.

Mattes operation

Matte åkte iväg tidigt imorse, redan kvart i sju. Och redan vid elva var hon tillbaka igen så det hela gick raskt. Men hon var allt lite tagen när hon kom och hon hade ett stort bandage över ena ögat. I vanlig ordning kan inte matte hålla sig lugn så hon började fixa med lit småsaker men plötsligt fick hon lägga sig för hon mådde inte alls bra. Sedan sov hon i nästan två timmar. Eftermiddagen har varit sådär, det rinner och gör ont från ögat men vi har varit ute en runda i alla fall. Matte berättade lite om operationen och jag tycker det låter jätteläskigt. Han som gjorde operationen satte trådar i ögat på henne och det gjorde jätteont. Så klippte han av en muskel, flyttade, sydde ihop och grejade. Örk säger jag bara. Matte sade detsamma men menade att han är duktig så det blir nog bra. Det hoppas jag verkligen. Matte ska dit på fredag igen för kontroll. Förhoppningsvis blir hon nöjd och allt går väl med läkningen. Jag tycker det hela var ganska onödigt men matte får ju göra som hon vill, tycker hon nu att det såg illa ut att ögat var lite snett jämfört med det andra så tycker hon ju det. Det kallas tydligen för skelning. Själv tycker jag att det var ju en del av matte. Men jag bryr mig inte så mycket om hur matte ser ut. Det som är bra är ju att hon ska vara hemma från jobbet resten av veckan för så här kan hon inte komma dit.

Matte har opererats en gång innan i det ögat men det var en annan operation och många år sedan. Det känns konstigt att höra om det eller annat som matte har gjort för längesedan innan jag fanns. Jag menar att det känns konstigt att hon har levt en massa tid innan jag kom till henne. Men så är det ju.

Hoppas det blir en skön sömn inatt så att inte matte ska springa en massa och att vi kan sova ut imorgon.  Jag ska passa matte så bra jag kan i alla fall.


Lång dag för matte

Redan klockan sex lämnades jag i Dagismattes ömma omsorg. Matte åkte till tandläkaren. Jag och Dagismatte tog en liten lur. Jag tänkte att matte kanske skulle komma lite tidigare eftersom hon åkte så tidigt men icke. Efter tandläkaren som förlöpte väl, inget som behövde åtgärdas så åkte matt till jobbet, var där till lite efter lunch och susade sedan till Lund och ögondoktorn. Där tog det hela resten av eftermiddagen men det blir operation imorgon. Klockan halv åtta ska matte infinna sig. Men hon ska vara vaken hela tiden, det tycker jag känns tryggt. Det ska tydligen inte ta så lång tid heller, hon bör vara tillbaka vid lunch.

Efter ögonkliniken gjorde matte en himla bra grej. Hon åkte in om City Gross och tittade i köttdisken. Inga bra märgben fanns där men så ringde hon på och ut kom en snäll dam. Matte frågade efter märgben och den snälla berättade då att hon kunde såga till matte i vilken storlek hon ville. Matte beställde raskt tio stycken nätta fina ben. Åh så goda de såg ut. Men det blev inte ikväll. Kanske imorgon eftermiddag har matte sagt. Men de flesta ska frysas in för att ha fina dagar i trädgården.

Matte har varit lite slunken ikväll, jag tror inte det är bra att gå upp så tidigt. Men hon är glad åt att tänderna var bra och att operationen blir av. Det verkar som att hon ska vara hemma från jobbet resten av veckan och det blev jag glad av!

Om matte är okej till helgen ska vi kanske en sväng till Småland och Bastudden. Måste kolla in stället inför sommaren. Dagishusse ska plantera buskar där. Vi får se, hoppas matte är så pass att vi kan åka med. Hon behöver ju inte köra. Jag tycker det skulle vara mysigt att komma iväg med matte och liksom bara umgås utan att göra så mycket. Men först ska det bli operation innan vi kan säga så mycket.

Jag håller tassarna allt vad jag kan för matte imorgon och hoppas på att han som ska fixa till hennes öga gör ett bra jobb.

Trött träning

Jag var faktiskt trött ikväll när vi hade lydnadskurs. Det var ingen riktig fart i mig sade matte när vi åkte hem. Men jag gjorde inget fel eller så, jag var bara lite dämpad. Fast jag fräste iväg en gång mot Wallander när han drog till ryggsäcken för han ville hämta apporten. Men jag stannade när matte kom sättandes för att hämta tillbaka mig och jag följde snällt med henne så allt återställdes ganska snabbt.

