Krasch bom bang

Sökträning i Lommaskogen var det på schemat ikväll. Matte kom faktiskt i god tid från jobbet och vi hann in om Satchmos för att shoppa en nya leksak till min träning. Sedan i rask fart till klubben för att hämta Mattes nya klubbväst. Allt gick fint ända tills vi skulle köra, då såg inte Matte att det hade parkerat en bit bakom henne och krasch sa det när hon backade. Turligt nog så blev inte den andra bilen alls skadad och vår fick en liten buckla baktill som inte syns mycket och som säkert går att fixa vid nästa service utan alltför stort hål i plånboken. Och annars får det vara så för så mycket som Matte kör lär det inte vara den lilla bucklan som avgör bilens livslängd. Men jösses vad vi alla blev skrämda, inte minst den stackaren vars bil råkade stå i vägen för Mattes framfart. Matte har meddelat att hon inom det snaraste ska tvätta bilen så att hon ser genom rutorna för att undvika fler missöden.

Sökträningen blev också full av oväsen för det åskade som bara den när jag var ute och letade figgar. Men inte lät jag mig hindras av lite oljud. Jag hittade mina figgar och hade god fart men det var så förfärligt varmt att jag orkade inte så länge. Efteråt satt det fint med en skål vatten!

Idag var Ann & Elliot också med och testade på sök! KUUUL att min busbästis kanske vill börja hänga med på träningar framöver! Han får låna alla mina prylar men söktäcket får visst spännas in lite om magen när han ska ha det...

Efter träningen hängde vi med hem till Elliot och där fick vi busa av oss i trädgården. Nu är jag trötter och ska tassa i säng och dra Matte med mig för hon gäspar också!

Envisa Mattar...

...och envisa Flattar!

Igår kom Heléne och Zico hem till oss för att spåra och busa. Vid tiosnåret dök de upp och redan då började det bli riktigt varmt. Spåren gicks ut och tillbaka kom två svettiga och trötta Mattar. Så fick Zico och jag leka medan spåren låg till sig. Matte passade på att grädda rabarberpajen som skulle ätas efter spårandet. Men den hann inte bli klar tills det var dags för mig att spåra så den fick stå kvar i ugnen på låg värme och så fick jag förmaningar om att spåra ordentligt så att inte pajen blev bränd. Vilken press alltså! Är det verkligen okej att göra så???

Spåret gick bra. Jag var ute på några små utflykter i väldoftande färska viltspår men jag hade faktiskt koll på var jag skulle hela tiden. Pajen var i fint skick när vi kom tillbaka (puh vilken tur). Sedan var det Zicos tur och även han spårade bra men även han tog sig en liten utflykt i viltspårens värld.

Efter spårandet var vi alla helt färdiga av värmen. Matte och Heléne fikade och sedan bar det av ner till sjön. Där blev det såklart bad! Bryggorna var upptagna men vad gör väl det när man hittar fina badplatser längs sjön?Aaaahhhhhh....


Mmmmmm....


Plurreliplurr


Plaskeliplask

När Heléne och Zico hade åkt hem var både jag och Matte rätt färdiga av värmen. Matte hamnade i vilstolen i skuggan och där somnade hon en stund. Jag kollade till henne så att allt var väl med en slick och sedan somnade jag också bredvid stolen. Något trädgårdsarbete blev det inte direkt och tur var nog det annars hade Matte blivit en våt fläck. Men vilken tur jag och Zico har som har så envisa Mattar. Hade man haft otur kunde ju en sån varm och solig dag varit helt händelselös men nu blev det spår, bus och bad. Toppen!

Barnpassning

Igår vid ettsnåret så kom nästan hela Familjen Lindeblad hit. Det var bara Sara som fattades. Men ganska snart åkte de tvåbenta ur familjen iväg och Wallander och Beck lämnades kvar. Anders, Helene och Frida skulle nämligen åka på något så märkligt som en konfirmation och då kan inga hundar följa med. Så Wallander och Beck inkvarterades här under dagen.

