Äntligen fredag

Ja, det var en sliten Matte som kom och hämtade mig för en stund sedan. Jag tycker inte om att hennes jobb tar så hårt på hennes krafter. Hon måste ju orka med alla roliga saker som vi vill göra också. Men nu är det fredag kväll och det innebär helg framöver. Då glömmer vi allt vad jobb heter för nu väntar bara roligheter. Imorgon är det sökträning, sedan hem och pyssla lite. Sedan kommer Zico och Heléne på besök en sväng och senare på kvällen ska Syster Yster hämtas i Malmö. Söndagen är helt avsatt till umgänge, mys och kul. Jag tycker det låter som en toppenhelg! Nu ska jag gå och vila mig medan Matte tassar runt och fixar lite här.

Jakt på söktäcke

Ikväll blev det träning i Lomma. Det var trevligt såklart. Jag och Bessy hade platsliggning tillsammans och vi klarade det bra. Sedan smet jag en gång bort mot Lotta, Curry och Heléne. Men jag kom tillbaka snabbt som ögat. Annars skötte jag mig bra tyckte Matte. Rutan gick riktigt bra, jag satte full fräs mot den och den väntande godbiten därinne.

Nu har Matte suttit en lång stund och letat efter ett lämpligt tjänstetäcke till mig på nätet utan framgång. Snyft. Tänk om jag aldrig får något. Då blir jag ju ingen sökhund. Imorgon ska hon ringa till ett ställe. Det verkar så krångligt att hitta rätt. Vad dumt. Matte är irriterad för att hon inte hittar det hon vill ha. Hon är allmänt trött och grinig, jobbet tar på krafterna. Tur det är fredag imorgon.  

Goda nyheter!

Det blir klubbläger för oss i Halen i slutet av april. Matte har lyckats byta sin jour till helgen efter och nu har hon anmält oss också på Lomma BKs hemsida. Jag tycker det verkar som en jättelajbans helg med träning och annat kul. Då är det ju definitivt vår också, kanske riktigt varmt och skönt till och med.

En annan god nyhet är att Syster Yster kommer och hälsar på till helgen. Bara en snabb visit från lördag kväll till måndag förmiddag men absolut bättre än inget. Jag ska ge henne ett varmt välkomnande. Men först är det tre dagar kvar av arbetsveckan. Matte börjar sent imorgon också. Det gillar jag för då går vi en lång runda och jag får springa på fältet innan hon lämnar mig.

Grattis kära Dagismatte!!!

Idag fyller Dagismatte åt och ikväll har vi haft kalas. Mattes bror Linus och hans familj var också med. Jag var med på presenten från Matte och hennes två syrror och det var presentkort på valfri resa med tåg till och från Stockholm. Jag och Matte hade också fixat en kopp med fat och frukosttallrik som Dagismatte hade önskat sig. Dagismatte var så nöjd med presenterna och kvällen var riktigt trevlig. Men jag blev ju trött och gick till sängs på ovanvåningen en stund medan det åts tårta.

Sökträning i Furet

Idag var det sökträning och eftersom det var ännu mer snö än förra helgen fick vi vara i Furet även denna vecka. Jag fick vara första hund ut idag och jag blev riktigt paff över det. Hade förväntat mig att ligga i bilen och ladda upp mig så kom Matte på en gång och hämtade mig. Så jag var inte lika upptaggad som förra gången men naturligtvis tyckte jag det var lika kul för det. Hade bara inte samma tokfart för jag hade liksom inte härjat upp mig så mycket. Men Matte var väldigt nöjd ändå och då är jag ju också nöjd. Himla blött var det har ju varit töväder hela dagen. Därför blev det inget fotat, annars tänkte Matte varit igång lite med kameran men det var rent för blött. Kanske bättre lycka nästa gång med vädret. 

Efter träningen fick jag och Zico-bus springa på golfbanan och ha lajbans ihop. Idag hade Zico ingen boll att hålla reda på och då var mycket mer pigg på bus och spring. Härligt var det att få sträcka på benene efter att ha väntat länge i bilen.

Avslutar med några fler bilder från igår. 

 
Matte lånade lite av Wallanders fäll. Walle till vänster och jag till höger.


Här kommer jag med äckliga kaninen.


