Nosspray

Halv tio idag skulle jag få min årliga vaccinationsspruta hos veterinären. Men det var ingen sputa i år utan istället var vaccinationen en nosspray som Niklas sprutade in i min ena nosborre. Sancka om att jag blev paff. Matte med faktiskt :D

Sen diskuterades min vikt och då stängde jag för öronlapparna så jag inte hörde så bra. Nu har Matte sagt att vi ska börja jogga igen när det våras. Det går jag gärna med på. Principen är att jag gärna rör mig hur mycket som helst men jag vill inte äta mindre :D

Ikväll har vi varit i Lomma och tränat och jag fick springa med Zico i Furet. Sen var Matte på möte i en timme, då surade jag lite i bilen för jag var ju hungrig eftersom jag inte fått kvällsmat innan vi åkte. Sen skulle Matte handla också och jag blev ännu hungrigare. När vi kom hem sprang jag in i köket och ställde mig vid skålen för att påvisa att det var matdags för mycket länge sen.

Imorgon kväll kommer Mattes Syster Pernilla alias Medicinpinnen så det är inte säkert jag hinner blogga på kvällen för det blir nog sent.


Ljusa kvällar om våren

Wow alltså! Igår var vi i Lomma och tränade och det var ju ljust ända till klockan åtta! Då hade vi tränat klart ändå :D Jag fick träna på framförgående och Matte fick bra tips av Helene och Ann-Marie. Det behöver hon verkligen min Matte...bra tips alltså!

Inatt var Matte väldigt frusen igen, hon sov med massor med kläder och täcken men det blev nog inte bra förrän jag lade mig nära och värmde upp henne. Ett riktigt litet element är man ju! Men trots den lite oroliga sömnen knatade vi upp imorse och Matte till jobb och jag till Dagis. Till min stora glädje kom Matte en timme tidigare än vanligt på eftermiddagen för att hinna ut med mig innan Lina kom för pluggkväll.

Imorgon ska jag till veterinären och få spruta i nacken :( Trist men annars får vi ju inte härja runt på träning och tävling om jag inte är vaccinerad enligt alla konstens regler. För övrigt ska det visst bli en lugn dag imorgon med Lomma på kvällen för lite träning och sen ska Matte på snabbt möte.

Ja ljust är det och vår. Men lite kyligt ändå ibland. Matte funderar på att kanske våga plantera lite blomsingar till helgen. Nejlikorna som blivit uppätna under vintern verkar utom hopp och det är Matte lite ledsen över men hon säger att det bara är materiella ting och går att köpa nya så inget att sörja för länge över. Buskrosorna fick klippas ner för de var illa ätna. Som det kan gå när vintern är hård. Men kanske kommer dom ännu bättre nästa år :D Äppelträden är klippta i alla fall, vinbärsbusken uppstyrd, en stor rot uppgrävd. Nu ska skräpet ut från tomten också!


Besök i Lakritsskogen

En timme fattigare men så mycket ljus rikare har vi blivit nu med sommartid. Idag blev det dessutom påhälsning av Wallander och Beck. Vi fick springa som f-n i trädgården först. Sen kom tvåbeningarna på den ljusa idén att Walles spårkunskaper skulle fräschas upp lite så dom knatade ut och lade blodspår efter att blod o klöv snabbt åkt fram. Och efter en skogsrunda visade Walle att han minsann mindes precis hur man spårar (hade aldrig trott något annat). Efter Walle fick jag också ta spåret för att göra mig på bra humör. Matte och jag hade nämligen blivit lite på kant under morgonen när vi skulle träna lydnad för att jag inte är lika pigg som vanligt nu när jag har löpt. Matte har rannsakat sig och säger att det såklart var hennes fel att det blev sura miner. Så ikväll körde vi lite annorlunda träning, bara en kort session och en genomgång av varje moment och då var det mycket roligare.

Jag märkte nog att Matte försökte lura mig lite i spåret. För hon hade gått ett par meter bredvid blodspåret, hon ville väl testa om jag skulle välja blod eller hennes spår. Såklart jag valde blodet för det var ju det jag blev anvisad i början. Löjligt att tro jag inte kan hålla i sär det där. Finns det blod spårar jag blod. Finns det inte blod spårar jag tvåbeningsspår. Det är ju enkelt!

