Fästingar = pest

Dagen började med att Matte hade svårt att ta sig ur sängen på sin lediga dag för hon jobbade ju dag+kväll igår. Anledningen till att hon var tvungen att gå upp hyfsat tidigt ändå var att Lova skulle till verkstan för låsbyte. Nu är det fixat till det fascila priset av 3000 kronor :( Men nytt lås och ordningen är återställd!

Trots att vi var billösa under dagen blev det bus och bad med Elliot. Vi blev nämligen hämtade och så bar det ner till Yddingen. Ingen annan i sikte vid bryggan så vi intog stället och härjade som vanligt hänsynslöst! Inga bilder idag för Matte glömde kameran.

Efter badet gick vi en fin runda i bokskogen. Matte hade med karta så allt gick ordningssamt till och vi kom ut precis där vi skulle igen. Kul att testa nya rundor!

Efter att bilen hämtats (tack för skjutsen Ann!) så hämtades Knappen upp. Vildhusse och Dagismatte var iväg på bjudning så Knappen fick vara hos oss tills de kom hem igen. Det verkade han inte ha något emot utan han låg och njöt i fulla drag i trädgården!

Vid halvåtta var det dags för lite träning men se den blev rent sabbad för Matte hittade inte mindre än två små fästingar på samma ställe på min högra sida av bröstkorgen. Det blev operation direkt i gröngräset och Dagismatte beordrades ut som operationsassistent. Jisses vilket pådrag. Matte var olycklig för att hon inte fick bort allt och till sist hälldes det på medel som stank gräsligt för att descinficera (svårt ord). Hujedamej! Efter det blev det inte mycket träning av utan istället en skogsrunda och sedan pälsvård när vi kom hem. Jädra fästingar, jag avskyr dem. Matte blir rent mordisk när hon hör ordet bara. Synd att de små äckliga krypen skulle förstöra inkräkta på vår fina dag!

Till sist kan jag meddela den storartade nyheten att Solgläntanbloggen är uppdaterad! Kolla på:
http://vildhunden.blogg.se/solglantan/

Tjingeling!


Mera bad

Ikväll blev det ännu mer bad. Zico-bus var nämligen väldigt pigg på en tur och det bar därför av till "min" badplats vid Yddingen. Vädret var bara så underbart med varm sommarkväll och svalkande vatten. 

 
Svensk sommar!


Zico med sin krabba


Aaaaah!


Efter lite tveksamheter tog Zico skuttet ut från bryggan!


Och här ett av mina "plask i baljan" hopp!

Efter badet och promenixen tillbaka till bilen blev det en promenad i skogen också innan det var dags att styra kosan hemåt. En härlig kväll och nu är jag trötter!

Bad bad bad

Det är bad för hela slanten nu när det är så varmt. Idag har Walle & Beck varit på visit och givetvis blev det bad i Eksholmen. Fina skutt och härliga simturer. Sedan att Walle och Beck hoppade ner i ett gyttjedike och åkte på avsköljning med trädgårdsslang var ju ett streck i räkningen. Men det drabbade inte mig, jag låg på behörigt avstånd och beskådade eländet.

Bad på Dattis har det också blivit och lite träning där. Annars mest trädgårdsjobb för Matte förutom promenaderna då. Det har flyttats buskar, vattnats, burits sten och huggits ner ogräs. Jag har mest slappat.

Imorgon är det T-lilla som gäller för Matte och hon gnisslar tänder. För att piffa upp stämningen lite avslutar vi med några badbilder från i torsdags när jag och Elliot var vid Yddingen.


Jag med Ruffe


Elliot vill vara med och dela på Ruffe. Självklart kan vi hålla tillsammans!


Elliot simmar så fiiiiint!

Det var allt för ikväll! Sov gott i den härliga sommarnatten!

Tiden springer iväg

Sist jag bloggade var i onsdags kväll och nu är det plötsligt lördag! Jösses vad tiden går fort. Men nur är det dags för en liten uppdatering...

