Trädfällning

Det har varit en spännande dag idag. Vid halv elva kom Vildhusse och började rota runt i hörnorna på tomten efter pinnar som markerade gränserna. Då hade jag och Matte redan hunnit göra en massa bestyr och varit och handlat bullar. När Vildhusse hade rotat en stund så kom Mattes bror Linus och hans polare Håkan. Med sig hade de en stor motorsåg och andra redskap för trädfällning. Raskt började Linus såga ner träd som skulle bort för att förbättra utsikten från vår tomt mot hagen till. Hela eftermiddagen jobbade alla. De som inte sågade röjde upp efter sågandet. Det knakade och brakade när stora träd föll. Jag var inne en stund med Dagismatte när det var som värst för hon förberedde fika inomhus.

Mattes bror är allt en hejare på att fälla träd. Han ser ju ut som en riktig skogshuggare när han jobbar


Och så en bild på många hårt arbetande tvåbeningarJag och Knappen käkade märgben i trädgården och senare på eftermiddagen försökte jag vara behjälplig med att släpa pinnar. Matte säger att jag släpade dem åt fel håll men hon säger så mycket. I vilket fall som helst så blir det fint när det blir klart. Det känns nästan som att vi äger hela hagen också :=)

Imorgon ska Matte och Vildhusse städa upp lite till och sedan ska staketet upp igen, om än tillfälligt. Där är mer som ska tas i trädgården så Linus får nog komma hit en gång till. Tänk sedan vilken fin utsikt vi får sedan. Och ved till nästa vinter kommer vi också att ha. Toppenbra eller hus?! Men man blir trött både av trädfällning (Matte) och av att titta på och ha koll (jag) så nu tror jag faktiskt att jag går och knyter mig. Imorgon är det ju nyårsafton. Vildhusse, Dagismatte och Medicinpinnen ska komma hit på middag så det blir nog en del förberedelser för Mattte.


På återseende allra käraste Yster

Du kom den tjugotredje som en orkan

Idag blev du hämtad tillbaka till stan

Jag kände mig allt lite tung och dyster

När vi skulle säga farväl kära Yster

Fast vi vet du kommer tillbaka en dag

Vi väntar ivrigt både Matte och jag

För med dig blir tiden aldrig lång

Huset fylls med spel och med sång

Det pratas om både ditten och datten

Ofta är det liv tills långt in på natten

Men staden kallar du har mycket att fixa

Jobb att göra och låtar att mixa

Vi hoppas du har haft en bra visit

Och att du snart vill tillbaka hit


Träning i Blentarp

Idag bar det av till Blentarp för apporteringsträning. Vi fick skjuts med Wallander och Helene från Staffanstorp. Det var mysigt att dela bur med Walle, det kändes länge sedan!

Vi var tidiga så det blev lite promenad innan träningen. Så småningom slöt fler upp. Till slut var vi ett gäng bestående av  Eva & Kid, Agneta, Tess & Stella, Ulrika & Molly, Berit & Vira och så jag & Matte och Helene & Wallander. Vi började med ett fält som redan var utlagt. Jag var taggad till tusen och Matte tyckte jag jobbade bra. Sedan blev det markeringar. Där var jag lite disträ och missade en dubbel men den blev omkastad och sedan gick det bra. Stoppsignalträning gick utmärkt. Stadgeträning på slutet gick sådär, jag hade svårt att sitta kvar medan de andra kallades in. Jag ville ju till Matte. Men till slut gick det och Matte var nöjd med tanke på att vi inte har tränat med andra på väldigt länge.

Här är lite bilder från idag:


Jag och Walle på vänten...


Berit & Vira


Kid...utan Eva


Tess


Ulrika & Molly in action...

Vid halv tre snåret var vi hemma igen och jag kände mig väldigt nöjd. Efter en promenad i skogen blev det lite välbehövlig vila och sedan har kvällen rullat på. Nu ska jag återgå till Mattes säng.


Yster kommer Yster går...

