Stadskväll

Vi tog oss en välbehövlig sovmorgon. Ja först vaknade vi ju tidigt men efter en stund somnade vi om igen. Sen gick dagen väldigt snabbt tycker jag. Det är lite svårt att gå i skogen nu, väldigt mycket snö. Jag får ständigt isklumpar mellan trampdynorna och Matte måste rycka in och hjälpa mig. Men givetvis var vi ute, bara inte så långt som vi brukar. Men det gjorde inte så mycket för sen for vi till stan för att hälsa på Walle med flock.

Vi tog vår gamla parkering vid teatern till heders igen. Mycket bättre plats där helt enkelt! När vi kom ur bilen konstaterade vi att även i stan var det riktigt kallt! Men när vi gick en skön runda fick vi upp värmen bra. En stund fick jag, Walle och Beck springa lösa på en stor gröning (som inte var grön idag men viting låter konstigt). På vägen tillbaka till Walles fick vi korv. Det var grillen utanför Casinot som testades och där var smarrig korv. Dessutom fick vi med oss överblivna korvar. Toppen! Dit måste vi gå fler gånger!!!

Resten av kvällen tillbringade vi hemma hos Walles. Det blev mycket bus, tugg på lammöron och slutligen vila. När vi körde hem en stund efter tio så var det riktigt skitkallt, närmare bestämt minus 17,6 grader! Jösses, så kallt tror jag inte jag har varit med om förr!

Tack för en trevlig kväll Walle med flock! Nu är det allt dags att koja. Tur man har ett hus att hålla värmen i och en säng att gosa ner sig i.

Bengnag inomhus

Det går ju svårt att gnaga ben utomhus i all snö. Så därför fixade Matte till mig så jag kunde få smaka på det smaskiga benet hon hade köpt åt mig idag.Ett gammalt överkast fick tjänstgöra som skydd för mattan. Mmmmm vad smaskigt det var. Efter gnageriet gick jag och gnuggande nosen i sängen.

Här är förresten en bild från vår trädgård igår. Snöigt värre...Fredag imorgon. Alltid något!

Tjingeling
/Lakkan

Usch och fy

Nu får det vara nog med det här förbaskade snöandet. Okej, lite snö ett tag är kul men det där passerade vi för länge sedan. Nu är snön BARA ivägen. Ingen träning, inget spårande. Vad är det då för kul? Promenader går ju men det är ett evigt pulsande och man får äckliga isklumpar mellan trampdynorna. Jag har till och med fått sår på en tass av snön som torkar ut så nu är det ständig insmörjnig som gäller och jag gör vad jag kan för att slicka av krämen för den tycker jag inte om.

Matte svär och är förbannad över vädret och vintern. Vi har varit ute och hon har skottat i trekvart! Man kan tycka det är bra träning men enligt Matte blir man bara sned i ryggen så ingen vits där heller. Nä tvi, usch och fy. Vi är innerligt trötta på vintern. Okej, vi har det bra i vårt lilla land för här är ganska fridfullt och välordnat men i gengäld får vi stå ut med den otäckt långa och mörka och i år förbaskat kalla vintern.

Synd om pippisarna är det också. Vi matar dom friskt med fågelfrö och talgbollar. Så eländigt om det inte finns några kvar till våren, då bli det inga roliga skrämselattacker på dom ju! Samma med korrarna, vad är roligare än att jaga dom uppför en trädstam. Eller en härlig kanin eller harjakt. Jag håller tassarna för att dom stackarna hittar någonstans att kura ihop sig och något att äta. Grisarna däremot kan gärna försvinna. Och färstingarna!!! Men så väl är det väl knappast. Dom otäckingarna kryper säkert fram sen, blodtörstigare än någonsin.

Det var kvällens jämmerserenad!


Kallt!!!

Jisses vad kallt var var när vi skulle träna i Lomma ikväll. Mattes tår blev till små isklumpar och hennes fingrar domnade snabbt bort. Dessutom rann hennes näsa som en tappkran. Jag klarar mig ju bättre i kylan men mina morrhår blev alldeles isiga och det var faktiskt lite kallt om tassarna! Men vi tränade en stund ändå och det gick ganska skapligt.

