Planering

Vi åkte en sväng till Lomma när matte kom från jobbet. Hon hade tydligen avtalat tid med Karin O kl sju för att diskutera att matte kanske ska utbilda sig till instruktör (bra tycker jag för då kanske hon blir mer pedagogiskt). Det innebar att jag inte hann rastas för matte var sen från jobbet (vilket jag har som skäl till att jag smet två gånger). Nåväl, matte snackade länge och väl därinne i klubbstugan men sedan fick jag komma ut och vi tränade en stund. Då råkade jag smita två gånger mne jag blev bortjagad av sura tvåbeningar. Alltså snabbt tillbaka till matte igen och hoppas på att hon inte var sur. Lite vimsig var jag sade matte men duktig bitvis.

En bra sak var att det delades ut påsar med godis för att de höll på att bli för gamla. Matte tog flera påsar till mig och några till mina kompisar.

Matte fick också lite mer info kring lydnadskursen i vår. Och så bestämdes det att hon ska hjälpa till att hålla i en valpkurs.  Hoppas jag får följa med och att vi hinner träna lite när hon ändå ska dit för den saken. "Min" kurs blir på måndagar i alla fall verkar det som. Men det är ett tag tills den börjar, jag hinner nästan precis löpa färdigt, det kanske slår på någon dag. Skönt tycker matte. Och jag håller kanske med.

Det börjar närma sig helg. Imorgon också, sedan spår på lördag (verkar som att jag får komma med) och så tåg till Stockholm framåt kvällen. Det ska bli så kul att träffa Yster. Hurra. Hos henne känner jag mig alltid så välkommen. Matte har förvarnat om löp men det var tydligen inga problem.


Jämmer och elände

Igår började jag löpa. Det var ju lite väntat med tanke på helgen och hur intresserade mina polare var av mig. Men ändå, jag vet ju vad det innebär. Ingen lek på tre veckor. Yyyyyl och jämmerskrik. Tur vi ska till Stockholm så det händer något kul i alla fall. Undra hur det blir med spårandet. Hoppas jag får vara med ändå.

Deppigt

Jag var hyfsat pigg och glad i morse när vi var ute på promenad. Men sedan kröp det på mig, jag kände mig mer och mer eländig för jag visste ju att matte skulle iväg igen och vi hade knappt hunnit träffas kändes det som. Jag ansökte om att gå ut i trädgården och sedan parkerade jag mig där. Tänkte att om jag inte kommer in så kan inte matte åka. Men efter en stund fick jag ge med mig och komma. Ville ju inte riskera att bli lämnad i trädgården heller. När matte sedan lämnade mig med dagismatte ville jag inte säga hejdå. Jag gick och lade mig i sängen och kände inte ens för att ta emot det vanliga paketet som jag alltid får. Det känns så eländigt, jag saknar matte, väntar mycket på henne. Tycker hennes jobb är dumt och tar alldeles för mycket av hennes tid och energi. Visst, hon måste ju jobba och tjäna pengar men jag har ändå svårt att se en ljusning.


Konstig kväll

Ikväll var det konstigt. Matte kom från jobb tidigare, rastade mig, käkade lite och åkte sedan iväg igen. Hon skulle på möte i viltvårdsföreningen där vi ska spåra om lördagarna. Ja inte precis på stället där mötet var men det är föreningen som håller i spårandet. Alltså pallrade hon sig iväg lite motvilligt. Jag hade det bra med dagismatte så jag var inte ledsen men jag saknade matte ändå och kände att hon saknade mig också.

Ska parkera mig i vår säng och vänta in henne så att jag inte missar något tillfälle till att vara nära.


Det går mot ljusare tider

Ja, det har det ju gjort ett tag men nu börjar det verkligen märkas. I morse var första vardagsmorgonen som vi kunde gå utan pannlampa. Tio över sex var det så pass ljust att matte inte behövde den. Hon verkade märkbart nöjd över detta. Det verkar kanske inte så viktigt men för matte är det en stor sak när det börjar ljusna. Även om kvällarna märks skillnaden, det blir inte mörkt förrän vid sextiden nu. Tänk när det är ljust till tio eller längre. Så skönt. Då kan man vara ute mycket mer. Igår var jag förresten ute när matte kom från jobbet. Så glad jag blev när jag såg henne Hon bara ignorerade mig när jag skällde och gick in andra hållet. Jag sprang i full fräs, blev insläppt av dagismatte och så anföll jag matte med mina inte helt rena tassar. Hon blev lite sur och det var ju inte meningen. Men hur ska jag kunna styra min glädje. Det blir ju som det blir.

Träning utan smit

Vi åkte till Svedala BK och tränade en sväng. Det gick faktiskt bra. Ja, lite ouppmärksam var jag nog i början för där vvar andra hundar och spännande dofter. Men sedan bättrade det på sig. Och jag smet inte till de andra en enda gång. Matte var riktigt nöjd. Vi stannade inte så särskilt länge men det räckte fint.

Matte lite bättre ikväll med sitt huvud och allt men hon signalerar att det blir tidig kväll även denna dag. Inte mig emot, jag är också trött faktiskt. Gårdagen tog på krafterna.

Det verkar finnas tveksamheter kring semestern. Ja inte att vi ska ha semester men var. Huset vid Kullaberg var visst inte riktigt till belåtenhet och då menade matte att det inte var optimalt för mig. Nänä...okej...jag kan inte uttala mig. Men matte tänker alltid på mig, det är jag säker på så jag oroar mig inte, det blir säkert något bra till slut. Jag tycker i alla fall det var bra att vi åkte dit för vi fick en trevlig tur och bättre att matte kommer på nu vad som passar eller inte passar för hon blir så purken sedan om det inte är som hon hade tänkt sig.


Min bästis Wallander...

...har gått och blivit Champion i viltspår idag. Han gick spårprov medan jag tränade. Och det gick toppen för Wallander så nu kan han titulera sig SvCh (Svensk viltspårschamion). Jag var lite orolig att Walle inte längre skulle vara Walle nu när han fick så fin titel. Men jag behövde inte oroa mig, han var precis som vanligt fast ännu mer intresserad av mina dofter och han ville välta omkull mig hela tiden och hoppa upp på mig.