I torsdags kväll blev det badtur till Yddingen med Elliot. Det var nämligen dags för ännu en lektion med Lakrits simhoppsskola. Det går framåt för Ellioten, han hoppar från bryggan nu, simmar ut, hämtar grej och simmar tillbaka utan tveksamheter. Vi ska bara få lite mer snits på hoppen och jobba bort plasket på utvägen innan grejen är uppfiskad. Det var en härlig kväll, varmt och skönt och inga andra där vid bryggan så vi fick regera själv.

Igår på dagen var vi mest hemma på Solgläntan. Vildhusse kom och klippte gräset med sin monstermaskin. Fint blir det men fy vad det låter. Jag går in och lägger mig i sängen tills det är klart!

Vid tresnåret bar det av till Dattis och fyra åkte Matte iväg till jobbet. Jag hade en fin kväll med Dagismatte, Vildhusse, Medicinpinnen och Knappen. Det vankades märgben och korv på midsommarafton. Sedan sov jag med Dagismatte och var full av energi när Matte kom vid halv tio idag. Matte var inte fullt lika energirik efter en stökig natt men hon har ändå hållit igång under dagen med trädgårdsjobb, promenader och så fick jag mig ett spår när det började svalka framåt kväll. Det gick finfint att spåra. Höll på att missa en pinne men det redde upp sig. Annars full pott på allt, Matte var nöjd och jag med! Till sist blev det en kvällsrunda med inslag av myggterror så Matte sprang bitvis och så strandade vi på Dattis där det råkade vara korvgrillning som vi trillade med på. Men nu är Matte helt slut och det blir snart dags för sängen.

Medicinpinnen åkte hem innan idag. Synd men allt roligt har ett slut. Hon har varit bra lekkompis under sin vistelse här.

Ska försöka få till lite bilder imorgon på badturen med Elliot... det vill sig inte ikväll.

Tjingeling!
/Lakkan

Rofylld onsdag

Igår blev det en lång dag på Dagis för Matte jobbade dag+kväll. Hon var allmänt ur gängorna och trött när hon kom från jobbet, mer än vanligt. Men efter en tur med mig tinade hon upp. Vem kan vara på dåligt humör med en flatte?

Idag har Matte varit fri tack och lov. Skönt med lite sovmorgon, ett par rejäla promenader, trädgårdsmys ihop med Medicinpinnen och så en kort stunds träning när det svalkade bättre på kvällen.

Jag tjuvlyssnade lite när Matte pratade i telefon för en stund sedan och det verkar som jag ska få busa med Elliot imorgon kväll. Kanske bad också. Härligt. Och det fina med den här veckan är att Matte är ledig på fredag. Förvisso jobbar hon natt sedan men det är bättre ändå och sedan har vi hela helgen tillsammans och då blir det säkert roligheter.

Lite bilder från Dagis igår (Medicinpinnen fotade)...


Plask i baljan!


Voff!


Aaaaaah!


Hallå! Kom o lek mer!

Nu mot sängen! Natti-natti!
/Lakkan

Ständiga överraskningar

Igår när Matte kom från sin nattjour och hämtade upp mig så gick vi en runda. Sedan fixade vi lite hemma och därefter meddelade Matte att vi skulle en tur till Dagis igen. Och när jag kommer dit och in i köket, vem sitter där om inte Syster Yster. Mina ögon blev nog stora som tefat och jag flög i famnen på henne. Det visade sig att hon kände sig ensamen och var bekymmerstyngd så hon behövde stöd av sin flock och då vromade hon ner till oss på sin snofsiga motorcykel. Härligt. Hela dagen igår umgicks vi och idag på morgonen körde hon tillbaka igen! Tokigt men sant!

