Det går riktigt bra...

...med både lydnaden och apporterandet. Ikväll tränade vi först lydnad i Lomma och sedan apportering i skogen bredvid. Det var Matte & Jag, Helene & Wallander, Margareta & Bell o Spott, Ulrika & Isa och så lilla Jazz med matte. Jazz är en av Currys valpar och han är inte så stor ännu.

Så vad gick bra?
1. Jag smet inte alls på lydnadsträningen trots att det vimlade av andra (och välkända roliga) hundar runtomkring mig.
2. Kontakten var ganska bra, särskilt när Matte hade godis i munnen. Och de flesta momenten går riktigt bra.
3. Jag smet inte heller på apporteringsträingen. Inte ens när andra hundar kallades in och jag fick vänta så tjuvade jag.
4. Jag kom in snyggt med dummiesarna.
5. Jag satte mig snabbt på stoppsignalen.

Enda minuset ikväll var att jag tjafsade med träapporten, det var för roligt att springa och hämta den helt enkelt. Men det var snabbt förlåtet i ljuset av allt annat som blev bra. Både jag och Matte var nöjda när vi åkte hem.

Imorgon bitti åker Pinnen hem till Stockholm. Men jag ska ju snart dit och träffa både henne och Yster. På söndag åker jag, Matte och Dagismatte upp dit. Det ska bli lajbans. Något som är riktigt skönt är också att vi kommer hem och har tre lediga dagar hemma efter Stockholm också. Ofta åker Matte till jobb direkt morgonen efter vi är hemma igen men inte denna gången. Skööönt säger jag.

Mattes huvud har varit ur form idag så det blir tidigt i säng. Matte signalerar att det blir NU.

Natti-natti


Flatteträning

Idag var det träning med Flatteklubben vid Saxtorpsdammarna. Vi hämtade upp Wallander och Helene på vägen dit. Klockan tio mötte vi upp med ett gäng andra träningssugna två och fyrbeningar. Vi började med att träna lite övningar utan dummiesar. Vi gick på led och möttes, det blev inkallningar mellan andra hundar mm. Min enda miss var att jag tog ett otillåtet bad fast jag var bara ute till magen sedan vände jag för Matte lät så arg. Men apporterandet gick bra. Det var markeringar och linjetag och allt gick väl från utskick till leverans. Sedan tränade vi vattenapportering och då gick Matte ut och mötte upp mig så jag fick lämna dummyn när jag fortfarande var kvar i blötan och det gick fint, då blev det inget tjafs om att leveranserna var si eller så eller inte si eller så.

Vid halv ett åkte vi mot Malmö fast det blev ett stopp på Zoogiganten där Matte och Helene provianterade godsaker till mig och Wallander. Sedan åkte vi och lämnade Wallander och Helene i Malmö och sedan raka vägen hemåt.

Under eftermiddagen och kvällen har det blivit mycket utevistelse och en skön skogstur och så lite vila också. Jag har varit hungrig idag, jag har ätit mina kulor utan att fundera alls, frågade till och med efter lite extra och fick det, sedan fick jag en tuggpinne och så blev det glass över när tvåbeningarn åt och den fick jag slurpa i mig. Mums vad gott och svalkadne. Men nu börjar det bli dags för sängen för jag har hållit igång mycket idag. Men det har varit en härlig söndag. Nu är det tyvärr vardag som väntar igen. En hel vecka men sedan blir det ledighet för Matte i hela nio dagar och det ska bli jätteskönt att få rå om henne och ha lite sovmorgnar.

Vilt spår

Ja, idag var det verkligen vilt spår vi ägnade oss åt. Där hade gått säkert femtio rådjur, 5 vildsvin, 15 kaniner och 10 harar över mitt spår i natt. Jag visste mycket väl att jag skulle spåra och det gjorde jag fast jag kollade upp allt möjilgt under vägen vilket medförde att färden till Mattes missnöjd blev rejält krokig. På några ställen sade hon bestämt till mig att göra vad jag skulle och då gjorde jag det men där var ju så många intressanta dofter som luktade mycket mer än spåret.

Till min stora glädje fick vi besök av Wallander och Helene. Wallander hade varit inne sent och skrivit på bloggen och undrat om han fick komma och gå spåret efter mig så imorse ringde vi hans Mor och sade att de var hjärtligt välkomna.

Wallander gick spåret efter mig och det gick bättre för honom sade Matte. Ja, så kan det vara ibland. Först kände jag mig lite moloken efteråt att Matte var lite stukad över mitt kryssande men så repade hon upp sig igen och sade att vi ju faktiskt gör det här för att det ska vara roligt och då ska man inte ta så allvarligt på det hela. Dessutom var det svårt med alla dofterna och det insåg hon nog inte riktigt när vi gick spåret men Helene talade henne tillrätta sedan.

Efter spårandet fick vi busa på fältet. Det var härligt att få sällskap där.


Spring och bus...


Wallander står och begrundar tillvaron...


Wallander med slips...


Jag lurar på Wallander...


Wallander lurar på mig...


Vi lurar på varandra...hur ska det gå...

Efter fältet tog vi ett kort men avsvalkande dopp i Dagishusses ena damm.


Detta är livet...

Efter badet åkte Wallander hem. Tyvärr upptäcktes att han hade fått en liten skada på ena frambenet under den något vilda leken. Det var inte alls bra och jag hoppas verkligen det inte blir något bekymmer av det hela.

Egentligen skulle jag och Matte åkt till Teba idag men det blev skjutet på framtiden. Vi skulle inte ha så mycket och det är långt att köra och så kom Wallander och Helene och istället blev det en tur till Svedala och en hundaffär där. Imorgon ska Matte in till Zoogiganten på väg hem från träningen så då blir det förhoppningsvis en del där också så att godisboxen får påfyllning ändå.

Under eftermiddagen har Matte fixat med lite av varje och så var vi ute och hon har spikat lite kanindummiesar och så suttit en del vid datorn. En ganka lugn lördag alltså. Skönt också att ta det lite piano ibland. Imorgon ska det letas nya björnpinnar till fler dummiesar. Matte och jag ska hjälpas åt.

Imorgon blir det också träning med Flatteklubben på Järavallen. Bäst jag sover mig i form...

Ordningen återställd och roligheter på gång

Det regnade i förmiddags så då fick jag vara inne med Dagismatte och Knappen. Sedan när det slutade regna fick jag och Knappen märgben och åt i trägården tills det regnade igen, då gick vi upp på altanen och gnagde. Vid femtiden kom Dagishusse och Pinnen tillbaka från Bastudden. Ordningen återställdes alltså. Jag blev glad och gav dem ett varmt mottagande.

När Matte kom hem blev glädjen total. Efter att vi hade gått en runda plockade Matte fram blodflaska, blod och klöv. Jag var helt på det klara med vad hon skulle. När jag inte fick följa med pep jag och ojade mig men till ingen nytta. Jag hoppas innerligt att jag får spåra imorgon bitti innan vi åker till Teba.

I helgen ska fler kanindummisar förhoppningsvis också göras. Wallander har utökat sin beställning lite. Roligt att dummiesarna är så poppis. Där blir till mig ändå så jag är lugn för där är jättemånga skinn i påsen.