Jag fick säga hej till Walle och Beck och det var kul. Synd om deras kära Mor bara som försökte hålla ordning på dem i kopplen när vi dansade runt. Hoppas vi kan ses senare i veckan på en korvarunda. Det gäller minsann att hålla ångan upp i kylan och vad kan dessutom vara bättre för att värma en än en nygrillad korv?!

Nu är det minsann läggedags! Alla Mattes kroppsdelar har tinat och även mina morrhår! Brasan sprakat och mysfaktorn i vårt lilla hus är rätt så hög.

Dagen har blivit 1 timme och 13 minuter längre. Alltid något!

Hopp om vår

Idag har vi varit hemma men vi har inte legat på latsidan för det. Matte fixade spår till mig i förmiddags och det tyckte jag var toppen! Hon var lite lurig allt för hon hade gått där det fanns en massa djurspår i snön så sen såg hon när jag var ute på några små utflykter. Men dom var bara alldeles jättesmå för jag höll mig ganska noga i Mattes spår. Annars riskerar man ju att missa pinnarna och då även godis. Inte för att jag förstår varför Matte blir så hiskeligt glad för några små träpinnar men hon får som hon vill. Personligen tycker jag att pinnarna jag släpar hem från skogen är mycket finare.

Förutom spåra har vi tränat lite lydnad hemmavid, gått tre rejäla rundor i skogen och fixat lite utomhus. När vi gick rundan runt sjön fick jag leta godis på alla möjliga ställen, bland annat så här: Matte har också plockat undan alla julsaker. Så nu är det vår, eller åtmistone går det på rätt håll, dvs det blir ljusare. Men ett litet vårtecken hittade vi faktiskt inomhus:Den var lite trött, vi råkade väcka den ur vinterdvalan. Den hade slagit sig till ro i granriskruset och först åkte den ut i snön. Men Matte tyckte så synd om den att vara ute i kylan så hon tog snabbt in den igen och placerade den efter fotograferingen i en annan kruka så den får vila lite till. För det är ju inte riktigt vår ännu. Men visst är den fin!


Skogstur med Elliot

Jippie! Matte kom redan vid halv ett från jobbet. Toppen alltså! Vi stack hem, tränade en stund, fixade lite utomhus och så vid tretiden kom Elliot & Ann och det blev en härlig busrunda i skogen. Fy f-n vad busiga vi är tillsammans jag och Elliot!

Imorgon vet jag inte riktigt vad vi ska göra men det blir säkert något kul! Kanske spår och så ska vi fortsätta träna på det vi gjorde idag. Gick riktigt bra enligt Matte med rutilutan och framförspringelispringet. Så det går framåt i alla fall!

Tjing tjong!

/Lakkan


Livets stora frågor

Varför måste Matte jobba? Samma gamla visa om att annars får vi inga pengar :( 

Kan man inte snabba på ljusets återkomst till vårt mörka land? Här räknar vi minuter!

Varför kan jag inte få äta så mycket jag vill? Hungern gnager i min vildhundsmage.

Varför kan jag inte få spåra oftare? Svar: för att Matte är på sitt dumma jobb!

Varför vill inte Knappen leka med mig? Vaddå gammal och trött. Tråkmåns!

Ja, idag har jag tänkt mycket på allt och kanske varit lite svårmodig. Jag satt en stund i morse och fundera över om jag skulle hoppa in i bilen när vi skulle till Dagis men sen kom jag på att jag gillar Dagis och jag hatar att vara själv. Vips var jag inne i bilen.

Sen ville jag inte komma in på Dagis. Varför vara inne när man kan vara ute? Men vem kan motstå godsaker så jag kom in till sist.

Idag är det mitt i veckan dag dvs onsdag. Lite segt är det allt. Men fredag slutar Matte tidigt.  

Kul kväll

Matte var jättetrött när hon kom från jobbet. Nu är hon sådär harklig och rinnig om nosen igen. Tycker hon har varit bra ett tag igen men det verkar vimla av små virusar i dessa tider. Men hon blir ju inte riktigt kass heller. Jaja, det blir till att sova mycket igen.

