Hastighetsrekord i märgbensätning

Matte påstår att jag slog hastighetsrekord i märgbensätning ikväll. Vi kom hem från promenaden vid halv åtta och då ville Matte städa och fixa lite i det som en gång var stall men som nu är förråd och verkstad. Jag såg väl lite besviken ut (är bra på den minen) och då hämtade Matte ett litet märgben som snabbtinades. Så fick jag det och Matte försvann in bland sina krukor och trädgårdsgrunkor. Men efter bara tjugo minuter stod jag vid grinden och det dröjde ytterligare lite innan Matte upptäckte mig. Märgbenet var alldeles slut och jag ville vara med Matte. Hon trodde jag hade lämnat benet oätet men icke, det var alldeles ekande tomt och rengnagt.

Eftersom mörkret var i antågande avslutade Matte sina bestyr och vi tittade till resterna av brasan ute i hagen. Vildhusse har nämligen eldat upp den sista högen med sly från trädfällningen. Nu när alla högarna är uppeldade har vi mycket finare utsikt! Tack kära Vildhusse för att du är hus och trädgårdstomte hos oss!

Oväntat besök...

...fick Mattes gammelmoster Göta ikväll. Matte och jag körde till Malmö vid halv åtta snåret för att hämta en jättefin korgstol för endast en hundring. Den ska stå i lilla gäststugan. Korgstolen bodde väldigt nära Göta så vi körde nästan förbi hennes "hus". Då kunde Matte inte låta bli att ringa och höra om hon ville ha besök av oss en stund. Det ville hon så och i en hast hade vi parkerat och var på väg upp till henne. Vi blev varmt välkomnade och jag fick några skivor medwurst och Matte te och fika.

För en stund sedan kom vi hem och då höll jag på att sätta igång larmet för jag hade brådis in och glömde att jag måste vänta på att Matte slår av larmet innan jag tassar in. Matte satte dock fram benet och fick stopp på mig i sista momangen så vi slapp höra tutandet och krångla med Securitas.

Nu ska vi strax natta oss. Imorgon kväll ska vi bara vara hemma och ha det mysigt.

Hemma

Det var en lite sorglig dag idag. Svårt att skiljas från Yster, jobbigt att se väskan packas. Vi låg alla i soffan i morse och gosade och det kändes tryggt och skönt men sedan kom uppbrottsstämningen snabbt och inkräktade på vår tillvaro. Men visst ville jag hem, det kan jag inte sticka under stol med. Fast jag vill ha allt....skogen, Dagis, Solgläntan, Mattes föräldrar, Matte, hennes systrar, mina kompisar. Men det går ju inte att ha allt på en gång och det är synd.

Vi var i god tid till stationen och det blev en liten fika innan det var dags att bege sig till tåget. Där var det stökigt värre med barnvagnar och folk som trängdes. Men jag och Matte kom på och vi vinkade förväl till Yster. Så installerade vi oss på våra platser och jag fick mitt grisöra. Matte lutade sig tillbaka i hopp om en lugn tågresa. Men icke. Strax efter avgång började en människovalp att skrika. Och den skrek hela resan mer eller mindre. Jag tänkte att den borde bli trött någon gång, själv skulle jag aldrig orka skälla i över fyra timmar. Men den vilade sig lite och kom igen sedan. Suck. Matte blev åksjuk också och mådde pyton ett tag. Jag försökte mest vila. En annan hund åkte med en bit också, men han gnällde bara mest hela tiden. Så någon vilsam resa var det inte och jag var mycket glad att gå av i Lund och hitta Dagismatte som troget stod och väntade. Sedan bar det av hem till skogen. Efter hälsingsceremonier, dammdrickning och lite mat hos Dagis bar det av hem till Solgläntan.

Nu har jag patrullerat trädgården, kollat in så den döda kaninen jag hittade i onsdags morse låg kvar på sin plats, skött magen, suttit och spanat lite och ätit en sen kvällsmat samt legat och kollat in brasan. Nu är jag definitivt redo för sängen. Hoppas Matte också är det snart. Grejorna är uppackade och ordningen återställd. Nu dröjer det nog ett tag tills nästa Stockholmsbesök. Istället väntar vi ivrigt på att Yster ska komma ner! Men först kommer Medicinpinnen. Redan nästa helg anländer hon till Skåne och hon stannar ett bra tag tydligen. Det ser jag fram emot!

Tack Yster för besöket hos dig i storstan. Vi har som vanligt haft det bra och blivit mycket väl omhändertagna! Många pussar till dig och hoppas vi syns snart igen!

Sommar sommar sommar...

Igår var det faktiskt en ganska lugn dag. Vi gick en runda i skogen, Matte lagade våfflor (jag fick smaka två) och vid fyratiden gav sig Yster av för ett jobb. Men då kom Medicinpinnen istället och umgicks på kvällen. Vid tio åkte hon hem och det kändes ledsamt när vi skiljdes åt vid t-banan. Mitt i natten kom sedan Yster hem igen och då fikades det naturligtvis.

Idag är det en stor dag för har det blivit sommartid! Matte har ju längtat ända sedan det blev vintertid.Och snart bär det av söderut för oss igen för i eftermiddag åker vi hem till Skåne och skogen. Det har varit en mycket trevlig vistelse här men visst är det alltid skönt att komma hem.  Vi har hört rapporteras att det våras rejält nu i Skåneland.

Jag rapporterar om hemresan sedan.