Matte var också trött ikväll. Det kan helt enkelt bero på att vi sov uruselt. Matte vände och vred sig, vaknade en massa gånger och kvart över två trodde hon det var morgon och uppstigning. Ja ni kan ju tänka er hur det blir för mig då. Till slut fick jag henne lugn genom att visa magen och då somnade hon när hon kliade mig.

Imorgon blir det extra tidigt. Mitt i natten faktiskt. Halv fem för matte ska vara hos tandläkaren klockan sju. Tur det inte är så varje dag. Jag är ju medvetslös nästan. Tur att dagismatte gillar morgontupplurer. Sedan ska matte till ögondoktorn på eftermiddagen. Mycket undersökningar imorgon. Jag håller tassarna att allt går som matte vill.

Här är förresten en profilbild från igår som jag glömde lägga upp. Det sägs att jag är lik Mamsen. Det tycker jag låter bra för jag gillar Mamsen och har henne som förebild.

image399

Och med det önskar jag en god natt!

Träning med flattekluben

Idag var det träning vid Saxtorpsdammarna med flatteklubben. Jag och matte körde om Malmö och hämtade Wallander och Helene på det vanliga stället. Sedan bar det av till dammarna. På vägen hörde jag Helene påminna matte om den olycksaliga träningen där förra sommaren när jag efteråt en stund var till salu till lägstbjudande. Usch, jag vill inte tänka på det, jag får lite ont i magen då minsann. Så oväns har jag och matte inte varit varken före eller efter och ska aldrig mer bli!

Dagens träning gick dock bra. Vi var inte något jättestort gäng. Häften började med dummiesar och hälften med vilt. Dummiesarna gick bra, jag hämtade markeringar, vi körde linjetag och så på slutet närsök. Viltet fjantade jag lite med enligt matte men det blev en fin bild i alla fall...

image398

Jag fick väl godkänt när det gällde att vara tyst och vänta på min tur eller vänta på matte när hon gjorde annat .Det var bara en gång jag smet iväg men då hade jag inte koll på att matte hade bundit kopplet i ryggsäcken så jag släpade den efter mig vilket kändes minst sagt fånigt. Tur att ingen var snabb med kameran.

Vatten provade vi också på men det var himla kallt och det blev inga bra avlämningar. Matte funderar på hur vi ska jobba vidare med det där och det kan hon få göra i lugn och ro. Jag väntar gärna med bad tills det blir en smula varmare.

Även om vattnet var kallt så var vädret verkligen härligt. Vårvarmt och skönt i luften. När träningen var klar skydade vi hem via Malmö och hann med lite av varje innan det var dags att åka igen, denna gång till Lund för att hälsa på en kompis till matte som fått bebis för inte så himla länge sedan. Jag har aldrig sett en nyföding på så nära håll så jag fick allt kolla in lite och lukta men det gick bra. Blev en smula bekymrad när hon inte var glad men konstaterade att jag inget kunde göra. Ibland får man inse sina begränsningar.

Måndag imorgon. Tidig morgon. Träning på kvällen. Vardagens lunk.

Sov gott och dröm mysiga drömmar!

Inte så enkelt

Det var minsann inte så enkelt att spåra idag vid Södra Rörum. Det hade regnat rejält i natt, jag hörde även här hemma hur det smattrade mot taket hela tiden. Spåret var aningen urvattnat kan man väl säga och på ett par ställen fick jag snirkla runt lite för att hitta men matte var ändå ganska nöjd, jag klarade ut allt själv även om jag kunde varit mer rakt i spåret. Jag tycker det är bra att matte låter mig spåra i fred, jag tycker illa om att bli tillsagd eller styrd i spåret. Hon har blivit ganska bra på att lägga band på sitt humör matte, jag hörde två gånger hur hon tog ett djupt andetag och liksom slappade av. Det var nog när hon började blite lite irriterad men bestämde sig för att låta mig sköta mitt så sköter hon sitt (dvs håller i linan). Och det blir absolut bäst så tycker jag.

