Snart nyår

Matte har jobbat i dagarna tre men idag är hon fri. Skönt att sova ut och vila lite. Det blir rent för lite sömn när Matte ska upp tidigt.

I måndags kväll var vi på besök hos en kompis till Matte och hennes familj. Där finns en katt också, jag träffade henne hon hon bara var jätteliten. Men jag såg knappt röken av henne nu. Jo, en gång vågade hon sig fram men när jag skällde rep hon iväg igen som ett skott. Tradig typ.

I tisdags kväll drog vi till Malmö för en korvarunda. Men jag kände inte riktigt igen stan. Det var rena vilda västern där. Bomber och granater vad det smällde. Men vi travade på mot Runda Grillen och blev väldigt besvikna när de inte sålde korv. Jag är upprörd, vad är det för grillar som bara har falafel och annat skräp. Ingen hederlig korv.

Det bar vidare mot Heleneholmsgrillen och där finns korv men där var det en våldsam tillströmning och vi kunde ju inte stå där i en halvtimme och vänta. Därför styrde vi till slut stegen mot Möllevången och Sibylla är ju pålitliga om än korvarna var rätt små och ganska dyra.

Nä vet ni vad, vi lugnar oss tills Casinogrillen öppnar igen. Då ska vi fira med tjocka goda oxkorvar! Walle snälla, kolla upp när de öppnar så får vi boka in! Och då har väl pangandet lugnat sig. Inte för att jag bryr mig jättemycket men mysfaktorn sjunker ju och jag tycker det är ett jäkla ofog.

Nåväl, vi kom hem i tryggt förvar och med lite korv i magen och det var en trevlig tur med Walle killen min och hans Mor.

Om några timmar ska vi hämta Elliot som ska på nyårskollo här i skogen för att slippa allt dumt pangpang och raketer som han inte alls gillar. Här i skogen är det lugnt och det blir nog en rätt stillsam nyår med Dagismatte och Vildhusse.

På återhörande!
/Lakkan

Blåsig tur över Hjärupsfälten

Vi tröttnade på att känna oss insnöade och tog en tur till Hjärup där vi följde med Zico och Helene över fälten. Där var det blåsigare än i skogen men mindre snö när man gick på rätt ställe för snön blåser ju ihop sig på fälten.

Lite bilder...


Zico-bus och jag!


Matte och jag!


Här skulle mina tänder inspekteras efter intensiv dragkamp om Zicos boll. Men mina bissingar sitter där de ska!Och till slut blir man faktiskt lite trötter!

Nu väntar tre dagars jobb för Matte, det innebär tidig uppstigning och det gillar vi inte så bäst vi lägger oss i tid! Tyvärr är nu även Yoga Pinnen hemrest till Stockholm så nu är det som vanligt igen. Men det är inte så illa med vanliga dagar, det gillar jag rätt så bra ändå! Dagis imorgon alltså. Det trista är att nu är kalendern slut. Så synd. Jag föreslår månadskalender, det har ju tvåbeningarna för att hålla reda på vilken dag det är. Det kan vi fyrbeningar också behöva.

Tjingeling!

Julen 2010

Ja nu är julafton 2010 ett minne blott. Fast riktigt slut är inte julen än, åtminstone inte ur matperspektiv (och det är ett viktigt perspektiv). För det vaknas lite mer under helgen på Dagis faktiskt. Igår var det julbord och jag fick en smarrig jultallrik


Väntans tider....hit med käket!


Mums!

Ja, det har varit en lite hektisk vecka kan man väl säga. I måndags kom ju Syster Yster. Tisdagen skulle ju Matte jobba. Men det var rätt kul ändå för Yoga Pinnen kom till Skåne. Onsdagen var det full rulle på dagen när Matte kom från jobbet. Bland annat var vi i Hjärup och lämnade paket hos Helene & Zico och då gick vi också en rejäl runda över fälten. Skönt att rasta sig! På kvällen hade vi lite julafton för vi skulle ju inte vara alla tillsammans sen på själva julafton.

Jag fick min struts av Yoga Pinenn. Hon hade lyckats bärga en liten påse från Strutslandet men tydligen är det superdyrt där!


Kolla bytet!


Hit med mitt godis Matte!

Jag fick presenter av Matte, bland annat en lyxig dummy klädd i fasanfjäderskrud. Jag ska få skor också till mina tassar men de måste beställas. Godis fick jag och ett spel av Dagismatte och Knappen. Matte fick många fina saker tex en ny snabeldrake fast betydligt mer tystgående och smidig än den gamla. Eftersom vi tydligen måste ha en snabeldrake är den väl då det bästa som går att uppbringa.