Pinnen som försvann

I förmiddags hade jag jättekul med Pinnen (hon är ledig från medicinplugget så nu får hon kort och gott heta Pinnen ett tag). Men i eftermiddags åkte hon och Dagishusse iväg. Och vet ni var de skulle??? Till Bastudden!!! Alltså...till mitt och Wallanders favvoställe. Höjden av knasighet. Nu vill jag ju inte åka utan Matte såklart så jag stannade med Dagismatte och vi hade trevligt som vanligt men alltså...vad är det för sätt? De skulle tydligen hälsa på där. Ikväll hade de grillning rapporterade Matte. Grillning utan mig :(

Nä, det här får jag ta igen. Matte har på förslag en helg i juli när hon ska ta med mig och Wallander dit. Så får vi se om Walles svans klarar det bättre den gången. Matte säger att hon kanske kan konstruera ett svansfodral/skydd till honom. Vet inte...jag tror inte på det. Jag tror det är bara att hoppa i plurret och hoppas att det går bra.

Sista dagen på jobbveckan för Matte imorgon. Teba på lördag. Det ekar i godislådan...

Fåglar och kaniner

Matte tog fram en duva i morse innan hon åkte till jobbet. Den tränade vi lite med ikväll i trädgården efter en rejäl promenix. Först fjantade jag mig men då blev Matte sur. Sedan fick jag lite snits på att plocka upp den snabbt och komma till Matte. Flera gånger gick det bra även om det var väldigt korta avstånd. Jag blev helt paff över hur glad Matte blev. Jag drogs liksom med i glädjen och för en liten stund tyckte jag det var riktigt kul.

Efter det gjorde Matte tre kanindummiesar till. Tre i söndags, tre idag och förhoppningsvis några till innan veckan är slut. Fem stycken är tingade av Wallander och det blir ju inga problem. Matte har förbättrar konstruktionen en smula också och de gamla ska tas in för renovering sedan.

Sent på kvällen kom Medicinpinnen till Skåne. Dagismatte hämtade henne vid tåget. Hon fick ett varmt välkomnande av mig. Men nu börjar det bli dags för läggning fast vi är nog uppe en stund till och svansar runt både Matte och jag.

Verkligen vardag

Ja idag har det verkligen bara varit en vanlig dag. Jag vilade mig länge på förmiddagen, kände mig trött. Sedan har jag varit ute mycket. Matte och jag var vid skjutbanan och gick en sväng när hon kom från jobbet. Sedan tog vi en vanlig promenix i skogen. Det var mycket liv och rörelse i buskagen och vid ett tillfälle sprang en kanin framför mig på vägen. Jag tittade på den och sedan sprang jag till Matte för att få en godis. Visst är det en fröjd att jaga kaniner men Matte blir sur och om jag struntar i jakten får jag alltid godis.

Jag laddar inför Mattes äldsta syster Medicinpinnens ankomst till Skåne imorgon kväll. Jag tycker om när flocken blir större. Men mest tycker jag om när Matte kommer från jobbet. Ibland sitter jag och spanar neråt vägen och väntar. Och så kommer den blå bilen och jag blir så glad så jag vet knappt var jag ska bli av. Matte har berättat att vissa kvällar framöver kommer hon att komma hem jättsent (nästan inte förrän det är dags att lägga sig) för hon måste jobba på kvällarna. Jag vill inte lyssna på den melodin för jag vill ha henne hemma om kvällarna men hon säger att hon ska ta ut de timmarna hon jobbar i ledighet sedan. Jag tror inte jag gillar det ändå men jag antar att det inte är jag som bestämmer. Och jag har ju det bra på mitt dagis/kvällis, det är inget snack om den saken. Kanske det blir extra godsaker de där kvällarna, jag kan nog tänka mig att det går att få till det.

Blåsigt

Jösses vad det blåste i Lomma. Men Matte och jag höll oss stadigt på planen. Vi gick även idag fantastiskt värdefull hjälp av Zicos matte Heléne. Kanske finns det hopp, jag tyckte Matte kändes lite mindre vimsig idag. Okej, jag lattjade lite med apporten och så men det redde ju ut sig (även det med hjälp av Heléne). Wallander kunde inte komma ikväll för hans Mor hade fullt upp att hjälpa Lillmatte som ska ut på resa snart. Så kan det vara. Den närmaste flocken måste ju gå före träningen, så är det bara.

Idag har Syster Yster åkt hem. Synd tycker jag. Det blev en liten incident idag mellan oss där jag stångade henne i magen och sedan skällde på henne för jag tyckte hon agerade för mycket Matte åt mig. Men det ordnade upp sig, vi blev busbra polare igen. Nu ser jag fram emot att se henne om knappt två veckor. Men jag blir inte lottlös tills dess för snart kommer Medicinpinnen på besök till Skåne. Det blir ju också lajbans.

Jag hörde Matte säga något till Dagismatte om kanske Tebatur till helgen. Man kan ju alltid hoppas för det har varit ganska tomt i godisboxen länge nu. Jag håller tassarna...


Sommarregn

Regnet behövdes verkligen för det har varit väldigt väldigt torrt. I morse regnade det inte men strax efter att jag, Matte och Yster hade begett oss ut på en rejäl skogsrunda så började det regna rejält. Men vi lät oss inte avskräckas utan var ute i en och en halv timme minst. Vi var alla väldigt blöta när vi kom tillbaka men det tog vi ingen skada av. Det åskade lite också men inte så nära och jag brydde mig inte alls.

Matte har spikat tre kanindummiesar idag. Fler är på gång antagligen blir det nästa helg. Det blir några åt gången, ingen massproduktion men så småningom blir det många ändå. Jag höll ett vakande öga över tillverkningen.

Nu väntar en vanlig arbetsvecka för Matte fast med extra tidiga uppstigningar. Imorgon eftermiddag åker Yster tillbaka till storstan. Det är trist för det är väldigt kul att ha henne på besök men bättre kort än inget. Och vi ses ju snart igen. Om två veckor är vi nämligen i Stockholm igen. Då ska Dagismatte också med vilket vi tycker är extra trevligt.

Kanske blir det träning imorgon kväll. Allt blir som vanligt helt enkelt och det är ju skönt på ett vis fast jag gillar väldigt bra när allt inte är som vanligt också.


Som en midsommarnattsdröm

Ja hela den här dagen blev som en dröm. Jag har fått leka med mina allra bästa kompisar, jag har fått bada, träna, äta märgben och så har Yster kommit. Vi tar det från början till slut...

Klockan sju vaknade både jag och Matte av ett våldsamt regn. Matte funderade lite på att stänga fönstret men det regnade inte in så hon kröp bara längre ner under täcket. Jag sträckte ut mig i sängen och så sov vi vidare en stund. Vid åtta gick vi upp. De vanliga morgonbestyren blev lite utökade idag för Matte plockade fram fåglar och satte kasslernät på dem. Jag anade att det var roligheter på gång. Efter morgonturen fick jag vänta en stund medan Matte försvann iväg. Sedan anlände Helene och Wallander. Jag rusade ut och välkomnade och sedan gick vi en runda. Med i ryggsäcken hade Matte fåglar som vi tränade med på ett lämpligt ställe i skogen. Det  gick väl hyfsat fast Matte tycker jag är lite fjantig närj ag släpper fåglarna halvvägs "i mål".

