Så var det dags igen...

...för Solgläntans Bed & Breakfast. Knappen nattar nämligen över hos mig och Matte inatt för hans Matte och Husse är ute på galej. Det händer ju sannerligen inte ofta så det är de väl värda. Fast lite konstigt kändes det idag när en efter en försvann från mig och Knappen. I morse åkte ju Matte till jobbet.  I eftermiddags åkte Vildhusse för att träffa gamla kompisar. Och vid sextiden åkte Dagismatte för att möta upp Vildhusse. Det var tydligen någon slags återträff från skoltiden i Ystad. Alltså samma ställe som Matte jobbar. Så ungefär när Dagismatte anlände staden så fräste Matte därifrån. Så det blev ingen lång ensamhet för halv åtta kom Matte och glädjen var såklart stor.

Efter en promenad på fältet drog vi hem till vårt och Knappen hängde med. Sedan har vi spanat på hästar, gnagt ben och faktiskt gick jag in före Knappen för jag kände mig lite trötter. Nu ska vi snart natta oss allihopa och imorgon bitti åker vi i samlad trupp till Dagis.

Stadstur med tårta och fågelskådning

Ikväll har vi varit på stadstur hos Wallander. Det var nämligen så att Matte behövde köra till Biltema och lämna tillbaka en grej och så hade vi ju lovat tårta och så ville vi gå en promenad och det var så fiffigt att vi kombinerade allt det här. Så fört bar det av till Biltema i en flygande fläng. Matte var ute ur affären igen efter en minut. Sedan till Rusta för att handla en sak till Walles Mor. Sedan in till stan och leta parkering. Efter några varv runt Walles kvarter körde vi till teaterparkeringen. Såklart blev det en plats ledig utanför Walles just då men teaterparkeringen är bättre för där är inte så trångt. Dessutom hann vi duka upp för tårtkalas också. Så när Walle och hans Mor kom kunde vi hugga in på läckerheten med en gång. Matte hade såklart glömt kameran så vi får sno lite bilder från Walles blogg sen. Men jag kan avslöja att Walle åt flera gånger så fort som jag och han var väldigt intresserad av min bit också när han hade slukat sin egen. Men där går gränsen. Mycket delar jag med mig men inte av min tårtbit.

Efter kalasandet blev det en trevlig tur med stopp i rastgården och sedan fortsättning runt Pildammarna. Där är massvis med fåglar. Alldeles onödigt många faktiskt. Några kunde gott hamna i vår frys!

Vid åttasnåret hade vi "gjort stan" för denna gången och det bar av  mot skogen igen. Matte ska ju jobba hela helgen så det gäller att vi kommer i säng i hyfsad tid. Tack och lov har hon ledigt på måndag, det fick hon besked om idag efter lite fixande och tjat. Dessutom är det sista gången hon jobbar hela helgen så det är bara att se fram emot när det hela är över.

Trägen vinner

Alla som känner mig vet ju att jag har det toppen på mitt dagis. Men ändå vill jag ju att Matte ska komma. Vid femtiden börjar jag vänta. Vid sexsnåret drar jag mig ut på gårdsplanen. Sedan allt längre ner mot grinden vad tiden lider. Ikväll hann jag nästan med nosen ut genom grindspjälorna för det dröjde ända till nio innan Matte kom. Men trägen vinner och till sist kom den blå bilen körande på grusvägen. Hurra vad glad jag blir då. Så trägen vinner, Matte kommer om man längtar tillräckligt intensivt.

Jag håller också vakt åt Matte hemmavid. Som ikväll när Matte höll på att städa i vedboden och det kom två stycken körandes i dårfart på fyrhjuliga motorcyklar förbi vårt hus vidare in mot skogen. Jag kände att Matte blev en smula orolig över det hela och genast gick jag ut och lade mig utanför vedbon och höll full koll på omgivningen. Knuttarna kom inte tillbaka och nu ska vi sova gott.

Åter till rutinerna

Idag var det jobb som gällde för Matte. Fast hon mjukstartade med sovmorgon (vilket för all del också innebar att hon fick stanna längre men strunt samma). Skönt var det i alla fall att vila ut och få magkli. Vid halv elva bar det av till Dagis och sedan har jag haft en skön dag där. Härligt att ha Dagismatte tillbaka.Vildhusse har bott under sin gräsklippare rätt länge idag. Knappen har slutat sura nu när Dagismatte är tillbaka. Så allt är som det brukar. Inte helt fel förutom att det såklart är bäst att ha Matte hemma men då blir det ju ingen kosing till oss.

Lite lustigt väder. Varmt men regnigt och det mullrar och blixtrar lite. Bäst att hålla sig inomhus och krypa ner i sängen!