I början var jag lite avvaktande till Beck, vi känner ju liksom inte varandra. Walle tyckte det var lite jobbigt att bli bortlämnad med lillebrorsan men efter en stund glömde han bort att Mor och Far hade åkt och vi busade och myste. Fast Beck kom hela tiden så det var svårt att hitta tid för oss själva. Efter några timmar lekte jag faktiskt lite med Beck själv, han var faktiskt rätt rolig men väldigt intensiv!

Beck sov knappt någonting medan han var här. Till slut gick han nästan i kors så trött han var. Allt var spännande och han bara kunde inte koppla av. Walle hade det inte heller lätt för han skulle ju hålla reda på lillebrorsan och så ville han ju ändå umgås med mig lite.

Det blev såklart en hel massa bilder på Beck men det är väl okej, han är ju faktiskt rätt så rolig och söt!


Här ligger vi alla tre i skuggan!


Det grävdes flitigt både under cypressen och i sydvästra hörnet av tomten där det är vildvuxet.


Vi busade lite inomhus också. Stackars Walle, han har det inte lätt med den där lille igeln ovanpå!


Här sitter Beck och studerar hästarna ute på ängen. Fullt fokus!


Närbild på den lille krabaten!


Så tankfull man kan se ut!


En stund senare grävde Beck sig en mysig håla i rabatten.


Äntligen fick han lite ro....men det varade inte länge.


Vid hjärtat går också bra att ligga. Skuggigt och skönt!


Fast mest vila blev det nog på badrumsmattan medan Matte duschade.

Ja, lille Beck var allt trötter när han åkte hem. Jag tror faktiskt vi alla var trötta! Jag orkade knappt upp i morse och jag har hört via Matte att Walle och Beck sov länge också.

Det var kul med besök och jag tittade långt efter bilen när de åkte hem. Beck får så gärna komma igen så ska jag lära honom mer om att bo på landet, men jag får ha lite paus emellan gångerna så jag hinner vila upp mig! Och Walle, du kan väl komma ut någon gång själv också så vi får leka och rå om varandra som vi alltid har gjort!

Bus bus bus

Idag kom Elliot på besök med Matte Ann. Matte säger att jag och Elliot är de värsta busprickarna i sju kyrksocknar. Vi är helt hänsynslösa enligt Matte när vi härjar och det kan ligga något i det. Vi glömmer liksom allt annat och hänger oss åt buset.

Först härjade vi i trädgården. Sedan tittade vi på när det kom en massa material till takläggningen som lastades av i trädgården med hjälp av en lyftkran. Mattes bror Linus som ska chefa för takbytet stod och dirigerade pallarna dit de skulle.

När allt lasteri var klart blev det en tur i skogen, närmare bestämt runt Ekholmssjön. Det var härligt med svalka i sommarvärmen. Matte har faktiskt börjat bli riktigt duktig på att ta med kameran så här kommer en hel drös med bilder från turen.


Elliot i högt gräs...


Sölkorvar...jag är först på bryggan.


Och först i plurret...mitt lilla huvud sticker upp en bra bit ut. Elliot funderar över om han vågar hoppa från bryggan.


En uppmuntrande puss till Elliot att snabbt komma i plurret!


Två glada flattar på en brygga!


Lilla jag bland näckrosorna


Att hoppa eller inte hoppa....det är frågan...


Men hoppa UPP är Elliot väldigt bra på. Mycket bättre än vad jag är, för jag tycker det är läskigt att vara högt upp.


Rulla sig i löven är Elliot bara bäst på! Ingen annan kan som han!


Dragkamp är vi ungefär lika bra på...


Därför gick pinnen av på mitten. Så synd!

Efter en härlig skogstur var det dags för Elliot att åka hem. Han ville inte hoppa in i sin jättefina nya bur så jag tänkte att jag fick hjälpa honom lite på traven. Och mycket riktigt, när jag hoppade in kom Elliot sättandes och var inte längre nödbedd.Efter att Elliot hade åkt fick jag allt ta igen mig en bra stund medan Matte gick löst på en rabbat som har varit alldeles igenvuxen. Sedan blev det skogstur och grillning med Dagismatte och Vildhusse. Nu är det sängen som gäller för imorgon ska Wallander och Beck komma hit. Då gäller det att vara utvilad!