Vi fick skjuts med Ann & Elliot från Staffanstorp och tillbaka. Snällt av dem. Fast tyvärr var det mellanvägg i så det blev inga pussar. Wallander åkte själv med sin mor idag. Vi hade förresten lite problem att hitta Wallanders spår. Inte han då utan tvåbeningarna. De körde runt länge och väl och hade Wallander ute en gång men han fick in igen och så körde vi en bit till. Men så småningom hittade de starten på spåret.

När vi kom tillbaka till Staffanstorp fick jag byta bil och sedan körde jag och matte ärenden. Hon var i djuraffären i Sfattanstorp på jakt efter torkad struts men den var slut. Sedan snabbt in om City Gross. Därefter till Zoo Giganten för att köpa Lakrits konfekt. Sedan var vi så nära Lomma att matte tyckte vi kunde sticka dit för lite rastning och träning. Det gick ganska bra där men jag var lite trött efter spårandet. Vi stannade inte så lång stund utan styrde sedan kosan mot Nova Lund. Först Rusta, vilket enligt matte var helt okej, sedan själva köpcentrumet som enligt matte var förfärligt med folk överallt. Hon skulle ha en present och det gick ganska snabbt att hitta och så sprang hon ut igen mellan långsamtgående shoppingafantaster. Både matte och jag var mycket lättade när vi kom hem. 

Imorgon ska det visst vara någon träning på Järavallen. Ingen ordentlig sovmorgon då heller fast inte lika tidigt som idag. Bäst att komma till ro i tid.  

Magplask...

...i soffan gjorde matte igår. Det var ju fredag, då brukar matte hamna på soffan. Igår sov hon jättekonstigt, låg på mage med hakan på armstödet och armarna rakt fram över kanten på soffan. Men hon vaknde ju efter ett tag och sprang huttrande mot sängen.

Bilen är färdigbesiktigad. Nästa vecka är det mattes tur. På tisdag morgon jättetidigt ska hon till tandläkaren. Det tycker inte matte om och det förstår jag. Hu vad hemskt. Och dyrt lär det vara också.

Senare på tisdagen ska hon till doktorn för att undersökas inför en ögonoperation på onsdagen. Tycker det verkar läskigt att någon ska skära i min matte men hon säger att det inte är någon stor grej. Hon ska vara vaken hela tiden. Vi får väl se hur det blir, jag får avge större rapport om det hela på tisdag när matte kommer hem och vet mer och så självklart när/om det blir operation på onsdagen.
 
Jag har också blivit lite besiktigad ikväll. Hasade lite på rumpan och det fick man visst inte göra utan att bli undersökt. Men det var för att det hade fastnat skräp i rumpan och inte som matte misstänkte för att jag var irriterad och svullen där. Det blev borstning av pälsen också. Det gillar jag inte men vad ska jag göra, kan ju inte komma undan ändå. Saxen är tilbaka från slipning så jag blir säkert anfallen med den också framöver.

Matte ska bli instruktör

Ja, ni läste rätt. Visst låter det konstigt. Min matte ska bli lydnadsinstruktör. Idag drog hon och Karin O som vi hade som instruktör förra kursen igång en allmänlydnad 1 för hundar över sex månader. Det ska vara en till tjej som är med som också ska bli instruktör men hon kunde inte idag.

Tyvärr fick jag inte se hundarna idag, det var bara inskrivning. Det innebar att det snackades helt enkelt. Jag fick ligga i bilen. Trist. Fast vi tränade lite först jag och matte och det gick bra. Sedan fick jag träffa Lennart, Karins hund efter snackandet. Han var först lite avvaktande (jag har smitit till honom en gång och då var han inte så trevlig) men sedan blev han riktigt intresserad och ville gärna hälsa närmare på mig men det blev inte mycket av det tack vare mattarna.

Det som jag tycker är bra med att matte ska bli instruktör är att hon får se en masa hundar som kan mindre än jag och som kanske har fler hyss för sig än vad jag har och då tycker hon kanske inte att mina hyss är så farliga.  Hihi. Bara en liten listig tanke.

När vi tränade idag träffade vi på vår egen instruktör på kursen vi går och han kom med lite "kontakt-tips". Han menade att vi kunde visa upp på måndag hur det ska se ut med kontakten så vi får nog ligga i och träna.

Imorgon bitti ska matte ombesiktiga bilen. Hoppas det går bra. Det blir lite extra tidigt på grund av det. Usch. Bäst man tassar till sängs.

