Jakt & Fiskemässan

Idag var det dags att besöka Jakt & Fiskemässan på Bosjökloster. Matte och Helene och jag skulle representera Flatteklubben på eftermiddagen. Men redan vid tio hämtades Helene upp och det bar av norrut. Vi skulle nämligen ha lite tid att gå runt och titta innan det var dags att parkera sig vid FRK:s bord.

Jösses vad mycket folk där var. Och massor med hundar. Hur många stånd som helst med olika affärer. Tyvärr lite hundgodsaker. Massor med hundtillbehör men det behöver vi inga. Matte hittade lite saker till sig som var billiga och Helene handlade också. Där fanns lyxkorv och jag vädrade lite efter ståndet men Matte tyckte den var onödigt dyr. Hon menade att vi får så mycket med får pengarna på City Gross och det är ju sant.

När vi kom till FRK:s tält så träffade vi de som hade suttit där innan. De hade med sina flattar, två tjejer. Jag var nog inte helt trevlig mot dem.  Matte säger att jag är sur mot andra tjejer när jag löper och det kanske är sant. Jag känner mig lätt obekväm i deras närvaro, trivs bättre med killar omkring mig då. Jaja, det är ju inte så lång tid det handlar om. I vanliga fall har jag inget emot andra tjejer men visst, jag har alltid lekt bättre med grabbarna.

Nåväl, vi parkerades oss vid bordet och jag tyckte faktiskt det kändes skönast under. Där var svalare och lugnare.Efter en stund gick Helene en runda. När hon kom tillbaka gick Matte en runda. När hon kom tillbaka hade hon med sig en grisknorr till mig som jag raskt snaskade i mig under bordet.

Tiden gick och det blev allt glesare med folk. Vi passade på att ta ett foto på en del av själva slottsbyggnaden. Visst är den pampig.Lagom när vi började känna oss trötta på att sitta där utan att någon kom så annonserades att det skulle vara en liten apporteringstävling på gräsplanen (den som är inhägnad med plastband på bilden ovanför). Helene övertalade mystiskt nog Matte att vi skulle vara med. När det blev vår tur så skickades jag iväg för att hämta men där låg bara konstiga saker. Efter lite letande hittade jag en flytdummy som jag tog in till Matte men sedan låg där bara träskor, bollar och annat. Träskor får jag inte ta, bollar är inte roliga om inte Matte kastar dem etc så det blev inga fler leveranser utan jag sprang helt enkelt och frågade Matte vad jag skulle göra. Hon försökte skicka mig men det blev ingen reda. Matte bestämde då att vi skulle strunta i det och jag tyckte det var ett klokt beslut. Det var en fånig tävling tyckte jag. Matte bara skrattade åt min ovilja att hämta in det som låg därute. Skönt att hon tog det så i alla fall.

Det pangades en massa där idag när jag låg och vilade mig under/bredvid bordet. Lite störande och jag tittade uppfodrande på Matte att hon kanske kunde göra något åt det hela men hon verkade helt obekymrad varför jag inte hade något val annat än att strunta i det jag också.

Men jag var glad när det bar av mot utgången och bilen. Skönt att komma till en trygg vrå. Jag sov när vi åkte hemåt för man blir faktiskt trött av så mycket liv och rörelse. Jag saknade Wallander idag, det hade nog varit roligare med honom. Men det var skönt att vara med Matte fast jag hade hellre varit hemma. Det ska vi vara imorgon på dagen för Matte ska inte till sitt jobb imorgon. Det blir mysmys sovmorgon. Härligt.


Jobb och virus

Matte har varit på jobbet både igår kväll till sent och så idag också. Hon såg helt slut ut när hon kom tillbaka till mig sent i eftermiddags. Stapplade sig ur bilen nästan. Hon hade inte hunnit äta på jobbet så hungern gnagde och det hade varit fullt upp och hon fick jobba över en timme också. Örk. Men jag fick liv i henne och det blev lite lydnadsträning och så promenad. Sedan när Matte startade datorn blev det bekymmer. Hon konstaterade att det fanns virus på datorn. Elände också, jag visste inte att datorer kunde drabbas av infektioner. Och visst är Matte doktor men inte specialist i datalogi. Men Matte är envis och efter flera timmar hade hon lyckats byta ut säkerhetsprogrammet som inte klarade ut angreppet och laddat ner ett bättre som hon fick betala dyra pengar för. Men nu har hoten avvärjts och datorn är förhoppningsvis frisk igen. Tur för mig så att jag kan blogga. Matte ska ringa till Telia på måndag (som har levererat hennes gamla säkerhetspaket) och upplysa dem om att det inte riktigt fungerar alltid och hon tänker inte betala en krona till för det.

Imorgon ska vi visst iväg på något jippo, en mässa för jakt och fiske. Det låter lite spännande. Matte tyckte det kändes så eländigt om vi inte skulle vara tillsammans nu när hon har jobbat så mycket (jag kunde bara instämma) så jag får följa med. Jag ska sitta med Matte och Helene i flatteklubbens monter och representera rasen. Wallander skulle också varit med men Matte säger att det inte går för att jag löper. Helene ville tydligen hellre att han skulle stanna hemma för det blir så jobbigt för honom när jag luktar så gott. Jag hade hoppats på att Matte skulle hitta lite godsaker till mig på mässan men det blir väl inte mycket av det nu i och med kvällens utgifter. Suck. Smolk i bägaren. Men något kanske det ändå blir, man får inte ge upp hoppet.

Vardag

Ja, idag var det jobb som gällde igen för Matte. Upp tidigt, tidigt iväg. Jag blev lämnad med Dagismatte och har haft en bra dag. Matte däremot såg trött ut när hon kom hem och efter promenad (vi hann precis in igen, sedan vräkte regnet ner) och mat säckade hon ihop i soffan. Egentligen skulle vi åkt till Lomma men jag luktar för gott så det gick inte. Istället blev det alltså soffan för Matte. Nu har hon vaknat till och vi ska lägga oss strax. Lika bra hon sov lite extra för tydligen jobbar hon sent imorgon. Jag tycker såklart det är trist att Matte jobbar men för min del är det ju inga problem för jag är med Dagismatte och Dagishusse. Men jag väntar troget tills Matte kommer!

Oreda i klassen

Ikväll var det jaktkurs på Järavallen, gång två av sex. Jag var faktiskt riktigt taggad, hade väntat  en stund i bilen medan Matte gjorde ärenden. Halv sju hade alla samlats, utom Camilla och Enzo som satt fast i kö på motorvägen men de kom strax efter vi hade börjat. Precis som förra gången blev det lite övningar i "helklass" först. Det var dummiesar som trillade omkring oss och så blev det inkallning på led med alla mattar och hussar framför. Då ska man vänta på sin tur att bli kallad på trots att andra runtomkring springer förbi. Det gick bra och jag kände att Matte var väldigt tacksam över det. Killarna i gruppen visade nämligen omedelbart intresse för mig. Själv måste jag säga att det var kul att bli uppvaktad. Vi delades sedan i två grupper och det var flera grabbar i min grupp, bland annat Enzo. Han försökte på olika sätt ta sig fram till mig men hans Matte var påpasslig. Matte höll ganska hårt i mig också.

Vi tränade markeringar på olika sätt idag. Trevliga övningar, lite svårare än förra gången vilket passade mig bra. Jag var lite vimsig ibland men farten var ganska okej, bättre än förra gången. På det hela taget var Matte nöjd och jag fick min macka i pausen. Men jag skapade oreda i klassen för killarna pep och gnisslade över att de ville till mig och jag gjorde det nog inte så enkelt för dem för jag ville gärna hälsa på alla jag också. Matte berättade på hemvägen att Wallander hade haft problem trots att vi faktiskt inte var i samma grupp. Han hade varit mer intresserad av att lukta på ställen där jag hade varit än att hämta dummiesar. Som det kan bli.