Blått & blött

Det har varit bad mest hela dagen! Nåväl, första omgången blev vid ettspåret. Då hade jag väntat på Matte en lång stund medan hon grejade med olika saker. Ett märgben hann jag också med att rensa. Men vid ettiden åkte vi iväg till samma fina badsjö som igår. Himlen var blå, vattnet var blått och härligt svalkande. Även idag blev jag väl rastad. Tyvärr lyckades Matte förirra en av min vattenleksaker in bland strandvegetationen. Vi letade och letade, utan resultat. Kanske hittar vi den nästa gång vi är där.

Medan Matte åkte några ärenden under eftermiddagen var jag med Dagismatte och Vildhusse. Självklart badade jag i dammarna. När Matte kom och hämtade mig meddelade hon att vi skulle träffa Wallander med flock ikväll. Hurra. Jag lade mig i väntläge och ganska snart var det dags att åka iväg för att möta upp dem. Vi skulle nämligen till scoutstugan vid Yddingen och just det....BADA.

Här kommer nu en fotokavalkad från kvällens promenad och bad....


Mycket spring i benen... i mitten lille Beck.


Han är rätt snabb för att vara så liten...


Sara & Beck


Wallander och jag busar.


Vi smider planer alla tre...


Högsta tillåtna hastighet för valp!


Walle och jag med krabban.


Blått blått blått...Beck i bärtagen!


På upptäcksfärd!


På hemväg....valp batterierna tog slut.


Och till sist tog mina Duracellbatterier också slut!

Och det var allt för ikväll. Nu väntar sängen!


Slutet gott allting gott

Igår blev det lite konstigt. Vi sov länge, sedan gick tiden jättefort tills Yster skulle åka. Vi körde henne till tåget och vinkade av med tårar i ögonen. Men vi ses om bara lite drygt en månad igen så det gäller att inte deppa ner sig.

Sen åkte vi till en badsjö och där fick jag simma. Så himla skönt var det. När vi kom hem var det egenligen meningen att Matte skulle jobba i trädgården men hon fick en sån otäck huvudvärk. Hon var alldeles ur funktion, ja jag blev faktiskt lite orolig att sökträningen skulle gå om intet. Matte låg på sängen och sov mitt på ljusan dag, en mycket mycket ovanlig syn. Till slut väckte jag faktiskt henne och med lite pust och stånk bar det iväg till Lomma. Där blev det sökträning som planerat. Jag kom ihåg att ta min fasterulle alla gånger utom en och det var mest glada tillrop och nöjda miner.  Matte var lite zombieaktig men det gjorde inget. Jag kan springa så bra utan henne! Men tack och lov så lugnade huvudet ner sig och hon behövde inte kräkas i buskarna utan klarade sig fint under kvällen. Vilken tur att vi åkte och tränade trots allt.

Morgonspår

Igår började vi dagen med ett spår. Snabbt åkte jag ur huset för att inte väcka Yster. Efter morgonturen fick jag vänta i bilen en stund medan Matte trampade ut spår. Det visade sig vara samma spår som Zico gick för ett tag sedan. Kuligt var det. Lite hastig var jag i början för jag var så laddad men jag lugnade ner mig sedan och då blev Matte nöjd.

Efter spåret blev det märgbensgnag medan Matte slet med gräsmattan. Fint väder var det också. Perfekt för att ligga och vila under cypressen.

På kvällen var det meningen jag skulle blogga men se datorn var upptagen och sedan blev jag trötter och somnade.

Idag åker Yster norrut igen. Trist men inget att be för. Vi ska åka upp till henne när Matte har semester i slutet av juli. Det är faktiskt bara en månad dit nu!

Glädje och sorg...

...men mest glädje såklart!

Igår kom Syster Yster och hon blev varmt välkomnad av mig.Dagen gick faktiskt ganska snabbt trots att Matte var på jobbet. Jag badade, svansade, gnagde märgben, var på promenad och busade med Yster.Matte kom först vid halv elva tiden på kvällen och då var hon väl lite lagom mör. Så småningom kom vi iväg hem till Solgläntan för lite välbehövlig sömn.

