Nymodigheter

Ikväll hände något som inte hänt på mycket länge. Matte rotade fram träningskläderna och joggingskorna och så stack vi ut tillsammans. Drygt åtta kilometer knatade vi på, inte i något rasande tempo men ganska stadig lunk. Lite underligt kändes det, är ju så van vid att Matte alltid är på efterkälken för att jag är så snabb när vi går. Men nu var plötsligt jag sist ibland.

Vi får väl se om det här är något som fortsätter. Det verkade så på Matte i alla fall. Ett par gånger i veckan ska vi försöka skrutta runt i skogen och sen när det blir ännu mörkare på kvällarna åker vi till elljusspåret i Bokskogen. Och det är kanske inte fel, vi är ju glada för godsaker både jag och Matte och då måste man ju röra på sig!


Gladare tongångar

Idag har det varit lite gladare tongångar från Matte. Vi törnade in riktigt tidigt igår kväll och det gjorde väl susen. Nackdelen är att nu är hon alldeles för pigg.

Jättefint väder var det ikväll och det var som gjort för en lång kvällstur. Långlånga inkallningar blev det på fältet också. Kuuul att springa. Och det nya godiset Matte har gjort är bara så otroligt gott. Jag skulle kunna slå knut på mig själv för att få det. Och jag springer vansinnigt mycket snabbare till henne när hon har gott godis.

Enda smolken i bägaren idag var när Vildhusse meddelade att det skulle bli skitväder i helgen. Matte vrålade att det hade hon minsann inte beställt! Felfelfel. Nåja vädret blir som det blir oavsett vad Matte vill.

Ikväll blev det förresten en tur till City Gross och märgbensproviantering. Även kycklinghjärtan och ungnötslever inhandlades och lämnades till Dagismatte för stekning imorgon. Pax för köket!

Ojojoj...

...vad Matte är gnällig just nu. Jag fäller ner öronlapparna och lyssnar icke! För det är ju inte så illa som det låter. Vi har ju varandra och det är ju huvudsaken. Sen kan saker ju gå emot en ibland, man är trött etc. Men det kommer att bli bättre försöker jag trösta Matte med. Så småningom blir det vår igen :D 

Det blev ingen Lommatur ikväll. Jag luktar för gott och Matte var för trött. Det blev skogstur istället och sedan lite träning i trädgården. En lugn kväll alltså och det kan ju också behövas.

Stackars Matte...

...och mig!

Igår kom Matte hem mitt i natten från sitt jobb som hon försvann till tidigt på morgonen. Suck. Och inte var det några muntra tongångar heller när hon kom. Sjuka människor, sjukare människor och alltför sjuka som inte orkar längre. Suck. Jag fick trösta Matte med pussar och magvisning och då blev hon genast gladare. Ingen kan motstå min mage :D

Men idag var Matte ledig och vi har varit på Revinge. Lite eländigt verkade det först för där var några som skulle prova på spår och därför tog det en himmelens tid innan det var min tur! Men ett desto roligare spår hade Marie med schäfrarna lagt till mig. Matte blev luuuurad, jag hade rätt och allting gick som på räls! Sist men inte minst fick jag strimlad rökt oxinnanlår i belöningsburken. Mums!

På promenaden sen när vi kom hem började Matte krokna. Hon fick sätta sig och vila och gnällde om att hon har passerad "bäst före datumet" och kan säljas för halva priset. Tja, vad ska man säga. Det blir snart bättre...Jag passade på att sätta fräs på en katt som låg och tryckte i buskarna medan Matte vilade. Det var inte så populärt...

Lite trädgårdspyssel hann vi med men nu är det mörkt och inomhus som gäller resten av kvällen. Har en känsla av att det blir tidigt i säng. En ny vecka väntar nämligen. Men inga fler helgjourer på ett bra tag säger Matte! Toppen säger jag!