Lillejulafton hade det dröst ner massor med snö igen så det blev skottning. Sedan hemmamys och på eftermiddagen åkte sedan Yster hem och Matte till jobb. Men hon kom såklart tillbaka igen på julaftonsmorgon. Då bar det hem och vi började öppna paket från våra kompisar. Massor med fina saker fick vi, både var och en och tillsammans. Tack alla jättesnälla vänner säger vi båda! Ni vet verkligen vad vi gillar!

Vi hoppas att våra klappar föll i smaken också. En vet vi redan blev väldigt poppis och det var pandorna till Elliot. Vi hade snokat rätt på tre stycken som han fick, han är ju som bekant helt besatt av Ikea pandor!

Ja, nu är julen slut men vintern är kvar. Dumt. Jag har världens bry med snön. Visst, fint ute va men det uppväger inte. Kolla bara vårt hus, helt inbäddat i snö
Men ut måste man och här är Dagismatte i vinterstassJag tycker den fina bilden på min kära Dagismatte får avsluta det här inlägget. Tack alla vänner och familj för en fin jul!Syster Yster är här!

Hurra hurra hurra! Syster Yster är här på besök. Igår hämtade vi henne vid flyget. Innan dess hann vi med lektion hos Lisa. Det blev av trots snön för vi höll till på plogade vägen på industriområdet och där gick det fint att träna. Roligt hade vi också och fick upp värmen fint. Men nu ska Lisa ha lite jullov så det blir väl inte förrän om några veckor nästa gång. Vi ska försöka träna hemma men se det är lite värre med den saken. Imorse hade det kommit en ny omgång med snö och Matte fick skotta men fick hjälp av Yster också. Men ärligt talat, det börjar bli besvärligt att ta sig runt i skogen, snart når snön mig till magen ju! Vi skulle önskat oss styltor i julklapp...

Ska försöka få till lite vinterbild från skogen men blir imorgon för jag hinner inte nu, vi ska ut och gå, sen är det jobb som gäller för Matte ikväll och inatt!

Tjingeling!
/Lakkan

Väldigt mycket snö...

...har det kommit senaste dagarna. Matte skottar, vi pulsar i snön och försöker hålla liv i fåglarna. Än så länge har Matte bara haft en liten fastkörning med bilen som hon kunde skotta sig ur för egen maskin. Så det går rätt hyfsat att ta sig ut och hem. Men det är ju mycket snö överallt. Vi var i Malmö i eftermiddags och där var det inte mycket lättare att ta sig fram. Bilarna kasade fram på gatorna och det var slirigt på gångbanorna. Vi fick den stora äran att parkera i Lindeblads garage pga paketleveranser, en hemlig leverans och så fick vi också en massa paket med oss hem. Vi måste ha varit väldigt snälla både Matte och jag för paketen börjar bli många runt vår spinnrocksgran.

En smarrig korv blev det på grillen som jag glömt namnet på nu (hjälp mig Walle) innan vi slirade tillbaka till bilen. Därefter bar det av till Mattes bror för ett litet ärende. Hans gata var faktiskt värre än vår skogsväg. Massor med geggamojasnö som bilen svirade runt i. Men så småningom tog vi oss hem i säkert förvar och mycket nyfikna stuvade vi in paketen vi fått vid granen. Matte har klämt men inte kikat och hon har inte alls blivit klokare så nu väntar hon snällt till julafton. Men jag har en känsla av att direkt när hon kommer från jobbet på morgonen blir det paketöppning hemma!

Nä, Matte blir trötter av sitt nattramliga jobb så nu ska vi faktiskt lägga oss tidigt och sussa gott! Jag laddar för på måndag eftermiddag kommer ingen mindre än Syster Yster och stannar i dagarna tre! Hurra vad vi ska busa och ha kul!

Konstigheter

Jag har varit "avstängd" från min blogg! Fattar inget. Det går inte att logga in som vanligt, bara en massa reklamskit på startsidan. Nu har jag snokat rätt på en gammal länk och tagit mig in bakvägen. Men så kan det ju inte fortsätta. Om det inte löser sig själv får jag sätta Wallander & Beck på mysteriet tror jag!

Nåväl, här har det snöat massor igen. Matte är ju väldigt missnöjd över det och faktum är att min förtjusning över snön börjar mattas av och jag börjar längta efter vår. Framför allt för att det inte går att varken spåra eller träna något annat och det är trist!

Men vi kan lugna oss med vår tills julafton är över! Ikväll har vi haft paketinslagning. Men nu är vi lite trötta på det och ska gå och natta oss. Från och med imorgon och en vecka framåt är det nattjobb för Matte.

Sankta Lucia

Idag är det Lucia. Vi har haft en rolig dag. I eftermiddags var vi hos Lisa i S Sandby och tränade. Skitkul som vanligt och jag var taggad till tusen. Efter det åkte vi raka vägen till Elliots för att lussa.