Imorgon blir det Lomma på kvällen om inget oförutsett händer. Matte ska jobba. Hon är fortfarande lite hängig, blir trött av saker hon inte brukar bli trötter av. Men jobbet kommer man visst inte undan för det. Dock kort vecka, bara månd, tisd, torsd i T-lilla. Sen två nattjourer under påsken men dom är i Lund och det gillar Matte mycket bättre. Hujedamej säger jag för att vara vaken hela natten men Matte har ju alltid varit en nattuggla så henne passar det nog bra.

Sist men inte minst ett stort GRATTIS till vår coatch i bruks och lydnadsfrågor, alltså Zico-Bus Matte Helene som fyller år idag!

Sommartider hej hej!

Idag blev det spårning. Dock ganska så blöt historia men ändå trevlig. Vi gick upp i tid, tog en snabb morgonrunda, åkte ut för att lägga spår här i närheten. Medan spåret låg till sig tog vi en skön runda runt sjön. Och just när vi skulle börja spåra övergick det från att regna småspik till att hälla ner. Hoho, bara att gilla läget och spåra. Och det var inga problem. Lite klurigt på sina ställen men då gör jag bara bättre ifrån mig. Blir lite slarvig när det är lätt, då tycker jag mig ha råd att kolla runt lite liksom. Men när det klurar till sig får man ju vässa näsan lite extra. 

Men jösses vad vi var blöta när vi kom tillbaka till bilen. Blöt och nöjd! Väl hemma igen tändes raskt en brasa och sen var det bara att plana ut på mattan...

Trots regnet idag har vi sen varit ute på två trevliga rundor, sista rundan regnade det faktiskt inte längre! Ikväll blev det korvagrillning på Dattis och efteråt kalasade tvåbeningarna på tårta som Matte bakat för att fira att vi stället om till sommartid inatt. Det innebär ljust till klockan ÅTTA på kvällarna! JIPPIE!


Slut på isoleringen!

Ikväll bar det av till Malmö där vi träffade Walle, Mor, Beck och Far på teaterparkeringen. Jippie! Äntligen fick jag träffa Walle igen efter lång lång isolering.

Vi gick en fin runda allihopa. Jag gillade bäst restaurangkvartetet. Fick syn på ett mysigt bord för två på en fint ställe. Kocks källare? Minns inte riktigt men fint var det därnere i alla fall. Tänk Walle o jag där med en spagetti med frikadeller. Mmmmm.

Men det blev korv istället och det är minsann inte fy skam. Slottsgrillen är pålitlig med goda korvar. Jag hade min "hot dog" scarfs på och det var tur sa Matte för det rann floder från min söta lilla mun.

När vi kom tillbaka till bilen avlevererades bland annat ett fuskgevär som ska användas till grabbarnas jaktträning. Det såg roligt ut när Helene skulle gömma det under jackan. Undra om hon blev haffad på vägen hem :D

Isarna lossar! På Dagis är bäcken igång till min stora glädje och vid sjön här intill smälter isen för fullt.Härligt att doppa tassarna vid strandkanten!

Det blir nog en ganska lugn helt så Matte får kurera sig helt. Spår hemmavid har utlovats i alla fall.

Natti-natti
/Lakkan

Vår

Matte har varit rätt krasslig i veckan. Hög feber, magen konstig och alldeles utslagen. I tisdags var det på vippen hon orkade ut med mig, vi fick pausa på Dagis och Matte vila där innan vi kom vidare. Hon har såklart fått stanna hemma från jobbet och jag har passat henne och varit väldigt uppmärksam på vad hon har haft för sig. Mycket tid har spenderats i sängen och det har jag ju som bekant inget emot. Men idag har hon faktiskt börjat pigga på sig igen och det blev en lång runda framåt kvällen. Till min stora belåtenhet stannar Matte hemma imorgon också för hon måste ju bli ordentligt frisk. Låter klokt.

Ikväll har jag blivit badad. Inget kul men man får tänka på att det är för att jag ska kunna träffa min polare igen utan att dom är fastklistrade vid min rumpa.

Bilen har varit på hälsokontroll (besiktning) och det är ju aldrig roligt för det innebär utgifter. Men Lova måste ju också pysslas om så hon orkar ta oss till olika roliga aktiviteter. Tid är beställd för åtgärder av lite olika saker samt service.

Ute är det vår! Idag var det riktigt varmt när vi var ute! Blommorna tittar upp lite överallt. Här är några små gulingar som vi hittade på promenaden idagImorgon ska jag förhoppningsvis få träffa Walle på kvällen och ta en korvarunda. Länge länge sen känns det som. Längtar!


GRATTIS!!!

