Rörigt igen...

Jag trodde liksom det var på väg att bli bättre ordning men nä. Idag kom fler säckar och allt möjligt men nu lovar Matte att allt är flyttat. Det har varit än hit än dit idag. Men bara jag får sova med Matte så går det väl an. Imorgon ska vi upp halv fem. Det är alldeles för tidigt. Halv sju ska Matte åka till jobb. Hon måste åka extra tidigt för hon vet inte riktigt var hon ska och när för hon har inte fått något besked om det. Lustigt när man börjar ett nytt jobb att man inte får veta något. Matte har varit lite gnällig idag, jag misstänker det har med morgondagen att göra. Men jag väntar troget på henne när hon kommer från jobbet.

Det artar sig...

...på flera fronter i vårt nya hem. Idag blev Adventskalendrarna färdiga. Jag ser fram emot att öppna paketen. Jag tror min kommer att vara hos Mattes föräldrar så att jag och Knappen kan öppna våra tillsammans. Matte säger att vi kan ha paketöppning på eftermiddagarna istället för att jag ska titta efter henne alldeles för tidigt.Och idag kom också Wallander och Helene på besök till oss. Oj vad kul jag och Wallander hade i trädgården.


Bus bus bus...


Mys mys mys...

Det blev umgänge inomhus också och snask för både två och fyrbeningar. Jag fick en jättefin inflyttningspresnt. Titta vad söt den är. Det står "Godnatt min skatt". Tänk vad jag ska sova gott med den hos mig!  Matte fick en fin tavla också.Efter fikastunden blev det sedan en liten promenix och efter det fick Walle sin kalender med sig och åkte hem. Jag tyckte det var synd att de åkte men de hade saker att göra. Matte har också fixat en del. Köket är ganska välordnat nu, jag har hittat en bra plats på trasmattan. Jag gillar också rutiga mattan i v-rummet. Och så Mattes säng såklart. Ikväll var vi hos Mattes föräldrar och grillade korv. Det var smaskigt fast jag kände mig allt lite snurrig så jag gick och lade mig lite för mig själv för att vila. Jag blir jättetrött av allt flytteriet. Matte är också trött så det blir tidiga kvällar. Imorgon ska vi sova ut säger Matte. Det låter skönt tycker jag. Det har vi inte riktigt gjort sedan den dag vi fick nycklarna. Det gick allt riktigt bra att sova här (första gången förra natten). Jag är faktiskt riktigt glad nu att gå in i huset när den värsta röran börjar lägga sig. Ska bara vänja mig vid allt nytt så blir det nog bra så småningom.

Inflyttningsfest

I ärlighetens namn har jag ju varit allt annat än förtjust över flyttröran. Det blir stökigt i mitt lilla huvud. Igår fick jag flipp och skällde ut Matte. Tack och lov förstod hon att det inte var för att bråka utan för att jag var förvirrad så hon blev inte alls sur.

Men på kvällen igår händen något lajbans. Dagismatte, Vildhusse och Knappen knackade på dörren. Innan dess hade jag och Matte varit och hämtat mat och köpt lite godsaker. Jag och Knappen fick smarriga ben och tvåbeningarna kalasade på sin mat. Mitt och Knappens ben tog slut snabbt och sedan parkerade vi oss nära tvåbeningarna om något gott skulle trilla.Så här ser förresten den mer organiserade delen av v-rummet ut nu:Och brasan (bortse från säckarna de försvinner snart):Ja, nu är det morgon och vi har mycket att ordna med under dagen och imorgon. Matte är ledsen för att hon ska börja jobba på måndag och dessutom att hon ska börja på nytt jobb känns lite ansträngande. Det kan jag allt förstå men vi får försöka göra det bästa av situationen. Nu ska vi klä på oss och ut på morgontur.

Flytten klar

Tack och lov, nu är flytten avklarad. Matte och Vildhusse höll på till sent in på eftermiddagen. Tyvärr har Matte gått och blivit rejält halt för hon halkade när vi var ute på promenad. Det var is och vatten ovanpå och tjoff så hade Matte dragit sönder sin ena lårmuskel. Hon har jätteont och är lite gnällig men ändå glad att flytten är avklarad. Tur att det inte hände tidigare med olyckan för hur skulle det då ha gått med flytten?

