Boooooring

Ikväll var jag med Matte på hennes kurs på Burlövs BK. Det var skittråkigt och jag fick mest tillsägelser. Fast några gånger var jag visst lite duktig också. Men ok, jag var inte alls så lugn som förra gången för där var ett par andra hundar att spana på, det kom och gick lite folk och hundar och så hade vi inte tränat innan. Vi gick en runda men tidsbrist och skitväder gjorde att träningen uteblev. Matte konstaterade i alla fall att jag behöver vara med. Vet inte om jag håller med fast det är ju eländigt att ligga i en kall bil och åker Matte iväg utan mig blir det jämmer. Så vad göra? Jag får helt enkelt stå ut och hoppas på lite godsaker i pausen. Fast tydligen är det mest de första gångerna som är så här "lugna". Sedan ska vi ut och härja på planen och det gillar jag mycket bättre.

Kallt om magen

Ja, det var kallt om magen att ligga på appellplanen ikväll när vi tränade. Det var faktiskt frost i gräset. Tur man har gott om päls på magen nu inför vintern, annars hade det känts jobbigt.

Det var jag, Wallander och Sigge och så våra respektive tvåbeningar. Träningen gick väl ganska bra fast Matte tyckte att jag bitvis var lite okoncentrerad. Inte så konstigt, jag var ju tvungen att hålla reda på grabbarna! Jag tyckte hon var lite taskig när hon beordrade platsliggning på mig medan Wallander sprang och busade med sin Mor bara en liten liten bit bort. Men jag gjorde som hon ville. Det är mest linförigheten vi behöver putsa på. Och jo, ja...jag är väl lite yster ibland i mina rörelser. Men det är ju så jag är och jag är säker på att Matte inte vill ha det annorlunda för då blir det gnäll för det.

När vi kom hem stekte Matte kycklinglever. Jag var så orolig för den där levern för Matte hade glömt den på sitt jobb, hon hade handlat på Willys på morgonen på väg till jobbet. Men i jobbkylen gjorde den verkligen ingen nytta och idag kom den tack och lov hem. Jag fick avsmaka efter stekning och det var mycket delikat. Nu står resten i kylen. Mums.


Ute e mörkt och kallt...

Ja nu har både mörkret och kylan kommit. Vad bra att Matte bytte till vinterdäck igår så att hon inte halkar runt på vägarna. Det var riktigt kyligt i luften när vi gick vår kvällstur. Och mörkt så in i. Men pannlampan lyser upp. Några vilda cyklister kom farande i skogen också, tur att vi hade lampor annars hade de nog kört över oss. När vi gick vår runda spanade vi också upp mot vårt hus. En liten lampa lyste mellan träden. Snart är det vår lampa som lyser där.

Nu regnar det ute också hör jag, det smattrar mot taket. Hoppas det blir bättre väder imorgon kväll för då ska vi nog träna en sväng. Jag måste kolla så att ordningen är återställd på min klubb efter helgens tävling.


Vedhämtning

Idag var det vedhämtningsdag till vårt nya hus. Vildhusse hjälpte Matte. Det var ju jättebra att veden kom in men jag tycker det har varit lite rörigt idag. Matte har kommit och gått en massa och det gillar jag inte. Hon har nämligen bytt till vinterdäck på vår bil också och så skulle släpet lämnas så det blev tre turer. Första omgången pep och gnällde jag och Dagismatte var riktigt trött på mig. De andra två gångerna var jag tyst för jag vill ju inte göra mig omöjlig till Dagismatte.

Min svans har förresten kurerat sig. Jag hade lite besvär att komma till ro igår kväll, jag flyttade runt en massa i sängen. Men idag har jag inte haft särskilt ont.

Innan mörkret föll blev det en rejäl tur i skogen. Dagismatte och Knappen följde också med och det var riktigt skönt ute. Fint med alla höstfärger och kul att rota bland löven efter fina pinnar. 

Resten av veckan är det tyvärr arbetsdag för Matte. Inte så mycket att göra åt saken. Men hon har bara två arbetsveckor kvar, sedan väntar tre veckors ledighet innan hon börjar på ett nytt ställe den förste december. Men innan dess ska vi hinna med mycket roligt. Om tre veckor har vi förhoppningsvis fått nycklar till huset och sedan blir det fullt upp! Men nu har vi veden klar i alla fall så kan den torka lite extra bra innan vi börjar använda den. Nu har vi så vi kan elda brasa hela vintern. Det var prima ved som hämtades, jag inspekterade en pinne och fick prova att bära den.  Kanske jag kan hjälpa till att bära in pinnar till vedgrytan sedan.