Tass & kram

På upptäcksfärd

I eftermiddags bar det av till Barkaby flygfält. Det har varit militärflygfält innan men nu pågår där diverse andra aktiviteter. Bland annat är det övningskörning med motorcykel där och det är Ysters senaste påhitt. Så medan hon övade på hojen fnattade jag och Matte omkring och spanade in fältet. Det är jättestort och där finns en hel del skog också och en massa saker som står och gamla hus och djur och faktiskt en del flygplan också, fast privata. Här kommer en bildkavalkad från dagen...


Yster på hojen


På väg iväg mot träningsbanan


Jag spanar in "mufflorna". Matte säger att de heter Highland Cattle men jag tycker mufflor låter bättre.


Mufflor på nära håll. Lite läskiga är dom allt.


Spring i benen


Ett gammalt övergivet flygtorn. Visst ser det mystiskt ut.


Lite dragigt hus,,,


En söt liten Cessna


Jag kollar in några jättelika däck


Hopp ner...

Lilla jag på ett stort flak


Efter två timmar på flytfältet inklusive fika i skogen och lite lydnadsträning så kände man sig ganska mör.Väl hemma igen var det dags för mat och efter det var det sängen som gällde.


Njutning på hög nivå


Se upp i backen

Strax efter lunch var vi en sväng i skogen. Sedan skulle Yster iväg framåt senare eftermiddagen och efter lite slappande gav Matte och jag oss ut på en långtur. Vi tränade lite på vägen och sedan besteg vi Hammarby skidbacke. Liften var stängd och där var helt tomt i backen så vi kunde härja bäst vi ville.


Full fart!


Jag beundrar utsikten och väntar in Matte

Utsikt över stan


Kom igen Matte, nu drar vi till skogen!


Och här sitter jag i skogen

Vi gick en långtur sammanlagt. Över två timmar var vi ute. Sedan satt det fint med mat och vila. Så småningom kom Yster tillbaka också och nu är allt frid och ro i högkvarteret. Imorgon kväll blir det ny rapport från stan.


Från trädens sus till stadens brus

Vi hade sett fram emot en lugn tågresa upp till Stockholm. Tyvärr började det inte så bra när vi klev på för där var fyra barn som väsnades som bara den. De kastade chips på en annan hund som åkte också, så den hundens matte fick säga till. Matte sade också ifrån till ungarna och deras mamma att de faktiskt fick lugna sig lite.

Så i Alvesta klev de av men då kom istället en ännu värre medpassagerare. Jag förstod först inte vad som luktade så illa men Matte konstaterade snabbt att det var sprit. En fyllebult hade alltså klivit på tåget. Han drack och stökade och störde andra resenärer. Den stackars andra hunden blev obehaglig till mods. Min Matte blev förbaskad och när han började traggla med henne bad hon honom hålla tyst och sova. Det blev lite diskussion men Matte var helt iskall. Då är hon inte rolig att ha och göra med. Och det förstod nog fyllebulten för han undvek oss efter det. En stund höll han sig lugn efter förmaningar från tågmästaren. Men sedan började han läsa högt ur en bibel och terrorisera en annan passagerare. Nya tillsägelser följde och därpå lugnt en stund. Men sedan blev han riktigt störig och muckade med en annan herre. Det blev nästan slagsmål och då tröttnade Matte. Hon hämtade tågmästaren och bad honom omplacera fyllebulten till en annan vagn eftersom vi stackars hundar minsann inte kunde flytta på oss.

Det blev som Matte ville och lugnet sänkte sig över vår avdelning.Vi föll båda i sömn och sov sedan det som var kvar av resan.Den andra hunden (blandras men mest labbe) stega av i Norrköping och verkade lättad över det. Fast hon hade ändå fått en bit torkad lever samt ett grisöra light av oss så helt nödställd var hon då inte.

Väl framme blev vi hämtade av Syster Yster och kom hem till henne utan incidenter. Snart var vår säng bäddad och jag kom snabbt till ro där.

Nu är det torsdag förmiddag och vi har varit ute och kollat in Hammarbyhöjden. När vi kom hem igen vaknade Yster upp och nu hoppas jag snart på en tur till skogen. Där trivs jag bäst. Jag känner mig lite stressad i stan och när jag reser, det kommer en del vitt mjäll ur min päls och Matte säger att det är för att jag inte är van vid stökiga miljlöer. Och det har hon ju rätt i. Jag är van vid skogen och där är det lugnt och man kan höra trädens sus.  Men nu är det stan som gäller i ett par dagar och det är ju också bra att vänja sig vid den miljön.

Var tog våren vägen?

I  morse snöade det. Matte sprang ut och hämtade in sina blomkrukor och morrade över vädret.  Och hon har varit lite gnällig över att påskliljorna i rabatten verkar ha gett upp andan. De ligge ner och är alldeles slaka. Trist. Det blev väl för mycket med kylan och snön just som de skulle ge sig till att slå ut nästan. 

Visst tycker jag också det är synd att kylan biter sig fast igen. Det innebar till exempel att det inte blev någon träning idag för Matte tyckte det var så isigt. Förresten så blev det mörkt också. Men nästa vecka är det sommartid och ljust läääänge.

Matte håller på och packar. Jag tycker hon är lite störig som inte kan bli klar så att vi kan lägga oss för jag är lite trötter. Det är Matte med och då fattar jag liksom inte varför hon yrar runt och gör lite allt möjligt istället för att bli klar. Men det är lite typiskt Matte.