När vi var tillbaka hemmavid så gick vi in på marken som Dagishusse arrenderar. Där blev jag utskickad att leta. Efter vad undrade jag. Hela jag var ett frågetecken tills jag hittade en dummy. Då begrep jag. Matte hade lagt ut dem medan jag fick vänta. Efter att frågetecknet hade rätats ut hämtade jag utan att tveka och Matte var väldigt nöjd. Fast Wallander fick ju också hämta så det blev väntetid. Här är en bild på mig i väntans tider...


Uti vår hage...

Efter träningen fick vi busa och bada i Dagishusses dammar. Så skönt det var att svalka sig.


Här är gudagott att vara...


Så som i himmelen... (Wallander)


I sommarens soliga dagar...

När Wallander och Helene hade åkt hem vilade jag en stund men sedan bar det av iväg. Destination Staffanstorp och Elliots trädgård. Jag gjorde en hastig entré vilket innebar att jag rusade in i trädgården och rakt i famnen på Elliot. Ann hoppade åt sidan och det var kanske bäst för jösses vad vi körde runt i trädgården där.Heeeej! Länge sen sist...


Plums i plurret...


Hela havet stormar...


Mot nya mål...

Vid fyrasnåret tackade vi för oss hos Elliot och hans flock och begav oss till Lund för att hämta Yster. Tåget var en smula sent men så glad jag blev när jag fick syn på henne. Hurra!

Under kvällen har vi firat Yster, gått på promenad, jag och Knappen har gnagt märgben och så har tvåbeningarna ätit en massa mat. Jag har faktiskt vilat mig en del för jag blev trött av allt roligt som har hänt under dagen. Det var verkligen som om alla mina drömmar gick i uppfyllelse. Vilken underbar midsommardag.

Midsommarafton

Det har varit en stillsam dag. Rejäl sovmorgon och så har vi gått promenader, Matte har bakat och städat lite, vi har ätit med Dagishusse och Dagismatte och lite annat smått och gott. Jag fick smaka en liten bit varmrökt lax. Vilken delikatess.

Jag har letat efter blommor. Det var ju Zico som tipsade mig om det. Men det visade sig vara hopplöst att få tag i de där som det står om i sången. Vissa av blommorna har helt enkelt redan blommat ut (violer, blåklockor). Matte säger att det kanske har ändrats sedan sången skrevs på grund av klimatförändringen. Vissa blommor verkar helt enkelt inte finnas här. Då resonerade jag som så att huvudsaken det är sju blommor som är plockade med omsorg. Jag fick hjälp av Matte och även Dagismatte att identifiera dem och till slut blev det så här:

"Midsommarnatten plockar jag prästkrage, timotej
smörblomma, mjölke och ljuva förgätmigej
nejklika och lupiner och sen drömmer jag om deeeej
och då vet jag att du älskar blott meeeej"


Lite mörk bild men blommorna skulle ju plockas i skymningen om jag förstod saken rätt så det kunde inte annat än bli lite skumt. Men här finns alla uppräknade blommor med i alla fall.

Får se hur vi ska anordna blommorna. Jag har ju ingen kudde normalt men kanske att jag får ha det i natt så att de kan ligga där under.

Natti-natti

Ikea

När Matte kom från jobbet berättade hon att idag skulle den äntligen bli av, alltså Ikeaturen som det har pratats så länge om. Vi skyndade oss till Malmö där Helene och Wallander mötte upp strax efter klockan sex vid den vanliga parkeringen. Så började promenaden ut till Ikea. Efter en stund började det regna och det höll på ända till vi var halvvägs tillbaka i alla fall. Men vi lät oss inte avskräckas utan traskade på. Efter ungefär en timme och en kvart var vi framme. Ikea är inget vackert ställe men de har god och billig korv. Helene försvann in men kom tillbaka med två korvar och så dricka till Matte. Korvarna tog alldeles för snabbt slut, det var mums-mums. Matte försvann in igen och kom ut med en pizza slice som hon satte i sig fast jag fick smaka en (alldeles för liten) bit.

Efter käket bar det av tillbaka till stan igen. Klockan var nästan nio innan vi stod vid bilen igen. En riktig långtur. Bara vädret som inte riktigt ville som vi men det blev mer uppehåll i slutet. Och så ville jag gärna haft mer korv och Helene erbjöd sig att köpa men Matte satte stopp. Lite ogint tycker jag men det är ju Matte som bestämmer. Det var kul i alla fall att Ikeaturen äntligen blev av!

Jag fick en jättesöt present av Wallander ikväll. Det är en dogruff (alltså en korsning mellan hund och giraff) och den heter Duffy.Tack Wallander. Härligt att allt kändes som vanligt när vi sågs!

Imorgon är det sovmorgon. På lördag kommer Yster. Hurra vad rolig helg det ska bli. Yster fyller faktiskt år idag men hennes presenter ligger och väntar tills hon kommer i helgen. Jag vet att hon inte gillar att fylla år men jag vill i alla fall skicka en slurpepuss till henne!


Förvirrad

Matte gör mig förvirrad när vi ska gå snyggt på träningen. Ena stunden går hon på ett sätt, nästa på ett annat. Fort, sakta, mittemellan, sakta, fort osv. Jag börjar undra om min Matte är ett hopplöst fall. Men snälla Heléne ge inte upp, du måste försöka få styr på Matte för min skull. Jag ska skvallra om hon inte gör sina hemläxor. Nu får det bli allvar. Så här virrigt kan jag inte ha det.

Nåväl, alla andra moment går bra men vi har klara problem med det där gåendet. Tänk, det som borde vara enklast kan vi inte klara av. Typiskt Matte faktiskt. Hon krånglar till saker. Snart kanske vi inte kan röra oss ur fläcken för Matte har glömt hur man går.

Nu bär det mot sängen. Matte kör extra tidigt till jobbet ett tag framöver för att tjäna in timmar till lediga veckan i juli och för att få undan saker. Jag bryr mig inte så mycket, det är så tidigt ändå. Jag sover vidare med Dagismatte. Men denna veckan är rena lyxen. Bara en jobbdag till för Matte, sedan är det midsommarledigt. Hurra!

Vilken hemresa

Vi var ute i god till, promenixade till t-banan med Yster. När tåget ska avgå drar det först ut på tiden men efter en liten stund berättar en röst i högtalaren att det har hänt en olycka längre fram vid Medborgarplatsen så tågen står stilla. Vi funderade en kort stund, sedan skyndade vi oss av t-banan och upp igen för trapporna och ut på gatan. Där ringde Yster efter taxi som kom efter en liten stund. Egentligen fick de inta ta med hundar men han gjorde ett undantag så jag fick åka i bakluckan. Matte i baksätet, Yster fram. Taxichauffören gjorde så gott han kunde men det var trafikkaos för att det var vägarbete och avstängt på en massa ställen. Så 17.40 när vårt tåg gick satt vi i taxi i trafikstockning. Klockan sex var vi framme vid centralen. Snabbt ur bilen och in till SJ kundcenter. Yster gick in och förklarade problemet. Nä, inga platser fanns och bara ett tåg kvar som gick på kvällen. Nattåget kunde vi inte alls åka med för där får man inte ha hund.