Vårtecken

När man kan vara ute och träna och busa om vardagskvällarna, då är det vår tycker jag. Ikväll kom Wallander och Helene på besök som omväxling mot att jag och matte skulle åka på stadstur. Wallander verkade inte missnöjd direkt när han sprang på fältet med mig.

 image392
Här kommer jag springande. Wallander är långt iväg ur bilden.


image393
Kärleksfulla nafs..


image395
Wallander ligger i gräset och tar igen sig en smula.


image397
Puss min Walle!

image394
Wallander med alla benen i vädret.

När vi hade busat av oss gick vi på en runda. Matte försvann en stund, det var oklart för mig och Wallander vad hon gjorde. Vi fick vänta med Helene.

image396
Här väntar vi på matte när hon kommer tillbaka.

På vägen hem gick vi sedan till stället där matte hade varit och då visade det sig att hon hade lagt ut dummiesar som jag och Walle skulle leta upp och hämta. Det var lite tufft men det gick bra, matte var nöjd både med mitt letande och med mina avlämningar.

Vi avslutade dagen med att dricka ur bäcken och Wallander kunde inte låta bli ett bad i en av dagishusses dammar. Sedan hoppade jag in Wallander i hans bil och jag och matte traskade hemåt.

Vilken mysig kväll det har varit tycker jag. Tack för påhälsningen i min skog Wallander. Du och din mor får gärna komma fler gånger! Enda nackdelen är ju att det inte finns några korvkiosker men här finns mycket annat kul.

Blodprov

Ikväll åkte vi till veterinären för att ta blodprov för att se om de där sprutorna mot rabies har gjort någon nytta. Sist jag blev stucken var det inte så farligt men idag var det hemskt otäckt. Jag tyckte matte var taskig som höll fast mig. Jag försökte rycka undan tassen också men den hölls fast. Snyft. Jag kände mig ytterst förtörnad och det såg tvåbeningarna också på mig men de skrattade bara. Taskigt tycker jag. Men okej, det var ju snabbt överstökat. Hoppas verkligen det blir bra nu då efter allt stök och inte minst för alla pengar som matte betalade för att några droppar av mitt blod ska analyseras.

Vädret är inte heller det bästa men jag tyckte ändå det var skönt att komma ut på en rejäl tur med matte ikväll. Jag hittade en fin pinne och det är alltid något. Det har inte blivit så mycket promenader idag för dagismatte var lite kass i magen. Jag har hållit henne sällskap och så har vi varit i trädgården. Nu är bäcken i full gång igen och det är extra gott att dricka av det rinnande vattnet. Snart ska det nog börja planteras bara dagismatte kommer i form.

Det är inte alltid lätt...

...att lyda. Fast ikväll på kursen gick det ganska bra. Jag smet inte en enda gång fast jag funderade några gånger och det var precis som om matte kände det på sig för hon tog på kopplet. Och en gång så testade jag verkligen matte om hon skulle bli irriterad på mig. I så fall hade jag stuckit ögonaböj utan pardon och utan att hinna tänka över konsekvenserna. Men hon stoppade handen i fickan istället och verkade snäll och då kom jag. Så det gick faktiskt bra ändå får man väl säga fast matte önskar att jag var mer intresserad av henne men då får hon ju också anstränga sig.

I morse däremot var det svårare att lyda. Men det gick väl ändå ganska bra. Det kom nämligen två kaniner springande rakt emot mig på skogsvägen. Jag höll ju på att vrida huvudet flera varv för där var en på varje sida om mig. Inte mer än en meter ifrån mig. Jag slängde mig efter men stannade ganska snabbt på mattes illvrål fast jag hann en liten bit in i skogen. Tänk om jag hade fångat en, vilken triumf (fast jag är inte säker på att matte hade varit lika glad och stolt). Men nu blev det ingen kaninstek till middag utan jag fick nöjda mig med min vanliga mat.

Idag fick vi förresten en medlem till på lydnadskursen och det var Sandy med matte Ann-Sofie. Jag säger välkommen! Kul att vi blir fler. Jag såg att matte delade mig sig lite godis till Sandy via Ann-Sofie. Sandy, håll koll på min matte för hon har alltid gott godis i fickorna!