Jag har ju grattat Walle hela eftermiddagen men jag vill ändå att hans bravader uppmärksamas här på bloggen.

Massor med pussar Walle!!!

/Din Lakrits


Vilken dag

Ja vilken dag det har varit. Det började med tidig uppstigning (usch vad sömniga vi var) för att åka och träna apportering i Lomma. Margareta vad där med Spot och Bell, Ulrika med Isa, Berit med Vira och Agneta med Tess. Och så jag och matte då såklart.

Träningen gick faktiskt bra tyckte både jag och matte. Jag skötte mina uppgifter bra, kom ända fram till matte med alla dummiesar även om jag inte höll kvar dem fint när jag satte mig. Jag smet inte heller mer än till Isa en gång men det var för att hon hade smitit när jag skulle hämta en dummy så jag ville liksom bara göra samma grej tillbaka. Men det var inget allvarligt. Det enda jag gjorde som matte inte verkade gilla var att jag bytte dummy några gånger när det låg andra nära som verkade intressanta.

När träningen var slut och det var färdigsnackat åkte vi mot Malmö (omväg inom djuraffär) för att hämta Helene och Wallander. När de var uppfiskade styrdes bilen norrut mot Kullaberg. Dit kom vi efter en bra stund. Huset matte har bokat spanades in och matte verkade sådär måttligt nöjd. Själv såg jag inget för jag satt i bilen. Där var ingen hemma så att man kunde se huset från insidan.

Nåväl, vi åkte upp och parkerade på Kullaberg och så gav vi oss ut på skogstur. Vi gick och gick, både lösa och i koppel jag och Wallander. Han var väldigt intresserad av mig, mer än vanligt. Helene och Marie skällde lite på honom och då blev han lite ledsen för han förstår inte varför han inte får uppvakta mig. Men men, så fick tvåbeningarna annat att tänka på för plötsligt tog stigmarkeringarna slut och stigen liksom upplöstes i skogen. Det blev till att vända tillbaka och gå samma väg igen. Det tyckte inte jag gjorde något men matte tyckte det var lite snörpligt och Helene tyckte rundan blev väldigt lång (två timmar ungefär men upp och ner i kuperad terräng). Men när vi kom till bilen var alla glada igen. Jag och Wallander fick dela på en korvmacka och det satt fint tillsammans med lite vatten. Så stuvade vi in oss igen och det bar söderut igen med ett litet stop vid havet på vägen men inget bad, det såg faktiskt inte så inbjudande ut med grått hav och fullt med tång på stranden.

Jag och Wallander sov gott på vägen hem. Tvåbeningarna verkade också trötta. Vi hängde med upp till Wallander en stund, jag fick lite makaroner och en macka och matte lite mat. Men så kände vi att det var dags att bege sig hem så det gjorde vi. Och tur var nog det för matte verkar helt färdig. Hon har haft så mycket ont i sitt huvud, hon mår inte alls bra säger hon. Nu är banket i huvudet bättre men matte ser ut som att bäst före datumet har gått ut. Har en känsla av att det blir en tidig kväll om matte ska kunna jobba imorgon.

Dummy tillverkning

Matte höll på och bankade och fixade i verkstan. Jag var utestängd och nyfiken. Hon gick in med en dummy (den som vi har lånat av Margareta för att klura ut hur vi skulle göra egna) och kom ut med två. Min första egna riktiga kanindummy. De jag har haft har bara varit lite provisoriska. Skinnen har fästs med gummiband och ibland har de gått sönder så jag har tappat skinnet på ena hållet och dummyn på andra. Men nu ska det bli ordentliga grejor. Första är gjord och fler blir det inte ikväll. Men framöver ska matte göra fler.

image344
Min första egna rejält konstruerade kanindummy. Enligt Anthriscus Margaretas modell.

Grattis!!!

Idag fyller en av mina absoluta favoriter år nämligen Dagismatte. Hon är världens bästa Dagismatte tycker jag för hon gör så mycket roligt för mig och är så snäll. Hon lagar mat till mig, tar ut mig på promenader, leker med mig, gör paket till mig, slappar med mig på soffan och en massa annat mysigt och kul. Till våren hoppas jag på mycket lajbans i trädgården när hon ska plantera där.

Så här såg Dagismattes tårta ut.

image343
Mums. Tyvärr var det inte till mig men jag fick lite andra godsaker så jag var inte lottlös.

Bästisbesök

Jag har två bästisar och det är Wallander och Elliot. Jag skulle fått träffa båda i veckan men det blev inställt på grund av det dåliga vädret. Det kändes faktiskt väldigt trist och jag var lite deppig igår kväll. Men imorse var det full fart igen. Vi gick lång morgontur, sedan höll matte igång med sitt och jag klurade på vad dagen skulle innehålla. Så lite efter lunch gick vi ut för att träna. Det gick ganska hyfsat men det bästa av allt var att Ann ringde matte mitt i träningen och undrade om vi skulle ses så att jag och Elliot fick springa varandra trötta.

Vid tvåsnåret dök Elliot bil upp i min åsyn nere vid grinden. Jag blev alldeles till mig ju, det var så länge sedan vi lekte. Först gick vi en bit i koppel, det var inte lätt att gå fint för Elliot gjorde så roliga saker hela tiden. Han grävde hålor och rullade sig i löv, gjorde spännande ljud och jag var allmänt sprallig. Så tack och lov blev vi släppta efter en stund. Här är lite bilder från vår tur.

image337
Ann var populär idag. Se som vi svansade runt henne.

image338
Här springer vi sida vid sida.

image339
Elliot i egen hög hund.

image340
Här snackar vi ihop oss om en pinne som vi båda tyckte var väldigt intressant.

image341
Här badar vi i sjön. Det var nämligen så att vi råkade hitta ner i ett vattenhål som inte var så fräscht. Så därför skickade våra mattar ner oss i sjön för att vi skulle skölja av oss.

image342
På väg upp.

Ann visade också matte en övning som vi ska fortsätta med. Bra att vi får tips!