Bekymmer med svanseriet

Det ösregnade när vi åkte till Lomma imorse för att tävla. När vi kom ur bilen var där hur många andra hundar som helst. På min klubb! Jag tyckte det var lite oförskämt. Men men, vi började köra igenom lite övningar. Då upptäcktes det att jag ogärna ville sitta på min lilla rumpa. Visst var det vått men det brukar jag inte bry mig om. Nä, jag hade lite ont vid svansroten upptäckte Matte när hon kände igenom mig. Då slutade hon gruffa på mig för att jag inte ville sitta och helst inte ligga heller. Men det bådade ju inte så gott tyvärr.

Matte drog nummer ett. Hon var inte så glad över det precis men vi gick ut och försökte hålla fanan högt. Tyvärr varade det inte så länge för på platsliggningen kunde jag inte ligga kvar på grund av mina bekymmer med svanseriet. Jag reste mig, stod helt stilla, provade att sätta mig och lägga mig men reste mig igen. Fast jag stod kvar på samma fläck men tyvärr blev det inga poäng för det. Matte övervägde att bryta tävlingen men så bestämde vi oss för att fullfölja ändå för att det är bra träning.

Linförigheten gick sådär för jag hade viss dragning till både Lotta och Roland som jag känner från kurser tidigare så det var ju inte så himla lätt. Men resten gick bra. Tyvärr blev ju inte slutbetyget så lysade. Hade jag legat kvar på platsen så hade vi haft ett förstapris. Men tyvärr blev det inte så. Matte förklarade för mig att jag nog har fått en lättare släng av vattensvans. Svansen fungerar men jag har ont. Fast nu på kvällen när jag har legat framför brasan och torkat upp ordentligt är det bättre. Men tydligen kan det vara vådligt att bada vid denna årstiden. Jag vattenapporterade ju igår och det var väl där svansroten blev lite "sur". Vädret idag var också rejält surt. Det ösregnade och blåste. Urk. Till och med en vattenglad hund som jag tyckte det var ett himla skitväder.

Efter vår klass fick Matte ställa upp och visa siffror och hålla paraply till domaren i nästa omgång. Det var tydligen kris bland funktionärerna. Matte blev duktigt blöt, hon såg faktiskt helt dränkt ut när hon till sist kom ut till mig i bilen och vi åkte hem. Jag hade det nog faktiskt bättre i bilen även om jag hade lite bry för att jag inte ville sitta eller ligga. Fast till sist hittade jag ett hyfsat bekvämt läge på sidan.

Vi får hoppas på nästa tävling om tre veckor. Om det inte blir regn alltså, för då ligger vi kvar i sängen! Matte har nämligen deklarerat att det var sista gången vi startade i sådant väder. Men nu när det inte gick så lysande idag gläds vi istället åt Wallander och hans Mor som gjorde debut på lydnadstävling. Det gick riktigt bra och förstapriset kniper ni säkert nästa gång. Hurra hurra hurra för din Mor Walle som vågade sig ut på planen trots att hon var så nervös!

Solig träning

Idag var det träning hos Vira och Berit på Ängshög. Vädret var minsann riktigt fint. Soligt och skönt, lite kyliga vindar men inte så att man frös. Det var bara jag och Wallander med Matte och Mor som infann sig. Jag och Walle fick åka i min bur från Lund södra. Det var bättre än förra helgen när jag fick åka i hans och mellanväggen satt i. Nu kunde vi ju mysa!

Träningen var blandad, allt från sök till vattenapportering. Vissa saker gick bra, andra dåliga och en del hyfsat. Matte var purken att jag gick för långt fram mest hela tiden. Men när jag jobbar så ger jag mig aldrig och jag har bra fart. Det är ju en positiv sida säger hon. Men hon säger också att jag behöver mogna när det gäller apportering. Hon menar då att jag inte riktigt kan styra min energi utan "fnattar runt". Då kontrar jag med att Matte inte alltid styr sitt humör så bra när hon blir irriterad och daskar till mig och fräser. Det är dumt för då blir jag ännu mer fnattig. Kan inte hjälpa det. Men halvvägs genom träningen blev det bättre. Matte slutade sura. Söket gick toppenbra. Vattnet gick också fint. Jag tyckte det var superkl med vattnet men jobbigt att inte få skaka sig när man kommer upp. Jag menar det är ju inte särskilt varmt i vattnet. Jag skulle vilja se Matte bada... Men både jag, Wallander och Vira simmade glatt ut och hämtade. Bäst att passa på, det kan bli ont om bad till vintern sedan.

Imorgon ska vi till Lomma och tävla lydnad. Men först ska klockan ställas om under natten. Vi får sova en timme längre men det uppväger inte nackdelarna med att det blir så mörkt på kvällen. Nu är sommaren definitivt ett minne blott när vi går över till vintertid. Men mycket kul väntar med nya huset så det ska nog gå att stå ut säger Matte.

fredag fredag fredag....