Välförtjänt vila

Jag tycker jag har gjort mig förtjänt av vila efter denna dag. Först upp tidigt, sedan vanliga morgonrutiner. Iväg för att matte skulle titta lite på ett jaktprov. Jag fick vänta i bilen och hade ganska trist. Men sedan åkte vi och tränade lite lydnad. Det gick ganska bra fast matte hade glömt repbollen vilket var ett klart minus.

Efter ett tag hemma gick vi ut för då kom Ann & Elliot. Efter att Elliot hade gått sitt spår så fick vi busa tillsammans på ängen. Vi gick också en skogspromenad. Sedan vilade jag men vid sexsnåret plockade matte fram duvan som hade legat på tining och så tränade vi lite i trädgården. Gick ganska bra, jag tappade bara den någon gång. Till sist cyklade vi en lång runda. Nu har jag fått mat i magen och är riktigt trött. Visade magen en stund och fick kli av matte och jag tänkte att det är bäst jag skriver lite innan jag törnar in helt för natten.

Vardag imorgon igen. Snyft. Men träning i Lomma på kvällen. Det är ju kul.

Trött och nöjd.

Jag var dötrött när matte väckte mig imorse. Kvart över sex puffade hon på mig ordentligt och sade att jag var tvungen att gå upp. Jag åt lite välling, sov vidare tills matte var klar, sedan gick vi en promenad och kvart över sju rullade bilen iväg mot Malmö. Kvart i åtta hämtade spårtaxin upp Wallander och Helene och så körde vi till skogen utanför Hörby där vi spårar. Jag förstod att matte och Helene ville vara där lite extra tidigt eftersom de lade spår igår och skulle upplysa om vissa små saker när det gällde spåren.

Jag fick ett jättekul spår som var ganska långt men inte så långt att jag kroknade helt. Jag tyckte själv det gick bra och matte var också nöjd. Sedan var det Wallanders tur. Matte hade berättat för mig att hans spår var riktigt riktigt långt. Och nog såg han trötter ut när han kom tillbaka. Men det hade gått bra fast han krånglade när han skulle in i bilen igen. Ville inte hoppa in. Konstigt tycker jag som alltid är glad att få följa med och gärna hoppar in.

När vi hade spårat klart smörjde matte och Helene kråset med fika medan jag och Wallander väntade i bilen. Fast vi fick springa en runda i skogen innan vi körde hem så det var inte så illa ändå.

image391
Här springer vi längs skogsvägen.

Väl hemma insåg jag hur trött jag var och efter lite mat snurrade jag ihop mig i biabädden och var okontaktbar en lång stund. Inte förrän framåt fyra vaknade jag till för då försvann matte ut för att lägga ett spår. Eftersom Elliot inte var med och spårade idag drar jag slutsatsen att det är till honom. När hon sedan kom tillbaka drog vi ut på promenad och avslutade på fältet med lite träning. Jag hämtade dummiesar men matte fick lite problem för hon mindes inte hur många hon lade ut och jag var trött så vi fick hjälpas åt att hämta de två sista. Men jag kom in och satte mig och höll var varenda en tills matte tog dem. Hon var väldigt nöjd och jag med. Jag känner mig stolt när jag sitter där med dummyn i munnen, matte behöver inte ens rätta till mig, jag svissar in mig bredvid henne.

Efter turen blev jag trötter igen. Jag ska gå och knyta mig nu. Jag var trötter när jag vaknade och nu är jag trötter igen. Kanske måste jag skaffa en snabbladdare till mina duracellbatterier. Men jag är ändå nöjd med dagen. Spår, bus, rejäl promenad och träning. Inte illa.

Skumt...

Igår kväll var det definitivt något skumt som jag inte hade fått veta. Jag tyckte matte hade en ovanligt lång dag på jobbet. Men så kom hon. I "hundkläder" och dessutom luktade hon blod om stövlarna. Jag insåg ganska snabbt att hon hade varit och lagt spår. Dessutom luktade hon Wallander. Han hade alltså varit med. Men inte jag. Matte förklarade sedan att hon hade kört direkt från jobbet för det gick mycket snabbare och att Wallander tyckte det var ganska tråkigt att vara med. 

Det måste ha varit jobbigt att lägga spår för matte somnade på soffan vid tiotiden, vaknade tolv och huttrade och skyndade mot sängen.  

