Dubbelspår

Vid åtta i morse bar det av med bilen till samlingsplatsen för spårandet, nämligen parkeringen vid Kyllingahusen. Där tilldelades vi spår 19 och Ingvar var så snäll och tog spåret intill för varken Wallander eller Elliot dök upp idag, de hade annat på schemat. Det var ganska mycket snö däruppe i mellanskåne och det var första gången jag spårade i snö. Men Oskar var först ut så jag fick vänta i bilen. Det tog dock inte så lång tid för den rutinerade killen och snart var det min tur.

Det gick utmärkt för mig i spåret, jag följde det hela tiden utan att avvika. Men jag tyckte det tog alldeles för snabbt slut. När vi kom till bilen ville jag inte hoppa in utan sprang bort mot spårstarten igen, liksom för att påvisa att jag gärna gick spåret en gång till. Matte talade om för mig att det inte var något att diskutera och då hoppade jag snällt in i bilen. Väl tillbaka på parkeringen stod matte och snackade med de andra och jag fick vänta i bilen. Men så plötsligt kom matte och stack in huvudet genom dörren och frågade om jag ville gå ett spår till. Jag trodde knappt mina öron. Matte förklarade på vägen ut till spåret att det var en som var anmäld men som inte hade dykt upp och därför fanns det ett spår för mycket. Antingen fick någon åka ut bara för att plocka ihop grejorna eller så kunde någon gå spåret. Ingen hade anmält sig och då sade matte att jag kunde nog klara ett spår till.

Det var snöigt sista biten på skogsvägen och bilen slirade lite men matte styrde upp det hela. Så gav vi oss ut i ännu ett spår. Det gick väldigt bra ända tills matte strulade till det för att hon skulle plocka snitslar själv och då fick jag vänta och sedan snurrade jag lite och så trodde matte hon visste var vi skulle så hon drog mig lite åt det hållet men det var lite fel fast jag hittade rätt till spårslutet men jag genade lite i sista vinkeln. Matte tog direkt på sig skulden för missen så det kändes inte dåligt på något vis. Men nöjd var jag när jag kom till klöven för jag var rejält trött i huvudet och nosen. Matte var också nöjd och tyckte att jag hade skött mig väldigt bra.

Vi slirade oss ut från skogen också utan att köra fast och jag sov gott på hemvägen och även när vi kom hem gick jag direkt och sov i biabädden. Senare i eftermiddags var vi ute på en runda men jag var fortfarande lite tagen av förmiddagens ansträningar så jag sprang inte alls på som vanligt.

Men jag måste säga att jag tycker det var bra gjort av matte att fixa ett extra spår till mig. Det var verkligen en överraskning. Det blev liksom också mer lönt för jag tyckte det första spåret var en smula kort.

Imorgon har jag hört ryktas om att jag ska få träffa Elliot. Hurra säger jag. Då ska vi busa och springa.

Sömnigt

Alltså jag undrar om det är något fel på min matte. Nästan varenda kväll somnar hon på soffan eller i fåtöljen. Svårväckt är hon också men till sist går hon ju till sängs ordentligt. Ja det är inte så att hon inte tar ut mig om kvällarna utan det är när vi är tillbaka från promenad eller träning och hon råkar sjunka ner någonstans som hon slocknar. Men ikväll var vi ute och cyklade när hon kom från jobb innan det blev mörkt. Det blev inte jättelångt för det låg fortfarande snö längre in i skogen så vi fick vända och köra tillbaka efter en stund. Men då blev det ändå mörkt så det gjorde inget. Jag tycker det är helt okej att springa vid cykeln faktiskt. Skönt att få springa lite. 

Hörde matte säga att det är spår imorgon bitti så någon sovmorgon blir det inte. Men det gör inget när det är spår på gång.  

Stadstur och räddningsauktion

Vi åkte till stan för vår veckoliga promenad med Wallander och Helene. Det var mycket trevligt och jag gick väldigt fint i koppel utan sele. Jag vet inte precis var vi gick, jag hängde inte med på alla svängar och övergångsställen och inte matte heller. Men korven hängde jag definitivt med på. Den var lustigt delad idag, jag tror damen i kiosken missuppfattade det när matte bad henne dela den på mitten. Hon delade hela korven längs med. Haha, det såg roligt ut. Men matte delade den på mitten också och så åt jag och Wallander en halva var efter att den kallnat lite.

Efter turen åkte matte och jag hemåt. När vi körde igenom den lilla byn Holmeja så såg matte en hund springandes längs vägen. Hon vände, parkerade och lockade till sig hunden. Det var en svart labbe hane som var väldigt snäll. Matte ringde på närmaste hus och frågade om det var deras hund men det var det inte. Däremot tipsade de om vem de trodde ägde hunden och förklarade vägen dit. Raskt åkte hunden in i vår bil i framsätet men han var så nyfiken på mig så han hoppade bak i baksätet men se jag satt ju i min bur. Snopen blev han men färden var inte lång och så åkte han ut igen, fick låna ett av mina jaktkoppel och så ringde matte på i huset som hon hoppades var hans hem. Och mycket riktigt, där stod ägaren, först oförstående när matte undrade om det var hans hund. För hans hund var inne...trodde han...men någon i familjen hade släppt ut och så hade labbekillen hoppat över staketet och rymt. Nåväl, nu återbördades han i tryggt förvar och husse var väldigt tacksam men det var en farlig utflykt för stora vägen som går mot flygplatsen ligger nära. Mörkt var det ju ute och svart var han utan något halsband eller annat som syntes. Farligt farligt. Men som väl var gick det ju bra. Hoppas han inte rymmer igen.

Bilbesiktning på gång

Imorgon ska vi upp halv fem har matte sagt. Det är inte klokt. Halv fem är mitt i natten. Anledningen till denna hemska uppstigningstid (en timme tidigare än vanligt) är inte alls rolig. Bilbesiktning klockan tio i sju. Usch och fy, ska någon sur typ granska vårt fina fortskaffningsmedel. Undra om min bur måste ut. Matte tror inte det. 