...ja nu é det helg igen

melodi: sommar sommar sommar

Japp! Nu är det fredag kväll och Matte är ledig i hela tre dagar framöver. Toppen tycker jag. Imorgon ska vi träna, söndag ska vi tävla, måndag ska det fixas hem ved till vårt nya hus (vi har fått låna nyckel till vedboden av den gamla damen). Så en hel del är inplanerat. Men några långpromenader hoppas jag också på! Matte säger ju att vi behöver jobba på formen och då är ju promenader superbra.

Städhund

Ikväll var det dags för Burlöv igen. Senare blir det en gång i veckan men det är lite mer intensivt nu i början med teori. Matte kom iväg lite tidigare från jobb så vi var på Burlövs BK redan en timme innan kursen började och tränade. Först lydnad, sedan lite apportering. Det gick bra bortsett från ett delmoment i apporteringen. Matte insåg att hon hade gjort det för svårt, när hon gjorde det lite lättare gick allt finemang. Sedan fick jag följa med in i stugan. Jag var enda hunden som var med idag, alla andra var hemma. Men jag låg på golvet och vilade efter promena och träning. I pausen vaknade jag dock till, det åts nämligen ägg och sillamacka. Matte gillar inte sill så jag fick hennes bitar. De var goda men salta så vatten behövdes. Strax därefter kom alarm. En hade tappat sin macka på golvet och man undrade om jag kunde städa rent. Jag var inte nödbedd utan dammsög snabbt golvet rent och fint från ägg och annat gott. Vilket kap alltså. Om jag hade legat i bilen hade mackan varit helt förlorad. Och vilken tur för tvåbeningarna att jag var där så slapp de städa.

Korvpromenad och köksmys

Ikväll åkte vi och hälsade på Wallander och hans Mor i Malmö. Det är länge sedan jag var i stan och jag har glömt bort mig lite när det gäller att gå snyggt, hålla reda på cyklar, inte skutta fram när vi möter hundar mm. Alltså behövdes verkligen en stadspromenad. Det var Wallander och hans Mor som föreslog sent i går kväll och det blev positivt besked från Matte. Så sagt och gjort. Först promenerade vi en rejäl runda. I rastgården vid Pildammarna fick vi springa av oss lite för där var inga andra. Sedan gick vi vidare men vi stannade till vid en korvkiosk och Helene bjöd på en smaling var till mig och Walle. Det var mums-mums gott (fast det tog slut alldeles för fort). Så småningom kom vi hem till Wallanders gata och vi följde med upp för Helene bjöd på mat. Inte till mig men till Matte (jag hade ju redan fått korv). Jag och Wallander ägnade oss helt åt varandra när tvåbeningarna åt. Vi gnabbades, pussades, pratade om allt möjligt och gnagde lite kärleksfullt på varandra på köksgolvet. Men allt roligt har ett slut och vid niotiden bar det av mot bilen och hem.

Det var toppen att få träffa Wallander och umgås och både jag och Matte tackar för gott käk och trevligt sällskap!

Piggelin

Nu är det full fräs på mig. Medicinen gjorde alltså susen. Aptiten är också tillbaka. Idag när Matte och jag hade  snabbträning innan mörkret kom så var jag så piggelin att Matte bara skrattade. På lydnaden var det full fart, jag gick nästan lite långt fram, ville bara att bollen skulle komma farande hela tiden. När vi gjorde några snabba dummyupptag så var det ocskå full fart. Även på promenaden. Då släpade jag hem en stor stock. Matte säger att nu är jag precis som jag ska vara, dvs hon känner igen mig. Det låter ju betryggande. Dagismatte är också glad att jag äter igen. Alla glada och nöjda. Kan det bli bättre?!


Burlövs BK...

...har vi besökt ikväll. Det började inte så bra, Matte hittade inte dit. Hon fick ringa akut till Vildhusse som agerade levande GPS och tre minuter i sju var vi på plats utanför klubben. Men till Mattes försvar så var det faktiskt inte lätt att hitta dit första gången. Men det tar bara tjugo minuter om man inte kör fel så det är ganska nära ändå. Det är ju bra för på Burlövs BK ska vi tydligen tillbringa en hel del tid det närmaste halvåret. Matte ska nämligen gå sin utbildning till allmänlydnadsinstruktör där. Jag får tydligen vara med mycket också. Idag fick jag ligga med inne hela tiden så jag fick höra en himla massa tvåbeningspladder. Fast roligare än att ligga i bilen dock så jag var tyst och snäll.

Matte tyckte upplägget verkade välplanerat och bra. Hon kommer nog att slita sig i håret lite att gå ihop det med schemat men det får väl gå på något vis. Jag ser fram emot att få en välutbildad Matte som tänker igenom sina träningar med mig ordentligt och som kan göra det så lätt som möjligt för mig att göra rätt. Tydligen ska de blivande instruktörernas hundar vara med på en hel del och det tycker jag ska bli skoj för det blir lite variation på träningen.

