Regnigt men roligt på Revinge

Matte var lite svår att få ur sängen i morse. Normalt är jag den sista som hasar mig ner på golvet men idag visste jag ju att vi skulle ut och spåra på Revinge så jag var faktiskt riktigt på hugget. Regnmolnen hängde tunga och redan när vi var ute på morgonturen så strilade det stillsamt. Och det fortsatte, fast bitvis var det allt anat än stillsamt regn ute på Revinge. Det blåste och regnet piskade en i ansiktet. Men vi hade kul ändå! En tapper skara samlades och spår traskades ut. Sedan fick jag vänta en i mitt tycke fruktansvärt lång stund innan det var dags.

Jag har aldrig spårat på öppna fält förut men det gick finfint. Bara i slutet som det strulade och det har Matte redan tagit på sig för hon hade lagt spåret olyckligt och dessutom så vände vinden så jag fick dofter från tredje sträckan och slutet och från ett annat spår intill också. Rena snurrevinden och omöjligt att reda ut vad som var vad. Men såklart hittade jag slutet ändå och idag fick jag strimlad stekt lever som belöning. Mums vad det var gott.

När alla hade spårat klart gick vi en runda med Heléne och Zico. Alla andra åkte hem men våra Mattar tyckte väl att de redan var så blöta så det kvittade. Vi gick en lång härlig runda och fick se "Huset som inte finns" och "Flaggstångshöjden" bland annat. Inte illa med rundvandring på Revinge! Jag och Zico sprang som tossingar, badade i vattenpölar, spanade efter kaniner och njöt i fulla drag. I slutet av turen avtog faktiskt regnet till tvåbeningarnas glädje.

Ja, det var en härlig förmiddag på Revinge. Där är härligt, så stora vidder. Visst gillar jag skogen men det omväxling är aldrig fel och det är härligt att kunna spana långt i fjärran och känna vinden i nosen. Hoppas vi får hänga med och spåra fler gånger där!

Resten av dagen har det varit umgänge med Dagismatte som är ensam med Knappen och nu säger Matte att hon ska pyssla här hemma men hon verkar rätt slagen så det blir nog en tidig kväll. Imorgon ska vi bara vara hemma. Ganska skönt faktsikt men jag hoppas det blir lite träning och inte bara trädgårdsarbete!


Kommentarer
Postat av: Zico-Bus

Tjena Lakkan!

Kul att jag fick visa dej "mina domäner". Jag brukar egentligen inte jaga harar, men det var lite roligare idag när du var med :D

Håller med dig - öppna vidder och djupa skogar - svårt att säga vad som är bäst. Omväxling förnöjer!

Ha en härlig söndag - hoppas det inte torkar upp så mycket att matte får för sig att klippa gräset :D

Tass&Kram

H&Z

2009-06-13 @ 21:40:54
Postat av: Wallander

Usch... har ni varit iväg i det kassa vädret som varit fram tills sen eftermiddag idag, men ni verkar ha haft lajbans i alla fall. Imorgon är det våran tur att bege oss ut, först är det jaktkursavslutning & sedan valpträff för LILLEBROR. Hoppas på lite bättre väder :-)



Hm, hur har ni kunnat se huset som inte finns, förklaring tack!

2009-06-13 @ 23:54:05
URL: http://wallander.blogg.se/
Postat av: Lakrits

Där fanns ett hus och då kallades stället för "Huset". Sedan försvann huset och då fick stället byta namn till "Huset som inte finns". Där är inget hus, jag kollades noga! Men man ser att där har funnits ett!



Det finns många roliga namn på platser både på Revinge och i Fulltofta där mina favoriter är "Dansebanan" och "Mörkrets Väg".

2009-06-14 @ 22:39:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0