Om det inte helt går åt pipan med besiktningen ska vi till Wallander och Helene på kvällen och gå stadstur. Det kan nog vara bra med uppiggning, jag har känt mig lite trött och dämpad. Gick faktiskt upp på ovanvåningen och lade mig själv och vilade idag. Dagishusse fick leta lite efter mig minsann. Men jag gillar att vara ute och jag är hungrig mest hela tiden. Tyvärr är det snö på skogsvägarna så någon cykling blir det inte just nu. Men så fort snön smälter ska vi ut med hojen har matte sagt.  

Lugn dag

Ja, det har varit en ganska stillsam dag idag. Medicinpinnen åkte hem sent i eftermiddags mitt i snön som yrde. Matte och jag har gått i skogen men inte några jätterundor för vi var faktiskt båda trötta. Matte har städat lite men vilat sig ovanligt mycket, hon somnade till och med på soffan i eftermiddags en stund. Tror det var bra för hon känner sig bättre i halsen nu. Men det blir en tidig kväll, hon väntar egentligen bara på att blodpuddingspluttarna som har varit i ugnen ska kallna så att de kan läggas i burkar.

Tyvärr är det vardag imorgon och matte ska till jobbet. Ibland blir jag deppig när jag tänker på att matte ska jobba så mycket tid som vi annars kunde varit tillsammans. Men nu är det ju som det är och jag har det bra på dagarna.

Mina duracellbatterier...

...tog slut idag. Mattes också för hon somnade på soffan för länge sedan. Jag har också sovit men vaknat till lite nu. Jag slocknade direkt efter maten när vi hade kommit hem från Lomma.

Dagen började med en promenad i kallt men vackert väder. Sedan var vi bara inomhus någon timme innan det blev bestämt långpromenad med matte och mig, dagishusse och Medicinpinnen tillsammans med fikaryggsäck. Jag var mycket nöjd över förslaget och vi travade iväg allihopa på en lång runda. Fast innan dess kramade matte en snöboll till mig.

image372
Snöbollen tillverkas.

image374
Här får jag den. Mums vad gott det är med snöbollar.

Jag saknade dagismatte och Knappen men de gick en kortare runda för dagismatte mådde inte bra och hade ont i hela kroppen. Men jag var i fin form och travade på, lite väl snabbt ibland tyckte matte som hutade åt mig ett par gånger. Jag blev utskälld av en golden hane och då skällde jag tillbaka för jag tycker inte han har rätt att säga så till mig i min skog. Men matte blev sur på mig för hon tyckte jag var tramsig och stökig. Nåväl, så småningom kom vi till fikastället och där dukades läckerheterna upp för tvåbeningarna. Jag var rädd att jag inget skulle få men jag lyckades ändå tigga till mig lite bulle och några pepparkakor.

image375
Undra vilken vinkel som är bäst när man ska tigga. Är det denna?

image376
Eller denna? Nä, den förra tror jag.

Medicinpinnen lade sig i gräset och sedan gick luften ur henne för hon kom knappt upp.

image377

Det ser faktiskt ganska skönt ut. Jag vilade mig också lite men hade också fullt upp med att kolla in maten.

När vi kom in i stugvärmen igen somnade jag men hann bara vila mig en timme, sedan tog matte på sig och då gällde det ju att hänga med. Vi stack ut och cyklade. Det var första gången som jag sprang bredvid cykeln och det kändes lite knepigt att vara på höger sida om matte men annars gick det finfint. Jag tyckte det kändes prima att trava på bredvid cykeln. Vi körde inte särskilt långt men tillräckligt långt för att jag skulle bli trött. Tror nästan det var meningen att trötta ut mig inför träningen så att all överskottsenergi skulle vara borta. Det lyckades och jag smet inte en enda gång i Lomma när vi tränade med lydnadskursgänget och vår instruktör som var så snäll och satte in extra träning under påsken. Han kom med många bra tips idag till matte om hur hon ska gå för att det ska kännas bättre för mig. En gång skulle han visa med mig men jag lämnades snabbt tillbaka till matte igen för jag stirrade bara efter henne och han tyckte jag var mammig. Men både jag och matte tycker han verkar bra så det känns hoppfullt.

Efter långtur, cykling och över en timmes intensiv lydnadsträning så var jag helt slut och när jag väl hade fått mat i magen så återstod bara sängen. Jag tänker återvända till den nu för jag tror matte är på väg att vräka sig ur soffan och styra kosan mot sängen hon också. Hon har haft lite ont i halsen idag och känt sig hängig men hon har tagit medicin så att hon har orkat vara ute ändå men imorgon ska vi faktiskt vila oss. Det var nämligen en patient på mattes jobb som hostade rakt på henne i torsdags och hon tror det är därför hon har blivit angripen av några otäcka små virusar. Egentligen hade matte tänkt åka till Lomma med mig imorgon för där ska det vara specialträning med de där typerna Göran och Bea, så som det var för två veckor sedan ungefär. De "analyserar" vissa av mina kompisar och deras mattar och matte hade tyckt det var intressant att titta. Men hon vill inte stå ute så mycket när hon känner sig krasslig så vi ska stanna hemma. Jag har inget emot det för jag hade säkert fått vänta mycket i bilen och sedan åker Medicinpinnen hem på kvällen och om vi hade åkt iväg på morgonen så hade vi inte hunnit träffa henne mer. Nu kan jag ha kul med henne under dagen istället. Och något ska jag nog kunna få matte att hitta på trots halsen och krassligheten. Men först en sovmorgon till. Det har varit härligt att slippa gå upp så tidigt på ett par dagar.