En sån härlig dag

Idag har vi haft en riktig hemmasöndag. Vi har gått minst en och en halv mil i skogen. I eftermiddags gick vi en runda som faktiskt delvis var helt ny för mig. I förmiddags fick jag märgben och ikväll fick jag smaskig fisk som blev över. Det smakade toppen kan jag meddela. 

Sammanlagt tycker jag det har varit en riktig toppendag med mycket utevistelse och gott käk. Och så har jag varit med Matte mest hela tiden. Hon har haft besvär med sitt huvud så hon tycker nog det har funnits bättre dagar. Nu ska vi gå och lägga oss och förhoppningsvis är det bättre bevänt med henne imorgon.  

Bland betorna på Ängshög

Redan vid halv nio bar det av hemifrån. Först till Lund där vi parkerade bilen och blev upphämtade av Wallander och Helene. Sedan mot Ängshög till Viras marker. Det var en stor skara som var träningssugna idag. Och ingen blev väl besviken för det var riktigt kul. Vi började nämligen i betfältet.Vi ställde upp oss på en lång rad. I mitten gick Viras Husse med bössan. Hela ledet flyttades fram bit för bit, så blev det stopp, skott och så fick vi hämta dummiesar med päls. En och en och vi visste inte vilken hund som skulle få hämta så det gällde att vara på spänn så att man inte missade om det plötsligt skulle bli ens tur.


Här är ledet.


Och Skytten!

Det var blött och tungt i betorna och svårt att hitta dummiearna. Men kul var det! Efter betorna blev det lite olika övningar och till sist ett sök. Vädret var först fint men sedan blev det blött och kallt. Matte gnölade över att jag går för långt fram när vi ska transportera oss och jag ska gå fint men annars var hon nöjd med mina insatser. Vid ettsnåret tackade vi för träningen och åkte tillbaka mot Lund där vi blev avsläppta vid vår bil. Jag tyckte det var himla synd att Wallanders bur hade mellanvägg, den hade visst inte kommit av sedan Sigge åkte med. Kanske är det bättre att vi tar min bur nästa gång för då kan det bli lite myspys. Turen till Revinge regnade inne idag, tvåbeningarna var för frusna. Förhoppningsvis blir det en annan gång. Det var i alla fall en rolig träning. Särskilt betorna tyckte jag var skoj!  

Jag avslutade träningen med att sätta mig på en stor sten och spana ut över markerna.Och det var allt för idag. Tack för mig och God Natt!


Stor uppslutning i Lomma

Det var många som tränade ikväll. Vi hade platsliggning tillsammans. Två gånger dessutom för att Curry som kom lite senare också skulle få vara med. Fem flattar på rad, det såg riktigt snyggt ut. Sigge med matte Lena kom också, det var en trevlig bekantskap. Walle och Sigge åkte tillsammans. Hoppas vi kan träna ihop fler gånger för ju fler som kommer desto roligare är det.

Matte var nöjd med mig ikväll. Vi har lite att slipa på säger hon. Det har jag inget emot för slipningar brukar innebära mycket godis. Jag såg att hon tog med repbollen och kopplet med halsband från bilen så jag misstänker att det blir slipning i helgen.

Efter träningen blev det en tur till Willys och snabbhandling. När vi kom hem var jag hungrig så jag åt faktiskt en portion mat. I förmiddags åt jag också så nu börjar aptiten återvända.

Imorgon är det FREDAG och det betyder att det sedan är helg, ledighet och roligheter. Det är läääänge sedan jag fick leka. Jag har en idé och jag hoppas Walle är med på den. Vi ska ju träna på Ängshög hos Vira på lördag om jag förstod saken rätt. Och så åker vi tillsammans med Wallander och hans Mor. Tänk om vi kan lura ut dem på Revinge efter träningen. Då kan vi röja runt där och springa. Vore inte det roligt Walle?


Välbehövlig sovmorgon

Imorgon ska inte Matte till jobbet för hon ska på kurs i Lund och den börjar inte förrän framåt lunch så vi får sovmorgon. Glädjeskutt och hurrarop! 

Ikväll blev det pannlampa på kvällsturen också. Jösses vad det mörknar fort. Matte säger att hon blir nere i skoskaften. Vad ska jag bli, jag som inte har några skoskaft?

Idag var det besiktining av Huset. Inga stora hinder vad kag kunde förstå. Vildhusse var borta så gott som hela dagen, han hade visst hållit på och undersökt och donat. Han är envis Vildhusse, ger sig inte i första taget.

Imorgon kväll ska vi förhoppningsvis till Lomma om Matte kan komma ifrån i tid. Jag hoppas på det för jag tycker det är kul att komma iväg. Nu börjar det ju bli svårt att hinna träna hemmavid också i och med mörkret.