Hipp hipp hurra för Wallander o Elliot idag! För just idag blir dom fyra år! Vi har uppvaktat men tyvärr fick jag ju inte utdela några grattispussar eftersom jag fortfarande luktar för gott. Men förhoppningsvis kan vi ta igen det framåt helgen för då är jag badad och luktar förhoppningsvis inte riktigt lika gott.

Vattnet är fixat hemmavid. Hurra för Vildhusse. Vilken himla tur att han är pensionär så han hinner laga allt som går sönder i vårt gamla hus. Och vilken tur att Dagismatte är pensionär för annars hade jag inte haft någon Dagismatte. Så vi har det allt ganska bra ställt tycker jag!


Torka

Länge sen jag blogggade. Så kan vi ju inte ha det! Nä minsann. Men det har varit fullt upp. I torsdags tränade vi på klubben på kvällen efter att Matte hade haft möte (bla bla bla). I fredags var Matte trötter och det blev bara en skogstur sen slocknade hon rätt snart. Igår gick vi upp tidigt och åkte till Revinge för att spåra. Det gick fint fast lite blött var det allt. Men Matte var mycket nöjd med mitt spårande och även med budföringarna som gjordes efteråt.

Så kom det trista i kråksången nämligen att Matte skulle jobba natt mellan igår o idag. Jag kände mig dyster när vi åkte hemifrån, vi hade det ju så mysigt. Men jag fann mig väl tillrätta på Dattis som vanligt och natten passerade utan problem. Lite efter nio imorse dök Matte upp och glädjen var stor.

Så till rubriken. Det är nämligen så att vi inte har något vatten just nu på Solgläntan. Något har trasslat till sig rejält med pumpen och brunnen. Vildhusse är såklart inkopplad på ärendet men det tar tid att lösa så nu har vi tankat upp vatten på Dattis så vi ska klara oss. Men trots eländet med vattnet har vi haft en bra dag med långa promenader och godistillverkning samt lite träning.

Nu MÅSTE vi lägga oss men det är ju så att imorgon har Walle killen min och min busbästis Elliot födelsedagar och det måste absolut firas så vi var tvugna att fixa paketen ikväll jag och Matte. Nu står allt klart och imorgon kväll blir det först Lomma med träning och Walle uppvaktning. Sen kör vi förbi Elle-Pelle på vägen hem och uppvaktar honom. Dessutom fyller ju Walles lillebrorsa Beck år på tisdag och även han ska firas.

Återkommer imorgon!

Det våras!

Ja nu sjunger snön på sista versen. Jag rullar mig lite i det som finns kvar men är glad över att det våras för nu börjar det bli mer lajbans ute i skogen. Man kan jaga fåglar, spana efter katter och inte minst springa på fältet!!! Mitt älskade fält, äntligen kommer jag ut där igen, helst varje dag! Och vet ni, nu är det bara 10 dagar kvar tills sommartid! Jippie!

Igår var Mattes kollega Lina här igen och det var pluggkväll. Booooring! Men jag fick många kex, grisöra och annat gott som kompensation för att jag hade det tråkigt! Matte har pluggdag idag också men än har jag inte sett henne med näsan i böckerna. Kanske händer det, kanske inte. Hon var rätt skruttig imorse, det där Tomelilla tar kål på henne ju! Tacka vet jag när hon ska till Lund igen! Men tur i alla fall att hon har onsdagarna "lediga" i alla fall!

Min träning går det sådär med får jag nog säga. Det är svårt att träna när det är så kladdigt men lite måste vi försöka få till annars stagnerar jag ju helt. Fick syn på dummiesar i stallet idag och skällde i högan sky. Hoppas Matte förstod mitt budskap!


Grönt gräs och en Lakrits fadäs

Ja, nu börjar gröngräset titta fram ordentligt. Det är fortfarande en del snö och is kvar men det går verkligen åt rätt håll. På långa sträckor av skogsvägarna är det barmark nu och vi travar på som bara den!

Tyvärr gjorde jag en liten fadäs i morse. Jag hittade en härlig bajshög att rulla mig i och Matte märkte absolut ingenting! Inte förrän hon tyckte att det luktade skit var hon än gick började hon misstänka mig och mycket riktigt konstaterade hon att jag var ordentligt insmord. Hon blev inte alls glad och en kort stund trodde jag spåret var i fara men nä.... Bara det att jag tvingades till bad först. Fy för vad trist alltså!

Spåra var kul och alla pinnar hittade jag. Sen hade jag lite utflykter för mig, där var lite niner och annat kul som hade fnattat runt på fältet. Men Matte stannade och stod tyst och då kom jag ihåg.

