Spelkväll

Matte hade egentligen tänkt att vi skulle åka och träna lite i Svedala på brukshundklubben där. Men vädret blev allt ruskigare. Det blåste, snöregnade och var allmänt ruggigt. Vi gick promenad men sedan stallade matte in bilen och bestämde att vi skulle ha spelkväll istället. Mina fina träspel plockades alltså fram. Inte alla för det blir för mycket för mig tyckte matte utan hon valde ut två, nämligen Dog Fighter och Dog Turbo. Fightern gillar jag, den har jag haft innan och fattar galoppen med helt. Turbon fick jag i julas och det var första gången jag provade den idag. Lite knepigt minst sagt men jag fick ut godisarna fast jag var inte riktigt med på hur i slutändan för jag bara provade vilt och så ramlade de ut. Är ju lite otålig av mig så det går lite fort ibland när jag "spelar".

image328
Så här ser det ut när jag "fightas". Den är rolig, man ska dra träklossarna rätt, sedan lyfta dem och under finns godisen. Som ni ser tar jag tassen till hjälp att hålla fast hela mojängen på golvet för ibland flyger allting iväg och då tycker matte att jag är ovarsam.

Efter spel blev det bus under soffbordet med magkli. Sedan slöfsade matte sig på soffan lite men inte så länge för hon kom på att massagebänken skulle in i sitt fodral. Den ska nämligen följa med till Wallanders place imorgon när vi ska dit. Tror att det är Helenes stela axlar, nacke mm som ska få sig en "omgång". Undra vad jag och Walle ska hitta på medan tvåbeningarna är upptagna.

Det verkar bli en "full helg". Flera besök inplanerade, kanske lite träning här hemma mm. Men lite sovmorgnar också. Fast först en tidig till. Det går ganska bra för jag sover ju vidare lite med dagismatte när matte har åkt. Men matte får absolut inte sova vidare i bilen.

Natti-natti

Spelehunden

Lurön tar form

Idag har dagishusse planterat björngräs på Lurön. Den börjar alltså ta form. Sjön är grävd och täckt av tjockt lager packad lera så att vattnet ska stanna. Lurön är "byggd" och nu är även fröna sådda till det som ska växa där. Fast inte allt, tror det kommer lite mer efterhand. Kanske några trevliga långa grässtrån som kan vaja i vinden och som jag kan gömma mig bakom när jag ska luras.

Tyvärr är jag portad från sjön med omnejd pga att där ännu bara är en massa mysig jord och inget gräs. Men jag spanar ju ändå från den delen av tomten där jag får vara.

Jag har förresten hört ryktas om att det redan finns en sjö som heter Lursjön. Men det finns kanske ingen Lurö. Nåväl, det kan finnas en Lursjö till för den blir inte lik någon annan. Dessutom är det Lakrits Lursjö och det måste vara unikt!

Lugn kväll med matte. Promenad, tur till ICA för att posta paket och så blev det lite godisinköp till mig, matte handlade inget till sig...hon menar kanske allvar med sin godisminskning. Sedan träning för matte och nu är hon färdigduschad och jag väntar på att hon ska lägga sig.  

Bättre ben men tom plånbok

Vi åkte och tränade i Lomma för mitt ben var ju bra igen. Träningen gick utmärkt. Jag och matte demonstrerade läggande under gång som lyckades mycket bra och vi fick stående ovationer från "publiken" som bestod av Ann&Elliot och Helene&Wallander. Så där var allt bra. Jag smet bara pyttelite en gång så det var också ett framsteg.

På vägen hem var det inte lika muntert. Matte tankade på Statoil i Staffanstorp och skulle köra en sväng till Citygross för att handla något gott till mig, samt frimärken och lite annat. Jag sussade i min bur när matte plötsligt saktade in, svängde in på en konstig parkeringsplats och så kom en uniformerad man fram till mattes ruta. Polisen hade "tagit" matte som råkade köra för fort i sin tankspriddhet när hon funderade över dagen. 16 km för fort kostade 2800 kr. Ja, ni läste rätt. TVÅ TUSEN ÅTTAHUNDRA KRONOR. Fattar ni hur myckte godis det kunde blivit till mig. Nu får väl både jag och matte banta. Tycker synd om både henne och mig. Vatten och bröd för henne...torrfoder utan tillbehör till mig. Nä, fullt så illa tror jag inte det blir men fy farao vad nesligt. Fast jag tycker ändå matte tog det med fattning. Vad ska man göra sade hon, det hjälper ju inte att bli sur. Men hon suckade djupt, det kan jag lova.  

Aj aj aj

Det blev krångel med mitt ena framben ikväll. Vet inte vad som hände, jag skuttade väl till för raskt och sedan låg jag lite konstigt inknölad under soffan (tycker det är mysigt). När jag reste mig gjorde benet ont och när matte fick syn på det blev det jämmerskrik. Jag undersöktes minutiöst och sedan har matte pysslat om mig, bjudit mig på gott, klappat och sagt att det måste bli bra snart (helst nu).

Förutom benjamin som krånglar lite så har dagen varit bra. Jag gick snällt och fint med dagismatte i min sele. Man skulle ju kunna beskylla den för det onda benet men det vore nog orättvist för det har inte gjort ont att ha den på men nu måste tvåbeningarna nog vara extra försikta när benen ska träs in så att det inte gör ont.

Hörde rykten om träning med Elliot och Walle imorgon. Hoppas den inte äventyras pga benet. Jag får tassa i säng och sova mig frisk. Matte ska också lägga sig, hon är och tvättar tänderna nu.

Hoppsan...

...jag råkade visst försena sänggåendet här för jag rullade mig i en sak som jag tyckte luktade gott när jag var ute medan matte hängde tvätt. Matte tyckte visst inte att det luktade gott så jag åkte på snabbtvätt i duschen. Suck. Det var ju inte meningen. Men matte var inte sur, hon menade bara på att det fanns inget sätt att komma undan bad. När jag sedan efter tvätten stod och ville ut igen så bara skrattade hon åt mig. Hmmm....tyckte det var lite taskigt men kände inte riktigt att det var läge att insistera på utsläppning. Nu får det bli sängen nästa.

Rolig dag

Idag har varit en rolig dag tycker jag. Det började med att vi låg och drog oss i sängen en stund. Jätteskönt. Sedan upp, ut lite snabbt, sedan gjorde matte blodpuddingspluttar som skulle stå i ugnen medan vi var ute och tränade. Så blev det också och vi begav oss ut i skogen. Först gick vi en runda och på vägen hem plockade matte fram först kanindummiesar och sedan fåglar ur ryggan. Det gick bra med apporterandet förutom när jag funderade på att rulla mig i en pippi och matte vrålade och kom sättandes. Tydligen får man inte göra så. Nåväl, allt annat gick ju helt okej. På fältet tränade vi även lite lydnad och matte var jättenöjd för nu lägger jag mig utan att hon behöver peka när vi tränar läggande under gång. Jag har fattat med andra ord.

Medan jag tog igen mig en liten stund och passade pluttarna i ugnen så tog matte sig en dusch och fixade lite. Sedan när pluttarna var klara bar det av till Malmö där vi hade stämt träff med Wallander vid teaterparkeringen. Suck och pust vad svårt det var att hitta parkering. Matte hade gett upp på att hitta där vi hade bestämt och ställt sig på en gata en bit bort när Helene och Wallander meddelade att en plats var funnen. Alltså vändes bilen i en rasande fart och vi fräste tillbaka till teaterparkeringen. Platsen var utmärkt och bilen parkerades.

När jag hade hoppat ur bilen fick jag på mig min nya sele. Den heter gå fint sele men när matte pratade med Yster i telefon så hörde Yster fel och frågade "vaddå skit?". Därför har jag döpt den till skitselen. Den är inte så himla mysig  men den gör inte ont eller så alls, känns bara lite äckligt när det drar fast det är väl meningen. I vilket fall gick jag väldigt fint hela turen i stan och matte var väldigt glad och nöjd. Jag fick också mycket baconbitar och massor med beröm så det var ändå en trevlig runda. Och så fick jag ju träffa Walle och Helene! Vi åt även tjockkorv på Stortorget invid isbanan och det satt fint! Lite senare fixade Helene varm choklad till sig och matte för de var visst lite frusna.