Pigg men ohungrig

Ikväll när jag och Matte var ute i skogen så var jag hela tiden långt fram så Matte fick säga till mig att vänta många gånger. När vi sedan gick på fältet körde jag rally och fick till och med korn på en hel flock rådjur fast jag jagade dem inte för det tillåter inte Matte. Så jag har blivit piggare av medicinen, jag är alltså mitt vanliga jag igen tycker Matte. Men jag har ingen aptit. Idag har jag ätit en halv portion mat och det är mer än igår för då ville jag inte ha något alls. Men kanske det bättrar på sig imorgon. Jag brukar ju gilla mat men den här medicinen var rena bantningskuren även om det inte var meningen.

Flaggan halad

Idag halade Matte in mitt bomärke från Lakritsön. Hon tog en gummibåt och paddlade ut och plockade av flaggan från pinnarna den satt fast på. Det kändes lite sorgligt, jag satt vid kanten av dammen och tittade på. Men den kommer väl upp igen till våren får jag hoppas. Den behöver nog piffas till lite också för den har blivit blekt av solen.

En lugn måndag har det varit. Jag matstrejkar, har tappat aptiten helt. Fast godis äter jag, vi tränade lite lydnad och det gick bra. Apporteringen gick det sämre med. Matte råkade placera mig på några otäcka nässlor och sedan gick träningen inte alls bra för jag tyckte allt var besvärligt och Matte skällde lite på mig och då blev jag helt ur gängorna. Men det kommer väl bättre stunder med det.

Vi gick förbi Huset innan idag. Det gör vi nästan jämt nu. Vi kan ju knappt bärga oss att flytta in. Jag vill ju undersöka tomten i lugn och ro. Och sedan vill jag ha dit kompisar och köra vilda jakter runt huset.

Ordinarie viltspårprov

Vi fick gå upp jättetidigt i morse, närmaste bestämt klockan fem. Det var nämligen så att Matte hade anmält oss till ordinarie viltspårprov genom SSRK. Onödigt kan man tycka för jag har ju redan mitt championat. Men spåra är kul och jag hade inget ett invända mot mer än tiden. Fast jag sov i min bilbur hela vägen till Vinslöv. Jag gick prov för Liselotte Hagberg. Vi var fyra stycken ekipage som gick för henne så vi fick dra lott om startnumret. Matte drog nummer ett, vilket vi båda tyckte var bra. Jag ville ju spåra och Matte gillar inte heller att vänta.

Spåret gick bra fast jag snurrade lite på ett ställe så något hederspris fick jag inte men väl ett förstapris och det är ju inte så tokigt. Efter att alla var klara åkte vi till uppsamlingsplats i Tyringe. Där delades priser ut och jag fick min championatrosett lite försenat för jag hade inte fått den innan. Vi fick också ett glas och en skål för tydligen kom jag på tredje plats totalt av alla hundarna. Skålen ska vi ha kex i säger Matte. Det blir fintfint tycker jag. Rosetten hamnar väl på väggen i vårt nya hus kan jag tro.Efter att vi var klara i Tyringe var det full fart hem för klockan tre skulle Mattes bror komma och han, Matte och Vildhusse skulle titta närmare på huset som Matte och jag har köpt. Mattes bror Linus är en hejare på hus och han hade många bra idéer. Jag och Knappen fick märgben att sysselsätta oss med. Sedan blev det fika för tvåbeningarna och efter det långpromenad i skogen. Nu är jag faktiskt trötter. Skönt att Matte är ledig från jobb imorgon så att vi kan sova ut!


Vi har köpt hus!!!

Äntligen har jag fått klartecken att berätta den stora nyheten. Matte och jag har köpt hus och ska flytta! Fast inte så långt, bara ungefär en kilometer. Men det är huset som vi har spanat på länge och väl som blev till salu. Den gamla damen ville flytta. Det har varit en hård tid senaste månaden sedan huset kom ut till försäljning. Vänta vänta vänta. Matte har varit lite upp och ner. Särskilt när det sedan blev så att folk började ge bud. Jösses vilken pers. Det blev dyrare än hon hade tänkt men hon ville ju så gärna ha huset. Det var det fler som ville. Över 40 stycken som var intresserade och 13 st som började ge bud. Puh.

I tisdags kväll blev det klart att Matte hade lagt högsta budet. Fast Vildhusse hjälpte henne väldigt mycket med allt, han är lite mer garvad i husaffärer än vad Matte är. Igår morse var Matte på banken och idag skrevs det köpekontrakt hos mäklaren. Jag erbjöd mig både igår och idag att följa med och sätta mitt bomärke men det var det visst ingen nytta med så jag fick vara med Dagismatte. Men bo där ska jag tillsammans med Matte. Förhoppningsvis flyttar vi in redan i mitten av november. Alla är glada i flocken över det här. Inte minst Dagismatte och Vildhusse. De har ställt upp med logi länge och väl för mig och Matte men nu ska vi ha vårt alldeles egna hus.