Idag sen tyckte jag det var lite konstigt för plötsligt skulle jag åka bil med Dagismatte. Skumt tänkte jag. Färden gick till flygplatsen och plötsligt stod Syster Medicinpinnen där! Himmel o pannkaka, man slutar aldrig att förvånas. Besökarna avlöser varandra. Så hela eftermiddagen har jag roat mig med henne och hon har kastat vattenleksak till mig i dammen massor av gånger.

Ikväll har Matte och jag varit i Lomma. Det gick väl ok att träna men det var varmt för mig så jag kroknade rätt snabbt. Fast på vägen hem körde vi in om Elliots och där blev jag piggelin igen när vi busade i trädgården!

Matte fick också en fin överraskning i Lomma. Återigen är det Flocken Lindeblad som uppvaktar!Titta vilken jättefin blomma. Och inget vatten behöver den. Vi tror inte den kan stå ute dock för då "kroknar" den nog så vi ska hitta en fiffig plats till den.

Om en stund ska vi nog en sväng till Dagis för lite sen fika för Vildhusse och hans syster kommer hem från norska fjällen där de har haft en blöt och kall vandring.


Hurra hurra huura...

...för Matte idag!

Matte kom som vanligt i full fart från jobbet, tog kurvan in till grusvägen på två hjul. Stopp vid postlådan och grabbade posten i farten. Men vad låg där. Ett stort kuvert från KI (karolinska institutet = dom som håller i tentan Matte skrev för en månad sedan snart). Jojomensam, svaret hade kommit. Matte kunde inte vänta. Hon slet upp kuvertet (enligt vad hon berättat) och där stod det: GODKÄND med stor marginal och därför slipper hon göra muntlig tenta. Det är ju bara toppen. Nu kan vi elda upp alla gamla tentor och trista papper! Nu är det bara tuta o köra. Lite mer än en månad kvar i T-lilla sedan har Matte sin läkarlegitimation som i en liten ask!

Det blev fest såklart. Med Dagismatte och Knappen för Vildhuses har åkt till fjällen med syrran sin. Men Dagismatte var inte alls främmande för fest. Fast hon fick inget veta förrän vi varit i Svedala och shoppat i en jädrans hastighet innan butikerna stängde. Jag och Knappen fick deli i form av grisknorr, kycklinglever (torkad), ankhals, korv och lite annat smått o gott. Nu är jag mätt i magen och ska sova gott. Matte kommer väl inte isäng på länge men hon måste allt ta sig samman så småningom för hon ska ju jobba imorgon natt. Då ska jag vara hos Dagismatte o Knappen. Vildhusse kommer hem måndag kväll först.  

Natti-natti!

Förste båthund!

Syster Yster, Matte och jag har invigt båten borta vid Eksholmen. Vi gick ju med i fiskeklubben mest för att få tillgång till båten och nu var det dags för invigning i Syster Ysters förträffliga sällskap. Jag är nu förste båthund. Syster Yster satt vid årorna och Matte introducerade mig till båtlivet. Kul och lite annorlunda var det att färdas på sjön.


Till sjöss!


Chefen för årorna! Kolla glorian runt henne!


Matte & Jag


Näcken på min badbrygga!


Så rofyllt på sjön!

Tyvärr har nu Syster Yster åkt hem till stan. Matte och jag följde med henne in på flygplatsen, såg till så hon kom igenom säkerhetskontrollen, sedan åkte vi hemåt. Lite tomt kändes det när vi gick in genom grinden hemma men vi tog varandra tass i hand och sade att vi ju har varandra. Nu har vi just fått veta att hon landat tryggt i alla fall. Vi ses snart igen hoppas jag!

/Lakrits


Operation baklucka

Idag medan jag var på Dagis och Matte på jobbet körde Yster ner till bilmeken men dom vägrade titta på bilen förrän måndag för dom hade inte tid :( Detta trots att Yster lade sitt vackra huvud på sned.

