Dansebana

Ja, det är ju rena dansebanen i skogen, särskilt när man åker bil :D Då slirar den hit o dit på vägen. Men även när vi går så är det slirigt och rätt som det är hänger inte baken med utan åker åt ett annat håll. Vi försökte gå på mitt älskade fält också men det var nästintill oframkomligt. Man sjönk ner nästan tre decimeter och fick ta jätteskutt för att komma upp. Men vi är ju glada att snön smälter. Det hade bara varit bra om det gick snabbare!

Någon träning går ju inte att få till i detta väder. Matte hade någon idé om att lägga spår imorgon men den strök hon idag när hon insåg att snön faktiskt fortfarande är djup. Tror faktiskt att Matte också längtar efter att spåra!

En väldigt positiv sak är att Matte lyckades bli av med sin jour imorgon i Ystad så hon är hemma med mig hela dagen istället. Jippie! Första lediga helgen på mycket länge för Matte. Och jag måste säga att jag gillar hennes planering bättre framöver för hon ska gå natt lite då och då men inga dagjourer. Då sover jag bort mycket av väntetiden och så kan vi ha kul på dagarna ändå. Det tycker jag är bra!

På måndag börjar Matte nytt jobb på vårdcentral. Där ska hon vara i sex månader. Och det är till världens ändå hon ska, nämligen Tomelilla. Dit kan hon inte ligga o köra vareviga dag, dels blir det rent för dyrt och så för jobbigt. Därför ska hon åka tåg istället. Det blir tyvärr mycket tidiga morgnar men å andra sidan kommer hon hem i tid. Jaja, det får väl gå. På onsdagar har hon lite undervisning och sen studietid. Det måste väl innebära att vi ska studera mina kunskaper i lydnad, spår och uppletande?! Plugga ska Matte göra på tåget för i maj ska hon skriva tenta på allt hon någonsin har lärt sig. Urk! Tur man slipper!

Nä, nu är det sängen som gäller!

Töväder

Jippie! Det är töväder. Hoppas bara det inte kommer mer snö sen. Just nu regnera det. Bra faktiskt för då smälter det snabbare. Det var på håret vi kom uppför backen till huset ikväll för det är rena kasebanan.

Fick träffa Elliot en sväng ikväll. Kul som vanligt. Bus och spring på mossen. Hurra!

Matte har attackerat mig med saxen idag så nu är jag inte lika hårfager längre.

Syster Yster har tyvärr åkt hem igen. Tradigt! Men vi ska upp om två veckor och det är ju roligt!

Tjingling
/Lakkan

Grattis Dagismatte!

Idag fyller Dagismatte år. Dessutom fyller hon lite speciellt. Givetvis säger jag inte hur mycket men hon har firats ordentligt i alla fall! För dagen till ära hade Syster Yster ordnat så hon åkte ner. Och Dagismatte visste absolut ingenting och hon blev väldigt väldigt paff. Hihi. Riktigt kul att se hennes min. Ikväll har det varit partaj med famijlen inkl Gamla Moster Göta!

Nu är vi rätt så trötta hela bunten. Matte har varit lite krasslig i kistan så hon är hemma från jobb. Toppen tycker jag!


Ännu en helg förbi...

Ja, det låter kanske lite trist med min överskrift. Men alltså...det ÄR lite trist för det går inte att göra det jag gillar allra mest på helgerna, nämligen SPÅRA. Men för all del, det har blivit sköna promenader. Fast idag gjorde det lite ont i tassarna med skaren på snön, jag var faktiskt riktigt besvärad. Men det blir ju ljusare i alla fall. Och någon gång måste det väl bli vår. Eller?

Natten till idag sov jag på Dattis för Matte jobbade. När hon kom imorse berättade hon att hon blivit kär. Jag blev allt lite rädd. Men så fick jag förklarat att det var en bil Matte hade blivit kär i, nämligen en Toyota Land Cruiser som hon kollat på inatt på nätet. Den är dyr även i begagnat skick så vi måste börja spara. Lova får snällt gå några tusen mil till innan det blir byte.

Ikväll har vi besök av Knappen för hans husfolk är på galej. Matte sorterar och fixar. Inget kul tycker jag. Men jag räknar med att Matte kroknar rätt tidigt ikväll eftersom hon knappt sovit något inatt och inte på dagen heller. Måste säga att jag lugnt föredrar att hon nattjobbar än är väck en hel lördag eller söndag. Jag sover så gott på Dattis och så är det frulle och liten tur med Dagismatte och sen är det bara att vänta in Matte.

