Badväder

Nu minsann är det badväder på riktigt! Jag har badat två gånger idag! Redan på morgonturen tog jag mig ett dopp i sjön. Sedan satte jag mig på bryggan och spanade:



Efter promenad och lite ditt o datt var det dags för Matte att läsa. Hon placerade sig ute i solhörnan



En tur till tippen har det blivit idag men inga längre utflykter. Lugn dag alltså. Det blev sen pluggkväll med Lina igår, så pass att hon fick sova över här. Det var nog inte bara plugg som avhandlades om jag ska vara helt ärlig men det kan ju behövas med lite annat snack också! Jag tyckte i alla fall det var kul att här var morgongäst för då fick jag trumma på trappan!

Har ju inte rapporterat på länge. Tex har jag missat att berätta att Elliot var här i söndagskväll. Förutom en skön runda i skogen tillsammans så hjälptes vi åt att plocka ben från märgbensträdet!


Bara att ta för sig! 

Nu är det dags för jobbedag imorgon igen för Matte. Men en tur till Lomma ska vi försöka oss på imorgon kväll. Fredag är Matte ledig från T-lilla men har nattajobb i Lund fredag-lördag. 

Hoppas det blir fint vårväder i helgen också så kan vi vara ute mest hela tiden. Jag gillar det bäst, idag fick jag ju ligga ute medan Matte pluggade och då käkade jag hälsena.


Härligt vårväder och mums-mums!

Natti-natti på er och på återseende snart! 


Fest hela helgen lång

I fredags kväll var det stor fest hos Dagis med besök av alla Mattes syskon, brorsans familj och gammelmoster Göta. Matte och Vildhusse firades lite till, Matte fick fler presenter och Vildhusse också. Såklart blev det sent även den natten och jag måste säga att jag varit lite trötter på dagarna av allt nattramlande.

Igår kom Flocken Lindeblad på besök till min skog. Och med sig hade dom ännu fler presenter till Matte. Hon trodde det var slut på firandet men se det var det inte. Och kolla vilka fina trädgårdsprydnader vi fick!


Bambisar i trädgården! Söööötnosar!

Såklart blev det en massa bus med grabbarna Walle o Beck. Vi badade i Ekholmsjön:


Plaskeliplask


Bryggbild! Härligt väder!

Det blev spår också! Jag fick ett spår som var väldigt "kontaminerat" med vilt men det gick fint. Glömde en apport, hade brådis och nosade bara på den, glömde ta med den till Matte. Men dom andra tog jag och fick mjukost i retur


Hit med mjukosten!


Mmmmmm! Gott!


Spåret fortsätter!

Sen när man har spårat kan man råka bli lite trött. Och det var ganska varmt också så jag hittade en skuggig plats. 



Tack för besöket och Matte är jätteglad för Bambisarna som ligger och vaktar ingången i vår nyfixade rabatt. Men nu tror jag bestämt det är slut med presenterna!

Idag ska Yster och Medicinpinnen åka tillbaka till stan. Dom är stadsråttor, svåra att få ut i solskenet. Men Yster finns det visst hopp om ändå, bara man får ut henne. Medicinpinnen är väldigt inneaktig.

Trist att det blir vardag igen. Matte ska till T-lilla imorgon, tisdag och torsdag. Onsdag studier och fredag är hon ledig för hon ska jobba natt och hon hade missar att Valborg inte är helgdag så hon fick ta en semesterdag men det verkar hon inte ledsen för. Hon kommer bara att vara ledsen när semesterdagarna är slut! Och hon ylar om att hon måååste börja läsa,tentan närmar sig med stormsteg. Hon måste nog lägga in en växel till men i helgen har det varit svårt med läsningen ju.

Vi har bestämt att Matte ska försöka o inte vara negativ till T-lilla. Måste försöka hjälpa henne på den punkten tror jag. Har ni några tips hur man står ut när man inte trivs på jobbet så dela gärna med er till Matte för hon behöver nog lite hjälp på traven!

Tjingling!