Så när Matte hämtades från T-lilla tåget som hon åkt med idag var situationen densamma som igår kväll, dvs buren inlåst i bilen. Matte pillrade med låset och höll på, sedan gick vi och tränade lite på Dagisplanen men så fort Matte kom hem igen så började hon pilla med låset. Hon kröp in genom min bur in i biles innanmäte. Jag lade mig på vänten utanför och efter en liten stund såg jag Beckie komma tassande med husse i sällskap. Äntligen någon att roa mig med tänkte jag och gjorde attack på Beckie. Hennes husse undrade såklart varför Matte låg i min bur med fötterna ut genom dörren. Plötsligt hade de bytt plats och efter en stunds trixande och fixande därinne hade han lyckats pillra upp låset så att bakluckan var öppen. Jippie! Ut med buren och mina saker! Han fixade dessutom en snörmekanism så att man kan stänga och öppna luckan utifrån även om låset fortfarande har hängt sig men huvudsaken det går att öppna o stänga. Är det så att jag ska bli lämnad i buren får vi låna bil från Dagis istället och sätta över min bur där bara. Toppen, nu kan vi klara oss tills bilen blir fixad. Kanske blir det på måndag, kanske inte för måste dom beställa nya delar så tar det lång tid.

Bilder från igår kväll landade på mailen från Ann & Elliot så här kommer några...


Elliot försöker köra med sin "trycka ner mig med nosen" teknik


Min fina näbb fångad mitt i ett skall!


Profiler


Lite dragkamp är aldrig fel!


Ett mål Elliot om dagen e bra för magen

Imorgon är Matte ledig från sitt T-lilla jobb. Hurra!

Natti-natti o sov gott!Själv en kväll hos Elliot

Det har varit hektiska dagar så jag har inte hunnit skriva om att Syster Yster är på besök. Himla kul att få rå om henne ett par dagar. Jag blev ju rent tossig när jag såg henne komma. Jippie!

Ikväll blev jag bortlämnad till Elliot och Ann på passning medan Matte åkte på restaurang med resten av flocken för att fira gamla moster Göta som fyllde år. Och hör o häpna, det gick faktiskt riktigt bra! Jag väsnades inte, lekte med Elliot och studerade nyfiket Ugglan mm. Det var helt ok alltså!

Tusen tack Ann & Elliot för att jag fick vara hos er!  Lite bilder från min kväll kommer imorgon!

Sen hände det en liten fadäs när jag skulle tas ur bilen hemma. Det gick inte att få upp låset till bakluckan. Jag fick evakueras genom luckan fram och nu måste Lova in på låsbyte. Suck. Matte är en smula olycklig över det för innan låset är fixat kan vi inte åka någonstans tillsammans mer än typ till Dagis för då åker jag ju framsäte. Yster ska försöka fixa med bilmeken medan Matte är på jobbet imorgon. Hoppas dom kan fixa det snabbt!


Solgläntans B&B igång igen

Japp, nu är Solgläntans B&B gästat av ingen mindre än Knappen. Dagismatte och Vildhusse är ute på galej med övernattning och klart då att Knappen ska vara hos mig och Matte på Solgläntan. Han verkar trivas bra här, ligger på renskinnet och trynar. Innan idag har vi gått promenad (en kortare alla och så fick Knappen vila sig när Matte och jag tog en längre tur). Vi har också varit ute i trädgården, gnagt märgben, skällt lite, kollat in Mattes planteringsarbete och haft det allmänt mysigt. Nu är vi alla trötta. Matte klagar över att hon inte varit stilla på hela dagen förutom när hon satt i bilen till och från Linus. Där var vi runt lunch och hämtade växter som skulle rensas ut. Stora fina rhododendron som nu fått plats hos oss istället. Matte borde verkligen uppdatera Solgläntanbloggen, det är skandalöst dåligt så länge sedan det är nu. Men hon säger att det inte går ikväll för benen värker så efter allt arbete och inga bilder har det blivit heller. Vi får hoppas på bättring imorgon!