Matte sprattlade och var kulig. Då glömde jag bort att släppa kaninen för jag var ju tvungen att kolla var som hände. Fast jag lade den till vänster om henne och det kan hon vara glad för annars hade hon ju fått den i trynet.

Nu är helgen tyvärr till ända och det enda som återstår är att sova inför en ny arbetsvecka för Matte. Men det kommer fler helger tack och lov.

Änder är goda....

...fasaner får gå, kråkor är trista men kaniner värst ändå.

Halv tio var det samling på parkeringen vid Lomma BK. Det var Matte & Jag, Helene, Lillmatte Frida & Wallander, Margareta & Spot+Bell, Ann-Sofi & Sandy+Calla, Ulrika & Molly och Lotta & Jazz. Vi styrde stegen ut i furet taggade till tusen att träna. Och nog fick vi jobba. Jag hämtade in massor med fåglar och även en kanin och det gick faktiskt riktigt skapligt. Kaninen gick väl sisidär för jag tycker de är äckliga men jag tog i den i alla fall och bar den en bit.

Här är lite bilder...


"Fågelskrämman" Ann-SofieMargareta med Spot & BellFull fart!


Fasanfångst

Fler bilder kommer kanske om där finns några att norpa från Wallanders blogg för hans Lillmatte var ju med och fotade lite.

Efter träningen gick vi en promenad alla förutom Isa och Jazz vars mattar behövde iväg. Men alla vi andra fick springa lösa tillsammans. Vilken flatteröra! Enligt Matte helt omöjligt att fota för vi sprang åt alla håll samtidigt. Men skitkul hade vi. Wallander hade lite problem när Spot och Bell ville snacka med mig för då vågade han inte riktigt stå på sig gentemot de äldre grabbarna att jag var hans tjej. Men Walle och jag såg till att komma för oss själv lite också. Sandy var hemskt uppvaktad men hon såg inte ut att uppskatta det riktigt.

Efter en intensiv förmiddag kändes det ganska skönt att krypa in i buren och åka hem.

Imorgon blir det sökträning i Furet. Det är alldeles för mycket snö i Fulltofta. Och det bara fortsätter att snöa. Hoppas vi kommer iväg imorgon ändå! Men först är det sängen som gäller!

Goda råd

Vilken tur för mig att träningen blev av ikväll trots att det snöade en hel del. Såklart för att jag gillar att åka till Lomma och träna men också för att Zicos matte Heléne klappade om mig och då noterade att jag börjar bli en riktig smalis. Hon förmanade Matte att hon inte får banta mig mer. Jag sken upp som en sol för jag vet ju att Matte alltid följer Helénes råd. Och mycket riktigt, när vi kom hem fick jag en extra portion mat. Det satt fint minsann!

Träningen var snöig men trevlig. Både Wallander och Sigge var där och jag kände mig väldigt populär! Träningen rullade på tills Matte blev för frusen om tårna, då åkte vi och handlade istället.

Håll tummar och tassar för att Matte får byta sin helgjour i april så att vi kan åka med på klubblägret. Matte ska bearbeta schemaläggaren nästa vecka när han är tillbaka. Hoppas, hoppas!


Det går mot ljusare tider

Ingen har väl undgått att det börjar bli ljusare. Det är jag och inte minst Matte glada över. Matte är ju som bekant ingen vinterälskare. Jag gillar snö men tycker ändå den varmare och ljusare delen av året är trevligast för det blir mycket mer utevistelse då. Fast idag har det varit toppen för Dagismatte är på bättringsvägen så vi gick allihopa (jag & Dagismatte och Knappen& Vildhusse). Sedan kom Matte hem och då hann vi ut innan det blev mörkt.

I morse var det riktigt riktigt kallt. Matte läste av -13,5 grader på termometern och den sitter ändå nära husväggen. Nu har Matte installerat en fäll till mig på golvet i bilens framsäte så att jag inte ska frysa om rumpan när jag åker till Dagis på morgonen. Jag åker ju i framsätet då för vi kör ju ändå bara på skogsvägen. Här hemma eldar Matte för fullt för att hålla värmen i huset. Ikväll har vi hämtat ved två gånger! Undra hur länge det ska vara så här kylslaget. Imorgon hade vi ju tänkt träna i Lomma och det ska vi väl om det inte blir alldeles för kallt och snöigt.