Idag började vi med morgontur och så körde vi och handlade lite. Matte schasade ut mig ur huset direkt för att jag inte skulle väcka Yster. Men jag ville ju väcka henne! När vi kom tillbaka hade jag laddat och jag lyckades alldeles utmärkt med att få ner henne från ovanvåningen snabbt!

Dagen har bara runnit iväg. Den ljusaste dagen på hela året. Det sorgliga är såklart att det går mot mörkare tider från och med imorgon. Och så åkte Medicinpinnen hem idag. Men annars är allt glatt. Matte är ledig från jobb i veckan och det är ju toppen. Och även om det går mot mörkare tider så är det faktiskt långt till dystra novemberdagar och mörka vinterkvällar!

Sökträning i Furet

Igår tränade vi sök i Lommaskogen. Matte var sen från jobb och sliten och stressad när hon kom men när hon väl fick komma ut i sökrutan och springa av sig lite jobbfrustration så blev hon rätt nöjd. De andra hade redan hunnit köra igång när vi kom så jag fick vänta i bilen medan Matte figgade till Zico. Men det blev ingen värst lång väntan innan det blev min tur.

Tvåbeningarna har många trix för sig för att få mig att göra som de vill. Och det funkar visst ganska bra för de var såååå nöjda. Det roligaste var nog Carinas min när hon insåg att hon glömt min lösrulle. Men vad göra? Jag kan ju inte komma in tom-munnad till Matte så jag tog helt enkelt min rulle om halsen. Matte såg ut som hon skulle tappa hakan, det var rätt festligt. Sen fortsatte jag med min "fasterulle" av bara farten förutom sista figgen. Då var jag trött och glömde vad jag skulle göra men när jag fick en leksak av Heléne i munnen så kom jag på att jag skulle in till Matte.

När vi var klara åkte jag in i bilen för då skulle tvåbeningarna fira Rolands tillfrisknande med champagne och blommor som Rolle hade tagit med sig. Matte blev alldeles rörd. Men mitt i skålandet så såg både jag och dom en hare som kom springande i högsta tillåtna hastighet för hare. Efter den kom en hund som faktiskt impade på mig när det gäller hastighet. Det var en rysk vinthund som hade tagit sig en liten svängom från sin husse. Vilken härlig jakt! Men hon blev infångad (ganska villigt) och leddes sen i koppel en bit och då kom husse springande. Så var det slut på det lila äventyret.

En viktig händelse igår var ju förresten Medicinpinnens ankomst till Skåne! Jag härjade en del med henne igår, ville leka såklart. Idag kommer hon upp till oss på Solgläntan. Matte är ledig och det ska fixas och grejas här hemma. 

Strandspring

Ikväll åkte vi till Lomma och tränade. Där träffade vi på Ann och Elliot och Pärla som är Lottas nya flattevalp och dessutom Becks syster. Hon var allt en tuff liten prinsessa. Rätt så rolig faktiskt!

Träningen gick bra men bäst av allt var att vi efteråt körde ner till havet med Ann och Elliot och tog en strandtur. Tyvärr hade Matte inte kameran med men jag och Elliot ägnade oss åt tångbad, vattenspring, sandfräsning mm. Jag rastade några lata ankor också. Fniss. Det var glest med folk där som tur var för vädret var kanske inte det bästa i tvåbeningstycke. Men jag och Elliot hade inga klagomål på det inte, vi hade det toppenkul!

När vi kom hem var vi ute en liten stund men vi blev helt anfallna av svarta äckliga små flygfän som kallas knott och som bits som f-n rent. Så det blev en snabb reträtt in i stugvärmen och nu känner jag mig alldeles lagom färdig för sängen!

Underbara sommarkvällar

Visst är det underbart med ljusa ljumma sommarkvällar. Som gjorda för sena kvällsturer, titta på solnedgången över lilla sjön här intill, vada ut till magen och dricka och så tassa hemåt i sommarkvällen. Åh vad härligt livet är! Matte har sagt att vi ska försöka gå runt sjön varje kväll nu när det är så ljust ute. Det gäller att passa på.