Lite bilder är ju helt tvunget! Här kommer de från utsidan. Insidan får ni se senare eller när ni kommer på besök...


Från sidan, taget från ena hörnet av tomten.Här sitter jag vid trappan...Baksidan...där finns en massa mer tomt som man inte ser.Taget från stigen framför huset. Där är viltstaket runt om hela tomten.


Förrådsbyggnad och bilparkering.


Gäststuga som behöver målas om men är fin inuti. Här kanske jag kan få ha Mattefritt med mina kompisar?

Ja visst ser det toppen ut för mig och Matte. Mitt i skogen, närmaste granne är flera hundra meter och det är stora hästhagar emellan. Det ligger tre fyra hus med ett par hundra meters mellanrum och så där Mattes föräldrar bor en kilometer bort. Det är knappt en kilometer ut till stora vägen därifrån tar det inte lång tid innan man är både här och där.

Huset ligger på en liten kulle så man har bra utsikt över hagarna. Trädgården är stor, där kan man dra repor. Det är inte så väldigt mycket man kan ha sönder där för där är lite förvildat och det tycker jag bara är bra. Och så finns det staket runt om. Det blir lite dyrt för Matte i början med huset innan hennes lön sticker i höjden men vi får väl dra in på en del. Jag får dra mitt strå till stacken också, det gör jag så gärna. Och det som är så toppen också är att jag har supernära till Dagismatte och Vildhusse. Det tar inte mer än två minuter med bilen på morgonen och ändå har vi vårt alldeles egna hus med stor tomt. Det är tur att jag får vara kvar som daghund hos Mattes föräldrar, annars hade jag tyckt det var helt förfärligt. Jag minns i vintras, då pratade Matte om flytt till Småland och allt. Usch, det var ju helt befängt. Nä, nu är allt på bana. Ja, själva köpet är ju inte slutfört men papper påskrivna och handpenning ska betalas in. Och snart flyttar vi in i vårt hus!!!

Tjingeling!


Någonting i görningen...

Ja, något är i görningen, det är jag helt på det klara med. Fast jag får inte berätta än. Det är en riktigt stor nyhetsbomb. Vissa vet lite redan men inte många. Men jag får bärga mig och ni läsare också.

I vilket fall har det varit en trevlig kväll. Matte har varit så glad. Det har hon inte alltid varit senaste månaden kan jag säga. Och det har med hemlisen att göra. Men som sagt...allt får sin förklaring så småningom när jag får klartecken att berätta. Det gäller att hålla munnen och tassarna i styr så att man inte säger saker som man inte får säga. För det är en viktig sak som hund att komma ihåg. Man har tystnadsplikt om en hel del saker. Ibland kan det ju vara tråkiga saker som tvåbeningarna helst dryftar med oss hundar för vi är trogna lyssnare. Men i detta fallet är det ju en glad nyhet. Har jag gjort er nyfikna nu?


Lomma en oktoberkväll

Ikväll for vi till Lomma för att träna lydnad en stund. Det första jag såg när jag och Matte spatserade in på planen var en härlig syn. Wallander och Elliot var där båda två! Det blev glada pussar och kramar fast vi inte fick busa. Men Elliot och hans Matte går ju kurs så de tränade inte med oss sedan. Vi tränade istället med Wallander och hans Mor, Heléne och Zico, Bent och Tova och Carina och Toss. Det var lite av varje som vi drillades i. Bland annat gjorde vi en kul sak övning där man skickas mellan två människor, den ena Matte och den andra var Heléne. Jag sprang som bara den men så tappade jag min korvbit på tillbakavägen som jag hade fått av Heléne och då stannade jag upp för att leta efter den. Jag hittade den inte då men en kvart senare fick jag snus på den när vi gjorde en annan övning.

Det var lite kyligt ikväll tyckte Matte men kul att träffa folk och hundar och träna lite ihop. Synd att mörkret kommer så fort nu men där finns ju bra lampor som lyser upp så det är ju ändå ok. 

Wallander och särskilt hans Mor fick också träna en hel del, jag såg att hans Mor var ute och promenerade på planen utan Wallander. Hon fick lektion i hur man går. Det kan minsann vara bra. Men det ser roligt ut. Jag hoppas verkligen att Wallander och hans Mor ställer upp på tävlingen de har anmält sig till. Man måste börja någon gång. Tänk på vår första tävling. Matte visste ju inte vilket ben hon skulle stå på och hur det gick till. Hon vet ju fortfarande inte riktigt hur hon ska bete sig men vi vet hur det går till i alla fall och det gick ju bra sist. Det betyder ju inte att det går bra nästa gång, man kan aldrig så noga veta. Men kör hårt Wallander!