Det hann blir riktigt mörkt innan vi var klara och jag var riktigt trött och sov gott i buren på vägen hem. Matte ojade sig lite över att hon ska börja jobba och att sommaren är slut men så påminde hon sig om att det snart bli ledighet igen och att det är trevligt att få lön. Vi får se fram emot det men det blir ovant med tidig morgon. Som tur är kan jag nog vila mig en stund när Matte har åkt. Tänk vad fort tre veckor har gått, det känns som nyss vi åkte till Stockholm med Wallander. Men om man ser det så borde en och en halv vecka gå jättesnabbt och det är bra för då är det ledighet igen. Matte säger att då ska hon hinna göra allt som hon inte har hunnit nu. Haha...det tror jag inte på. Men kanske blir det några kanindummiesar till som blir färdiga i september. Och så behöver en träningsleksak lagas för jag tog av pälsen på den idag (den som jag fick när jag hade blivit champion för en månad sedan). Men Matte kan nog klistra på ett nytt skinn till mig, hon har ju en del ligandes. Två andra leksaker har lite hål i sig och behöver sys. Så visst finns det en del småsaker att fixa med.


Min ö är min borg

Idag hade Matte tagit fram en duva som vi skulle träna lite med. Den var faktiskt lite sunkig konstaterade hon när den hade tinat upp. Den hade nämligen varit i vatten en gång tidigare. Men nåväl, jag gjorde några upphämtningar på land som gick riktigt bra. Så kom Matte på den ljusa idéen att jag skulle vattenapportera. I med duvan och så simmade jag ut och hämtade. Avlämningen gick väl ganska bra. Jag vill gärna skaka mig men har börjat förstå att Matte vill att jag väntar tills jag har lämnat av. Så ut med duvan en gång till. Denna gång landade den nära ön och rampen. Jag simmade ut, tog duvan och så traskade jag upp på rampen och ön. Där släppte jag duvan och började i lugn och ro undersöka mitt bärgade byte. På land började Matte vifta och fäkta. Jag tänkte att hon kanske ville att jag skulle komma och gjorde mig redo att simma in men då pekade hon och viftade ännu mer och ville påvisa att jag skulle ta fågeln med. Men nä, jag kände inte för att ta i den längre för det lossnade massor med fjädrar. Då försökte Matte med snälla visan och bad och bönade. När det inte fungerade tog hon av sig skorna och var på väg i men så ångrade hon sig och började vifta igen och hon påstod att jag kunde sitta där tills imorgon om jag inte kom in med fågeln. Jag satte mig på rumpan och tittade lugnt på Matte. Vilket väsen för en duva. Kanske lika bra att återställa friden tänkte jag och gick bort till fågeln. Matte blev glad igen och hejdade på. Hon stod och hoppade på landbacken, tjoade och tjimmade och till sist tog jag fågeln och hoppade i med den och Matte fick den i handen när jag kom i land. Matte var nöjd och tacksam att hon slapp ta en tur ut med gummibåten eller vada ut.

Matte bytte raskt till en dummy och så fick jag hämta i vatten några gånger till. Avlämningarna gick riktigt bra enligt Matte. Jga gick upp på ön en gång till med en dummy men det var inte lika kul som att ta dit duvan så jag hoppade i igen (med dummyn). På det hela taget var det en ganska rolig träning. Fniss....kan inte glömma hur rolig Matte såg ut när hon fäktade med armarna och fräste därinne på land medan jag satt tryggt på min ö.

Jag spårade i förmiddags. Det gick sådär. Jag hade fullt upp med att kolla in vem som hade varit i min skog över natten. Det var många kan ni tro. Säkert 3 vildsvin, 15 rådjur, 2 harar, 1 räv och lite annat smått och gott. Som ni nog förstår var jag inte i spåret hela tiden. Matte var lite förtretad över att jag kollade runt så mycket. Dessutom tyckte hon det var besvärligt att plocka snitslarna själv. På ett ställa trodde hon att jag var fel och gnölade som bara den men jag var helt rätt. Och på slutet hade Matte klantat till det lite för hon hade först lagt klöven, sedan ångrade hon sig, tog upp den igen och gick en bit till. Men jag var ju helt övertygad om att klöven låg där hon hade lagt den först. Men efter en stund hittade jag den. Matte konstaterade när vi var på väg hem att jag spårar bättre när jag inte är i min egen skog. Kanske ligger det något i det.

Ikväll har Matte hämtat björkpinnar till fler kanindumiesar. Fast det blir inte av med tillverkning nu men kanske i september när Dagismatte och Dagishusse är bortresta och Matte ska vara ledig.

Imorgon är det sista sovmorgonen. Hoppas vi kan ligga länge och mysa. Men som sagt mer ledighet väntar men först lite jobb.

Inflyttning

Det har kommit hyresgäster på min ö, närmare bestämt grodor. De är ganska så lata av sig, flyttar sig först när jag är uppe på ön och tassar runt. Men de får gärna vara där för min del. Jag vet ändå att ön är min.

Det har kommit fler nyinflyttade i dammen. Idag inplanterades en hel massa kräftor i dammen.Det är tydligen en alldeles särskilt fin sorts kräftor som heter flodkräftor. Men det här är ju en damm. Nåväl, man kan inte begripa allt.Här häller Dagishusse ut några av dem i dammen. Några här och några där, annars slåss de om platsen.

Idag har vi också varit och träffat en kompis till Matte i Lund och fikat på stadsparkscafeet. Lite bus blev det på en av gräsmattorna. Det var kul och att gå men fika tycker jag inte är så roligt när bullen är uppäten och det går ju ganska fort. Sedan är det bara en massa blablabla en lång stund.

Ikväll försvann Matte ut en stund och fixade till ett spår till mig. Ser fram emot att gå det imorgon. Vi tränade också lite men någon tur till Lomma blev det inte. Matte kände sig inte i form och hon tyckte inte heller att jag var riktigt i form. Men vi har haft trevligt hemmavid. Bara två lediga dagar kvar nu. Snyft. Men trösten är att Matte bara ska jobba en och en halv vecka, sedan är hon ledig lite igen för Dagismatte och Dagishusse ska resa bort en vecka och vi ska ha hand om deras hund då också.

Ön inmutad

Hurra! I dag klockan halv två var det dags. Dagishusse hade en stund hållit på i verkstan och borrat och donat med min skylt. Matte var lite orolig att han gick hårt åt den men det hade hon inte behövt. Han förberedde bara för fastsättningen där ute. 

Dagishusse klädde snällt av sig och traskade ut i dammen med sina verktyg och skylten. Jag var ju dö nyfiken och ville vara med men insåg ju samtidigt att det blev stökigt om jag hoppade upp på ön mitt under monteringsarbetet. Sedan sprang jag runt om och kollade in honom från andra hållet....

 

Vattnet var inte varmt för en tvåbening utan kläder men Dagishusse är envis och först skruvades ena pinnen fast, sedan den andra...Sedan stannade Dagishusse kvar i vattnet och inväntade mig. Han lade godisar också på ön.Det gick mycket lättare med den nya mattan på rampen. Jag sprang nästan upp ur vattnet, det gick i ett huj. Dagishusse var så nöjd så nöjd med sin konstruktion. Matte och Pinnen hejade på från land.


Här sitter jag på min fina ö med skylt och allt!