Det ska bli himla skoj att komma till Syster Yster men jag tycker ju resan är lite jobbig. Fast vi åker med ett sent tåg och då brukar det vara himla lugnt och inte alls trångt. Dessutom har vi ju två platser i sedvanlig ordning. Jag åker som barn så jag får en extra plats bokad till mig så att det inte ska bli så trångt för mig att ligga.

Tydligen är det kallt i Stockholm. Enligt Yster är det snö i skogen så något spår blir det nog inte. Får väl vila mig en vecka från det då. Jag hoppas dock det blir lite andra aktiviteter och det blir det säkert om jag känner Matte och hennes syrra rätt.

Jag lovar att rapportera från storsta'n. Kameran är också med, förhoppningsvis kan det bli en del bilder.

Tass & kram

Slagen matte

Matte verkade helt förvirrad i morse när hon skulle stiga upp. Hon vaggade sakta runt på ett oplanerat sätt och jag började oroa mig lite att hon var sjuk. Men nä....hon var bara alldeles förfärligt trött. Inte ens när hon lämnade mig hos Dagismatte hade hon vaknat. Och hon berättade sedan att hon fick stanna på parkeringsfickor och springa runt bilen, nypa sig i låren, köra med öppet fönster och dricka en halvliter vatten för att hålla sig vaken. Sicket elände. Och hela dagen var hon trötter. När vi var ute och gick ikväll pustade och stånkade hon, jag fick springa på fältet och hon bara lunkade på.

Men sedan tog hon sig samman och använde den sista energin till gissa vad??? Jo, att bada mig! Var det nu så nödvändigt, jag bara undrar??? Men okej, nu i efterhand är det ju skönt men inte alls under tiden. Nä, tacka vet jag utomhusbad när man själv får bestämma. Men nu ska väl löperiparfymen vara bortbadad.

Resten av kvällen har Matte bara slöfsat. Det enda vettiga är väl att hon har packat upp sakerna vi fick med oss hem igår kväll. Men det är också allt. Gissar att det blir en tidig kväll och det är ju lika bra för när Matte är så här är det inte mycket bevänt med henne. Det var väl helgen som blev för tuff för henne. Hon får vila upp sig när vi är på Stockholmsvisit. Då brukar det bli mycket soffmys. Imorgon kväll får vi plocka ihop våra pinaler för på onsdag kväll bär det iväg med tåget.  

Innehållsrik dag

Dagen började tidigt. Redan fem masade sig Matte ur sängen. Det blev frukost och fix och sedan gick vi en runda alla inkl Knappen som ju sover över hos oss. Sedan var det packning och iväg och på vägen lämnades Knappen av. Han blev glad att återse sin Matte men han stortrivdes hos oss också!

Halv åtta var det samling i Fulltofta vid Mörkrets väg där söktävlingen gick av stapeln. Matte var figurant och jag låg i bilen. Det var lite trist men jag spanade på folk och hundar som gick förbi och så vilade jag mig en hel del.

När söket var avslutat körde Matte och jag till Dansebanan där vi gick spår som Matte fixade till igår. Det gick väl sisådär i en vinkel men annars var det bra. Fast spåret vi gick igår morse var strået vassare när det gäller min näsinsats. Men fantastiskt att få gå två spår samma helg. Matte funderar nu även på att ta med en blodflaska till Stockholm nästa helg. 

Vi åkte till klubben när söket var klart och där åt  Matte en delikat lunch. Sedan hem på lite omvägar, bland annat var vi in om Elliot och lämnade födelsedagspresenter. Jag och Elliot lekte lite i trädgården också men det blev lite tokigt för jag bara skällde hela tiden för jag var uppjazzad och så tyckte Elliot jag luktade gott såklart. Vi får leka mer när jag är badad och det har lugnat sig lite. När vi kom hem var det ut i skogen och springa, sedan ner till Mattes föräldrar. Där fick hon mat och så gick hon igenom en massa gamla fina saker som Vildhusse har ärvt från någon släkting i Stockholm. Det blev många fina saker som följde med oss hem och Matte var så glad. Tack snälla Vildhusse för alla fina saker som vi får packa upp imorgon för ikväll orkar vi inte.

GRATTIS....

...till Wallander, Elliot och alla andra från Nattkullen som fyller tre år idag! Mitt grattis kommer lite sent på kvällen för vi har inte varit hemma mycket idag. Men bättre sent än aldrig. Och presenterna är levererade och det är ju huvudsaken. Matte och jag slog våra kloka huvuden ihop och resultatet blev visst bra. Både Wallander och Elliot verkar helnöjda och det är ju toppen när presenterna faller i smaken.

Hoppas ni har haft en superduperhärlig födelsedag!!!
 
Tass & kram från mig och Matte

Solgläntans bed&breakfast

Wallander har ju länge hat bed&breakfast verksamhet . Jag har aldrig haft det innan men inatt är det premiär. Dagismattes hund Knappen sover nämligen över hos oss för det är hundbesök hos Mattes föräldrar och det reder inte Knappen ut. Vildhusses syster med familj är nämligen på besök där. Jag har träffat familjens lilla hund Emmy och det gick bra, fast hon ville inte alls leka med mig. Men för att Knappen skulle få det lite friare och slippa sitta instängd följde han med oss hem när vi för en stund sedan drog oss tillbaka till Solgläntan efter en trevlig kväll. Att vårt hem har blivit döpt till Solgläntan beror på att där är väldigt mycket sol, även på vintern har vi faktiskt riktigt mycket sol fina dagar.
Undra vem som ska bli nästa gäst på vårt hund B&B. Jag hoppas på att det blir Wallander!