Födelsedagshundar på besök

Förmiddagen gick väldigt långsamt tyckte jag. Jag bara väntade och väntade. Kollade in matte, fåglarna som fick kasslernät runt sig och kanindummiesarna som hängde på vänten. Jag frågade matte flera gånger om det inte var dags ännu men hon skakade på huvudet. Men så äntligen, strax innan två gick vi ut och då hade Helene & Wallander och Ann & Elliot precis kommmit. Jag skällde och förde "ett himla liv" enligt matte men det var ju i ren glädje. Äntligen fick jag hälsa lite normalt på mina bästa polare.

Vi traskade iväg genom skogen. Elliot rullade sig ordentligt i löven och den lilla snö som fanns. 

image355
Visst ser det himla mysigt ut?

Sedan (när vi hade kommit loss från Elliots rullningsställe) stannade vi till på ett ställe där vi har tränat någon gång innan. Där åkte kanindummiesarna fram. Jag var väldigt intresserad men fick vänta till sist varje gång. Vi började med markeringar, sedan fick vi söka fält. Matte klagade över att jag tog stora rundor men jag kom med alla dummiesarna ändå så hon var nöjd. Jag lämnade väl inte jättesnyggt men inte sämre än vanligt. Wallander var som på grönbete och tog några rejäla rundor med dummyn i munnen och det uppskattades inte av hans mor som skällde på honom. Men sedan gick det bättre.

Lite bilder...

image364
Här är vi hela gänget. Medicinpinnen fotar.

image358
Ann & Elliot.

image359
Helene & Wallander i full koncentration.

image360
Elliot i full fart.

image362
Jag med en av mina fina dummiesar!image363
Elliot i närbild efter rullning.

image365
Matte med dummiesar. Jag och Wallander pussas.

image366
Matte på väg ut med kasslerfåglar.

image367
Jag med en av kasslerduvorna.

image371
Elliot med sin krax som han lade beslag på varenda gång vi skulle hämta fåglarna.

Efter träningen gick vi en liten promenix men var snart hemma igen för det snöade och var ganska kallt (enligt tvåbeningarna). När vi kom tillbaka sattes vi upp för gruppfoto.

image368
Wallander, Jag och Elliot

Så kom dagens överraskning. Helene hade fixat tårta till födelsedagshundarna och mig. Snacka om delikatesss. Hon är en mästare i köket måste jag säga. Så här fin var tårtan. Vi fick en delikat bit var på en papptallrik.

image369

Som vi åt och så snabbt det tog slut. Jag tittade så att det inte fanns något kvar på de andras tallrikar också men det var slut överallt. Så delade jag och matte ut presenter till Wallander och Elliot och jag fick ett påskägg av Elliot och en paket. Matte fick påskägg av Helene. Perfekt, så fick vi något var. I mitt ägg var godis, i mattes var ett jättesött ljus. Jag hoppas mina bästisar blir glada för sina paket. Både matte och jag tycker det är så roligt att ge presenter så vi klurar och fixar och samlar på oss långt i förväg och så blir det alltid mer än vi hade tänkt från början. Men det kan väl inte vara till någon nackdel.

Så fort vi kom in i värmen och jag var torkad fick jag öppna mitt påskpaket från Elliot. Det var en jättesöt kråka som heter Krax. Jag blev jätteförvånad när han lät precis som en riktig kråka när jag klämde honom på magen lite. Sedan gick jag runt en stund och klämde bara för att höra på hans fina kraxande. Här är en bild på honom.

image370


Vilken härlig dag jag har haft. Det tog på krafterna och jag fick vila en stund innan vi gick en runda till. Då såg vi en hel vildsvinsfamilj trippa över skogsstigen. Jag var på väg framåt på ren instinkt men matte vrålade så avgrundsaktigt nej så att jag bara vände och kom som ett skott. Så kopplades jag och kort efter kom ännu ett litet svin. Så kan det gå när man är ute i skymningen. Alla verkade vara på väg åt samma håll, de skulle väl äta påskamiddag någonstans.

Ikväll har jag fått smaka lite ur påskägget från Elliot. Mums. Tyvärr har jag hört talas om ransonering framöver för jag har visst lagt på mig lite. Men så kom matte på att vi istället ska rasta oss mer och det tycker jag är en mycket bättre idé. Kanske kommer cykeln fram imorgon för matte har lite ont i halsen och då vill hon inte springa. Men vi får se, jag hoppas det blir varmare snart igen. Inte för att jag fryser men matte jämrar sig och huttrar. Och Medicinpinnen fick bylta på sig mattes tjockaste kläder idag för att våga sig utanför stugknuten. Men hon tog en massa fina foton så jag ska absolut inte klaga på henne idag. Det är så trevligt att ha besök tycker jag.

Tack matte för en härlig dag. Äntligen återförening med mina kompisar. Jag ser fram emot busrundor, träningar och promenader nu när mitt löp är överstökat. Nu är det lång tid tills nästa gång. En hel vår och sommar emellan där vi kan hinna med massor av roligheter.

Grattis!!!

Idag fyller mina allra bästa kompisar Elliot och Wallander 2 år. Ja, deras syskon också såklart. Stort grattis till hela Nattkullen från mig och matte. Jag och matte har slagit in presenter och fixat och nu väntar vi bara på födelsedagshundarna Elliot och Wallander som kommer och tränar med oss idag.

Kramisar och pussar från Lakritstjejen

Dummytillverkning och besök

Igår kväll hann jag inte skriva förrän det blev för sent och jag somnade. Men det gick till så här att matte kom från jobbet och så gick vi ut i skogen. Där letade hon fler björkpinnar för hon var inte nöjd med alla hon hade sågat upp tidigare, hon tyckte att de var för taniga. Trots mörkret hittade hon en bit björk som hon tyckte var okej. Den lades på tork när vi kom tillbaka och så satte hon igång dummytillverkningen. Hon hade ju gjort en tidigare för några veckor sedan så modellen var klar men det var ändå lite trassel först med rätt storlek på borret och så där. Lite svordomar blev det men så kom det liksom igång. Några stycken blev klara innan vi hämtade Medicinpinnen vid flyget. Det snöade och var trist väder men flyget var i tid ändå. Sedan blev det mat och snack och jag somnade så något bloggande hanns inte med.