Vilken härlig födelsedag

Eftersom Matte var ledig från jobb idag kunde vi börja min 3 årsdag med en härlig sovmorgon. Vid åttasnåret tassade Matte iväg och hämtade ett paket till mig som visade sig innehålla en rosa bläckfisk i plysh som låter som en gris ungefär när man trycker på den. Jag fick också fyra stycken linjetagsdummiesar från Hundsystrarna. Förhoppningsvis kommer bild snart på när de används. När Matte gav mig dem bad hon också om ursäkt för hotet om att jag inte skulle få apportera mer om jag inte gick ordentligt när vi tränar jakt. Klart jag ska få apportera sade hon, men kanske blir det inga jaktprov. Det var ju andra tongångar tänkte jag för jaktprov ger jag tusan i bara jag får träna.

Alltså, det började ju bra. Och det fortsatte i samma stil. Frukost med mumsig korv och ägg tillsammans med Knappen, sedan promenad och därefter trädgårdsmys i två omgångar. Jag fick också öppna present från Elliot. Jag fick en söt mjukis som säger mjao och så gott godis. Elliot tycker nog synd om mig att jag inte har en katt att leka med. Det här går minst lika bra tycker jag! Kanske till och med bättre för katter bara springer iväg från mig och verkar inte alls gilla mig.

Klockan tre försvann Vildhusse och jag anade starkt att han skulle hämta hem Dagismatte vid tåget. Knappen anade nog också något för han låg vid grinden ända tills de kom tillbaka. Han missade att Matte höll på att göra tårta och då fick jag alla restbitarna som blev över :)

Glädjen var stod när Dagismatte kom in genom grinden. Det var faktiskt den bästa present jag kunde få att hon är tillbaka hemma igen! Vi har haft det så bra jag, Matte, Knappen och Vildhusse men det är liksom inte komplett utan min käraste Dagismatte. 

När tvåbeningarna fikade fick jag och Knappen tårta á la hund. 

 
Mums!!!


Låååång väntan...


Gottgottgott!

Ikväll var det dags att åka på jaktkurs. Fast Matte hade lovat att köra in om Satchmos på vägen dit. Hon blev försenad och jag var rädd att turen dit skulle frysa inne men nä, hon skyndade sig och lyckades handla en hel del godsaker som inte fanns på Teba.

Ikväll har det varit jaktkurs och det var kul! Fast roligast var det nog att träffa Walle och få paket och sedan på vägen hem när vi körde in om Elliot så att jag fick leka med honom. Matte hade nämligen blivit halt så hon kunde inte få ut med mig när vi kom hem, därför tyckte hon det var bra om Elliot kunde rasta mig. Det gjorde han med besked och jag var riktigt trötter när jag åkte hem. Men jag fick allt hålla mig vaken för att kunna öppna presenterna från Walle också. Jag fick en jättesuperfin fjärrdirigeringsskylt. Matte har tittat på en sån på nätet men inte tyckt hon hade råd riktigt och så fick vi en. Superbra. Nu ska det tränas säger både jag och Matte.

Jag fick också en pälsskrapa och en mjuk tvättvante (har haft en sån innan men Matte slarvade bort den). Fick också ett jättegulligt kort. Walle är så romantisk. Han hade till och med slagit in skylten i papper med rosor på. Han vet verkligen hur man ska uppvakta en tjej! Tyvärr blev det en miss i protokollet för tydligen hade Matte lovat Walle tårta men det blev ingen tårta med till Lomma. Vi ber så hemskt mycket om ursäkt Walle och hoppas du kan äta tårta nästa gång vi ses för då ska vi ha med! Matte brukar hålla vad hon lovar även om det blir lite förseningar. För min del är det bättre för jag hade inte fått äta tårta en gång till ikväll men en annan dag kan jag ju utan problem få den bit till! Matte har redan skrivit till din Mor för att höra när det kan passa att vi kommer på en statstur.

Tack Matte och alla mina superbra kompisar för en härlig födelsedag! Tack vare er har jag världens bästa hundliv!!!

Bara roligt hela dagen

Idag har det varit en "bara roligt hela dagen" dag. Igår jobbades det mycket i trädgården och Matte var alldeles ledbruten på kvällen så idag fick det bli lite annat på schemat.

Vid tiosnåret kom Heléne och Zico ut till oss för att spåra. Jag fick inte ihop det riktigt först för jag hade ju inte märkt att Matte varit ute och lagt spår igår kväll. Men allt fick sin förklaring. Jag skulle nämligen få prova på att spåra människor idag. Zico är ju en erfaren "personspårare" och hans Matte en riktig "spårguru".