Imorgon ska iordningställandet börja. Jag ska vara med då. Vildhusse ska jobba på med klädkammaren imorgon också men det ska inte målas någonstans. Lite finns kvar att måla till senare men Matte har deklarerat att det får vänta för vi måste komma lite i ordning innan hon börjar jobba på måndag. Tänk så fort tiden har gått. Men vilken tur att hon var ledig å andra sidan för hur skulle allt annars hunnits med?

Flyttedag

Idag har det varit flytt för mest hela slanten. Matte och Vildhusse har hållit på som tusan rent, de har sprungit och burit och donat och grejat. De är helt trötta båda två. Det är faktiskt jag också för det är jobbigt för mig också när alla saker flyttas. Jag vill ju hålla koll på allt.

Det är väl lastade lass som Matte och Vildhusse har kört idag. Här är foto på ett av demIkväll åkte vi till Lomma en sväng för att få lite paus från röran. Det gick väl sidådär med träningen men Matte sade att det gjorde inget för det har varit en så vimsig dag för mig. Sedan bjöd Wallanders Mor på uppflyttningstårta och det var mums mums enligt Matte. Jag fick inget :(

Imorgon ska det flyttas lite till, det blev inte tid till att ta allt idag. Jag längtar tills allt är färdigt.

Färdigt för inflyttning

Imorgon börjar flyttandet. Matte och Vildhusse har slitit som tusan för att få klart målandet och tapetserandet. Jag var med i eftermiddags och såg när allt plockades undan och röjdes för att det ska kunna ställas in lådor, säckar och möbler imorgon. Det blir nog en tuff dag för oss alla imorgon så vi måste lägga oss redan för Matte säger att hon är ur funktion så trött hon är. Men det blev himla bra jämfört med innan i alla fall. En helt annan känsla liksom. Fräscht och fint, inte så murrigt som innan.

Träning med superinstruktörer

Idag var det ett välbehövligt avbrott i arbetet för Matte och en rolig händelse för mig. Trodde jag i alla fall. Vi hade nämligen bokat in oss på en träningsdag med superinstruktörerna Göran och Bea. Det var bara Anthriscusar förutom jag men det gör ju absolut ingenting. Vi var i alla fall ett gäng på sju hundar och Mattar som synades med lupp. Jag kan säga att den här dagen nog kommer att utmynna i vissa begränsningar för min del framöver. Det är ju inget jag gillar. Å andra sidan tycker jag hemskt illa om att vara på kant med Matte. Det är värre än begränsningar så jag får nog försöka lita på att det blir bra ändå. Men i slutet av dagen var jag mör minst sagt. Jag kan inte bestämma mig för om jag gillar Bea eller om hon är skitläskig. I alla fall kändes Matte ändå tryggast mitt i alltihopa. Matte säger att hon tycker dagen var toppen och att vi ska bli ett mycket mer samspelt ekipage om vi försöker träna på det som vi blev tipsade om idag. Det är väl bara att hålla med om man vill ha en dräglig tillvaro.

På vägen hem var det några snabba ärenden som uträttades. Bland annat in om Zoo Giganten och det tyckte jag var en bra avslutning. Väl hemma blev det mat och lite promenad, sedan tog Dagismatte hand om mig för Matte och Vildhusse stack iväg till Huset och målade. Fast de blev inte så långvariga där för de var trötta. Nu har Matte för sig att hon ska packa för hon har skaffat fler flyttkartonger. 


Buskul i snön

Igår var det mest buskul hela dagen i snön. Här kommer lite vinterbilder.


På morgonpromenad


Bus med Matte i snön...


Mer bus...


Flatteryck. Jag fick igång Knappen en smula. Hurra!


Snömeditation

Så några fina bilder från skogen...

Och till sist en bild där vårt hus skymtar från "andra sidan ängen"Renoveringen fortsätter

Matte och Vildhusse har idag helt gjort färdigt vardagsrummet. och rum 2 är snart klart. Rum 3 är kvar att fixa men det tar sig helt klart!  Här är lite bilder på v-rummet.