Grenar har sågats ner och buskar har klippts idag. Smådjuren måste ha varit riktigt svältfödda i vinter för någon har bland annat gnagt upp alla Mattes fina nejlikor hon planterade förra våren och skalat barken av hennes buskros så den måste hon klippa ner helt. Hon är inte jätteglad över det men inget att göra åt saken, vintern har varit hård för alla, även skogens djur!

Nä, nu är det snart nattedags för imorgon ska vi upp svinaktigt tidigt igen och Matte ska till sitt jobb. Så var det slut på den härliga ledigheten. Så himla konstigt att tiden alltid går så fort när man är ledig säger Matte!

HEMMA

Oj så skönt det är att vara hemma i lugna vrån igen efter resan från Stockholm. Ja, hos Yster har vi det ju bra men jag gillar ju inte att resa med tåg och framför allt avskyr jag centralstationer, när man ska på, av, gå i gångar med en massa folk mm. Men Yster var snäll och följde oss till tåget, då känns det lite bättre. Men ändå var jag alldeles vit av mjäll i pälsen för att jag stressar upp mig.

På tåget var vi hela åtta stycken hundar i djurtillåtna vagnen. En annan tjej som löpte också så grabbarna var lit eoroliga. Jag vilade mig en del men när det var en timme kvar började jag bli otålig. Då lekte Matte och jag "vilken hand är godisen i" leken.

Så kom Dagismatte och mötte upp på stationen och HURRA vad glad jag blev. Sedan hem och ut i skogen en runda, korvgrillning på Dattis och nu är vi hemma på Solgläntan. Jag ska grotta ner mig i sängen och Matte packa upp våra pinaler.

Till sist många tack, pussar och glada svansviftningar till Syster Yster som alltid är så gästfri och tar så väl hand om oss när vi kommer på besök!!!

Stadsrapport

Jaha, då var man i Storsta'n igen. Här är bra hos Syster Yster. Hon har gett mig en massa smaskig kycklingkorv. Där var mindre torrisfoder i min burk än vad Matte trodde så det måste drygas ut med andra godsaker och det har jag inget emot.

Tågresan upp var lugn. Igår var vi ute i skogen en lång härlig runda på ett ställe där det inte är många andra hundar och jag sprang lös. Härligt härligt! Sen kom Medicinpinnen igår kväll och det åts mat.

Idag ska Yster ha rep med sina musiker här en stund och då ska jag och Matte gå långrunda. Imorgon redan åker vi hem igen. Tiden går fort. Men skönt också att komma hem och så ska vi spåra på söndag. Sorgligt såklart att lämna Yster men vi får locka ner henne till oss snart igen.

Härliga dagar väntar

Hurra! Nu är arbetsvckan snart slut för Matte. Imorgon ska hon bara ha föreläsning på förmiddagen, sen är hon ledig och vi åker till Stockholm i morgon em och kommer hem igen lördag kväll. Syster Yster ska nämligen ha ett stort jobb på lördag kväll och så vill vi spåra på söndag också. Men vi ska ha det mysigt hos henne, ha sköna sovmorgnar och mycket mys!

Ikväll har vi haft besök på Solgläntan av en kollega till Matte. Dom pluggar till samma tenta i maj och har haft pluggstund framför brasan. Jag har njutit i biabädden.

Igår var vi i Lomma. Kul att se så många på planen efter den långa vintern. Jag gjorde ett antal budföringar, lite apportering och fotgående. Men eftersom jag löper och är lite virrigare än vanligt så tog vi inte så allvarligt på saken.  Vilken tur förresten att jag löper nu och inte när vi ska till Halen på mysigt klubbläger i mitten av april! För det ska bli riktigt kul och jag ska spåra massor.

Tjing tjong på er! Jag rapporterar från Storstan!

Ute är bäst!

Jag älskar att vara ute och nu äntligen börjar det ju bli varmare så man kan få till lite mer utevistelse. Ja, int så att jag får för lite promenader eller så men jag gillar det där med att ligga ute på tomten, gå på upptäcksfärd, hålla koll på vad Matte gör etc. Så idag blev det utearbete när den vildvuxna hasseln sågades ner. Matte släpade grenar och Vildhusse sågade. Sen blev det utefika med Dagismatte och Knappen också som kom till Solgläntan på besök.

Jag fick också vara med och fika men jag fick ha haklapp för det rann så väldigt från min lilla mun.Efter trädgårdsarbetet blev det ännu en promenad och då träffade vi på en kompis som bor i närheten. Så det blev en gemensam runda med mycket spring. Hon är två år och heter Becky. Tror hon är en sån där Weimaranare. Snabb som bara den i alla fall men jag är bättre på brottning!