Det var inte alls många ute i skogen. Konstigt för vädret var ändå rätt hyfsat idag. Jättekul att Elliot kunde komma till mig idag, det vågade jag knappt tro imorse. Tack förresten Elliot för grisknorren som jag fick!

Ruskväder

Det tråkiga vädret med regn och rusk gjorde att Elliots och min tur blev uppskjuten ännu en gång. Jag tycker faktiskt att jag och Elliot har lite otur med vädret. Men jag kan förstå matte och Ann för det var faktiskt inget vackert väder vi kom ut i ikväll på promenaden.

Efter att vi hade varit ute tränade vi lite inomhus med dummy. Ganska hyfsat var mattes betyg. Lite konstigt men lite kul ändå tyckte jag.

Sedan åkte klofilen och kardan fram. Mindre trevligt men när jag sedan fick en godbit glömdes det bort.

Nä, hoppas vädret blir bättre till helgen för så här vill jag inte ha det.

Åter till biabädden!

Sommar sommar sommar...

Ja, igår bokade matte boende för henne, Yster och mig en vecka i augusti när vi ska semestra. Det har varit många turer och mycket telefonprat för att få ihop det. Först skulle vi till Norrland. Låååångt att åka tyckte jag men matte menade på att det är fint vid Höga Kusten. Men sedan visade det sig att Yster är uppbokad till precis samma dag som vi ska åka och då blev det för långt att sträckköra till Norrland, matte hade tänkt ha paus en dag i Stockholm. Så det ombestämdes så att vi ska semestra på närmare håll, nämligen på Kullaberg. Matte har hyrt en lägenhet/hus på en gård där som verkar fint. Bäst att hålla sig framme säger hon för det blir väldigt snabbt fullt där. Här är adressen till sidan, där finns bilder också om någon vill kolla.

http://www.stugknuten.com/stuga.asp?stugid=5238

Jag tycker det verkar kul och mysigt och jag vet att jag gillar omgivningarna. Där kan jag bada, springa mm. Och så ska vi åka på utflykter bland annat till Hallands Väderö tror jag.

Matte funderar på att åka upp och titta på ställlet nu till helgen så att hon vet vad hon hyr innan hon betalar. Jag tycker det verkar kul med en utflykt men vi får väl se hur vi hinner.

Tjall på bloggen

Igår kväll fungerade det inte att skriva på bloggen. Jag blev utkastad hela tiden. Det tycker jag inte om. Får snart be matte säkerhetskopiera allt på min blogg, jag vill ju inte bli av med min fina dagbok.

Nåväl, det var en trevlig kväll igår. Jag, Elliot och Wallander samlades med mattar i Lomma för att träna. Vi gjorde de vanliga momenten men också en rolig grej där Ann lade köttbullar på toppen av koner. Meningen var tydligen att vi inte skulle ta godsakerna men det glömde matte berätta för mig så jag trodde det var fritt fram. Det blev helknasigt men matte skrattade mest åt det hela och då gjorde det ju inget för vi hade ganska roligt.

Matte säger att jag är seg på att stanna när jag ska stå kvar. Men jag är bättre på att lägga mig åtminstone hyfsat snabbt. Så är det, man kan inte vara bäst på allt. Och så klagar hon på att jag ha glömt sätta in tänderna när jag ska hålla apporten. Det har jag inte alls men jag kanske inte är säker på att jag vill hålla den alltid bara för att matte säger det.

Innan vi åkte hem fick jag en jättefin apa av Elliot. Han heter Artur.

image336
Här ligger jag och Artur i biabädden. Mysigt.

Matte har verkar lite gladare idag. Det gäller att jag ligger i och peppar henne, tror hon är i en liten svacka. Jag gör vad jag kan och på nätterna sällskapar jag henne troget i sängen.

Hoppas det blir träning i helgen. Och jag hörde matte och Ann byta några ord om att vi kanske ska träffas imorgon Elliot, jag matte och Ann och göra något. Härligt, härligt. Nu börjar allt bli som det ska igen.

Varmt igen

Nu har isen smält på dammen igen och jag får vara ute själv för dagismatte. Jag tycker det är så skönt att strosa runt i trädgården på egen hand. Det är också enklare att dricka när det inte är is, annars måste någon slå hål på isen för att jag ska få ett drickahål.

Matte har mest suttit vid datorn ikväll efter promenaden. Fast vi tränade lite med dummy inomhus också (mörkt ute, blir knasigt med pannlampa som bländar mig när jag ska lämna dummyn till matte). Det gick faktiskt ganska bra, jag kom in och satte mig vid mattes sida med den i munnen. Okej, jag tappade den någon gång men ändå...

Efter det blev det mest vila för mig för jag har varit pigg hela dagen och hållit igång. Gnagt ben, varit ute i trädgården, varit ute på promenad, lekt med mina saker, spanat på dagismatte mm. Och så tröstat matte när hon kom hem för hon verkade lite nere tyckte jag. Jobbet kan jag tänka. Det gäller att jag är positiv så smittar det kanske av sig.

Har hört rykten om träning imorgon kväll. Äntligen säger jag, vi håller ju på att rosta igen helt. Fast kanske är det inte så illa som det känns. Men lite uppfräschning behövs sannerligen.

Aptiten är förresten bättre än någonsin. Idag har jag ätit tre gånger och slickat i mig varenda smula. Det går upp och det går ner i livet...

Natti-natti

Nattaspår igen

I fredags när vi var i Malmö och gick med Wallander och Helene så berättade Helene för matte att Wallander skulle spåra på Järavallen idag. Hon föreslog att vi kunde komma med så att jag fick gå spåret efter Wallander. Det tyckte matte och jag var ett jättebra förslag och idag klockan två stod vi redo utanför Wallanders port för att hämta upp Walle och hans mor.

Det tog inte lång stund att köra tyckte både jag och Walle som pussades friskt i buren. När Wallander spårade fick jag vänta i bilen och det var stentråkigt. Men sedan fick jag komma ut i blåsten och använda näsan. Åh, så roligt det var att få spåra. Dessutom ett nattaspår, jag fick anstänga mig lite, särskilt på slutet när vinden låg på helt fel håll och jag höll på att gå förbi klöven.