Mattes fantastiska födelsedag

Igår uppnådde Matte den aktningsvärda åldern av 30 år!!! Och hon blev firad med pompa och ståt! Det började på morgonen med telefonsamtal (Walles och Becks Mor var först ut). Mailen trillade in. Vildhusse och Dagismatte kom och grattade med massor av fina blommor till trädgården och en bänk i gjutjärn och dessutom ett superskönt sängtäcke och kudde (till mig också!).

Sen var det rätt lugnt på dagen, vi planterade, städade och donade. Sen vid sexsnåret bar det av till Lomma BK. Där var det tunt med folk när vi kom, endast Helene med Zico, Roland med Roxy, Lotta med alla dogsen och så kom Carina med Toss. Men just som Matte var som mest koncentrerad på min träning av framförgående så dök plötsligt fler upp, nämligen Ann och Helene med blommor o presenter från träningskompisarna. Så himla mysigt av dom! I blombuketten fanns grisöron och tuggstång inbakade, jag tyckte genast dom borde gå till mig men se där fick jag tji. Jag får vänta tills blommorna vissnat säger Matte. Jaja...den som väntar på något gott...


Fiiiin bukett!

Sen fick Matte en massa superfina presenter ocskå. Av Ann, Helene L och Helene J fick hon ett silversmycke med flattehuvud i siluett


Stiligt!

Och vad kunde vara finare än en canvas tavla med mig som motiv (också av Helene x2 och Ann)


Den är redan upphängd ovanför Mattes skrivbord!

Hon fick också en chokladtermosmugg av träningskompisarna som genast provades och höll galant tätt! Och en bok om att leva med hund av fyra killar som gillar Matte mycket (Walle, Elliot, Zico och Beck)!

Tusen tack alla på klubben som var med och fixade så att Matte fick en härlig överraskning på sin födelsedag! Så här glad blev hon:



Av mig fick Matte en fjällräven jacka som jag köpt på rea. Jag har minsann salat ihop till pengarna själv på olika sätt som jag inte berättar om! Men jag ska nog se till så jackan kommer till användning framöver!

Sent på natten kom sen Syster Yster och Medicinpinnen med tåg från Stockholm för flygen blev ju inställda. Vi hämtade och var på Dattis för tårta och champagne klockan två inatt. Jag var trött men en välkomstceremoni var ju ändå tvunget! När vi kom hem till Solgläntan fick Matte en jättefin badrumsmatta av Yster. Det var behövligt och mycket snyggare än den gamla mattan som låg där innan.

Nu har vi sovit gott med nya fina täcket och kudden och Medicinpinnen har kommit till Solgläntan och då fick Matte presentkort på Plantskola så nu kliar det i Mattes trädgårdsfingrar att handla växter. Och festen fortsätter för ikväll är det middag med alla inkl Byggar Brorsan med familj och Gammelmoster Göta. Får se om vi hinner rapport ikväll, annars imorgon.

Tack än en gång till alla som gjorde Mattes födelsedag till en minnesvärd dag! Ni är TOPPEN!!!


Grattis Vildhusse!

Idag fyller Vildhusse år. Såklart har vi varit o grattat honom med present, tårta mm. Sen ska han få en stor present från alla i familjen men den får han inte förrän på hans o Mattes gemensamma fest på fredag. Det är nämligen så fiffigt att Syster Yster och Medicinpinnen kommer ner från Stockholm imorgon kväll om vulkanaskan kan hålla sig på avstånd. På fredag kväll ansluter sen Byggar Brorsan och även Gammelmoster Göta. Så det verkar som fest i dagarna tre om man räknar från idag ju. Fick kycklingskinn och lite sås ikväll så helt lottlös är jag ju inte men har nog också sett att Matte handlat öron på väg hem från Malmö idag. Och jag vädrade kyckling, tror det var en färdiggrillad som åkte in i kylen och dom brukar jag ju få del av.

Matte var lite grinig när hon kom från undervisningen i Malmö för hon blev åksjuk på bussen så nu säger hon att hon inte ska åka buss mer och förresten är dom där föreläsningarna inget att ha så i fortsättningen tar hon sovmorgon med mig istället. Det låter klokt!

Det fantastiska med denna veckan är att Matte är ledig imorgon och fredag. Hon ska alltså inte åka till T-lilla! Matte stod helt enkelt inte ut med att gå upp 05.00 på sin födelsedag och åk till T-lilla så hon tog semester och eftersom vi får gäster på fredag så var det ju tvunget att hon var ledig då också. Toppen alltså!