När vi var tillbaka vid bilen igen överräcktes lite saker från Teba som Ann hade fixat, en present till Walle från mig, en liten burk med blodpuddingspluttar samt mattes orangea reflexjacka som familjen Lindeblad ska låna. Detta för att Walle ska sluta tycka det är läskigt med arbetare som har orangea jackor på sig. Med tanke på dagens inslag med skateboardåkare som Wallander muttrade rejält över tror matte bestämt att vi kanske måste fixa en skateboard också. Vi får väl se vad hon hittar på härnäst.

Efter turen med Walle hälsade vi på en gammal dam som matte är släkt med och som inte mår så bra för tillfället. Hon behövde piggas upp tyckte matte och jag håller med. Jag fick goda kakor där så jag var nöjd och så vilade jag mig lite efter turen.

När vi kom hem fixade matte lite inför morgondagen när hon ska börja jobba. Hon hann också med att fila mina framtassklor vilket jag var måttligt förtjust över. Nu ska tvätten visst hängas. Det är tydligen nyordning nu att matte ska försöka komma i säng vid elvatiden. Jag säger bara att om hon lyckas med det de flesta dagar så är det en bragd för matte är en riktig nattramlare. Men det är ju inte kul att vara trött på dagarna och ingen är nöjdare än jag för vid elvatiden har jag ändå törnat in i min biabädd! Faktum är att jag är trött efter dagens övningar och ska gå till sängs nu.

Dagismatte har instruerats om hur hon ska sätta på skitselen också så nu ska jag visst ha den med henne också. Suck. Men om det innebär trevligare promenader och mer godis får jag väl ändå fundera på saken.

Bus i busväder

Jag var rädd att buset med Elliot skulle regna inne men tack och lov har vi mattar som trotsar de flesta väder så vi begav oss av till mötesplatsen som var vid rastgården i Staffanstorp. Där fick jag och Elliot springa av oss det värsta buset. Det regnade och blåste mer och mer och jag såg att våra mattar vajade lite i vinden minst sagt. Men de stod pall och sedan minskade regnet lite. Då tog vi en sväng ut från rastgården och bort till ett ställe med mycket backar, en rolig slogbod, picknickbord och grillplats och en massa högt gräs. Det där med gräset var visst bra för vi sprang av oss det mesta av skiten från rastgården. När regnet avtog lite kunde matte också få fram kameran som var något fuktig i fickan.

image326
Jag buslurar på Elliot...snart tar jag honom...

image327
Puss på dig!

Det var en härlig bustur. Sedan fick jag vänta i bilen när matte körde ärenden. Hon inhandlade bland annat en slags konstig mojäng som jag ska ha på mig när jag går. Hon kallade det fånigt nog för "gå fint sele". Låter helt befängt. Vi får väl se. Hon provade den på mig och verkade nöjd. Det var jag också för jag fick godis efter provningen. Lite godis åkte också med från hundaffären och så överlämnade Ann en stor kasse med godsaker från Teba. Vilken tur vi har att Ann skulle dit igår. Vi har saker i bilen också till Wallander som vi förhoppningsvis ska till imorgon eftermiddag. Hoppas stormen har lagt sig då. Vi var ute på kvällsrunda nu och det blåser rejält! 

Lugn hemresa

Ja vår hemresa var den lugnaste tågresa jag har varit med om. Men så åkte vi också jättetidigt. Strax innan fem klev vi ur sängen, vid halv sex tog vi t-banan och tjugo över sex rullade vi ut från Stockholms central efter ett hjärtslitande avsked av Yster som stod med packad resväska och skulle till Finland för att sjunga och spela. Det kändes väldigt sorgligt att skiljas det hängde ett grått moln över våra huvuden men sedan installerade matte och jag oss på vår plats och ganska snart slumrade vi båda två. Matte hade som vanligt en liten vägspärr så att jag inte skulle kunna smita iväg men faktum var att jag inte alls kände för det för jag var också helt slut. Då och då vaknade vi båda till. Särskilt när det kom förbi någon annan hund. Ett par stycken passerade längs vägen men ingen åkte hela vägen mer än jag.

Tåget var lite försenat men inte så farligt. På stationen i Lund var jag helt ostyrig för jag visste ju att dagismatte väntade runt hörnet. Det blev ett glatt återseende och så styrde vi kosan mot Lakritsskogen. Jag ville snabbt ut i skogen för att kolla så att allt stod rätt till vilket det verkade som.

Vi spanade också in hur grävmaskinen som var på plats på dagishusses tomt när vi åkte har förändrat landskapet där. Det har blivit en damm till med en ö på mitten, hur många lastbilar matjord som helst har körts dit och det har trävts och fyllts och plattats och puttats. Nu är maskinen färdig där men det finns ju inget gräs ännu och jag befarar att jag och Knappen får besöksförbud till den delen av tomten.

Matte är lite skruttig men inte värre än att hon kan vara igång och fixa och greja. Och imorgon tror jag kanske att jag får träffa Elliot och på söndag Wallander. Det behövs verkligen, jag har inte fått leka på länge och pussar har det blivit väldigt dåligt med på sistone. Så jag hoppas...

Det har efterfrågats...

...en bild på mattes nya frissa. Lite svårt att ta frissan utan att få med matte så här kommer alltihopa. 

image325


Längden ser man ju bra fast färgen vet jag inte riktigt. Jo, lite rött kan man nog ana men ni får spana in det hela när ni får se henne på riktigt. Om det nu syns nedanför mösskanten.

Vi har just gått vår sista kvällsrunda här. Om jag inte måste ut igen förstås men det tror jag inte. Vårt tåg går tjugo över sex imorgon bitti. Det är inte klokt. Först trodde jag matte hade blivit helknäpp men sedan fick jag veta att Yster ska till Finland och sjunga och då är det ju inget kul för matte och mig att vara kvar här. Nä, lika bra att åka hem. Det lär ju inte vara några problem att sussa på tåget i alla fall. Hoppas det är lugnt där.


Vinterbad

Det blev en sen morgon idag. Det kan bero på att matte och Yster var uppe till fyra inatt och spelade in musik. Nu sjöng de mest i lurar så jag stördes inte så mycket och när matte började vakna till liv vid tio i förmiddags tyckte jag det var hög tid.

Nåväl, vi kom snabbt ut på en rundad, sedan vilade vi oss lite och matte fixa med lite av varje. Hon kände sig nämligen väldigt hängig, lite småförkyld och så. Men vid halv tre tyckte jag det var hög tid för en längre runda så jag satte igång oss. Vi postade några brev på vägen innan vi begav oss mot skogen. Det var faktiskt ganska fint väder och många var ute och gick. Det hade smält också vilket gjorde att det var lerhalt och matte var nära att sätta sig på rumpan många gånger.

Jag fick vara lös från koloniområdet och jag skötte mig väl. Där jag brukar tokspringa var det idag flera skolklasser som höll till med något så det gick inte för sig. Jag vet inte vad de gjorde och jag fick inte kolla efter heller.

Turen fortsatte och här är en bild på lilla mig med utsikt över sjön/kanalen

image315

Efter en stund kom vi till ett ställe där jag förelog att vi skulle gå ända ner till vattnet. Matte nickade och sade okej. Vad hon kanske inte hade tänkt var att jag skulle hoppa i plurret. Men jag fick en sådan ingivelse att jag skulle bada. Jag menar, det låter ju inte klokt att ha gått runt en massa vatten flera gånger utan att ha badat där.