Myspys

Det är riktigt vinterkallt ute. Det går ju bra så länge man rör på sig men det blir ju inte att jag sitter ute långa stunder och spanar och njuter. Då gäller det att göra mysigt för sig inne istället och det är jag bra på. Framför brasan kan man alltid ligga och kura ihop sig. Eller varför inte i sängen?En mycket god nyhet enligt min mening är att Matte tycker jag börjar komma i riktigt bra form. Det innebär att vi snart kan öka på mina matportioner lite och det ser jag verkligen fram emot. Kanske har det redan börjat för ikväll fick jag lite extra mat när vi kom hem efter en rejäl runda. Det går nog åt extra energi när det är så kallt ute så hungern rev i maggropen.

Dagismatte är fortsatt krasslig så Knappen fick följa med Matte och mig ikväll också. Vi hittade blodspår på en skogsväg och jag vädrade vildsvin men Matte tyckte inte vi skulle stanna och undersöka närmare. Kanske klokt för även om jag gillar att spåra så gillar jag definitivt inte svin.

Mitt liv som hund...

...är faktiskt ganska behagligt. När Matte åker till jobbet tar jag igen mig framför en sprakande brasa på mitt fina dagis. Någon får ju dra in pengar till hushållet och Matte är bättre lämpad än jag för den uppgiften. Men ibland saknar jag henne när hon är på jobbet men jag vet jag har det bra och Mattes jobb är inget roligt ställe för hundar. Fast det är allt synd att vi inte kan vara tillsammans alltid.

Dagismatte är lite krasslig i sin kropp men hon går tappert ut med mig en liten runda ändå. Ikväll tog Matte ut både mig och Knappen på en tur när hon kom vid nio. Knappen var så mallig att han fick gå bredvid min Matte. Jag trängde mig emellan då och då för att påminna honom om vem som faktiskt är Mattes hund.

Nu ska vi sova. De är så oberäkneliga på Mattes jobb. Hon skulle först börja senare imorgon och sluta åtta. Men så plötsligt ska hon börja tidigt istället. Tur att vi är anpassningsbara. Men sova behöver vi ju och klockan tickar fort mot midnatt.

Natti-natti på er alla därute i vintersverige.

Full rulle i trädgården.

Idag har vi varit hemma hela dagen men det har minsann inte varit händelselöst för det! I förmiddags kom Elliot med Matte på besök. Det blev trädgårdsbus av den tuffare sorten.


En riktig brottningsmatch


NEJ, jag ger mig INTE!Hmm...vad ska vi hitta på nu?


Tackling från sidan. Jag underst...


Men allt är ju bara på skoj...vi avslutar med en vänskaplig nospuss.

Matte och jag fick en Alla Hjärtans Dag present av Elliot, nämligen en byggsats till en jättesöt leksaksfisk. Bild kommer när Matte har byggt ihop den. Tvåbeningarna fikade och jag och Elliot fortsatte busa inomhus tills krafterna tröt och jag fick vila lite. Elliots krafter verkade inte sina och han ville så gärna pussa min Matte många många gånger.

När Elliot & Ann hade åkt fick jag allt vila mig en stund. Det tar på krafterna att busa. Lite senare i eftermiddags kom Knappen, Dagismatte & Vildhusse på kaffebesök. Det blev nog helgens mest stillsamma påhälsning faktiskt! Sedan blev det en skön skogstur och kvällen har varit stillsam här. Tror jag får ta igen mig på Dagis imorgon efter helgens härjningar. Men först sovmorgon med Matte för hon börjar sent imorgon. Tyvärr jobbar hon ju sent också. Men mig går det ju ingen nöd på!

Nä, nu blir det ut på nattrunda i trädgården och sedan bums i säng! Om man ska sammanfatta helgen blir det ett ord nämligen TOPPENKUL! Det kompenserar med råge förra helgen som var ganska händelselös för mig. Matte hade tänkt vi skulle träna lite lydnad också idag men det smög sig för jag var helt enkelt för trött. Men det blir väl i veckan iställer. Det är tur det finns måndagar när man kan vila upp sig, i alla fall om man är fyrbening.


Vilken dag!!!