Mitt spår hade legat till sig i drygt en timme. Snabbt konstaterade jag att det var Matte som hade traskat ut det. Jag hittade spåret direkt när jag fick påvisat var starten var. Sedan tuffade det på. Jag hittade träpinnar i spåret som jag satte näsan på och genast kom det köttbullar farande. I två av vinklarna tog jag ett extra varv för man måste ju vara säker på att där inte är något lurigt "stickspår". Men nä, det var inga lurigheter och jag tuffade mig fram till slutet där det låg en längre pinne och jag fick ännu fler köttbullar och en fin leksak som jag bar med mig tillbaka. Jag är ju van att bära klöven så något vill jag gärna ha i munnen när jag är färdig.

Det var roligt att spåra Matte. Inte alls likadant som att spåra blod och klöv men kul ändå. Och Matte har lovat att jag ska få fortsätta spåra viltspår ibland också, vi ska inte alls lägga av med det. Och mitt spårande idag bevisar ju att jag kan hålla isär det hela. Klart jag kan, bara jag får klart för mig vad jag ska göra.  Tvåbeningarna verkade nöjda idag i alla fall och då är jag nöjd.

Zico och jag busade en hel del och så tuggade vi ben i trädgården. Det var himla kul att ha "spårbesök" och det gör vi gärna om fler gånger. Efter att besökarna hade åkt hem kom snart Vildhusse och Knappen. Jag passade på att försöka ladda batterierna lite men hade svårt att inte hela tiden hålla reda på Matte som städade i förrådet.

Vid halv femtiden kom så nya besökare, nämligen Wallander med flock, dvs Mor, Far och Beck. Frida var redan här och jobbade i trädgården, hon kom vid lunchtid. Men Beck hade jag ju aldrig träffat förr. Vilken liten en. Men framåt och ganska orädd. Han försökte springa ifatt mig och Walle när vi var ute och gick. Men vilken syn, han vurpade hela tiden i det höga dikesgrädet. När han blev buren bara pep han för han ville ju ner på marken igen men tydligen orkar inte hans små ben så särskilt långt. Ska bli kul att se honom växa. Och det lär han nog göra snabbt så glatt som han äter...


Det lilla matvraket...


I Lillmattes trygga famn.

Walle och jag lekte lite också men jag var ganska trött tyvärr och Walle fick ju hålla ett vakande öga på lillebror också så det får bli mer bus en annan gång. Nu är jag i alla fall trötter och ska gå och lägga mig. Även Matte är trött. Hon är ledig imorgon från jobbet och det är ju toppen. Mer trädgårdsfix på dagen och jaktlydnadskurs på kvällen. Och så fyller jag ju faktiskt år imorgon. Undra om jag får några paket. Hoppas det!

Tass & kram


Shoppingtur och trädgårdsdjur

Dagens stora händelse i mina ögon sett var shoppingturen till Teba i förmiddags. Vi var två hungar (jag och Elliot) och tre tvåbeningar (Matte, Ann och Helene) son vallfärdade till Teba och var där vid öppningsdags. Jag och Elliot fick vänta i bilen men det gjorde inget för det var inte alls varmt och så hade vi ju sällskap av varandra. När Matte kom ut från affären efter en timme hade hon med sig fem kassar och en fäll och hon fick ha hjälp med allt ut till bilen. Den synen tilltalade mig för jag kände på mig att där fanns mycket gottigottgott i kassarna.

När vi släppte av Ann och Elliot fick jag komma in i deras trädgård och där busade jag och Elliot i sedvanlig ordning. Riktigt uppfriskande var det! Sedan hämtade vi upp Knappen och stack hem till vårt. Matte klippte gräset och tyvärr blev hon getingstucken i huvudet så hon är svullen och öm i skallen. Inte alls roligt . Vi vill inte ha några getingar i vår trädgård!

Resten av dagen har det varit lite fram och tillbaka mellan vårt och Dagis. Vi var ute också, jag Matte och Knappen och det gick bra. Vi mötte en hund och då skötte sig Knappen faktiskt riktigt bra. Han pep lite men inga utbrott.

Middag blev det precis som igår på Dagis. Och även idag fick jag lite rester av köttet som smakade nam-nam. Och precis som igår gick vi kvällsrunda alla tillsammans en halvtimme. Toppen att Vildhusse vill gå med nu när Dagismatte är bortrest. Ikväll bar jag hans paraply när han inte behövde det och det verkade han uppskatta. Man tackar väl inte nej till något fint att bära på, man är ju en apportör!

Underbara dagar

Ja det är underbara dagar när man får rå om Matte hela tiden. Hon är ledig i ytterligare fyra dagar och det är bara toppen! Idag har det tillbringats mycket tid i trädgården. Men vi har också varit hos Vildhusse och Knappen och ätit och de har varit här. Vår nya tvättotork (kombinerad tvättmaskin och torktumlare) har blivit installerad och Matte kör premiärtvätt och tork. Imorgon ska Vildhusse kasta ut de gamla maskinerna medan vi är på Teba och shoppar.