Imorse var jag jättesömnig trots att vi sov till nästan åtta. Vi gick ut i regnet och matte letade fler pinnar och när vi kom tillbaka från rundan återupptogs dummytillverkningen. Jag var nyfiken och spanade och Medicinpinnen tog några foton. Det är dagishusses pannrum/verkstad som vi huserar i. I vanliga fall brukar jag inte få vara där men idag var ett undantag.

image354
Håltagning för snöret.

image352
Hopspikning. Jag är med på ett hörn och kollar i allt.

image353
Några färdiga.

Vi har varit ute i regnet flera gånger under dagen men Medicinpinnen har inte velat följa med. Hon är stadsaktig och frusen. Hmm....hoppas hon bättrar sig annars blir jag lite besviken faktiskt. Nu är det kväll och det ska ätas middag. Jag ska också ha med och jag är hungrig så det är på tiden nu. Får gå och påminna matte.

Ikväll ska det också packas in presenter för mina två bästisar Wallander och Elliot fyller år imorgon. De ska naturligtvis uppvaktas ordentligt och jag hoppas på att de kommer hit för lite träning så behöver vi inte åka på uppvakningsrunda. Men om de inte kommer gör vi det för jag var bekymrad när spårningen ställdes in på grund av snö uppe vid Hörby för jag befarade då att jag inte skulle kunna lämna presenterna på själva födelsedagen. Men nu är jag lugnad.


Tjockkorvstraditionen återupptagen

Ikväll har vi varit hos Wallander i Malmö. Åntligen,det kändes så länge sedan eftersom det har varit paus under mitt löp. Vi parkerade vid teatern och matte hade lagom lagt på pengar (biljetten räckte till tisdag morgon så vi kunde ju stått där och varit hos Wallander jättemycket längre). Lagom när jag hade kommit ut och fått scarfsen tilrätta så spanade jag in Wallander och hans mor som kom genom Magistratsparken. Tydligen hade Wallander fått syn på mig långt tidigare. Det blev ett glatt återseende och efter hälsningsceremonin promenixade vi iväg. Matte glömde sätta på mig gå fint selen men det gjorde inget för jag gick fint (nåväl, ganska fint) ändå. Matte var nöjd. En lång tur gick vi och så kom vi till en nyupptäckt korvkiosk (Wallander har varit ute och rekat). Där blev det tjockkorv och det var mums-mums. Efter korven dröjde det tyvärr inte länge förrän vi var vid bilen igen. Wallander ville hoppa in till mig men hans mor drog ut honom igen. Han fick chicken bits/nuggets med sig av matte och så styrde vi alla kosan hemåt.

När jag kom hem var jag jättetörstig (korven var nog lite varm ändå) och drack en massa men nu ska jag gå och lägga mig i sängen för jag är faktiskt trött. Har fått veta att matte tyvärr inte får sluta tidigare imorgon och det var ett streck i räkningen men så blir det ibland. Ska gå och lägga mig och ha lite magvisning så kommer matte som ett skott till mig i sängen så att hon också kan lägga sig. Tycker det ärså mysigt när vi kryper ner tillsammans i sängen och somnar.

Kontakt

Det verkar som att kontakt är i ropet nu. Matte vill att jag ska titta på henne för att få godisarna som jag på promenaden tidigare har fått om jag bara har sett tillräckligt söt och sugen ut. Men okej, det är ju inte så ansträngande att titta på henne. Men lite svårt att gå och titta upp samtidigt tycker jag. Visst, jag må vara tjej men det är inte lätt ändå.

Tidig kväll tror jag. Matte har blivit väldigt duktig på att lägga sig i tid tycker jag. Men inatt låg hon och vände och vred sig så mycket att jag inte fick ro riktigt så jag hoppade ner i biabädden men det blev lite ensamt där så jag klev upp i sängen igen och så lugnade sig matte en stund tills vi gick upp kvart i fem för då kunde hon ändå inte sova mer. Snart får jag följa med till hennes jobb och sätta ner tassen över hur mycket hon har att göra. Men det är bara två dagar kvar nu till påsk och kanske slutar hon någon timme tidigare på torsdag också. Låter bra i mina öron.

Jag undrar så om Wallander vill att jag kommer till stan för promenad och korvätning imorgon. Det skulle vara så trevligt tycker jag.


Snöig kursstart

Det var väl typiskt att det blev ett himla snöoväder just nu vi skulle börja ny kurs (tävlingslydnad). Men vi var en tapper skara på fem stycken plus instruktören Bent. Jag såg inte mycket av honom för all snö som yrde men han verkade sympatiskt tycker jag. Pratade mycket om kontakt enligt matte, något som vi verkligen måste jobba med (också enligt matte). Bitvis tittar jag jättebra på matte men så glömmer jag mig. Oj vad jag glömmer mig ofta. Jag var också ganska sprallig ikväll men något tillfälle till smit bjöds inte. Fick knappt hälsa på Wallander. Men jag fick en present av honom som hans mor överlämnade till matte. Det var en scarfs där det står hot dog. Svart med vit text. Och så hjärtegodisar i ett hjärta. Jag blir så rörd. Snyft, snyft. Vilka fina vänner man har turen att ha. Och i lördags fick matte godis av Helene (som hon började snaska av redan på vägen hem fast hon hade fått förhållningsregler att vänta tills hon kom hem).

På lördag fyller mina två bästisar Wallander och Elliot år. Då blir det presenter från mig och matte. Men vi har ett par dagar på oss att fixa färdigt allt.

