Korv, ledighet och fixade rör

Tillvaron ser lite ljusare ut jämfört med början av veckan. Och då menar jag inte att det har blivit några minuter ljusare ute. För ikväll blev det korvarunda med Walle och Helene. Ingen Beck, han fick följa med Frida någonstans. Men jag och Walle traskade med våra Mattar till en Sibylla nere vid fd flygbåtsterminalen. Där var det god korv, kan verkligen rekommendera!

Trevligt nu också att Matte är ledig i fyra långa härliga dagar. Medicinpinnen är på besök men sover hos Dagis för hon tycker nog jag trummar lite mycket på trappan om morgnarna :D

Vildhusse har varit himla duktig och fixat hemma hos oss. För i måndags morse gick strömmen och vi hann inte ta reda på felet för Matte skulle till jobbet. Men Vildhusse konstaterade att en varmvattenberedare hade fallerat och så blev det en massa koppingar och rörläggning för att bygga ihop allt. Billigt lyckades han också göra det. Toppenbra tycker Matte och jag för nu funkar allt igen!

Imorgon ska Elliot vara hos mig hela dagen på lantkollo. Det fanns först en plan att han skulle komma ikväll men sen fastnade vi på Dagis med middag och snack och så bestämdes att Elliot ska vara på Dagkollo. Tvi förresten för alla smällare i stan. Jag blir inte rädd men tycker det är störtdumt för det kan faktiskt vara lite otäckt om det är nära och det finns många som är rädda. Matte tycker det är helt befängt att folk får hålla på med sprängämnen och särskilt när de dricker den där förfärliga tvåbeningsdrycken sprit!

Vi ska ladda kameran inför morgondagen och så hopp i sängen!


Spanienfararna tillbaka igen

Japp, nu har vi hämtat Syster Yster och Ricardo vid Svågertorp. Dom har haft lite otur minst sagt. Ysters väska har blivit förstörd av oförsiktig hantering och Ricardos bagage kom fram till honom i Spanien först igår. Nesligt. Tacka vet jag bilen som transportmedel, där vet man var man har sina saker och sin bur! Tur att Matte aldrig insisterar på att flyga för då måste jag åka ensam i bur. Dom hade kanske slarvat bort MIG!

Skönt att ha resenärerna tillbaka igen i alla fall. Har visat upp mina fina julklappsdjur. Nu börjar det bli sent och vi måste krypa till kojs så småningom för Matte jobbar imorgon och gästerna ska hem till Stockholm igen. Men istället kommer Medicinpinnen imorgon kväll! Fast innan jag träffar henne ska jag och Matte till stan på korvarunda. Så jag håller tassarna för att Matte kommer iväg från jobbet i tid imorgon!

Natti-natti!
/Lakkan

Spår på Revinge

Idag blev det äntligen spårträning på Revinge. Var rädd att det inte skulle bli av för igår kväll låg Matte i huvudvärksplågor men se när dagen grydde var hon faktiskt i bättre skick än man kunde våga hoppas på. Lite virrig och långsam men det kan man ju stå ut med!

Spåret började ganska dåligt men slutade desto bättre. Ägnade mig åt lite av varje i början nämligen, många spännande dofter att kolla in på Revinge.

Efter spåret blev det uppletande och sedan budföring. Mycket innehållsrik träning alltså. Sen blev det en springrunda med Zico som var kul ända tills han blev haig på sin repboll. Jag struntar ju i repbollen :( Vill bara ha kul. Men sen skällde han ut några hundar som kom för han ville skydda mig och det var ju snällt så jag ska inte sura över snäset när jag ville låna bollen.

Ett litet missöde när vi sen var ute på promenad hemma runt sjön resulterade i att jag åkte in i vår lilla dusch. Råkade rulla mig i en hög av icke uppskattat slag. Var inte meningen att jag skulle bli riktigt sååå grisig, försökte rulla av mig lite sen men det var inte till belåtenhet.