Dagismatte har åkt till Stockholm idag och hon kommer tillbaka på måndag eftermiddag. Hon ska hälsa på Syster Yster och Medicinpinnen. Hoppas hon får det trevligt i storstan.

Wallanders Lillmatte har varit här ute och jobbat idag. Tyvärr var inte Walle med och inte heller hans lillebrorsa Beck som jag ser fram emot att få hälsa på. Antagligen blir det på söndag eftermiddag som de dyker upp.

Nä, nu måste jag nog kolla lite på Tebas hemsida och skriva shoppinglista till Matte!

Bevattning av Lakritsön

Jag tyckte björngräsen ute på ön såg så torra ut idag så jag bestämde mig för att vattna dem lite. Så jag simmade ut till min ö, skuttade upp där och skakade mig riktigt ordentligt.Sen var det dags att simma i land igen och då ser det ut så här...Allt det som flyter på ytan är mat till fiskarna som ska ner på botten. Om jag simmar runt sjunker det så Vildhusse är bara glad åt att jag härjar i dammen där.

Ikväll blev det Lomma igen men idag var det vanlig lydnad som stod på schemat. Jag hade en riktigt obstinat dag enligt Matte. Skällde på henne när jag låg platsliggning. Hihi. Och så smet jag iväg från min postering när jag skulle sitta kvar. Elliots Matte var allt en förrädare för hon hjälpte Matte att hålla efter mig och hon skvallrade också. Fy för. Fast jag gillar henne för det mesta.

När jag väl släpptes upp efter straffkommendering medan Matte körde Ann & Elliot var jag väldigt taggad och själva träningen gick bra. Kunde dock inte stjäla till mig en enda extra godis från pinnen för Ann vaktade den. Fast det regnade rätt rikligt med godis ändå.

Efter träningen poserade Elliot på en sten:Nu är kvällen snart slut och natten tar vid. Jag ska sova gott i sängen och Matte med hoppas jag. Nu ska Matte bara jobba en dag till sen är hon ledig i dagarna fem. Hurra hurra hurra vad vi ska ha det bra!!!

Skoldags igen

Jaha, då var det kursdags igen. Jaktlydnad. Det låter ju inte superkul precis men Matte pratade allvar med mig på väg till Lomma. Det är mycket som står på spel, nämligen hela min karriär som apportör. Om inte mitt fotgående förbättras radikalt så är det slut på karriären, då kan jag glömma apporteringen. Har man något val när man får det presenterat så? Näääääää.

Men det var faktiskt ganska kul ändå. Kurs ÄR kul. Mumme höll i det hela och hon var verkligen på hugget! Matte fick många goda råd. Inga klagomål på mig, bara Matte som måste ändra på sit. Fniss. Visst är det underbart. Walle och Helene var också med. Och så två andra flattar. Minns inte vad de hette just nu, hade ju fullt upp med att hålla reda på Matte och allt som kastades omkring oss. Ujujuj, man blir trötter av att gå kurs. Fyra gånger till blir det jaktlydnad med Mumme. Toppen säger Matte. Ok säger jag. Bäst att gilla läget. Och bäst att ligga i och vara duktig för på fredag bär det av till Teba på mässa med många fina erbjudanden. Godisboxarna ekar tomma så det finns stort behov av påfyllning.

Lyckliga jag...

...för idag fick jag göra det jag gillar allra bäst nämligen spåra. Tidigt gick vi upp och åkte till Klåveröd för att vara med i DM i eftersök som SSRK arrangerade. Det var sex ekipage som hade blivit uttagna att vara med baserat på fjolårets resultat. Vilken ära, det kunde man ju inte tacka nej till.

När alla samlats och presenterat sig var det dags för lottdragning. Matte drog B2, vilket betydde spår nr 2 och att vi skulle gå för en domare som heter Benny. Vi åkte långt in i skogen och där fick vi först vänta på den som dragit B1. Det var trist att vänta, nesligt att någon annan fick gå först och varmt började det också bli. Jag var jätteotålig och Matte säger att jag slösade onödig energi där men det kan jag inte hjälpa.

Till sist blev det min tur. Jag kommer faktiskt inte ihåg alla vinklar och vrår för det var många men det var ett roligt men klurigt spår. Jag klarade ut det och hittade fram till klöven med god tidsmarginal men jag snurrade en del på ett par ställen och Matte var svettig när vi kom fram. Jag var också trött men när jag hittade klöven blev jag så glad och nästan ännu gladare blev jag när Matte hällde ut finskuren grillad fläskfilé på marken. Mums mums mums.

Efter spårandet blev det en bra stunds väntan innan allt var klart. Vi gick inte vidare till SM men det hade vi inte heller tänkt att vi skulle. Tanken var att jag skulle få prova på ett elitklasspår och att vi skulle ha kul och så blev det. Jag skötte mig bra, Matte skötte sig bra och lät mig jobba helt i fred och allt var frid och fröjd!