Vi hade tänkt oss en stadstur i veckan om Wallander och hans mor hade kunnat men jag vet inte hur vädret blir. Snöstorm kan vi vara förutan. Fast det är ganska kul med snö. Men mattes min var väldigt dyster, hon vill inte alls ha vinter igen.

Förresten Wallander, jag har aldrig haft scarfs förr. Har du några bra knyttips? Bara jag får på den så ska jag ha den nästa gång jag kommer till stan.

Utevistelse och bad

Idag har jag varit ute jättemycket. Promenader, träning med matte, bengnag i trädgården mm. Härligt för jag älskar att vara ute. Matte har fnattat runt och försökt hinna med en massa. Hon "nätade" också in en duva med kasslernät och så tränade vi lite med den. Lite lättare att bära och att inte undersöka pippin så mycket när det är nät om. Lite mindre läskigt också. Dessutom slipper man så mycket fjädrar i munnen.

VI har tränat lite lydnad också för imorgon börjar en ny kurs och vi kände oss alldeles ringrostiga. Men förhoppningsvis går det bra ändå. Jag ska försöka att inte smita så mycket men jag kan aldrig lova något.

Ikväll har jag blivit badad för jag löper inte längre och matte ville tvätta bort dofterna. Kanske lika bra så att jag kan leka igen med mina kompisar och att de inte bara är intresserade av min bakdel för det tycker jag är lite ensidigt. Jag var naturligtvis inte glad över att badas, eller värst av allt fönas och borstas men det fick ju gå. Nu har jag ett tunt täcke på mig så att pälsen inte ska bli helt i oordning. Gillar inte det heller (täcket alltså) men förhoppningsvis åker det av innan natten för om jag har täcke på blir det ingen magvisning och det vill ju matte ha och då får hon snällt ta av täcket.

Tyvärr är det måndag imorgon och det innebär jobb för matte. Men det är en kort vecka för på fredag är matte ledig. Måndag veckan efter också vilket innebär långhelg. Härligt, då har vi det att se fram emot i veckan.


Trevlig lördag

Precis som planerat började dagen med spåraktivitet. Vi åkte till Kyllingahusen mellan Hörby och S. Rörum tidigt. Vi fick tilldelat oss spår och det jag gick var väldigt roligt och lagom svårt. Jag fick jobba men nådde ändå klöven utan alltför mycket trassel. Visst var jag ute några gånger och kollade mig omkring en smula men jag återvände ändå snabbt till spåret.

När vi var klara med spårandet blev det en snabbtur till Teba. Matte handlade lite grann men inte så mycket för det var ju inte länge sedan hon fyllde på förråden.

I eftermiddags målade matte vidare på dörren hon påbörjade förra helgen. Två promenader hann vi också med. Och så ikväll var matte och hämtade mat till sig och dagishusse. Dagismatte är nämligen iväg ikväll och då undrade dagishusse om han och matte skulle käka ihop. Matte var inte sen att tacka ja. Hon och jag hämtade mat. Jag och Knappen fick ingan kinamat men dock räkchips som medföljer.

Tror det ska bli lite godisätning för tvåbeningarna sedan får vi nog börja tänka på att natta oss. Matte är trött igen fast jag tycker ändå det har varit bra fräs på henne idag och humöret har också varit bra.


Helg

Åh vad skönt med fredagskväll för nu ska inte matte åka ifrån mig på två dagar. Imorgon ska vi spåra så det blir en ganska tidig morgon ändå. Ikväll har matte lastat ut min "gamla mat" i bilen så att den kan lämnas vidare imorgon.  Lika bra, jag tycker mycket bättre om Orijen. Men alltså...spår imorgon men i övrigt inget planerat än. Lite träning hemmavid blir det säkert.  Söndag blir det ordentlig mysemorgon. Idag var matte uppe ännu mer otäckt tidigt än vanligt för att hon behövde till jobbet tidigare. Jag tycker mattes jobb verkar alldeles för jobbigt. Matte är ju helt slut när hon kommer hem. Hon säger att hon känner sig "dum i huvet" så vi ska nog lägga oss nu tror jag.

Regn, kladd och söndriga stövlar

Det var ett himla trist väder idag. Igår var det mycket bättre, då var jag och Knappen ute med dagismatte i trädgården i flera timmar och rensade bäcken från löv. Men idag har jag bara varit ute kortare stunder förutom promenad. Dessutom var matte väldigt sen från jobbet (fast hon ringde ju och sade till så att dagismatte kunde berätta för mig vilket är bra, annars går jag och väntar så in i). Men så gick vi ut på en mörkerpromenad och i min fina skog är det alldeles lerigt för det har körts med stora skogsmaskiner där. I en stor vattenpöl upptäckte matte ett hål på sin ena stövel. Tur hon har ett par till så ska hon försöka laga den trasiga i helgen.

En annan sak som inte är trasig men ändå behöver fixas är saxen som matte klipper mig med. Den har blivit slö och behöver slipas. Matte tyckte det verkade jobbigt att åka och lämna och hämta den någonstans som hon inte vet så hon hittade ett företag som man kan skicka saxen till för slipning. Företaget heter "Lyckliga Fårets Skärsliperi". Det låter ju inte klokt. Ska fåret vara lyckligt för att det blir klippt. Jag fattar ingenting. Jag hoppas saxen kommer bort på posten eller inte för då ska det köpas en ny och det kostar pengar som vi kan ha roligare för.

Trevliga rykten

Matte pratade med Yster i telefon innan. Inte så att jag tjuvlyssnade men det gick inte att undgå att samtalet handlade om att Yster kanske ska komma ner till helgen. Vilken överraskning i så fall. Hon behöver miljöombyte och matte och jag (samt även dagismatte och dagishusse) vill väldigt gärna att hon kryper ur stan några dagar och kommer ner till Skåneland. Matte och jag ska ju spåra på lördag morgon men då sover ju Yster ändå och annars är helgen tom på planer än så länge.