Jag tycker det blir jättefint. Toppen sedan när allt är klart.

Jösses vilket snöväder det blev idag.  Matte hann ta ett kort av huset när det snöade som mest.Jag har varit ute en del i eftermiddag med Dagismatte och lekt i snön och sedan gick vi runda när Matte kom. Nu är jag trötter och ska vila mig i biabädden.

Trädplantering

Idag har Mattes valnötsträd planterats. Det var i sista rycket för det ska bli väldigt kallt framöver. Jag fick följa med Matte när hon grävde hål. Det blev en jättehåla och jag vågade mig inte fram förrän spaden hade ställts åt sidan. Då sprang jag först bara runt...


Måste kolla in...


Men vågar man hoppa ner...


Joooo....måste prova...


Måste testa och gräva och det gick bra...


Trädet i krukan i hålet.

Trädet blev sedan planterat men då var det mörkt och en stor lampa lyste upp och jag var inte heller med. Men foto kommer imorgon på trädet i planterat skick.

Förmiddagen ägnade Matte åt målning och dra ner gamla tapeter och klistra på lim mm. Vildhusse tog en trevlig bild på henne.Imorgon fortsätter arbetet. Jag håller mig fortfarande mest till Dagismatte men jag kikar in då och då för att se så att arbetet går som det ska. Imorgon ska det tydligen installeras larm också så att inga tjuvar kommer och stjäl våra saker sedan på dagarna när Matte är på jobbet och jag hos dagis.

Avslutar dagens inlägg med en bild på mig framför grinden.


Inspektion

I eftermiddags inspekterade jag huset. Jag tyckte dock efter bara en liten stund att det var uruselt tråkigt att vara där när jag inte själv fick bestämma var jag skulle sätta tassarna så jag blev jätteglad när jag fick komma tillbaka till Dagismatte när hon var hemma igen. Men här kommer i alla fall lite bilder. Det blir allt finfint när det blir klart. Synd bara att det tar så lång tid men jag tror inte det går fortare heller för Matte och Vildhusse jobbar på för allt vad tapeterna håller. 


Tapet som ska rivas ner. Vildhusse sticker in nosen, jag ser mest deppig ut.

 
Full verkstad i vardagsrummet. 


Ny tapet uppsatt. 

Så det går alltså framåt. Imorgon ska tydligen också Mattes valnötsträd planteras, det kånkades hem säckar med jord idag. Trädet måste i jorden innan det blir kallt, vilket det tydligen ska bli till helgen. Hoppas jag får vara med en stund och hjälpa till att gräva. Då ska jag se till så att det tas bilder också!  

Målning och tapetsering

Idag har Matte och Vildhusse varit i Huset i många timmar och målat och tapetserat. Matte målar och Vildhusse tapetserar. Det är en himla massa jobb tydligen, det kommer att ta hela veckan. De verkar alldeles trötta också båda två efter bara en dags arberte. Hur ska det gå? Bra antagligen för de är ruskigt envisa båda två. Jag är mest med Dagismatte. Matte säger att det är bäst så. Fast imorgon får jag nog komma dit en stund för Dagismatte ska iväg på något. Då ska jag allt spana in hur det går.

Stolta husägare

Idag har jag och Matte blivit stolta husägare. Ja, det är ju Matte som står för kontrakskrivandet men hon säger att huset är vårt och det tycker jag låter bra. Fast jag känner mig lite förvirrad just nu över var jag bor. Tycker nog att det är tryggast hos Dagismatte. Hon står liksom för de vardagliga rutinerna och det behövs verkligen när inget är som vanligt.

Vid lunchtid gjorde jag och Matte den första inspektionen. In i alla vrår, jag skällde in trädgården och kollade runt, Matte började mäta väggar. I eftemiddags drog Matte och Vildhusse igång med tapeterna. Jag tittade på en stund men tyckte det var ganska tråkigt så jag var glad åt att komma till Dagismatte när Matte sedan åkte till sin utbildning i Burlöv. Tydligen ska det renoveras hela veckan (Matte och Vildhusse ska hjälpas åt) och då ska jag nog vara mycket med Dagismatte. Jag ser väldigt mycket fram emot när det är klart och jag och Matte kan flytta in våra grejor. Vi får det säkert toppen där sedan!