"Mitt i veckan spår"

Matte var allt lite lurig idag för det visade sig att innan hon hämtade mig hade hon varit och lagt spår på kalhygget alldeles nära vårt. Där har jag faktiskt inte spårat på jättelänge. Nu vet jag varför....för att Matte står på näsan blad allt skräp som ligger på marken :=) Men förutom den lilla incidenten och pust och stön från Matte så gick det toppenbra. Jag spårade precis i Mattes fotspår och hon var allt nöjd. Det var till och med så att jag fortsatte att spåra där Matte tänkte att spåret tog slut. Fniss. Men jag följde hennes spår ut på vägen fast där blev det lite virrigt för just då kom en hund och en hojtande tvåbening. Men jag hittade leksaken efter en liten sväng tillbaka igen. Sen bjöds det på strimlad rökt oxbringa. Mums!

Men det är lite illa nu...på håret man hinner med roligheter på kvällarna innan mörkret faller. Nu hade Matte smitit tidigare från jobb idag och det var ju toppen. Hon åkte tidigare i morse också för att ändå hinna undan och då fick vi gå med pannlampa och jag hade reflexhalsband och täcke. Dystert. Men det är ju som det är.

Tycker för övrigt det är lite jobbigt med min parfym nuförtiden. Jag har fått säga till gamle Knappen flera dagar nu att det inte är lönt han är intresserad. Idag surnade jag till och snäste av honom. Nog bäst mina polare håller sig borta för det blir nog helt kortslutning annars i skallen på dom om till och med gamlingen på Dagis tycker jag luktar läckert. Suck. Jag är inte minsta intresserad av att ha valpar. Att de inte kan förstå... Hoppas att löperiet snart är överstökat!

Köket...

...är en välsignad plats i huset! Där sprider sig allt som oftast ljuva dofter. Särskilt senaste tiden har det blivit väldigt trevligt att vara i köket om kvällarn! I helgen stektes det kycklinglever och torkades blodpudding i ugnen. Idag blev det en tur till Svedala och ICA när det mörkat för det var helt tomt i kylen. På ICA gjorde Matte djupdykning i halva priset disken och vilka fynd hon kom ut med. Var till och med så att hon hittade långa härliga rökta korvar där datumen hade gått ut igår och hon fick dem snusbilligt. Så nu är det korvtorkning som gäller i ugnen och dessutom har det stekts lite annat gottigott och strimlats rostbiff i små burkar som är till spårträningen. Förstår ni vilka luktupplevelser?!

Ja, jag är verkligen inte besviken på Mattes löfte att jag skulle få ta del av löneförhöjningen! Att det sedan är halva priset är ju bara superbra för då får man dubbel så mycket för samma pengar! Tänk så mycket billigare och godare det är med hemlagat godis. Tar bara lite tid men det är ju samvaro också! Och så kan jag bjussa mina bästisar på hemlagat gottigottgott också!

Lydnadsträning inomhus blev det ikväll. I KÖKET. Det gick toppenbra :)

Nedräkning

Matte är lite grinig över sitt jobb som hon tycker suger musten ur henne. Jag håller med! Men hon låter meddela att det är 36 arbetsdagar till på medicinkliniken. Sen blir det nog bättre ska ni se. Och hon har sista schemalagda jouren till helgen, sen tar hon endast om det skulle bli ett toppen erbjudande som man inte kan motstå. Det låter väl bra?! För så här vill man ju inte ha det i längden. Iväg på helger, trött och lite grinig på kvällar. Nä nä nä.

Träning i Lomma ikväll. Det var på vippen Matte orkade ta sig iväg men tur var väl det för vi hade roligt och det gick faktiskt riktigt skapligt även om koncentrationen inte alltid är den bästa. Jag märkte nog att killarna tycket jag luktare gott. Fniss. Men Matte vakar över mig som en hök så de har inte en chans!

Griljerad mus

Måste bara delge kvällens händelse. Läs vidare på egen risk, jag varnar känsliga tvåbeningar för ofräscha detaljer.