Bantingsdroppar

Jag börjar misstänka att de där dropparna jag fick utskrivet igår är bantingsmedel. För i morse var jag inte alls hungrig. Jag brukar vilja äta med Knappen när Matte har åkt till jobbet men inte idag. Medicinen fick jag med min vanliga morgonvälling (lite mindre portion än vanligt såg jag dock att det var). Men ikväll hade bantningsdropparna slutat verka för jag var hungrig som vanligt. Tack och lov, jag vill ju inte att apititen försvinner.

Kanske ska vi träna imorgon kväll. Jag hoppas det för jag tycker det är lajbans att åka till Lomma och träffa kompisar och ha kul med Matte.

Min tur att gå till doktorn

Ja, idag var det min tur att gå till hunddoktorn. Klockan sex hade Matte bokat tid för vaccination och allmän översyn. Det var mina rinnande ögon som diskuterades lite men mest pratades det om att jag är lite trött och hungrig och att jag beter mig som om jag har valpar i magen fast där finns visst inga. Nu har jag fått en medicin i form av droppar som jag ska ta i fem dagar så får vi se om det kan göra susen. Det smakade inget särskilt med dropparna så jag protesterade inte. Så fick vi höra det dystra att jag behöver dra ner på maten och att vi ska ut och röra på oss ännu mer. Röra på mig har jag ju ingenting emot men dra ner på maten tyckte jag var ett jättedåligt förslag.

Jag var inte så glad åt veterinären idag, stod mest vid dörren och ville ut. Men jag finner mig ju snällt i vad de gör med mig där. Efter besöket åkte vi till apoteket på Jägersro och hämtade ut min medicin. Lika bra att börja med en gång tyckte Matte som inte gillar att vänta med saker. Så får vi se. Håll tassarna för att jag snart är som vanligt igen!

Halta Matte

Idag har Matte varit hos en doktor med sin krånglande högerfot och nu är hon lite halt av sig. Hon har nämligen fått en spruta i foten så att den ska sluta krångla. Och då får man visst lite ont av sprutan ett par dagar fast det ska bli bättre sedan. Jag begriper inte detaljerna riktigt men tydligen kan det hjälpa med spruta. Gör det inte det så får det krångla bäst det vill säger Matte för hon vill inte bli opererad. Hon ska tillbaka till tassdoktorn om sex  veckor.

Det har annars varit en ganska lugn måndag. Fast den började kul med ett spår som Matte hade lagt ut igår. Det gick bra fast hon hade varit lurig för en bit av spåret låg längs en grusväg. Det tänkte ju inte jag mig precis så jag letade lite fram och tillbaka och jag var lite skum på det ända till slutet när jag hittade klöven. Men det är ju bra med lite klurigheter, allt kan inte vara likadant alltid.

Efter tassdoktorn blev det cykeltur men ikväll gick vi en kortare runda, avslutade med fältet så att jag fick springa lite där. Det blir en tidig kväll för Matte känner sig inte i form precis och jag behöver också vila mig.

Första pris i lydnadsklass I bärgat i regn och rusk

Matte låg och vände och vred sig många gånger i natt. Det regnade och blåste. Hon hoppades på att det skulle ge med sig och att vi åtminstone skulle få uppehåll när vi åkte till Sjöbo idag för att tävla. Det var Sydöstra Skånes BK som ordnade lydnadstävling. Matte har muttrat i veckan, inte vetat om vi skulle ställa upp. Men jodå, hon bestämde sig i torsdags när det gick bra på träningen för att vi ändå skulle försöka.

Vi pallrade oss iväg vid halv nio tiden, kom i god tid strax innan halv tio. Vi tog en liten runda och spanade in omgivningarna, sedan åkte jag in i bilen för vår klass började inte förrän tio. Vädret blev bara sämre ju mer vi väntade. Regnet vräkte ner och det blåste full storm. Jag var glad att jag satt i min bur. Starten var försenad och först kvart i elva kom Matte ut och meddelade mig att hon hade dragit startnummer sju och att vi skulle vara med på första omgången platsliggning. Så det var ut ur bilen och på med kopplet som gällde. Vi samlades på planen i ruskvädret och blev utplacerade av tävlingsledaren. Jag fick ligga längst ut på ena kanten.

Det kändes som långa minuter för jag hade regn och blåst rakt i ansiktet. Men jag skötte mig bra och vi fick högsta betyg både på platsen och tandvisningen. Sedan var det lite lek och så torkas och in i bilen igen, med täcke på för jag hade blivit rejält blöt. Matte försvann en stund och tittade på några ekipage men när det var två kvar före mig kom hon och hämtade ut mig och så värmde vi upp lite. Vädret var hiskeligt. Matte väntade i det längsta att fälla ner regnluvan men till slut var hon tvungen.