Igår var vi i Malmö på stadspromenad med Walle och hans MOR. Det var uppehåll ända tills korvarna var ätna, då öppnade sig himlen och vi blev ganska blöta på vägen tillbaka. Grillen vi provade vid Erikslust var inte den bästa men korvarna slank ner utan problem. Det har utkristalliserat sig att den grillen vid Casinot (Slottsgrillen tror jag den heter) är den allra bästa. Kanske borde vi ge dem ett diplom. "Hundarnas bästa grill". Vilken merit alltså!

Idag sågs jag o Walle igen när han, brorsan, Mor, Kidd (flattekille), Mackan (kockertjej) och Paulina kom ut för att spåra. Ja, det var ju Kidd som skulle spåra då, lite test för att se om han är klar för anlaget vilket han är. Det blev fika och bus (hundröra under bordet). Jag fick spåra i förmiddags också, det var myggigt värre men inga problem i själva spåret förutom på ett ställe där jag råkade gå efter vilt istället en liten stund men ordningen återställdes ganska snabbt. Alla pinnarna med hem till Mattes glädje.

Ja, kanske inte undra på att Matte är lite trötter. Vi här på Solgläntan hoppas att Dagismatte och Vildhuse har haft en trevlig kväll så önskar vi dem välkomna hem imorgon medförandes en styck Syster Yster som ska hämtas upp i Sölvesborg där hon härjar på en festival som heter Sweden Rock. Bara av ordet festival hör man att det är olämpligt för hundar. Bra vi slapp åka dit för ändå Dagismatte o Vildhusse åker förbi på vägen hem! Det blir ständigt ändrade planer med Yster, det gäller att vara flexibel!Natti-natti!

Bildkavalkad

Vi fick en massa roliga bilder på mailen från Zico-Helene.

Här kommer räddningen av min fresbee!
Sen lite busbilder...bildtexterna är fotografens...Busa med mig!


Eller bara kramas lite...


Jag ska viska en hemlis...Ska vi dansa?Vals eller mazurka?!

Ikväll har vi varit i Lomma och tränat. Det var kul att spana på alla man känner o träningen gick rätt så bra säger Matte. När vi kom hem kånkade Matte ut en bokhylla i stallet. Hon lät jättekonstigt...som en sjuk gris?! Hon har envisats med att möblera om lite och sortera. Suck. Men ok, mina leksaker är mer lättillgängliga nu, det är en fördel. Jaja, bara vi inte ska flytta mer för det bland det värsta jag har varit med om. Här ska vi bo för alltid så det så!

Fredag imorgon. Får se vad kvällen bjuder på för roligheter.


En räddare i nöden

Igår var vi bortbjudna till Mattes bror Linus och hans fru Tina som bor i ett väldigt toppmodernt hus på Bellevue i Malmö. Linus har fiffiga kontakter när det gäller allt som rör bygg och renovering så han hade fixat färg till vårt stall och fönstren billigt. Färgen skulle hämtas men det vankades också mat. Katten såg jag knappt röken av, den var tydligen inlåst i sovrummet. Brydde mig inte om att leta efter den heller för jag hade fullt upp med alla konstigheter i huset. Det började (och slutade) med trappan. Det är en spiraltrappa med jättestora mellanrum och så ser man rakt igenom hela rasket. Halvvägs upp drabbades jag av panik och lade mig platt på mage. Matte lirkade och lirkade men det slutade med att jag fick bäras/baxas upp. Väl uppe ville Matte ha ut mig på uteplatsen men den var ju högt upp i luften. Hur skulle man våga gå ut där? Då kan ju ens sista stund vara kommen om man råkar trilla ner. Nä minsann! Och i golvet är det hål, Matte säger att det inte är någon fara för där är glas för som man kan gå på men det kan ju gå sönder och så sitter man där med rumpan i hålet. Nä tack! Jag gick och nattade mig i gästrummet. Sedan vågade jag mig ut till köksbordet och låg under det. 