Jag håller tassarna för att det blir av!

Inte som vanligt

Jag trodde matte skulle åka till jobbet. Det trodde hon nog själv också tills hon insåg att det inte gick. Hon har varit krasslig och fick helt enkelt stanna hemma och i sängen. Fast vi har gått promenader ändå, jag har sprungit mycket ute på fältet och det gillar jag. Matte ska vara hemma imorgon också för hon är fortfarande dålig. Jag har absolut inget emot att matte är hemma men det är knepigt att se henne stillsam och trött. Jag blir ju också lite låg. Jag har gått efter matte överallt idag, nosen i henes knäveck. Hon säger att jag är en mammagris men då kontrar jag med att hon är en grismamma.

Nu har det förresten bestämts att jag ska ha mitt nya foder framöver. Det innebär att mina gamla säckar med mat ska skänkas bort till djurens vänner. Matte köpte många säckar billigt och det var ju inte så smart när det visade sig att ett annat foder är godare. Men det är ju inte bortkastat ändå för det finns andra hundar som gärna äter den maten. Idag har matte också rensat ut gamla ben ur mina låda. Det får hon gärna göra nu när vi nyligen varit på Teba för jag vet att det finns nya som väntar på mig. Teba är faktiskt världens bästa hundaffär tror jag. Vilken tur att matte upptäckte den. Tror bestämt det var Elliots matte som tipsade henne.

Jaha, det blir definitivt en stillsam kväll. Överlag blir det nog en rätt stillsam vecka. Men nästa måndag drar lydnadskursen igång. Det blir lajbans. Eller inte...ska försöka hålla mig i pälsen men det är svåååårt.

Roligare kan man ha...

...än att vänta i bilen. Vi åkte nämligen tidigt till Lomma för att det var träning och filmning där med två specialtränare som skulle ta sig an några av mina kompisar. Men jag fick inte alls vara med, fick inte ens komma ur bilen och träffa Wallander och Elliot bara för att jag löper. Jag fick komma ut och kissa när de andra hundarna inte var ute. Sedan åkte jag in i bilen igen. Matte var med och tittade ett tag men tack och lov åkte vi hem sedan igen för det var verkligen inget kul för mig. Okej, vi gick en hel timme i skogen i morse för matte visste ju att jag skulle få sitta i bilen men ändå...

På hemvägen letade sig bilen in till Zoo Giganten där de sålde en av mina favoritogdissorter billigt och det var ju bra. Sedan handla lite och så hem. I eftermiddags har jag varit ute mycket med matte i trädgården och så har vi varit på två promenader. Så nog har jag fått komma ut, jag klagar inte över det. Men förmiddagen var botten.

Jag känner mig inte riktigt som vanligt, det kanske är det här med löperiet som gör mig lite låg. Matte är likadan fast hon löper ju inte. Nåväl, vi passar väl bra ihop då. Matte säger att det har varit en förfärlig vinter, hon kan inte minnas att hon har känt sig så kroknad tidigare år. Tur att det går mot vår då för jag vill ha en glad matte och jag vill kunna hitta på roliga saker på kvällarna när det är ljust ute.


Vårkänsla

Idag har det varit jättefint väder. Matte var på mindre bra humör och hade huvudvärk men det har bättrat på sig under dagen. Vi har varit ute mycket. Matte målade en dörr åt dagishusse, då låg jag och gnagde märgben och njöt.

image348
Här har jag hittat mig en trevlig gräsplätt och gnager för fullt.

Vi spanade också in Lurön och bron ut. Jag var till och med ute på ön för första gången.

image349
Här sitter jag på ön

image350
Och här ser man också en del av bron. Lite mörka bilder, det var just innan det mörkande som vi var ute med kameran. Fler bilder kommer.

Vi har också varit ute och tränat lite med dummiesar idag. Det gick ganska bra. Och så gick vi extra lång runda i skogen. Jag saknar mina kompisar lite men försöker härda ut. Det går bättre när vädret är fint och jag kan vara ute mycket. Det kändes verkligen vårlikt idag och jag hoppas det fortsätter så. Nu ska vi lägga oss för tydligen är det upp tidigt imorgon. Vi ska iväg till Lomma. Där får jag nog tyvärr mest vänta i bilen har matte sagt, hon ska lyssna en stund och titta på någon slags träning. Jag får nog inte vara med pga mitt löp. Hoppas matte inte tittar och lyssnar så länge då för jag tycker inte det är så kul att vänta i bilen.

Fredagskväll

Skönt att det är helg tycker både jag och matte. Imorgon blir det lite mer sovmorgon, inte upp så otäckt tidigt. Kvällen har varit lugn, jag fick smaka grillad kycklig och matte har sågat till en massa pinnar till kanin-dummiesar. Ska bli spännande att följa tillverkningen. Det blir någon då och då har matte sagt, inte alla på en gång.

Matte verkar trött och det är faktiskt jag också. Inte så mycket som återstår då mer än sängen.

kusinträff

Ikväll åkte vi till mattes kusin i Malmö. Det var först lite bry  att hitta dit och sedan värsta jakten på parkeringsplats. Det var nämligen städdag på många parkeringsplatser (låter helkonstigt i mina öron) och då fick man böter om man stod där. Och de andra platserna var på grund av städningen fullsmockade. Men men, efter tjugo minuters letande hittades en plats fem minuters promenad bort. Välbehövligt att sträcka på benen tyckte jag. Matte klagade över kylan.

Det hände inte mycket hos kusin Karin för min del. Hon och matte smörjde kråset med mat och verkade ha trevligt, jag fick en tuggstång med skinksmak, sedan låg jag och vilade mest. Jag tyckte det kändes skönt att komma hem sedan men visst är jag glad att jag får följa med, vill ju inte vara utan matte på kvällarna. När vi kom hem fick jag faktiskt lite mat och det satt fint. Nu är det sängen som gäller.