När man har varit på ön ska man ta sig i land också och det tycker jag är lajbans. Man bara gör så här:Det är så roligt när det plaskar och jag kan tala om att det blir ett rejält plask när man gör som på bilden.

Ett foto på bara ön med skylten får vi naturligtvis också ha.Jag hoppade i flera gånger till och klättrade upp på ön under resten av dagen. Det är jättelajbans tycker jag. Mindre kul är att Pinnen åkte hem till Stockholm sent i eftermiddags. Trist tycker jag. Men jag har ju Matte hemma ett par dagar till så jag ska inte klaga.

Lite träning har vi också hunnit med idag men huvudnyheten är såklart att min fina ö nu är helt klart. Visst kan gräset växa sig starkare men jag bara blandar om i gräsfröna när jag landstiger och det måste ju vara bra för tillväxten.

Tack snälla Pinnen, Matte och Dagishusse för all hjälp med min ö och bomärket!

Försening av inmutningen

Bomärket till min ö är ju klart sedan igår. Det var meningen att det skulle sättas upp i morse i närvaro av Dagishusse, Pinnen, Matte och mig men det har blivit försenat. I morse tillkallades nämligen Matte till Dagishusse som hade blivit sjuker. Han hade fått så förfärligt ont och fick skickas till sjukhus tillsammans med Pinnen som höll honom sällskap. Där skickades han runt för att utesluta att han hade drabbats av något farligt och vid tretiden kom han tillbaka med piller som ska ta död på bakterierna som har invaderat honom. Kräftskivan ville han inte alls ställa in så det var ett farligt sjå att få allt klart. Ön fanns det inte tid till idag tyvärr. Jag var besviken men Dagishusses hälsa måste ju gå först. Han har lovat att han ska hjälpa till imorgon. Men jag tänker att ni måste ju få se hur fin flaggan/skylten blev, därför lägger jag upp en bild. Naturligtvis kommer fler så fort den är på plats på ön.
Ikväll blev det allså besök av släkten på kräftskiva. Mattes kusin Eva har skaffat en söt liten hund som heter Emmi. Hon är väldigt försktig av sig och ville inte leka med mig för hon tycker nog att jag är för stor och ser farlig ut. Men jag är ju inte alls farligt men jag har bestämt mig för att lämna henne ifred för hon kommer ändå inte att vilja leka med mig. Fast kanske längre fram när vi har träffats lite mer.Lilla Emmi!

Jag tycker tvåbeningarna har varit högljudda ikväll så jag har faktiskt hållit mig ovanligt mycket på min kant. Matte, hennes två kusiner Karin och Eva och så Emmi gick på kvällspromenad i regnet och det var skönt att vila öronen från stojet. Nu tror jag faktiskt jag går och knyter mig även om Matte säkert är uppe en stund till.


Bomärket tar form

Bomärket till min ö är färdigt för (sj)ösättning. Det blev jättefint. Pinnen har gjort en stor insats, det måste jag verkligen säga. Hon och Matte hjälptes åt att skaffa lämpligt tyg och sen har Pinnen sytt både länge och väl och Matte skaffade fastsättningspinnar. Imorgon ska Dagishusse hjälpa till med att fästa härligheten och sedan ska ni få se. Det finns en bild tagen inomhus redan nu men jag har fått lova att inte lägga upp den här på bloggen för allt ska vara klart först. Tänk så fint det ska bli. Dessutom har Dagishusse satt antihalkmatta på landgången för den var lite hal så imorgon ska ön bestigas igen.

Det har varit en trevlig dag annars förutom att Matte har haft skallebank. Men vi träffade en kompis till Matte och var ute och promenerade länge och väl i Bokskogen och så snackades det en massa. Fikades gjorde det också sedan och jag fick en glass men där var mycket getingar och Matte blev alltmänt uppstressad. Hon är så rolig, så säger hon till mig att hålla mig lugn när hon fnattar runt och fäktar vilt omkring sig. Lätt för henne att säga...

Nu är det faktiskt sängen som gäller för att Matte ska vakna upp med huvudet lite mer på rätt köl.


Träning och hämtning av Pinnen

Pinnen skulle hämtas vid tåget klockan nio. Då passade och jag Matte på att åka till Lomma och träna innan hämtningen. Redan kvart i sju var vi där och vi tränade över en timme (fast inte hela tiden, lite prat för Matte och väntan för mig). Det blev platsliggning tillsammans med en massa andra hundar. Matte hajade inte att de skulle låta sina ligga i fem minuter, alltså fick jag ligga lika länge. Fast hon kom och gav mig en godis lite över halvlek men avlägsnade sedan sig igen. I alla fall gick det bra ikväll tyckte Matte. Hon jämrar sig över att hon jobbar när det klubbläger så vi kan inte åka med. Synd men det kommer kanske fler tillfällen.

Efter Lomma bar det av faktiskt till Staffanstorp först för att hämta pizzor som var beställda av Dagismatte. De hämtades och sedan fiskades Pinnen upp vid tåget i Lund (pizzorna före Pinnen pga att pizzabagaren stängde redan nio). Allt gick väl och nu har det ätits pizza. Även jag fick en ansenlig smakbit och känner mig mätt och nöjd.

Lite dummyträning hann vi med tidigare idag förresten och det gick bra tyckte Matte. Hon får nog göra det svårare för mig sade hon efteråt idag så imorgon blir det nog lite annat förhoppningsvis. Jag gillar variation, om Matte blir långtråkig har jag en särskild min för det och hon uppskattar den inte...

Nu måste jag vila mig, jag har märkt att jag behöver mer sömn just nu när det är mycket med löperiet. Bäst att vara pigg imorgon för det blir säkert en del aktiviteter och så hoppas jag ju på att mitt bomärkte till ön, dvs en flagga/vimpel ska börja konstrueras av Matte och Pinnen. Sedan ska vi träffa en kompis till Matte på eftermiddagen och gå promenad. Fullt upp med andra ord. Det gäller att njuta av semesterdagarna.

Kursstart

Ikväll började jaktkursen på Järavallen som Matte och jag kom med på. Vi var ju och gjorde inträdesprov för två veckor sedan. Då drog jag ju en runda med en av instruktörernas hund och det uppskattade Matte inte alls. Men vi fick komma med ändå och idag var det förmaningstal och till och med förhandlingar om att jag skulle få en av Mattes fikamackor om jag uppförde mig väl. Det tyckte faktiskt Matte att jag gjorde. Visst, några avlämningar var lite skruttiga men några var toppen. Farten var inte riktigt som vanligt tyckte Matte och visst, jag kände mig inte riktigt rask i benen. Det kanske är löperiet som gör så med mig för jag tycker nog att jag har tappat lite i fart de senaste dagarna. Jag vilar mig lite mer, orkar lite mindre. Men det är förhoppningsvis övergående.

Vi fick stifta bekantskap med övriga kursdeltagare och där var en hel del bekanta ansikten bland flattar och mattar. Labbarna var nya för mig men trevliga att träffa. Räknade inte hur många vi var totalt men en hel del för vi blev delade i två grupper och så var det två stationer. Ja först gjorde vi lite tillsammans alla men ganska snabbt blev vi delade. Jag och Matte började hos Gert där det tränades stadga. Vi skulle vända och hålla på och gå runt medan andra apporterade och så skulle jag inte bry mig om vad som hände runtomkring. Det gick över förväntan enligt Matte, jag var fokuserad på henne mest hela tiden.

Sedan var det fikapaus och jag fick min macka. Dagismattes hembakade bullar med smör och ost. Mums. Efter det var det dags för makeringsträning med Kent. Några avlämningar var sisådär men det var enligt Kent Mattes fel och inte mitt. Fniss. Jag hade lite dålig fart tyckte Matte men hon säger att vi skyller på hormonerna.