Det har varit en innehållsrik lördag. Kvart över sju imorgon överraskade Matte mig med att vi skulle spåra innan vi åkte till Fulltofta. Sagt och gjort...vi gick ut i skogen där Matte hade lagt spår igår eftermiddags. Spårandet gick finfint trots den tidiga morgontimmen.

I Fulltofta och Mörkrets väg blev det en del väntan i bilen innan det var min tur att träna sök. Men det gick bra och Matte var väldigt nöjd och jag med. Sedan innan vi körde hem gick Matte ut och lade ett viltspår till som ska ligga tills imorgon. Då ska vi nämligen dit igen för Lomma BK har söktävling och Matte ska hjälpa till där. Jag får väl sitta i bilen en del på förmiddagen men om jag vet att jag får spåra så kan jag vänta. Tänk, Matte har verkligen satt sprutt på sig. Två spår på samma helg, inte alls illa!

Efter en sån här dag är jag självklart trött och jag ska snarast dra mig tillbaka till sängen. Hoppas Matte gör det också för det blir upp tidigt imorgon. Knappen sover redan på renskinnet och verkar trivas bra här hos oss.

Välutrustad

Hur kunde jag någonsin misströsta att Matte skulle fixa min sök utrustning. Nä, det var helt onödigt. För nu har jag alla grejor jag behöver. Här kommer lite bilder på mig i full mundering.


Från sidan...Framifrån. .


Ovanifrån...går inte att ta miste på vem det tillhör.

Så lite förklaringar för de oinvigda! "Täcket" som egentligen heter tjänstetecken är till för att visa att jag är i arbete fastän jag springer lös i skogen. Fast det är också toppen till att fästa kopplet i för påvisen så slipper jag att halsbandet stramar åt så.

Den oranga rullen runt halsen ska jag använda för att markera att jag har hittat någon. Jag har inte börjat använda den än på träningen för jag har lösrullar fortfarande som figgen ger mig när jag kommer ut och har hittat dem.

Kopplet är inte med här men det ingår egentligen också i utrustningen. Det kopplar Matte på mig när jag kommer in och har hittat figge och så springer vi ut tillsammans och jag visar var figgen är.

Imorgon ska vi träna sök så då får jag prova mitt nya fina täcke. Det känns behagligt att ha på, skaver inte och stör mig inte. Precis som det ska vara alltså.

Det blir nog en innehållsrik helg. Matte var ute och fixade till ett spår innan idag. Undra just när jag ska få gå det för vi ska ju iväg till Fulltofta imorgon. Men det ger sig väl.

Det har varit en väldigt trevlig dag. Matte kom hem redan ett och sedan pysslade vi i trädgården, jag gnagde märgben och sedan var det cykeltur i skogen. Lite senare åkte vi in och lämnade Wallanders födelsedagspresenter till hans MOR. Han fyller ju inte år förrän söndag men vi ses inte i helgen. Hoppas han kan hålla sig från att tjuvöppna!

Nu måste jag natta mig så att jag är utvilad imorgon!

Mycket på gång...

Det verkar vara mycket på gång framöver. Imorgon slutar Matte tidigt (vilken toppenvecka det har varit förresten, hon har flexat hem sig tidigare nästan varje dag). Då blir det trädgårdsarbete på eftermiddagen. Sedan måste vi in och lämna Wallanders födelsedagspresenter. Trist att vi inte kan umgås nu när jag luktar för gott men han måste ju få sina presenter i tid ändå. 

Sedan blir det spår i helgen, det har Matte lovat och ikväll tog hon en flaska blod ur frysen och satte i kylen.  På lördag blir det också sökträning och på lördag kväll kommer Mattes faster med familj. De ska bo hos Mattes föräldrar men det blir såklart ett litet besök hos oss också för att kolla in vårt hus. 

På söndag sedan blir det upp himla tidigt och till Fulltofta igen för då har klubben söktävling. Matte ska vara figge, jag ska ligga i bilen och ha lite tråkigt men sedan ska jag få spåra där som plåster på såren för att jag får vänta ett par timmar.

Jaha, det var helgen det....nästa vecka åker vi till Stockholm på onsdag kväll så det blir bara tre vanliga vardagar.

Mitt söktäcke har kommit idag men det blir bäst bilder utomhus så imorgon ska jag plåtas i det.

Nu ska jag gå och vila mig efter en sen kvällsmat. När Matte kom hem blev det lydnadsträning, sedan andhämtning och ovanpå det en rask skogstur. Sedan bar det hastigt iväg för att Matte skulle få gjort några ärenden så det blev ingen mat förrän vi kom hem igen. Men då smakade den desto bättre.

Jag e flat o jag har mina renar....

Det finns en känd låt som handlar om en lapp och hans renar. Men jag är ju flat fast nu har jag faktiskt i alla fall en ren. Eller ett renskinn närmare bestämt.  Matte köpte det på Tradera i förra veckan. Hon är en hejare på att göra fynd där minsann. Vi fick skinnet för en tredjedel av vad det skulle kostat nytt och det ser jättefint ut! Ikväll hämtade vi det och passade på att shoppa på City Gross också för det var precis i närheten som renskinnet bodde.