Tycker jag börjar vädra färdiga blodpuddingsgodisar från köket nu. Bäst att kolla!

Kul trots mer snö

Jag var allt rädd att turen till Elliot skulle ställas in på grund av snön men Matte bangade inte så vi åkte till S-torp trots att det snöade rätt ordentligt. Där blev det kulig springrunda och sedan bus och kul inomhus. Jag var väldigt nyfiken på Ugglan också, katten i huset. Hon flyttar sig inte en millimeter när man nästan nosar på henne och hon gör inte heller något taskigt så jag ville gärna lära känna henne lite bättre fast hon var allt lite reserverad.

Elliot och jag busade såklart och Elliot försökte göra sina vanliga ansiktstvättar på Matte. Vi blev bjudna på lite godsaker också både jag och Matte. Soffbordet hos Elliot är verkligen precis i nosnöjd. Mycket lockande!

Vi åkte hem med två säckar mat i bilen som skulle leverras till Dagis. På vägen dit körde Matte fast i snön men lyckades få loss bilen för egen maskin. Hon svor såklart och blev svettig av skottandet och hon pendlar mellan uppgivenhet och jämfotahopp av ilska över att det ska komma ännu mer snö.


Glad överraskning

Idag kom Matte tidigare än väntat från jobbet och det innebar lite träning i dagsljus på uppfarten och sedan en tvåtimmarsrunda i skogen, fortfarande i dagljus. Härligt tyckte jag och Matte börjar se lite piggare ut igen.

Dagen har blivit 2 timmar och 45 minuter längre! Det tar sig verkligen! Den 28 mars är ett efterlängtat datum för då blir det sommartid och faktum är att det inte så vansinnigt långt borta längre. Men den förbenade snön tycker vi kan smälta...helst igår!


Träning på plogad plan

Ikväll var det dags för träning i Lomma. En del av planen hade blivit plogad, vilket gjorde att vi faktiskt var en tapper liten skara som vågade oss dit. Och eftersom det bara gick att använda en del av planen fick vi ju tränga ihop oss lite, vilket jag tycker är lajbans. Fast jag vill ju hälsa på alla och det får jag ju inte :( Men vi hade kul ändå. Fast koncentrationen sviktade lite när jag skulle ha koll på allt. När det är mycket runtomkring måste vi träna på sånt jag är bra på. Sånt jag inte kan så bra än måste vi träna för oss själva.

Men kul var det i alla fall att återuppta månadsträningen. Bara det nu inte kommer mer snö så kan vi trampa till den plogade delen och hålla till där tills det blir vår!

En riktigt bra Lakritsdag

Ja, idag har det varit en riktig toppendag tycker jag. Vi började med sovmorgon till halv nio. Sen ut och kolla tomten. En härlig runda i skogen blev det sen och efter lite snöskottning dröjde det inte länge innan Walle och Beck kom med sin Mor. Vi tog en härlig tur i skogen tillsammans, jag gjorde vad jag kunde för att lära Beck lite allmän hyfs. Matte klagade lite på mig att jag var burdus men vaddå...

Innan de åkte lämnade jag en hjärtepåse till Walle med hjärtleksak, hjärtburk med torkad kycling och påse med torkad skinka. Jag fick världens finaste burk!

Tusen tack min Walle kille!

Efter lite vila blev det träning på uppfarten, sen ny skogsrunda innan mökret. När vi kom in igen sen stekte Matte kycklinghjärtan till mig som jag fick smaka av till kvällsmaten. Middag hos Dattis sen och där fick jag slicka gryta.

Den enda smolken i bägaren är att Matte nu har en skrällande huvudvärk och därför ska vi lägga oss alldeles snart så hon kan bli bra tills imorgon. Matte klagar över att här är stökigt i huset men jag bryr mig faktiskt inte ett dugg om det! Städa kan vi göra en annan dag!

Tjingeling!
/Lakkan


Trött Matte

Idag hade Matte jour i Ystad. Ett himla ställe alltså, hon fick jobba över tre timmar innan hon slutligen kom hem till mig ikväll. Tvi för alltså! Okej, hon får ju betalt men det tycker jag är en klen tröst. Trött var hon också. Ja redan imorse var hon trött och jag var lite ledsen att vi inte kunde vara tillsammans.

Nåväl, en skogstur med vår nygamla pannlampa blev det sen när hon kom hem. Och därefter korvagrillning. Så helt lottlös blev man ju inte. Och imorgon har vi hela dagen tillsammans.