Vi har haft en skön hemmadag. Började med sovmorgon ändå till klockan nio. Så underbart! Sedan omväxlande skogsturer och trädgårdsarbete. Jag fick grävfnatt i Mattes nyanlagda rabatt. Kunde bara inte låta bli. Jorden sprätte långt ut på gräsmattan, Matte ropade men jag var i trance och hörde inte alls.

Gräset har blivit klippt, kanterna ansande, ogräs rensat, blommorna ompysslade och hålorna som jag har råkat gräva i gräsmattan har blivit igenfyllda. Någon träning blev det inte idag men kanske skönt med en vilodag.

Nästa vecka blir en händelserik sådan. Tisdag har Matte lovat lydnadsträning i Lomma. Torsdag blir det sökträning i Furet. På torsdag kommer också Medicinpinnen ner på Skånebesök. Och hör och häpna, på lördag kommer Syster Yster! Tänk att vi har lyckats locka ner henne.

På lördag ska Matte tyvärr jobba men det händer ju så mycket annat kul i veckan som kommer så det får jag väl leva med. Fredag och söndag är hon ledig så det blir ändå som en vanlig helg.

Regnigt men roligt på Revinge

Matte var lite svår att få ur sängen i morse. Normalt är jag den sista som hasar mig ner på golvet men idag visste jag ju att vi skulle ut och spåra på Revinge så jag var faktiskt riktigt på hugget. Regnmolnen hängde tunga och redan när vi var ute på morgonturen så strilade det stillsamt. Och det fortsatte, fast bitvis var det allt anat än stillsamt regn ute på Revinge. Det blåste och regnet piskade en i ansiktet. Men vi hade kul ändå! En tapper skara samlades och spår traskades ut. Sedan fick jag vänta en i mitt tycke fruktansvärt lång stund innan det var dags.

Jag har aldrig spårat på öppna fält förut men det gick finfint. Bara i slutet som det strulade och det har Matte redan tagit på sig för hon hade lagt spåret olyckligt och dessutom så vände vinden så jag fick dofter från tredje sträckan och slutet och från ett annat spår intill också. Rena snurrevinden och omöjligt att reda ut vad som var vad. Men såklart hittade jag slutet ändå och idag fick jag strimlad stekt lever som belöning. Mums vad det var gott.

När alla hade spårat klart gick vi en runda med Heléne och Zico. Alla andra åkte hem men våra Mattar tyckte väl att de redan var så blöta så det kvittade. Vi gick en lång härlig runda och fick se "Huset som inte finns" och "Flaggstångshöjden" bland annat. Inte illa med rundvandring på Revinge! Jag och Zico sprang som tossingar, badade i vattenpölar, spanade efter kaniner och njöt i fulla drag. I slutet av turen avtog faktiskt regnet till tvåbeningarnas glädje.

Ja, det var en härlig förmiddag på Revinge. Där är härligt, så stora vidder. Visst gillar jag skogen men det omväxling är aldrig fel och det är härligt att kunna spana långt i fjärran och känna vinden i nosen. Hoppas vi får hänga med och spåra fler gånger där!

Resten av dagen har det varit umgänge med Dagismatte som är ensam med Knappen och nu säger Matte att hon ska pyssla här hemma men hon verkar rätt slagen så det blir nog en tidig kväll. Imorgon ska vi bara vara hemma. Ganska skönt faktsikt men jag hoppas det blir lite träning och inte bara trädgårdsarbete!


En fågel flög...

...till himlen ikväll. Snyft så sorgligt. En liten gulsparv var det. Jag hittade den på marken och den var skadad. Matte skrek på mig för hon trodde att jag hade gjort något dumt men icke! Jag påvisade bara att jag hade hittat den. Matte rusade till undsättning och stackars pippin kunde inte flyga och såg ut att må väldigt väldigt dåligt. Så Matte fick hjälpa den bort för hon tyckte det var hjärtlöst att lämna den att plågas. Men fy vad hon kände sig illa till mods när hon skulle avsluta livet för den stackaren. Jag blev också alldeles låg och tyckte det kändes skitjobbigt. Skulle jag inte visat att jag hade hittat den. Men det måste väl ändå vara bäst att den fick slippa ligga där i gräset och inte kunna flyga.