Matte skulle elda i brasan. Hon satte på fläkten men inget hände. Åh nej, säg inte att fläkten pajat hörde jag henne säga. Raskt började hon undersöka och kom fram till att den gick men alldeles för långsamt. Varför då? Vildhusse konsulterades per telefon och medan de pratade utrönade Matte vad problemet var. En MUS satt fast i fläkten. Den dumma musen hade sprungit in där och blivit slicad i fläkten. Matte försökte dra ut den med en grillpincett men utan att lyckas. Då tog hon på sig handske och försökte dra ut den men det var så äckligt så hon klarade det inte för hon höll på att spy.

En kvart senare kom Vildhusse till undsättning. Han drog ut musen men den gick i flera delar och stank illa. Till och med han som inte brukar vara äckelmagad tyckte det var ytterst ofräscht.

Nu fungerar fläkten igen och det är frid och fröjd i huset. Musen ligger i soptunnan och ångorna från den griljerade musen har försvunnit ut i friska luften (som inte är så frisk längre). Imorgon när Matte jobbar har Vildhusse lovat att täta och sätta musfälla i källaren så vi får slut på de objudna gästerna.

Fulltofta i strålande höstväder

Dagen började inte så bra. Vi vaknade 08.15 vilket var ungefär när vi borde åka för att vara i Fulltofta klockan nio. Det gick fort hemmavid vill jag lova och 09.02 fräste vi in på parkeringen vid Råttefällan där vi alltid möter upp.

Man skulle ju kunna tro att resten av dagen också skulle bli lite tokig då när det började så men nä, allt har varit bra. Härligt väder, roligt spår, kuligt uppletande och till och med en budföring fick vi med i programmet. Inte illa alls! Spåret gick bra. Bara på ett ställe jag blev väldigt distraherad av andra dofter men det redde upp sig ganska snabbt.

När vi kom hem blev det gräsklippning. Middag hos Vildhusse och Dagismatte och sedan promenix och Matte konstaterade mycket dystert att det nu är helt mörkt klockan åtta. Suck.

Kanske hinner vi med ett spår någon kväll i veckan om Matte kan komma iväg från jobbet i tid. För nu är det slut på de härliga ledighetsdagarna. Hon jobbar imorgon, sedan hela veckan som vanligt och så dessutom lördag. Fy för. Men sen lugnar det visst ner sig med helgarbetet och det är ju skönt när det går mot mörkare tider.

Vildhunden på rätt spår...

I morse bar det av ut för spårning. Och gissa vad för sorts spår. Jooooo Bambispår! Tjoho. Så länge sen jag fick spåra bambiklöv. Jag tog mig an spåret med sån glädje att det blev lite hafsigt på första sträckan men sen gick det som en dans. Fast trötter var jag när jag hittade bambitassen. Matte är ju inte direkt känd för att lägga korta spår...

Jag vilade mig nästan hela förmiddagen efter spårandet. Matte målade färdigt grunden så nu är veckans målarprojekt klart. Ja fönstren återstår, stallet, gäststugan men det får bli till våren och sommaren för nu hinns inte mer med. Men huset har blivit så fiiint. Knappt man känner igen det!

I eftermiddags blev det simtur i Pude sjön. Det var finemang minsann att få svalka sig efter en stund i bilen när Matte var och handlade.

I kväll har ljuva dofter spritt sig i vårt hus. Först stekte Matte kycklinglever och nu är det blodpuddingspluttar i ugnen. Mums. Jag fick smakprov av levern och ojojoj vad gott. Man har det nog inte så eländigt som man försöker få det att se ut ibland när man känner sig bortglömd :D

Spår imorgon i Fulltofta. Bäst man sover sig i form!

En hjälpsam hund...

