Kalenderdags

Så var det dags för årets upplaga av Benkalendern. Matte har knåpat för att få ihop alla kalendrar som i går uppgick till sju stycken i antal inklusive min och Knappens. Alla är nu levererade och min och Knappens har åkt till Dagis. Jag hade på förslag att jag skulle få ha en hemma och en på Dagis men jag fick avslag :(
Men Matte är inte lottlös. Hon fick också en kalender igår av Elliot, Beck och Walle med Mattar! Inte dåligt inte. Jag såg att där var månag roliga paket i en röd fin hink!

När vi ändå var hos Elliot och lämnade kalender och tog emot Mattes passade vi på att dra en repa i trädgården. Jag skällde som vanligt som en galning, jag har ju fått i uppdrag att hämnas för alla smällare som Elliot inte tycker om som tvåbeningarna envisas med runt nyår! Hur länge hämnden skulle pågå fick jag inte besked om så jag ser den som ständigt pågående.

Zico fick också sin leverans igår man där blev det inget bus för Matte Helene var iväg och shoppade. Men vi tar en busrunda en annan gång Zico, kanske på torsdag kväll? Träna går ju inte så bra men man kan ju springa på planen :)

I fredags var vi på korvarunda i Malmö. Vi tog Allans korvar för Casinogrillen har fortfarande stängt kvällstid (vilket svek!). Han på Allans hade väldigt svårt att begripa vilket håll han skulle dela korven på för att den skulle kallna fortare så det blev både på längden och tvären. Men det gick utmärkt att äta ändå!

Efter korvarundan följde vi med upp till det Lindebladska hemmet och där smörjde Matte kråset :( Nåja, jag hade roligt med grabbarna. Särskilt kul att se hur pigg och glad Walle var. Även där blev det kalenderleverans och högtidlig upphängning i kroken i taket!

Träningen hos Lisa idag blev inställd pga det busaktiga vädret. Matte var ledig men skulle till tandläkaren i Lund och det var inget kul att köra tydligen så lika bra vi stannade hemma sen. Matte har fixat till en gran ute på den gamla trappan med lampor i så det ser riktigt trevligt ut.

Nu återgår rutinerna till vanliga dagar för Matte resten av veckan. Nästa gång det blir nattvecka är det julatider! Fast imorgon har hon tillskansat sig sovmorgon. Inte illa :)

Tjingeling!
/Lakkan

p.s Har kommit på en sak till jag kan önska mig och det är en sån där rolig vattenleksak som Walle hade med sig i somras vid havet, en anka tror jag bestämt det var (den som vi hängde upp i nätet). Har bett Matte hitta en sån till mig men hon har inte lyckats.


Drömmen om en jättefrikadell

Igår var jag ju på Nattis och på kvällen fick jag smaka frikadeller som Dagismatte stod och gjorde. Åhhh vad gott det var. Sedan när Dagismatte pratade med Matte som ringde för att kolla så allt var bra så hörde jag att det pratades om frikadeller och såklart spetsade jag öronen. Jag uppfattade något om jul, mitt namn och jättefrikadell. Nu hoppas jag ju så klart innerligt att det stämmer. Tänk om det dyker upp en jättefrikadell till mig i jul. Tänk! Och då är ju nästa fråga, hur stor kan en frikadell bli? Vad tror ni? Dagismatte har stora grytor, det har jag sett.

Jag får bida min tid lite, en månad kvar till jul nu.

För övrigt är allt väl. Vintern har kommit till Skåneland. Första snön har fallit och ligger kvar. Jag har busat i snön, vi har tränat och gått långt. Problemet är tassarna. Det blir så besvärligt med snöklumparna som blir is. Matte måste hjälpa till. Suck. Men snön är kul ändå tycker jag. Fast det behöver inte komma mer. Alldeles lagom så här, det går ändå bra att ta sig fram i skogen. Men nu är det sängen som gäller!

Natti-natti!
/Lakkan

Kul trots ruskpricksväder

De senaste dagarna har ju vädret varit ganska ruskpricksaktigt. Men vi har haft det kul ändå faktiskt. Igår var vi hos Lisa i S. Sandby på privattimme och både jag och Matte tycker att det bara blir roligare för varje gång! Toppenkul har vi där och lär oss mycket gör vi också!

På kvällen blev det en rejäl runda i skogen med pannlampa och sällskap av Beckie med husse. I slutet hörde och luktade vi grisar väldigt nära vägen. Usch sade Matte och beordrade in mig nära. Men trots det och regnet var det skönt att komma ut och roligare med sällskap i mörkret tyckte vi alla.