När det gäller gårdagens fadäser så är de lagda till handlingarna och det är inga sura miner längre. Inga bajsrullningar idag.

Nä, nu får jag försöka få Matte i säng för vi ska tydligen upp tidigt imorgon.

Mest skit

Idag har det mest varit skit faktiskt. Det började med att jag på promenaden rullade mig i en rejäl skithög en bit in från stigen. Jag var alldeles kletig i huvudet och Matte var skitsur när vi gick hem. Jag åkte in i duschen och fick halva mig tvättad. En stund senare åkte vi iväg till Svedala BK där vi skulle tävla. Vi var lite på kant med varandra, eller rättare sagt...Matte var på kant med mig och tyckte jag var jobbig. Men vi samlade ihop oss bäst vi kunde. Jag låg kvar på platsliggning men jag roade mig med att snusa och tugga löv vilket gav lite nerdrag. På själva programmet sedan var jag visst för glad för jag hoppade på Matte och det var tydligen inte så bra. Nåväl, det andra gick väl hyfsat och vi var fjuttiga ett halvt poäng från ett förstapris. Mycket nesligt tyckte Matte som blev på ännu sämre humör. Fast vi blev JÄTTEGLADA för Wallander och Helene som knep ett förstapris. Toppen! Nu kan vi träna vidare mot nästa klass. Så deras bedrift var dagens höjdpunkt helt klart! Stort grattis! Nästa gång det tillverkas blodpuddingsgodisar får du en rejäl laddning Walle!

När vi kom hem gick vi en runda i skogen och då hittade jag en hästskit som jag råkade rulla mig lite i. Skit igen. Ett helkroppsbad blev det när vi kom hem igen. Matte suckade bara, vid det laget hade ilskan pyst iväg och hon var bara gnällig och trött. Som det kan bli. Inte vår dag alltså. Jag vet inte varför det plötsligt är en oerhörd upplevelse för mig att rulla mig i skit. Jag blir så uppe i det att jag inte alls kan tänka på konsekvenserna.

Jag tror så här. Matte måste ta tävlingar på mindre allvar och jag måste försöka fokusera lite mer på henne när det gäller. Inte lätt för någon av oss. Jag är en flattefnatt och Matte är som hon är. Men vi ska göra vårt bästa för jag vill ju ha en glad Matte och just nu är hon mest deppig och tycker att hon gör allt fel. En del gör hon såklart fel men jag älskar ju henne ändå och det går alltid att ändra på saker. Som flatte är jag obotligt positiv av mig!

Släktträff

Idag var det dags för släktträff. Strax innan åtta i morse åkte vi hemifrån med destination Onsala kyrka där vi alla samlades och åkte tillsammans till stället där dagens träff skulle gå av stapeln. Färden till Onsala gick bra, det var lugnt på vägarna. Kvart i elva mötte vi upp med de andra. Jag blev såklart jätteglad när jag fick träffa min kennelmamma Renée.

Stället vi så småningom parkerade vid tillhör ett jägarsällskap men idag fick vi låna det. Kommer inte ihåg vad stället heter men det var fint där med gräsplan, lite skog, fikabord mm. Efter lite bekantande började vi med stadgeövningar på planen. Där finns inga foton från dessa övningar för Matte hade händerna fulla...

Efter stadgan blev det fikapaus och sedan förflyttade vi oss ut i skogsområdet. Där blev det träning med vilt. Jag var duktig tyckte Matte förutom sista gången då jag slarvade men då var fågeln så tufsig att den inbjöd mer till undersökning.

Lite bilder blev det från skogen både på mig och mina syskon/halvsyskon.


Clary och Keno längst fram, sedan Helene och Ossie och längst bak Bengt och Salsa (som inte syns).  Salsa är min helsyrra, de andra två halvsyskon.


Kennelmamma Renée i full färd med vimplarna som ska sättas ut.


Helene och Ossie och till höger Salsas Matte.


Birgitta med Algot. Min halvbror.


Syrran Salsa. Det sägs att vi är lika.


Jag på vänten...


Syrran Vicka.


Här räcker Vicka tunga åt Matte. Lite oförskämt syrran!