...och plötsligt henne tillbaka vi får!

Igår eftermiddag åkte Syster Yster iväg. Matte bedyrade att hon skulle komma tillbaka igen, att hon bara var hos en god vän. Men jag var inte säker så jag sörjde lite för mig själv i min biabädd att hon hade åkt. Men så vid fyratiden idag meddelade Matte att vi skulle iväg och handla och sedan hämta hem henne igen. Jag laddade i bilen och när dörren öppnades och Yster lastade in sina saker utanför stationen i Lund höll jag konsert! Hurra vad roligt att hon kom tillbaka igen.

Annars har det varit en stillsam dag. Matte har varit iväg och lämnat bort sådant hon inte längre vill ha och sedan bakat kaka. Efter det tog vi en lång runda på fältet och i skogen med Medicinpinnen. Nu är det kväll och vi ska antagligen till Mattes föräldrar och äta lite senare.

Imorgon ryktas det om träning tillsammans med en del av "gänget". Det kan verkligen behövas så det ser jag väldigt mycket fram emot!

Julafton

Igår var det Julafton. En härlig dag såklart. Den började ju med att jag stod och tasstrampade på trappan för att jag ville ha upp Syster Yster. Så småningom lyckades jag efter att ha lagt till lite skall också.

På eftermiddagen gick vi en lång runda, sedan blev det julabord hos Mattes föräldrar. Jag fick inte så mycket som jag hade hoppas på i matväg (får man någonsin det). Men Syster Yster tänkte på mig och släppte ner lite delikatesser som hon inte orkade i min skål.

Senare på kvällen blev det julklappsöppning. Matte och jag hjälptes åt med en del paket. Jag fick ett täcke av Matte som heter "Back on track". Jag undrar om jag någonsin har varit av banan. Men jag ser ut så här i det i alla fallAv Wallander och Helene fick vi väldigt fina saker. Jag fick ett fint foto på oss:Jag fick en jättesöt mobil att hänga i taket:


På paketen (tre stycken) som innehöll mobilen stod: Lakrits+Wallander=sant
Jättegulligt!

Så fick Matte örngott med min bild på och en väldigt fin bok:


Örngott


Kalender och så fick jag en bok med spår av Walle som jag ska använda för att lära mig mer om skogen och även identifiera snyltgästen (bara det nu kommer lite snö så jag kan se spåren).

Av Elliot fick jag en jättesöt kompis som heter Mirre:Matte fick många nyttiga saker, bland annat en fin stövelväska, en riktig pinnakärra (bild utlovas när den är monterad, förhoppningsvis idag). Så fick hon en fin vinterjacka, hårprodukter (det lilla hon har kvar på huvudet ska också fixas till) glöggmuggar och annat bra, bland annat vindtester (hjälper Matte att avgöra vindriktning för hon är så kass på det). Alla verkade nöjda med sina klappar och det hölls igång till långt in på natten. Yster och Matte höll konsert vid flygeln. Jag drog mig tillbaka efter paketöppning och ätande av grisöra. Klockan var närmare två innan vi kom hem till vårt och det blev en rejäl sovmorgon. Det är första julakfton jag firar i Skåneland, tidigare år har vi ju varit i Stockholm. Måste säga att som vanligt är borta bra men hemma bäst!

Ikväll kommer Medicinpinnen. Jag älskar när flocken blir större, tycker det är toppen ju fler jag har omkring mig även om Matte är viktigast.

Julkul

Igår skulle Matte ärenden och då bland annat till Staffanstorp för att handla och hämta en säck hundmat hos Elliot. Jag fick följa med och Elliot och jag sprang som galningar i hans trädgård i en timme. Skitkul hade vi. Jag och Matte fick en jättefräck grej av Ann, nämligen en bollkastare. Matte funderade på att prova den där men enligt Ann hade bollen då landat några hus bort på taket så vi tar det hemma på tomten istället.