Var förresten igår på dagen hos Elliot en sväng och busade i trädgården och hade lajbans på mossen. Men fy vad äckligt vattnet var i ån. Alldeles grönt. Tror man borde tipsa S-torps kommun om att ta prover där för någon har nog hällt ut äckel päckel i vattnet och det är inte bra för svanarna och andra som tex jag och Elliot som vill bada där sen när isarna lossar! Dumma människor som skitar ner så!

Imorr'n kommer kanske Walle och Beck hit för bus o kul! Hurra säger jag och håller tassarna att det blir så!

Kul med Elliot

Blev lite undrande idag, Matte kom inte från jobbet förrän vid tolv på dagen! Förvisso hade hon hämtat vår nygamla pannlampa på vägen. Den delen som var sönder är utbytt så nu lyser den precis som den ska igen!
Men okej, det gick ju absolut ingen nöd på mig på Dattis (kombination av Dagis och Nattis)

Dock glömdes förseningen snabbt bort när Elliot kom på besök. Fy farao vad vi sprang, rullade oss i snö (mest Elliot!), brottades och hade stenkul! Vi sprang på Matte två gånger och hon morrade såklart över det men vi tog ingen notis om det. Lite smällar får man tåla!

Allt frid och fröjd...eller nästan. Matte är rent färdig av nattjobbandet. Ikväll körde hon fast IGEN på vägen! Fjärde gången denna vintern och andra gången på en vecka. Vildhusse fick rycka ut med akutinsats. Vi får nog köpa en present till honom när vintern är slut! Men det vore bra om Matte kunde låta bli o köra fast fler gånger.

Ja, vintern är ju en sorglig historia, att den aldrig vill ta slut. Men vi är ju glada över min friskförklaring så vi får inte låta oss nedslås. Nu tror jag definitivt det är dags för Matte att gå till sängs, bara mina korvapluttar kan bli klara i ugnen! En natt till för Matte sen är det som vanligt igen. Ska bli skönt på ett vis även om det har varit kul att ha henne hemma på dagarna. Hon är rädd snurrig, klumpig (ramlade pladask i hallen på sina egna skosnören och gjorde illa foten) och långsam. Men jag älskar ju henne alltid ändå! Puss på dig Matte!

Mysteriet med "grejen"

Ni minns säkert att jag hade en "grej" i magen innan jul när jag var inlagd på Djursjukhuset. En konstig sak som dom inte visste vad det var. Efter två månader skulle den följas upp med nytt ultraljud och ikväll var det dags. Vi hade fått tid till ultraljudsspecialist Ulrik som kommer från Danmark några kvällar i månaden bara för att göra ultraljud.

Elliots Matte följde med som stöd och det behövdes nog för Matte var ju helt i upplösningstillstånd så nervös hon var. Vi fick vänta en liten stund men kom sedan in och jag fick hoppa upp på bordet. Sen blev jag tippad hit och dit, rakad på magen och inkladdad med gel. Ulrik letade och letade med ultraljudsmojängen men någon grej stod inte att finna i min mage. Den är borta. Han letade extra länge och extra noga men ingen grej.

Nästan för bra för att vara sant ju men det verkar ändå som att jag är friskförklarad. Och pigg är jag, det kan flera skriva under på. Så nu ska vi bara få grejen ur Mattes huvud (den har kansek hoppat dit för hon har ju fått den på hjärnan). Men vilken trevlig kväll för på vägen hem handlade Matte bland annat färsk fläskfilé som stektes till mig och Knappen fick också smaka. Sen blev det grisöra och tvåbeningarna festade också på godsaker. Och så har Matte ringt runt och basunerat ut den goda nyheten förståss. Exakt vad grejen var får vi nog aldrig veta men vi är nöjda bara den håller sig borta!

Nu hoppas jag att min stackars päls kan få växa ut i frid och ro och att vi bara kan få ha det bra och vara friska och pigga.

Tack alla som tänkte på oss, höll tummar och tassar och till Ann som föjde med och stöttade!

Zico på besök

Igår kom Zico med Matte Heléne på besök. Det blev mycket bus och en lång härlig runda.


Full fräs!


Han ser allt liiiite rädd ut Zioc när jag öppnar mitt stora gap!


Vi poserar på skogsvägen!


Jag!


Zico!

Vi tränade budföring också. Vi skickades samtidigt och möttes på mitten jag och Zico. Sen skickades vi samtidigt på samma håll och det gick bättre. Vi får öva lite på ingångarna bara säger Matte sen kan vi köra det som uppvisningsnummer.

Ett uppletande fick vi också till i snön. Det var ganska jobbigt att springa men kul! Mattarna klagade såklart över snödjupet...dom är ju inte så långbenta av sig.