Efter skogen gick vi tillbaka till planen lite och körde walk-up. Där hade Matte inte tid att ta så mycket foton igen (händerna fulla igen). Fast vi tog på två andra när de körde (vi tränade två i taget) och det såg ut så här:


Det är kennelpappa Ted som står längst till vänster. Ted är en hejare på att kasta dummiear...


...så här gick det med en av mina. Den sitter där än...

Efter det gjorde vi en övning till på planen som var lite klurig men det gick bra. Vi gjorde mycket övningar idag där man inte fick hämta direkt, man skulle hämta åt ett annat håll först etc. Jag har lite svårt för det ibland för jag minns så väl att där ligger något och så ska jag bara glömma det för en stund. Matte sammanfattade mina insatser med att jag jobbade bra men var busig och hittade på en del upptåg. Det kan nog stämma. Men jag var inte ensam om upptåg om det nu är något försvar. Jag var ju också tvungen att visa mina syskon att jag är en kavat tjej.

I slutet av träffen kom mamma Sella ur bilen. Hon kom med kennelpappa Ted först vid tvåtiden. Hade Mamsen varit med hela tiden hade jag nog inte vågat hitta på hyss. Men nu var det inte så. Mamsen verkade tycka vi var många och yra men hon verkade glad och pigg och det var härligt att se. Det sägs ju att vi är så lika och det gillar jag att höra!  

Sista bilderna ur mitt släktträffsreportage tillägnas såklart Mamsen.


Mamsen bredvid Matte Renée.


Mamsen på väg ut för att hämta en dummy. Ungefär samma stil som jag brukar ha...


Mamsen på väg in...


Mamsen...

Strax efter fyra var vi klara och stuvade in oss i bilarna. Matte körde in om kenneln på vägen och hämtade en kexpaket till mig som jag hade fått i present. Matte fick en söt glasskål med ljus och ett prydnadshjärta och lite andra dekorationer samt en chokladmedalj som det står GRATTIS på. Det var nämligen lite belöningar för våra insatser detta året. Vi tackar så mycket för uppvaktningen och även för en mycket trevlig dag med släkten!!! Alla var ju inte med, till exempel saknades min syster Fika. Men så är det ju, alla kan aldrig komma samtidigt. Vi är glada att vi kunde komma i alla fall!

Tebatur

Jag försökte skriva igår ikväll men kom inte in på min blogg :( Så nu blir det ett morgoninlägg istället.

Igår var en bra dag för vi hade utflykt till Teba i Höör. Matte skulle ändå ett ärende till Hörby så det passade ju utmärkt.

Det köpte mycket gott på Teba. Matte kom ut med tre kassar och så en stor säck mat av märket Royal Canine. Tydligen ska jag byta foder för Matte tycker jag lägger på mig för lätt när jag har Orijen. Och visst, det har blivit väldigt små portioner. Och jag har redan testat Royal Canine för det äter Knappen så det blir nog inga större problem. Trevligt om man kan få lite större portioner så att man blir mätt i magen.

Igår kväll var vi i Lomma och tränade. Det gick väl hyfsat fast jag har ju hängt upp mig lite med läggandet, att jag tydligen fuskar och inte lägger mig helt. Jag glömmer mig. Ibland blir det rätt, ibland inte. Matte har sagt att vi får se hur vädret blir på söndag om det blir någon tävling eller inte. Hon tänker nämligen inte bli dränkt en gång till säger hon.

Efter träningen bjöd Matte på tårta på klubben för att lite försenat fira uppflyttning till Lkl 2. Jag och de andra hundarna fick vänta i bilen. Matte säger att sån där tårta är inget för hundar. Jag gick en tuggpinne med ost istället och faktum är att jag nog ändå förefrar det framför människotårta. Matte säger att nu blir det minsann inga tårtor mer för henne för det har blivit för mycket på sistone. Nu stundar nyttligare tider. Jag ska allt hålla ett öga på om hon håller vad hon lovar.