Vi höll på tills det blev mörkt och vi var inte hemma förrän efter tio. Först blev det välling i magen och sedan tyvärr pälsvård för jag hade fått en massa jätteklistriga kardborrar i pälsen. Överallt satt de. På bröstet, under magen, i fanorna och i svansen. Suck. Matte borstade och ryckte. Men nu är de där otäckingarna borta i alla fall. Nästa gång får vi försöka undvika dem. För det blir sån här träning fem onsdagar framövre nu. Skojigt tycker jag.

Semesterdag

Nu känns det verkligen att det är semester. Sovmorgon (fast en fluga väckte Matte halv sex men vi somnade om sedan), träning lite när som under dagen. Promenader när det passar, lite pyssel med allt möjigt. Matte är på sorteringshumör. Tur man går säker, jag kommer inte att sorteras bort i alla fall. Ikväll har Matte druckit en massa vitt vin och nu är hon lite bluddrig i huvudet säger hon. Som det kan bli när det är semester. Men imorgon duger det inte med vindrickande för då sätter apporteringskursen igång. Bäst vi skärper till oss. På torsdag kommer Pinnen, på fredag ska vi träffa kompis till Matte, på lördag är det fest som Mattes föräldrar ordnar med kräftskiva. Jag ser fram emot Pinnens ankomst. Hon ska hjälpa till med att sätta bomärke på min ö och det tycker jag är toppen.

Lydnadsträningen återupptagen

Ikväll var det Lomma BK som gällde. Det var ett tag sedan sist, semesterresa och annat har kommit emellan. Men ikväll fick vi superbra hjälp av Zicos Matte Heléne som gav min Matte en del välbehövliga råd. Matte gör saker som får mig att prestera sämre än vad jag behöver göra. Hon har alltså en del att träna på. Naturligtvis inkluderas jag i den träningen.

Ett stort problem är när vi ska börja gå...jag tror det är så här att Matte inte litar på att jag hänger med och då blir jag osäker och så hänger jag inte riktigt med. Om Matte lär sig lita på mig och faktiskt går och inte som nu att hon går men ändå inte går så kanske jag blir lite gladare till mods.

Förhoppningsvis ska Matte och jag "hitta hem" med detta så att vi kan göra debut på tävlingarenan i höst med lydnaden. Någon gång måste ju vara den första för alla. 

Besök i Bokskogen

I eftermiddags träffade vi en kompis till Matte och gick promenix i Bokskogen vid Torup. Där mötte vi många hundar och det tyckte jag var jättekul. I början av rundan gnölade Matte över att jag var lite stökig och drog i kopplet men sedan blev jag lugnare allt eftersom. I vilket fall var det trevligt att träffa Emma och att komma till Bokskogen och gå en runda. Visst gillar jag min Lakritsskog bäst men det är absolut inte fel att komma till andra skogar och kolla in hur det ser ut där.

Annars har det varit en lugn dag. Vi sov länge och låg och hade det mysigt en lång stund också. Jag älskar sovmorgnar. Det är så skönt att gosa in sig i täcket hos Matte och inte behöva passa någon tid. Jag gillar Mattes semestervanor för hon lägger sig ganska tidigt och sover länge och det är helt och hållet min melodi. Tyvärr varar det väl inte för evigt men nu är nu.

Jag såg att det togs fram en fågel ur frysen ikväll. Förhoppningsvis lite träning imorgon och sedan sade Matte att det blir Lomma på kvällen. Det ser jag fram emot, jag tycker det ska bli kul att komma igång igen.

Landstigning

Det har varit en innehållsrik lördag. Det började med att Matte och jag sov ut och låg och hade det mysigt i sängen. Då upptäckte Matte att jag har börjat löpa. Attans tänkte jag fast Matte säger att det var bra tajming för jag får inte umgås så mycket med Wallander när jag löper. Det är enkelt att räkna ut att det hade blivit trubbel om löperiet hade startat en vecka tidigare.

Nåväl, efter uppstigning och morgontur körde vi en runda för Matte skulle några ärenden. Det var ganska kvickt avklarat och så vips var vi hemma igen, några märgben och lite lever rikare. Då tyckte Matte det var dags att titta närmare på ön. Hon utrustade sig med godisbitar och så traskade vi bort till dammen. Jag plumsade i med en gång för jag var varm.Ön däremot tog det en liten stund att komma underfund med. Jag upptäckte snabbt rampen men tyckte den var lite läskig. Kom lite fel på det.Då testade jag att simma runt ett par varv för jag tänkte att det kanske fanns ett bättre uppstigningsställe på andra sidan...Jag simmade också in en sväng till Matte och sedan ut igen.Till sist såg jag ingen annan lösning än att ge mig i kast med rampen...Jag kämpade och kämpade...Och till sist kom jag upp...Landstigningen fullbordad!

På ön regnade det godis men tyvärr har Matte väldigt dålig träffsäkerhet så många hamnade i vattnet och blev kräftmat för de sjönk så snabbt att jag inte hann hämta upp dem.

Man ska ju ta sig ner från ön också och då gör man så här:En liten bit nerför rampen....Och sedan plums i plurret...mycket enklare än att ta sig upp.

Jag var ute på ön en gång till sedan och då gick det lite fortare att ta sig upp. Men Dagishusse har lovat att det ska komma en matta som ska göra rampen mindre hal. Det låter bra tycker jag. Men jag är nöjd för nu för jag har landstigit på min ö. Ingen flagga finns än att sätta dit men den kommer nog.

Senare i eftermiddags plockades cykelkärran och cykel fram och efter lite pumpande och trixande så tog jag och Matte oss en tur. Det blev inte så länge för Matte hostade så i uppförsbackarna men det var ändå trevligt att komma ut lite i min fina kärra.

Här är en bild på ekipaget:Det har också gnagts märgben och så tränade vi lite med vårt fina hinder på tomten. Det gäller ju att komma igång nu igen efter semestern. Resultatet av denna dag är att jag nu är trötter och behöver sova.


Borta bra...

...men hemma bäst.

Ja det gamla talesättet stämmer alltid. Det har varit en härlig vecka men det var väldigt skönt att komma hem också. Det var en tuff dag också. Det kändes svårt att lämna Yster vid tåget i Alvesta. Hon åkte norrut mot Stockholm och vi åkte söderut mot Malmö. Men så är det ju, hon har sitt liv i Stockholm. Vi får vara glada för de stunder vi kan ses för då har vi ju så himla trevligt. Även Matte var moloken när hon kom från tågstationen och hade tagit avsked. Men inte lönt att hänga läpp. Det bar av i rask takt mot Malmö. Ett stopp på Teba där Matte gjorde en snabbhandling och så fick jag och Wallander sträcka på benen. Men sedan var det raka spåret till Malmö och Wallanders gata. Oj så glad han blev att träffa sin familj. Matte och jag följde med upp och Matte fick lunch, sedan var det dags att säga hejdå till Wallander också. Det kändes konstigt faktiskt efter så många dagar tillsammans.

Det har varit en jättekul vecka med Wallander. Vi har gjort allt tillsammans! Sovit, busat, ätit, pussats, badat, gått i skogen...you name it. Fast det är några saker jag inte har blivit klok på med honom. Jag förstår inte varför han inte vill hoppa in i bilen. I morse blev vi sinkade en bra stund för att Wallander skulle envisas med att inte hoppa in. Jag hoppade ur buren, sprang bort till honom och sade vad jag tyckte men det tog ändå en bra stund och Yster rustade sig med gott tålamod och allt gick ju bra men ändå....Vad är meningen med att inte hoppa in? Kvarlämnad vill man ju inte bli. Nä, jag tror faktiskt bara han retas!