På vägen hem handlades det lite och sedan fiskade vi upp Elliot så att han och jag skulle få umgås medan hans matte jobbade. Och umgåtts har vi gjort i sex timmar ungefär. Jag var rätt trött i slutet måste jag säga men roligt har vi haft! Mycket roligare att ha kompis på besök när Matte jobbar i trädgården än att ligga och vänta på henne själv. Elliot och jag har busat, jagat varandra, grävt, druckit ur vattensprutan, gnagt märgben, käkat grisöra mm mm. Du får gärna komma fler gånger när din matte ska jobba Elliot, det tycker både jag och Matte vore kul!

Sammanfattningsvis har det varit en helt underbar dag men nu är jag så trött så trött och jag måste skynda mig i säng. Även Matte är lite tagen och förhoppningsvis blir det sängen strax också för henne.

En innehållsrik och rolig dag

Idag blev det sökträning tillsammans med Heléne & ZIco, Carina & Toss samt Pia & Speedy. Det fina i kråksången idag var att vi höll till i "min" skog så jag och Matte slapp åka iväg. Men istället bakade Matte paj till träningskompisarna i morse så helt overksamma var vi inte.

Det gick bra på träningen tyckte Matte. Jag tyckte det var lajbans fast jag blev lite förvånad över en del nya inslag men jag köper läget och hänger med på var som erbjuds. Nu verkar lek vara mer i ropet än godis och då är det bara att gilla läget. Godis får jag i slutet och då är det väl helt okej ändå kan jag tycka. Så länge jag inte snuvas helt på mina köttbullar så är det mindre viktigt exakt när jag får dem.

Det började regna nästan lagom när vi var klara med söket. Då åkte vi hem till vårt och fikade inomhus och samlade krafter till ett uppletande som vi gjorde alldeles mittemot oss. Det var svårt där, vinden åkte hit och dit och till och med de mer rutinerade hade bekymmer. Men jag hittade ett par grejor och tydligen var det tillräckligt för att göra Matte glader. Det verkar som att vi ska träna en hel del på uppletande framöver och det är ju kul.

Sist men inte minst så gick vi en runda i skogen. Då fick Toss sitta i bilen och Lizzie fick istället följa med. Jag vill så gärna retas med henne men då blir hon sur och Matte har sagt att jag absolut inte får, att jag ska retas med Zico istället för det tycker han bara är kul. Så jag höll mig i skinnet och det blev inga sura miner utan allt gick så bra.

Träningsgästerna hann inte ens åka innan nästa besök gjorde entré. Det var Mattes gammelmoster och hennes son som kom för att titta på vårt hus för de har inte sett det tidigare. Det blev inget långt besök men de hann såklart titta på huset och lite i trädgården och de tyckte vi bor fint. Ja, hur ska man kunna tycka något annat???

Efter att alla hade åkt var jag jättetrött och jag sov i vår säng i flera timmar medan Matte grejade med lite av varje. Sedan blev det en tur till Dagis för korvgrillning och nu är vi hemma igen och ska lägga oss snart. Imorgon ska vi tydligen upp tidigt och iväg och spåra så det gäller att vara utvilaad. Gå upp tidigt gillar jag inte men spåra är ju toppen och jag kan sova i bilen så det ska nog bli finemang.

Det var väldigt trevligt att ha träningsbsök i skogen. Hoppas det blir av fler gånger!

Kul korv kväll

Det blev en bra dag faktiskt. Var dö rädd att träningen skulle gå om intet när jag hörde hur kass Matte varit i huvudet. De fick ge henne medicin på jobbet och hon fick ligga och sova på arbetstid. Då är det illa ställt med Matte när hon gör så. Och hon såg allt blek ut om nosen när hon kom och hämtade mig tidigare. Men hon repade sig en smula och vi åkte till Lomma för det var ju medlemsmöte och korvgrillningskväll. Först tränade vi och det var kul. Fast Matte tycker jag luras när jag påstår att jag inte kan hoppa för att hon har glömt sätta ut belöningshållaren. Förstår inte vad hon menar... Och jag hittade nog på lite fuffens ikväll för jag visste ju att hon inte skulle orka bli särskilt irriterad på mig. Så jag sprang iväg till Elliot två gånger och busade. Men på det hela taget hade vi kul.

En liten runda i Furet hann vi med också tillsammans med Ann och Elliot, sedan fick jag vänta i bilen medan Matte var på medlemsmöte. Det varade inte så läneg och sen blev det korvgrillning och jag fick faktiskt en som blev lite väl grillad för tvåbeningarnas smak. Inte alls dumt faktiskt så det blev en kul kväll trots att det såg dystert ut ett tag.

Nu ska vi lägga oss bums säger Matte. Bäst jag skyndar mig i säng.