Nåväl, ett missöde händer så lätt. Vi har haft en trevlig dag i alla fall. Men nu är Matte trött igen. Bäst att natta sig alltså. Imorgon ska hon tyvärr till jobbet. Dystert men sant. Fast hon jobbar kort vecka, ledig över nyår :D


Tack för alla fina klappar!

Ja, det blev ju en sen presentöppning igår så först ikväll har Matte och jag begrundat våra skatter riktigt ordentligt. Kolla in vårt presenbort:Lite zoom:Grytorna och köksredskapen på golvet är från Mattes föräldrar. Det beror inte på att de tycker Matte lagar för lite mat utan för att hennes gamla grytor var kassa i bottnen, rent runda så det blev långsamt käk av dem.

Jag och Matte fick massor av andra fina, kuliga och nyttiga saker. Ta tex fårskinnet till höger i bilden från Zico. Även om det var till Matte så kommer det ju att hamna under mig en hel del! Tänk så har vi båda nytta av det. GPSen från Yster kommer ju också mig till gagn när jag slipper åka fel. Jag fick flera nya roliga leksaker. Kolla in gula ankan på bilden från Elliot Den burrar och är rent vild när man trycker på den. Och fladdermusen från Walle och Beck går verkligen inte av för hackor. Fågeln med stora näbben är så söt. En ekorre med utdragbar svans kan vara kul att ha ute när snön smälter undan. Brandslangsfresbee som jag kan få ha dragkamp med! En Everlasting Fun Ball. Jojo, kan man reklamera om den inte vara för evigt för det tror jag knappast den gör?! En KATT fick jag också. Tack och lov av gummi. Som Zico skrev är den ju rolig men man vill minsann inte ha en riktig en! Bättre med en gummikatt då.

Söta lampan i mitten fick Matte av Ann att lysa upp vintermörkret. Sedan fick hon en supercool termos men MIN BILD PÅ av Helene L. Det var mycket fiffigt! Tyvärr blir det inget bra foto för det blänker men lita på mig att det är stiligt! Men alla som håller till med Matte ute i naturen kommer att få se den!

Andra bra grejor är dörrstopp i form av gummihund från Lindebladarna, GODIS till både mig från Elliot och Zico och hans Matte Helene och smaskigt hemmalagat godis till Matte, en klocka till Matte från Ann (bra för hon är lite virrig ibland med var hon har gjort av tiden). En bok om hur man bygger staket från Dagismatte, varvid Vildhusse kommer att bli strängt sysselsatt under lång tid om Matte får det staket hon vill :D

Matte fick en present av lilla mig som jag hade hittat särskilt för henne, nämligen ett visitkortsetui med en flatte på. Det ska hon ha på jobbet tycker jag!

Så till två supercoola grejor som förtjänar egna foton! Först en vaktskylt från flocken Lindeblad. KOLLA VAD FARLIG JAG SER UT!


Det är ju så stiligt! Den måste snart sättas upp så att alla i skogen verkligen FÖRSTÅR!

Som om det inte var nog hade Walle med flock anlitat en konstnär till att göra en superfin bild av våra korvarundor. Spana in:Walle till vänster, jag till höger. Värnhems korvatjolla! Det är bara så cooooolt! Den måste få hedersplats hemma!

Tänk så snälla både jag och Matte måste ha varit som fått så många fina grejor. Tusen tack alla!

Matte har jobbat igår och idag. Jösses vad många sjuklingar det är på julen. Värre än andra tidpunkter på året. Hon har fått jobba över flera timmar både igår och idag. Knasigt. Ikväll är hon trött för det har nattramlats friskt. Våra gäster har tyvärr dragit vidare till Spanien. Syster Yster och Ricardo flög dit idag för att hälsa på hans släktingar och ha mini-semester. Men dom kommer tillbaka på tisdag kväll, då ska vi hämta dom. Sen stannar dom över natten och drar därefter hem till Stockholm. Sorligt att dom åkt såklart men vi hoppas dom får härliga dagar i Spanien!