Imorgon kväll blir det en sväng till Lomma, vad kan vara bättre att fira födelsedagen med än lite träning?! Och om allt vill sig väl sen kommer Yster och Medicinpinnen sent till Sturup. Jag håller tassarna för att det är askfritt i luften!

Dagen efter

På förmiddagen idag kände jag mig lite "dagen efter" när jag vilade ut på Dagis efter helgens övningar i Halen. Men sen piggnade jag till, var ute med Dagismatte och Vildhusse först på tur och sen i trädgården. När Matte kom var jag laddad igen! Det var inte Matte efter en skitdag på VC i T-lilla. Men vi drog till Lomma för att träna lite, för att Matte skulle på möte med TS (tävlingssektorn) och för att gratta Elliots Matte Ann som fyller år idag. Grattis grattis grattis!

Träningen gick bra för Matte hade överinseende av Heléne och Jeanette och då vågar hon inte hitta på något knasigt. Jag har svårt för riktningar säger Matte men det är säkert hennes fel i slutändan, det känner jag på mig!

Till sist fick jag springa lite med Elle-Pelle på planen men jag tyckte han var lite tradig stundtals för han snusade efter en löptik och struntade i mig. Bättre upp när han kommer ut till min skog för då är han mer busbenägen!

Nu väntar sängen!

Halen 2010

Då är vi hemma igen efter en härlig helg i Halen. Klockan är åtta söndag kväll och jag lovar att vi båda är redo för sängen. Ganska så möra minst sagt men nöjda och glada.

Helgen började ju redan i fredags, vi kom upp redan vid halv ett snåret. Först rekade vi stugan, kollade in utvändigt för vi hade inte fått nyckel än.


Gullesnuttigt eller hur?


Jag passade också på att ta mig ett litet bad i sjön Halen!


Vatten!!!


Skulle gärna vilja ta mig ett dopp Matte. Ok?


Mmmmm...lite kyligt men uppfriskande



Kom igen då Matte...ska inte du också bada?


Sen kom Helene & Zico och vi fräste ut i skogen för att spåra. Det blev härliga spår i skogen bland klippblock och branta backar. Jag hade skitkul!

När vi kom tillbaka checkade vi in i vår lilla mysiga stuga.






Efter rastning och mat så tillbringade Matte lite tid med resten av tvåbeningarna med mat och umgänge. Jag vilade mig och var såklart toppenglad när Matte kom tillbaka sen och det blev nattarunda och sen hopp i loppelådan.

På lördagen dvs igår var det spår som gällde dagen lång. På förmiddagen fick jag ett jätteroligt av Mari med Micra & Lee som gick över stock o sten och uppför o nerför och där hade jag så kul så jag glömde några pinnar. Matte fick lyfta mig nerför en brant på ett ställe! Sen när vi var klara där åkte vi till ett annat ställe, där grillades det och sedan blev det nya spår. Det jag fick då var inte riktigt lika långt som förmiddagens som Lars med Kevin & Belezza foxade men det var väl så roligt och då plockade jag hem alla pinnarna också. Ett uppletande fick vi även med och budföring.

Nöjda och trötta åkte vi till stugan och vilade lite innan det var dags för kvällsrunda som jag egentligen tyckte vi kunde hoppat över för jag var trött. Men sen vilade jag i sängen medan Matte käkade och hade trevligt. När hon kom tillbaka blev det snabbt sängen för det tar på krafterna att vara ute och spåra hela dagen.

Idag blev det urstädning av stugan och packning på morgonen. Sen drog vi ut i skogen och hann med ett spår till. Jag fick ett riktigt långt och klurigt ett som Zicos Matte gick ut. Kan tala om att jag var trött i slutet men jag kämpade tappert för en spårhund ger aldrig upp! Efter att ha samlat lite krafter igen orkade jag med ett uppletande och en rastning med Zico innan det var dags för hemfärd. Matte var allt lite sömnig men det gick fint att köra. Sen har det packats upp och fixats lite men nu är Matte helt slut säger hon. Och kanske med viss rätta för även om hon inte har använt näsan som jag så har hon gått rätt många spår eftersom hon har lagt till andra, gått mina och gått andras.