Långväga gäster

Ikväll har vi haft besök av en kompis till Matte som hon delade lägenhet med på Lundatiden. Emma som hon heter har sedan varit ute och rest en massa och nu flyttat till Holland med sin pojkvän som är därifrån. Den här veckan är de på Sverigebesök och självklart ville Emma kolla in hur vi bor!

Först handlades det käk. Sedan gick vi en runda när vi kom hem och därefter blev det huse och trädgårdssyn. Sedan käkades det och snackades så jag blev trött i öronen och gick och vilade mig i sovrummet. Brasa tändes och så småningom förflyttade det sig in i v-rummet och mös framför brasan. Då ville jag vara med och jag fick också kvällsvälling och så blev det nosgnugg på mattan.

Vid halv elva kom Emmas pojkvän och Emmas bror och hämtade henne. Det visade sig att hennes bror Richard mycket väl visste var vi bodde för han hade varit och tittat på huset när det var till salu förra sommaren. Men det blev inget köp för hans del fast han var inte purken för det utan tyckte vi har fått det så fint här.

Det har varit en trevlig kväll tycker både jag och Matte. Trevligt med liv i huset och hundglada gäster. Tror minsann Emma blev lite betagen i huset och trädgården. Tror nog hon kommer igen med sin kille, kanske bor de i gäststugan när de kommer nästa gång. Jag tror minsann gäststugan kan bli riktigt poppis. Vi håller på att fixa till den lite nu invändigt och så ska den ju målas också såklart så blir den nog riktigt fin!

Sliten matte

Matte trodde hon höll på att bli frisk men idag blev det ett rejält bakslag. Hon hade fått gå och lägga sig en stund på jobbet innan hon orkade köra hem, så illa var det. Ikväll har hon försökt göra lite ditten och datten men hon pustar och stånkar så det liknar ingenting. Jag föreslår en tidig läggning. Egentligen skulle jag velat behålla Matte hemma imorgon så att hon blir frisk men har en känsla av att det blir svårt. Dumma sjukhus, det är säkert där hon har blivit angripen av någon inkräktare. Tur man slipper vara där, verkar vara ett trist ställe med bara sjuklingar.

En helt vanlig måndag

Hela natten låg jag alldeles jättenära Matte för att vara säker på att hon var hos mig. Och det var hon ju. Ända tills hon gick på dass i morse, då kände jag mig lugn och hon fick faktiskt gå själv medan jag låg kvar och mornade mig. Fast sen var jag henne i hälarna hela morgonen och kollade så hon inte hittade på något som inte stämde med mina beräkningar.

När Matte for till jobbet var det Dagis såklart. Precis som det brukar en måndag. Åh vad jag gillar när allt är som det ska. Det har som vanligt varit en bra dag hos Dagismatte och Vildhusse. Och ikväll satt jag precis som vanligt och tittade efter Matte och till slut kom ju vår blåa bil susande med Matte vid ratten.

Efter promenaden ikväll fick vi besök av en familj som köpte Mattes ribbstol som vi inte har plats till på höjden i vårt fina hus. Sedan har Matte planterat ett körsbärsträd och jag har gjort en utgrävning under gäststugan. När trädet var planterat började Matte städa lite i gäststugan men så blev det mörkt. Nu har vi tänt brasa och snart är det sängen som gäller.

Så skönt det är när livet är förutsägbart. Fast visst är det kul med överraskningar men bara roliga sådana!


Som det kan bli

Redan i morse kände jag mig lite märklig till mods. Jag ville inte äta frukost trots att det var delikat kycklinglever och sås till kulorna. Efter många om och men tuggade jag i mig. Sen tyckte jag det var ganska trist när Matte städade, låg mest i trädgården och vilade. Efter städandet åkte dummiesarna fram och jag blev så glad så glad. Men det var varmt och efter att ha hämtat sju stycken var jag alldeles trött. Men det var riktigt kul!

I eftermiddags höll Matte på i trädgården och vid fyra åkte vi till Malmö. Där möttes vi av Wallander och Helen och det blev korvarunda till Möllevångens grill. Där hade de allt goda korvar men som vanligt tog de alldeles för fort slut.

När vi kom till Wallanders port följde vi med in och jag trodde att vi skulle hänga med upp och ha det mysigt men så plötsligt försvann Matte och det var Helen som höll i kopplet och jag följde med henne och Walle upp till deras lägenhet. Jag fattade inte alls. Tänkte att Matte hade glömt mig. Fy så eländigt. Jag var nog inte alls rolig, satt mest vid dörren och pep. Ville inte leka med Walle, ville inte äta. Väntade bara på Matte. Hela min värld ramlade ju nästan ihop.