Malmö - en stad full av korvkiosker

Det blev stadstur med Wallander, Helene och Frida (Wallanders lillmatte) ikväll. Vi provade ytterligare en korvkiosk, det verkar finnas ett aldrig sinande utbud av korvkiosker i staden Malmö. Korven smakade som vanligt urmärkt. Jag är alltid lite orolig att matte ska ta ett nafs av min korv när hon blåser på den. Fast hon påstår att hon inte gillar tjockkorv. Hur kan man inte gilla det?

Wallander och jag fick springa av oss i rastgården i Pildammsparken. Lite mörka bilder blev det för kameran sviktar alltid i skymningen. Men här är ändå några.

image387
Den vanliga jakten...

image389
Efter bus...

image390
Jag i min fina scarf som jag har fått av Wallander.

Tack för en trevlig tur! Jag tycker du kan komma till mig någon kväll Wallander. Kanske nästa vecka. Så kan vi springa på fältet. Nu är det ju ljust på kvällarna, till kvart över åtta kan man minsann vara ute.

Framsteg

Ikväll var vi först ute och tränade lite innan vi tog fram cykeln och tog en tur. Cykelturen var det väl inget konstigt med förutom att jag var lite trött och sackade en smula. Men träningen var matte väldigt nöjd med. Jag hämtade dummy, kom in, satte mig vid sidan om henne, höll fast tills hon sade "tack" och då släppte jag. Och det hände inte bara en utan alla gånger. Nu var det ju bara en vanlig dummy men ändå. Jag kände mig också nöjd att vi var kompisar och att matte var nöjd. Jag gillar inte när hon är missnöjd men jag har haft problem för jag har liksom velat behålla dummyn, det har varit så svårt att lämna den ifrån sig. Men det är faktiskt himla kul när man jobbar ihop och känner att det funkar. Jag lät också bli att springa efter en hare som såg mör och god ut.

Det är mycket utevistelse nu med dagismatte när vi är tillsammans. Det gillar jag. Hon har mycket arbete att göra i trädgården. Jag hjälper till så gott jag kan. Sedan har det hänt något märkligt när vi går på promenad. Dagismatte har Knappen och dagishusse mig. Det har alltid varit tvärtom. Men dagismatte tyckte jag var envis igår när jag hade bestämt mig för att inte gå åt ett visst håll. Och när de bytte hundar så glömde jag bort att jag inte ville gå. Hmmm....har en känsla av att jag blev lurad. Dagishusse är väldigt envis. Nästan som matte. Men han gillar att gå med mig så jag klagar inte på arrangemanget. Ibland går jag och dagismatte själv en tur också fast kanske inte om vi har varit i trädgården hela eftermiddagen för matte tar ju alltid ut mig på kvällen. Puh, matte har lagt upp ett träningsprogram till mig misstänker jag. Långtur igår, cykling idag. Vad näst? Stadspromenad med korv vill jag ha. Mycket korv.

Sommartider hej hej...

Vi var ute så länge det var ljust ikväll och det var till kvart över åtta. Japp, ni läste rätt. Visst är det härligt. Först gick vi en lång runda och mötte flera hundar och en massa människor som var ute och gick. En av hundarna började skälla argt mot mig och då kunde jag inte hålla tyst. Men det var inte jag som började och det är en viktig detalj.

På vägen hem tränade vi på fältet med dummiesar, både kanin och vanliga. Jag tyckte det var kul och hämtade glatt och höll faktiskt kvar flera gånger tills jag hade satt mig och matte tog dummyn. Okej, det var en vanlig dummy, inte kanin för de har jag svårt att lämna fint för jag vill egentligen behålla dem själv. Men det gick ändå bra totalt. Den enda missen var att jag inte hittade en markering och så kallade matte tillbaka mig men jag ville inte komma för jag ville fortsätta leta (men enligt matte var jag helt fel). När jag inte kom så vrålade matte så argt och högt så jag undrade om något hade hoppat upp och bitit henne. Jag stannade upp och tittade förvånat på henne och sedan kom jag. Då gick matte ut och gjorde om markeringen och så hämtade jag den hur bra som helst sedan. Matte tog på sig skulden för missen så jag känner mig inte dålig för det. 

I övrigt en lugn kväll. Matte säger att det blir många långa promenader framöver och cykelturer för att rasta bort vinterhullet. Okej säger jag, hellre mycket utevistelse än mindre portioner.  