Vi fick lätta upp stämningen med att åka till Lomma och träna. Där var det inte så mycket folk men Matte och jag hade roligt med olika övningar. Sedan lite City Gross shopping på hemvägen och snabb plantering av några inköpta blommor. Nu ska vi hålla natt snart. Matte är trötter av sig för tillfället och jag är inte riktigt heller riktigt pigg. Matte oroar sig för att jag har smittats av någo otäck fästing som satt på mig förra veckan. Hoppas inte det. Kanske är det bara en tillfällig formsvacka.

Vildhusse har åkt till grannlandet Norge för att vandra i fjällen tillsammans med sin syster och Mattes äldsta syster (Medicinpinnen). Hoppas de har kommit fram tryggt till sin stuga och har det mysigt och skönt därinne.

Imorgon är det fredag och det innebär att helgen närmar sig med stormsteg. Vilken tur för Matte verkar tycka att jobbet är rätt så trist. Skönt med lite ledighet då. På lördag ska vi hänga med till Revinge och spåra. Ska bli toppen!

Spring och bus i ur och skur

Ikväll har vi haft besök av Elliot för det skulle vara tvåbeningskalas hemma hos honom och det är inte så roligt att vara med på. Man ska bara sitta fint, inte hoppa, ligga snällt, inte göra något busigt och det är ju jättesvårt när man är flatte. Så då fick Elliot komma hit istället.

Vi har utnyttjat tiden väl trots ruggigt väder. Först gick vi ut en lång runda med Matte. Hon tyckte att eftersom vi ändå blev blöta kunde vi lika gärna gå långt. Himla bra tanke tycker jag. Elliot och jag sprang som tossingar, såklart sprang Elliot allra mest. När vi kom hem fortsatte vi med trädgårdsbus. Det regnade mest hela tiden och Matte höll till i stallet en stund och sorterade men till slut blev hon frusen och vi gick in  en stund. Men jag och Elliot ville ut igen så vi fick härja en stund till. Men vid halv nio var det slut på utevistelsen. Matte tände brasa och slog sig ner i soffan. Elliot blev alldeles till sig och ville krypa upp men nix pix, där fick han tji. Inte ens jag får vara i soffan! Vi fick grisöra och levertuggpinne och för en halvtimme sedan ungefär blev Elliot hämtad. Hans Matte blev väldigt uppvaktad när hon kom för hon hade med både smörgåstårta och vanlig tårta till Matte. Den kalasade vi på när vi blev ensamma, Matte åt det mesta men jag fick smaka lite av smörgåstårtan och den var väldigt god!

Nu är Matte alldeles färdig för sängen. Vet inte varför hon är så trött. Inte kan det väl bero på mig och Elliot inte? Vi är ju små änglar, eller hur? Nä, det måste allt bero på hennes jobb! Hon har fått förfärligt kli i ögonen, jag tror hon har fått sjukhusallergi! Det kan bara botas med långa promenader och hundträning. Matte påstår att hon inte har hört talas om något sådant på sin utbildning och jag säger bara en sak: det är inte mycket vettigt de lär sig på så många år som det tar att bli läkare. Tacka vet jag vanligt hundvett, det kommer man långt med!

Det går vilt till...

...i min skog ibland. Jag är faktiskt riktigt trött efter helgens aktiviteter. Idag kom Wallander hit med Mor och Lillmatte och även Lillebror Beck hängde med. Det är allt en liten envis rackare han och när han inte får som han vill så jamar han. Ska bli spännande att se hur han tar sig. Han har redan blivit en smula större faktiskt jämfört med sist jag såg honom. Men han är en liten plutt ännu. Fast han tror han kan allt som vi stora kan. Jösses alltså...

Idag skulle det apporteras vilt minsann. Det låg fåglar på tining i natt och de fick följa med ut i skogen. Först fick Walle hämta in fem stycken, sedan var det min tur. Leveranserna var väldigt osäkra idag, fast Matte verkade inte bli så där särskilt sur faktiskt. Kaninen var äcklig som vanligt. Någon bra bild på mig blev det inte för jag släppte den ungefär varannan meter. Men Wallander höll bättre tag


Visst ser kaninen dö äcklig ut. Jag lovar att ingen tvåbening skulle vilja hålla den i munnen!