Idag bar det av ut på Revinge där Elliot & Ann mötte upp. Jädrans vad jag och E sprang på heden! Precis som när vi var unghundar! Ingen avtackling där inte!

Nu ska Matte snart till jobbet och jag till Kvällis/Nattis. Tror minsann det medföljer lite godsaker dit (vi var på Satchmos igår). Förra gången fick vi prova en ny delikatess, nämligen Viltöron. Dom var riktigt mumsiga. Lyckligare öron kanske, dom har fått springa omkring fritt tills dom fick lämna in? Gott smakade det i alla fall!

Tjingeling!
/Lakkan

Önskelista

Det lackar snabbt mot jul och jag har ju filat på min önskelista ett tag. Jag har ju det ganska väl förspänt redan med saker men här är faktiskt lite grejor jag INTE har som skulle vara bra/kul.


LAKRITS ÖNSKELISTA

-  "Snöskor", dvs Muttlukks med fleecefoder som finns på obtracks hemsida. Jag får så mycket isklumpar mellan trampdynorna när det är snö, det är rent besvärligt och jag måste stanna varannan minut för att försöka bita loss isen och så måste Matte hjälpa mig. Kanske känns lite konstigt med skor i början men man kan nog vänja sig!

- Vattenskål till bilen i metall med antispill  lock som går att sätta fast på väggen. Den jag har haft hamnar alltid upp o ner :( Matte skyller på mig, jag skyller på hennes körstil!

- En sån där rolig tung apport som en del på träningen har! Tycker den verkar skojig :)

- Roliga och hållbara leksaker!

- Ny mjuk fäll till bilen, den jag har börjar bli platt o trist :(

- Godis! Det behöver jag ju alltid!

Kanske kommer jag på fler saker och då lägger jag till dem. Men bäst att inte vara för sent ute, tomten kan ha längre leveranstid nu när det är fullt upp inför jul.

Annars går allt sin gilla gång. Matte ska ha jourvecka nu. Jag tycker bäst om att sova hemma men Nattis går bra också. Jag väntar sedan troget på att Matte ska komma på morgonen. Matte verkar lite bekymrad över tillvaron, hon är rädd att det är något fel på min mage för jag är inte helt bra, det varierar lite från dag till dag. Hoppas det bättrar på sig så jag slipper veterinärbesök. Jag menar, jag är ju pigg och glad och äter gärna men visst, ibland kör det runt i kistan. Kanske var den där magsjukan jag åkte på för snart en månad sedan som har gjort kistan lite känslig. Hoppas det, för då ska det väl snart vara stabilt igen!

I form

Japp, nu har magen kommit i form igen. Mattes magrahab diet bestående av kyckling, ris och kycklingspad är inte alls fel. Den kan nog nästan vem som helst bli bra från och man får vara riktigt dålig för att matvägra! Så kass har jag inte alls varit denna gången. Inatt var det lugn och ro igen till Mattes lättnad. Hon är nämligen ruskigt frusen klockan tre, eller ännu värre klockan fem!

Ikväll har vi varit i Lomma. Rätt hyfsat vädet blev det faktiskt och sedan blev det en skön tur runt sjön med Beckie med husse som sällskap! Trevligt med sällskap på rundorna i mörkret! Igår var det skitväder med regn och rusk och dessutom hade Matte glömt ladda pannlampan så den tog slut mitt i alltihopa! Tradigt...

Jag har fixat min julklapp till Matte nu och det är jag allt nöjder över! Min egen önskelista går det såfdär med men jag ska försöka fila klart på den i helgen.

Ser fram emot helgen och så ska Matte ha nattajour nästa vecka, vilket i och för sig innebär Nattis för mig när hon jobbar men vi är lediga på dagarna och då kan vi träna, promenixa och göra annat kul vi inte hinner annars för att det blir mörkt så tidigt!

Jag tänker på Matte syster Pernilla och förfasar mig över att hon har åkt jättelångt iväg, ända till ett land som heter Australien. Hujedamej. Det enda jag vet om det landet är att där finns gott om struts och att det är mumsigt! Fast kanske finns det inte så gott om struts längre för det har blivit ruskigt svårt att få tag i. Kanske kan hon ta med sig lite hem!!!