Glada nyheter

Det blev ingen vanlig måndag utan en ovanlig och då menar jag positivt. Matte skulle nämligen inte till jobbet för hon hade tagit ledigt. Hon körde ner bilen på verkstaden tidigt på morgonen för den skulle fixas. Sedan gick hon och gnagde på naglarna när vi tog morgonrundan. Jag visste varför men kunde ju inget göra. Matte var nämligen på intervju till jobb för två veckor sedan, det är den där hmla allmäntjänstgöringen hon måste göra och det är väldans svårt att få i Skåne för det är så många som vill ha här. Jag har inget fått säga att hon var på intervju, hon har hållit hemligt för alla utom mig och jag kunde ju inte sladdra.

Nåväl, matte gick och pillade på fickan med telefonen för hon visste att hon skulle få besked under dagen. Så tog hon upp telefonen och ve och fasa...det stod att det inte fanns någon nätkontakt. Ingen kunde alltså ringa. Full alarmsignal på matte som skyndade hem. Operatören ringdes upp och matte var inte nådig men inget kunde göras, den snorkiga damen upplyste matte om att hon inte var ensam om problemet och att det skulle ta en stund att åtgärda. Matte satt en stund med pannan i djupa veck och sedan tog hon sig samman och ringde till hon som skulle lämna besked om jobbet. Det visade sig att hon redan hade försökt ringa matte...för att erbjuda henne jobb. Tjoho vad glad jag blev, sprang runt och skällde och så för jag förstod ju hur glad matte blev. Hon hade nämligen slängt ur sig att vi kanske fick flytta till Småland för att det var så svårt att få det där jobbet i Skåne. Wallander fick veta och blev olycklig för att jag kanske skulle flytta. Men nu kunde jag lugna honom, matte anropade honom via Helene och meddelade den goda nyheten.

Dagen blev väldigt trevlig. Trots min diet fick jag pannkaka med blodpuddingspluttar. Mums säger jag bara. Och sedan på kvällen blev det lång lydnadsträning i Lomma .Det gick bra fast jag tog ett ärevarv med Zappy men jag blev snabbt förlåten när jag kom tillbaka för matte var ändå på bra humör.

Puh, det var en lättnad med mattes jobb. Tänk om jag skulle hamnat på ett dagis där jag inte kände någon. Nu kan jag behålla min dagismatte och dagishusse och fortsätta spana in tomten, släpa hem pinnar, bada i dammarna, retas med Knappen och ha lajbans. Och matte är också jätteglad för nu behöver hon inte gå och grubbla på det längre. Hon är kass på att inte veta och inte kunna planera, då blir hon butter och nere. Men nu är allt bra tycker jag. Dessutom blir matte lite mer ledig i höst kanske för hon börjar inte det där jobbet förrän förste december och från förste september är hon ledig som det ser ut nu. Lite jobb blir det nog men kanske inte så mycket som nu. Det gillar jag!!!

Elliot på skogsbesök

I söndags vid tiotiden promenixade jag och matte en bit bort mot scoutstugan vid Eksholmsjön för att möta Elliot och Ann. Innan de kom tränade jag och matte lite på fältet där. Det gick bra för matte hade repbollen med och då blir jag upplivad. Men ännu gladare blev jag såklart när jag fick syn på Elliot.

Vi fick först springa av oss lite på fältet, sedan åkte kopplen på och vi tog en rejäl tur i skogen. När vi gick förbi en stor stubbe fick Elliots matte en rolig idé att vi skulle hoppa upp på den. Matte fick fram kameran. En i taget fick det bli för det hade nog blivit liet trångt annars.

image378
Elliot...

image379
Och jag....


På väg tillbaka till Elliots bil fick vi busa på fältet igen. Här är några bilder...

image382
Det gäller att hålla tungan rätt i mun...min hänger ut lite...

image386
Och Elliot flaxar med örat...

Alltid lika trevligt med besök i min skog. Till våren ska jag ta båda mina bästispolare på långa skogsturer med bus och bad (fast det sista håller vi tyst om till våra mattar för annars ska de säkert stoppa oss). Även denna gång tog vi oss ett litet dopp i sjön men det blev inte så mycket arga skrik. Inte lönt konstaterade de väl för vi var ju redan blöta. Hihi. Det gäller att vara snabb och plumsa tyst.


Äntligen...

...fungerar min blogg igen efter två dygns strulande. Det har hänt mycket roligt och jag uppdaterar er så småningom.


/Lakrits


RSS 2.0