Det känns härligt också att ha Matte för sig själv. Jag har mer än gärna delat med mig till Wallander av henne men det är en särskild känsla att det bara är jag och Matte igen. Och snacka om att det ska bli skönt att sova i hemmasängen i natt, det tycker både jag och Matte. Nåde den fluga som stör Matte och mig för vi ska snusa så gott.

Jag måste förresten berätta att min ö är på plats och klar men mer om det imorgon då det också kommer bilder. Nu ska jag se vad Matte hittar på och kolla om vi inte kan lägga oss snart för jag är så trötter. Det tar på krafterna att vara på resande tass och dessutom att bryta upp och skiljas från de man gillar. Matte säger att jag och Wallander har hållit igång så mycket så det är inte konstigt att vi behöver ladda batterierna nu och det stämmer nog. Jag tror Wallander är trötter han med. Kanske ännu tröttare än jag för han har ju varit ifrån sin flock också och haft lite svårare att koppla av.

Till sist vill jag säga att det har varit så roligt att Yster kunde slita sig loss från storstan och umgås med oss. Ja, först hälsade vi ju på henne och det var toppen och sedan tog vi med henne till Småland. Bättre kan det ju inte bli. Hoppas vi ses snart igen men tills dess säger jag: Ta hand om dig allra käraste Yster!

Sista dagen på Bastudden...

... i alla fall för den här gången.

Ja, tiden går fort. Idag har det varit sista dagen på Bastudden och semesterresa. Imorgon bär det av hem och så ska Wallander lämnas tillbaka till sin flock. Vid luch idag ringde Helene och pratade med Marie och allt var frid och fröjd, de var hemma igen i Sverige.

Idag har vi varit på utflykt till samma naturreservat som i förrgår men vi gick en annan runda. Där hittade vi en skylt som Matte bara var tvungen att plåta oss vid.Efter skogsturen blev det en runda om Tingsryd för att handla och sedan hem igen. Så lite ute och lite inne, mat i magen och lite godis. Sedan en busrunda till innan det började mörkna.


Full fräs...


Jag funderade över om jag skulle hoppa i båten men avstod...

Det var en vacker kväll om än lite kylig. Solen går ner ganska tidigt nu. Matte säger att det luktar augusti och jag tror bestämt hon har rätt. Hon har hunnit med fler augustimånader än vad jag har.  Sommaren sjunger på sista versen i alla fall. Vi får minnas alla fina dagar som har gått och hur vackert det kan vara.


Åsnen en augustikväll...

Och till sist innan det var dags att gå in för kvällen ställde jag mig en stund för mig själv på bryggan och blickade ut över sjön och lät tankarna vandra kring  veckan som har gått.Och med detta önskar jag God Natt. Jag ska nu njuta av brasan och de sista flyktiga timmarna av Bastuddenvistelsen men ser också fram emot att komma hem imorgon. Wallander längtar efter sin flock. Yster behöver hem till sitt och Matte har saker att ordna med. Resan går mot sitt slut men inte semestern och det känns härligt att vi har fler lediga dagar tillsammans.


Sightseeing

Dagen började med att Matte klippte gräsmattan. Det var faktiskt så att Matte vaknade redan kvart i sju. Då gick hon upp, klädde på sig och släppte ut mig och Wallander. Sedan tittade hon på klockan och blev helt bestört för hon trodde nämligen att klockan var nio. Det gick ju inte att klippa gräset så tidigt. Alltså blev det en stunds vila till för att kompensera för att Matte låg vaken länge och väl i natt och hostade och hostade.

Yster kom ur sängen när gräsmattan var så gott som klar. Hon var inte riktigt kry men efter en viss startsträcka kom hon ändå igång ganska väl. Wallander och jag hann med ett litet märgben var under den tiden.


Mums vad gott.

Under eftermiddagen åkte vi till ett naturreservat för att gå promenad. Det var ett annat ställe än igår och i mitt tycke var det här bättre för det fanns fina badmöjligheter men också härlig bokskog att springa i.


Svalkande bad...


Jag och Wallander blickar ut över sjön.

Efter skogstur körde vi till Växjö. Det var lite ärenden som skulle uträttas men vi gick en runda på stan också. Innan vi åkte hem blev det glass också på en glassbar. Vi åt alla mjukglass fast jag och Wallander fick våra i bägare och utan strössel. Det var jättegott med glass. Tyvärr blev Matte konstig i magen av glassen, vet inte varför så hon har jämrat sig lite över sin mage ikväll. Fast inte värre än att hon kunde äta grillmat så det kan nog inte vara så illa.

Det har hänt en sak idag som jag måste berätta om. Wallander vill ogärna hoppa in i bilen. Det kan ju tyckas vara sin sak men att han vägrar hoppa in förstår jag inte. Idag gick det så långt att´han blev ifrånåkt. Men det var ingen fara för honom och han insåg snabbt sitt misstag och kom knatandes för att få följa med. Men att han vågar?

När vi åkte hem passerade vi en häftig vägskylt som Matte bara var tvungen att fota. Yster är till höger i bild.Ikväll har det grillats mat utomhus. Jag satte mig på bryggan och blickade ut över sjön. Det var så stillsamt och skönt att sitta där.Nu är vi inomhus igen och jag ska krypa upp i min säng och titta på brasan som brinner hemtrevligt. Det har varit en trevlig och givande dag men många nya intryck. Vädret har varit mycket bättre än igår, faktiskt riktigt soligt ibland. Fast ikväll var det lite svalt och tvåbeningarna var frusna av sig.

Hoppas Mattes hosta har lugnat sig så att vi får sova ostört i natt!

Heldagsregn

Det har faktiskt regnat mest hela dagen. I morse var det uppehåll men sedan kom regnet under förmidddagen. Vi var uppe en sväng ganska tidigt men sedna gick Matte till vila igen på sin soffsäng. Jag hängde på för jag är minsann inte morgonpigg av mig. Wallander vilade också en stund.

Dagens höjdpunkter har helt klart varit simträning med Matte och promenad i ett naturreservat en bit härifrån med bil. Simträningen gick till så att Matte slängde ut leksak så lång hon kunde och jag och Wallande simmade ut för att hämta. Eftersom jag alltid hinner först kastade Matte en sak till Wallander som han hämtade på vägen in.Ikväll åkte vi iväg till ett naturreservat en bit bort och gick promenad. Där var en jättefin promenadväg som hette Strandstigen som passade oss alldeles utmärkt. Jag och Wallander fnattade runt och Matte och Yster tuffade på.


Ett av våra otaliga dopp...

Där var inga andra  alls som var ute och promenerade där så vi gick i nästan en timme alldeles i fred. När vi sedan skulle hem ville Wallander som vanligt inte hoppa in i bilen men efter viss övertalning så gick det. Jag fattar inte varför han inte vill komma med. Tänk vad hemskt att bli ensamlämnad långt hemifrån. Jag hoppar in så fort jag kan.

Nu är det kväll. En brasa är tänd och det känns mysigt här inne. Yster är inte så yster idag för hon är trötter. Även Matte verkar lite seg. Jag är faktiskt också trött av utelivet. Wallander har lite svårare att komma till ro men så hämtade Matte in fällen från bilen och då blev han glad att han liksom fick en egen plats. Det kan inte vara lätt att vara ifrån sin flock och då kan man minsann behöva en egen plats.

Hoppas det blir bättre väder imorgon!