Matte menade på att när jag hade hoppat i en gång var ju skadan redan skedd så jag kunde lika gärna bada vidare. Dessutom ville hon ha mina hopp på bild. Men de där förbenade digitalkamerorna tar ju inte bilder när man vill så hon missade mig i luften två gånger. Men här ser man ändå att något har landat i vattnet....dvs jag.

image316
Plums!

image317
Så här såg jag ut vid uppkomst ur vattnet.

image318
Och så här kan man också prova att gå i...

image319
Man kan spana...

image320
....på den här. Jag ville så gärna ha tag i den....trodde nämligen det var en fågel men matte menade att det var en bit träd. Vi får aldrig veta...för det var för långt att simma i kylan.

image321
Efter badet var jag så nöjd att jag tog ett rejält flatteryck. Några joggare som passerade såg lite förskrämda ut när jag härjade bland träden.

Efter badet vände vi hemåt. Jag fick springa lös så mycket det gick för att jag skulle torka någotlunda och kunna värma till mig. När vi kom hem åkte stora handdukten fram och vi kontaterade att vi nästan hade varit ute i två timmar idag igen fastän matte sade att det skulle bli en kortare runda för att hon kände sig skruttig.

Nu ska jag lägga mig och klura på vad Elliots snälla matte Ann ska få handla för gott till mig på Teba imorgon. Jag beställer, matte betalar. Inte alls dumt.

Tidigt imorgon åker vi hem till Lakritsskogen igen efter en skön vistelse hos Yster. Det blir svårt att skiljas. Så fort vi är ifrån varandra här så letar jag efter henne och ofta tror jag att jag hittar henne men så är det ändå någon annan som liknar. Suck.

Hoppas matte inte blir så förkyld som hon befarar för jag vill till Malmö och få min halva tjockkorv i helgen. Halva till mig, halva till Wallander. Och blir vi fler finns det säkert fler korvar att köpa. Tycker snart det är mattes tur att betala. Eller så kan hon betala till Wallanders mor i Lakritskonfekt, dvs smaskigt träningsgodis till oss som liknar tvåbeningarnas Lakritskonfekt och som dessutom levereras från mig och matte.

Lugn hemmadag i Stockholm

Idag fick vi vår efterlängtade sovmorgon. Strax innan nio vaknade både jag och matte långsamt och låg och njöt i sängen en stund innan vi gick upp. Sedan fick jag morgonvälling och vi gick ut på en lite längre morgontur. När vi kom tillbaka tog det sedan inte lång tid förrän Yster också kröp ur sängen, dock inte lika utvilad som jag och matte för Yster var uppe mycket längre inatt.


Det fixades och donades med lite av varje här hemma ett par timmar men sedan vid ettiden gick jag och matte ut på långtur. Egentligen skulle vi haft sällskap med Yster men hon hade så mycket att hinna med hemma så matte och jag gick själv. Vi tog samma runda som i förrgår vilket är runt Sickla sjön. Man går först till fotbollsplanen, sedan genom koloniområdet och där fick jag börja vara lös. Sedan förbi skidbacken, in i skogen, uppför backe, nerför backe, ner till vattnet, dricka ur bäcken osv. Härlig utsikt över sjön (eller kanske är det egentligen en kanal?). Så småningom kommer man till en bro och där går man in i bebyggelsen. Jättefina hus finns där och så en massa annat spännande att titta på. Alldeles för mycket spännande för jag drog ganska mycket i kopplet och det gillade inte matte. Om man säger så....det är mycket trevligare promenader när jag är lös. Idag stannade jag igen och sprang tillbaka till matte när hon kallade för att det kom en mötande hund. Men när kopplet kommer på då drar jag och glömmer bort matte.


Nåväl, det gick ju i koppel också och det blev ju bättre allteftersom men jag glömmer mig ju ofta. Idag fick vi förresten gå lite längre tur för där var "vägarbete" på gångvägen längs stranden. Vi försökte gå där ändå men blev ivägkörda av arbetarna. Matte såg sedan att det visst hade gått att ta vägen förbi där men strunt samma, en liten extra omväg gjorde ju inget för vi var ju ute för att promenera.


När vi började närma oss hemma fick jag gå lös lite igen för matte hade börjat få "hundarm". Matte var trött och hungrig när vi kom hem efter nästan två och en halv timmar. Jag kände mig välrastad men knappast slut. Dock blev det lite vila i mattes säng en stund.


Vid femtiden åkte Yster iväg till sin träning. Matte gjorde i ordning för träning hemma. Jag höll mig nogsamt undan skivstången för sist råkade jag komma fram utan att matte hann med riktigt så jag fick en däng på nosen och det gjorde ont. Men idag klarade jag mig undan och matte mutade också mig med godis så att jag skulle hålla mig lugn.


Min bur som jag har här när jag åker bil har också fått sig en uppfräschning idag. Matte hade med en fäll till den som hon klippte till och lade in istället för den där urfåniga skumgummimattan som följde med buren. Den tömde jag på skumgummi redan när jag var valp så den var färdig för slasken.


Efter kvällsturen lade jag mig till ro i mattes säng. Hon och Yster håller på att spela in musik. Jag tror det blir en liten nattur sedan när de är klara. Imorgon väntar ännu en härlig sovmorgon. Så skönt så skönt.


Hårresande

Morgonen började tokigt nog precis som igår. Matte skulle nämligen till tandläkaren idag igen. Den enda skillnaden var att det blev ännu tidigare idag. Strax efter åtta lämnades jag med Yster. Jag försökte göra mig svårglömd, stod med nosen precis vid matte när hon klädde på sig men det hjälpte inte.


Efter ungefär en timme så började Yster också klä på sig. Bäst att göra sig påmind tänkte jag igen och var väldigt mycket ivägen. Det lyckades och jag fick tack och lov följa med. Jag spårade matte till t-banan men sedan tog det slut för tåget vi åkte med var inte samma som matte hade tagit.


Nåväl, jag och Yster kom in till stan och satte oss på en bänk inomhus och väntade. Och vem kom traskande emot mig efter en liten stund om inte matte. Glädjen blev stor och jag hälsade ordentligt på flattevis.


Det blev mer stadspromenad mot centralen och på vägen försökte jag fånga en duva. Jag tog ett jätteskutt och var bara några få centimeter från den men det var nog för att missa den. Matte  bannade mig lite men skrattade också. På vägen handlades det också lite men det var bara Yster som gick in i affären och matte och jag fick vänta utanför. Vi passade på att ta lite kort av t-banan. För er som aldrig har varit här så lägger jag ut en bild på spärren som man måste passera med giltig biljett (fast det finns många som fuskar sig förbi)

image322
Bortom spärren skyltar de otäcka rulltrapporna som jag håller mig borta från. Vi får ta de vanliga trapporna eller hissen.

image323
Och här sitter jag i stora vida världen.


Vi nådde centralen utan fler duvjakter och satte oss på ett tåg mot Nykvarn. Där bor nämligen en jättebra frisör som Yster känner och hon skulle fixa både Ysters och mattes hår. Det tog en himla tid där men jag fick lite gott och så spanade jag när det gjordes hår.


Inte förrän i eftermiddags var vi klara hos frissan. Matte var väldigt nöjd och jag tycker själv det ser helt okej ut. Hon fick lite annan färg och blev kortare. Det var faktiskt en examenspresent från Yster och Pinnen till matte att hon skulle få gå till en riktig frisör som Yster visste var bra. Jag kan nämligen avslöja en sak och det är att matte aldrig har varit hos frissan för Ellinor har klippt hennes hår. Men nu är det slut på matte som långhårig och det blir kortare style framöver.


Så småningom kom vi hem till Yster efter den långa utflykten. Jag var då ordentligt trött. Men på Södra station fick jag faktiskt följa med in i en liten affär. Första gången i Stockholm tror jag. Hon som ägde affären hade hund. Som tack för medföljningen hittade matte en grej som hon köpte där.