Bilder kommer så småingom på medlemmarna i spårgruppen!

Vi är jättenöjda med helgen och hoppas såklart det kan bli av nästa år igen även om det verkade som att campingen ska byta ägare. Håll tummarna för att den nya är vänligt inställd till medföljande hundar!

Avslutar med en bryggbild...



God natt och på återseende!


Nu drar vi snart...

...till Halens camping och vandrarhem på läger med Lomma BK.

Igår bakades det kakor. Nu på morgonen (efter att Matte botat sin migrän) har det packats. Jag var svårflörtad ur sängen när det var ledig dag men när väskorna åkte fram en efter en blev jag ju nyfiken. Nu har jag kontrollerat allt som passerat ut genom dörren mot bilen. Bara kakorna kvar i kylen och dom får ju INTE glömmas. Har sett att det slinkit ner en hel del delikatesser i påsarna till mig också trevligt nog.

Det blir spår redan i eftermiddag tror jag, sedan ska vi installera oss. Det blir ingen uppdatering förrän söndag kväll men då blir det desto roligare!

Dagismatte, Knappen och Vildhusse vaktar Solgläntan när vi är iväg och det känns tryggt! Håll koll på mina gamla märgben också är ni snälla så ingen snor dom! Och mullvadarna Vildhusse. Dagismatte, blommorna vädjar Matte....och allt annat....Det är inte lätt att lämna sitt kära ställe när man ska iväg!

Härliga tider

Idag har det varit toppenfint vårväder och jag har njutit i fulla drag! Matte och jag har varit hemmavid bortsett från däckbyte och lite shopping inför helgen. Lite pyssel i trädgården hann vi med och sen kom Walle o Beck ut och det blev spår, spring och bus. Jag fick faktiskt gå ett blodspår och det var toppenkul! Gick fint, bara precis i slutet det blev lite snurr på mig men jag hittade ju skatten ändå.

Igår kväll var det plugg för Matte. Måndags kväll var vi på klubben och tränade lite och sen gick vi en tur med Elliot o Ann på mossen utanför S-torp. Mysigt att springa därute med Elle-pelle. Sist vi gick där var det jättemycket snö och vi pulsade fram. Men nu var snön puts väck och istället en del vatten.

Imorgon ska Matte till T-lilla men sen när hon kommer hem är det ledighet som väntar och vi ska packa inför helgen imorgon kväll.

Helgens övningar

Jaha, då var det söndag kväll och var blev helgen av???

I fredags kväll var ju Walle o Beck här som jag berättade om i fredagens inlägg. Men pga allmän skruttighet i fredags blev det inga bilder. Här kommer dom istället...


Bus med Walle!



Alla ville ha bollen!



Beck gav upp ganska snabbt. Kvar var jag och Walle...




Men jag vann!!!



Beck roade sig med ett gammalt avdankat märgben.


Igår var det lugna puckar. Vi höll oss hemma bortsett från en liten tur till Tippen. Lite trädgårdsfix, märgbensgnag och ganska mycket vila för Matte var fortfarande i förkylningens klor.

Idag åkte vi iväg till appelltävling i spår som Skurups BK ordnade. Det var första gången för oss och syftet var mest att pejla in hur det går till på en sån där tillställning. Vi skulle spåra på ett fält en bra bit utanför Skurup (mot Blentarp till). Där blåste det som tusan och kallt var det enligt Matte. Men i alla fall blev spåren utlagda och det tog inte så lång tid innan jag fick komma ut och fick anvisat mitt spår. Det gick jättebra...ändå till en vinkel där det hade gått en stor fet hare. Ledsen Matte men jag kunde bara inte motstå doften och jag är ju i själ och hjärta en viltspårhund så jag tog mig ett par svängom där i vinkeln och även om jag gjorde resten utan anmärkning sen så var det tillräckligt för att det inte skulle vara lönt att fortsätta. Så det bar av hemåt istället och kanske var det inte så illa ändå för Mattes näsa rann värre än någonsin därute i blåsten. Det blev vila när vi kom hem och sen på eftermiddagen var det grillpremiär på Dattis.