Halv nio kom Matte tillbaka. Åååååh vad glad jag blev. Genast ville jag leka med Walle. Matte suckade såklart när hon hörde hur jag hade betett mig. Men jag kan inte hjälpa att jag är en känslig hund som är väldigt fäst vid min Matte. Jag tycker jättemycket om att vara hos Lindeblads men MED Matte. Om det kan trösta Walle och hans flock något så är jag likadan med Syster Yster och henne gillar jag ju också skarpt. När hon skulle passa mig för att Matte var hos tandläkaren så pep jag bara. Yster var sur på mig. Hoppas inte Walle och Helen är sura på mig för jag rår inte för att jag känner så starkt.

Så vad gjorde Matte när hon var borta? Jo, hon hälsade på brorsan sin och hans familj. De har en katt inne och den tycker inte om hundar, därför kunde jag inte följa med. Som det kan bli.

Nu ska jag gå och borra ner mig i sängen som luktar tryggt och gott av Matte och inatt ska jag ligga extra nära henne så att hon inte plötsligt försvinner bort!

Grodhämtning på Kullaberg

Idag har vi varit på grodjaktstur till Kullaberg tillsammans med Vildhusse. Jag trodde jag var portförbjuden efter förra årets tur när jag råkade bara just där Vildhusse skulle fiska yngel. Men nä....han ville allt ha sällskap i år igen så imorse hämtade vi upp honom vid nio snåret och gav oss iväg. Det blev en tur in om Helsingborg för både Matte och Vildhusse hade lite ärenden. Trist att vänta i bilen men det gick ju ändå ganska snabbt. Sedan fortsatte färden mot grodstället, Mölle Mosse.

Jag hittade nästan vägen till mossen, var bara lite osäker på höger och vänster på ett ställe. När jag fick se vattnet skymta kunde jag naturligtvis inte låta bli att hoppa i. Inte kunde jag veta att det just där i år igen fanns massor med yngel. Sorry att jag råkade slamma upp vattnet Vildhusse men du fick ju med dig många yngel hem ändå.

Här kommer lite bilder från dagens övningar...


Plums i plurret...


Vildhusse håller balansen och håvar...


Jag passar ryggan och burkarna...


Full fart!


Fiiiiint!

Efter grodfångsten åkte vi hemåt och resten av dagen har innehållit lite trädgårdsfixande, promenad och så middag hos Dagismatte och Vildhusse och för min och Knappens del delikat kycklinglever. Nu har vi traskat hemåt i vårnatten och jag känner mig färdig för sängen. Matte också tror jag för hon har åkt på en liten förkylning och behöver sova sig frisk så hon kan hinna med allt hon vill imorgon.

Träning på hemmaplan

Egentligen hade vi tänkt åka till Lomma ikväll men Matte kom hem så sent från jobbet så det blev inget av med det. Men vi tränade hemmavid istället och det gick jättebra. Det är mest rutan som det är bekymmer med men nu har visst Matte fått lite tips av Helnen så får vi se hur det går.

Efter träningen blev det promenad och sedan mer trädgårdsröj. Jag fick ett litet märgben som jag kalasade på länge och väl. Inte förrän det var nästan helt mörkt gick jag och Matte in.

Imorgon börjar Matte sent men å andra sidan slutar hon senare. Men det är ju fredag imorgon. Så skönt det ska bli med helg sedan. 

Rolig kvällsrunda

Ikväll gick vi en riktigt kul kvällsrunda! Vi snirklade oss nämligen runt på små stigar. Först en sväng norr om vårt hus, sedan runt Ekholmssjön. Vi brukar gå en del av vägen runt sjön men har inte försökt oss på hela någon gång. Där var en massa kullfallna träd att hoppa över och springa på och så tog vi en sväng in i hästhagen också (inga hästar där men en hare!). Så när vi kom till en badvänlig plats längs sjön så tog jag ett stort skutt i från kanten. Så svalkande och skönt efter att ha sprungit hit och dit i en himla fart. Så tillbaka via scoutstugan och till sist kollade vi in hägnet mitt emot huset där det blir finfint att träna apportering framöver.

När vi kom hem fick Matte fnatt och gick löst på ett buskage och klippte ner det. Jag tyckte hon var lite tråkig och när klockan var kvart över nio ansåg jag att det definitivt var dags attt avsluta jobbet. Så blev det också och lite dragkampslek innan vi drog oss inåt i stugvärmen.

Lite hoppfullt igen

Glada nyheter! Matte får en femdagarsledighet senare i månaden. Hon hade fyra sedan innan men har lyckats utverka en ledig dag till. Jippie! Så nu känns det allt lite lättare tycker Matte. Fast trötter är hon fortfarande sedan helgen. Fast idag kom hon hem som vanligt och vi gick en tur med Dagismatte och Knappen. Sedan hem till Solgläntan och pyssla lite i trädgården tills det började skymma. Jag fick vittring på en igelkott som jag fick lust att sätta lite skräck i. Den var utanför tomten men jag ville liksom göra klart för den att det inte ens är till att tänka på att komma innanför staketet!