Kvällen har varit lugn och skön. Matte och Yster beställde en jättestor pizza och när de inte orkade mer så fick jag resten och det var en ordentlig portion. Jag blev mätt och god i magen och efter en kvällstur kände jag mig väldigt nöjd med livet. Det har varit en innehållsrik dag på så vis att jag har fått mycket stadsträning. Lite sämre med promenader men det får bli mer imorgon.


Långpromenad och affärer vid t-banan

Dagen började med att matte åkte in till stan för hon skulle till sin specialist tandläkare där. Jag fortsatte sova fast med Yster istället. Så kom matte tillbaka och en stund senare åkte Yster iväg. Matte försökte förklara att Yster har saker som måste göras även när vi är här men jag tyckte ändå det var lite snurrigt. Nåväl, jag och matte gick ut på promenad och det visade sig bli en riktig långis. Vi var ute i över två timmar och gick runt en hel sjö, först i skogen, sedan längs gator och promenadvägar. Det var väldigt trevligt och omväxlande miljö. Jag tyckte såklart bäst om sträckorna där jag fick vara lös men det var också trevligt att kolla på hus, folk, andra hundar mm. Jag skötte mig faktiskt bra när jag var lös för det kom en tjej med en collie och jag ville väldigt gärna springa fram och hälsa men jag sprang ändå till matte när hon visslade på mig.

Även idag drog jag en del i kopplet men mindre på slutet när vi var på väg hem för då var jag faktiskt lite trött. Sedan var vi bara inne någon timme innan vi gick ut igen, fast denna gången till t-banan. Där träffade matte en dam som hon överlämnade en bok till och hon fick pengar för boken. Jag blev väldigt konfunderad men antar att det var en del av mattes städkampanj och att de hade kommit överens om att träffas där istället för att skicka boken när vi ändå skulle till Stockholm. Nåväl, jag tycker ju det är bra att matte säljer undan saker som inte används för då kan hon ju köpa saker till mig för pengarna. För min del får hon också väldigt gärna sälja klotången men det blir väl inte så kan jag tro.

Imorgon verkar det vara saker på gång, jag hörde nämligen Yster och matte dividera om hur vi skulle hinna hit och dit med tåg. Vi får väl se vad det innebär. Bara jag får följa med är jag nöjd även om jag inte är så förtjust i t-bana och liknande. Men det är bra träning kan man väl säga. Idag var det förresten meningen att jag skulle hämta dummiesar (matte släpade med två kanindummiesar hemifrån) men det var så snömoddigt och blött och så dessutom blev det så mycket annan träning på vägen för att jag är ovan vid stan så det blev inte av. Men kanske en annan dag, annars får det bli när vi kommer hem. För det är faktiskt så att jag blir mycket tröttare på promenaderna här jämfört med hemma för här är så mycket att kolla på, hålla reda på och göra rätt. Och så det där att man ser så många hundar som man vill hälsa på och så får man inte. Tradigt tycker jag men inget att göra åt saken verkar det som.

Nu är vi i alla fall hemma igen och väntar på att Yster ska komma snart. Sedan ska vi förhoppningsvis ha en lugn och skön kväll tillsammans.

Lugn tågresa

Ja det var stor skillnad mot i julas när vi åkte upp till Stockholm igår. Då var det hundar och katter överallt men nuvar det bara en annan hund på tåget och jag spanade lite men det fanns inte något tillfälle till hälsning eller så. Matte bjöd den lilla hunden på en liten bit struts. Det var en blyg liten hund som nyligen hade blivit omplacerad och hon var inte van att åka tåg så hon var lite orolig. Men strutsen lugnade visst. Själv snaskade jag godis och vilade mig och efter ungefär halva vägen så somnade också matte. Jag blev helt förvånad. Men det var väl behövligt. Hon hade strategiskt placerat fötterna så att jag inte kunde flytta mig utan att hon vaknade så några utflykter var det inte tal om.

På centralen blev vi mötta av Syster Yster och glädjen var stor över återföreningen. Jag var allmänt vild och ostyrig och matte skällde på mig på vägen hem till Yster att jag drog i kopplet. Men hem kom vi i vilket fall som helst. Tyvärr var det inte så muntert hemma hos Yster för hennes ena hårddisk hade lagt av att fungera. Det verkar vara många som har datorproblem nu. Jobbigt och dumt. Det är väl bara att vara tacksam så länge det inte händer en själv. Men förr eller senare lär det väl bli ett faktum.

Trots datortrasslet sov vi gott (när vi väl kom i säng). Jag sov lite i min biabädd men mest hos matte för det känns tryggast så när vi är iväg hemifrån.  Matte verkade inte så missnöjd hon även om hon klagar lite över att jag tar stor plats.

Dagen efter...

Dagen efter den stora dagen var det lite trötta ansikten här på morgonkvisten. Jag hade också glömt under natten hur många som stannade över och jag blev lite förvirrad när jag hittade en massa tvåbeningar som jag inte kände. Men jag kom snart i form och hälsade och var allmänt glad. Matte och jag tog en morgonrunda medan frukost förbereddes. Vi körde också Yster till flyget för hon var tvungen att åka hem redan idag. Sorgligt såklart men vi ses ju imorgon kväll när vi kommer till Stockholm så sådär farligt är det ju inte.

Strax innan ett kände jag att något var på gång. Matte tog ut en kass med fåglar och så dummiesar och jag insåg att det var träning på gång. Och så när vi kom ut fick jag syn på mina kompisar som hade anlänt nämligen Wallander och Elliot. Oj så roligt tyckte jag och slet och drog i kopplet.

Vi började med träning, först med kanindummiesar och sedan med fåglat. Vi var faktiskt ganska hyfsat duktiga fast jag tycker det är lite äckligt med vissa fåglar. Men jag tog dem ändå till slut hem till matte. Eftersom matte av förklarliga skäl inte kan ta foto när jag apporterar och kameran inte hann upp när Elliot var ute och hämtade så blev det foto på Wallander idag som blev ganska skapligt om än lite suddigt.

image308
Full fart med fågeln i munnen.

Efter träningen gick vi promenad och på fältet fick vi också springa lite. image309
Jag är sist men jag hann ifatt...

image310
Vet inte vem som är vem här men kul var det i alla fall...

image311
Lite vila mellan springrundorna.

Efter promenaden åkte tyvärr Wallander och Elliot hem och sedan dess har jag mest vilat mig. Men nu är det nog dags för mat tror jag. Matte är lite trött idag men ändå i ganska hyfsad form. Imorgon kväll bär det av till Yster med tåg. Pinnen är kvar och hon åker hem med flyg imorgon eftermiddag. Vilken helg alltså. Så många som kommer och går, så mycket som har hänt. Jag kan faktiskt behöva vila mig ikväll.


Mattes examen

Klockan tidigt ringde väckaren igår och vi masade oss ur sängen. Det var en del som skulle fixas innan matte åkte iväg. Jag kom ut på morgontur och sedan väckte vi upp Yster som förvånansvärt snabbt kravlade sig ur sängen. Så började det tillverkas diverse delikata minimackor på löpande band. Jag fick smaka rökt vildand till min frukost och det var en delikatess som hette duga. Tyvärr ganska jobbig att både införskaffa och fixa till för den måste rensas från små ben innan den kan ätas.

Här är lite morgonbilder...

image314
Visst ser det gott ut. Yster är koncentrerad...

image313
Här har jag fått ett märgben och ska just ta mig an det. Lite trötter ser jag allt ut.

Vid elvatiden började matte förbereda sig. Yster hjälpte till att få matte fin.

image300
Färdig för avfärd...nästan...

image301
NU är det klart....

Ja, så försvann matte hastigt och lustigt och lämnade mig kvar med resten av gänget. Matte skulle först på lunch med klassen, sedan fotograferas med hela gruppen och sedan till kyrkan för att gå igenom saker. Senare fick jag veta att hon i kyrkan fick resultatet från sista tentan och det gick finfint för matte.