Vad göra? Ge upp gick då rakt inte. Ställa sig i ännu en kö för att få biljettpengar tillbaka var inte heller aktuellt. Nä, vi skyndade upp på perongen för att försöka charma konduktören på 18.20 tåger (sista hoppet). Yster gjorde ännu en storartad insats och vi fick åka med trots att det egentligen var fullbokat. Matte sjönk ner på en tom plats och jag på golvet. Vi var båda helt slut. Yster skyndade till en telefonbutik för hon tappade sin mobil i golvet mitt i all stress och den gick sönder. Sicket elände. Men garantin skulle täcka lagningen.

Matte pratade med konduktören när han gick runt. Vi slapp betala för ny biljett och han var så trevlig och snäll. Vi hade också sådan tur att det inte kom någon som ville ha platsen där vi satt. Puh, vilken lättnad. Det enda som störde friden var en man med en hund (en boxer). I slutet av resan kom han in i vagnen, innan hade hunden fått sitta utanför (han skulle egentligen också åkt med 17.40 tåget). När hunden fick syn på mig blev den alldeles uppspelt och stressad. Husse pratade i telefon och röt åt hunden och gjorde det bara värre. Han var inte klok. Matte säger att han nog var missbrukare. När han smällde i bordet så att det gjorde ont i allas öron fick Matte nog. Hon bad honom (inte jättevänligt) att inte göra så igen. Då började han skrika åt henne, kalla henne kärring och mig hundjävel. Men han gick ut igen och den stackars stackars hunden fick snällt hänga med. Både Matte och jag tyckte så synd om hunden men Matte var tacksam att han gick för hon var rejält arg.

Nåväl, trots denna incident så gick allt bra med tanke på hur illa det såg ut när vi satt i taxin. Både Matte och jag var rejält trötta när vi kom hem. Hoppas nästa tågresa blir lugnare och att det var första och sista gången vi missade tåget. Men den där snäll-konduktören förtjänar verkligen en eloge. Utan honom hade vi varit stransatta i Stockholm över natten och Matte hade inte kunnat komma till jobbet eller så hade vi fått köra hela natten ner. Nä, det  blev så bra så, vi kom hem bara en timme försenade.

Oj, nu kallar Dagismatte på mig. Bäst jag springer ut till henne.


Full rulle

Jag trodde knappt det var sant när vi skulle upp lite efter sju. Puh. Vi kom ju inte till ro förrän sent. Men jodå, vi skulle upp. Matte skulle till tandläkaren på kontroll. Morgonrutinerna avverkade snabbt och vi gick en liten runda, sedan lämndes jag med Yster. Denna gång pep jag inte alls efter Matte utan vilade bara. Och så småningom kom ju Matte tillbaka. Efter lite frukost bar det av igen, denna gång åkte vi alla till frissan. Min päls fick vara ifred men Matte klipptes, hon hade önskemål om det och Yster som annars brukar fixa Mattes hår tyckte det började bli för svårt. 

Efter pälsvården tog vi oss ut i skogen, det var långa köer och en massa krångel i trafiken. Men väl ute i skogen var det härligt. Jag fick springa lös en hel del. 


Lös och lycklig! 

Det blev också tillälle till bad i sjön. Det var härligt att svalka sig. 


Plask plask plask... 

Sedan poserade jag och Yster lite...

Efter skogen bar det av mot stan igen. Yster skulle ett ärende. Mitt i all trafik blev jag plötsligt illamående och kräktes i buren. Det blev uppståndelse där framme. Bilen stannade, servetter hämtades, jag fick hoppa ut och buren städades. Snällt av Matte och Yster för det hade inte varit något vidare att ligga där annars.

Till slut kom vi ur trafikkaoset och hem till lugnet. Jag fick mat och sedan vilade jag mig en lång stund. Men nu har vi varit ute på en härlig kvällsrunda. Jag har tittat på rådjur och harar men kom snällt till Matte och satte inte efter trots att jag var lös.

Imorgon är det hemfärd men inte förrän framåt kvällen. Det ska bli skönt med en sovmorgon till! Fast jag tror det blir en tidig kväll för mig också för alla intryck tar på krafterna. Men Matte och Yster håller säkert på ett tag till.

Tag mig till havet...

Det blev en välbehövlig sovmorgon i morse. Vi kom ju i säng sent och klockan fem kom Yster så då var jag tvungen att ge henne ett anständigt mottagande. Men jag somnade om igen när hon gick till sängs vid sextiden.  Matte vakande sedan lite av och till och somnade igen men vi gick slutligen upp lite efter nio. Då gav vi oss direkt ut på promenad en bra stund. Sedan var det matdags och Matte fixade runt med lite av varje. Tidigare än vi trodde kom Yster ut ur sin sovkammare. Jag hade då vaktat utanför en god stund så att hon inte skulle kunna slinka ut obemärkt.

Långt om länge kom vi iväg med bilen. Yster skulle ett ärende i stan och jag och Matte tog då en stadspromenad. Jag fick en smalkorv som smakade utmärkt. Matte tog också en liten bit av korven men det bjöd jag på. Sedan när Yster var klar bar det av till havet, närmare bestämt Grisslinge havsbad. Där var inte alls mycket folk på kvällen. Men innan badet smörjde tvåningarna kråset med godsaker på uteserveringen. Jag fick faktiskt glass så jag var inte lottlös.

När fikandet var klart hade jag bråttom ner till vattnet. Där var en stor brygga och jag började med att kasta mig utför den. Synd bara att jag glömde bort vågorna så jag blev alldeles översköljd innan jag kom upp. Men jag blev inte avskräckt från att bada fast jag funderade lite mer innan jag hoppade i nästa gång.Här gäller det att beräkna när man ska hoppa i så att man parerar vågorna...Yster och jag funderar.Här blickar vi ut över skärgården...Och här står jag ut mot öppet hav...

Jag fick simma och hämta en leksak många gånger också.På väg mot att hämta...

Efter stranden och bad bar det av mot skogen. Där gick vi en skön tur och jag fick springa lös och snusa. Vi kom inte riktigt runt för stigen slutade uppe på en höjd men vi satt där en stund och njöt av utsikten innan vi gick tillbaka.På vägen hem fick jag sedan vänta i bilen medan Matte och Yster handlade. Det tog en himla tid men där fanns lite godsaker till mig så jag klagar inte.Men nu ska jag natta mig. Dygnsrytmen blir lätt lite förskjuten här för vi sover länge och är uppe sent. Jag lägger mig alltid först.

Lördagskväll i Stockholm

Innan vi åkte till Stockholm åt vi mat med Dagismatte och Dagishusse. Jag fick smaka fiskgratäng (hemmalagad) och mums så gott det var. Det satt fint inför resan. När maten var avklarad så passade jag på att hämta en kudde som jag tyckte att jag skulle ha med mig på tåget.Mattte påstod att den var för stor så den fick inte följa med. Och tågresan gick ju bra trots det. Det var ganska lugnt faktiskt. En liten hund på andra sidan gången bara som fnattade runt lite på golvet och så var där en hund till som låg längre bort.