Mitt i skiten

Idag åkte vi och tränade på Svedala BK. Träningen gick ganska bra med ett stort undantag, nämligen apporteringen. Matte slängde iväg apportbocken och jag skickades för att hämta den. Men det gick inte att plocka upp den. Matte blev lite irriterad men till slut kom hon och tittade och hon förstod då varför jag inte kunde hämta den. Apportbocken hade nämligen hamnat mitt i en bajshög som någon inte hade behagat plocka upp efter sin hund. Jag ville inte ta i apportbocken mer för jag tyckte den luktade pyton. Nu är den skurad och lagd på tork så får vi se om den går att använda igen. Som det kan bli. När vi kom hem tog Matte fram en fräsch apportbock som vi tränade lite med och då var det inga problem. Jag hoppas de plockar upp skithögarna tills det är tävling i Svedala på söndag!

Hem till skogen

Idag var det dags för hemresa, eller närmaste bestämt ikväll. Tåget gick först tjugo i sex så vi hann med en del idag. Jag och Matte var ute och tränade lite. Det gick inget vidare. Matte säger att jag får griller i huvudet. Imorgon ska vi till Svedala och träna. Kanske det går bättre där.

Mattes hår har blivit tillfixat också. Nu är det jättekort men Matte är nöjd, säger att det är så bekvämt. Min effileringssax kom till användning. Jag blev helt rädd när den kom fram, trodde det var jag som skulle åka på pälsvård men nej nej, det var Matte som fick sig en omgång med den.

Det var såklart sorgligt att skiljas från Yster. Hon köpte en ostburgare till mig innan vi åkte, den satt fint i kistan. På tåget blev det mest vila, det var väldigt lugnt för det här tåget stannade inte alls på många ställen. Det kallas direkttåg. Lugnt och stillsamt blir det i alla fall när det inte är så många som ska på och av hela tiden. Vi hade ett fyrsäte helt för oss själva.

Glädjen var stor när Dagismatte hämtade oss. Jag skuttade in i min bur och när vi kom hem så skuttade jag ur. Hurra vad jag var glad att återse min skog. Nu hoppas jag på att vi snart kan lura ner Yster hit. Hon är alltid så gästfri, nu vill vi bjuda tillbaka. Men visst ska vi till Stockholm igen, det blir bara inte på ett tag för vi ska flytta och så börjar ju Matte nytt jobb och det är mycket på gång just nu. Men innan vi tar itu med något behövs en god natts sömn!


Spring i benen och gott i magen

I morse så jämrade sig Matte bara över att jag var alldeles för vild i kopplet. Men här i stan får jag inte springa alls så mycket som hemma så det är inte så konstigt. Matte förstår ju men hon blir ändå en smula irriterad för jag lyssnar inte alls när jag är så överenergisk.

I förmiddags var Matte iväg hos sin specialisttandläkare för en sista kontroll av att allt är bra med tänderna efter ommöbleringen i käften. Tydligen var det positivt besked. Jag höll till godo med Yster efter en stunds surande.

Tack och lov drog vi ut till skogen i eftermiddags. Det var lite regnigt och blåsigt och inte så många ute så jag kunde springa lös. Fast jag träffade på en annan hund som jag fick leka lite med. Det var en bullmastiff hane. Han var inte så glad för att springa tyvärr så jag sprang rundor runt honom och försökte bjuda upp till lek med måttlig framgång.

Resten av dagen och kvällen har varit stillsamma fram tills för en drygt två timmar sedan. Då tänkte jag natta mig men då började tvåbeningarna prova kläder för fullt och det blev ingen ro. Tur att Matte inte behöver gå upp tidigt för då hade jag ju blivit helt förstörd.

Imorgon bär det av hemåt igen på kvällen. Tiden går fort. Det är så roligt att vara med Yster men visst längtar jag hem till skogen och friheten och till Dagismatte och Vildhusse och deras fina tomt. Men Yster gör allt för att jag ska trivas. Vi är ute i skogen så gott som varje dag och jag blir omhuldad och bjuden på diverse delikatesser. Idag fick jag vara med och dela på en kyckling. Igår var det lite pizza som slank ner. Och idag köpte hon också grisöron till mig på ICA Maxi.

Det som jag ser väldigt fram emot är att bjuda in Yster till vårt nya fina hus framöver. Tänk att få rå om henne där och visa henne allt. Hon ska få ett fint gästrum också.