Ikväll var jag, Matte och Dagismatte och hälsade på Tant Göta i Malmö. Göta är Dagismattes Moster och en kär gammal dam. Hon tycker jag är så fiiin och det gillar jag ju såklart att höra. Ikväll hade jag riktig tur dessutom. Det var nämligen så att Göta hade bakat äpplekaka till tvåbeningarna. Hon ville så gärna att kakan skulle ta slut men tvåbeningarna blev mätta innan kakan hann ta slut. Men så stod där en bit äpplekaka kvar med vaniljvisp och Göta var så ledsen att ingen orkade. Och då fick jag erbjudandet. Matte hade inte hjärta att säga nej när Göta så gärna ville så jag fick öpplekaka med vailjvisp. Fattar ni så smaskigt. Jag slickade tallriken så den nästan blev sliten! Vilken flax alltså. Tur att man alltid är redo att hjälpa till när det behövs!

Värme i stugan

Det är verkligen toppenväder tycker jag och Matte. Solen skiner om dagarna men sen blir det kallare om kvällen och natten. Fast det gör inget för då är vi ju inomhus. Och från och med ikväll har vi en fiffig värmepump i köket som blåser varm och skön luft in där så Matte slipper frysa. Vildhusse har verkligen varit en drivkraft i värmepumpsprojektet och han förtjänar en eloge!

Igår fick jag ett spår och det gick faktiskt himla bra! Idag har det inte blivit någon träning för jag var lite trötter faktiskt. Det är nog löperiet som inverkar lite tror jag. Annars är jag ju inte precis känd för att vara en trötter typ.
Men imorgon händer det säkert något roligt. Ikväll har vi förresten firat Mattes brorsa som fyller år idag. Tyvärr fick jag inget av den smaskiga tårtan :(

Det går verkligen framåt med måleriet. Snart skiner hela huset bländande vitt.

En himla bra grej är att Matte blev tillfrågad om hon kunde byta jour så att hon jobbar söndag istället för lördag. Såklart kan hon det för det innebär att vi kan vara med och spåra på lördag!

Måndag morgon...

....men livet leker. Eller åtminstone inget jobb för Matte och det innebär sovmorgon. Uppstigning vid åttasnåret, sedan promenix och därefter målning av huset. Då käkade jag märgben och vilade mig. Sedan ny promenix med uppletande av föremål och ett bad! Inte illa minsann. Därefter nytt målningspass för Matte efter lite telefonprat med kennelmamma Renée. Huset blir fint ska ni tro. Det blir så vitt att man blir helt bländad när man tittar på väggarna!

Vid femtiden bar det av på lite ärenden och sedan till Lomma. Vi var ju bara tvugna att handla present till Walle och vi hade sedan tidigare spanat in ett täcke på Jakt & Friluftsgården så det blev helt enkelt ett sådant. Sedan till Satchmos för inhandling av läckerheter till mig. Mums! Och till sist Lomma och träning.

Det gick väl rätt skapligt ikväll. Men jag måste säga att jag behöver mer träning om det ska bli något av oss. Jag kan inte bara fixa allting på måndagar utan träning! Skräpning Matte, vi måste träna oftare, helst en stund varje dag!

Kanske ett spår imorgon. Vem vet?! Man kan alltid hoppas...

Glada nyheter

Det är bara massor med bra saker just nu. Till exempel...

Matte är ledig i veckan som kommer. Ända till lördag då hon jourar kan vi ligga och tryna om morgnarna och slippa väckarklocka.

Wallander och hans Mor har tagit en 1a i nybörjarklass på jaktprov i Danmark idag! Vilken prestation!!! Vi är jättestolta över er och ska genast ta med mera vilt till er imorgon kväll så att ni kan träna. Kanske någon annan överraskning också så se till att pallra er till Lomma. Inte sitta hemma nu och rulla tummar och tassar och njuta av segerns sötma. Nänä, bara ut och träna igen.