Nu bor skinnet hos oss i arbetsrummet. Matte och jag invigde det tillsammans för hon hoppade ner på det och sprallade och då var jag inte sen att hänga med. Som tack för det fina skinnet fick Matte massor med slurpiga pussar.

Här kommer en bild...Matte kom förresten tidigare från jobb idag. Hon flexade som det så fint heter.  Tack vare det hann vi träna lydnad i trädgården och cykla en härlig lång runda i skogen samt börja räfsa i trädgården innan det blev mörkt. Synd det inte går att flexa varje dag!


Trötta trädgårdsarbetare

Matte lördagsnattramlade såklart, höll på att sortera papper och annat som alldeles nödvändigtvis tydligen måste göras halv två på natten. Och visst var hon trötter när klockan ringde imorse. Varför då väckarklocka på en söndagmorgon. Jo, det var mycket som skulle hinnas med innan trädgårdsarbetet satte igång. Bland annat skulle vi hinna gå spåret som Matte fixade till igår. Jag var inte svårflörtad precis att kliva ur sängen när det utlovades såna aktiviteter. Att spåra är en av mina största passioner i livet.

Jag hade jättekul i spåret. Matte suckade lite när jag var tvungen att kolla var Kalle Kanin, Bambisarna och Harry Hare med flera hade gått. Jag visste ju var spåret var men gjorde små utflykter på några meter. I vinklarna ringade jag lite för där var också intressanta dofter. Men det var inga problem att ta sig till klöven. Fast trötter var jag. Men jag fick smaka något delikat när jag kom fram, nämligen mjukost på tub som Matte hade med sig. Hon har fått idén av Zicos påhittiga matte. Mjukost med baconsmak var mums-mums när man var trötter efter spåret. Sedan bar jag klöven ända hem till grinden för spåret slutade precis i närheten av vårt hus.

Efter spåret blev det en snabbtur iväg för att göra lite ärenden. Huvudmålet var plantskolan där Matte reklamerade en grej och så handlade hon vårblommor till trädgården. Sedan raskt hem för Vildhusse var redan där och hade börjat jobba. Jag fick mitt märgben och var sysselsatt en bra stund. Men sedan fick jag ju hjälpa till med diverse trädgårdssysslor, kolla in nya staketet med mera.

Att vara ute mer eller mindre hela dagen tar faktiskt på krafterna. Matte är trött av allt trädgårdsjobb, Vildhusse var också mör och även jag behöver hämta nya krafter. Jag hoppas på spår igen nästa helg. Det har varit paus i spårandet alldeles för länge enligt min mening.

Utelivet har börjat

Hurraaaa! Våren är här! Jag kände det med en gång när jag kom ut. Alla dofterna. Fågelkvitter. Så härligt! Matte är också på prima humör. Full fart och massor av idéer och energi. Nu är hon lite roligare än i vintras när hon bara låg på soffan och suckade över mörkret.

Idag har det varit utedag för hela slanten. Promenader, trädgårdsarbete och staketdragning. Jag har övervakat allt samtidigt som jag har gnagt märgben, grävt lite och snusat runt. Vägen upp till vårt har också blivit fin med ny grus som Vildhusse har skottat ut. Toppen för jag avskyr när det skumpar, särskilt på morgonen när jag åker framsäte och man känner varenda håla i vägen.

Matte har också hunnit med att lägga ett spår till mig. Jag höll konsert när hon försvann ut och lämnade mig inne. Fy så orättvist. Men det är klart, är jag med och lägger spåret blir det ju inte lika spännande att gå det sedan. Hoppas vi ska ut och spåra redan imorgon bitti. Jag har redan vädrat spårstarten när vi gick förbi den ikväll.

Imorgon ska vi ta kort på trädgården. Matte ska dokumentera med jämna mellanrum så att hon senare kan titta på bilderna och se hur det har ändrats.

På Dagis har det också hänt en del. Det har varit årspremiär för bäcken som nu är igång igen. Det smakade ljuvligt att dricka ur den. Nästan all isen är smält nu på dammarna och snart kan man nog få vara ute själv igen på dagarna. Så det våras, det våras och det tycker jag om. Märgbenen som ligger på lager i frysen kommer fram och man kan ligga ute långa stunder utan att bli kall om magen.

Imorgon fortsätter utejobbet och utelivet. Men först en god natts sömn för att ladda batterierna.


Brrrrrrr...

...så säger krokosarna, snödropparna och påskliljorna i rabatten. Åtminstone påstår Matte det. Hon är suuuur över snön och kylan. Men det försvinner nog snart igen.

Vi skulle egentligen hämtat ett renskinn som Matte har köpt på nätet men snön hindrade oss ikväll. Visst är det coolt, jag ska få ett renskinn. Ja, det ska ju ligga på golvet som matta men poängen är nog att jag ska ligga på det. Tror ni inte? Kanske att både jag och Matte ska ligga där och gosa? Jag och Walle också? Ja, det kan säkert komma till stor användning. Betydligt större än ett fårskinn är det ju också.

Mitt sökhalsband har kommit idag. Täcket kommer nog nästa vecka. Då blir det bild på hela munderingen. Till helgen blir det ingen sökträning för det ska sättas nytt staket runt delar av tomten. Så det blir hemmahelg. Inte helt dumt det heller. Jag hoppas på långpromenad, lite träning, märgbensgnag mm. Och imorgon kväll ska vi ha mys och middag med Mattes föräldrar. Det är första fredagskvällen på en månad som Matte inte jobbar.


