Fullt på tåget

Ja det var verkligen ingen lugn och stillsam tågresa till Stockholm. Det var jättemycket folk på stationen och på tåget och flera andra hundar. De var trevliga till en början så det var inget problem. Vi var fyra stycken. En annan tik och jag löpte och en stackars labradorhane hade bekymmer med att reda ut hur han skulle hantera dofterna. Där var en jättestor tik som hade svårt att få plats så hon fick ligga i gången. Tyckte synd om henne för folk klev över henne hela tiden, vi erbjöd oss att byta plats för vi hade rymligare avdelning men hon gick inte in där henne så det fick bli gången.

Där var en annan liten tik och hon och den jättestora fattade tyckte för varandra och det såg så gulligt ut när de låg på golvet tillsammas tyckte jag och matte så det fick bli en tågbild på dem.

image347
Se så gulligt de ligger med benen. Jag blev gosesugen men matte menade att det blev stökigt med lek  i gången så det blev inget. Okej, jag kan väl förstå det. Matte klappade på mig istället.

I Nässjö gick det på en dalmatinertik med sin matte. Stackars dalmatinertiken verkade rädd och hon morrade åt mig fastän jag inget hade gjort. Hon satt nära mig och jag märkte att matte blev lite störd av alltihopa. Inte blev det bättre när en otäck medpassagerare knuffade till henne och sade att hon skulle flytta på rumpan. Då kunde inte matte hålla tyst utan sade till karlen att han kunde flytta på sin rumpa istället. Konduktören som fanns i vår vagn just då var också bra och sade till mannen att han fick ta hänsyn till hundarna när han passerade för de får lov att vara i den vagnen. Matte delade ut lite godis till hundarna i kupén och det lugnade sig lite. Men dalmisen var fortsatt orolig och hade svansen mellan benen. Trist. Jag drog mig tillbaka och vilade med huvudet under sätet. Matte blev lite åksjuk när hon försökte läsa och sedan fick hon också vila.

Det var stor glädje när vi mötte Yster på centralen i Stockholm. Sedan bar det av hem till hennes högkvarter. Jag gick väldigt fint i min gåfint sele och jag börjar tänka att den kanske inte är så dum ändå för matte är så positiv mot mig när jag går fint och tittar upp på henne ibland.

Nu är sängen bäddad, min biabäd är på plats, lådan som är stationerad här är uppackad och jag har fått av min nya goda mat. Jag gillar verkligen mitt nya foder, äter det utan tillbehör, det skulle jag inte gjort alls med det gamla. Men nu är jag jättetrött och måste verkligen vila mig.

Dagishusse hörde av sig på vägen hit och berättade att de har strömavbrott och att det blåste som tusan i Skåne. Vi får nog vara glada att det inte blev problem på vägen med tåget utan att vi hann ifrån stormen. Skönt att allt gick bra trots att det var lite rörigt på tåget.

Kommentarer
Postat av: Wallander

Förstår att du var trött efter tågresan. Även om du kunde vila så blir det en del störningsmoment hela tiden. Den där gubben var ju ingen trevlig prick, vad bra att både din matte & konduktören sa till honom.

Njut nu ordentligt av dagarna tillsammans med Yster!

2008-03-02 @ 10:08:57
URL: http://wallander.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0