Efter spårandet gick vi en liten runda men matte tyckte inte det var värt att riskera mitt så fint läkta ben för att jag och Walle skulle få springa ihop. Hon menade att det kommer fler tillfällen och det har hon ju rätt i. Vad jag har förstått är det nästan som vanligt, dvs jag får gå lös men busa får jag inte än på ett par dagar.
 
När vi åkte hem var det ganska stillsamt i buren för vi var båda trötta. Wallander hade apporteringstränat innan idag också så inte undra på att han var slut. Jag fick inte vara med pga att veterinären sade två veckor i lite mer lugn pga benet. Det känns som att jag har kommit lite på efterkälken med apporterandet men jag kan nog ta igen det.

Ikväll testade matte en uppfinning. Det var nämligen så att matte beställde kasslernät från ett företag och fick det till ett mycket bra pris. Hon skulle ha det till att trä över fåglarna som jag ska hämta. Hon säger att det är för att jag dels ska tycka det är mindre läskigt och för att jag inte ska undersöka allt som spretar ut. Men det visade sig att nätet var väldigt "smalt" alltså svårt att trä på. Igår tinade hon en krax bara för att se hur det gick att trä på honom nät och det gick inte så bra. Men så kom hon på att om hon tar en bit rör, trär nät på röret, vilket är betydligt enklare än att trä över viltet, stoppar in viltet i röret och drar sedan tillbaka röret så att nätet åker över fågeln som en strumpa. Helfiffigt. Så här såg krax ut när han hade fått nät omkring sig och jag höll honom.

image335
Kasslerfågel!

Efter turen till Järavallen gick vi en  runda och sedan var det vila och mat. Apropå mat så gjorde matte blodpuddingspluttar imorse. Mums! Ikväll har jag mest legat och vilat. Det är skönt. Människor borde vila mer.

Stillsam lördag

Det blev faktiskt en ganska lugn dag idag. Vi sov ut ordentligt, gick sedan en lång runda efter frukost runt sjön här i närheten. Matte hade med sig ryggsäck och en kasse och plockade skräp. Hon fick ihop en proppfull pappkasse med burkar, flaskor och plastförpackningar. Usch och fy som människorna skräpar ner. Men nu slipper vi se på det när vi går vår fina runda i alla fall. Idag var det extra roligt faktiskt för jag fick gå lös emellanåt och det har jag inte fått på länge på grund av benet. Men det kändes så bra, jag skuttade och matte försökte hejda mig bäst hon kunde.

Medan jag vilade mig efter turen så tränade matte. Sedan hämtade vi paket på posten och handlade lite. När vi kom hem sedan så bara sprang tiden iväg och plötsligt var det dags att gå ut igen på en lång tur. På vägen hem hittade matte smala björkträd som hon släpade med sig hem. De ska vara till dummiesar säger matte. Nu har hon snart allt hon behöver och så ska det provas ut lite olika saker så får vi se om det kan bli några färdiga kanin dummiesar till slut.

Ikväll har jag mest slappat, matte och jag var ute lite men inget långt. Och så fick jag lite mer mat (jag får mindre portioner men fler gånger) och välling. Egentligen vill jag ha den maten jag får nu mycket hellre än mitt vanliga torrfoder. Tror att matte känner det på sig också. Hon sade någonting om hemlagad hundmat. Tänk om hon kommer fram till något bra recept. Men jag får först äta upp säckarna i förrådet tror jag innan det kommer på tal mer seriöst.

Min långa färgglada leksakslarv är på lagning för jag har råkat gnaga lite på honom. Men jag har många andra att leka med så länge. Måste säga att gummigrisen Nöff-Nöff som jag fick av Wallander har varit väldigt hållbar. Matte var orolig att jag skulle ta sönder honom på ingen tid men han är hur hel och fin som helst.

Undra vad som är på gång imorgon. Matte lade in spårsele och lina i bilen innan idag. Betyder det att vi ska åka iväg och spåra. Nyfiken men jag får väl tåla mig. Nu tror jag det är bäst att jag knyter mig så att jag orkar med morgondagen. Men benet känns bra fastän jag var lös en del idag. Skönt. Och magen sköter sig fint så hoppas jag att jag slipper vara sjuker på ett bra tag.

Smalkorv

Jo, det blev en tur till Malmö ikväll. Jippie tänkte jag och hoppade in i bilen. När vi kom till stan skulle matte först ett ärende så jag fick vänta i bilen. Nåväl, det gick fort, som vanligt sprang väl matte genom köpcentrat till affären hon skulle ha, fnattade runt i affären och så till kassan och sedan sprang hon tillbaka. Sedan styrdes bilen mot Wallanders gata. Där fanns turligt nog en plats precis utanför porten. Svindyrt att stå där men det får det vara värt någon gång. Och strax kom Wallander ut. Vilket glatt återseende, det kändes länge sedan. Sedan promenixade vi runt, vill ni har närmare vägbeskrivning så får ni nog fråga Wallander. Men korven åt vi på samma ställe som en gång innan nämligen Drottningtorget. Fast smalkorv denna gång för att inte chocka min mage. Jag förstod ju det men tycker ändå att tjock korv är godare. Är dock tacksam att jag fick alls för det trodde jag knappt med tanke på hur veckan har varit.

Innan vi åkte hem fick matte hjälpa mig att överlämna en kanin till Wallander. Jag har haft den hemma länge i en låda och tänkte spara den tills vi åkte till Småland (för vi hade med min kanin förra gången, fast han mådde inte så bra av det) men nu kunde jag inte vänta längre utan han fick den med en inbjudan till Småland istället. Jag var ganska säker på att få ett ja till att han vill åka. För hur många gånger har inte Walle frågat om han får hoppa in i min bur och om inte vi kan åka en sväng till Småland?

När vi kom hem åt jag ris, kycklig och lite mild sås. Smaskens. Dagismatte har lagat så fin mat till mig idag. Verkligen snällt av henne.