Efter uppehållet hos Elliot bar det av hemåt i ilfart och de sista förberedelserna inför Syster Ysters ankomst. Halv fem stod vi på Sturup och väntade. Det var total röra där, många tvåbeningar skulle hämtas och lämnas. Efter en stunds väntan dök så Yster upp och jag blev så glad så glad. Precis när en vakt skulle klaga på att vi hade parkerat otillåtet så fräste vi iväg hem mot skogen. Såklart blev det sedan visning av huset för Yster. Ja allt utomhus har jag ju inte kunnat visa henne än eftersom det var mörkt men det får vi ta idag. Tyvärr ska hon sova på ovanvåningen och jag kan inte gå i den trappan för den är så himla brant. Så det är jag lite sur över. Matte har mutat mig med godis nu på morgonen för att jag inte ska skälla och väcka vår gäst som sover gott däruppe ännu. Men snart blir det väckning vare sig hon vill eller ej för nu tycker jag det ska bli lite action.

Middag blev det igår kväll hos Mattes och Ystes föräldrar och även ikväll blir det säkert käk där. Alla julklappar är transporterade dit men jag vet inte om det blir öppning ikväll eller vi ska vänta tills Mattes andra syster, Medicinpinnen, kommer imorgon.

Julförberedelser

Idag har granen hos Mattes föräldrar fått ljus och klädsel. Pepparkakor har bakats och köttbullar har stekts. Jag har vakat över köket men utdelningen var lite mager. Fast några i tvåbeningarnas smak för välgräddade pepparkakor tillföll mig och Knappen.

Ikväll har Matte tagit sig an sitt skrivbord på allvar. Det har sett bedrövligt ut, har liksom varit det sista att komma i ordning här i huset. Men det ser ut att arta sig riktigt bra faktiskt. Dammsugaren har också fått nytt liv med nyinköpta filter och påsar så imorgon förmiddag ska det städas har Matte meddelat. Då ska jag be att få vara ute. Sedan kommer Syster Yster sent på eftermiddagen så det gäller att allt är klart tills dess. På kvällen blir det middag hos Mattes föräldrar men först måste Yster få inspektera huset för hon har ju aldrig varit här, bara sett på bild. Det ska allt bli spännande att se vad hon tycker om vårt nya tillhåll.

Elliot på skogsvisit

Idag dök Elliot och Ann upp hos oss. Det är första gången de kommer till vårt hus så det blev såklart inspektion. Elliot och jag sprang och sprang och busade och busade. Först en runda, sedan var vi inne en stund, sedan ute en runda till innan de skulle åka. Här är lite utomhusbilder...


Vi flyger nästan fram...


Dragkamp såklart...


Rullerunt mys...

Idag kröp jag också in helt under den lilla gästtugan för att se om jag kunde hitta snyltgästen. Jag kröp från ena sidan till den andra men utan utbyte. Jag blev bara smutsig tyckte Matte. Elliot snokade runt lite men det enda han hittade var en målarpensel som tanten hade glömt att ta med sig när hon flyttade.


Elliot med sitt fynd

Efter många varv runt huset, mycket bus och mys så var jag alldeles slut när Elliot hade åkt. Jag rullade ihop mig till en liten boll och sov hela resten av eftermiddagen och hela kvällen. Jag är fortfarande trött och lite mörbultad och ska gå till sängs direkt nu när jag är klar. Det känns härligt att vara trött i kroppen och vilka toppendagar jag har haft med Wallander igår och Elliot idag. Vilken inledning på julen!

Stadsbesök

Igår kväll var vi inbjudna till Wallander och Helene. Till Mattes stora förnöjsamhet hittade vi parkering precis utanför porten. Jag drog som tusan in genom porten och in i hissen, väntade otåligt på att dörren skulle gå upp och stod sedan utanför Walles dörr och viftade ihärdigt på svansen. Så öppnades dörren och där stod Walle och viftade lika ihärdigt på sin svans.