Igår började dagen med sökträning i Furet. Vi var fyra tappra ekipage som kom i det underbara vädret. Det var Matte & Jag, Heléne & Zico, Roland & Bessy och Karin & Roland. Det blev en väldigt rolig träning. Jag var alldeles slut efter mina vändor i skogen men allt gick jättebra och jag fick så mycket beröm. Och figgarna var så himla roliga, de lekte med mig allihopa och var ena jäklar på att kampa. Särskilt Roland som inte har varit med förut under min korta tid i sökgruppen var en hejare på att leka. Ja vilken toppenträning. Ibland fick jag se när figgarna sprang ut, fast sedan vände Matte bort mig så jag visste inte var de hade gömt sig och ibland fick jag inte se alls. Heléne fick mig att hoppa högt när hon hade rullat ihop sig i ett vitt lakan och plötsligt flög upp och slänge iväg lakanet. Jag studsade bakåt några meter men sedan skuttade jag lika snabbt fram igen.

Efter träningen åt tvåbeningarna mumsiga vaniljhjärtan som Roland bjöd på. Vilken kille, som han tar hand om tjejerna på Alla Hjärtans Dag. Jag tog igen mig i bilen en stund innan det var dags för lite rast med Zico-Bus på golfbanan. Vi hade lajbans riktigt lajbans jag och ZIco. Nåja, ända tills jag snodde hans boll som han gick och dängde med i ett snöre. Han ville nog leka med den men så blev han ifrån sig när jag tog den (tror inte han räknade med att jag var så snabb). Då kom han flygande och kastade sig över mig och där låg vi i en stor röra och brottades om bollen. Under tumultet råkade jag komma i kläm och pep till och Zico snodde tillbaka sin boll. Sen tänkte jag att det var bäst att han fick ha sin boll faktiskt. Jag är ju van vid att kunna sno allt Wallander har utan att han tar det tillbaka. Men Zico var lite mer mån om sina saker. Nåja, den som ger sin in i leken får leken tåla. Det var jätteul i alla fall på golfbanan fast Matte och Heléne råkade gå fel och såg inte att det stod golfare och slog bollar. De blev nog rätt sura på våra förvirrade mattar som snabbt retirerade.

På vägen hem handlades det och när vi kom hem dröjde det inte länge förrän Wallander kom med både Mor och Far. Toppen! Jag tog till mina sista krafter och busade med Walle i trädgården och sedan gick vi en lång runda i skogen allihopa.


Skutt!


Fint med snö i skogen!Mer snöboll! Mer snöboll"

När vi kom hem igen blev det lite mys framför brasan innan maten. Då fick jag en Alla Hjärtans Dag present av Wallander. Leveransen var den finaste tänkbara.Jag fick en stor påse hundchoklad och ett jättesött kort med rosor på. Där stod det:
"Rosor och chokla visst är det väl det man ger sin älskade på alla hjärtans dag. Puss på dig från Wallander"

Tack så mycket Walle och tack för en toppenkväll. Tyvärr var jag så trött så efter grisörat deckade jag i sängen medan tvåbeningarna åt. Fast just innan gästerna åkte hem så fick jag lite ny energi och jag och Walle tog några varv till i trädgården. Men både jag och Matte var trötta sedan så något bloggande blev det inte utan vi somnade tidigt.

En vinterdag...

Här kommer en del bilder från idag, Matte har skärpt till sig och haft kameran i högsta hugg...


Morgonspring i trädgården


Blek morgonsol...


Tunnelseende...


Meditation...


Full fräs på fältet...


Hej hopp...


Lilla jag i storskogen


Posthund...mitt nya extraknäck!

Idag har jag också haft turen att hitta en hundralapp i snön som någon hade tappat. Tur jag hittade den, annars hade den ju blivit översnöad och gått förlorad. Jag ska köpa födelsedagspresent till min kära Dagismatte för pengarna! I förra veckan hittade jag ett retrieverkoppel i skogen. Det är faktiskt lönsamt att hålla ögonen öppna och nosen påslagen!

Ikväll har vi varit i Lomma och tränat. Där var också Wallander och Helene. Kul var det att träna ihop. Matte var lite påhittig och gjorde några nya övningar och det gillar jag! Efter träningen fick jag och Walle dra några repor i skogen och sedan fick vi vänta i bilarna medan tvåbeningarna var på möte.

Det har varit en bra dag tycker jag! Synd att Matte ska jobba imorgon men sånt e livet. Och snart är det helg!