Dagismatte och Vildhusse har bjudit på god julmat och som vanligt trivs jag hon dom när Matte är på jobbet. Sjukhusvistelsen snart glömd, livet är som vanligt och jag börjar få en aning päls på magen igen! Snön smälter och vi halkar runt på vår lilla grusväg i skogen. Matte muttrar över rykten om ny snö. Kan det inte bara bestämma sig? Lite mer ljus har det väl blivit i veckan så helt hoppelöst är det ju inte. På söndag är Matte ledig, får se vad vi hittar på då. Tror det är pang-pang i skogen tyvärr. Nyårshelgen är Matte helt ledig, ska bli toppenkul!

Tjingeling!
/Lakkan

GOD JUL

Idag är det JULAFTON. Då är det mat och paket som gäller. Jag har dreglat hela dagen över julmat och fått en del godsaker längs vägen. Matte var på jobbet och kom hem vid sextiden. 

Elliot och jag passade på att ta tomtebilder när vi lussade. Så här kommer en julabild:Klockan har hunnit bli sent efter julfirande hos Dagismatte och Vildhusse. Där har vi öppnat en del paket och så nu har vi kommit hem till Solgläntan nu hela gänget som ska sova här, dvs jag, Matte, Yster och Ricardo. Matte och jag har öppnat alla fina och roliga paket från våra vänner som låg och väntade hemma under spinnrocksgranen. Tusen tack alla säger både jag och Matte. Vi måste ha varit snälla båda två så många fina saker vi har fått!  Jag rapporterar mer imorgon om vad som fanns i paketen! Kan bara snabbt berätta om en grej och det är att Matte har fått en lyxig GPS av Syster Yster så att hon ska hitta vägen genom livet!

Tass & kram
/Lakkan 

Bättre o bättre dag för dag

Ja så är det med mitt lilla öga. Idag var vi på Djursjukhuset för återbesök. Där fanns tant veterinär Kristina från Bruksgården som bytt jobb. Kul att se ett bekant ansikte där!

Nu behöver vi bara droppa morgon och kväll och en sort och så när vi kommer ihåg det med mjukgörande droppar. Lite irritation kvar i ögat men helt klart på bättringen.

En annan sak som nu blir bättre för varje dag är dagsljuset för sedan igår blir det ljusare tider. SKÖNT! För så här mörkt och trist vill vi inte ha det.

Vi har det bra, jag, Matte och Yster. En hel del vila och så lite aktiviterer också med snöpromenader mm. Blir ingen spårträning till helgen har Matte bestämt med tanke på ögat och att jag går med näsan i backen och om det är snö blir det mycket kallt för ögat då. Jaja, dessutom är nog inte vägarna till Revinge farbara så länge det är så mycket snö. Och Matte tycker det är lite väl högt med snö för att plumsa ut spår så det får vänta till senare.


Skönt

Allt börjar bli som vanligt igen. Så skönt det är. Fast det är ju inte riktigt som vanligt för det är en halvmeter snö minst ute. Lite plumsigt att gå i skogen men KUL!

Yster och jag har en massa roligt för oss, hon är bra på bus hon! Jag och Matte har det också himla skönt, det är så härligt att vakna bredvid henne, ligga på rygg och slappa, mysa med nosen i hennes armhåla och annat mys och gos. Sen ut och busa i snön! Matte har skottat upp så jag kan sitta på mina favoritplatser trots snön. Matte är hemma hos mig imorgon och onsdag också, sen jobbar hon lite, fast ganska bra tider, hon åker nio och kommer hem fyra från sin jour så det blir julafton ändå. Oj vad många klappar det ligger under spinnrocken till mig!

Matte har förvarnat om att imorgon ska vi på återbesök till Djursjukhuset men jag ska inte bli lämnad, Matte ska vara med mig hela tiden. Matte tycker ögat ser bra ut. Vi har droppat enligt instruktionerna och vi hoppas det blir godkänt imorgon! Jag lovar att rapportera.