Skogstur med Stockholmsflocken

Det var en lugn tågresa igår förmiddag. Enda störmomentet var en äldre stirrig dam som hade hamnat på fel tåg. Men det löste ju sig så småningom.Några andra hundar var där men bara små minisar. Jag och Matte vilade oss mest.  Matte hade huvudvärk och mådde illa men vi kom fram ändå. Väl i Stockholm blev vi hämtade av Yster.Sedan hämtades Medicinpinnen upp och vi åkte ut till skogen direkt.

Jag var allmänt vild efter att ha varit stilla länge och dessutom har det inte blivit långrunda på flera dagar hemma för att Matte har varit så stressad. Så jag behövde springa. Jag ville bada också men det fick jag inte för jag skulle åka sportbil sedan utan bur och Matte hade ingen handduk. Men jag försökte få min vilja igenom.Men jag fick ge mig och det blev inget bad. Fast väl en trevlig tur i skogen.När vi sedan åkte hem till Yster blev jag plötsligt så trött och var tvungen att vila nosen i Mattes knä.När vi kom hem sedan blev det ganska mycket vila men lite kvällstur med Matte och Medicinpinnen också.Nu är det en ny dag och vi får se vad den innehåller.  Medicinpinnen var tvungen att åka hem till sitt igår kväll så hon vinkades av vid t-banan. Yster ska visst iväg lite idag men jag hänger på Matte.

Kakfrossa och valnötsträd

Matte säger att hon känner sig helt urblåst så trött hon är. Idag hade hon avslutningsfest på sitt jobb. Det bakades till klockan tre inatt och klockan fem var det uppstigning. Puh, vilket schema det har varit den här veckan. Även jag är faktiskt trött. Men Matte höll fanan högt, det var inte förrän hon kom hem som luften gick ur henne lite. Men det blev en kvällstur i alla fall.

Matte har fått en häftig present på sitt jobb, nämligen ett träd. Och inte vilket träd som helst utan ett valnötsträd. Det var så stort så det med nöd och näppe gick in i bilen när hon skulle ta hem det. Så fort vi får tillträde till vårt hus ska det planteras på tomten och vårdas ömt. Matte tyckte det var en himla rolig present. Hon tyckte det kändes sorgligt att lämna sina arbetskompisar men allt har sin tid säger hon och det är ju sant. Hon måste vidare för att komma dit hon vill i slutändan. Men först ska hon ha ledigt i tre veckor! Tjoho vad underbart tycker vi båda.

Det var alltså stor kakfest på Mattes jobb. Matte trodde det skulle bli massor över, att hon hade gjort alldeles för mycket. Men nä, det var mest tomma fast som kom hem igen. Trevligt tyckte Matte att det åts med så god aptit. Själv hoppas jag på en tur till Teba framöver...

Imorgon bitti bär det av mot Stockholm.  Vi stannar till tisdag eftermiddag så vi ska nog hinna med lite grann. Självklart rapporterar jag om storstadslivet.

Natti natti

Kakbak

Både igår och idag har det bakats på kvällarna. Igår var det tårtor som mår bra av att stå till sig något dygn, idag är det andra smaskiga mjuka kakor. Imorgon åker allt med till Mattes jobb för det är hennes sista dag där. Hon trivs bra men hon måste vidare för att hon såmåningom ska bli legitimerad (svårt ord att stava till).

Det luktar gott i alla fall men jag har insett att jag inte får något. Innan ikväll låg jag i min bur i två timmar och väntade på Matte medan hon var på kurs inne i klubbstugan på Lunds BK. Det var nämligen Lund istället för Burlöv idag. Jag tycker bättre om Burlöv för där får jag följa med in. Men men, jag sov mest i bilen. Vi hade tränat innan och det gick bra så jag kände mig ganska tillfreds.

Köttbullsmacka...

...bjöds det på i pausen på Mattes kurs ikväll. Jag var med som vanligt och Matte lade beslag på en extra macka till mig. Jag åt till och med salladen som var väl limmad. Tomaterna tog Matte hand om.