När vi hade härjat klart med viltet övergick vi till att träna med mina fina färgglada dummiesar.


Visst är dom tuffa?

Så kommer några bilder på lille knatten


Ivrig!


Uttråkad?


Wallander och Mor i vår grönskande trädgård.

Efter fika med jordgubbar åkte Wallander med flock hem igen och resten av eftermiddagen gick Matte mest och hängde med sitt värkande huvud och påtade lite i trädgården och med blommorna inomhus när regnet satte in. Ganska skönt att ta det lugnt faktiskt. Nu är helgen försvunnen och det är fem hela dagar tills det kan bli tal om helg igen. Suck. Men sån´t e livet. Lika bra att krypa till kojs med en gång!

Spårhunden rapporterar

Det här med att spåra människor är inte alls dumt! Jag börjar bli riktigt biten! Idag fick jag spåra Zicos Matte istället för min egen men det gick minst lika bra! Idag fick vi nämligen fint besök av Zico och Heléne vid tiosnåret. Spår traskades ut på direkten, Matte gick till Zico och Heléne till mig. Sedan fick vi göra uppletande medan spåren låg till sig. Jag plockade in sex stycken föremål och alla var nöjda och glada. Därefter var det dags för mitt spår som var riktigt riktigt roligt.

Efter Zicos spår som också gick riktigt bra så blev det lek och fika. Vi råkade ha sönder en leksak så den måste till kirurgen säger Matte. Det fixar hon förhoppningsvis så att den kan hänga med i svängarna igen.

Vi avslutade med promenix innan det var dags för besökarna att bege sig hemåt. Då gav vi oss också ut på en liten tur för att uträtta lite ärenden. Därefter blev det trädgårdsarbet, vilket jag tycker är rätt trist men jag vilade mig och gnagde märgben.

Ikväll blev det korvgrillning hos Dagis och mys framför brasan. Nu är vi hemma på Solgläntan och jag är faktiskt trötter efter dagens aktiviteter. Måste vila mig i form tills imorgon när Wallander kommer.

Sen kväll i Lomma

Ikväll hade vi jaktlydnadskurs del tre. Det var en del nya inslag blandat med sådant vi gjort innan. Fattar inte vad som ska vara kul med att inte få hämta någonting alls utan bara få gå fint bredvid. Men man kan ju inte begripa allt här i världen. I alla fall var Matte rätt trött och småsur när vi började men det bättrade på sig allt eftersom. När vi var klara ute i Furet blev jag installad i bilen en stund. Jag såg att Elliots bil dök upp och ut hoppade han. Så kommenderades han och Ann lite av Matte och tydligen fick jag inte vara med då :( Men sen släpptes jag ut och Elliot och jag drog riktiga rundor ute i Lommaskogen. Jag fick upp snus på en hare och rastade den lite. Matte blev purken men det var det värt. Jag blir så busig när jag är med Elliot. Mer än vanligt alltså!

Det blev en trevlig kväll i Lomma i alla fall. Nu ska det sovas och imorgon är det fredag och Matte ska vara ledig i helgen och det ska bli så sköööönt att rå om henne och få sova ut lite!

Sjung om studentens lyckliga dar...

Det var en lite konstig onsdagskväll ikväll faktiskt. Matte kom nästan lite innan jag väntade henne och vi åkte hem till vårt. Sen sölade Matte lite med att gå ut, jag började till och med bli otålig och skällde lite på henne. Men så plötsligt hörde jag en bil komma på uppfarten och vips så var Elliot och Ann här hos oss. Toppen! Det blev en lång busrunda i skogen. Elliot hoppade i en geggamojepöl och Ann var väl inte precis överlycklig. Men han fick åka med hem i den nya fina bilen ändå. 