Lakrits skriver igen

Nu är jag tillbaka. Vill helst inte nämna så mycket om det hemska stället jag har varit på men några rader får jag väl ändå förtälja. Inlåst och nerdrogad. Har svårt för att förstå att det var nödvändigt. Ärligt talat förstod jag inte mycket alls och det var förfärligt hemskt. Jag skrek tills jag tappade rösten, drack inte, åt inte, vägrade kissa när jag fick komma ut. Ja, ni som känner mig kan ju tänka er...

Dom drogade ju ner mig för att jag var så orolig. Och så gjordes en massa undersökningar. Tvi! Och min mage har det tjatats om nu till leda. Jag tycker min mage är alldeles prima bortsett från att den nu är hårlös! Medan jag var drogad rakades pälsen på magen av för att den skulle undersökas. Hur har dom tänkt sig att jag ska hålla värmen om min mage nu???

Jag var helt väck igår. Minns inte så mycket av allt. Idag har jag känt mig lite mer som en hund igen. Orkar vifta på svansen bland annat. Men orolig har jag känt mig av och till och då piper jag. Rösten är lite kass. Men den börjar komma tillbaka! 

Allt blir nog som vanligt igen, det tar bara lite tid att komma över den förskräckliga vistelsen på Malmö Djursjukhus alias Tortyrinstitutet.  

Här i skogen är det hur mycket snö som helst. Den här bilden är från i förmiddags och det har snöat säkert en decimeter till sedan dessIdag kom tvåbeningarna från flocken Lindeblad och hämtade sin gran och lämnade julklappar och fick sina med sig, inklusive de till Walle och Beck. Därefter blev det pepparkaksbak hos Dagismatte och sedan korvgrillning. Sen ikväll körde vi in om Elliot med flock när vi var på väg till Lund för att hämta Yster. Elliot välkomnade mig så men vi fick lite förhållningsregler att inte busa med tanke på mitt öga och så. Men trevligt att ses ändå och jag fick smaskigheter av Ann. Sen hämtade vi Yster vid tåget och nu är hon här och spelar för fullt på pianot. Jag är trött och ska lägga mig. Har fått hur många ögondroppar som helst idag tycker jag men bara att gilla läget för det lär pågå ett tag till.

Hemma igen

Lakrits är hemma igen! Hon orkar inte skriva för hon har fått mycket lugnande medicin. Alldeles frånvarande var hon när jag hämtade henne.

Ögat är mycket bättre och ska droppas en hel massa fram till tisdag när vi ska på återbesök. En oroande sak är dock att det gjordes ett ultraljud av magen under tiden hon var där och där finns en "grej" i magen som inte borde vara där fast den ser ganska snäll ut på ultraljudet. Tittades själv på bilderna och det är avlångt, ligger ganska långt bak och upp mot ryggen, ser avkapslat ut (vilket ju är bra). Vi vet inte om det är något hon alltid har haft eller något som växer så det måste kollas om med nytt ultraljud om ett tag. Självklart är jag orolig men ska försöka att inte tänka för mycket på det.

Jätteskönt att ha Lakrits hemma. Hon vilar och all lugnande medicin får gå ur kroppen så hon blir sig själv igen. Jag är också trött av allt, vi har sovit ett par timmar nu bredvid varandra i sängen och jag ska snart lägga mig för natten.

Upp o ner med allt

Matte skriver ikväll för Lakrits kan inte. Hon är nämligen inlagd på Malmö Djursjukhus för en svår ögoninflammation på vänster öga.

Det började i morse när vi vaknade. Jag tittade på Lakrits och såg direkt att det var något fel med vänster öga. Hon kunde/ville inte öppna det och när jag försökte såg jag att det var svullet och "konstigt". Bindehinnan låg uppvikt över linsen och hornhinnan och det var illrött. Försökte spola med koksalt och lysa med ficklampa men det gick inte så bra när man är ensam. Dessutom insåg jag att det behövdes en veterinär.