Semester på Bastudden

Igår var det återigen resedag. Nu kom vi inte iväg förrän framåt eftermiddagen för Yster hade en hel del hon behövde ordna med innan vi kunde åka. Men bättre sent än aldrig och så småningom rullade bilen ut från Stockholm och söderut. Yster körde första biten, sedan bytte de och Matte körde resten. Jag tyckte det var helt ok att åka bil igen, jag gillar min bur. Wallander var lite mer trumpen, han tyckte det var trist meddelade han mig. Några långa stopp blev det inte för vädret var inte det bästa och Matte och Yster ville komma fram men två korta promenadpauser hann vi med.


När Matte öppnade buren när vi kom fram visste vi inte riktigt om vi vågade tro att det var sant. Men jo, det var Bastudden vi hade kommit till. Vi hoppade ur och sprang genast en repa runt huset, kollade in bryggan och badade lite trots mörkret som då hade lägrat sig. Matte och Yster packade in och en brasa tändes inomhus. Lite kvällsmys hann vi med innan det var dags för sängen. Wallander hade lite svårt att komma till ro, jag tyckte han brukar inte vara så men jag tror det är för att han undrar lite över sin flock och att det är ovant att han är själv med oss.


Det blev en ganska tidig morgon för Matte för Wallander ville inte sova mer. Men hon var ganska pigg och tyckte inte det gjorde så mycket. Under förmiddagen blev det bus, bad, mat och kort promenad och sedan lite innevistelse för det regnade en rejäl skvätt och sedan mer utevistelse. Här är lite bilder.  


På span.


Fin utsikt.


Jag och min pinne.


Blå blå är kärleken...

När Yster gick upp blev det snack och lite allt möjligt innan det bestämdes att vi skulle åka en runda. Det blev Tingsryd och Wallander och jag fick vänta i bilen medan det handlades mat. Sedan åkte vi hem igen och det blev mer bad och bus.


En promenad ner till campingen har vi också hunnit med. Sedan tände Matte eld för korvgrillning. Då regnade det igen så hon hade lite bry men sedan klarnade det upp. Yster hade för sig att hon skulle bada och det tyckte både jag och Wallander var jättekul. Vi simmade med henne en lång bit ut.

Jag och Wallander på väg i...


Här ser man bara guppande huvuden långt ut.


På väg in igen på en rad.

Det var jättelajbans att bada med Yster. Förhoppningsvis blir det fler gånger. Men nu har vi gått in för kvällen. Jag är trött. Det tar på krafterna att vara igång hela dagen. Måste vara i form tills imorgon!På äventyr i Nacka skogen

I morse skulle Pinnen iväg till tåget för hon skulle åka iväg på en kurs.  När hon gick till t-banan så följde jag, Matte och Wallander med och sedan gick vi morgontur. Eftersom Matte har varit lite krasslig i sina luftvägar med hosta så gick hon och vilade sig när vi kom tillbaka och hon somnade faktiskt en stund innan Yster gick upp.Här ligger jag och vilar mig med tassarna i vädret. Skönt...

Runt lunch åkte Yster till Ikea för hon skulle handla en byrå. Matte stannade hos mig och Wallander och vi gick även en liten runda i det fina vädret. Sedan kom Yster och Matte och hon hade klädprovning. Ganska tråkigt tyckte jag och Wallander att det var men så plötsligt gjorde sig Matte och Yster klara för skogen och ingenting var längre trist.


Vi parkerade vid handelsträdgården och så var tanken att vi skulle gå en bit på den gröna rundan ner till Strålsjön. Det var bara det att vi aldrig kom till Strålsjön. Vi kom längre och längre in i skogen och vi travade alla på för vi tänkte att vi nog skulle komma ut till sist. Och det gjorde vi såklart men på fel sida av skogen. Då hade vi redan gått över en timme. Yster skulle iväg till ett jobb vid halv sju så det började bli lite angeläget att hitta en väg tillbaka.


Visst fanns det en väg tillbaka men den var blöt och lång. Regnet började nämligen vräka ner också. Vi frågade förbikörande på den lilla grusvägen hur vi skulle gå och fick besked om en väg. Den visade sig inte vara så smart men Yster har bra lokalsinne (till skillnad från Matte som kan gå vilse inomhus). Visst kunde vi gått samma väg tillbaka men det verkade så förfärligt tråkigt och den stigen var så dålig. Yster hittade istället en annan väg  och det var faktiskt smart gjort för när vi kom in i närmaste samhälle (Älta) hittade vi en busshållplats och folk som stod och väntade. Vi väntade också in bussen och frågade om den möjligtvis stannade vid handelsträdgården och se det gjorde den. Vi var jätteblöta allihopa men fick komma ombord ändå och vi slapp till och med betala. Det var minsann tur att bussen kom för det visade sig vara en bra bit kvar till handelsträdgården och vi hade fått svårt att hinna i tid. Men nu stannade den så fint precis där bilen stod parkerad och vi kunde hoppa in i den snabbt som bara den. Det visade sig att vi hade varit ute i två och en halv timmar i skogen. Inte dåligt. Något bad i Strålsjön blev det inte men vi var badade av regnet kan man lugnt säga.


Något försenad kom Yster iväg till sin spelning. Matte har monterat byrån som inhandlades på Ikea. Det tog jättelång tid fastän hon inte gjorde några fel och var allmänt effektiv. Jag och Wallander vilade oss och sedan har vi varit på kvällsrunda och nu inväntar vi Yster som är på väg. Det har varit en härlig dag med den långa skogsturen tycker jag. Tyvärr blev det inga bilder för det regnade så illa att Matte inte kunde ha kameran framme. Dock blev det en vilobild hemma sedan.Jag och Wallander i Mattes säng.

Imorgon bär det av ner till Småland på förmiddagen. Det ska bli lajbans tycker jag att komma till Bastudden. Men jag och Wallander kan inte klaga på att vi inte har blivit rastade när vi har varit i stan och det är väldigt hundvänligt hos Yster.


Stockholm med Matte och Wallander

När jag vaknade i går morse trodde jag först att det var en vanlig morgon och Matte skulle till jobbet. Men sedan mindes jag att semestern hade börjat och att vi skulle åka till Stockholm med Wallander.


Matte hade fullt upp på morgonen med att packa och fixa med saker. Sedan gick vi en tur med Dagismatte och Knappen innan jag och Matte åkte till Malmö och hämtade upp Wallander. Hans Mor snyftade lite när han hoppade in i buren hos mig och de sade farväl för en vecka. När vi kom tillbaka till skogen gick Matte en runda med mig och Wallander och vi fick springa av oss på fältet. Därefter blev det bad i Dagishusses dammar.Vi råkade visst trampa på en näckros och Dagishusse jämrade sig lite över det men annars gick allt bra. Matte packade ihop det sista och åt lite och så bar det iväg mot Stockholm.


Det är en ganska lång resa med bil till Stockholm men Matte stannade vid tre tillfällen. Två av gångerna gick vi rundor och tredje gången blev det korvätning. Sedan vips var vi framme vid macken där Matte och Yster hade bestämt träff och så fick vi guidning hem till henne. Det var nog tur för annars hade vi kanske hamnat i Sundsvall. Det finns nämligen ett lurigt ställe där man jättelätt kör fel och det hade säkert Matte gjort enligt henne själv.


När vi kom fram så visade jag Wallander hur Yster bor. Vi fnattade runt lite men sedan fick vi mat och efter det blev det kvällstur runt Hammarbyhöjden. Matte hade Wallander och Yster fick hand om mig.