Vi busade och härjade en hel del. Det ropades så fort vi kom nära granen för de var visst rädda att den skulle ramla. Vi fick ett öra var men det var ju snabbt slut. Tvåbeningarna smörjde kråset med både middag och tårta men det blev en hel del soffmys också. Matte var nära att somna en liten stund men sedan piggade hon på sig igen. Efter en helkväll hos familjen Lindeblad var vi inte hemma igen förrän till midnatt. Då hade det hunnit vara strömavbrott hemma hos oss (det blåste rejält) men strömmen var tillbaka när vi kom hem.


Träning återupptagen

Hurra!!! Både igår och idag har vi tränat lite grann. Igår fick jag hämta dummiear och idag körde vi lite lydnad. Vilken lycka efter en månads paus. Jag gillar inte paus, jag vill ha fräs jämt men Matte har ju varit helt ur form. Nu börjar hon bli sitt vanliga jag igen. Det tycker jag är toppen. Äntligen får man bli lite trött i huvudet också. Nu hoppas jag på en fartfylld jul. Syster Yster kommer ju och bor hos oss också, då brukar det bli lajbans. Medicinpinnen kommer också men hon bor nog hos Mattes föräldrar. De får fördela graserna helt enkelt.

Imorgon ska vi till Wallander och Helene. Då ska vi lämna våra julklappar så jag måste se om så att allt blir rätt med det nu.

Monstermaskin

Idag skulle Matte testa tvättmaskinen, hon tyckte det började bli på tiden. Hittills har en del tvätt körts hos Dagismatte men idag skulle det alltså bli ändring. Trodde Matte...

Vår tvättmaskin är inte bara från förra århundradet utan från förrförra tror jag bestämt. Den låter som en hel fabrik, särskilt när den centrifugerar. Då tjuter den nämligen för full hals. Jag tycker illa om den redan och Matte är väl inte stormförtjust. På sikt (ganska kort tror jag) blir det nog en ny tvättmaskin.

Igår kväll fick jag förresten korn på snyltgästen men den var återigen för snabb. Attans alltså. Och när Wallander var här i söndags och vi skulle hjälpas åt så var den helt puts väck. Vad kan det vara måntro? Den är bara framme på kvällen. Luktar vildaktigt. Kan inte vara så stor för då skulle den ju inte få plats under lilla stugan. Och så springer den fort som bara den. Hjälp mig!

Skakig morgon

Som så många andra vaknade både Matte och jag i morse vid sjugo över sex. Hela sängen ryste till ocvh det mullrade dovt. Jag flög ur sängen och gav skall för full hals. Vem som än gör så med vårt hus ska få veta att jag är missnöjd. Strax kom Matte upp och lugnade mig. Efteråt förkladade hon för mig att det nog var jorden som rörde lite på sig. Det låter konstigt i mina öron. Jorden är ju där den är. Jag hoppas verkligne inte det här är något som tänker fortsätta för jag trivs inte med att bli väckt så.

Knappen i garderoben...

Ikväll kom Vildhusse, Dagismatte och Knappen på middag. Ja, de hade med sig maten själv för Matte orkade då rakt inte fixa någon middag. Men det gick finfint ändå, Vildhusse värmde och donade medan vi andra myste framför brasan. Fast när de precis hade kommit hände en lustig sak. Knappen var plötsligt försvunnen. Det ropades och någonstans ifrån hördes ett voff. Matte öppnade dörren för att kolla om han hade råkat komma ut. Men nä....Vildhusse hittade Knappen strax därpå i Mattes klädkammare. Han hade gått in där för att se sig om och så hade dörren gått igen. Och där stod han och kom inte ut. Snopet. Fniss. Men det varade ju inte så länge.

Efter en trevlig stund begav sig gästerna hemåt till fots. Jag satt ute en god stund i trädgården och spanade. Matte är irriterad för att hon får hämta in mig hela tiden, jag kommer sällan in av mig själv. Det finns så mycket att titta på och lära känna på tomten. Varför vara inne när man kan vara ute. Men nu är det sängdags.