Vid tiosnåret började det bli dags för hemfärd. Problemet var, hur skulle jag komma ner??? Jag tvärvägrade gå nära trappan ens. Låg fastfrusen mot golvet och darrade som ett asplöv. Linus konstaterade att det nog bara återstod att bära ner mig. Så han tog mig i sina starka armar och bar mig ledigt nerför den otäcka trappan. Väl på marken var jag så tacksam och glad. Äntligen i säkerhet. Tack Linus, min räddare i nöden!

Idag har vi varit iväg på lite ärende medan det regnade och sedan hemma. Matte har slavat bland syrenerna och hackat gräsrot och jag har rullat runt i gräset och njutit. Men Matte säger att hon tusen gånger hellre hackar gräsrot än åter till T-lilla där det just nu verkar värre än någonsin. Ett elände är det. Tydligen hade Matte hållit på att få ett riktigt raserianfall på jobbet. Bäst de aktar sig för när Matte blir riktigt arg vill INGEN vara i närheten. Det kan liknas vid ett vulkanutbrott ungefär.

Ikväll kom Zico och Heléne på besök. Vi tog oss en härlig runda i skogen. Bad blev det på vägen i Eksholmen. Matte lyckades kasta upp min fresbee i ett litet träd en bit ut i vattnet. Hon vankade av och an en liten stund, hoppades väl på underverk men sedan tog hon av sig skor och strumpor, kavlade upp byxorna och trippade ut i vattnet och hämtade ner den under jämmer och gnäll. Heléne fick sig ett gott skratt och dokumenterade med kameran. Om det blev några bra bilder lovar jag att lägga upp dem här :D

Nu är det kväll och snart sovedags. Två dagar kvar av Mattes jobbevecka, sedan helg!

Badkväll med Elliot

Efter en varm dag fick jag en härlig badkväll med Elliot. Jag hade värmt upp (eller kylt ner) med två badturer tidigare idag, först Pudesjön i förmiddags och så Dagisdammarna i eftermiddags. Men det hjälpte ju bara tillfälligt och jag var såklart badsugen igen mot kväll till.

Vi träffades på vägen ner till Yddingen och så bar det av mot den fina bryggan vid scoutstugan. Där är så himla fint.


Härligt blöt!


Elliot med Krabban Krabat


Jag med min Ruffe och ett näckrosblad om baktassen.


Dragkamp


En hederlig brottningsmatch

Tack Elle-Pelle, Ann och Matte för en härlig kväll. Det gör jag gärna om framöver. Himla bra att vi var där själv så vi kunde sprinag runt som de flattegalningar vi är!


I sommarens soliga dagar...


I torsdags kväll jobbade Matte senare än vanligt men när hon väl kom tränade vi lite lydnad på gräsplanen hos Dagis. Jag var taggad till tusen och det var skitkul. Sedan blev det promenad i det fina kvällsvädret och vips var den kvällen slut.

Igår vid femsnåret kom Matte från jobb. Vid sextiden angjorde Lindeblads Solgläntan. Det blev bus med grabbarna grus och sedan bad i sjön i den härliga kvällen.


Beck spanar in hur man gör när man hoppar från bryggan.


Och här har Beck tagit steget ut i vattnet!


Walle också i. Tre flattar guppar runt.

Efter turen och badet smorde tvåbeningarna kråsen med kinamat och färska svenska jordgubbar med grädde. Dessutom fick Helene sina presenter för hon fyllde ju år i torsdags! De föll visst i smaken. Vi var ute hela kvällen, Matte fixade "rökelse" som motade myggen. Jag busade med killarna och hade kul.