På span i vinterlandskapet

I morse hade jag världens bästa chans att se om Mården hade tassat runt i trädgården medan jag sov. Det var nämligen ungefär en decimter snö ute. Men trädgården låg helt orörd. Inte ett enda spår fanns där. Vid det här laget känner jag mig ganska säker på att Mården har flyttat till lugnare trakter. Inte ens en pippi var där spår efter så ryktet har tydligen spridit sig att jag har flyttat in.

Imorgon ska vi ta lite vinterfoton, det är så vackert i skogen nu. Jag har varit ute och rullat mig en massa och lekt i snön när Matte var på jobbet. Imorgon är hon ledig. Härligt, härligt. Sista dagen på länge hon är ledig mitt i veckan. Det gäller att njuta. Matte har lite ont i ryggen sedan helgens arbete och hon säger att den bästa medicinen är att gå mycket. Det låter som att jag kan se fram emot en långpromenad imorgon!

Vintrigt men hopp om vår

Idag började Matte senare men jobbade följaktligen också längre. Fast det var väldigt skönt med sovemorgon och en härlig promenad sedan. Vi passade på att ta foto på bergskedjan med ved.


Imponerande, eller hur?!

På promenaden hittade jag en mysig färsk hög med hästbajs som jag djupdök i. Matte märkte det inte först, fast jag såg att hon tittade på sina kängor så hon kände nog att det doftade och så trodde hon väl att hon hade råkat trampa i något. Men snart nog började hon misstänka mig. Men det blev en trevlig tur ändå.


På promenad. Inväntar Matte i en korsning för att kolla var vi ska ta vägen. In i skogen eller upp till Dagis?

När vi kom hem hällde Matte en massa vatten över mig utanför dörren. Taskigt tycker jag. Tur att det inte blev några pinsamma bilder.

Under eftermiddagen har det kommit en del snö. Jag har varit ute och rullar mig och haft kul. När Matte kom från jobb för en stund sedan gick vi en kvällsrunda. Nu är det snart sängen som gäller.

Till sist en vårbild från vårt kök. Visst känns det som att det snart kan vara på gång? För blommorna kommer utifrån, de har bara fått lite extra värme inomhus.


Äntligen klart

Matte jobbade med vedklyveriet till strax efter klockan sex. Då längtade jag verkligen efter att hon skulle komma in till mig. Men jag hade sällskap av Knappen och Dagismatte så det gick ju inte precis någon nöd på mig. Vildhusse kom också in vid sex snåret men bara för att pausa. Det fanns mer ved att klyva men Matte skulle ju ut med mig och sedan samla ihop sig lite inför en ny vecka så Vildhusse var så ädel att ta sista köret själv. Han höll på till halv nio och för en halvtimme sedan åkte han härifrån. Han var väldans trött efter allt jobb. Även Matte är rejält mör. Det har varit en slitsam helg. Tur det bara är en engångshändelse. Men jösses vad ved det blev. Ska ta ett kort på vedberget vid tillfälle. Ja, det är nästan en hel bergskedja! Den där som hyrde ut klyven gjorde nog ingen bra affär på det för den har blivit rejält sliten i helgen och behöver renoveras.

Tyvärr är det ju jobbedags för Matte imorgon igen. Men på torsdag är hon ledig och på tisdag jobbar hon tydligen senare och då börjar hon inte förrän halv tolv. Det låter sovmorgon i mina öron. Så helt hopplöst ser det inte ut. Och så kommer en ny helg sedan, utan vedklyvning!

Mot sängen. Jag är också trött. Det har varit mycket utevistelse i helgen. Tre märgben har jag hunnit med, många små paket med kex i, två grisöron light, lite annat smått och gott och så har det promenerats mycket. Idag var det jakt här också, mycket att hålla reda på. Jag skällde som bara den när jag kom ut i trädgården och såg en massa människor utanför tomten. Matte försökte tysta ner mig men det gick inte så bra. Folk ska minsann veta vem som bor här!

Ved ved ved

Det jobbas med vedklyvning från morgon till kväll, förvisso med pauser. Matte och jag måste ju gå ut och det ska ätas och fötterna ska värmas etc. Dagen idag har sett ut ungefär som igår. Mig går det absolut ingen nöd på. Värre är det med Matte tycker jag det låter som. Hon är allmänt ledbruten och ryggen är så trött så trött. Ändå har Vildhusse lyft de tyngsta bitarna upp i klyven.