Magen i olag igen

Ja, magen är lite körig igen. Matte anklagar mig för att ha ätit något olämpligt ute. Jag förstår inte var hon får allt ifrån. Nåväl, hur som helst är jag inte så väldigt kass men riktigt bra är det ju inte. Dagismatte har gett mig laktosfri fil och den är god. Hon kom till och med och lämnade till mig ikväll för Matte glömde köpa. Det kallar jag omtanke! Och Matte hade köpt med sig kyckling till mig. Så det går ingen större nöd på mig. Och pigg är jag. Ikväll var vi i S Sandby hos Lisa på privattimme och det var full fräs som vanligt. Kul, jag är taggad till tusen!

Nåväl, om magen är lite knas så har i alla fall pälsen min blivit helt bra och jag har inga bulor alls längre i huden. Skönt. Och för magen ska jag få något pulver som faktiskt är ganska mumsigt ett tag för att förebygga att det blir problem igen. Och det är klart, verkar ju som att kistan är lite känsligare än vanligt för jag brukar kunna äta ute och ändå inte få bekymmer.

Hoppas det blir en lugn natt för mig, magen och matte!

/Lakkan

Annorlunda besök

Matte jobbade nattajour och jag var på Nattis under gågna natten. Alltså hämtades jag vid halv tio snåret precis som det ska vara. Vi åkte hem, gick runda runt sjön och hade det skönt. Men sedan började Matte fixa äppelpaj och jag förstod att någon skulle komma.

Vid tolvsnåret dök besökarna upp. En av Mattes kompisar från pluggtiden men hon har nu familj med två små tvåbeningar. De minsta tvåbeningar som har angjort Solgläntan. Jag försökte vara en duktig hund men det blev väldigt ansträngande för mig som inte är van vid barn att hålla reda på så allt blev bra. Till sist var jag så utmattad att jag lade mig under bordet. Men även där kom den glada lilla tjejen och ville leka. Men då ryckte Matte in och fredade mig så att jag fick vila. Sedan gick det bra en stund igen. Men hujedamig vad trött jag blev av hela arrangemanget! Och så skönt det var att gå på promenad själv med Matte igen.

Dagarna går fort. I torsdags var vi en sväng till Lomma och tränade. Lagom innan regnet kom faktiskt för sedan öste det ner mest hela natten. Igår var Matte ju ledig på dagen och lite av varje blev gjort (fast kanske inte så mycket i slutändan).

En av mina viktiga uppgifter här i skogen är förresten att patrullera området runt sjön så ofta som möjligt. Ber att få meddela att min favoritbadbrygga behöver fixas till lite, annars kanske den inte klarar en vinter till.
Nä, nu är både jag och Matte väldigt trötta och det blir raka vägen till sängen!

Natti-natti
/Lakkan


Bus o myskväll

Igår kväll var vi bjudna till Ann & Elliot i S-torp. Vid halv sju rullade vi in på deras gata. Elliot hade då redan väntat en bra stund för han kände väl på sig att vi var på väg! Först drog vi ut på mossen en runda och det var skitkul att springa fast jag råkade hoppa ner i ett kardborrsnår och fick fullt med borrar på magen, i armhålor och överallt där det var känslig päls. Ett elände att få bort dem sedan.

Efter turen blev det mat för tvåbeningar. Ja, Elliot och jag var inte lottlösa heller, Ann har alltid godis på lager. Sedan blev det soffmys och Elliot försökte hoppa upp i knäet på Matte ett antal gånger. Bus blev det också med "vem kan gapa störst leken", bita i benen och lite dragkamp.

Efter en mysig kväll åkte vi hemåt i höstrusket. Riktigt novemberrugg är det nu. Ikväll regnade det hela tiden när vi var ute. Matte har börjat räkna ner dagarna tills det vänder och blir ljusare.

Kanske blir det en sväng till Lomma imorgon om vädret inte är alltför bedrövligt.