Efter telefonkontakt med Malmö begav vi oss av strax efter halv sju. En hel timme tog det att köra till djursjukhuset i all snö. Men väl där fick vi snabbt komma in och träffa en veterinär. Vi undersökte ihop, bedövade och hon tryckmätte i ögat samt färgade in hornhinnan. Dessutom kollades temp och allmän igenomkänning av buken mm så att det inte var mer än "bara" ögat.

Diagnosen är med största sannolikhet uveit som är inflammation i regnbågshinnan och bakre strukturer i ögat. Man vet inte varför det uppkommer om det inte finns någon bakomliggande sjukdom (och det hoppas vi det inte gör!). På människor är 50% utan att man vet orsak och jag kan inte siffror på hund. Där fanns en pytte pytteliten skada på hornhinnan men svårt att tänka sig att det orsakat detta om det inte är så att det är en vass liten metallspåna eller något som gått rakt igenom hornhinnan.

I alla fall...en buköversiktrötgen gjordes ändå för att utesluta att det var något med tarmar/livmoder etc som finns långt ner i buken. Den såg ok ut, bara lite svullna lymfkörtlar men det kan vara sen Ehrlichian.

Den här typen av ögoninflammation är en lite otäck historia för man måste vara snabb med behandling och droppa intensivt och ge kortison annars riskerar de att förlora synen på ögat. Dessutom får man (både människoa och hund) väldigt ont av åkomman och väldig ljuskänslighet. Därför ville veterinären lägga in henne för intensiv behandling av ögat och smärtlindring. Och vad säger man??? Man vill ju inte riskera att göra något dumt för henne och ta henne hem bara för att man tycker det känns hemskt att hon ska vara själv där. Så hon fick stanna. Jag sprang ut i bilen och tjöt som en fontän och det kändes som allt var slut.

Ringde vid ettiden på telefontid och då hade hon det ok. Hon skrek i alla fall inte utan satt i sin bur och tittades sig omkring och gick med på behandlingen. Jag längtar efter henne så jag håller på att gå i bitar och måste sysselsätta mig för annars blir jag knäpp. Hoppas hoppas hoppas jag kan ta hem henne imorgon. Om de vill att hon ska bli kvar så tar jag nog hem henne ändå (förutsatt att hon inte är sämre såklart!) så får jag droppa som en galning i helgen.

Uppdaterar imorgon när jag har något positivt...

En tapper liten skara

Ja vi var allt en tapper liten skara som träffades för träning ikväll på klubben. Men vi höll igång för fullt ja jag tror betämt vi höll oss extra nära varandra för att hålla värmen.

Träningen gick väl rätt bra och så blev det lek och bus med Elliot sen. Och kankse bäst av allt: vi fick spännande paket av Zico med Matte! Ojojoj....många dagar till julafton ännu!

Skogens Luciatåg

Här i skogen har det varit ont om Luciatåg men i år blev det ändring på den saken. Elliot kom och ställde upp som Stjärngosse och då kunde jag ju vara Lucia.Hoppas ni får en mysig Lucia allihopa! Jag har haft en riktigt bra dag med ledig Matte, spår, bus med Elliot och mycket utevistelse i fint väder!

Fredag...

...och ljuva dofter spred sig i Dagisköket i eftermiddags. Det var nämligen Dagismatte som stekte lever till mig och Knappen. MUMS vad gott det var. Sen kom Matte hem från jobbet och det blev sång och dans. Imorgon ledigt för Matte, på söndag jobbar hon fast inte jättelänge. Imorgon har hon lovat mig spår hemmavid som kompensation för att vi inte åker till Fulltofta. Men vi måste hinna med lite hemmavid, köra några ärenden också etc på vår lediga dag. Lite julklappar får vi allt börja slå in också för tiden går fort!