En mysig Lucia önskar vi alla!Lakrits Lucia


Elliot tomtenisse och skärngosse i ett!

Sov nu gott efter alla lussebullar, pepparkakor och annat mums-mums!

Tass & kram
/Lakkan

Snart måndag igen...

...men det är inte så illa för måndag är rätt ofta ledig dag för Matte för hon jobbar lördag natten istället. Så var det även denna helgen och även om Matte var duktigt mör efter jouren så har vi haft det bra. Vi vilade faktiskt lite också efter lunch, då måste Matte vara ruskigt trött, annars kan hon inte vila på dagen.

Men i eftermiddags hände något skumt. Vid fyrasnåret racade vi till Sturup. Där väntade vi en stund och ut från terminalen kom ingen annan än Syster Yster! Hurra! Jag skrek i bilen och fick genast hälsa på henne. Hopp in i bilen och iväg. Ungefär en halvtimme körde vi, sedan fick jag vänta i bilen en stund, det skulle visst handlas lite. Sen in igen men efter bara en kort stund släpptes Syster Yster av och så var hon borta. Matte säger att hon är på någon slags kurs i Höllviken. Jag tror hon är inlåst där i en barack! Slår vad om att hon mycket hellre vill vara med mig :(

Nåväl, jag har försökt att inte deppa ihpo alltför mycket. Kvällen har varit bra. Imorgon ska vi förhoppningsvis till Lisa för privattimme. Våra lektioner har snöat inne två gånger men hoppas nu vädret håller sig i schack.

I fredags var vi förresten i Malmö på korvarunda. Korven åts denna gång borta vid Värnhem. Jag fick en vanlig tjocking och Walle en bamsing för vi tyckte han behöver äta upp sig lite. Glad som en speleman var han Walle-Kalle och Beck hade han lämnat hemma för att få vara i fred med mig.  

Natti-natti
/Lakkan

Skönt med hemmamys

Det har varit lite lustiga kvällar faktiskt på sistone. I måndags var jag ju hos Elliot. I tisdags var vi hemma men igår kväll var jag hos Elliot igen! Förklaringen var att Matte skulle på ett för mig dödstråkigt möte angående klubben och alternativet för min del var bilen annars. Då var det ju bättre hos E, ja mycket bättre såklart även om jag ju saknade Matte då och då. Och hon kom ju fräsande vid niosnåret och då tog vi en kvällstur på Mossen. På väg tillbaka träffade vi Tessie Trumpnos som jag spårade viltspår med för länge sedan och så hennes "lillsyrra" Milla som verkade vara en piggelin liten typ. 

Elliot med flock...vill bara säga att även om jag kan verka lite missnöjd med att inte vara med Matte så gillar jag att vara hos er för det är kul och man får mycket godis och klapp och så bus med E. Han ville till och med låna mig en nytvättad panda och det sär minsann något stort...

Ikväll har det blivit hemmamys. Dagismatte var här en sväng för hjälp med sina tassar. Knappen var med också. Fåglarna har fått påfyllning på utfodringsborden, spinnrocksgranen har pyntats till igen och blommorna fått sig en översyn. Snart måste vi börja slå in klappar också har jag sagt till Matte men det blir nog till helgen. 

Imorgon kväll ska vi ta en sväng till stan för korvarunda.  Lördag kväll/natt jobbar Mattee (igen!). Men först en otäck tidig morgon till. Tvi. Både jag och Matte avskyr att gå upp tidigt. Vi är ungefär lika trötta och skruttiga.

Godnatt på er och jag vill särskilt skicka tassvinkningar till Mattes syrra i Australien. Hon har varit långt borta ett bra tag nu och vi vet ju att hon har det bra men det måste nog ändå vara en smula ensamt tänker jag att sitta i främmande land utan sin flock (hujedamej, jag blir alldeles rädd bara jag tänker på det). Hon befinner sig ju i strutsens förlovade land, Australien. Men dom är ju så förbaskat rädda om sin struts där så man får inte ta med sig något kött därifrån. Sickna snåljåpar. Och såååå mycket tänkte jag mig inte att det skulle hota strutsens överlevnad...

/Lakkan

Kväll hos Elliot

Ikväll skulle Matte och Dagismatte ge sig ut på julklappsjakt. Den typen av jakt är ingenting för mig och istället för att jag skulle förtvina i bilen fick jag vara hos Elliot! Det var mycket mycket bättre. Jag pep bara efter Matte en liten stund och det tyckte inte Ann om så jag slutade rätt tvärt då.

När vi skulle gå surade Elliot och gick och gömde sig. Man såg bara hans lilla nostryffel som stack fram över dörrkarmen. Han är allt en rolig kompis! Och toppen att vara hos när Matte är på tråkiga uppdrag.