När vi kom till Stockholms Central så var det liv och rörelse. En massa människor på väg. Festklädda, skrålande, en del vinglande. Matte och jag satt snällt och väntade på vår t-bana. Den kom också. Vi slog oss ner bredvid några killar med skateboard och de verkade ännu vara ganska nyktra men de var nog på väg till någon fest de också.

Matte och jag kom tryggt till Syster Ysters högkvarter. Hon var inte här för hon är iväg och jobbar men hon kommer senare i natt. Mina saker plockades fram, sängen bäddads och jag fick lite smaskig mat (liten portion torrfoder, rökt korv och ett ägg). Sedan har jag vankat lite upp och ner i sängen, vilat en stund men sedan funderat över det där med Wallander och Isa, att de pussades så intimt. Jag är faktiskt lite ledsen men jag vet samtidigt att gjort är gjort. Nu ska jag ha en trevlig Stockholmsvistelse med Matte och Yster så jag försöker lägga det åt sidan så hoppas jag det löser sig så småningom. Kanske man helt enkelt bara får försöka acceptera att visa saker händer fastän man inte vill och att detta var en sådan.

Matte har sagt att imorgon kanske det blir en trevlig utflykt. Havet eller skogen hoppas jag på. Kanske allra helst havet för där har jag inte varit på länge. Glass kanske man också kan sätta upp på önskelistan. Men först måste jag sova så att jag orkar.

Natti-natti


Stockholm här kommer vi...

Ja, i eftermiddag bär det av mot Stockholm. Det ska bli trevligt att träffa Yster och jag har hört talas om att det blir någon tur till havet kanske. Det ser jag fram emot. Matte säger att vi måste kolla så att där inte är algblomning innan jag får bada och ok, det är väl bäst.

Jag har precis blivit borstad och en himla massa päls ramlade av mig. Jag fäller jättemycket nu. Matte säger att vi måste försöka få bort en del innan jag kommer till Yster. En fästing hittades också på mitt ben men den var redan död av mitt halsband. Haha!

Nu ska jag gå och se om jag kan få något gottis att pyssla med i trädgården medan Matte håller på med sitt.

Fest på klubben

Igår var det full fart när Matte kom från jobbet. Vi skulle nämligen iväg till Lomma. Jaha tänkte jag, träning en fredag? Inte så vanligt men ok, jag är öppen för allt. Men det visade sig vara allt annat än träning. Det skulle nämligen vara instruktörsträff med mat, dryck, lekar och trevligheter. Jag befarade att det skulle bli mycket sittande i bilen för mig men så plötsligt blev jag utsläppt och fick leka med Lottas nya hund som heter Cheia. Hon är en portgisisk vallhund med pirayatänder... Knappa sex månader men ettrig som bara den. Ja, hon körde nästan helt slut på mig under kvällen. Hon var nog trött själv också men trots det kom hon fram till mig hela tiden. Jag försökte låta farlig och någon gång pep hon till (fast jag tror det var bara för att hon skulle vinna sympati hos tvåbeningarna) men annars var det mest hon som pirayade på mig tycker jag. Visste inte riktigt om jag vågade ta i lika mycket som jag brukar heller när jag leker med grabbarna. Men kul hade jag i alla fall.

Tvåbeningarna hade också roligt. De snackade, lekte lekar och höll igång. Vilket skrål och skrän och Matte var inte oskyldig hon heller. Och när de åt middag, himmel vilket oväsen. Men jag gick runt och fick lite smakbitar här och där med kött och "potatiskulor". Mums. Särskilt Karin O var väldigt givmild. Jag fick ett märgben också och det var Cheia väldigt intresserad av. Jag tänkte faktiskt lånat ut det till henne som en fin gest men hon fick inte för sin Matte.

Nåväl, allt roligt har ett slut och när klockan närmade sig halv tolv fick vi tacka för oss för både jag och Matte var väldigt trötta och behövde komma hem. Men det var en lajbans fest, det brukar inte vara alls så kul för fyrbeningar på fester. Matte brukar inte heller vara så partysugen men hon tyckte det var väldigt trevligt. Både Matte och jag hoppas på att det blir av fler gånger!


Ur spår

Ikväll åkte jag och Matte till Sjöbo för att jag skulle gå ett spår i skogen där utanför. Vi mötte upp domare Arne Persson vid en parkering och begav oss ut i skogen. Där rastade Matte mig kort och sedan var vi redo att spåra. Jag var taggad som vanligt, visste precis vad det handlade om.

Början gick bra men det var väl nästan också det enda. Snyft. Ganska snart fick jag problem med att hitta spåret i torkan och allt bråte som låg på kalhygget där en stor del av spåret låg. Jag jobbade och jobbade och jobbade. Tog vinklarna men snirklade mycket. Även raksträckorna var allt annat än raka idag. Jag kände lite uppgivenhet från Matte genom linan men hon försökte också stötta mig mycket och berömde när jag var i spåret. Vid ett tillfälle mot slutet när jag stannade upp och var jättetrött så kramade hon om mig, trasslade ut linan och uppmanade mig att fortsätta. Jag kollade ovanligt mycket på henne mot slutet för jag var så himla trött. Hoppades liksom på hjälp men jag fick snällt reda ut det själv vilket jag också gjorde. Ingenstans behövde jag hjälp att hitta tillbaka men jag var en bit ut ibland och snirklade.

Trots att jag redde ut det själv var det ingen lysande prestation precis så någon etta blev det inte tal om idag. Men jag gjorde så gott jag kunde, det var Matte mån om att påpeka. Jag tänkte första inte skriva något på bloggen för det känds trist men så sade Matte att det inte spelar någon roll för man kan inte göra mer än sitt bästa och just idag var det väldigt tufft. Det kändes skönt att höra och vi har gosat mycket sedan vi kom hem och jag fick lite spagetti och köttfärssås. Nu är det bara att ta nya tag säger Matte men vi inväntar regn innan vi anmäler oss till något spår igen. Jag förstår inte var blodet hade tagit vägen idag, det måste ha sugits upp av jorden helt för jag hade väldigt svårt att få fatt om dofterna.

Både jag och Matte är trötta nu, jag tror Matte var nästan lika trött som jag när vi kom till klöven. Vid ett tillfälle ramlade hon till och med över en gren och slog i knäet som hon gjorde illa förra veckan men hon snabbade sig upp igen så vi kom vidare. Nu får vi vila och läka ihop oss igen. Det kommer fler spår...

Träningstips

Både jag och Matte vill ge en stor eloge till Zico-Bus Matte Helene. Ikväll fick vi hjälp av henne igen på klubben i Lomma. Hon försöker lära upp Matte hur hon på bästa sätt ska få lydnaden att fungera inför tävling. Jag måste säga att hon gör ett jättebra jobb och Matte, ja hon gör ju så gott hon kan. Men det blir bättre i alla fall. Men det finns mycket kvar att lära. Det som roar mig grundligt är att Matte får läxa  men inte jag. Hihi. Äntligen börjar de inse vem som ska träna mest.