När matte var iväg höll jag till mycket i köket, fick lite snakigheter hit och dit och var ganska nöjd. Det var full fräs helt enkelt men det blev en kort promenad med Medicinpinnen ändå innan det var dags för avfärd mot kyrkan i Lund där examenshögtiden skulle vara. Jag var lite purken att jag inte fick vara med i kyrkan och se på men jag hörde efteråt att det hade applåderats en hel massa och jag vill alltid skälla då och det hade blivit många skall.  Dessutom är det tydligen väldigt bra eko i kyrkan så det hade blivit värsta konserten från mig....vet inte om det hade uppskattats så väldigt...

Här är lite bilder från kyrkan...

image302
Här står matte framme tillsammans med några andra ur klassen och har fått sina papper. Matte ungefär i mitten mellan de två långa herrarna.

image303
Här sitter hon...

image304
Och här står hon efteråt när allt var klart...

Matte kom hem vid halv sju och då var det ett himla ståhej. Jag fick knappt hälsa förrän hon hade fått av sin ljusa kostym och hade lite mörkade byxor. Och så plötsligt knackade det på dörren. Jag hoppades innerligt att det var matte och mor till mina bästisar, Elliot och Wallander för det hade fixats och trixats med hjälp av Yster så att de skulle kunna komma utan att matte förstod något. Det var precis som jag hoppade och jag välkomnade Helene och Ann som man ska. Matte var inte lika fin i kanten för hon blev så himla förvånad att det enda hon fick ur sig var "vad [censurerat ord] gör ni här" men sedan så blev hon jätteglad och det kramades både hit och dit. Jag tror att matte blev fullständigt tagen på sängen som man brukar säga. Hon kunde inte drömma om att Helene och Ann skulle komma. Men så trevligt det blev. Och så himla fina presenter matte fick. Ni får ser själv på bilderna.

image305
Titta det är bara så skitcoolt. Ett flattehuvud ingraverat i glas och så mattes namn och datumet hon tog examen. Till och med jag blir helt stum inför skönheten...

image306
Och det här var ju den finaste kudden någonsin....för vad kan pryda en kudde bättre än en flatte?

Efter en stunds snack började andra gäster att droppa in. Jag fick verkligen fullt upp att hälsa och kolla av. Ann och Helene begav sig iväg men hade visst blivit inlåsta i Lakritsskogen så matte fick hjälpa dem ut.

Det blev mat, mer mat och ännu mer mat (för tvåbeningarna). Jag fick inte så mycket mer än mitt vanliga käk men jag var å andra sidan ganska trött efter allt spännande. Men jag kollade in mattes presenter för hon fick en massa fina grejor som skinnhandskar (världens lyxigaste, ska jag sno några hanskar från henne ska jag nog inte ta dem). Och så en väldigt fin glassak som faktiskt också får vara med på bild.

image307
Det är liksom en blomma inne i glaset fast inte en riktig blomma och den vissnar inte. Coolt, eller hur.

Hon fick också choklad, hårgrejs, en klippning när vi kommer till Stockholm (hon ska friseras till lite ytterligare), fin skål, ljudbok, många trevliga böcker (bland annat Hundens anatomi och aktiveringsboken), ett armband och fina blommor.

Strax innan tolvsnåret åkte så matte och Yster till Lund. Det var mattes och Ysters bror Linus som skjutsade dem i hans fina bil (som jag aldrig tror att jag får åka i). Men de var inte borta så himla länge för matte är inte så bra på att vara på sådana fester, hon tyckte det var stökigt och när hon hade pratat med några som hon tyckte var trevliga så räckte det för henne. Det blev taxi hem och jag fick kliva upp ur biabädden och välkomna henne. Så blev det nattamat för tvåbeningarna för alla var fortfarande vakna. Men fram emot halv fyra snåret började energin att mattas av betänkligt och så småningom blev det sängen även för matte.

Det var en fantastisk dag tyckte matte och hon var så nöjd med allt och glad över all uppvaktning och hjälp med fixning. Och hon tyckte att mina kompisars matte och mor var världens bästa när de kom så oväntat med presenter och grattis. Tyvärr fick inte mina kompisar följa med för det hade nog blivit lite stökigt men vi tog ju igen det idag.

Jag sade självklart grattis till matte också igår men jag säger det ändå igen. Hurra hurra hurra för min matte, både igår och idag för nu är hon färdig tralalala. Inget plugg mer. Fattar ni? Inget plugg mer. Det betyder mer tid till mig på kvällarna, d.v.s. fler stadsturer , mer träning, mer tid för aktiviteter på helgen. Tyvärr också mer tid för tassvård, pälsklippning och annat också men det får man ta med en nypa salt. Det positiva överväger ändå storartat! Jag tror att matte ska sortera undan lite fler papper idag som har med skolan att göra. För nu är det klart! Tack till alla som gjorde mattes dag så trevlig. Och tack till Medicinpinnen för alla fina bilder som jag fick använda till min blogg!

Examensförberedelser

De senaste dagarna har det varit full upp med allt möjligt inför mattes examensdag. Idag har matte bakat tårtor och fixat, kört ärenden och grejat. Men det bästa av allt var att ikväll körde vi och hämtade Syster Yster och Syster Pinnen vid flygplatsen. Jag blev så glad att jag hoppade rakt ut i Ysters famn. Hurra hurra hurra, nu blev flocken plötsligt mycket större.

Imorgon är den stora dagen. Matte ska iväg runt lunch och blir sedan borta till sextiden. Jag får tyvärr inte vara med och titta på henne (jag ska vara hos dagismatte som fixar med maten) så jag får väl hoppas på bilder från Pinnen och rapport från henne och Yster. Men sedan kommer matte hem igen och det ska ätas en massa gott med en hel hop människor som kommer. Ska bli jättespännande att säga hej till alla och jag kan tänka mig att jag kan få smaka av en del godsaker om jag sköter mina kort rätt. Jag har faktiskt fått prova på lite redan idag. Matte bakade nämligen något som har med mig att göra nämligen Biscottis, dvs särskilt mumsiga mandelskorpor. Jag heter ju nämligen Biscotti som kennelnamn (Concurro Biscotti) och det kändes ganska självklart att jag skulle få smaka både en och två skorpor.

Nu får jag nog gå och titta till matte. Hon får inte vara uppe hela natten för hon har en lång dag imorgon när hon ska vara pigg.

Utkonkurrerad

Min grävfirma är helt utkonkurrerad av en jättemaskin. Igår kom det nämligen en gigantisk grävmaskin som dagishusse hade beställt för han har börjat fixa med tomten som han har köpt in. Där ska grävas en damm och mitt ute ska det finnas en ö. Det ska bli min ö har dagishusse sagt. Och den ska heta Lurön. Jag har själv kommit på namnet för jag ska sitta där och luras när dagismatte ropar och jag inte vill komma in. Det ska finnas en bro ut till ön också. Jag hoppas det blir en klaffbro eller en vidbrygga för då kan jag veva upp den och sitta där och filosofera och så kan ingen komma och hämta in mig när jag vill vara ute. Självklart ska själva sjön heta Lursjön.

Så här såg det ut idag när jag och matte inspekterade arbetet

image294

Jag får inte vara ute själv när maskinen är igång för det kan vara farligt. Men när den är avstängd och mannen i maskinen har åkt hem så får jag springa där och kolla och gräva. Där luktar supergott, massor med uppvräkt lättgrävd jord.

Nä....om det finns så stora maskiner så vet jag inte om min grävfirma har någon större framtid. Men det är klart, de som ser grävandet som en konstform kanske anlitar mig för jag har det verkligen som min passion. Och får jag inga jobb så har jag hela skogen som kan utforskas så mig går det ingen nöd på. Jag ser också fram emot dammen och ön och jag har nog haft svårt att gräva allt det där själv.