Vildhusse grillar!




Knappen spanar



Kag dricker damm och Dagismatte pysslar med sina blommor.


Ikväll när jag kom ut så upptäckte jag något märkligt. Ser ut som vi har fått ett märgbensträd här hemma men jag tror någon skojar med mig!


För bra för att vara sant?


Ikväll tog vi rundan runt sjön och kolla så många hjortar och så nära dom var dessutom:




Nu är det snart läggdags. Matte vill inte till T-lilla imorgon, hon tycker inte alls det är kul :( Men inget att göra åt saken. Förkylningen är åtminstone på returen. Det som är bra med den här veckan är att Matte bara ska till T-lilla tre dagar för på fredag är hon ledig och då ska vi till Halen! Där ska vi ha det så fint i vår lilla stuga som Matte har bokat. Sist bodde vi inne på vandrarhemmet men folk gick ju upp så jädrans tidigt (fem-halv sex) och det tycker vi inte om när vi är lediga. Så i år blir det stuga istället, den ser ut så här på bild:






Mysigt eller hur? Matte får helt enkelt försöka se fram emot helgen när hon ska till T-lilla morgon. Själv ska jag till Dagis. Imorgon kväll blir det nog en sväng till Lomma. Tisdag kväll ska det pluggas med Lina. Onsdag är Matte ledig för studier, på kvällen kanske vi får besök. Torsdag T-lilla och på kvällen ska vi packa och fredag åker vi.

Tjingeling på er!



Ajajaj

Det är inte precis så muntert hemma hos oss just nu. Jag är trött, känner mig konstig i magen, känns som där är valpar men det är där visst inte ändå (tack och lov). Matte är jätteförkyld och som om det inte räckte har hon fått ett elakt nageltrång i hö stortå. Nageln gick sönder häromdagen och ikväll började det bulta rejält i tån. Matte har "hemmaopererat" med tveksam framgång för hon har ingen bedövning. Nu är tån omlagd men gör jädrans ont säger Matte. Ujujuj.

Men innan ikväll var det kul för då kom Walle o Beck på fredagsvisit. Här i skogen kan man inte köpa korv men man kan springa som f-n, bada i pölar och hitta fina pinnar. Allt det gjorde vi, fast jag sprang inte så vilt som jag kanske brukar för att jag inte känner mig så pigg. Grabbarna sprang för mig också :D

Bilder från besöket kommer men inte ikväll för nu ska vi sova och hoppas på en bättre dag imorgon. Hoppas verkligen Matte tå är bättre för det är ledig lördag och långpromenad i sikte.

Soffmys

Jag vet inte varför egentligen men jag har aldrig varit i soffan. Inte så att Matte uttryckligen sagt att jag inte har fått men jag har hållit mig till bian eller mattan i v-rummet. Men igår kväll började jag klura på att det skulle vara mysigt att testa soffan. Matte halvlåg redan där och läste och jag ställde mig vid hennes fötter. Tittade på henne, sedan på kudden som låg "i vägen". Kudden flyttades, jag tittade på Matte igen, sedan hoppade jag upp och knölade in mig. Inga protester hördes. Mysigt värre vill jag lova!

Ikväll upprepades samma sak. Fast när Matte reste sig för att lägga in mer ved i brasan sträckte jag helt fräckt ut mig!



Aaaaah!

Hörde Matte mumla att "jaja, den är ju bättre begagnad". Så jag utgår från att vi nu delar soffan precis som allt annat!

Andra nyheter är att Lova varit på verkstan och det var ingen billig historia men nu är hon redo för vägarna igen. Matte däremot behöver nog gå på hälsokontroll snart för hon är lite krasslig igen. Bara förkylning men ändå, tycker hon varit lite krasslig ett tag nu av och till. Men det kanske inte är så konstigt när hon blir "duschad" med bakterier och virusar dagarna i ända på VC.

Dags för T-lilla imorgon igen för Matte och Dagis för mig. Men först sängen!

Fri utegång igen

Ja nu är det slut på isfaran på Dattis så jag får gå ut i trädgården själv igen. Det gillar jag, särskilt att sitta vid dammen mitt emot gårdsplanen och filosofera, spana ut över ägorna och sedan ta en liten slurk härligt kallt vatten.