Wallander var också där idag och hans Mor fick också specialundervisning. Det är verkligen toppen att vi får så fin hjälp.

Efter träningen gick jag, Wallander, Matte och hans Mor (också Helene...blir krångligt när flera heter samma namn). Det var i alla fall  trevligt, vi fick springa lite lösa också. Oj vad vi sprang och busade också lite. Jag bet lite i Wallanders ben, tycker det är så roligt för han kan inte stå särskilt bra när jag tar tag i ett av hans ben. 

Ikväll ska Matte lägga sig tidigt har hon sagt för hon är så trött på dagarna. Jag hoppas hon lyckas men jag är inte säker.  

Stillsamt

Idag har det varit en lugn dag för mig. Det behövdes nog efter helgen där jag höll igång ganska rejält. Jag har kollat in tomten, badat en del och när Matte kom blev det sedan cykeltur. Matte hade inte haft det lugnt på jobbet. Trött var hon och gnällig men hon repade sig ganska fort trots allt. Lite träning hann hon också med men det blir en tidig kväll för Matte är så trött. Inte mig emot, jag går gärna och lägger mig och sover.

Jag har börjat fälla konsterade Matte idag när vi hade den vanliga fästingkontrollen. Det är på rumpan jag främst släpper päls. Kan jag ha badat loss den i helgen? Nä, det kan jag väl inte tänka. Nåväl, jag sörjer inte om jag fäller lite, det vore skönt att bli av med lite päls i värmen.

Underbart är kort

Vi vaknade till en ljuvlig morgon i morse. Alldeles tyst var det, inga stökiga tyskar idag. Jag och Matte tassade ut och Matte vattnade lite blommor medan jag gick och snusade och väntade på att Wallander skulle vakna. Det tog inte så lång stund och till vår stora glädje var svansen mycket bättre. Han kunde vifta fast inte som vanligt riktigt.

Efter frukost tog vi en tur upp i skogen och tränade lite apportering. Det gick faktiskt ganska bra både för mig och Wallander. Men varmt var det och jag badade när vi kom tillbaka. Även Wallander tog sig ett dopp om än olovandes för hans Mor menade att svansen behövde vara torr. Effer lite svalka blev det bengnag medan Matte och Helene solade sig lite och snackade. Matte fick en present av Helene och Wallander, en metall apport. Jättesnällt av dem tycker vi! Det är jag som ska hålla i metallsaken, jag fick testa och det var riktigt spännande. Bildbevis saknas men lär komma längre fram på träning. Även Mattes testade att hålla den, där finns bildbevis som Helene har. 

Helene busade också lite med mig och det var kul.Även jag och Wallander fick busa lite och Matte och Helene vaktade så att han inte hoppade i sjön. Vi ägnade oss mest åt dragkamp.Efter ytterligare lite utevistelse var det dags för matlagning. I vanlig ordning var det Helene som fixade i köket.Matte fnattade runt på tomten och fixade lite och så packade hon ihop. Jag förstod att helgen började gå mot sitt slut och det kändes väldigt sorgligt. Och mycket riktigt, efter maten började det packas på riktigt, väskor sättas ut i bilen, mattor hängas ut mm. Jag höll mig undan och sörjde. Så tog vi en sista promenad för att jag och Wallander skulle få göra ifrån oss innan bilresan. Walle och jag hittade en pinne som vi delade som bästa vänner...När vi kom tillbaka badade jag en sista gång. Jag tvekade inte att ta steget ut i vattnet...Jag njöt av varje sekund i vattnet...Sedan tog jag mig upp på landbacken...Och slutligen skakade jag mig...När städningen var avklarad så sade vi alla adjö till Bastudden och hoppade in i bilen. Stämningen var lite sorgsen. Alla ville stanna längre men vardagen kallar. Det var en underbar helg men ack så kort den kändes. Jag skulle kunna vara hur mycket som helst på Bastudden. Det är det bästa semesterstället jag vet.

Vi stannade på vägen och handlade glass, jag och Wallander fick dela på en mjukglassbåt. Matte blev alldeles nerkladdad men gott var det. Sedan fortsatte resan till Malmö där Wallander och Helene lämnades av. Jag gav ifrån mig ett sorgset jämmerskrik när Wallander hoppade ur buren. Nu var det definitivt slut på helgen.

Nu är allt uppackat och det enda som återstår är minnen och roliga foton. Men det är inte så illa. Och vi ska ju dit mer i sommar. Kanske en helg i juli har Matte sagt. Och så i augusti. Men nu är nu och de ljuvliga dagarna finns ännu kvar i färskt minne. Men en tidig dag väntar imorgon så det är bäst både jag och Matte kryper till kojs.

Tack Matte, Helene och Wallander för en alldeles fantastiskt underbar helg!


I vått och torrt...

Vi sov gott inattt. I alla fall jag och Matte. Wallander och Helene blev väckt i morse av stökiga tyskar i huset bredvid. De skulle bege sig hemåt. Det fanns väldigt många klirrande flaskor utanför stugan de hyrde igår kväll, hoppas de var nyktra nog att köra. Men nåväl, de gav sig iväg och vi gick upp. Jag sade god morgon till Wallander men blev mycket förvånad när han inte viftade på svansen. Jag frågande honom och han förklarade så att han inte kunde vifta på den för det gjorde ont då. Matte förklarade att Wallander hade drabbats av vattensvans för att han badade så mycket igår. Men jag hade inga problem att vifta på svansen. Inte ett dugg. Ja världen är ju inte rättvis det måste jag säga. Stackars Wallanders svans har bara hängt idag. Men trots detta har han hållit ett gott humör, det tycker jag verkligen är bra jobbat av honom. Tyvärr har han inte fått bada men jag har badat på egen tass. Det är inte lika roligt som att bada tillsammans men bättre än att hålla sig på land när det är varmt.

Nåväl, trots vattensvansen så blev det spårning av. Vi åkte faktiskt iväg den lilla biten dit i bil så att den av oss som inte spårade skulle vänta i buren. Jag var först ut i spåret. Det var redan varmt och Matte var lite halt (knäet som inte är bra än). Men vi tog oss fram bra, mest Matte som pustade. Jag hade inga större problem med något fast jag fick jobba lite mer i slutet där det var högt gräs. Men jag hittade klöven och bar den stolt till bilen. Där fick jag sedan vänta medan Wallander spårade. Medan de var iväg kom det en bil körandes som ville förbi vår men inte fick plats. Jag blev jätterädd att det var en skogspolis som skulle skälla på oss för att vi spårade där. När Matte kom tillbaka sprang hon och flyttade bilen och bad om ursäkt att vi stod i vägen. Han som fick vänta (som var klädd i skogskläder och reflexväst) sade inte ett surt ord utan vinkade bara och körde vidade. Det tycker jag var himla schysst. Så borde de vara hemma också.