Jag spårade ikväll och skötte mig finfint när Matte höll tyst. Nåväl, ett litet felsteg, jag ville ta mig ett uppfriskande kvällsdopp i sjön som låg alldeles intill men då åkte silvertejpen bort från Mattes mun och hon upplyste mig om att det inte ingick i planeringen. Nåväl, ett litet snedsteg tar man så lätt. Annars gick det som sagt bra och vi var båda nöja när vi traskade hemåt i den kyliga kvällsluften.

Det planeras rikligt med spår och lydnadsträning i veckan. Det tycker jag är TOPPEN! Dessutom ska huset få lite mer färg på sig innan hösten sätter stopp för måleriverksamheten.

Syster Yster är med och spelar i ett tv program som heter "Här är Ditt Liv" (tror det är så det heter). Vi har ju ingen tv men har snylttitat hos Dagis. Matte satt stilla i 20 minuter. Rekord! Sen fnattade hon runt och kom springande när det var musik, dvs när Yster var i fokus. Jaja, det går ju inte att ändra på Matte så lätt. Jag låg parkerad ända tills det skramlade i köket!

Det ligger förresten blodpudding i kylen och väntar på tärning och torkning i ugnen och så finns där kycklinglever och annat gott. Dessutom har Dagismatte köpt en bok om gott hundgodis och hundmat. Dagismatte, du är en klippa som alltid tänker på min mage!

Sist men inte minst...Matte har fått löneförhöjning och det måste ju innebära att det kan köpas mer godsaker till mig framöver. Eller hur?!

Tjingeling och sov gott därute i höstnatten!
/Lakkan


Hundnappning

Idag har Elliot blivit hundnappad och bortförd ifrån sitt hem. Hemskt eller hur? Eller inte för han blev bortförd i min bur och av Matte och så hämtades jag på Dagis och sen har jag och Elliot busat hela kvällen. Det var nämligen så att Matte var på kurs på Räddningsverket på Revinge (också ett sätt att åka dit utan mig!). På vägen hem passerade hon Staffanstorp och vips så var Elliot med. Men jag visste inget om tilltaget så jag blev jättepaff när jag hoppade in där framme i bilen (åker där när vi bara kör på grusvägarna i skogen) och vädrade ELLIOT från buren!!!

Vi har haft toppenkul. Men det var i grevens tid vi umgicks innan jag sätts i celibat säger Matte för jag ska nog börja löpa när som helst. Trist men sant. Hoppas tiden går fort för det är inget kul att vara isolerad från sina kompisar. Fast vi ska träna på måndag men kanske vi får hålla oss en bit från Walle och Elliot annars får de koncentrationsproblem säger Matte.

Imorgon slutar Matte lite tidigare tror jag. Hurra! Då ska vi ha en härligt skön kväll tillsammans.

Härligt höstväder

Idag var det nästan som sommar. Fast ändå inte. Men varmt och skönt, jag har badat flera gånger. Matte kom hem i hyfsad tid och det blev promenix och sedan middag hos Dagismatte och Vildhusse. Stackars Dagismatte har blivit lite kass i kistan. Ajajaj, jag vet hur det känns. Kan hon ha ätit något olämpligt? Hoppas det går snabbt över.

Vi tog ett kort på Vildhusse och Dagismatte när de låg slagna på soffan ikväll men fotot blev väldigt dålig kvalité så det raderades. Var nog tur för Dagismatte var inte alls glad åt tilltaget, hon for till och med upp ur soffan och upp till sängen när kameran kom fram för att dokumentera.  Och inte nog med att bilden blev dålig, Matte har hållit på i två timmar med datorn för den ville inte läsa in kameran. Jösses vilket bry hon har haft men nu funkar allt igen hoppas vi.

Istället för bild på två trötta hjältar så hittade vi istället ett roligt foto från Revinge i söndags.Och här är en riktig Revingebild!Onsdag imorgon, mitt i veckan dag och Matte åker tidigt och kommer hem sent. Bottennapp alltså. Men mig går det nog ingen nöd på. Vi får se fram emot nästa vecka när hon är ledig!