Jag utlovade ju lite bilder från arbetet och här kommer några.


Närmast ligger stubbarna som ska klyvas. Vid maskinen står Vildhusse och bakom honom är det färdig ved.Vildhusse lyfter upp en jätte jättetung bit.


Så här ser det ut på nära håll när stubbarna klyvs.


Även Vildhusse kan bli trött! Matte håller i kameran därför är hon inte med på bild men hon såg minst lika sliten ut.

Det blir tidigt i säng i kväll, det kan jag lova. Även jag är trött. Det blir mycket utevistelse och promenader både med Matte och Dagismatte.

Annorlunda fredag

Vi gick upp ganska tidigt för att vara lediga men ändå inte alls så förfärligt tidigt som när Matte jobbar. Strax innan nio åkte vi till Dagis, jag blev lämnad hos Dagismatte och vedklyvningen tog sin början för Matte och Vildhusse. De jobbade fram till lunch, då kom det och käkade. Sedan drog jag och Matte ut på promenix och kom hem till oss lagom vid tvåsnåret. Då fick jag märgben och låg i trädgården länge och väl medan vedklyvningen fortsatte. Men så småningom tog ju märgbenet slut, då var jag lite missnöjd en stund för Dagismatte dröjde lite. Hon behövde köra några ärenden men så småningom dök hon ju upp och då blev det genast bra. Hon stekte lever åt mig och Knappen i Mattes kök och vi stod där som två tända ljus och väntade på maten. När Matte kom in och jobbet var avslutat för dagen blev det pannlampstur i skogen. Nu har vi strandat hos Dagis igen för att äta middag här så jag lånar Vildhusses dator och bloggar från.

Jag ska ordna med bild på vedklyven och vedberget imorgon tänkte jag så ni får se hur det går till! Det blir jättemånga vedpinnar, Matte säger att det kommer att räcka i flera år när det är klart.

Äntligen träning

Förra veckan lyste Lomma träningen med sin frånvaro eftersom Matte redan då var krasslig. Idag var hon på bättringsvägen och den utlovade turen blev av.

Idag höll vi oss nära alla andra ekipage och tränade. I början glodde jag mest på de andra och mindre på Matte men efterhand blev det lättare att fokusera på Matte och strunta (nåja, kanske lite överdrivet) i de andra. Vi tränade lite allt möjligt och jag tyckte det var himla skojigt. I slutet kom Carina och hjälpte oss med lösrulleträningen lite också. Även det gick bra och vi avslutade med en platsliggning. Jag halvsatte mig upp först för jag blev lite orolig men Matte kom tillbaka och jag lade mig igen och blev omklappad och lugnad och sedan gick det bra. Matte kom in till mig då och då och berömde och gav mig godis och sedan gick hon iväg lite igen. Det fungerade bra och vi var båda nöjda och glada när vi avslutade träningen. 

Ja, det var minsann tur det blev träning ikväll för i helgen blir det inga utflykter :( Det är nämligen så att Matte och Vildhusse ska klyva ett stort berg med ved i helgen. En vedklyv har hyrts i dagarna tre och då får de ju se till att få färdigt. Matte är ledig från jobb imorgon så de startar redan då. Jag tycker det verkar trist och jag tycker det är jämmerligt att det inte blir någon träning men ibland får man helt enkelt foga sig. Men ved är bra att ha och det blev ju hur mycket som helst av de där träden som sågades ner runt nyår. Matte har utlovat märgben och godis om jag är snäll. Jag ska vara med Dagismatte på förmiddagarna och på eftermiddagarna ska jag gnaga märgben och patrullera trädgården så att mården håller sig borta och sedan kommer Dagismatte upp till oss för att fixa fika. Mitt på dagen blir det paus för mat och promenad. Och något lite träningsaktigt borde vi väl kunna hinna med mellan varven.

Håll truten Matte

Det är inte ofta man får säga så till sin Matte! Men ikväll får jag för Mattes röst är alldeles kass. Hon har ju svårt att hålla tyst men nu får hon faktiskt skärpa sig. Ok, jag förstår att det är svårt på jobbet men hon får ju ändå försöka. För hur ska det annars gå? Jag förstår ju henne bra men andra har vissa problem att höra. Tur att man inte pratar så mycket med patienterna där hon är just nu. De (patienterna) sover visst mest hela tiden (också ett märkligt ställe).