Vardag

Igår var matte på jobbet hela dagen. Trist. Men kul när hon kom hem fast jag var trött på kvällen så efter promenaden och lite apportering inomhus slocknade jag. Imorse upp tidigt igen och nu är matte iväg. Vilket hundliv. Längtar efter lång ledighet med matte. Tror matte också längtar men det lär väl dröja. Ikväll ska vi hälsa på mattes kusin i Malmö. Trevligt med lite omväxling, egentligen skulle vi ju tränat men det går inte för jag är för intressant för mina kompisar så vi får hitta på annat istället.

Hemma igen

Det var såklart sorgligt att skiljas från Yster igår på stationen i Stockholm. Men det var inget att göra åt det så vi bordade tåget och intog våra platser. Matte har kommit på att hon kan boka en barnbiljett till mig för fem kronor så får vi en extra plats och slipper ha det så trångt. Där var en annan hund på tåget men det var ändå en lugn hemresa. Jag vilade mig men sov inte direkt ändå. När vi kom till Lund var det rena snöstormen men dagismatte stod troget där och väntade på oss. Det blev en snöig hemfärd men pizza upphittades på vägen och även jag fick en bit efter mina ordinare kulor.

Det var härligt att återse trädgården. Jag ville ut hela tiden och hade lite svårt att komma till ro men när matte gick till sängs släckte jag också ner och vi sov gott. Imorse åkte matte till jobbet. Jag hade hoppats på mer snö och att hon inte skulle kunna komma iväg men se det smög sig. Det känns dock helt okej, jag ska kolla in trädgården, spana på bron till Lurön som har börjat byggas och gå tur i skogen med dagismatte.

Härligt att vara hemma igen även om Stockholm och då framför allt Yster är ett trevligt avbrott ibland.


Ovant men trevligt...

Ja det kändes ovant men väldigt trevligt att se Wallanders mor här i stan. Wallander är tyvärr hemma. Kanske lika bra med tanke på att jag löper. Till Malmö lär väl inte dofterna räcka.

Jag tyckte min dag var sådär lagom rolig. Inte tråkig men inte rolig. Matte var hos tandläkaren imorse. Jag var med Yster som sov. Matte om hem. Vi gick promenader men bara i koppel. Det snöade och var kallt. Hemma hände inget särskilt. Men så plötsligt vid sex snåret blev det fart på matte. Vi skyndade mot t-banan, väntade på någon. Och så plötsligt stod Helene där. Jag välkomnade henne så som det anstår en flatte att ta emot en kär vän. Vi traskade hemåt. Yster var iväg på träning. Matte och Helene beställde pizza. Tack och lov tog matte en stor en så jag fick en anständig bit. Så smörjde vi alla kråset och jag började tycka dagen var helt okej.

En annan sak som är trevlig är att jag har förstått att semesterveckan till sommaren med Yster ska tillbringas på Bastudden i Småland. Inte alls dumt. Inte alls. Där kan jag leva ett bra hundliv med min flock. Det har kollats upp att stugan står tom i augusti och vi var tydligen väldigt välkomna. För er som inte vet kan jag berätta att Bastudden är ett ställe som min mattes faster har. Det ligger precis vid en stor sjö, strandtomt med brygga, båt mm. Stor mysig tomt, härlig stuga med öppen brasa. Helt perfekt helt enkelt. Hoppas det blir en tur dit även innan sommaren.

Det snackades en massa ikväll när Helene var här. Yster kom hem, fixade någon slags sås till glassen hon hade köpt med. Jag fick smaka glass men utan sås, vilket inte gjorde något för det var jättegott med glass till efterätt ovanpå pizzan. Långt om länge följde vi Helene till t-banan och fick en stund senare besked om att hon var i tryggt förvar på hotellrummet. Jättetrevligt att hon ville titta hit. Jag tyckte dagen piffades upp rejält.

Imorgon bär det av hemåt men inte förrän framåt kvällen så lite till hinns med här. Jag hoppas på en lugn hemresa.

En dag i stan

Jag kände mig lite dagvill när jag vaknade imorse. Matte låg och sussade, hon somnade väldigt sent. Efter en stunds morgonvila vaknade matte också och masade sig upp och klädde på sig för morgonrunda. Först hade jag min sele på mig men så tog matte av den för att den satt konstigt (hon var sömnig och knäppte fel). Jag gick fint i koppel så jag slapp selen. När vi kom hem tog det ytterligare en liten stund innan Yster vaknade men sedan kom hon ut ur sitt sovrum och jag välkomnade henne grundligt.

Efter några timmar gick vi ut på en långrunda till Sickla köpcentrum. Man går genom skogen, över bron vid Sickla kanal och sedan kommer man dit. Jättestort är där. Yster skulle några ärenden och jag och matte väntade utanför butikerna. Vi tränade lite, gick slalom mellan olika saker och så. Tittade på folk också så klart. Jag fick en korv med bröd också och det smakade ljuvligt. Jag gick bra utan selen. På vägen hem blev jag och matte lite oväns om ett hundmöte och jag fick bita i det sura äpplet och ge med mig.

Efter en stund hemma plockade matte fram sax och borste. Jag hade ingen aning om att de packades ner, då hade jag försökt se till att eliminera dem ur bagaget. Men nu var det ett faktum och jag kunde inte komma undan saxen. En massa päls gick förlorad och jag tror inte på att jag är finare nu. 

Faktum är att jag blir trött av stan, jag vilar mig alltid mycket när jag är här. Det är så många intryck och saker som jag inte är van vid hemifrån. Men roligt är det att vara här och jag trivs så bra med Yster.

Jag har hört ryktas om att Wallanders mor Helene kommer hit till stan imorgon. Det vore lite kul att träffa henne här. Synd att inte Wallander får följa med men det är inget att göra åt.

Nu är det dags för kvällsrunda tycker jag. Ska gå och påtala det för matte och Yster.