Här är Matte och jag efter avslutat uppletande...


Jag vet att du har mer godis i fickan!

När vi kom in i värmen igen blev vi alldeles trötta och vilade oss en stund tillsammans. På kvällen blev det middag hos Dagismatte och Vildhusse och sen kroknade Matte efter det :D Idag är det jobbedags för henne igen och Nattis för mig!


Mycket utevistelse...

...ja det blir det ju när Matte är ledig på dagarna. Nu är det uppkört i skogen också av traktorplog så vi kan gå ordentligt. Matte påstår att jag har lagt på mig extra isolering bara på den vecka som det har varit väldigt svårframkomligt i skogen. Så nu blir det extra mycket ute.

Vår uppfart tjänstgör som träningsplan, det funkar ganska bra faktiskt.Det är mycket snö ute...ibland svårt att ta sig fram...
Fast om man tar ett stort skutt går det mesta bra...
Ibland träffar man på bekantingar (här Dagismatte och Knappen). Jag gör mig redo för anfall...Sedan attack!Flatteryck...Knappen spelade sur men sen ville han allt följa med oss på vår långrunda ändå. Dagismatte fick lirka lite för att få med honom hem...Men så kom dom iväg hemåt och vi gick på våg "långt in i skogen" runda. Visst ser det storskogsaktigt ut!Ja det var allt för nu. Ska lägga mig en stund framför brasan och invänta att vi ska ut igen lite senare innan Matte ska iväg till jobb och jag till Nattis. Snart är det helg fast man glömmer lite dagarna när det är nattjobb. Men förhoppningsvis får vi något kuligt besök i helgen!

Tjingeling!
Toppen med Nattis

Ja visst är det toppen med Nattis när Matte jobbar natt. För inte kan jag sova själv! Nä, det går då rakt inte. Nu sov jag med Dagismatte i biabädd vid hennes säng och det kändes tryggt och bra.

Matte kom som utlovat vid tiosnåret i förmiddags till Nattis. Där hade jag haft en trevlig kväll, sovit gott, blivit utfodrad enligt alla konstens regler och fått mig en liten morgontur. Jag var alltså riktigt på G när Matte dök upp. Och hon var faktiskt i rätt gott skick. En och en halv timme hade hon vilat sig framåt morgonkvisten och sen hade hon dessutom pratat med någon chefstyp och fixat jobb till hösten (hon är ju klar med sin hoppetossiga allmäntjänstgöring siste augusti). Så det var ju toppen.

Och vi har faktiskt hållit igång rätt bra under dagen. Tränat lite utomhus, börjat skotta upp till en till träningsplats på tomten, fått ordentligt varmt med brasan i huset, varit och handlat godsaker mm. Så var det krångel med pumpen och då fick Vildhusse komma och hjälpa till och då såg man att Matte började krokna en smula. Men så piggade hon på sig igen och vi tog en tur i snöstormen. Fy vad det snöade alltså, jag blev helt vit och Matte också och det var knappt vi såg att ta oss hem.

Nu torkas det godsaker i ugnen och jag håller koll. Matte tycker nog dom kan bli klara lite snabbare så hon kan koja sen. Lite knepigt att få in rytmen med natteriet för nu måste vi sova länge imorgon och då kan Matte inte lägga sig rent för tidigt. Håhåjaja. Tur man är hund och får sova varje natt! Men toppen att ha Matte hemma på dagarna!


Nattfnatt

Nu ska Matte jobba natt i två veckor. Då jobbar hon varannan natt och då är jag på Dagis (eller Nattis). Det är ju lite konstigt och ovant men inte helt dumt att ha henne hemma på dagarna när det är ljust och vi kan vara ute och rejsa. Idag blev Matte så sur på att vi inte kan träna i snön så hon skottade upp en lång gång och sedan en ruta och där tränade vi....gissa vad...jo RUTAN! Vi tränade FÖRE också på vår långa uppskottade gång ut till grinden och det gick finfint. Där kan man köra inkallning också så det går faktiskt att träna om man är lite uppfinningsrik och har en bra snöskotta! Men helt optimalt blir det ju inte.Här är vår RUTA. Ser kanske lite fånigt ut man vad fasen!

Nu ska Matte snart åka till jobbet. Härlig sovmorgon hade vi idag, Matte måste ju ladda inför natten. Sånt gillar jag. Och jag har nog sett att hon har packat en "Nattiskasse" med diverse godsaker. Sen när kvällen är slut ska jag sova som en stock och sen kommer Matte!

Tjingeling på er!
/Lakkan

RSS 2.0