Annars en helt vanlig tisdag. Dagis på dagen, hos mig och Matte på kvällen. Båda ställena lika bra fast på olika sätt. Jag längtar till våren för då får jag vara ute i trädgården på Dagis själv. Det får jag inte nu nu, jag måste ha övervakare med så att jag inte gör något oförsiktigt. Tror det har med isen på dammarna att göra. Jag tycker det är så attans kul att gå på isen. Dagismatte tycker inte det är kul...Bäst man gör som Dagismatte säger för det är hon som delar ut mat :D Och så vill jag ju inte oroa henne.

Nysförbud

Matte var inte så pigg i morse. Ändå gick vi till sängs väldigt tidigt igår. Men trots att hon lät som en kraxande kråka när hon försökte prata så masade hon sig iväg till jobbet. Jag hade det bra på dagis som vanligt men till min stora glädje kom Matte en timme tidigare från jobbet. Det visade sig att hon hade råkat nysa inne på en operationssal. Då blev hon snabbt erbjude att gå hem tidigare för tydligen är det inte alls populärt att vara förkyld på såna ställen. Jag tycker att Matte borde nyst långt tidigare för då hade hon kanske kommit hem till mig redan efter halva dagen. Här får hon nysa hur mycket hon vill (fast hon nyser knappt, det måste ha varit enda gången på hela dagen på jobbet). Däremot låter hon väldigt lite och när hon väl låter så är det knappt begripligt.

Jag kanske ska skicka med Matte en liten fjäder imorgon så kan hon nysa med hjälp av den vid lämpligt tillfälle och sedan susa hem till mig. 


Söndagsträning på Ängshög - uppdaterad

Idag var det stor samling på Ängshög hos Berit och Vira. Det var många Anthriscusar och så jag då som ju hänger med på ett bananskal sedan jag var liten.

Dagen började med att vi tittade ut och då låg det en hel del snö på marken. Men vi trotsade vädrets makter och begav oss iväg. I Malmö fiskade vi upp Walle med Mor och Lillmatte. Vägarna var helt ok och som vanligt var vi alldeles för tidiga när vi kom fram. Men det visade sig vara busbra för jag och Walle fick springa av oss en del överskottsnergi. Det var faktiskt dagens höjdpunkt om man nu ska vara helt ärlig. Träna är kul men springa och busa är bäst. 

Så småningom dök alla upp och träningen startade. Vi gick till den "nedre" hagen, där blåste det lite mindre men det var ändå bistert. Vi startade med en lång walk-up där vi gick på led och så kastades dummiesar och man fick hämta en och en och man visste inte på förhand vem. Det var lite allmän oreda med leveranserna både här och där (även hos mig) men det var inga sura miner för det.

Sedan blev det träning med vilt. Jag drattade en del med pippisarna och Matte gapade lite. Det var dumt av henne för då blev rösten ännu sämre. Till sist kunde hon inte säga så mycket längre och då fick jag arbeta på mitt sätt i lugn och ro.
 

Jag har full koll på en dummy. Matte har full koll på mig.

Lite andra övningar blev det också innan tvåbeningarna tyckte det räckte. Har en känsla av att det var snön och kylan som satte stopp för vår framfart för tvåbeningarna ville in och värma sig. Jag var också ganska kall och tassarna var fulla av snö så det blev rengöring och sedan täcke på och in i bilen. Där värmde jag och Wallander varandra och hade det mysigt medan tvåbeningarna smörjde kråsen inne hos Berit. Det var tydligen trevligt och gott för de verkade så nöjda när de kom ut igen.


Så här mysigt var det inne hos familjen Hansson

Träning tar på krafterna och sedan vi gått ut och jag fått mat har jag mest vilat. Mattes röst är helt kass och det snörvlas en del. En hel massa människor har ringt ikväll och undrat om de har kommit fel när Matte har svarat för hon låter faktiskt mest som en kråka. Hon säger att vi ska lägga oss om bara en liten stund. Det kan nog vara vettigt.

Bilderna är lånade från Wallanders blogg och tagna av Lillmatte Frida.

RSS 2.0