Andliga funderingar

När vi kom hem till vårt ikväll så plockade Matte fram en and som hon hade tinat. Den placerades ut i ena ändan av köket och så stationerade sig Matte i den andra änden. Jag skickades för att hämta anden. Tog den efter lite om och men fast placerade den halvvägs till Matte. Ville inte ta den ända fram. Matte gapade och tjoade men utan framgång.

Anden placerades ut igen. Jag skickades att hämta den. Upptaget blev betydligt snabbare. Matte var helt tyst och jag blev så förvånad över det att jag gick ända fram till henne och släppte anden där. Det blev godisregn och jag började tänka att det kanske inte var så dumt att komma ända fram. Proceduren upprepades flera gånger och det gick allt snabbare tillbaka till Matte. Sedan placerades anden utom synhåll i annat rum och jag fick hämta. Det gick ännu bättre. Jag släppte inte alls och jag belönades rikligt varje gång jag kom till Matte utan mellanlandningar. Det blev ett antal lyckosamma hämtningar där Matte inte sade någonting alls mer än "bra" när jag kom ända fram. Så skönt det var att slippa höra Mattes gapande. Låter bara fånigt när hon håller på, precis som jag hör dåligt. Hoppas hon kan vara lika tyst framöver, då går det nog bättre med leveranserna.

När vi var klara med träningen ansökte jag om att gå ut och det fick jag. Sedan satt jag ute nästan en timme och funderade över det där med anden, att komma in till Matte, fördelar och nackdelar. Godis är gott och det verkar bli mycket bättre utdelning när jag skyndar mig in så jag kanske ska köra på den varianten ett tag och se hur det känns.

Man  blir trötter av att tänka så nu väntar sängen.


Det våras på riktigt

Jaaaa....jag börjar få vårkänslor! Idag badade jag lite i ett dike. Matte jämrade sig men det var ju så myyysigt. Jag lapar vatten i Vildhusses dammar som aldrig förr. Det smarkar så gott! Och det börjar klia i tassarna på allvar nu efter att gräva.

Idag hann vi ut på promenix innan det blev mörkt för Matte smet lite tidigare. Det kan hon gott göra som kompensation för alla gånger hon har fått stanna lite längre. Sedan har vi tillbringat kvällen hemmavid.

När Matte hämtade posten idag hittade hon förresten ett roligt brev. Det var en inbjudan till mig att vara med i distriktsmästerskapen i viltspår i maj. Ja, Matte får ju också vara med såklart. Det är SSRK som visst tycker vi var duktiga förra året och därför får vi vara med. Kul tycker jag. Nu måste Matte börja lägga spår till mig igen. Hihi. Kanske redan till helgen? Det där spåret ska tydligen vara lite mer avancerat än vad vi är vana vid så hon får nog plocka fram boken hon har om viltspår och läsa på.

En annan god nyhet är att mitt sökhalsband från Norge är på väg. En inte fullt så trevlig nyhet är att Mattes ena stortånagel havererade ikväll när hon fastande med den. Så nu är nästan halva borta :( Men den växer väl ut igen får man hoppas.

Alla beställda kanindummys är leverade och Matte låter hälsa att hon nu lägger ner sin försäljning. De skinn hon har kvar ska hon fixa till fler dummys till mig och kanske någon att ge bort. Det börjar bli så svårt att få tag på skinn så det får vara med den biten framöver. Dessutom har vi roligare saker för oss i vår!

Snödroppar blommar överallt i trädgården, krokosarna är på väg upp i rabatten och påskliljorna också. Mården håller sig borta och allt verkar vara frid och fröjd på min tomt. Lite ensamt bara när jag inte kan bjuda hit mina kompisar men tiden går fort och snart är löperiet avklarat och jag kan ha hur mycket besök som helst.

Efter regn kommer sol...

...så säger ju talesättet. Och idag stämde det faktiskt. Efter en regnig dag klarnade det upp en stund innan det blev mörkt och man såg i alla fall lite färgskiftningar på himlen efter solnedgången. Då låg jag nämligen i trädgården och kalasade på ett märgben. Matte skulle städa och tyckte synd om mig att jag skulle höra på dammsugaren. Hon var själv ute en liten stund också och tittade på alla små blommor som börjar komma upp i rabatterna och snödropparna som tittar upp både här och var i gräsmattan. Matte börjar nog hoppas väldigt mycket på vår. Hoppas det inte blir kallt och snö nu igen för då blir hon nog väldigt grinig.

Ikväll har vi spelat med mina aktiveringsspel. Jag fick verkligen fundera över boxen och klossarna. Har inte fattat helt än tror jag men bara Matte kommer på något fiffigt sätt att lära mig så ska det nog gå fint.

Nu ska jag faktiskt gå och vila mig. Det blir bara tidiga morgnar i veckan med fördelen att Matte inte jobbar sent någon dag heller. Men då måste vi i gengäld lägga oss i tid. Fast ikväll blir det nog inte så svårt för Matte verkar lite sliten efter helgens övningar.

Här kommer lite bilder från igår som Heléne tog:


Jag först. Bakom Pia, Matte, Lotta och Carina


Fokus!


Det gäller att ha koll...


Gott med vatten när man har jobbat klart...

Hurra vad kul vi har med sökgänget Stigfinnarna nuförtiden. Vilken flax att vi fick komma med och träna där! Och tack för bilderna Heléne.