Jag har fått rapport om att Wallander är bättre igen. Tydligen var det den där jäkla vattensvansen igen som ställde till det. Vi måste uppfinna något skydd mot vattensvans tror jag bestämt!


Bästisbesök

Idag kom Wallander och Helene på besök till oss. Matte var uppe på morgonen och bakade kaka dagen till ära. Det var första gången hon använde spisen sedan vi flyttade in så det var lite nervöst men allt gick vägen.

Walle och jag sprang som tusan runt huset. Sedan gick vi en skogsrunda och så fick vi springa på fältet också. När vi kom tillbaka blev det fika inomhus för tvåbeningarna och jag och Walle fick ben. Vi placerade oss på trasmattan i köketAlltför snabbt var det sedan dags för besökarna att ge sig av hemåt. Fast de lämnade kvar en hel kasse med julklappar. Jag och Matte har tittat i den men vi har BARA tittat och läst på lapparna. 

Tråkigt nog hörde jag ikväll att Wallander har fått besvär med att gå. Kan det vara svanseriet som spökar igen sedan igår när han var ute hela dagen? Förhoppningsvis är det så.. Håll tummar och tassar för att det snabbt går över så de slipper gå till veterinär. Min käraste Walle, jag skickar dig godnattpussar och hoppas du kryar på dig snabbt!

Sömniga kvällar

Det är inte alls så sällan som följande händer: Vi äter hos Dagismatte och Vildhusse på kvällen. Så tänder Vildhusse brasa och Matte sätter sig i soffan. Jag lägger mig fridfullt till ro någonstans i huset som jag känner till så väl. Ofta i sängen på ovanvåningen där jag sträcker ut mig och har det skönt. Matte somnar såklart på soffan. Men efter ett tag vaknar hon till igen och då kommer hon på att vi måste hem till oss för hon har inte linsvätska eller något annat väsentligt. Då sliter hon upp mig ur min sköna sömn och så ska vi ut och åka bil. Förvisso bara två minuter men det är ändå jobbigt att flänga så sent på kvällen. Jag röstar för att Matte installerar ett övernattningskit hos sina föräldrar så att vi kan övernatta där om det blir alltför sena kvällar. Hon tänker att det ju är så nära men sent om kvällen när det är kallt ute känns det långt bort ändå.

Nu ska vi i alla fall natta oss så att vi är pigga när Wallander och Helene kommer på besök imorgon!


Det börjar lukta jul

Jag tycker faktiskt det börjar kännas lite julstämning nu. Matte har fått upp stakar i fönstren och jullådorna står i köket. Det börjar talas om gran och det tisslas med paket. Det gillar jag! Den värsta röran börjar lägga sig i vårt hem, jag trampar inte längre runt bland lådor, prylar, kassar och säckar. Så det ska nog bli jul hos oss också även om man knappt kunde tro det när vi flyttade in.

Matte har varit hos doktorn idag igen. Det är på bättringsvägen tydligen men hon har fått ordination att ta det lugnt. Tror ni hon följer den? Tsss....just nu fnattar hon runt och ordnar på vinden. Min Matte är nog sämst i världen på att slappa. Hur ska jag lyckas lära henne bli bättre på det? Har ni några tips?

Imorgon är det lucia. Jag tänkte fixat till en tärnutstyrsel men det blev inget av det nu när Matte blev krasslig och så. Dessutom säger Matte att det är farligt med ljus när man har så yviga rörelser som jag har. Kan ju ligga något i det... Så det blir nog en lugn morgon. Man kan ju alltid hoppas på pepparkakor!

Pianoflytt och bredband igen

Ikväll har en viktig sak blivit gjort. Mattes piano har nämligen blivit flyttat. Hennes fixarbrorsa kom med två av sina starka kompisar och så hjälptes de tre och Vildhusse åt att flytta pianot. Matte var med men hon slapp bära. Vilken service. Nu står pianot fint på sin plats i v-rummet.