Men trots allt åkte vi till Lomma ikväll, var lite rädd en stund att det skulle ställas in. Vi var inte många, totalt fem tappra ekipage men vi tränade och hade kul. Budföringarna gick toppenbra. Rutan sådär och framförgående kunde jag inte koncentrera mig på alls för där var en ny hund i gruppen och en annan jag inte varit med alls många gånger. 

När Matte tyckte vi var klara höll jag inte alls med och stretade emot i kopplet för att få vara kvar på planen. Men när hon avslöjade att vi skulle köra till Elliot gick jag med på att hoppa in i bilen. Hos Elliot blev det glada skall och svansviftningar och en härlig tur på mossen där vi fick springa mycket lösa. Nu är jag faktiskt rätt så trött och nöjd med kvällen och det är dags att krypa till kojs.  

Spår i snålblåst och flocken återsamlad

Matte hade lovat spår och det höll hon även om det inte blev Revinge. Men det blev fältet borta vid sjön och där fick jag ett spår med många vinklar och vrår och pinnar. Matte var väldigt nöjd för jag spårade med nosen i backen och ganska så mitt i spåret både i medvind, sidvind  och motvind. Alla pinnar upphittades och det blev utdelning med torkad lever och mjukost. I slutet blev det den obligatoriska lilla plastburken med mums-mums. Ja det var riktigt toppen att spåra men det var minsann kyligt i vinden, mest för Matte som blev kall om kinderna.

Vid fyrasnåret blev sedan Dagismatte och Vildhusse hämtade vid flyget och flocken var återsamlad. Matte och jag for hem till vårt och här har det torkats lever och fixats. Det är dumt att helgen går så fort för nu är det en ny vecka med jobb som väntar för Matte. Men imorgon kväll är det Lomma träning i alla fall.

Matte på vift

Igår morse lämnades jag på Dagis. Allt frid och fröjd....en stund. Sen försvann både Dagismatte och Vildhusse. Fast Vildhusse kom strax tillbaka och då hade han lämnat Matte och Dagismatte vid flyget. Jaha, så var det jag , Knappen och Vildhusse kvar. Han har tagit väldigt väl hand om oss med promenader, smaskigt käk och gottegott medan Matte och Dagismatte har firat Medicinpinnen som nu har blivit färdig med sin läkarexamen. Stort grattis fraån mig också!

Så idag försvann Vildhusse! Och efter en timme ungefär så hörde jag en bil parkera utanför grinden, en dörr som slogs igen och visst tyckte jag att det var Mattes steg jag hörde. Joooooodå! Glädjen var stor. Och träningskorgen hade hon varit hemma om och hämtat upp också. Så det blev först gemensam runda med Knappen på fältet, jag sprang som f-n så klart. Sen tränade Matte och jag och efter det gick vi en runda till medan Knappen vilade sig.

Det har varit en lugn kväll sen. Brasa, Matte har slappat på soffan men sen piggande hon till lite och lagade vår Biabädd som var sönder både här och där. Men om en stund blir det nog sängen. Imorgon hade vi först tänkt åka till Revinge och spåra men det blir bara jag och Matte så det blir spår här hemma så slipper Knappen vara själv så länge också. Imorgon vid fyra kommer Vildhusse och Dagismatte tillbaka och så blir ordningen återställd.

Stadstur med lite dramatik

Vi åkte till Malmö en sväng ikväll för korvarunda. Vi hittade väldigt lätt parkering och allt var frid o fröjd. Så smög vi in i porten hos Walle & Beck för att värma oss tills dom kom ner, vilket inte tog så lång tid. Så skulle vi just gå ut på gatan och då plötsligt var Beck lös och sprang som en tok. Hans halsband eller koppel var paj. Jaha, nytt koppel fick hämtas ner från femte våningn och sedan kunde vi traska ut. Men vad hände då? Jo, Matte kom plötsligt på att det kanske varit lite FÖR lätt att hitta parkering. Var det städdatum? Och jodå, precis när vi insåg det kom p-bilen rullande och skulle bötfälla bland annat oss. Snacka om att Matte fick brått. Jag åkte in i framsätet och hon vid ratten och så blev bilen flyttad till ett säkert ställe illa kvickt.