Inatt sov jag på Dattis med Dagismatte. Det gick alldeles finfint och imorse kom Matte sen och det blev sång och dans. Hon såg lite sliten ut min kära Matte, dom där patienterna hade hållit henne vaken hela natta lång. Helt otroligt med tvåbeningar alltså!

Men dagen har varit bra trots det. Det regnade en stund, då blev Matte gnällig och låg på soffan med filt medan jag myste i bian. Sen slutade det regna, då blev Matte mindre gnällig och vi skyndade ut. Lite rensning i stallet har det blivit, där ska bli vårfint så småningom.

Tyvärr är det T-lilla som gäller igen imorgon. Dessutom ska Lova in på lagning. Det förtjänar hon verkligen efter alla mil hon har transporterat oss troget men det är ju trist med pengarna som ska ut. Jaja, inget att göra.

Pluggkväll för Matte imorgon skulle jag tippa. Hoppas jag kan tigga till mig något gott, brukar gå bra. Lina är väldigt givild nämligen :D

Fina påskpresenter

Kolla in vilka fina påskpresenter jag fick av Walle med flock igår! Dom kallas "ullisar" och är hundleksaker från ett toveri. Såååå mysiga. Har försökt sno dom flera gånger utan att lyckas (än).



Fick också torkad lever av Walle och av Elliot har jag tidigare i veckan fått påskpåse. Vilka snälla kompisar man har. Tänker på lilla mig i godisnöd och dom fina ullisarna som Matte har gått och lurat på var hon skulle få tag i efter att hon såg Walles!

Igår fick jag ju förresten spåra, det glömde jag berätta om. Walle spårade blod och jag spårade Matte. Fick gå ute på "kalhygget" och där är blött så Matte hade gått kringelikrok för att slippa bli alltför våt om fötterna. Kul när det är lite klurigt!

Idag har jag också fått spåra på Revinge. Zicos Matte hade varit så himla snäll och redan gått ut ett spår när vi kom ut vid tio efter lite sovmorgon eftersom Matte ska jobba inatt igen. Spåret gick jättebra men dessvärre blev det väldigt väldigt blött på Revinge. Matte hade glömt regnkläderna (hon är rätt förvirrad när hon har jobbat natt) så hon blev genomvåt. Men spår, uppletande och spring med Zico hann vi med ändå innan vi åkte hem. Såklart har det slutat regna nu...

Bara imorgon också som det är påsk. Sen åker Medicinpinnen hem, Matte ska till T-lilla på tisdag (hon kommer nog att vara mer död än vanligt på morgonen) och allt återgår till det normala. Synd tycker jag. Om jag får välja är det ändå bättre att Matte jobbar natten än hon är på VC i T-lilla på dagen, Obs att VC är förkortning för Vårdcentral och inget annat!

Ikväll ska det grillas kort på Dattis. Mums!

Tjingling från lilla mig!

Grattis Mamsen!

Hipp hipp hurra för Mamma Sella idag!!!

Idag fyller Mamma Sella hela tio år. Tänk att min mamsa har uppnått denna aktningsvärda ålder. Men hon är pigg som en nötkärna enligt rapporter från Kennelmamma Renée.

Hoppas Mamsen gillar presenterna som vi skickade. Särskilt påsen med mums-mums i tror jag hon gillar skarpt för jag vet att Mamsen är väldigt matglad precis som jag är. Jag känner mig stolt att jag är lik min fina mamma. Jag får ofta höra att jag är lika envis som hon och det är minsann inget dåligt betyg!

Lite kort rapport om helgen också... Igår var Elliot här en runda. Bus bus bus såklart! Idag kom Walle o Beck efter att Matte kom från sin natta jour. Hon hade slitet som tusan och var alldeles mör. Nu är hon ännu mera välmörad och ganska redo för sängen faktiskt så det bär nog dit efter mitt lilla inlägg här. Lite bilder kommer förhoppningsvis i ett senare inlägg men Matte orkar inte ladda upp bilder från mobilen just nu.

Natti-natti på er!
/Lakkan

RSS 2.0