Lyckad stadstur

Det var så att matte fick en idé att vi skulle åka till stan och gå ut med Wallander och Helene. Hon ringde och pratade och det bestämdes att vi skulle hänga med på den långa rundan som Helene och Wallander går tillsammans med Camilla och Tyrus. Sagt och gjort, klockan sex parkerade vi vid teatern och skyndade mot Magistratsparken där det var mötesplats. Jag spanade som tusan efter Wallander, trodde först jag såg honom men det var en annan hund och jag fick vänta några minuter innan jag såg honom komma från sin gata. Han fick inte syn på mig förrän han nästan var framme men vi hälsade grundligt. Det var särskilt bra för vi stod kvar där i väntan på några fler som skulle med på rundan och då hade vi gott om tid att pussas och leka.

Så småningom samlades alla, inklusive Camilla och Tyrus. Det var första gången jag träffade Tyrus och han verkade vänligt inställd mot mig så jag hade absolut inga problem med honom utan vi hälsade och så var allt frid och fröjd.

Vi traskade på i ganska rask takt idag. Inte så mycket tid att snusa. Men vi hittade en korvkiosk på vägen och där var Helene så innerligt snäll och köpte korv till oss hundar. Jag och Walle delade på en tjockis i bröd, Tyrus åt en halv utan bröd, jag fick andra halvan och sedan när jag hade ätit upp allt så kom det en smalis utan bröd som en skänk från ovan. De skulle nämligen stänga och det fanns en smaling kvar i byttan som skulle slängas men då fick jag den istället av den snälla tjejen i kiosken. Mums alltså, jag fick verkligen rejält med korv idag.

Vi kom tillbaka till bilen just i lagom tid till att parkeringen gick ut. Matte var ganska nöjd med mig i slutet av turen, mindre nöjd i början. Det blåste ordentligt i stan men vi gick oss ordentligt varma så det var inga problem.

När jag kom hem var jag hungrig igen och åt med stor apit upp min kvällsmat. Jag ratade nämligen morgonmaten  i förmiddags och matte blev så trött på det att hon slängde maten så jag fick inte chans att äta den senare fastän jag kanske hade velat (fast antagligen inte ändå) så det var rejält tomt i magen när korven kom ner och den försvann sedan så det fick plats med mer när vi kom hem.

Tackar för en trevlig tur. Jag ser fram emot många stadsturer framöver, jag tror att jag behöver träningen. Jag tycker att allt i stan är så spännande. I Stockholm har jag vant mig vid området där Ellinor bor, jag känner mig ganska hemma där. Men när allt är nytt hela tiden får jag lite svårt att fokusera och matte tycker jag är virrig. Men det kan nog bli bättre. Det är så olika i stan och i skogen. Idag på eftermiddagsturen dök tre rådjur upp på rad och jag skulle lätt kunna knipa det ena i bakbenet men jag sprang tillbaka till matte istället och det blev hon ju glad för. Och även om det var svårt så är det ändå nästan lättare än stan för där är det så mycket man ska försöka spana in samtidigt. Men Wallander han är cool, han verkar inte bry sig så mycket om allt som händer. Får försöka ta efter honom lite på den punkten.


Konstiga tider...

Igår när matte kom hem efter sin tenta så fräste vi ut i skogen en lång runda. Fast halvvägs fick matte sätta sig på en sten och vila för hon blev så slut. Det har aldrig hänt förr och jag blev först lite orolig och undrade vad som felades men sedan tuffade hon igång sig igen. Hon var väl lite trött efter allt skrivande kan jag tänka.

På kvällen åkte vi till Lomma för att träna lite och sedan skulle matte och Ann på något möte där. Jag smet lite på träningen, var full av energi och hade svårt att sköta mig. Jag hälsade på instruktör Karins hund Lennart men han var inte så glad att jag kom fräsande. Elliot är ju alltid välkomnande men knappast hans matte som igår fick tag i mig och gormade. Då tyckte jag det var bäst att bege mig tillbaka till matte som faktiskt bara stod och väntade och inte gapade alls igår.

Efter lite vila i bilen när matte var inne i klubbstugan så körde vi till Lund. Matte skulle in om en god vän och säga hej....Vi kom därifrån klockan TOLV på natten. Vad är det för ordning? Nu är hon i och för sig väldans trevlig den där tvåbeningen men det var väl ändå lite att ta i. Jag var trött och letade efter sovplats där men det är inte så lätt när man inte känner sig riktigt hemma att komma till ro helt.

Såklart var matte sedan uppe och fnattade runt till klockan tre inatt. Men då låg jag åtminstone i min säng och vilade. Nåväl, idag är en ny dag men jag betvivlar att tiderna blir mindre konstiga. Matte ska snart iväg till Malmö för någon slags muntlig examinsation som hon inte verkar så väldigt uppjagad inför utan tvärtom rätt så lugn så det kan nog inte vara så farligt.

Vet inte vad som händer ikväll. Men vi får väl se. Alltid blir det väl något.


En lugn dag...

...med många promenader har det blivit idag.Matte har suttit med sitt och mellan varven har vi gått ut. Vi gick bland annat en rejäl runda på fältet, följde kanterna liksom (ni som har varit här vet nog vad jag menar), utforskade den lilla skogsdungen ungefär på mitten, undersökte marken, fick korn på en hare (men jag fick inte jaga "klart" den). Matte hade inte kameran med men väl telefonen och tog kort av mig när jag fördjupade mig i en håla

image293
Jag hörde något där nere men den där någon ville inte komma ut i dagsljuset och visa sig.

Precis när det mörknade var vi ute i skogen. Plötsligt fick jag för mig att det var ett vildsvin inne i skogen. Jag skällde, sprang framåt men sprang tillbaka igen mot matte, skällde och tyckte det var jätteläskigt. Matte kopplade mig...och ut ur skogen kom en liten dam. Jag ville först inte tro att det bara var hon därinne men det var så. Snopet, lite pinsamt men hur tusan ska man veta. Det brukar inte vara folk som traskar i skumrasket inne bland träden. Vinden låg dessutom på helt fel håll för min nos.

Ikväll blir det inget nattramlande för imorgon ska matte skriva tenta och då måste hon vara i hyfsad form. Imorse var hon under isen, vaknade med världens huvudvärk men det har repat upp sig under dagen och nu verkar det vara riktigt bra fräs på henne. Håll tummar, tassar och tår för matte imorgon!

Full fart på fältet

Jag visste ju att Wallander kanske skulle komma men att det var lite oklart för att de kanske skulle passa Sigge också. Själv tänkte jag att det är väl bara att ta med Sigge också och tack och lov var Helene så klok att hon tänkte likadant. Så vid halv tolv ringde det på mattes mobil och hon fick besked om att de var i antågande. Vi skyndade oss ut och mötte upp Wallander, Sigge, Helene och Frida. Det var första gången jag träffade Sigge och jag tyckte direkt att han verkade vara en trevlig kille. 

Vi gick direkt till fältet och där blev vi släppta. Jösses vad vi sprang och busade runt. Här är lite bilder...

image285
Här är vi allihopa

image286
Wallander och jag i full karriär. Fartsudd i bilden...

image287
Sigge i egen hög hund. Han är ju lite äldre och mer mogen än Wallander och jag men vi hade ändå himla kul tillsammans.

image288
Här är Frida också med på bilden med sin fina kamera som Sigge blev alldeles betagen i. Han ville ta den från henne hela tiden.

image289
Här har jag och Wallander dragkamp om repbollen som blev väldigt populär. Tur att matte råkade ha den i fickan.

image290
Här bringar Helene ordning i klassen...antagligen var det Wallander som fick tillsägelse...för jag gör ju aldrig något bus....

image291
Här sitter vi alla fint precis innan vi promenixade vidare. Sigge till vänster, Wallander till höger och jag i mitten.

Sedan gick vi en lång runda. Bland annat visade jag förråden, hur de håller på att rivas. Och så hittade jag en lustig skylt mitt i skogen

image292
Vägarbete...undra vad som ska byggas där. En rondell? Nä...jag vet inte.


Efter en lång tur var vi tillbaka hemma igen. Vi fick vatten sedan traskade de andra till bilen och jag och matte gick in för matte skulle plugga. Det har hon gjort en del fast vi åkte och handlade också för hon blev trött på allt och ville ha läsk. Hon handlade lite gott till mig också så helt förgäves var inte turen.