Resten av turen blev betydligt lugnare. Vi gick om grillen vid pildammsrondellen men vad fick vi för besked där? Dom hade ingen korv. Va, man tror ju knappt det är sant! Så vi fick gå vidare och vid nästa ställe var det bättre lycka och en tjockis med bröd slank lätt ner i min lilla mage.

Matte har berättat att det ska hända något konstigt och ovanligt imorgon, nämligen att hon ska åka iväg utan mig. Hon ska bara vara i Stockholm i ett dygn och hon ska flyga. Det är Medicinpinnen som tar examen. Jag och Knappen ska vara med Vildhusse fredag-lördag och sen kommer Matte tillbaka och då åker Vildhusse. Dagismatte är borta hela helgen.

Det blir konstigt men det går säkert bra i slutändan. Ett dygn går ju ganska fort trots allt.

Vilken tur!

Ja, idag var ännu en sån där turlig dag då Matte kunde komma iväg vid tvåtiden från jobbet. Jag vet inte hur hon lyckas men i alla fall dök hon upp på Dagis kvart i tre. Med sig hade hon träningskorgen! Hurra!

Det blev en halvtimmes träning på Vildhusses och Dagismattes ägor. Vi försökte fortsätta träna på sånt vi gjorde igår i Lomma. En del gick bra, en del mindre bra men några små framsteg blev det i alla fall jämfört med igår. Nu gäller det att vi fortsätter öva fast det blir väl mest inne de närmaste dagarna i så fall för nu blir det inga fler smitningar från jobb säger Matte.

Efter träningsstunden blev det promenad i dagsljus! Fast det var på vippen vi hann hem innan det blev helt mörkt för Matte hade varit så våglig och gått ut utan pannlampa för hon tänkte att det minsann skulle gå.

Ikväll har det torkats blodpuddingspluttar och nu är vi rätt så trötta båda två.

Tass & kram o sov så gott!

Måndagsträning igen

HURRA! Nu har måndagsträningen startat upp igen efter helgerna. Kul tycker jag och skriker av glädje när vi kommer till klubben och parkerar bilen. Matte suckar och brottas med en Mycket Glad Vildhund i kopplet i början. Fast sen styr jag upp mig en liten smula och då blir det bra. Eller åtminstone kul och ingen kan klaga på engagemanget och farten! Så det så!

Budföring och springa före stog på programmet och så blev det lite inkallning med stopp också. Gurun Zico-Helene hade en hel del bra tips. Måtte nu Matte komma ihåg dem bara tills vi ska träna nästa gång. Tror bestämt hon får skriva ner!

Hoppas nu inte vädret sätter käppar (eller snö!) i hjulen för oss framöver på måndagarna för jag känner mig riktigt på G!

Tass & kram
/Lakkan

Hemma söndag

Japp, det blev en hemmadag idag pga vädret. Revinge kändes alldeles för kallt tyckte Matte. Och visst, det blåste rejält i skogen och då kan man ju tänka sig hur Revinge kändes. Dessutom var nog vägarna lite besvärliga. Så tyvärr blev det inget spår men det blev ingen tråkig dag för det. Helene och Zico hade nämligen vägarna förbi så vi tog oss en riktigt fin långrunda i skogen. Det var pang-pang men vi lyckades undvika jägarna fast vi såg minsann spåren efter dem!

Efter rundan blev det fika inomhus och då försökte Zico demontera lite leksaker men han lyckades faktiskt inte. Han stängde av ankan men det fixade Matte igen när han hade åkt så nu är där liv i honom igen. När H & Z hade åkt hem var jag och Matte rätt så trötta så vi tog oss faktiskt en liten tupplur. Inte något Matte brukar göra men det kan ha bidragit att hon vaknade en minut över sex i morse och var pigg och absolut inte kunde somna om. Fast vi låg och myste till strax efter sju ändå, jag använde Mattes mage som huvudkudde!