Ikväll har dessutom bredbandet blivit inkopplat så nu slipper vi surfa med den långsamma mobila uppkopplingen som fräckt nog kallar sig mobilt bredband. Smalband säger jag och Matte instämmer.

Det snöar ute igen. Jag hoppas det stannar kvar åtminstone till helgen för kanske komme Wallander på besök. Det vore ju buskul om det är snö. Och kanske lättare att spåra snyltgästen också!

Livet på landet

Jag tänkte ju skrivit igår men Matte var så trött och smalbandet grejar jag inte riktigt själv, det krånglar så mycket så jag fick vänta tills nu på morgonen. Egentligen skulle Matte kopplat in bredbandet igår men hon somnade på soffan.

Matte var hos doktorn igår länge och väl, hon tyckte inte det var så positiva besked och hon har fått tid på fredag igen dit  och idag ska hon till en annan doktor. Ett himla rännande kan man tycka. Nåväl, bara hon blir frisk snabbt igen.

Igår kväll var vi i Burlöv för att meddela att Matte inte kan gå utbildningen just nu, det blir för mycket säger hon. Jag bryr mig inte så mycket, kanske är det mysigt med lite hemmakvällar också. Sånt får Matte bestämma helt och hållet.

En trevlig sak är i alla fall att kopplingarna är lagade, duschen är fixad och där finns till och med varmvatten. En eloge till Vildhusse. Igår var Dagismatte också och inspekterade. Fast hon blev sittande en lång stund i trädgården på en gammal tank som har slängts ut från källaren. Jag tyckte det var mysigt att vara i trädgården med Dagismatte och Knappen.


Min käraste Dagismatte!

Jag försökte engagera Knappen i jakten på snyltgästen men han verkade inte bry sig alls. Tror jag får kalla in Walle så får vi slå våra kloka huvuden ihop.

Mysteriet fortsätter

Ikväll när jag och Matte kom hem efter en tur till Dagismatte och Vildhusse så fick jag direkt känslan av att det fanns någon på tomten när jag kom in genom grinden. Jag satte av med en jädrans fart men den där andra var ännu snabbare. Jag hann inte se vad det var heller och vinden låg på åt fel håll. Attans. Men jag kommer inte att ge mig. Jag ska utkräva hyra, annars blir det vräkning! Tror inte jag kan bli kompis med snyltisen. Jag föredrar besök av mina fyrbenta svarta vänner istället.

En lugn dag annars. Matte är så krasslig i sin mage att hon är hemma från jobbet. Idag gick hon till och med och vilade sig på sängen flera gånger. Det tyckte jag såg så konstigt ut mitt på ljusan dag att jag skällde på henne. Då blev hon lite sur. Men jag är faktiskt inte van vid att Matte vilar sig. Jag blev ju orolig att hon var illa däran och då fick jag ju ge uttryck för min oro.

Jaja, allt ordnar sig till slut. Vildhusse har snart fixat alla rören och kopplingarna. Imorgon ska han göra vid duschen. Det var där han började i torsdags när allt sedan gick sönder. Ibland är det en lång och krokig väg till målsnöret.

Snyltgäster

Jag är ganska övertygad att det bor någon under vår lilla stuga som står på tomten. Vet dock inte riktigt vad än men denna någon (eller kanske är det flera?) betalar inte hyra. Jag känner att det är min plikt som hund i huset att undersöka detta närmare. Det första man måste göra är ju att titta efter...


Hallå där...


Kom ut och gör upp räkningen!

Tyvärr kom ingen och jag såg inte heller skymten av någon. Men jag ger mig inte. I värsta fall får jag be Wallander komma och hjälpa mig med fallet.