Jag tror förresten Frida tog många fina bilder på oss och hennes kamera är mycket bättre än mattes. Kika på Wallanders blogg på http://wallander.blogg.se så kanske det finns några där.

Jag måste säga att jag är nöjd med helgen. Jag som trodde det skulle bli helt eländigt men så fick jag busa med Elliot igår och så med Wallander och Sigge idag. Vad toppenbra det blev! Tack Wallander och Sigge för att ni kom och hälsade på, Helene för att du körde mina polare hit och Frida för att du tar så fina bilder av oss. Matte säger att Frida ska anställas som porträttfotograf när jag har lärt mig hålla en and i munnen utan att se lidande ut för då ska det tydligen tas fina bilder av mig. Vi får väl se när det blir.

Militäreskort

Klockan elva mötte vi upp Elliot och Ann vid Nilssons Möbler i Svedala och körde bort till brukshundsklubben. Matte är ju medlem där också för vi tränar där ibland när det känns långt att åka till Lomma. Där tränade vi igenom alla moment och matte fick lite bra tips på hur hon ska få mig att bli bättre och det hela gick faktiskt ganska bra fast jag hade lite bus i benen. Det var dels länge sedan vi tränade och länge sedan jag fick springa ordentligt.

Efter tränandet åkte vi in i våra burar och Elliot såg lite snopen ut, som att han trodde det var slut redan. Men nänä...jag visste att vi skulle ut i skogen. Vi parkerade vid scoutstugan som inte liger så värst långt härifrån och traskade genom skogen, längs sjön och sedan ut på skogsvägen. Det är en härlig runda tycker jag för det känns som att man är långt in i skogen fast egentligen är det inte så långt. Nåväl,. vi blev släppta och sprang som tusan och busade. Som tur var satt all päls kvar (Elliot har ju blivit av med en tuss där tidigare). Sedan kopplades vi lite men snart fick vi härja igen.

Efter en stund kom vi till ett stort militärförråd. Där stod beväpnade militärmänniskor och vi trodde först inte att vi skulle få passera utan matte planerade en annan väg. Men så visade det sig att vi ändå kunde få gå förbi med eskort. Det var jättespännande tyckte jag (och drog i kopplet till mattes missnöje). Tyvärr kunde vi inte ta foton för då hade de nog blivit sura. Tydligen flyttade de grejor och det kan inte ha varit vilka prylar som helst.

Vi fick springa lösa lite till innan vi kom till förråden som håller på att rivas. Vägen var alldeles lerig och sönderkörd och så här såg det ut:

image284
Titta som tvåbeningarna gör i min skog...

Efter denna passage blev det lugnare, vi kunde springa en omgång till innan vi började närma oss scoutstugan och bilarna. Då var vi ganska trötta (fast vi kunde fortfarande dra i kopplet). Väl vid bilarna fick jag flera bitar struts med mig hem

Det var välbehövligt spring och en härlig tur. Jag som var orolig i början av veckan att jag inte skulle få något kul. Det var ju helt i onödan.


Idag...

...är en bra dag för skogsmysteriet har lösts (se kommentarerna i mitt förra inlägg), jag har fått god kalvlever till maten och matte har gjort sin sista praktikdag på utbildningen. Nu skrotar hon sin namnskylt där det står att hon är med. kand. och hon ska hädanefter få betalt för sitt jobb, vilket jag tycker låter strålande (mer pengar till mig). Nu har hon "bara" sin tenta kvar på måndag och lite annat småplock nästa vecka.

En annan bra grej är att jag har fårstått att vi ska träffa Elliot och Ann imorgon. Fast jag tror matte ska iväg först och lämna några viktiga papper i skolan men tydligen blir det sedan. 

Nä...nu ser jag att matte har skolkat från sina uppgifter både länge och väl. Hon måste få klart det där som ska lämnas imorgon så jag får se till att hon kommer igång igen. 

Konstigheter i min skog

Det började redan igår kväll. När vi var ute och gick så hörde vi skrik en bit fram i mörkret. Jag spetsade öronen, tyckte inte det lät farligt men ändå konstigt. Matte kopplade mig och vi traskade på. Efter en liten bit mötte vi tre ungar som var ute i mörkret. De verkade faktiskt inte riktigt nyktra och de var definitivt inte tillräckligt gamla för att dricka något starkare. De frågade efter vägen och matte tyckte minst sagt det var konstigt att de var ute i skogen i mörkret. Men nåväl...vi fortsatte och hörde hur de skrek och tjoade när de fortsatte.

Så imorse....då hörde jag redan när vi kom ut att det fanns ljud som inte stämde med skogens vanliga morgonljud. Det lät lite som motorljud och så något skällande ljud, lite som en arg hund. Matte kopplade, vi fortsatte en stund till. Och så plötsligt hör vi ett högt klångande ljud, som man slår metall mot metall som matte förklarade för mig. Vi tvärstannade båda och sedan tyckte jag helt enkelt att vi skulle gå hem. Det kanske var fegt men det var väldigt mörkt och en massa konstiga ljud och så tänkte jag att det är bättre att utforska skogen i dagsljus istället.  Jag menar, om man är ute i skogen och bankar och skäller och grejar klockan halv sju så undrar jag ju om man är riktigt kry i knoppen.

Nåväl, vi ska snart ut dagismatte och jag. Och om det blir så fler morgnar så får vi ju ta tag i det hela för jag tycker att man får inte göra hur som helst i min skog.

Koll på matte

Jag har legat nära matte hela kvällen när hon har suttit med sina papper. Det visade sig vara en bra placering för amtte tycker det är tråkigt att läsa och då kommer hon väldigt ofta till mig och kliar mig på alla möjliga bra ställen. Hon ägnade en lång stund åt magen och det var himla skönt och mysigt kan jag säga. Även andra ställen där man inte gärna kommer åt själv. Mmmmm...

Jag känner mig lite bättre till mods idag. Matte har sagt att jag kanske får lite bus mot slutet av veckan och det är ju något att se fram emot.

Det har förresten blivit ett tillskott på min favoritmeny och det är köttbullar med sås. Ingen potatis, det gillar jag inte men köttbullar och gräddsås är verkligen en höjdare. Julskinkan jag blev lovad verkar bokstavligen talat ha fryst inne, åtminstone tills vidare men man ska inte ge upp hoppet.

Nä, nu ska jag återgå till sängläge. De tidiga morgnarna sliter på mig, jag får vila mer under dagen och se till att försöka somna tidigare på kvällen.

Trist

Vädret är tråkigt. Matte är upptagen på kvällarna. Imorse åkte dagismatte iväg och jag skulle vara med dagishusse men han låg bara och sov. Tack och lov kom dagismatte hem igen och då blev det lite mer livat med märgbensgnagning och allmänt köksliv och lite trädgårdsvistelse. Och visst, när matte kom ikväll så gick vi en rejäl runda. Men ändå...jag känner mig lite bortglömd och tycker att tillvaron just nu inte är så himla lajbans. Det låter på matte som att hon har lite dåligt samvete men vad ska hon göra? Hom måste ju få klart skolan.

Suck...hoppas helgen erbjuder åtminstone något kul för fram till dess lär det inte bli mycket skoj för lilla mig.

Några snöbollar...

...det var vad vi hann med i förmiddags innan snösmältningen blev alltför omfattande för att man skulle kunna leka mer. Men matte rullade en stooor snöboll till mig som jag sedan roade mig med att krafsa sönder. Tyvärr inga foton för kameran var på laddning. Men på promenaden blev det en bild på mig och min fina pinne...

image282

Annars har det varit en ganska lugn dag. Matte har läst en del. Det lär väl bli så en vecka till ungefär men sedan hoppas jag att det blir mer lajbans på kvällar och helger. Och det blir det säkert, matte har redan börjat planera in aktiviteter efter sin tenta, sedan examen, Stockholm, kanske kennelträff helgen efter vi kommer hem, men bara kanske, det är inget bestämt än. Och Stockholmsbesöket verkar bli innehållsrikt med utflykter till olika ställen och andra aktiviteter.