När vi kom tillbaka efter spårandet var jag jättevarm. Jag fick bada men Wallander hade restriktioner på grund av svansen. För att han inte skulle bada fick Wallander vara en del i koppel idag fast lite sprang vi runt i förmiddags. Wallander övervakades av sin Mor så att han inte badade. Men vi utforskade vi den lilla udden där hamnen är.Vi fick också gott godis av Matte och när det var uppätet  vid lunchtid gav vi oss sedan av på en liten utflykt. Matte och Helene skulle nämligen spana in ett ställe där det är ett slags prov, kallas working test, i juli månad. Kanske skulle vi åka dit hade de sagt. Men när vi såg hur det låg blev de mycket tveksamma. Väldigt öppet, ingen skugga varma dagar. Och så ganska långt att köra från Bastudden (för att inte tala om hemifrån). Så det blir nog inget. Men något som blev av var glass på vägen tillbaka. På campingen bara ett par kilometer från Bastudden köptes glass. Wallander fick en med jordgubb och vaniljglass och jag fick en med vaniljglass och kex.


Wallander med sin glass....


Och jag med min...

När vi sedan körde tillbaka från glassätningen hände något konstigt. Matte släppte av mig, Wallander och Helene nästan hemma och så körde hon igen. Jag skulle följa med Helene och Wallander tillbaka till stugan. Jag var helt tossig, tittade bara efter bilen. Även efter vi kom hem ville jag bara ut efter Matte. Efter en stund kom hon och då berättade hon att hon hade varit och handlat och att det var onödigt att jag satt i en varm bil. Men det kunde hon ju förklarat. Jag var ju helt orolig och otröstlig.

Nåväl, allt ställdes ju tillrätta igen när Matte kom och sedan förlöpte resten av eftermiddagen utan incidenter. Matte klippte gräset, jag och Wallander övervakade Helenes matlagning. Det blev middag för både två och fyrbeningar och efteråt planerades det för en liten båttur. Matte inspekterade båten och jag fick på min flytväst. Så bar det av till båtbryggan.Efter lite stök och bök kom vi alla i båten och Matte rodde ut. Det var mycket sten och hon fick kryssa en hel del men så småningom kom vi ut på öppet vatten. Jag och Wallander var mycket förundrade och lite spända på att sitta där i den guppande farkosten.
 

Här sitter jag i min fina flytväst och spanar ut över vattnet.


Och här är jag och Wallander. I vått och torrt...

På vägen in var det också viktigt att hålla koll efter stenar och att se så vi närmade oss bryggan på rätt sätt...Så ankrades båten, vi klev ur och det kändes tryggt att åter vara på landbacken igen.

Lite vila följde men men sedan blev det korvgrillning i solnedgången ute vid grillplatsen.


Vilken härlig brasa. Matte försöker få det att brinna ner så att det blir glöd.


Så här gott såg det ut. Korvarna var välgrillade och jättegoda. Jag och Wallander fick en hel var med bröd och sedan en halv korv. Mums. Matte och Helene åt av sina korvar. Åh så mysigt det var. Men insekterna blev alltmer intensiva så efter eldsläckning och en liten kvällstur drog vi oss inåt. Jag är jättetrött efter en innehållsrik dag. Lite torrare än igår har det varit, jag har bara badat ett par gånger. Men jag och Wallander har haft skojigt trots hans svans. Vi håller ihop i vått och torrt jag och Wallander. Jag håller tassarna att svansen är mycket bättre imorgon. Det vore toppen.

Till sist en bild på solnedgång över Bastudden...Puss och kram på er alla och sov gott 

/Vildlakritsen.

Livet på Bastudden

Det blev tidig uppstigning men idag gjorde det inget. Vi skulle ju till Bastudden. Jag hade full koll på inpackningen i bilen (det var en hel del väskor) och halv nio rullade vi iväg mot Malmö. Där hämtade vi upp Wallander, Helene och ännu fler väskor och kassar. Våra mattar kan släpa med sig...


Tiden i bilen gick faktiskt ganska fort. Vid tolvtiden var vi framme. Jag och Walle släpptes ur buren ut i friheten. Vi tog ett litet race och sedan rakt ner i vattnet. Sedan dess har vi varit konstant mer eller mindre blöta. Här är vi i plurret och Helene står på bryggan.
Efter att allt var inpackat och i ordning skulle tvåbeningarna äta jordgubbar och glass och Helene öppna födelsedagspresenter (lite försenade). Så här gott såg det ut på tvåbeningarnas bord.
Jag och Wallander fick kokta grisöron vilket var mycket smaskigt. Sedan har dagen förflutit med mycket bus och bad, lite vila och även lite promenad. Vi har också ätit, både lite gottis och mat. Men mest av allt har vi faktiskt badat. Vädret är underbart och vattnet härligt. Bättre kan det inte bli.

Jag hoppar från bryggan utan att fundera över det men Wallander är lite försiktigare av sig. Han studerade dock min teknik noga. Här har jag precis tagit ett skutt och plumsat i och kommit upp med huvudet igen.Och sedan provade han olika varianter själv...Men vi satt lite stilla också ute på bryggan och bara hade det mysigt och skönt...Fast lite dragkamp hann vi med också innan det blev dags att gå in för kvällen. Matte har tagit med flera roliga leksaker. Här är vi med trossen...Ett spår har också lags, det var Helene som försvann in i skogen med klöv, blod och snitslar. Säkert får vi gå det imorgon bitti. Det blir kul. Ja, nästan allt är kul här. Bara synd när Matte blir sur, vilket hon blev när jag försökte hoppa upp på Wallanders rygg och hålla fast honom med framtassarna. Han gör ju så på mig men jag får inte. Det tycker jag är konstigt. Sedan får vi inte komma in i stugan när vi är jätteblöta och det tycker jag också är lite synd. Men annars är allting bara toppen och lajbans. Fast nu är både jag och Wallander jättetrötta. Kanske Wallander är ännu tröttare än jag är för han tittar så himla noga på allting. Insekter, ljud, rörelser...ja allting utomhus ska han undersöka. Jag är van att vila utomhus så för mig är det lite enklare men Walle kollar av precis allt. Men även jag är faktiskt trött efter så mycket hålligång som vi har har haft idag. Tror det blir en ganska tidig kväll överlag. Vi måste vara utvilade tills imorgon för då blir det säkert en massa nya roligheter. Och det vackra vädret verkar hålla i sig. Toppen.


Förberedelser

Matte har börjat packa lite, har satt in vissa saker i bilen redan. För imorgon bär det av til Småland och Bastudden. Klockan nio ska Wallander och Helene hämtas upp, det innebär avfärd härifrån halv nio. Jag ska försöka sova inatt trots att jag är så glad att vi ska åka för jag behöver nog var utvilad. Misstänker nämligen att jag och Walle kommer att hålla igång rejält. Det ser ut att bli allra bästa tänkbara badväder. Kanske blir det till och med en liten tur med båten om det är lugnt och stilla. Grillning på kvällen hoppas jag. Ja, det blir nog hur mycket kul som helst. Vilken underbar långhelg vi har framför oss. Undra hur Walle känner det nu om han är lika förväntansfull som jag. Han tyckte ju det var jättelång tid tills vi skulle åka när det blev bestämt för en månad sedan men tiden har gått fort.

Matte knä är rejält mycket bättre även om det inte är bra. Vi gick en runda ikväll fast inte jättelång. Tur att det inte var något allvarligare så att resan blev hotad. Matte ska duscha ikväll eller imorgon bitti. Bäst jag vaktar henne så att hon inte druttar i golvet igen.