Det var lite roligare ikväll för det var många som klappade mig och kliade mig på rumpan. Bara Matte som var surig och tyckte jag skulle ligga ner hela tiden. Det var bara för att jag var lite ofokuserad när vi tränade innan som hon surade, det är jag säker på. Synd att vi missade Lommaträning med Wallander men det går ju inte att vara på två ställen samtidigt. Lomma är trevligare än Burlöv. Fler man känner, mer aktivitet på planen, roligare helt enkelt.

Det blir visst sena kvällar denna veckan. Imorgon ska Matte börja förbereda tårtor till sin sista dag på jobb på fredag. På torsdag kväll är det kurs igen och sedan ska tårtorna göras klara efter det, vilket väl innebär att Matte är klar mitt i natten. Extra tidiga morgnar blir det också för att hon ska hinna jobba undan. Puh, jag kommer att vara sliten när veckan är slut. Men jag kan vila ut i Stockholm.

Vilse på Österlen

I eftermiddags efter att vi hade hämtat Mattes föräldrar vid flyget så drog jag och Matte ner på Österlen. Matte skulle hjälpa en jobbkompis att hämta möbler eftersom han är så schysst och fixar bord och stolar till vårt nya hus som liksom passar in perfekt. Innan vi körde och hämtade släp fick jag leka lite med Jörgens colliesar i deras stora inhägnade hage. Där var en äldre colliedam som jag var lite försiktig med att närma mig och så en yngre trevlig tjej.

Möbelhämtningen gick utmärkt, och Matte körde bra med släpet men på vägen hem skulle vi in om en by som heter Lövestad. Där villade tvåbeningarna bort sig. Till Lövestad kom vi på lite omväg och sedan blev det ännu mer förvirrat när vi skulle därifrån. Det kördes på småvägar och diskuterades hit och dit men sedan kom vi plötsligt ut på stora vägen fast på lite annat ställe än det var tänkt. Men strunt samma, allt gick ju bra ändå och medan Matte och Jörgen lossade möblerna fick jag leka med de andra hundarna lite till. Vid sjusnåret kom vi hem igen efter vår tripp och då fick det bli mat och en tur i skogen. Fast jag fick faktiskt en korv på vägen också så jag var inte helt svältande.  

Skönt att Dagismatte och Vildhusse är hemma igen för imorgon är det jobb för Matte och jag vill ju absolut inte vara själv hemma.  Men Matte jobbar ju bara fyra dagar till, sedan är hon ledig tre veckor. Då är det vår tur att åka till Stockholm. Redan på lördag åker vi. Tänk så fort tiden går.  

Andhämtning

Mitt emellan allt som Matte har hållit på med idag har vi hunnit med lite andhämtning. Fast inte i form av paus då utan riktig andhämtning. Vi fick en and av Berit och Vira förra helgen och den åkte ur frysen igår. Det var en verkligt fin and, inte en enda skavank på den. Jag fick hämta den fem gånger och skötte mig bra, kom in direkt  till Matte utan förseningar.

Det har varit en bra dag. Matte har sprungit en massa turer med mig och Knappen i skogen. Hon har verkligen fått motion. Fniss.

Kanindummiear har börjat ta form i helgen men de är inte helt klara. Allt tar tid och den räcker sällan till.


Matte har fått fnatt...

Ja, det är så faktiskt. Matte har fått helt fnatt på att sitta och mäta på ritning, titta på gamla möbler på nätet, fundera över hur hon ska inreda mm. Snart är varenda millimeter av vårt hus möblerat. Vi gick förbi vårt hus idag. Där var det släktträff och "sista måltiden" för den gamla damen flyttar nästa helg. Sedan får vi vänta ytterligare en vecka på att få tillträde.

Dagismatte och Vildhusse är iväg. De åkte i förmiddags för att hälsa på Syster Yster och Medicinpinnen och för att titta på en massa saker som Vildhusse har fått ärva av en släkting. På måndag kommer de hem igen.

Det har varit en trevlig dag. Underbart med sovmorgon. Promenader och lite  apporteringsträning samt lydnad. Och så har Matte stekt blodpudding till mig och Knappen och lagat middag till sig själv. Nu är brasan igång och så ska hon kanske spika några kanindumiesar.

RSS 2.0