Det blev en bra dag det här.  Hurra vad jag är glad och nu ska jag sova gott. Matte också, hon ser fram emot att slippa klockan imorgon.

Piggelin

Hurra! Idag är en bra dag för jag känner mig frisk igen. Magen är nästan helt bra och jag är piggelin. Håll nu tassarna igen för att jag får hälsa på hos Wallander ikväll för det verkade hjälpa med tasshållning för att jag skulle bli frisk.

Något som gjorde min dag ännu bättre är att matte redan är kommen från jobbet. Hon tog sig ledigt för hon har timmar tillgodo. Störtbra tycker jag.

Lite bättre

Magen är faktiskt lite bättre idag på så vis att den börjar lugna sig lite. Dagismatte har varit så snäll mot mig idag och lagat "skonkost" dvs snäll mat till mig bestående av kokt kött och kokt ris och buljongsås. Det smakade jättebra på eftermiddagen. På morgonen vill jag inte äta och imorse blev jag och matte oväns igen om det. Så dumt av henne att försöka ens.

När matte kom hem idag hade hon pratat med veterinären och köpt en slags "klister" som ska göra mig bättre i magen. Klistret fick jag äta i mig med lite mat. Återstår att se om det fungerar. Jag hoppas allt att jag är ännu bättre imorgon för jag vill gärna hälsa på Wallander. Jag kan omöjligt ha något som smittar för då skulle ju Knappen blivit dålig och han mår prima.

Jag är trött, det blir man av att inte må bra i magen. Så nu ska jag försöka vila mig lite friskare. Håll tassarna att jag snart är helt som vanligt igen.


Hungern åter men magen låter

Ja, det är ungefär så det är. Runt lunch började hungern och tösten återvända. Jag drack välling som dagismatte satte fram till mig. Jag fick också smaka frikadeller som hon lagade av älgfärs och det var smaskigt värre kan jag säga. Sedan fick jag en macka och jag drack vatten i dammen. Det var faktiskt så hoppfullt att matte senare i eftermiddag fick en upplyftande rapport på jobbet.

När matte kom från jobbet gick vi en runda och jag passade även då på att dricka rejält. Något som sedan kändes mindre trevligt var magen. Det går lite fort där tror jag och det låter och känns en massa som jag inte är van vid, jag som aldrig har haft bekymmer med magen. Men nu är den jättekass, det bara rinner av mig. Suck. Inget kul alls. Men när vi kom hem så fick jag något som jag först var lite skeptisk till men sedan gillade rakt av nämligen kokt ris blandat med lite köttfärssås från igår och uppblandat med ljummet vatten. Jag åt upp allt, frågade efter mer och fick lite till. Sedan har jag mest vilat fast nu var vi ute en liten runda och då höll sig magen lugn och jag drack mer.

Tror inte jag behöver gå till veterinären imorgon men matte ska kanske fråga om det inte finns något som hon kan ge magen så att den lugnar ner sig lite. Men annars läker det förhoppningsvis ut av sig själv ändå, jag känner mig ju mycket piggare i alla fall. Men fy för vad trött jag var i morse. Jag skrev ju i kommentaren till förra inlägget att matte försökte få i mig majsvälling men utan att lyckas. Nä, det var egentligen inte så konstigt för så trött som jag kände mig orkade jag knappt tänka på mat, än mindre äta. Jag längtar till lördag, då kan vi sova längre, slippa gå upp kvart över fem. Det är förfärligt tidigt enligt mig.

Ja det har varit mycket med hälsan på sistone. Tassen känns i alla fall helt bra. Fast jag får fortfarande gå i koppel utom på morgonen när jag går lös för då är jag ändå så trött att jag inte orkar springa direkt. Men bara magen ordnar till sig så är jag i form igen och kan härja. Jag skulle egentligen fått träffa Elliot idag och gå i Lund men det ställdes in pga min hälsa. Lite onödigt kan jag tycka men matte menade att det kommer fler tillfällen. Och det hoppas jag verkligen!

Got natt på er alla och en särskild tanke sänder jag till min kära mamsa som har fått nya valpar. Fyra stycken blev det. Lika många som jag och mina syskon var och det kan nog vara tillräckligt att hålla reda på. Du är jätteduktig mamsen. Puss från din Lilla O.

Ont i magen

Både igår och idag har jag varit alldeles kass i magen. Igår vill jag varken äta eller dricka på hela dagen. Oron var stor hos dagispersonalen. När matte kom blev hon också oroad. Jag undersöktes överallt (öron, ögon, hals, temperatur, tecken till att jag ska löpa mm men inget som kunde förklar). Vi gick ut en promenad och då käkade blodpuddingspluttar ur mattes hand. Sedan trugade hon och lagade köttfärssås och makaroner, vispade välling som jag först ratade men andra gången hon serverade den så åt jag. Köttfärssås och pasta var gott, det åt jag faktskt nästan allt som jag fick i skålen. Och vatten drack jag lite utomhus till sist när matte skopade upp i händerna och höll fram till mig. Sedan somnade vi båda tidigt. Jag kände mig trött och dämpad, har liksom aldrig haft ont i magen förr i hela mitt liv och plötsligt var den bara i uppror.

Idag ringde matte till veterinären från jobbet det första hon gjorde. Hon fick då rådet att sluta med mina tabletter som jag fick för att benet skulle läka snabbare. Så nu har jag inte fått ikväll. Man kan visst få ont i magen av dem. Matte misstänkte det och gav mig en annan "magpilla" imorse innan hon åkte och faktum är att jag var mycket piggare idag. Jag åt lite imorse, sedan med dagismatte, jag drack också lite vatten. Och ikväll drack jag majsvälling och åt mer pasta med sås. Så det finns hopp. Matte berättade att hon reserverade en kvällstid hos veterinären på torsdag om jag inte skulle bli bättre. Men den ska nog avbokas verkar det som. Skönt tycker jag.

Nu ska jag vila vidare. Hoppas matte inte är uppe för sent. Vi har haft så bra nätter på sistone. Jag har sovit mer i sängen än på länge och det är riktigt mysigt att trängas med matte där.