Rör-igt

Vildhuse har varit strängt sysselsatt hela dagen igår och idag med rör och kopplingar i vårt hus. Det var så jämmerligt att så fort han hade bytt en grej gick nästa sönder. Nu har han snart bytt allt. Så vi ser en ljusning. Inatt ska vi sova i vårt hus, jag och Matte. Vattnet ska stängas av när vi lägger oss för att säkert veta att inget står och läcker under natten och imorgon ska allt inspekteras noga och Vildhusse ska fixa ytterligare några saker som inte hanns med idag.  Duschen går inte att använda än men det är inte så farligt. Tvätterian är också ur funktion än så länge. Vildhusse har slutat komma med prognoser om när allt ska vara klart. Vi vet bara att det blir klart för Vildhusse ger sig aldrig förrän det är klart. Det känns ju tryggt.


Bekymmer bekymmer

Det började igår kväll. Matte skulle duscha för första gången (hon har duschat hos sina föräldrar innan så tro inte hon har varit grisig sedan flytten). Då gick det inte att få varmt vatten. Det blev en snabb dusch och värmning vid brasan sedan. Men inget att göra. I morse rapporterades detta till Dagismatte som berättare för Vildhusse. Då blev det fart på honom. Han for upp till vårt hus och började undersöka. Sedan åkte han och handlade, hem, tillbaka till huset osv hela eftermiddagen. Tyvärr var det så att ju mer han lagade desto fler saker gick sönder bland rör och kopplingar och allt som jag inte begriper mig på. Nu var det inte så att Vildhusse gjorde något fel men konstruktionerna var inte de bästa helt enkelt och det var gammalt, rostigt och eländigt.  

Summan av det hela är nu att vattnet är avstängt för det läckte så förbenat. Därför måste jag och Matte åka och sova hos Dagis för vi kan inte vara utan vatten (Matte måste till exempel tvätta fejset på morgonen för att vakna och jag måste ha min välling).

Så kan det alltså gå. Det började med en kalldusch och slutade med en massa jobb för Vildhusse och utgifter för Matte. Det var ingen rolig historia alls. Men det är allt tur att Vildhusse är en fena på att fixa det mesta för annars hade det ju blivit förfärligt dyrt. Tydligen ska Vildhusse fortsätta fixa imorgon så kanske har vi vatten imorgon kväll. Det vore toppen!  

Se det snöar

Jag älskar snön. Både innan idag och ikväll har jag suttit ute långa stunder, jag har rullat mig i snön och myst. Det är så härligt med det vita pulvret. Synd bara att det inte stannar kvar. Matte är inte lika glad för snön men hon tycker det är värst när den kommer och försvinner.

Ikväll har Matte packat upp lite saker. Det tycker jag är tråkigt men jag har inte mycket att säga till om där känner jag. Nu tycker jag vi ska lägga oss för jag är trötter.

Krångel både här och där

Det är lite struligt just nu vill jag påstå. Mattes nya jobb är rena kaoset. De visste inte att hon skulle komma igår när hon började. Allting verkar obestämt och flytande och Matte vet ingenting. Matte är dålig på att inte veta, då blir hon stressad. Sedan är hon krasslig lite här och där. Hon har bry med magen och huvudet och nu på kvällen har det visst blivit hostigt och besvärligt med andningen också. Jag som trodde att man kunde fixa till sig själv när man är doktor. Men tydligen finns det inga garantier. Nåväl, hoppas Matte kryar på sig.

Internetuppkopplingen försökte Matte få till ikväll men Telia har glömt skicka med en grej så det blev inget av det. Surfar därför på det mobila bredbandet som än så länge finns kvar men det är ruskigt långsamt. Dock klart bättre än inget internet alls.

Det blir inte mycket reda i vårt hus om kvällarna. Igår gick vi till sängs halv åtta för Matte kände sig så risig. Ikväll håller hon visst ut lite längre men nu säger hon att det är sängen som gäller.

Det positiva är i alla fall just nu att jag trivs som fisken i vattnet på Dagis. Allt är som vanligt där och det gillar jag. Idag lyckades jag dessutom nappa till mig Knappens advenskalenderpaket för han glömde det i biabädden (han måste ha varit väldigt väldigt trött). Det var extra gott att äta hans. Fniss.

Nu ska jag gå till sängen och invänta Matte.

G'natt från mig.

RSS 2.0