Jag såg förresten att det togs fram två märgben ur frysen ikväll...kanske är det meningen att jag och Knappen ska få dem imorgon. Det vore inte alls dumt...

Natti-natti

Ja se det snöar...

....ja se det snöar, det är så roligt hurra!

Hela kvällen har jag så fort jag har kommit in ansökt om att få gå ut igen. Det har nämligen kommit en hel del snö, minst ett par tre centimeter säger matte. Vi var ute i trädgården tillsammans och tog lite bilder.

image277
Här snöar det riktigt mycket.

image279
Visst ser det vintrigt och fint ut med snön på buskarna.

Jag hoppas såklart på att snön ligger kvar men det kan man ju aldrig veta. Det var hiskeligt halt innan idag när vi var ute och gick. Matte hade dubbar på sina skor, jag halkade hit och dit när jag vände tvärt.

Idag har mattes bil fått en uppfräschning med batteribyte. Det gick fint att starta, tröttheten var som bortblåst. Så nu får vi hoppas att det fortsätter gå fint att starta för det är ingen bra början på dagen att inte bilen går i gång, vare sig man ska till träning eller matte ska till jobbet.

Det ser ut att bli en lugn helg, ingen träning inplanerad vad jag har hört talas om. Och ingen verkar vilja ge sig ut på vägarna direkt heller så något bus blir det inte. Får väl försöka fräsa igång matte till lite snöbollsbus imorgon om snön kan tänka sig att ligga kvar över natten.

Dessa tvåbeningar

Jag måste bara jämra mig lite. Ikväll har matte ägnat sig åt att dricka vin, prata i telefon, pladdra på om ditt och datt, dricka mer vin, äta lite choklad. Vad är det för ordning? Jag bara undrar.

Nåväl, det kommer ju en dag imorgon och kanske kommer matte på bättre tankar då. Fast det är väl egentligen inte så farligt för hon brukar aldrig festa. Jag har hört om så otäcka saker, tvåbeningar som lämnar sina stackars fyrisar själv för att de ska gå på fest. Så gör inte matte men hon dricker vin och pluggar och jag vet inte riktigt hur bra det går med det senare. Börjar liksom bli lite orolig över hennes tenta för hon ska ju få ut sin examen också.

Nu till något helt annat...jag måste återigen berömma mina julklappar. Godisburken från Elliot innehåller så delikata saker att jag sätter mig framför den och dräglar. Och Wallander vakar över mig från sin glob bredvid biabädden.

Wallander, hälsa din mor att matte var mycket nöjd med värmehjärtat. Hon provade det idag när hon var frusen om händerna efter promenaden. Det var jättebra och imorgon ska det "laddas om". Det är mer än man kan säga om mattes bilbatteri som har nått bottennoteringar på alla plan och ska bytas ut imorgon. Antingen ska ett nytt inhandlas eller ska vi se om dagishusse har ett extra som matte kan ta över.

Busväder

Matte säger att det har varit busväder idag. Jag tycker det var ganska skönt faktiskt. Kallt men uppfriskande. Lite snöyra också. Det var inte mycket som kom men det lilla som låg på marken passade jag på att muddra i så gott det gick.

image275
"Snöfläckar" i bilden...det får man leva med... Härligt var det i alla fall.

Efter en rejäl tur med matte fick jag sedan ta igen mig lite...

image276
Så skönt så skönt men jag var ju tvungen att titta upp när matte började fota. Man måste ju ha lite koll...

Ikväll har jag mest ägnat mig åt att tigga godis men det har inte gått så bra. Matte säger att jag har blivit en riktig godisgris över julen. Har en känsla av att det blir lite snålare en tid. Men jag försöker så gott jag kan, man vore väl dum annars.

Återhämtningsdag

Idag har det varit en lugn dag. Lite välbehövlig återhämtning efter tre intensiva dagar med aktiviteter. I söndags stor träff i Lomma, i måndags Revinge med Elliot, igår stan med Wallander. Puh, jag har faktiskt mest legat och vilat mellan promenaderna. Jag och matte var ute och "minitränade", bara någon inkallning, hålla apport och söka några mini-dummiesar. Men sedan långpromenad med Pinnen. Det är hennes sista dag här. Imorgon åker hon och matte ska till skolan så det blir dagis för mig igen. Men det går fin, där är julskinka över som dagishusse har lovat att jag ska få lite av.

Matte är inte överdrivet nöjd att vi ska gå upp halv sex imorgon men hon verkar ändå ta det med ro, vilket innebär att hon går och lägger sig framåt tvåsnåret skulle jag tro och sedan ringer väckarklockorna så att väggarna skallrar imorgon bitti. Hon ska prova båda som hon fick i julklapp och så dessutom den gamla. Det är tydligen ett stegrande oväsen. Går hon upp när den första (snälla) klockan ringer så slipper hon de andra, väntar hon och dödar den första blir det värre. Vi får väl se hur det går. Jag hoppas hon tänker på mina känsliga öron och går upp på en gång!

Det känns verkligen som att julen tar slut nu i och med att Pinnen också försvinner. Men det roliga är att både hon och Yster kommer tillbaka när matte tar examen. Hurra! Bara två veckor kvar, jag har koll på tiden.

Jag antar att vardagen börjar återvända för alla andra också, fyrbeningar som tvåbeningar. Sånt är livet. Jag tycker det har varit en bra tid så jag klagar inte. God mat, bra flockkänsla, matte hos mig, resa men också skogsdagar, trevliga kompisturer och sist men inte minst många roliga julklappar!

Tjockkorvsjakt

Vid tretiden parkerade vi nästan precis utanför Wallanders port. Strax kom han ner i egen hög hund och hälsade mig välkommen till stan. Vi traskade en riktig stadsrunda på gågator, torg, på trottoarer, stannade vid stoppljus och allt annat som hör stan till. Efter en stund hittade vi (med hjälp av Helene) ett korvstånd som hade öppet och som sålde tjockiskorvar. Helene köpte största modellen till mig och Walle och vi fick den till och med delad av damen i kiosken. Sedan gick vi till en bänk och det blåstes på korvarna så att de skulle svalna. Men först dokumenterade matte oss.

image271
Helene med två uppmärksamma hundar...jag till vänster och Walle till höger.

Efter korven (som satt himla fint i magen för jag åt inte min mat i förmiddags) så fortsatte promenaden. Yster ringde på mattes mobil och den lilla stund hon pratade höll jag på att dra omkull matte för att jaga efter ett djur på marken. Jag hann inte se vad det var men det påminde om en jättestor groda. Det var precis vid kanalen och den där kanaljen hann undan. Matte morrade och gruffade, samtalet med Yster avbröts mycket hastigt och matte tyckte jag var helfånig för jag behöver inga fler prinsar. Men grodlår sägs vara en delikatess. Nåväl, promenaden fortsatte med inslag av smällare (bomber) och polisbilar, brandbilar på utryckning mm tillbaka till Wallanders place och vi följde med upp. Jag älskar att åka hiss för det gör vi bara när vi ska hälsa på någon och det är kul!

Hemma hos Walle busade vi rejält. Det klagades från tvåbeningarna för Helene skulle göra grattiskort med mattes pysselprylar och det var tydligen precisionsarbete och under köksbordet härjade jag och Walle.

Lite bilder från det Lindebladska köket...

image272
Röra...

image273
Slurp...

image274
Dragkamp...Walle vann...

Till sist var vi båda ganska trötta men vi hade ändå svårt att låta bli att busa mer. Men det löste sig när matte sade att det var dags för oss att bege oss hemåt. Jag hoppas det blir en ny stadstur snart igen för jag behöver träning! Nästa gång är det matte som bjussar på korv! RSS 2.0