Vårfnatt

I helgen men särskilt idag har både jag och matte haft vårfnatt. Det yttrar sig på lite olika sätt men jag tror i grunden det handlar om samma sak. Jag vill gå ut precis hela tiden. Tror matte har torkat mina tassar mellan tio och femton gånger idag.  Jag hinner inte in förrän jag vill ut igen, jag liksom vänder i dörren medan matte torkar tassar. Inte för att det är så himla grisigt ute men golvet var nystädat. För mattes vårfnatt består i att hon (förutom att gå ut med mig) städar, putsar fönster, byter sängkläder, tvättar mina leksaker, städar undan gamla tuggben mm.

Jag har gnagt ben ute, gnagt pinnar, släpat ut leksaker, tussat runt i rabatter och tittat och så självklart har vi varit på flera rejäla rundor. I koppel pga mitt ben men ändå trevligt. Vi gick runt sjön här i närheten. Bryggorna inspekterades men de låg lite under vatten. Jag föreslog ändå att vi skulle gå ut men matte satte sig till motvärn. Vädret var härligt. Det enda som störde oss var allt skräp som folk slänger i min fina skog. Matte har bestämt att hon varje promenad framöver när det är ljust ska ha med sig en ryggsäck som hon kan samla skräp i. För vår skog ska inte vara en skräphög. Jag önskar att de som slängde skräp kunde lära sig låta bli. Förstår inte hur de tänker. Vem vill ha en skräpig skog och en tom förpackning borde vara lättare att bära hem än en full. Men tydligen inte så nu har matte bestämt sig för att samla ett "skräpberg", fota, laminera foton, spika upp på skivor och sätta på grindarna runt om skogen tillsammans med en liten förklaring och en uppmaning att folk ska ta med sig sitt skräp hem.

Nåväl, vi ska inte låta skräpet förstöra vårkänslan. För idag infann sig hoppet om långa ljusa kvällar där man kan ligga ute och mysa, härliga bad, bengnag i skuggan en ljummen dag och mycket mycket mer som hör vår och sommar till. Jag blir alldeles sprallig men jag får ju inte springa fast jag glömmer mig ibland men benet känns bra i alla fall.

Imorgon ska matte jobba igen. Ja hela veckan ska hon jobba fast hon kanske kanske kommer efter lunch på fredag om hon kan klämma in sina patienter på andra tider i veckan. Det vore superbra tycker jag för då kan vi få en tur innan det blir mörkt. Men tänk, bara tänk....det är inte så lång tid tills det är ljust om kvällarna när man går ut. Åh....jag blir alldeles lycklig när jag tänker på det. Hoppas hoppas att det inte blir mer vinter nu för då blir vi så ledsna. Särskilt matte, jag tror våren betyder väldigt mycket för henne.

Till sist en liten bild på mig i skogen idag.

image334

Och med det säger jag godnatt. Nu ska jag gå och sussa, först i min biabädd och sedan i vår renbäddade säng. All friskluft tar på krafterna!


Soligt och varmt

Jag kände direkt lukten av vår när jag kom ut idag. Det var just en stämning som bäddade för ett flatteryck men matte satte effektivt stopp för det genom att ta på mig kopplet. Trist men vädret var ändå fint. Vi traskade vår morognrunda och matte var så glad över att vara ute och gå när det är ljust. När vi kom hem tog matte ut blod och klöv från kylen. Jag blev lite förvånad för jag märkte inte när det togs ur frysen men jag sov nog då. Men i alla fall försvann matte ut i skgoen och jag fick nesligt nog inte följa med. När hon kom tillbaka skällde jag ut henne för det fastän jag ju vet att jag inte kan vara med för då är det ingen mening att jag spårar sedan. Men jag kan bara inte låta bli för jag blir så uppspelt över att hon är ute där och fixar.

Matte sade att egentligen skulle jag haft ett "nattaspår" men imorgon är det jakt här med en massa hundar och hon ville inte gärna att vi skulle trava runt mitt i det så därför blev det bara ett "dagspår". Det fick fint för min del även om det blir roligt med lite svårare sedan framöver.

Nåväl, sedan fixade matte lite i köket och började även putsa fönster. Jag fick ett märgben som jag gnaskade på länge och väl. Sedan tog vi en till koppelpromenad. Senare fick jag också spåra och det var härligt att få andvända näsan. Spåret gick som en dans, matte säger att jag tuffar på som ett litet lokomotiv i spåret.

Efter spåret vilade jag en stund innan vi tog en tredje koppelrunda. Matte säger att jag måste gå i koppel men vi går ändå ganska mycket för annars blir jag ju helt försoffad. Och mitt ben gör inte alls ont. Därför glömmer jag mig hela tiden och vill springa men det får jag ju inte.

Vädret idag har varit alldeles underbart. Och när vi tog tredje rundan fick vi också se en fantastiskt vacker solnedgång. Himlen var alldeles röd med fluffiga moln. Oj så vackert det var tyckte vi.

Imorgon ska kameran följa med ut, hoppas det kan bli några bra bilder. Hoppas också att värmen håller i sig för både jag och matte vill ha vår!

Hos veterinären

Det kändes lite synd att vi inte kunde gå en lång härlig runda när matte får en gångs skull kom tidigare från jobbet. Men hon lovade att gå tidigare någon mer gång framöver och att vi då ska ta den där långturen. För idag gick det inte, dels för mitt ben och för att vi hade en veterinärtid att passa.

Kvart över fem hade vi tid till Kristina. Hon var bara lite sen och det gjorde mig absolut inget för jag spanade på andra hundar. Men så fick vi komma in. Jag gillar Kristina men det där hissbordet börjar jag bli lite skeptisk mot. Matte höll mig så att jag inte kunde hoppa ner. Kristina lyssnade på mig med sin "snabel". Sedan börajde hon klämma och böja. Först vänter framben vilket var okej förutom när hon pillade på tassen för då blev jag rädd att klotången skulle komma fram. Sedan gick hon över till höger fram som är krångelbenet. Först var det okej men sedan gjorde det plötsligt himla ont. Och så en gång till. Ajajaj jämrade jag mig i högan sky. Taskigt nog verkade både matte och Kristina nöjda. Det var väl för att de hittade var jag felades. Det var handleden som fått sig en rejäl törn. Inte minns jag så bra var jag snubblat men det har jag säkert gjort det händer ibland.