Nu är det kväll och strax nattedags så Matte får ta igen lite sömn!

Lakrits spårar igen!

JIPPIE!!!

Jag har fått spåra idag. Det hade smält så pass på en del av fältet att det gick att lägga där. Ja, lite blev det på snön också och då var det ju lite svårare för det är så hård skare att det inte blev några nedtramp av skorna. Men jag spårade på. Hade bara lite brådis i början för jag var ju så glad att jag missade en pinne. Nästa sprang jag över men Matte stannade och då hittade jag den. Sen kom jag ihåg att plocka dom. Något jättelångt spår gick det inte att få till men tillräckligt för att man skulle känna sig nöjd och glad!Visst ser det härligt ut med spår och blå himmel!

Vid fyrasnåret lämnas jag på Dattis och Matte åker till nattjobb. Tanken var att vi skulle sova länge i morse men vi vaknade vid halv sju och kunde inte somna om så det blev en ganska tidig morgon med fördel att vi redan har hunnit med ganska mycket. Nackdelen blir väl för Matte inatt men det fixar sig säkert ändå.

Till sist en bild på mig på tomten!Vårliga hälsningar
/Lakkan

Snopet

Jag tyckte allt att Matte blev sen från jobb idag och jag hade rätt. Hon hade nämligen somnat på tåget och vaknat först när tåget rullade in mot Malmö :( Svedala där hon skulle av hade hon sovit sig förbi. Ajajaj. Det innebar en halvtimmes väntan på tåg tillbaka och så blev hon en timme sen hem. Så vi hann inte ut när det var ljust men det blev såklart ändå en tur med pannlampa. Snopet alltså, kan tänka mig att Matte var arg som ett bi när hon upptäckte vad som hade hänt. 

Ja, lite slitsamt är det allt för oss att gå upp så fasligt tidigt om morgnarna. Men imorgon ska vi sova som attan, för sen ska Matte jobba natten. Men tänk, sen jobbar hon bara måndag och tisdag i T-lilla och onsdag åker vi till Sthm. Det ska bli så sköööönt!

Halt som attans är det i skogen. Nu tycker jag allt det kan smälta kvickt för det är inte alls kul längre med snö och is. Vi vill ha vår!!! 

I sista momangen...

Onsdagar är Matte inte i T-lilla för hon har först föreläsning i Malmö och sen studietid. Hon var i Malmö i morse, det var helt värdelöst. Så dumt när vi kunde haft sovmorgon. Men hon kom tidigt ändå till mig och då fick jag veta att Elliot var på väg till oss. För även om Matte ska plugga (vilket hon faktiskt har gjort en del idag) så måste jag ju rastas!

Jojomen...Elliot kom och vi busade. Han tyckte nog jag luktade fasligt gott. Och det var inte så konstigt för ikväll har det konstaterats att jag precis har börjat löpa. Så med den vetskapen tycker både jag och Matte nog att Elliot var ganska duktig.

Trist men sant alltså, nu är det celibat som gäller för mig i drygt tre veckor, kanske lite mindre om jag har tur. Så där rök korvarundan senare i veckan med Walle. Snyft och elände.

Trots den bistra vinden så jobbar snödropparna på. Det är stora framsteg jämfört med i söndags!Jag har förresten kommit på var Mattes bästa pluggställe är här i huset, nämligen i sängen. Hon bullar upp med många kuddar så hon inte ska halka ner och somna. Och så lägger jag nosen på hennes mage eller ben och får utmärkt stöd och det är så mysigt.

Ikväll blev det shopping på City Gross så nu väntar delikatesser i frys och kyl på tillagning.

Brrrrrrrrrrrrrrrrr

Igår var det så hoppfullt. Våren kändes inom räckhåll. Snödropparna tittade upp i rabatten där det har smält.Jag placerade mitt grisöra på barmarken och spanade ut över mina domäner:Och så idag....det var lite som att luften gick ur Matte. Kallt, blåsigt och snöyra. Brrrrrr. Det blev ingen tur till Lomma för Matte blev rent uppgiven och dessutom var hon trött efter första dagen på nya jobbet. Vi försökte träna lite hemmavid men det gick inte så bra. Jag förstod inte riktigt vad Matte menade och hon blev lite irriterad även om hon försökte inte visa det. Men men...vi tar nya tag, eller hur Matte?!


RSS 2.0