Så var det vår tur. Uppvisningen med gå fint i koppel gick väl okej med tanke på vädret men där finns lite att slipa på säger Matte. Så var det övningen där man lägger sig pang bom under gång och det gick finfint. Så inkallning där jag hade lite dålig fart i slutet men det blev jag nog förlåten för med tanke på den kraftiga motvinden. Så kom vi till övningen där man ska stanna mitt under gång på kommando. Då dabbade sig Matte rejält. Hon använde fel kommando. Hon har alltid alltid sagt "stanna" till mig. Och så plötsligt säger hon "stå". Jag blev så förvirrad att jag tog två steg men så stannade jag ändå för jag tänkte att det var nog meningen. Så det gick ju vägen trots allt. Sedan var det bara apport och hopp och det gick utmärkt. Sedan var vi klara och det blev lek och skutt och en hel näve godis. Sedan bad Matte om ursäkt för sin förvirring. Hon hade helt enkelt blivit påverkad av de i lydnadsklass 2 som skrek "stå" bara en bit från oss när deras hundar skulle stanna under inkallning. Och vad ska man säga, det var ju bara att förlåta Matte som var utblåst i huvudet.

Efter vår insats följde en lång väntan. Jag fick ligga i bilen med täcke på. Matte försvann in i stugan en stund, kom ut när regnet avtog lite och så tog vi en kort promenad tills regnet tilltog igen. Sedan snackades det i telefon men när det var klart började Matte ledsna, hon tänkte att hon skulle försöka hämta kritiklappen så att vi kunde åka hem. Men tji fick hon, det hade gått för bra så vi skulle stanna sade hon som höll på med protokollen. Matte trodde inte sina öron när hon hörde att vi hade fårr 171 poäng! Hon kom ut med en korv i högsta hugg till mig och jag tackade ju inte nej.

Vi kom på 5e plats totalt men det var fler än 20 hundar så det var inte så tokigt och mest nöjda var vi över vårt första 1a pris i lydnad! Vädret kan ju bara bli bättre till nästa tävling! När vi kom hem fick allt hängas på tork, även Matte och jag. Så småningom avtog regnet och vi kunde ta en tur i skogen. Nu ska vi ha en skön kväll inomhus och bara mysa.

Lördagskul

Det var jobbigt att gå upp i morse även om det inte var jättetidigt. Men vi stånkade oss upp och iväg till Lomma. Där träffade vi Margareta, Helene, Ann-Sofie, Eva och så Lotta (som har Jazz). Vi gick bort till Furet och tränade apportering där. Jag gjorde bort mig en gång och tjuvade när vi gick på linj men det var flera andra också som gjorde likadant så jag var i gott sällskap. En övning gick mindre bra också men det var Matte som inte riktigt skötte sig. Men mycket gick bra och stämningen var god mellan mig och Matte. Det var kul att träffa kompisar och träna. Hoppas det blir av snart igen!

Sent i eftermiddag när jag hade vilat mig en stund efter träningen så gick jag och Matte en rejält lång skogstur. Efter det blev vi båda trötta så vi hamnade på sängen. Jag låg med huvudet på Mattes mage och hade det jätte skönt. Fast vi tyckte inte att vi kunde lägga oss redan då, klockan var inte mer än sex på kvällen. Men nu är det snart dags för sängen, jag ska locka med mig Matte till nattvila.

Alla sätt är bra...

...utom dom dåliga.

Den devisen har jag fått erfara ikväll. Jag var nämligen jättesugen på kex. Matte satt vid datorn och jag vet att där finns kex i burken på byrån. Matte tog ingen notis om att jag buffade på henne och försökte göra mig påmind på alla sätt och vis. Då tänkte jag att jag får göra mig hörd också så jag skällde. Först lite svagt men sedan tog jag mod till mig med två rejäla skall. Men tror ni jag fick kex? Nä, jag blev hänvisad till min biabädd utan godis. Det var med andra ord ingen bra strategi att skälla på Matte när man vill ha kex. Men vad gör man? Man måste ju testa sig fram här i livet.

Men om man bortser från den lilla fadäsen så är det en trevlig kväll för det är fredag och det innebär helg och att Matte är ledig från jobb. Härlig härligt. Nu får jag rå om henne hela tiden. Imorgon ska vi nog iväg på något hörde jag talas om. Kanske söndag också. Men det blir tid för hemmamys också hoppas jag.

Rolig träning

Ikväll åkte vi till Lomma för att träna lydnad. Där var det full aktivitet på planen. Till min och Mattes stora glädje hittade vi Wallander och Helene där. Det var superskojigt att träna ihop med dem. Idag var jag riktigt taggad. Matte var helnöjd med mina insatser och vi hade riktigt skoj. Även för Wallander gick det toppen, det var otroligt som de har legat i och tränat. Så fint såg det ut tyckte både jag och Matte. Nu har de inget att skylla på längre, bara att anmäla sig till tävling!

Matte säger att vi har en del att jobba på men hon var så glad att jag var glad och det var jag också. Faktum är att jag inte har varit så taggad på sistone och då blir Matte så deppig och uppgiven. Men inte idag. Hoppas det fortsätter så.

RSS 2.0