Sov nu så gott alla och dröm söta drömmar!

Tufft men kul

Ja, så kan man väl sammanfatta dagens sökträning vid Klåveröd. Vi höll till vid dammarna. Det var lite strul med områdena innan vi kom igång men sedan gick det som på räls. Backe upp och backe ner. Tuff terräng är där minsann i Klåveröd. Men jättekul också.

Jag fick köra sist eftersom mina dofter annars kunde förvirra mina träningskompisar. Matte var inte figge åt killarna idag mer än sista på Zico så hon passade på att ta lite kort.
Här är Toss och Carina:


Alltid full fart med Toss...

Och här kommer bilder på Zico & Heléne:


Full fart även här...


Matte, jag har hittat figge där ute!


Fort går det också när det är påvis...


Fast de kan gå vanligt också i skogen!

Speedy var också med och Curry men där blev det tyvärr inga bilder. Mig hann inte Matte fota av förklarliga skäl men Heléne tog lite bilder som vi kanske kan norpa från Zicos hemsida sen eller efterfråga per mail. I vilket fall gick det himla bra för mig idag också enligt Matte. Hon är så nöjd. Jag hämtar in rullen som jag får av figgen och lämnar den till Matte. Sedan springer vi ut tillsammans till figgen och där blir det bus och godis. Superkuligt! Fast jag har nog inte fattat precis allt än, har ju liksom ingen rutin än. Men med erfaren handledning känner vi oss helt trygga i sökskogen.

Zico sjöng för mig idag när vi satt i bilarna. Han ville så gärna träffa mig  sade han men se det gick ju inte för sig. Men en fin sång var det han sjöng i alla fall.

När vi kom hem gick vi promenad och sedan stack vi till Mattes föräldrar för att Matte skulle fixa kanindummys som var beställda. Det blev korvgrillning också när vi stannade och jag och Knappen fick njuta av en grillad var. Sedan snackades det och planerades och vi kom inte hem förrän jättesent. Därför är jag uppe fast klockan är sent men nu måste jag lägga mig.

Välparfymerad

Matte kom hem tidigare än vanligt. Men inte för att hon hade migrän utan för att hon var på utbildning och den slutade lite tidigare än planerat. Så efter en promenix bar det av till Lomma. Mattes plan var att vi skulle hinna träna innan det kom andra och upptäckte hur fantastiskt gott jag luktar med min parfym á la löp. Men tji fick hon för efter en halvtimme kom Elliot med Matte. Min hals blev lång som ett teleskop och Matte gnölade över att jag inte var koncentrerad. Jooodå, det var jag...på Elliot.

Men överlag gick träningen bra. Matte hade supermaskigt godis och då är jag motiverad till tusen. Det var torkad rökt skinka i tunna skivor som gällde idag. Delikat vill jag lova.

Efter träningen åkte jag in i buren och Matte traskade runt och pratade med de få som trotsade blåsten. Och jösses vad hon blev undersökt av Zico, Wallander och Elliot. Hon hade väl fått lite av min parfym och mina polare har bra riktigt bra näsor så de drog väl snabbt slutsatsen att jag måste lukta ännu mycket godare. Men vad hjälpte det när jag var inburad? Nästa vecka säger Matte att vi måste hoppa över träningen för då kan det gå illa om jag råkar komma för nära grabbarna. Och för all del, mamma vill jag inte bli, det verkar rent för besvärligt och inte alls lajbans. Nä, jag har det bra med Matte. Men sökträning blir det till helgen trots löp så det kunde varit värre ställt.  

Huvudbry

Vid halv elva snåret blev jag lämnad hos Dagismatte och Vildhusse. Matte skulle enligt planerna inte komma hem förrän vid niotiden. Men så vid tretiden öppnades plötsligt dörren och vem stod där om inte Matte. Jag blev ju så glad så glad. Men strax märkte jag att hon såg så konstig ut. Alldeles blek och hon höll sig för huvudet. Ajajaj tänkte jag, nu är det den där migränen som har slagit till igen. Och mycket riktigt. Matte hade fått lämna jobbet och ta sig hem för hon kunde inte alls göra något vettigt. Det var soffan som gällde och sedan en säng. Jag stannade troget vid hennes sida, låg extra nära i sängen. Ända tills Dagismatte ropade att det var dags för mat passade jag Matte. Sedan gick hon faktiskt upp och efter många pustanden och stånkanden blev det en runda i skogen. Sedan begav vi oss hem till vårt och här har det mest varit soffläge. Men skallebankandet har lugnat ner sig och Matte är mest mosig och trött. Fy för vad dumt att det ska göra så ont i lilla huvudet. Tur man slipper sånt. Det lär väl bli en tidig kväll kan jag tro. Inte mig emot, jag gillar sängmys.


Det artar sig!

Idag har Matte beställt ett sökhalsband till mig från grannlandet Norge. Där finns en man som gör riktiga sökhalsband  och vi fick tipset från Zicos matte Heléne som har näsa för det allra bästa när det gäller träningstillbehör. Så det artar sig för mig, min oro var obefogad att jag aldrig skulle kunna bli sökhund för att vi inte hittade grejor till mig.