Ett kort litet träningspass blev det utomhus i em men det var rätt kallt. Fast det gick bra och Matte var nöjd. Jag passade på att börja fördärva en träningsleksak som jag fick i julklapp. Det är ingen kvalité på sakerna fastän dom är rätt dyra. Kasst! Jag menar, det finns värre marodörer än jag och hur ska det då gå?

Imorgon ska vi till Lomma om inte vädret sätter stopp. Jag behöver allt ett ordentligt träningspass!

En smula ljusare...

...börjar det allt bli nu.

Matte slog inte på pannlampan på promenaden förrän klockan fem idag. Då var det förvisso ganska skumt men det gick att se! På morgonen märker vi inte lika mycket skillnad men det beror nog mer på våra vanor. När det väl är ljust är jag ju redan på Dagis och Matte på väg till jobbet.

Men kallt är det i blåsten. Imorgon var det tänkt att vi skulle till Revinge och spåra. Men där ska blåsa storm och vara flera minus. Då blir det ju riktigt riktigt kallt. Så det blir inte Revinge men Helene och Zico har visst vägarna förbi för de ska lämna folk på Sturup som ska mot varmare breddgrader. Så förhoppningsvis blir det något kul ändå. Och vi får sova lite längre!

Här kommer lite vinterbilder...några från nu och någon från när det var mer snö runt jul.


På språng...Vår jättelika cypress i vinterskrud.


På span!


Tunnelseende...

Hörs imorr'n!

Tjingeling
/Lakkan

Köksträning

Någon träning ute var inte till att tala om i kylan så det blev köksträning. Positioner, rutan och före blev kvällens fokus. Vi har börjat om med rutilutan. Så här ser vår ruta ut nu:På handduken placeras godis eller leksak ungefär varannan gång. Då springer jag som ett skott. Sen när där inte är något måste jag stanna innan och kolla med Matte om det verkligen stämmer. Hon tittar uppmanande på mig och jag springer in i rutan. Matte kommer rusande och tjoar och så blir det godis. Kan det bli något av detta tro?

Före springet har jag svårt för. Matte säger att jag har svårt för riktningen rakt fram. Hmmm. Nåväl. Hon ringade upp belöningspinnen i alla fall...Notera särskilt korven i skålen...

Jag undrar om vi fortsätter träna i köket när Matte har slipat om köksgolvet...för jag rivstartar rätt bra när jag ska iväg. Men den tiden o den sorgen för det tar nog till hösten innan golvet blir fixat.

Nu ska Matte ner i källaren och täta för det kryper in möss genom ventilationsgallret. Trodde inte dom små gynnarna kunde ta sig igenom så små hål men enligt rapport kan de smita igenom där det är bara någon centimeter. Imponerande! Vi har inget särskilt emot möss men dom gnager på saker som inte ska gnagas på och sen när dom ligger och ruttnar luktar det pytom. Därför bäst att förebygga.


Sömnigt

Jag är faktiskt lite bekymrad över Matte. Hon bara sover och sover och ändå är hon som en urvriden disktrasa. Ja, hon är glad mot mig och så och jag gillar ju att sova men jag känner inte igen henne. Sen oroar hon sig jämt för min mage. Kan ni inte säga till henne att hon inte ska tänka så mycket på det? Det hjälper ju inte?! Och jag känner mig ju pigg!

Sen blev hon extra nere och sur idag över en kommentar om att hon bara är slö och skyller på att det är vinter. Det var dumt sagt för min Matte är ingen slöis. Så nu har hon bestämt sig för att alltid säga att det är bra. Fast det spelar ingen roll för min del för jag får ändå veta allt. Intressant det där att tvåbeningarna ofta har större förtroende för oss fyrbeningar än för varandra. Jag menar ta en sån sak som att svallra. Skulle aldrig komma på fråga. Eller klaga över att något. Nä minsann. Vi är bästisar i vått o torrt. 

Nu ska jag gå och vila huvudet på Mattes ben.   