När vi kom tillbaka efter promenaden hade Wallander lite svårt att komma till ro. Han hade jättekoll på Matte, faktiskt mer än jag brukar ha. Det har han idag också och det är klart, han är ju mer på främmande mark än vad jag är. Men han och Yster kommer bra överens också och även om han saknar sin flock ibland så tycker han det är jättebra att vara med oss.
 


Vila

Måste också visa en bild på en fin tavla som hänger över Ysters soffa.


Han heter Anupis och är en mytomspunnen hund från den egyptiska mytologin.


Här vilar jag...

I morse var Wallander igång lite tidigt tyckte Matte så han fick besked på att lägga sig igen vilket han gjorde ända tills Mattes mobil ringde och någon väckte henne och lade sedan på. Då tyckte hon det var lika bra att gå upp och klockan var ändå strax efter åtta. Det blev morgontur med Matte. Jag visade Wallander hur nära här är till skogen men vi fick inte springa lösa där för Matte säger att vi springer som galningar då.


Vid tiotiden klev Yster upp, trött var hon för hon satt uppe länge i natt som vanligt. Men inget att be för. Vid lunchtid bar det av ut till skogen. Jag och Wallander fick springa lösa på en skogsväg där Matte hade bra uppsikt framåt. Vi badade i en bäck och hittade ett fint vattenhål.


Vattenhål...

Såklart sprang vi också som tokar, jagade varandra och höll igång. Men vi stod också stilla ibland och bara hängde.Här står vi och hänger över en tuva.


När vi sedan kom hem hände något konstigt. Matte och Yster fyllde bilen med en massa grejor, slängde ut buren och höll igång. Så plötsligt lämnades jag och Wallander själv. Jag kände mig helt övergiven fast Wallander försökte lugna mig. Efter mindre än en halvtimme var de tillbaka igen, de hade tydligen varit på Tippen.


När Yster hade åkt var vi med Marie en stund, sedan kom Pinnen och då gick vi ut tillsammans på promenad. Sedan har vi haft innemys och också fått en korv var.


Matte blev lite kapad men jag och Wallander syns bra.

Nu är jag faktiskt trött. Tiden går fort tycker jag, vi har varit här i ett dygn redan och sedan är det bara ett till och sedan bär det av till Småland på söndag morgon.


Semester!!!

Idag går Matte på semester. I tre veckor ska hon vara ledig. Fattar ni alltså vad skönt. Tre veckor när jag får rå om Matte hela dygnet och vi inte behöver stiga upp så förfärligt tidigt. Semester med Wallander och Yster. Påhälsning hos Yster, myspys på Bastudden. Träning, lek och vila i lagom blandning. Jag nyper mig lite i tassen då och då för att verkligen vara säker på att det är sant. Hurra hurra hurra! Nu måste jag ser till så att det blir packat. Matte bara drullar runt. Men jag kan förstå henne att hon är trött för vi var uppe jätte jätte tidigt.

Imorgon bär det av till Stockholm och Yster. Vi hämtar Wallander på förmiddagen och efter lunch rullar bilen iväg. Jag kommer självklart att rapportera och även Wallander får ju uppdatera sin blogg från vår dator.


Inträdesprov

Matte kom redan vid femtiden från jobbet. Inte mer än rätt när hon åkte redan klockan sex i morse för att hinna med allt hon skulle idag innan semestern. När hon kom så gick vi en runda och vid sexsnåret stuvade vi in oss i bilen. På väg till Järavallen berättade Matte att vi skulle göra ett test för att se om vi platsar på jaktkursen som hon hade anmält oss till. Jag tyckte det lät rätt lajbans med test och tyckte Matte var löjlig som var nervös.

Vi kom tidigt men Kent, en av instruktörerna, var redan på plats med sin fru och deras två flattar. En annan flatte vid namn Solo var också där med sin matte. De skulle också göra testet för liksom vi kan de inte nästa vecka. Efter en stund dök Gert, den andre instruktören också upp. Matte berättade lite om mig och vad vi har gjort och vad vi behöver jobba med. Efter lite snack slängde Kent några dummiesar framför näsan på oss hundar och jag ställde mig upp men drog inte. Sedan fick vi ner mot dammen. Jag ansträngde mig att gå snyggt och Matte var nöjd. Sedan fick hon och jag följa med Gert och hans golden, Fender en bit bort och Kent tog hand om det andra ekipaget.

Gert började med att slänga dummiesar. Inga problem att låta bli dem. Men sedan fick Fender apportera framför nosen på mig när jag satt lös och innan jag hann tänka så hade jag smitit och när Fender bjöd in till lek kunde jag inte motstå. Det blev ett par varv innan leken fick sig ett slut. Jag gick till Matte, Fender till husse och ordningen återställdes. Sedan gick det bra en stund, jag fick sitta och vänta en gång till (höll mig i skinnet den gången). Sedan fick jag själv hämta lite, där gick det bra. Det var markering, linjetag, stoppsignal och lite sök som tränades. På stoppsignalen stack Fender och snodde min dummy. Snopen jag ble.v Sedan skulle jag och Matte gå snyggt fram och tillbaka medan Gert kastade dummiesar och Fender apporterade. Återigen inga problem med dummisarna men jag har svårt att se någon annan hämta dem. Det blev en lekrunda till med Fender, denna gång lite längre för vi stängde båda öronen och strundade i att komma. Men allt roligt har att slut och övningen gjordes om och lyckades nu.

När Gert undrade om Matte hade några frågor pep hon fram "ja, får vi vara med på kursen efter det här". Gert bara skrattade och sade att det inte var några problem. Han tyckte tydligen inte att smitningarna var så illa att vi inte fick vara med. Tur för mig för annars tror jag Matte hade blivit besviken på mig och sig själv. Puh.

Efter lite snick-snack åkte vi hemåt. På vägen föreläste Matte för mig om regler och överenskommelser men jag lyssnade med ett halvt öra. Hon avslutade med att vi minsann behöver kursen för att jag ska lära mig att fungera bättre i grupp. Och det är ju sant, jobba kan jag (och det tyckte även Gert) men det finns mycket att träna på ändå. Det var ju tur att vi inte var både för bra och för dåliga för kursen (alltså för bra på apportera men för dåliga på stabiliteten) för då hade vi inte fått vara med. Nu var vi ganska bra på apporteringen och lagom dåliga på stabiliteten så vi fick inträdesbiljett. Tack snälla Gert och Kent säger vi för att ni ställde upp och fixade ett extra tillfälle till test! Både Matte och jag tycker det ska bli jättekul att gå kurs och på ett vis har ju det värsta redan hänt eligt Matte, dvs jag har smitit och visat upp hela mitt register. Nu kan det bara bli bättre...

Nedräkning

Nu är det verkligen nedräkning till Mattes semester. En dag kvar att jobba. Tänk så härligt det ska bli. Vädret är ju lite sisådär men jag tror det bättrar på sig. Och regn behövdes ju. Men vad det vräkte ner i morse när vi var ute, Matte var blöt långt innanför regnkläderna.

Ikväll gick vi en runda och sedan plockade Matte fram en and som hade tinat. Vi tränade lite med Herr And. Jag fick hämta honom i koppel och skynda mig att få fatt om honom, dvs inte tid att stå och hänga över honom som jag gärna vill. Jag fick ta tag om halsen för det gick fortast. Matte tyckte det såg festligt ut. Lätt för henne att flina, det är inte hon som ska hinna få tag om en stor fågel. Men jag tyckte det var roligt i alla fall. Allt är mycket bättre när Matte inte blir så sur och gapar på mig utan uppmuntrar istället och är glad.


Här har jag honom i ett fast grepp!