Men sedan efter att Elliot hade åkt hände något skumt. Matte bytte till "jag får inte följa med" kläder och så lämnades jag på dagis. Fick med mig ett grisöra till mig och ett till Knappen så det var ju inte så tossigt. Men sedan dröjde det läääänge innan Matte kom igen. Hon var nämligen på studentfest. Wallanders Lillmatte Frida blev nämligen nybakat student idag och Matte var inbjuden för att fira. Självklart skulle hon gå, jag är inte sur för det men det är tur Matte inte har saker för sig på egen hand så ofta kvällstid för det blir så lite tid tillsammans. Men nu ska vi sova gott ihop och snart är det helg. 

Och sist men inte minst så får vi absolut inte glömma bort Wallanders Mor som fyller år idag på självaste Lillmattes studentdag! Massor med grattispussar från mig till både Helene och Frida!   


Glada överraskningar

Klockan halv tre idag trodde jag att jag såg i syne. Matte kom traskade emot mig på trädgårdsgången när jag satt vid jordkällaren och mediterade. Fast det var ingen synvilla utan det var en högst levande Matte som kom. Hon hade blivit friställd tidigare idag. Vilken toppenstart på hennes tid på medicinkliniken, semester igår och sluta tidigare idag. Det lär väl inte fortsätta så kan jag tro men vi njöt av eftermiddagen hemma på Solgläntan. Först slappade vi lite, sedan planterades det och sist klipptes hela gräsmattan.

Efter avslutat trädgårdsarbete så hände ännu en glädjande sak. Matte plockade fram några dummiesar och packade ner i en rygga. Den åkte med på promenaden som avslutades med träning. Hurra vad jag har saknat att apportera! Jag skötte mig riktigt bra enligt Matte och jag har fått löfte om att det ska bli av snart igen. Toppen!

Avslutar dagens inlägg med en bild på Gullefjun som jag fick av Zico igår när han kom.Natti-natti!

Kampen om krabban

Jag har en grön krabba som Zico blev alldeles betagen i. Han skulle ha den jämt jämt jämt igår. Tyckte gott han kunde dela med sig lite så jag gjorde ett tappert försök...


Hmmm....vilket håll är bäst att attackera från?


Yes! Jag fick tag om ena klon!


Men nej....det är Zico som har den och inte jag. Fy fabian vad dumt!

Men det är inte lönt att hänga läpp för en krabba. Så jag lät Zico ha den och roade mig helhjärtat ändå! 


Inga sura miner här inte!


Äntligen ledigt

Helgen var ju som den var. Jag hade det bra på Dagis. Matte svettades på jobbet. Men idag var det ledigt som gällde. Vi började med en härlig sovmorgon, morgonmys och allmän sölande. Sedan ut på promenix och det var ju väldigt varmt så det fick bli en sväng till Dagis för dopp i dammen. Efter det åkte Matte för att handla på plantskolan och jag svansade runt med Dagismatte i trädgården. Efter bara en timme var Matte tillbaka och så drog vi hem till vårt. Sedan höll Matte igång må ni tro. Mitt i solen stod hon och planterade och svetten lackade men det gjorde tydligen inget. Jag gnagde märgben i skuggan och sedan vilade jag mig. Skönt hade vi i alla fall.

Klockan sex kom Heléne och Zico. Egentligen var det tänkt att vi skulle spåra men det var ju rent för varmt så det blev en tur till Yddingen och badplatsen vid scoutstugan istället. Toppenkul hade vi. Jag lade beslag på Zicos bomerang och han på min gröna krabba. Jag visade Zico hur man hoppar från bryggan och till sist vågade han.

Matte hade ju ingen kamera men Heléne hade så vi inväntar badbilder på mailen. Efter nästan en halvtimmes plurrande bar det av tillbaka till bilen. Då hade Zico en konstig lek för sig. Han hittade en gammal plastflaska och han bar med sig. Så lade han den på stigen och så sprang han och gömde sig??? Tydligen ville han att Heléne skulle kasta flaskan. Måste erkänna att jag inte riktigt hajade det roliga men det kanske kommer ???

Kul var det i alla fall med bad och bus och rastning ikväll och nu är jag trött och färdig för sängen. Tyvärr är det slut på ledigheten för Matte så jobb väntar imorgon. Men nu är det bara fyra dagar tills det är helg så det ska väl gå fint.


RSS 2.0