Örontvättandet fortsätter. Jag tycker INTE om när det ska droppas men själva tvättandet är faktiskt inte så dumt, det kliar skönt när Matte gnuggar med bomullspad på fingret. Jaja, man har väl inget val antar jag. Bäst att gå med på behandlingen så vi inte får underkänt av veterinären nästa torsdag och får hålla på ännu längre.

Svampar i öronen

Jag har ju hållit på och skakat på huvudet ett bra tag, egentligen ända sen jag fick min långa pillerkur i somras. I morse fick Matte nog, hon tyckte det har blivit värre trots ihärdiga öronstädningar. Så det blev samtal till veterinären och de hade ett återbud så trekvart senare var vi på plats. Så gick det med den lugna sköna förmiddagen innan Matte åkte till jobbet.

Jag försökte göra det så svårt som möjligt för dem att få insyn i något av det mest privata för en hund, nämligen öronen. Men när jag blev helt fasthållen var det ju omöjligt att undgå inspektion. Och veterinären påstod precis som Matte misstänkte att jag har svamp i öronen. Jag har då inte sett några svampar som växer ut men Matte säger att de är jättesmå och finns därinne. Verkar knasigt. Dumma är dom i alla fall för det kliar ju. Men nu ska mina stackars öron behandlas med droppar och tvättning dagligen. Stöööön. Och inte nog med det, i slutet av nästa vecka ska vi dit igen för ny inspektion. Fy vad dumt alltihopa. Men jag vill ju inte ha kli i öronen och definitivt inte svampar så lika bra det blir behandlat då.

Tydligen är det så att man får svampar i öronen mycket lättare när man har haft en lång pillerkur med antibiotika. Tänk vad dumt. Man får en medicin för att man är sjuk och så blir man sjuk på annat vis av medicinen. Om det är likadant för människor är det inte konstigt att Matte jämt har att göra på jobbet!

Roligt på Revinge

Igår jobbade Matte hela dagen och dessutom var vädret kasst. Inget kul alltså. Men jag hade det bra på Dagis så inget att klaga på. Men idag var det roligare saker på schemat, nämligen spårträning på Revinge.

Vi var tre tappra ekipage som slöt upp idag. Vädret var väl ok. Lite regn ibland men mest uppehåll och lite sol. Mitt spår gick väl hyfsat även om Matte gjorde sitt för att skapa trubbel för mig :( Sammanfattningsvis kan vi säga så att jag behöver träna mer på fält och vinklar och Matte ska hålla klaffen!

Jag råkade rulla mig i en koblaga. Matte blev sur...jag blev tvättad och så var det roliga över...

På slutet blev det lite budföring innan det bar av hemåt igen. Inget kompisbus för Zico dök inte upp idag. Han och Matte vilade sig efter gårdagens tävlingsbravader.

Sovmorgon imorgon för Matte men hon jobbar kväll så vi missar lydnadsträningen. Ingen ville byta pass med henne :( Men det kommer många andra måndagar under hösten när vi kan träna.

Reunion

Ikväll var det dags för stadspromenad med korv och inte vilken som helst. Det var nämligen Elliot, Walle och jag, dvs flattar med Mattar som slöt upp vid teaterparkeringen runt sex snåret. Det är lääääänge sen vi gick korvarunda tillsammans alla tre. Superkul i alla fall. Mina två bästisar sen valpben och jag på korvarunda i stora stan. Det blev en rejäl runda och så stopp vid en korvatjolla som faktiskt ligger ganska nära Walles place fast vi har inte provat den innan. Rätt lång leveranstid på korven men den var god. Extra god var säkert den biten Matte snodde.