Jag har också fått snus på en mullvad och börjat gräva ut gången där jag tror den gömmer sig. Matte tycket det blir åverkan på gräsmattan men lite spill får man ta. Vildhusse lät allt lite intresserad när Matte berättade vad jag höll på med, han har nämligen mullvadsproblem hos sig. Men där är svårt för jorden är så kompakt att det blir mycket svårar att få upp vittring på de där små odågorna. Men kunde jag fånga några skulle jag nog bli ännu mer poppis hos Vildhusse.


Lite konstig helg

Ja, jag tycker allt det har varit en lite konstig helg. Man har knappt sett röken av Matte och när hon har kommit för att hämta mig har hon varit trött, alldeles hålögd och inte ens orkat gå ut med mig. Förresten har det varit mörkt. Men Dagismatte har rastat mig flera turer så det går då ingen nöd på mig. Och märgben har jag fått i dagarna två. Men jag avundas inte Matte som har haft en förfärlig helgjour. Och inte blir det någon sovmorgon som planerat imorgon för hon måste till jobbet och göra undan det hon inte hann ikväll. Sicket slit.

Först trodde jag inte vi skulle komma från Dagis ikväll men till sist gick det och vi kom just hem till vårt. Nu ska vi lägga oss och jag får försöka lugna ner Matte efter helgen för inatt höll hon bara på och vrida sig i sängen och sucka och pusta.
 
Jaja, det blir långhelg senare i månaden på fyra dagar, vi får se fram emot det. Sedan har Matte lovat mig en liten del av sin jourersättning i form av laxfiléer som ska stekas till mig. Mums säger jag bara, lax är det bästa jag vet! Jag väntar ivrigt.

Första maj...

...är en helgdag och det innebär att Matte var ledig från jobb. Tur för hon ska ju jobba resten av helgen. Men vi har hunnit med en hel del idag. Imorse sålde vi bokhyllor som vi inte behövde. Sedan spårade jag och det gick himla bra faktiskt. Jag ringade bara någon enstaka gång och Matte hade ändå klurat till det och korsat skogsvägar fyra gånger och en del annat lurigt.

Vid lunchtid hämtade vi Frida, Wallanders lillmatte i Svedala. Hon ville nämligen tjäna lite extra kosing och jobba i trädgården hos oss. Så hela eftermiddagen slet hon och Matte i trädgården. Jag störade mig lite, försökte gnaga på redskap, sno Fridas flipp-flopp skor och lägga mig ivägen för Matte. Men sedan somnade jag faktiskt en stund vid en buske.

När klockan närmade sig sex körde vi Frida till bussen. Och när vi kom tillbaka hade det hänt något riktigt lustigt. Ann och Elliot hade kommit och var inne i trädgården. Elliot skällde på mig när jag kom! Lite fräckt minsann och det talade jag om också. Men det var ju superkul att få besök och det blev en härlig runda i skogen innan det var dags för middag på Dagis.

Nu är jag och Matte hemma hos oss och det blir nog en tidig kväll för Matte är trötter efter att ha flyttat jättetunga stenar. Resten av helgen tillbringas på Dagis och jag såg nog att Matte hade märgben i kylen som jag och Knappen ska få kalasa på imorgon. Det blir mums-mums!

Sköna maj välkommen

Igår var det det Valborg och då ska man tydligen fira vårens ankomst. Det gjorde vi såklart på flera olika sätt. Matte har haft igång gräsklipparen och racat runt på tomten med den. Igår kom Wallander med Mor och Far på en skogsrunda och vi sprang in våren (speciellt Walle sprang extra mycket). Ibland blir jag rädd att Walle tycker jag är lite tråkig som inte springer så hejdlöst i skogen i skogen som han gör. Fast han fick igång mig i bokskogen vid scoutstugan!

Efter besöket blev det lite eldning hos Vidhusse och Dagismatte. Vildhusse hade byggt ett litet bål och han hade dragit ut vattenslang och vattnat runt om. Och det var tur det för alla pinnar som jag har släpat hem under året brann attans bra.


Precis tagit fyr


Stax därefter. Det var inte så mörkt som det ser ut, det är brasan som snor allt ljus...

När brasan hade lugnat sig lite blev det korvagrillning. Jag tyckte jag borde få allra flest korvar eftersom det inte hade blivit någon brasa utan mig!


Vildhusse njuter av sin öl...


Matte grillar korv. Vildhusse fotar, han har lite svårt med fokuset...


Dagismatte.

Efter korv och brasa styrde vi kosan inåt och efter en stund hem till vårt. Det blev inget bloggat igår kväll för jag var helt enkelt för trötter. Så kan det bli men idag blir det dubbel rapport istället!

RSS 2.0