Jag slapp undan prover i alla fall. Men koppel i två veckor och så tabletter i tio dagar. Men tabletterna var goda! Mums. Hoppas verkligen det går över så att jag kan få springa lös sedan igen. Matte var i all fall nöjd att vi gick till veterinären och kanske har hon rätt. För jag vill inte att hon ska vara så orolig som i morse. Det kändes inte bra när hon åkte ifrån mig. Jag ville springa efter henne ut men det fick jag inte för dagismatte. Normalt brukar jag inte göra så, jag tar mitt lilla paket och slår mig till ro men i morse blev det inte alls rofyllt.

Både jag och matte är jättetrötta så det blir en tidig kväll. Överlag blir det nog lite lugnare framöver. En hel del hemmakvällar vilket nog kan vara skönt också. Omväxling förnöjer sägs det. Vi får väl se.

Skruttigt

Fy vad jag börjar bli trött på det här med benet. Inte alls kul. Igår kväll kunde jag knappt gå på det, imorse likaså men när jag hade gått lite på morgonturen som för övrigt blev kortare än vanligt så fungerade det bättre. Jag fick dessutom gå i koppel. Snyft. Matte är inte heller sig själv, jag märker att hon är orolig. Tjuvlyssnade när matte ringde från jobbet imorse till dagismatte. Jag ska till veterinären ikväll, matte går tidigare från jobbet. Kanske lika bra så jag får bli ordentligt undersökt. Matte är ju doktor men inte hunddoktor och jag tror hon mår bäst av att jag får komma till "tant" veterinären. De brukar vara snälla mot mig och där är nästan alltid någon flattefrände att spana på.

Tyvärr blir det ingen träning till helgen förklarade matte imorse. Benet måste få vila oavsett vad som är fel där. Sant men trist. Och så glömmer jag mig jämt och hoppar iväg, springer fast matte säger att jag inte borde. Men när jag väl kommit igång känns det ju inte så mycket. Nänä...inte lönt att fundera.

Tyvärr blir det inget jaktinternat heller meddelade matte igår. För få anmälda. Synd. Fast det kanske händer något annat kul. Bara benet blir bra så kan vi göra allt möjligt kul säger matte. Det där benet...

Tja...

...det kunde väl gått bättre ikväll på träningen.

Matte var jättetrött och stressad och hann bara hämta upp mig och så körde vi direkt till Lomma. Hon hade dock ringt och förvarnat dagismatte om förseningen så jag fick en extra runda. Men ändå...både matte och jag var ur fokus när vi kom till Lomma. Jag var flängig, matte var grinig. Så fortsatte det. Jag smet och kollade in Zico lite närmare, en trevlig flatte som jag aldrig har fått hälsa på ordentligt. Matte var inte glad men ändå inte tokarg. Tja, så fortsatte det ungefär. Jag blev anklagad för att vara disträ men jag tyckte att matte var frånvarande. Nåväl, de flesta moment (gjorde ej hopp pga mitt ben) gick väl hyfsat men jag var väl lite ouppmärksam. Men på vägen hem så sade matte också att hon inte kände sig i form hon heller. Vi hoppas på en bättre dag imorgon fast då blir det ingen lydnad. Men kanske något annat. Vem vet.


Trött

Matte var väldans trött när hon kom hem från jobbet. Hon hade haft jättemycket och dessutom är det stökigt med omorganisation. Har inte riktigt förstått men det verkar krångligt och jobbigt. I alla fall så gick vi ut en runda och sedan åkte vi till Svedala och tränade lite. Jag skötte mig ganska bra men smet en gång för där var ett gäng som tränade väldigt livligt. Valpkurs tror jag bestämt att det var. Jättespännande i alla fall och jag tog mig en liten runda. Men bara en. I övrigt gjorde jag allt bra.

Tyvärr har jag fått ont i mitt ben igen. Inte lika mycket som förra veckan men ändå. Matte har sagt att jag inte ska hoppa hinder imorgon. Jag hoppade ganska högt ikväll och flera gånger, det kanske inte var bra. Konstigt i alla fall, jag tycker inte jag har gjort något ju. Matte har klämt och känt men då gör det inte direkt ont. Om det är något som kommer och går så får tant veterinär undersöka mig säger matte. Men vi väntar lite först. Jag är ju så pigg så något fel kan det väl inte vara på mig. Nu har jag fått ett nytt anti-fästing halsband igen så att de små otäckingarna inte ska komma åt mig.

Jag är trött nu också. Matte är trött. Det blir nog en tidig kväll.

Vilken härlig dag

Ja, idag har det varit en riktigt bra dag! Vi sov lagom länge, dvs ungefär halv nio rullade vi ur sängen. Efter morgontur gick matte ut för att lägga spår. Jag tyckte att jag kände en bekant doft igår men visste ändå inte för det var ju ganska länge sedan jag fick spåra. Men jovisst, hon var borta en stund och kom tillbaka med blodstänk på stövlarna! Jag blev alldeles stollig när hon kom tillbaka, hoppade och skällde för att jag blev så glad att jag skulle få spåra.

Men jag fick vänta lite. Först tränade matte, sedan fick jag mums-mums ben att gnaga på medan hon städade. Och efter det var det dags. Sele och lina med, koppel på och så framåt marsch mot spåret. Jag var så förväntansfull så jag knappt kunde vänta tills matte vinkade fram mig till starten. Och sedan spårade jag på. Jag snurrade två gånger i en "blindgångar" vinkel dvs spåret tar slut och man får hitta tillbaka igen. Men annars tuffade jag på i spåret bara. Väl hemma igen fick jag mig en "spårkorv" och sedan gav vi oss ut på långrunda. Det var helt underbart väder och både matte och jag var på gott humör. Åh så härligt, så borde alla vinterdagar vara.