Om det mobila bredbandet funkar i Småland så rapporterar jag under helgen, annars får det bli när jag kommer hem på söndag kväll.

Jag önskar alla en skön långhelg.

Kramar och pussar från en glad Lakrits

Damminspektion

Matte var halt när hon kom från jobb. Men hon hade fått knäet genomlyst och det verkade inte vara några allvarliag skador. Tyckte också hon haltade lite mindre än imorse. Vi tog en runda på fältet och tränade lite apportering, då får jag springa mest. Först lade Matte ut dummiesar som jag inte såg (fast jag visste ATT hon lade ut). Sedan tränade vi med dummiesar på rad och stoppsignal och sedan fick jag hämta in de utlagda och så avslutade vi med en markering. Alldeles lagom. 

Efter träningen inspekterade vi den nya dammen ordentligt och Matte fotodokumenterade. 


Dagishusse sitter i soffan och njuter i kvällssolen. Det som syns i vattnet är självklart jag som tar ett kvällsdopp.


Matte säger att jag ser ut som en säl. 


Blötis!

Och så till sist en vacker blomsterbild... 


Olyckor

Det var så här att jag hittade en näckros som jag tyckte var dåligt planterad för den bara flöt runt. Så jag bar iväg den och satte den ovanpå jordkällaren. Det blev en himla jämmer när Dagishusse fick veta vad jag hade gjort. Men jag tyckte inte det var så tokigt. Jag hörde hur han gnällde lite till Matte. Hon suckade lite, menade att jag väl tyckte jordkällaren var det finaste stället jag kunde sätta den på.

Nåväl, jag och Matte cyklade en runda medan Dagishusse gjorde middag. Efter ätandet skulle Matte ta en dusch. Då hördes plötsligt ett vrål inifrån badrummet. Jag skyndade dit och så även Dagismatte och Dagishusse. Matte hade halkat och slagit i knäet och underbenet rejält i kaklet. Det gjorde nog jätteont, åtminstone lät det så på Matte. Det var nämligen blött på golvet i duschen för kranen var inte helt avstängd. Kan det ha varit Dagishusse som glömde den. Ja, vad ska man tro. Plötsligt tedde sig näckrosens öde sig mindre viktigt i alla fall.

Nu haltar Matte omkring, knäet ser ut som en fotboll och hon känner sig lite jämmerlig. Hoppas det blir bättre tills imorgon. Åtminstone till fredag måste det vara bra men det tror hon att det är, åtminstone mycket bättre.

Trots olyckorna blev det några bilder på mig idag.


Jag och mitt däck!Jag med en fiiiin pinne!


Hemläxa åt matte

Igår fick vi träningshjälp i Lomma av Helene (med Zico). Det är framför allt linförigheten vi behöver hjälp med. Eller rättare sagt, Matte behöver hjälp. Hon gör nämligen en rad fel som försvårar för mig. Men till hennes fördel får jag säga att hon verkligen försöker ta till sig av tipsen hon får. Men till att börja med gör hennes sjumilakliv det svårt för mig att hänga med. Sedan klor hon så på mig att jag sackar efter. Mycket bättre gick det när hon bara travade på enligt Helenes instruktioner. Då slöt jag upp vid sidan snyggt och fint efter en liten stund. Matte fick hemläxa på flera punkter tills nästa gång.

Det var varmt igår så efter en stund var jag ganska avslagen. Vi kom hem ganska tidigt faktiskt men sedan spårade kvällen ur helt för Matte hittade fler fästingar på mig. Två små som precis hade satt sig fast. Matte blev helt hysterisk och när det blev kvar en bit av den ene så började hon gräva i mig med en pincett. Ajaj. Sedan började hon tjuta om att jag blir sjuk och det var en himla cirkus. Till slut lugnade hon ner sig efter att ha pratat lite i telefon och så somnade hon och jag kunde pusta ut. Men ni kan tro det är ett evigt undersökande av min päls. Borstning, krafsning, inspektion. Idag har jag dessutom haft badrestriktioner. Visst, det är för att halsbandet ska kunna verka bättre men jag är varm och vill svalka mig. Sicket elände med dessa små fästningar.


Småkryp, träning och bad

I morse blev det ett himmelens liv på Matte. Hon hittade nämligen en stor äcklig fästing som hade suttit på mig länge och sugit blod. Den satt långt in i pälsen vid svansen och där brukar hon ju inte klia så mycket så den hade undgått upptäckt. Ni kan tro att jag blev genomsökt. Jösses. Tidigare i veckan hade jag en fästing men bara en liten en som precis satt sig fast. Nu säger Matte att jag ska ha ett nytt halsband för det verkar inte fungera trots att jag bara haft det i tre månader och det ska hålla i fem. Först tänkte hon kört till jourapotek idag men så sansade hon sig och ska fixa det imorgon.

Trots uppståndelsen i morse kom vi iväg till träningen vid Saxtorpsdammarna. Det var jättevarmt redan när vi började. Vi tränade fotgående (gick inget vidare för oss och av många ilska tillrop att döma inte så himla bra för andra heller, eller?). Sedan ställde vi upp i ring och körde serpentin och sedan dummiehämtning genom ringen. Sedan led och dummiehämtning bakom ledet. Då blev det uppståndelse för några tog otillåtna bad. Jag var på väg men hejdade mig när jag hörde Mattes ilska stämma.

Nåväl, det blev tillåtet bad så småningom. Härligt var det att simma och hämta. Matte kom ut i vattnet och mötte mig. Tyvärr blev gruppen lite uppdelad och när vi kom tillbaka hade nästan alla åkt hem igen :( Men det var ju himla varmt och alla ville väl hem till sitt och dricka och svalka sig lite. Men de missade goda kanelbullar som Helene hade bakat. Fast jag tyckte det var bra för då fick jag, Wallander och Guiness smaka på bullarna. Mums vad gott. Du har en duktig Mor Wallander som bakar så gott!

Det bar av hemåt i snabb takt, bara ett litet stopp på Zoogiganten för att handla träningsgodis och så tankning på Statoil då jag fick en glass (och Matte med). Sedan hem. Puh. Jag fick ett märgben att mysa med. Inte förrän fram mot kväll blev det skogstur, när värmen hade lagt sig lite.

Det har varit en innehållsrik helg. Men jag ser väldigt mycket fram emot nästa helg för då ska vi till Bastudden med Wallander och Helene. Redan på fredag åker vi. Tjoho! Jag och Matte har redan lagt fram några saker som vi får ha med som inte det gör något om de går sönder. Bland annat har Matte köpt en härlig boll med ett rep igenom som jag och Wallander kan ha dragkamp om. Lite godis har också samlats ihop som Wallander kan tåla (inga märgben, det fixar inte hans mage). Men den riktiga packningen blir inte förrän torsdag kväll såklart. Först ska Matte jobba några dagar. Det tror jag hon helst hade velat slippa men nu går det ju inte att hon är ledig jämt så inget att göra åt den saken. Vi får se fram emot helgen när morgnarna känns tunga.

RSS 2.0