Lite sovmorgon måste vi också unna oss imorgon bitti. Det blir ju ändå inte ljust förrän åtta, så ingen nytta att gå upp så tidigt!

Mest kul...

...men lite strul.

Ja, det har varit en rätt rolig dag med vissa undantag. Kloklippning och pälsvård, hur kul är det på en skala??? Totalt botten alltså! Och så krånglar Mattes finfina svindyra pannlampa så hon kanske måste lämna in den på lagning (går på garantin men då blir vi utan lampa ett tag).

På kul-sidan står att Matte kom hem lite tidigare än väntat. Sedan gick vi promenix och därefter träning i bygglampans sken. Det gick rätt skapligt faktiskt, dock finns vissa problem som Matte klurar på. Vi får ge det mer tid och träning och funkar det ändå inte får vi konsultera expertisen (vilket oftast innebär Zicos Matte).

Ytterligare en kul-grej är att vi åkte till Elliot för kvällspromenad i S-torp. Jag och Elliot kollade in intressanta  dofter och hade kul medan tvåbeningarna var lite fixerade vid ljusdekorationer. Tänk så mycket intressant de missade! Trevlig tur var det i alla fall och Elliot fick sin skällande julhundsleksak med renhorn.


Petimeter-Matte

Jösses vad det var mycket petande på min rumpa ikväll när vi tränade i Lomma. Matte gnatade och tjatade på att jag skulle sitta si men inte så. Jag blev mest yr i mössan. Matte säger att vi ska träna inomhus på sånt nu när det är mörkt ute. Gärna för mig om jag får godis :D

Budföring gick riktigt bra. Springa kan jag! Den där konstiga fyrkanten med koner tränade vi också och det gick väl skapligt.

Vi glömde förresten en bild från Revinge i helgen som får förgylla dagens inlägg.Jag tycker själv jag har rätt så skön min! Synd att Matte kapade min framben men man kan inte få allt här i världen.

Tjingeling!
/Lakkan


Lugn söndag

Det har varit en väldigt lugn söndag. Ja, lite lydnadsträning i trädgården blev det men annars har vi mest grejat med lite av varje i makligt tempo. Man hinner ju inte med så mycket medan det är ljust för som bekant är det inte ljust så många timmar. Och inte ens när det är ljust är det särskilt ljust. Här är en (i och för sig fin) bild från morgonturen.Jo, det är taget med en färgkamera. Det är bara det att det hjälper inte med färgkamera när naturen är i gråskala.

Matte är också lite grå just nu. Hon klarar ju mörkret ganska dåligt som bekant. Hon vill sova sova sova och vakna i mars men se det går ju inte an. Men jag piggar upp henne så gott jag kan och det går rätt så skapligt för det mesta. Men nu vill hon aboslut gå och lägga sig. Andra visor är det på sommaren, då får man ju aldrig henne i säng. Men så är det med Matte, livet går i vågor.

Ny vecka väntar. Förhoppningsvis lyckas jag få iväg Matte till Lomma imorgon kväll!

Nu har vi ljus...

...i vårt lilla hus.

Vildhusse fixade ju ström till vår planerade utomhusgran så idag på eftermiddagen innan mörkrets inbrott hämtades en liten välskapt kungsgran som nu pryder den gamla trappan. Ljusen i också förståss. Lite mörkt var det när vi skulle fota men man ser ändå längst bort i bilden.I förmiddags blev det spår. Det var jakt i skogen så vi kunde inte hålla till här. Så Matte körde runt och letade efter spårmark men hittade inget bra. Någon åker var väl ok men hon kunde snabbt föreställa sig en arg bonde komma springande med hagelbössan i högsta hugg om hon trampade spår där så det fick vara. Istället körde vi ut till Revinge och där fick jag ett finfint spår med mycket vinklar och mycket apporter och det gick alldeles utmärkt. Ett litet uppletande fick vi också till innan det bar av hemåt. När vi kom hem var det jakt uppe vid oss så jag fick inte vara ute. Men sen lugnade det sig så vi kunde hämta vår gran.