Men man blir trötter av att vara hemifrån och nu är jag helt slut i kropp o knopp! Mot sängen alltså!

Besök trots snön!

I förra inlägget jämrade jag ju mig över att ingen skulle vilja besök mig på grund av snön. Men se där hade jag fel! Igår kom nämligen Zico med Matte uppdykande strax efter elva. Dom konstaterade att det faktiskt gick bra att köra upp till oss! Och visst gör det. Alldeles utmärkt när det är plogat, annars inte lika enkelt.

Först drog vi några repor i trädgården jag och Zico men sedan gav vi oss ut på en jätteskön och hyfsat lång promenad i skogen.Matte med två glada flattar!


Lite mer än halvvägs genom rundan hände något konstigt. En fyrbening kom springande och höll på att skrämma livet ur Helene och Matte. Men ingen ägare syntes til. Han verkade ha blivit av med de sina den stackaren. Hoppas verkligen de fann varandra igen snabbt. Han hade i alla fall inte tid att snacka med någon av oss.

När vi kom tillbaka igen till Solgläntan var det fikadags. Matte hade nämligen fixat ihop en kaka när hon fick besked att vi väntade besök. Vi satt ute på solsidan (dock snålt med sol) och hade det mysigt.Mums vad gott va! Och Zico och jag fick faktiskt smaka en bit var men eftersom jag hade råkat äta något olämpligt i skogen så åkte alltihopa upp igen tyvärr. Sedan satte jag genast igen att tigga mat igen för att ta igen den förlorade födan! Nåja, Zico var inte sen att delta i kampajen.Lite snus i snön och då kan man se ut så här om näsanAlla bilderna är tagna av den påpassliga fotografen Helene. Vi tackar för det och såklart för besöket och den fina blomman som Matte fick!

Efter lite vila och mys med Matte bar det av till Nattis vid fyratiden och Matte åkte till jobbet för ännu en nattajour. Som vanligt hade jag det bra med korvagrillning och mys och så kom Matte imorse. Tyckte hon såg rätt medtagen ut och så behövde Vildhusse hjälp att möblera om. Matte pustade och stånkade och jag skällde uppmuntrande åt spektaklet!

En bra dag har vi haft trots att Matte varit lite trött. Vi tränade till och med en stund på vår plogade grusväg. Kul! Tyvärr har lektionen hos Lisa snöat inne imorgon också. Tradigt. Men vi får hitta på andra kul saker.

Tass & kram
/Lakkan


Ny istid?

Nu är det bistra tider. Man undrar om det är ny istid på gång. Två vintrar på rad med massor av snö. Ikväll har Matte skottat i över en timme för att ha en chans att överhuvudtaget komma ut imorgon. För min del hade hon så gärna fått vara hemma men hon säger att hon i alla fall måste försöka ta sig till jobbet.

Nu tycker inte ens jag det är så kul med snön längre. Om man inte har någon att busa med alltså och vem vill ta sig ut till oss nu?! Och såklart blev det ingen tur till Lomma ikväll. Vi ville inte ge oss ut på vägarna i onödan. Och jag kan nog tyvärr tänka mig att Lisa får ställa in träningen på måndag också om hon inte plogar upp planen. Suck.

Nåja, för att tänka på något roligare så innehöll paket nr 2 ett smaskigt kexben just i form av ett ben. Matte fick marsipanbröd (ajabaja Vildhusse, inte plundra Mattes kyl när hon är på jobbet).

Nä, jag tror det är lika bra att gå och lägga sig. Och ingen mer snö nu tack!

Äntligen!

Första avsnittet av Benkalendern idag! Det bjöds på älgburgare tidigt på morgonkvisten när jag lämnades på Dagis. Till och med Knappen bemödade sig med att öppna paket! Det finns hopp för min gamle kompis än!

Älgburgare är verkligen gott. Måste nog be Matte beställa hem en större mängd så vi har på lager. Nu i advents och juletider måste man ha något gott att bjuda på när man får besök!

Matte fick ju också öppna första paketet idag på sin kalender. Det gjorde hon när hon kom från jobbet. Så försökte hon smyga med godiset sedan på promenaden. Suck! Men ni som känner Matte vet att godis varar inte så länge så jag slapp lyssna på hennes tuggande efter en stund.

Mycket snö ute nu. Kul för man kan göra bra flatterace i den men tradigt för det innebär inställda träningar. Får se om vi kan komma iväg till Lomma imorgon eller om det snöar för mycket för att ge sig ut på vägarna. Matte ha bry med att köra till och från jobbet.

Adventsljusstakarna har kommit upp efter en del grymtanden från Matte över trasiga lampor och en massa fixande. En del julklappar är fixade men inte alla och det börjar dra ihop sig!

/Lakkan

RSS 2.0