Det märks allt att det är kyligare ute nu. Framför allt blir det mörkt tidigare. Det är jämmerserenader från tväbeningarna mest hela tiden tycker jag att det börjar bli höstigt. Men det är ju bara så, inget att göra så stor affär av. Klart sommaren är bäst med långa ljusa ljumma kvällar fulla av bad och mys men vad ska vi göra? Jag är inte ett dugg intresserad av att flytta till sydligare breddgrader, jag trivs bäst här i min skog. Istället borde tvåbeningarna jobba mindre på vintern så de hann vara ute mer. Kanske Matte ska jobba natt? Då kan hon ju vara ute på dagen. Inte alltid natt kanske men ibland. Jag kan ju sova på Dagis...jag menar Nattis. Lär väl inte bli aktuellt det närmaste året men tål ju att tänka på sen.

I alla fall en toppenkväll. Imorgon jobbar Matte hela dagen. Jag ska avnjuta märgben och ha det trevligt. Ja vänta på Matte ingår ju också när kvällen kryper på.

Blixtar o dunder...

...men inga magiska under. Fast väl träning i Lomma, spring med Elliot och pizzaätning med Matte.

Träningen var rooolig. Glad Matte, gott godis och rolig leksak. Finemang alltså! Sen kom Elliot och jag fick sitta bur medan han tränades lite. Inte roligt :( Men det tog snart slut och vi drog till S-torp och gick på Elliots fina mosse. Där kan man springa fort precis som i skogen. Och där finns en fin bäck som man kan bada i (fel fel fel säger Matte, den är inte fin, den är äcklig). Det regnade men vad gör väl det. Om man springer fort hinner man inte bli blöt (fel igen säger Matte, äsch vad hon är negativ).

På vägen hem handlade Matte märgben, läsk, kycklinghjärtan och andra livsnödvändiga ting inklusive en ficklampa som fungerar dåligt och ska reklameras. Även en pizza inhandlades. Det åskade ordentligt på vägen hem men vad gör väl det när man delar bil med en väldoftande pizza. Medan Matte bar in saker parkerade jag mig framför kartongen. Matte hade lovat mig pizza när jag fick vänta i bilen. Matte håller vad hon lovar och jag fick mig en rejäl smakbit. Vilken tur att Matte inte åt hela för då hade hon ju blivit alldeles för mätt och rund. En bit blev kvar i en låda i kylen. Onödigt, den kunde lätt fått plats i min mage. Men kanske jag hade mått dåligt i natt då. Nåväl, jag är mätt och go och ska dra mig tillbaka till sängen. Tror Matte törnar in snart nog också för hon har allt varit trötter hela veckan ända sen hon blev prickig. Mysteriet är inte löst än för Matte har inte haft tid att förhöra kocken som lagade köttgrytan. Bevisen dvs prickarna är nu borta från Matte så vi får väl se om mysteriet får någon lösning.

Fredag imorgon och kanske en tur till Walle med flock på kvällen. Gäller att hitta på något kul för sen ska Matte jobba hela lördagen. Dumma dumma jobb :( Men snart ska hon vara ledig en hel vecka. Så det finns ju fördelar med att hon jobbar helg ibland också. Inget att göra i vilket fall som helst för nu är det som det är. Nu har vi laddat också med märgben och kycklinghjärtan som ska med till Dagis.

Rödprickig Matte

Det serveras visst lustiga saker i matsalen på Mattes jobb. Igår åt hon nämligen något som hon blev rödprickig av. Köttgryta, jo jag tackar....där var något prickigt i den vill jag lova. Matte fick ta medicin på jobbet och då gick det skapligt och så var vi och tränade på kvällen och det gick också bra. Men sen blev hon extra kliig och fick ta mer mediciner och somnade som en slagen hjältinna och sen har det inte varit mycket med henne. Idag började hon sent på jobbet så vi hann gå en lång runda innan hon åkte. Nu har vi precis kommit innanför dörren och Matte deklarerar att vi ska ramla i säng nu på en gång för hon kan inte hålla ögonen öppna. Prickarna är på väg bort och Matte på bättringsvägen men hon ska efterlysa receptet på köttgrytan. Jag ska minsann lusläsa om de har stoppat i en massa prickar.

RSS 2.0