Nu får det vara med "hemma" träningen för ett tag för snart är det ju dags att åka ut på äventyr. Fast det blir säkert lite olika aktiviteter där så jag oroar mig knappast för att bli understimulerad när Matte är ledig. Jag är dock lite bekymrad över att inget är packat än och imorgon kväll ska vi tydligen iväg på något så vi kommer inte hem förrän lite senare. Jag får försöka övervaka Mattes packning, jag är inte helt säker på att hon kommer ihåg allt, hon är ganska vimsig just nu. Det är väl mycket på jobbet verkar det som. Bäst att jag har en tass med i spelet helt enkelt.

Ruskväder

Idag har det varit riktigt ruskväder. Det var regnkläder och stövlar som gällde för Matte i morse. Jag var lite skeptisk till att gå ut i regnet så tidigt men man tackar ju inte nej till en promenad så jag hängde på ändå. Men under dagen har det blivit mycket innevistelse, känns lite ovant efter allt spring ut och in och tvärdrag för att få lite svalare. Visst har det varit spring idag också men för att hinna undan regnet när det kom. Och blåser gör det också.  Men promenader har det blivit trots ruskvädret. Varken Dagis elle Matte fegar för lite regn.

Det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig ikväll. Det var nämligen så att jag hörde telefonen ringa idag vid lunchtid. Lite senare förklarade Dagismatte att det var Matte och att hon inte skulle komma förrän sent för hon bytte jouren imorgon mot ikväll istället. Det blev lite plötslig omställning för min hundhjärna men i slutändan kvittar det ju. Nästan bättre att ha det gjort för nu kan vi börja packa ihop lite imorgon kväll inför semestern. Dagismatte och Dagishusse gjorde allt för att jag inte skulle tänka på att det drog ut på tiden innan Matte kom. Ja Dagismatte till och med spelade och sjöng för mig, det tycker jag nämligen är väldigt mysigt. Knappen och jag fick ett grisöra var. Och så fick jag lite snabbmakaroner och det var väldigt gott. Matte ojade sig och tyckte att jag behövde långsamma makaroner för jag är redan så snabb men jag tycker bättre om snabba än långsamma makisar, så är det bara.

När Matte kom blev det hälsningsceremoni såklart. Nu är det läggdags för oss för Matte ska upp som vanligt imorgon. Vinden ruskar i huset och regnet smattrar mot taket. Mysigt på ett vis men Matte säger att det känns eländigt med höstkänsla redan. Men det är säkert bara tillfälligt, det blir nog många fina dagar framöver tror jag.  

Stadga och fotgående

Ja, stadga och fotgående, det var temat för dagens träning i Pärup hos Marie och Tonie. Jag har ju träffat dem innan när vi spårade i våras men idag fick vi stifta närmare bekantskap och det var trevligt tyckte både jag och Matte.

Det började med att vi hämtade Wallander och Helene utanför deras port sedan körde vi mot Pärup (utanför Hörby). Vi var där i god tid och hann gå en liten runda. Tydligen observerades vi redan då förstod Matte och jag sedan. Jag fick inte särskilt fint nämligen...

Tvåbeningarna samlades inne i bygdegården och snackade lite först, sedan fick vi komma ut. Jag var full av förväntan och drog och slet i kopplet för att komma dit jag trodde det skulle hända lajbans saker. Matte var arg på mig naturligtvis för att jag inte gjorde som hon ville. Och redan med en gång slog instruktörerna huvudena på spiken dvs Mattes explosiva humör. Matte bekänner ju själv så det är inget att hymla med. Jag är ivrig och laddad till tänderna och när Matte då blir arg och drar och sliter i mig så blir jag ännu mer uppe i varv och Matte med och så är karusellen igång. Men idag fick Matte lära sig (eller börja lära sig) lite andra strategier. Det är verkligen bra tycker jag så att mitt hundliv kan bli lite drägligare :=)

Under eftermiddagen fick vi testa på en massa intressanta saker. Det togs fram en riktig kanin som skuttade runt bland oss. Vi fick också kolla in småkaniner i en bur men det tyckte jag var alltför spännande och återigen sattes Matte på prov och då var både hon och jag trötta så Marie fick rycka in och rädda oss från skäll och tandagnissel. Det hela avslutades med att en fågel flög upp mitt framför oss och sedan traskade runt på gräset. Det var en av Maries fåglar, en särskild sorts vaktel. Allra sist slog vi oss ner i gräset och slappade (vilket jag inte är så bra på konstaterade vi idag).

Eftersom Matte var så uptpagen med mig och att suga till sig all ny kunskap så låg kameran kvar i ryggsäcken och där blir det som bekant inga bilder. Men det får vi förlåta henne för. Dessutom regnade det så våldsamt en stund att det nog var tur att kameran var skyddad då. Det haglade även rejält och det tyckte jag var riktigt obehagligt.

Vid tretiden åkte vi ifrån Pärup trötta men nöjda och Matte med många nya saker att fundera över. Men vi körde inte långt innan bilen stannade och tvåbeningarna klev ur. Wallander och jag fick bli kvar i bilen medan Helene och Matte hälsade på Anita och Ingvar i deras husvagn på campingen vid Ringsjön. Där åts det kladdkaka och pratades och skrattades. Suck. Men Wallander och jag hade ju varandra i alla fall och vi var ganska trötta ändå.

När det hade fikats klart bar det av mot Malmö. På vägen dit förärades Wallander sin necessär som han ska packa sina saker i när han är med oss på resa. Där står Wallander på necessären med broderad text. Jag har en rödsvart som det står Lakrits på med svart text. Wallanders är helsvart med vit text.

Kvällen har mest gått åt till att vila men jag var ju tvungen att spana in sjösättningen av Lurön. Nu ligger den där och flyter så fint. Imorgon ska det byggas ramp så att jag kan komma upp på ön och så ska den ankras fast mitt i sjön.Wallander undrade igår när det blir invigning och svaret är att det tyvärr får vänta tills ön är täckt av gräs vilket nog tar ungefär en månad. Där ska nämligen vara vanligt gräs (där det är jord nu) och så är det björngräs som växer i tuvor.

Nä, nu är jag faktiskt jättetrött och ska gå och knyta mig. Hoppas Matte gör detsamma snart. Imorgon är det arbete som gäller för Matte. Själv blir mitt uppdrag att hålla koll på ön och vad som händer där. Det ska visst bli lite regn men det tror jag inte stoppar Dagishusse.


Lurön

Lurön börjar ta form. Dagishusse ville så gärna visa för mig och Matte idag hur tillverkningen av ön framskrider.


Här sitter jag på min blivande ö.

Alltså...det ska växa gräs på ön såklart. Skylten som Helene hade beställt blev ju tyvärr inte av för det förbenade företaget kunde inte leverera den. Jättesynd. Hur ska jag då kunna muta in min ö? Jag behöver tips och det börjar bli bråttom för tydligen ska ön sjösättas redan nästa vecka. Jag trodde inte det skulle gå så raskt.

Stenläggningen runt dammen är förresten klar. Och gräsmattan börjar bli riktigt slitstark och tät.


Lursjön. Visst är den fin?

Det har för övrigt varit en lugn dag. Matte har gjort lite av varje, bland annat tillverkat blodpuddingspluttar till mig. Mitt ena öga är lite irriterat och kladdigt och det bekymrar Matte lite men inte mig särskilt mycket. Jag har väl fått något skräp i det.

Imorgon ska vi tydligen iväg på något. Wallander och Helene ska också med och de har varit där innan. Bra, så känner vi oss inte så bortkomna.

RSS 2.0