Idag var det dags för sista gången på spårintrokursen som Mari K håller i. Matte hjälpte till. Vi var vid Dansebanan i Fulltofta. Varmt var det fast okej inne under träden. Det blev en himla massa väntan först för lilla mig, fast jag fick komma ut en hel del, satt med när vi fikade, blev rastad etc. Sen omsider fick jag också mitt spår och ett uppletande så lottlös var jag inte men lite långrandigt att vänta. Mitt spår hade Matte lagt över de andra spåren för att jag skulle få klura lite extra vilket jag ju fick men det löste sig utan problem. Mitt största problem var nog värmen faktiskt! Varma och trötta åkte vi sedan hem, det blev bad för mig på Dagis innan det bar av iväg igen till Malmö och Mattes gammelmoster Göta. Därifrån kom vi hem för en stund sedan och nu behöver jag vila och sova gott. Imorgon ska vi vara hemma och ha det skönt och så blir det nog bad med Elliot mot kväll till.

Natti-natti på er!Scouthund?!

Ikväll var vi iväg en sväng till Yddingen. Vi ställde bilen och gick ner till scoutstugan där vilket tar ungefär en halvtimme enkel väg. Jag var desperat varm för innan dess hade vi varit en liten tur till Svedala BK och tränat. Bara 20 minuter men det var tillräckligt för mig i det varma vädret.

När vi kom till scoutgården vimlade det av bilar där. Matte och jag tassade in och frågade om jag fick bada ändå och jodå, bara vi höll oss till båtbryggan vilket vi snällt gjorde. Jag hämtade min vattenleksak gång på gång och svalkade mig. Så plötsligt kom en tjej springande bort till oss. Hon undrade om jag kunde hämta saker. Vilken fråga alltså? Klart jag kan sade Matte. Då visade det sig att tjejens sko guppade runt på vattnet. Hur den kommit dit förstod vi inte riktigt. Men Matte och jag traskade bort till andra bryggan där vi först inte fick vara. Matte visade på var skon låg och jag kastade mig i, simmade ut, hämtade upp, in igen och lämnade av skon till Matte som levererade den vidare till ägaren. Min insats var mycket uppskattad och jag undrar nu om jag inte kan utnämnas till scouthund och få fri tillgång till bryggan mot att jag upphämtar saker som åkt i vattnet och som tvåbeningarna vill ha tillbaka.

Här kommer bildbevis...


Skon upphämtad


Räddad!

Vi har haft en fin dag jag och Matte. Superfint väder. Matte har hackat ogräs så hon har blåsor i händerna och sandalerna skavde visst när hon gick så hon har blåsor under fötterna också. Det hör tydligen sommaren till! Gräsmattan har blivit klippt till mitt stora missnöje för maskinen är ett åbäke. Men det är skönt att rulla sig i nyklippt gräs sen så man får stå ut. Jag går in och lägger mig i sängen så slipper jag höra på allt oväsen.

Imorgon är det jobbedag för Matte igen. Torsdag, fredag, sedan kommer Lindebladflocken på fredag kväll, lördag ska det spåras och söndag hemma.

Sommar...

...sommar o sol havet o vinden en doft av kaprifol.

Ja, nu är det sommarmånad men det vete tusan var det vackra vädret blir av. Kanske kommer det imorgon. Jag tycker det börjar bli brådis för när det nu är kallt sätter Matte igång med sorteringsprojekt inomhus och då kommer man knappt fram härhemma. Det ligger högar mest överallt som ska slängas, betittas av någon intresserad innan de går till insamling etc. Tur man är fredad alltså och jag drar mig till sängen för där är det alltid lugnt.

Vi var en tur till Lomma igår kväll. Det var trevligt fast jag är inte så förtjust i vissa övningar, Matte får jobba på att motivera mig bättre. Ikväll har vi inte tränat för det regnade mest hela tiden så när vi hade gått i en och en halv timme ville vi in och torka upp.

Lova har varit på verkstan igen. Nu var det bromsarna som var slitna, skivorna ojämna. I vilket fall kostade det tre loppor och nu går det fint att bromsa igen. Inte för att man ska bromsa sig fram på vägarna men det är nog bra om bromseriet fungerar ändå.

Nä, nu är det läggning!

RSS 2.0