G'natt
/Lakkan

Överraskning

Jag blev allt lite förvånad och överraskad idag! Dagismatte och jag gick på en promenix hem till Solgläntan vid tvåtiden. Dagismatte vilade sig lite på soffan och jag lekte med mina julklappar. Så plötsligt vid halv tre kommer MATTE hem! Jag blev ju så paff att jag inte fick ett ljud ur mig men jag fann mig ändå ganska snabbt och hämtade en grej att visa henne. Toppen! Hon hade lyckats smita tidigare från jobbet. Det blev en långtur medan det var ljust ute och vi var tillbaka lagom när mörkret kröp på vid halv fem. Så härligt! Ikväll har vi sen haft köksträning och Matte har torkat korvgodis till mig i ugnen. Matte verkar lite piggare ikväll, kanske har hon sovit bort eventuella små otäckingar som försökte inta hennes kropp.

Imorgon ska Matte tyvärr jobba men lite kortare dag än vanligt. Glädjande är att hon lyckats byta sin jour till helgen från söndag till lördag vilket innebär att vi kan spåra på Revinge på söndag! Sovmorgonen ryker men det kan det vara värt för att få spåra! Och när hon har jour behöver vi inte gå upp förrän halv åtta så det är ändå helt okej.


Kyligt på Revinge

Igår trotsade vi kylan och åkte till Revinge. Där var det minus femton grader! Men vi spårade ändå och det gick minsann alldeles utmärkt. Helene gick mitt spår och Matte gick till Zico. Vi klarade det galant båda två. När det är svårt skärper man ju till sig lite extra liksom, så enkelt är det ju!

Kamerorna var lite luriga och stängde av sig i kylan men lite bilder blev det ändå.


På gång!


Pinne upphittad = mjukost!


Matte kommer på efterkälken...


Slutet upphittat! Hit med käket!

Efter spåret fick jag och Zico springa en runda för att hålla värmen och sen lite fika. Kylan gjorde att det inte blev någon heldag på Revinge men det var väl så bra så här!

På kvällen åkte Medicinpinnen hem till Stockholm. Trist men inget att göra. Matte var helt trött och vi somnade strax efter åtta. Nu är hon lika trött. Träningen i Lomma blev inställd för Matte tror hon håller på o bli sjuk och det vill hon inte så vi ska sova. Träning har utlovats så fort hon känner sig bättre igen.

Roligt hela tiden!

Igår var Walle och Beck på besök och vi tog en härlig runda på fältet och i skogen.


På fältet...I skogen...

Idag kom Elliot på en långrunda i skogen och sen inomhusbusn när tvåbeningarna fikade. Sen kom plötsligt Carina med Toss förbi (fast Toss satt i bilen) för hon körde nästan förbi här ändå. Tänk så många som kommer och hälsar på oss. Det är kul!

Imorgon ska vi spåra på Revinge i kylan. Så nu är det marsch i säng!

Gott nytt år

Ja nu är det plötsligt 2010 istället. Vi tog oss en välbehövlig sovmorgon till niosnåret, sen har vi varit ute på en skön men kylig promenad. Jag får is i morrhåren, så kallt är det!

Det var en trevlig dag igår. Elliot var på besök under dagen. Vi hade lajbans som vanligt. Han tacklar mig, jag väjer undan och biter honom i benen, så får vi flatteryck och springer springer springer.

Här kommer en liten bildserie...


Springelispring...Glad Elliot...


Kom igen Kompis!


Mitt älskade fält...

På kvällen kom Dagismatte, Vildhusse, Medicinpinnen och Knappen till Matte och mig på nyårsmiddag. Sen vid tiosnåret traskade vi till dom och där sov jag mest. Det gjorde visst Matte med, hon låg på soffan framför brasan och hade det skönt. Ja, hon var uppe vid tolvsnåret ju men för övrigt tog hon det lugnt. Så skönt med stillsamma hemmakvällar. Ve och fasa och ut och härja på fester säger Matte som medger att hon är en stugsittare. Och det gillar jag!

Nu är det Nyårsdag och lite senare kommer Walle med flock hit för en tur i skogen med mycket spring!

Tjingeling!

RSS 2.0