Fullt på tåget

Ja det var verkligen ingen lugn och stillsam tågresa till Stockholm. Det var jättemycket folk på stationen och på tåget och flera andra hundar. De var trevliga till en början så det var inget problem. Vi var fyra stycken. En annan tik och jag löpte och en stackars labradorhane hade bekymmer med att reda ut hur han skulle hantera dofterna. Där var en jättestor tik som hade svårt att få plats så hon fick ligga i gången. Tyckte synd om henne för folk klev över henne hela tiden, vi erbjöd oss att byta plats för vi hade rymligare avdelning men hon gick inte in där henne så det fick bli gången.

Där var en annan liten tik och hon och den jättestora fattade tyckte för varandra och det såg så gulligt ut när de låg på golvet tillsammas tyckte jag och matte så det fick bli en tågbild på dem.

image347
Se så gulligt de ligger med benen. Jag blev gosesugen men matte menade att det blev stökigt med lek  i gången så det blev inget. Okej, jag kan väl förstå det. Matte klappade på mig istället.

I Nässjö gick det på en dalmatinertik med sin matte. Stackars dalmatinertiken verkade rädd och hon morrade åt mig fastän jag inget hade gjort. Hon satt nära mig och jag märkte att matte blev lite störd av alltihopa. Inte blev det bättre när en otäck medpassagerare knuffade till henne och sade att hon skulle flytta på rumpan. Då kunde inte matte hålla tyst utan sade till karlen att han kunde flytta på sin rumpa istället. Konduktören som fanns i vår vagn just då var också bra och sade till mannen att han fick ta hänsyn till hundarna när han passerade för de får lov att vara i den vagnen. Matte delade ut lite godis till hundarna i kupén och det lugnade sig lite. Men dalmisen var fortsatt orolig och hade svansen mellan benen. Trist. Jag drog mig tillbaka och vilade med huvudet under sätet. Matte blev lite åksjuk när hon försökte läsa och sedan fick hon också vila.

Det var stor glädje när vi mötte Yster på centralen i Stockholm. Sedan bar det av hem till hennes högkvarter. Jag gick väldigt fint i min gåfint sele och jag börjar tänka att den kanske inte är så dum ändå för matte är så positiv mot mig när jag går fint och tittar upp på henne ibland.

Nu är sängen bäddad, min biabäd är på plats, lådan som är stationerad här är uppackad och jag har fått av min nya goda mat. Jag gillar verkligen mitt nya foder, äter det utan tillbehör, det skulle jag inte gjort alls med det gamla. Men nu är jag jättetrött och måste verkligen vila mig.

Dagishusse hörde av sig på vägen hit och berättade att de har strömavbrott och att det blåste som tusan i Skåne. Vi får nog vara glada att det inte blev problem på vägen med tåget utan att vi hann ifrån stormen. Skönt att allt gick bra trots att det var lite rörigt på tåget.

Spår och Teba

Innan det var dags att åka till Stockholm så bar det av till Kyllinghusen som ligger utanför Hörby. Där samlades en hel massa människor och hundar redan klockan nio imorse för att göra upp spårplanering inför våren och för att lägga ett "uppvärmningsspår". Jag gick samma spår som Wallander och Elliot och det var ingen konst. Jag är nog uppvärmd redan, vi har ju hållit igång en hel del. Jag tyckte förmiddagen var lite långrandig med väntan i bilen men en positiv sak var att matte körde till Teba när vi åkte hem och där gjorde hon en snabb tur genom butiken (tog kanske en halvtimme, snabbt för att vara matte och Teba). Handlingen resulterade i rejäl påfyllnad i godisförrådet och det känns trevligt.

Jag ser fram emot spårandet. Matte lovade också att det inte blir så mycket väntan i bil eftersom det är så att spåren redan är lagda kvällen innan så man åker dit och går dem direkt på morgonen. Det låter bra i mina öron. Jag har absolut inget emot att åka bil en stund för då vilar jag mig bara men vänta i bilen medan matte gör annat är inte så kul. Men är det Teba kan jag ju knappast klaga. Det är faktiskt inte ofta som matte lämnar mig i bilen för att handla till sig själv eller förlusta sig på annat sätt. Oftast är det hundaffärer hon är i. Teba är bäst av alla hundaffärer i hela vårt avlånga land tror jag bestämt.


Jordkällaren tar form

Innan vi åkte till Stockholm ville dagishusse så gärna visa sin jordkällare under uppbyggnad. Den är verkligen på gång måste jag säga. Spännande. Han jobbar och sliter dagarna i ända. Här kommer en bild.

image346

Det går undan som bara den med byggnationen. Snart är det väl färdigt. Taket ska dock på plats och det är tydligen ingen enkel historia med formgjutning. Sedan ska där bland annat förvaras vinflaskor med vin som är egenbrygt av vindruvor som finns på gårdens solsida och skörds på sensommaren. Dagishusse föreslog att han och jag skulle dricka vin där nere sedan men matte säger att hon inte vill ha någon fyllehund så det blir väl inget av den saken.

Gladare tongångar

Hurra. Det är fredag kväll. Matte är ledig i fyra dagar. Imorgon ska vi spåra och sedan åka till Stockholm. Idag fick matte brev med en massa bilder i på ett usb minne från en kompis i Stockholm. Där är massor med bilder på mig som valp. Jättekul tyckte matte.

När matte kom från jobbet hade hon också kasse från djuraffär med sig. Där var ny mat till mig. Spännande. Ska jag slippa mina gamla kulor? Orijen har jag hört att det nya heter som ska testas. Och så fanns det lite godis såklart i påsen men inte så mycket för det är inget bra sortiment på den butiken.

Det blir tyvärr en tidig morgon trots att det är lördag och det är spårandet som startar kl nio då vi ska vara på plats och det är ju en bit att köra. Alltså bäst att lägga sig nu.

RSS 2.0