Efter promenixen hann matte baka en kaka innan det var dags för oss att åka till Lund till en kompis till matte. Där fick jag mycket klapp och kli men det var ändå himla skönt att komma hem till skogen sedan och få vila öronen från tvåbeningspladdret.

Ja, det var en rolig dag men ganska fullsmockad och jag skulle nog inte orka ha det så varenda dag. Nästa helg har matte sagt att vi ska ta det lugnare än denna. Men först kommer fem arbetsdagar (för matte). Jag ska nog vila mycket imorgon.

Det blev bättre sedan...

Dagen började ju inte så bra. Eller jo, egentligen började den utmärkt för vi hade sovmorgon och gullade. Men sedan gick det ju uselt (se förra inlägget). Fast träningen gick hyfsat men inte riktigt bra. Inte bra med osämja så tätt inpå träningen. Men jag hämtade markeringar och dummiesar på linjetag. Viltet hämtade jag också men med viss tvekan på två av fåglarna. Och hålla kvar dem ända fram gör jag inte gärna.

Innan Wallander och Elliot åkte hem så fick jag en jättesöt Nöff-Nöff gris av Wallander.

image329

Han ska faktiskt heta just Nöff-Nöff. Låter som en riktig gris och ser ut så också. Tack så väldigt mycket Walle, han är verkligen fin!

Efter träningen fick jag ett märgben och då tänkte jag att det kan ju ändå inte vara så illa det som hände innan idag.
 
image331

Här ligger jag och myser med mitt ben...

Vi hann också ta foto på dammen och Lurön. Det gäller ju att passa på när det är ljust.

image333

Det som sticker upp i mitten är Lurön i sin begynnelse. Tänk så fint det ska bli till sommaren när det har vuxit upp lite där. Ser ju naket ut nu men man kan ändå ana hur det ska bli. Och så ska där ju vara en bro över. Fast jag kan ju simma. Det som är kul är ju också att man kan köra "rundsim" runt ön. Bra motion om man har råkat äta för mycket snask säger matte.

Vi spanade också på dagishusse som byggde på jordkällaren.

image332

Det blir nog finfint när det är klart. Men kanske lite kallt att stå där och jobba.

Kvällen har vi tillbringar i Lund hos en kompis till matte och hennes sambo. Trevliga människor. Hon (kompisen) är jättemedbarn och ska ha "valp" alldeles i dagarna som kommer. Där finns en så superskön matta hemma hos dem, jag önskar att matte kunde köpa en sådan för då vet jag var jag skulle ligga mest hela tiden! Fast min biabädd är också skön så jag har inget att klaga på.  Nöff-Nöff följde med till Lund och verkade nöjd med det.


Skam och vanära...

...har jag dragit över min flock idag. Det var nämligen så att när vi kom ut för att vänta på Elliot och Wallander som skulle komma hem till oss och träna så var matte lite upptagen med att packa ryggan. Då såg jag att det kom två hundar, en man och en liten unge gåendes. Jag sprang dit innan jag hann tänka voff men jag var visst inte välkommen. Då blev jag helt onödigt sur och så började jag och schäfern att bråka lite. Matte kom sättande när hon hörde, visslade och jag kom direkt men hon menade att jag hade skämt ut både mig själv och henne för att jag rymde och för att jag muckade med schäfern. Jag släpades dit i halsbandet, matte bad om ursäkt och han som hade hundarna var inte arg. Men det var pinsamt ändå tyckte matte och extra illa för att hundarna kommer från ett ställe inte alls långt bort och det är dottern till de som äger gården som har hundarna och det var hennes man som var ute med dem. Så nu går ryktet om hur argsint och ouppfostrad jag är säger matte. Snyft.

Det var ju urkorkat men jag hann inte tänka. Dessutom tyckte jag de var i min skog och ja jag vet inte...jag var lite kaxig och försökte bestämma. Efteråt var matte skitsur. Hon band fast mitt koppel i en stolpe, jag fick inte följa med och hälsa på Wallander och Elliot, hon verkade som att hon tänkte gå iväg utan mig in i skogen och träna med dem men så hämtade hon mig ändå. Jag var helt tyst, sade ingenting fast jag inte fick hälsa på mina bästisar. Sedan fräste hon till mig när jag drog i kopplet, tog mig i nacken och var grinig. Men när vi började träna så släppte det. Tack och lov för det, jag får ju ont i magen när hon är så.

Blåsning

Ikväll åkte man på en riktig blåsning. Jag tänker då på att i Malmö blåste det väldigt mycket mer än i min skog. Vi skulle nämligen hälsa på Wallander och hans mor. Vi hade turen att få en parkering riktigt nära idag, bra med tanke på mattes packning med massagebänk och väska. Först upp med grejorna, sedan promenad. Jag gick fint i min sele, faktiskt även när vi mötte andra hundar. Matte berömde men tyckte också att jag är lite virrig som byter sida hela tiden i stan. Men promenaden var ändå bra fast blåsig och regnig. På slutet kom matte och Helene på att de inte hade pengar med till korv. Modet sjönk hos mig. Men det ordnades genom att vi passerade vår bil och plundrade parkeringskassan. Så blev det tjockkorv hos Stippes vid Triangeln. God korv och dessutom billigare än på andra ställen.

Efter korven gick vi raka vägen hem till Wallander. När matte skulle torka mig blev hon förvånad över hur ren jag var. Helene påpekade att vi var i stan och där blir man inte så skitig. Så sant så sant. Plutodukarna som brukar bli helt svarta hemma.

Walle och jag härjade rätt så friskt med pussar, vem kan gapa störst leken, allmänt bus, godisätande mm. Matte och Helene höll koll en stund nen sedan låste de in sig i datorrummet. Matte hade nämligen satt upp sin bänk där. Så fick Helene massage en stund. Anders passade oss. Helene verkade nöjd när hon och matte var klara sedan. Vi blev eskorterade ner till parkeringen av Helen och så bar det av hemåt. Nu är vi hemma och jag är trött och ska lägga mig. Imorgon sovmorgon, fast inte hur länge som helst. Klockan elva kommer Walle och Elliot för lite träning.

RSS 2.0