Idag har Matte också tagit ett stort beslut! Hon har nämligen bestämt sig för att vänta med renovering av ovanvåningen. Hon vill att vi ska fortsätta sova på bottenplan. Hurra säger jag. För jag vill inte ha renovering och röra och jag trivs också bäst på markplan. Vildhusse ojar sig lite över att Matte är ombytlig och det kan väl stämma men i det här fallet håller jag helt med henne. Istället för renovering på ovanvåningen ska badrummet bli tipptopp, det ska bli värmepump, ny tvättmaskin med inbygggd tork, golvslipning i köket mm mm av mindre projekt. Och så ska ju taken göras vid till sommaren av Mattes fixarbrorsa Linus. Det är väl okej men jag är så tacksam att inte huset ska vändas upp och ner invändigt för nu har jag ju börjat trivas riktigt bra!

Tillvaron i övrigt rullar på i vardagstrallen. Igår åkte Yster hem till Stockholm. Sorgligt men sant. Fast bättre att hon kom på snabbvisit än inget alls. Matte jobbar och står i och jag är på dagis. Igår jobbade Matte sent, idag började hon tidigt, imorgon sent. Ingen ordning alls fast skönt med sovmorgon och lång promenad innan hon åker.

Natte-natti och sov sött för det ska jag göra i vårt finfina sovrum på bottenplan!

Söndag med flocken

Klockan åtta i morse hörde jag ljud från trappan. Genast flög jag upp ur sängen för att säga godmorgon till Yster. Men hon var inte så pratsam, det var nämligen hennes klocka som inte hade stängts av sedan dagen innan som väckte henne. Så hon gick till sängs igen. Matte och jag låg och morgonmyste en stund, sedan gick vi upp och lagom när vi hade haft våra morgonrutiner och varit på promenad så steg Yster upp.

Det blev hemmamys, sedan promenad och efter det fick jag vara en stund hos Dagismatte medan Matte och Yster åkte och shoppade. Matte hittade ett par superfina gummistövlar på rea. De var inte jättebilliga ändå men hennes har gått sönder så det var stort behov av nya. De här är gröna dessutom, vilket passar bra in i hundlivet. De gamla trotjänarna får bli trädgårdsstövlar.

Efter shoppingturen blev det fika med Dagismatte och Vildhusse. Sedan tog Matte ut både mig och Knappen på fältet så att Yster kunde umgås en stund till och snacka med föräldrarna som inte hade sett henne sedan jul. Jag njöt av att springa på fältet, gräva och strosa.

Nu är vi hemma hos oss igen och Matte och Yster grejar med ditten och datten. Jag vilar mig mest, håller koll på om det skramlas med mat i köket. Imorgon börjar Matte sent så hon släpper av Yster vid flygplatsen på väg till jobbet. Bra att det kunde fixas till så, för då får vi lite morgon tillsammans också innan Yster ska skickas hem till Stockholm igen.

Superdag!

Dagen började med att vi låg lite väl länge och drog oss i sängen så Matte fick lite brått. Men vi hann fint i tid ändå till Lomma där vi skulle köra sök. Vi var bara fyra ekipage totalt och tvåbeningarna hade bestämt att vi skulle köra som bara den och det gjorde vi också. Jag fick testa med rulle för första gången. Det innebar att jag fick en rulle av figgen när jag hittade den och så sprang jag in till Matte med rullen och där blev det koppel på och så skulle jag visa figgen för Matte. Skitkul tyckte jag det var och tydligen gjorde jag precis som man skulle för Matte var så nöjd så nöjd.

Efter träningen blev det ett besök på Satchmos för att proviantera dels godis men även söktillbehör. Matte har nämligen hittat ett ställe på nätet där hon ska beställa söktäcke till mig men det kommer att ta tid och jag måste ha ett så länge så hon hittade ett på Satchmos som fungerar även om det inte är precis så som Matte hade velat ha det. Men jag tycker det är fint (ska lägga upp bild där jag har det på, kanske imorgon). Vi hittade även ett koppel till påviset som inte har ögla. Det måste nämligen vara utan ögla så att jag inte fastnar om Matte tappar kopplet och det kan ju hända för hon har lite svårt att hänga med i min hastighet. Även egna lösrullar hittades så vi slipper låna. Och så en till Plutoduk och en hel del godis inhandlades.

Kosan styrdes sedan hemåt med en liten sväng inom Citygross också. Väl hemma skulle Matte fixa och dona en del. Vid tresnåret kom sedan Heléne och Zico på besök. Det blev bus i trädgården och sedan rejäl promendad i skogen och sedan mer trädgårdsbus och till sist inomhusbus. Zico var väldigt intrresserad av mig och jag fick säga till honom ett par gånger att jag tyckte han var lite väl närgången och envis. Men på det hela taget hade vi väldigt trevligt. Tror det lugnar sig lite när vi lär känna varandra bättre och han hajar att jag är en tjej som bara vill vara kompis och ha kul.

Efter att gästerna hade åkt var jag helt slut så jag gick och vilade i sängen. Men det dröjde inte länge innan jag rycktes ur min sömn av att vi skulle iväg. Syster Yster skulle nämligen hämtas i Malmö. Vi tajmade henne perfekt när hon kom i taxin till Savoy hotell och snabbt var hon över i vår bil och vi alla på väg hem till skogen.

Resten av kvällen har varit stillsam för min del. När jag hade sjungit välkomstsång för Yster så var jag tvungen att vila igen. Nu har jag varit vaken en stund men nu är det dags för nattvilan med Matte. Jag måste ju ha krafter till en långtur i skogen imorgon. Men vilken superdag jag har haft. Träning, shopping till mig, gäster och så superroliga Yster som kom.


RSS 2.0