Ikväll har vi varit bjudna till den Lindebladska flocken. Först en promenad som blev lite avkortad för Matte blev konstig. Vi tror det har med att göra att hon slog skallen väldigt hårt innan idag (hon såg sig inte för) plus att hon var hungrig. Hon piggnade till efter intag av en korv och lite vila. Sen blev det bus och mys hemma hos Walle Beck och tvåbeningarna åt middag och vi fyrbeningar fick grisöron. En mycket trevlig kväll och nu är jag trött och redo för sängen.

En ovanlig gran

Ikväll åkte jullådorna fram från loftet. Ljusstakar har kommit upp i fönstren, Matte har tillverkat en adventsstake av äkta vitmossa från Revinge. Och så var det det där med granen. Matte har varit kluven. Gran är trevligt men vårt hur är ganska litet och en gran kan vara platskrävande om man inte väljer en pygmé alltså. Så hittade Matte såna där tjocka glitterlängder och plötsligt hade hon börjat trä dem runt spinnrocken. Och plötsligt började den se ut som en gran. Hmmm. Jaja, en ovanlig gran. Och så fick det bli. Spinnrocken blev årets gran med stjärna och julgransmatta, glitter och ljusslinga och lite annat pynt.Graneriet får hållas till köket när det gäller inomhus med granris och domherrar men det kan vi inte hämta nu i mökret. Tanken är sedan en liten gran utomhus på gamla trappan med ljus i men det är ännu oklart hur vi ska få ström dit. Kanske Vildhusse måste konsulteras.

Idag kom förresten Matte ovanligt tidigt från jobb. Visade sig att hon har två timmars studietid per vecka. Så hon skyndade sig jättemycket hem för att studera mitt ställande under inkallning, framförgående och rutan. Beteendestudier säger hon. Tja, varför inte! Varje minut av dagsljus måste utnyttjas! Läsa kan hon göra på kvällen.


farligt med piggare matte

Ja, Matte är piggare och det var inte helt problemfritt för det innebar att saxen åkte fram för att börja klippa av vad Matte tycker är överflödig päls. Framför allt var det svansen som fick sig en omgång, bröstet och så bakom öronen där jag hade knutor. Det var väl ok men Matte säger att där är mycket kvar. Kan jag inte få behålla den?

Suck. Jaja. Det blev ingen träning ikväll för det regnade och då pajar vi nog vår lampa om vi tar ut den i väta. Jag körde rulleboll och så blev jag ju anfallen med saxen. Sen blev jag alldeles trött efter det. Kalendern öppnades i morse för min och Knappens del. Hemlagade kycklingsnacks tror jag visst att det var. Mums. Matte öppnade ikväll och fick ett härligt doftande kanelhjärta som hon redan har hängt upp. Kanske vi kan få upp ljusstakar imorgon eller fredag rent av?!


1:e december

Idag blev det start på Adventskalender för både mig och Matte. Jag fick en smaskig tuggboll i min, Knappen likadan. Matte fick ett jättefint doftljus i sin som hon redan har tänt på bordet.

Matte har börjat nytt ställe med jobbet idag också. Nu är hon i Lund vilket innebär extra sovtid, hon behöver inte lämna mig på Dagis förrän halv åtta. Lyx! Hon mår bättre idag men är trött efter att ha träffat massor av nya människor och så fortfarande lite knasig i termostaten. Men det blev lite trädgårdsträning med hjälp av bygglampan ikväll. Vi har stora problem med det där konstiga momentet där jag ska gå före Matte på något vis. Dessutom blev Matte sur för jag snodde godis ur belöningshållaren. Jaja, men hon surade inte så länge.

Nu är det slut på det roliga för dagen. Är sugen på kvällsfika men Matte säger att jag inte får. Än är inte sista ordet sagt!

RSS 2.0