Tjingeling
/Lakkan


En rolig dag

Vi vaknade till en ledig måndag eftersom Matte hade jobbat lördagnatten. Genast när jag hade klivit upp kom jag på att Yster ju var här. Hon sover uppe och jag sprang fram till trappan för att slå på djungeltrumman (dvs trampa med tassarna på nedersta trappstegen så det låter som en trumma). Men Matte skyndade sig att ta fram mat till mig, jag käkade och sedan smet vi ut för att Yster skulle få sova lite längre. Ganska kallt och lite vintrigt var det ute.
Vi tog rundan runt sjön. Det var en fin morgon trots den kalla luften. Sjön låg alldeles spegelblank, inte en vindpust.Jag strosade runt bland löven och hade det sköntJag gick väl i min egen lilla värld för plötsligt var Matte lite före mig och hon stod och fotade något! Jag undrade såklart vad det var för någonting och sedan var motivet till bilden plötsligt borta. Men så här såg det ut innan jag lade mig i.
När vi kom hem fick vi ner Yster från ovanvåningen men hon var rätt trötter och vilade på soffan medan Matte stack ut och räfsade löv och rensade stuprör. Men sedan vaknade Yster till liv och vi hade det mysigt. Vid tvåsnåret åkte jag och Matte till Sandby där vi hade privattimme hos Lisa. Det var toppen, jag var laddad till tänderna! Medan vi var borta fikade Yster och Dagismatte och sedan när Matte och jag kom tillbaka blev det en tur i skogen. Betydligt ruggigare hade det hunnit bli med snålblåst och småregn.

Tyvärr har nu Yster åkt hem igen :=( Vi vinkade av henne vid flyget för snart två timmar sedan. Det är alltid lika trist att skiljas åt. Eländes elände att hon inte kunde stanna längre. Men bättre än inget säger Matte och jag håller med! Nu är det Matte och jag igen och det inte ändå inte så illa.

Nu ska jag lägga mig och jag sänder en extra tanke till min Walle som blivit opererad idag. Hoppas han mår bra, jag har bett Matte ringa för att kolla läget!

Besök på Solgläntan

Igår hade vi besök av Walle och Beck med sin Mor Helene. Vid elvasnåret dök de upp. Då hade jag redan hunnit gå ett bambispår som hade blivit rätt hårt åtgånget av regnet. Men det gick ju ändå att spåra, man får bara anstränga sin näsa lite mer. Även Beck fick ett bambispår och kolla så mallig han är när han har hittat klöven!
När det var färdigspårat blev det såklart trädgårdsbus. Jag försökte lära yrvädret Beck lite vett men jag undrar om det biter på honom?! Han verkar inte så förskrämd när jag visar upp hela garnityret.
Buset avbröts av lite godisutdelning och då var vi alla tre snabbt framme!
Sedan blev det en mysig promenad i skogen. Där var mycket folk bara, en masa mulleungar. Men bitvis fick vi gå ifred också. Såklart hittade vi en pinne som vi skulle hjälpas åt att bära:Men när Beck drar åt andra hållet går det ju inte så bra...
Efter besöket vilade jag lite och Matte fixade och sedan var det plötsligt dags att åka till Nattis för mig och Matte till jobbet. Inte kul såklart men så var det ju bestämt och så fick det bli. På Nattis blev det mat, promenad, korvgrillning och mys och till sist sömn. Imorse åt jag frukost, gick ut och satte mig sedan på vänt vid grinden. Efter bara en liten stund så kom Matte körande. Hurra!

En tur runt sjön hann vi med och lite småpyssel hemma innan det var dags att köra och hämta Syster Yster som nu är här på snabbvisist. Vi har redan busat en massa, hon är ju toppen! Och ikväll kom Dagismatte, Vildhusse och Knappen på middag. Kul! Men nu är jag faktiskt lite trötter så det blir sängen nästa.

Natti-natti!
/Lakkan

Full rulle...

...både på mig och Matte!

Ja, veckan har varit innehållsrik! I måndags åkte vi faktiskt och tränade en sväng på egen hand i Svedala för vi var lite för sent ute för att hinna till Lomma. Men det gick finfint i Svedala, en hund smet till mig men jag var i full dragkamp med Matte och hade inte tid!

I tisdags hade vi sista gången på kursen hos Lisa. Jag var laddad till tänderna och det var kanske inte Matte. Så kan det bli ibland. Jag tycker det gick ganska bra, Matte var inte så nöjd men när hon hade tänkt efter lite (hon behöver det ibland) så var hon inte så missnöjd ändå :)

Igår var vi på korvarunda i Malmö med Walle och Beck. Efter en lång och trevlig runda skulle vi avsluta med Casinogrillen men vi trodde knappt våra ögon när där var mörkt och igenbommat. Ingen korv att hämta där inte. Långsemester för ägaren verkade det som! Så det fick bli snabb march till Orvars korvar. Sämre service och inte lika goda korvar men tur ändå att det blev något!

Ikväll bar det av till Lomma. Vi var inte så många där men jag var full av energi och vi hade väldigt roligt! Lite blöta mot slutet men det gjorde inte mig något. Fick tyvärr inte hälsa på Zico men han sjöng en liten truddilutt för mig i sin bur innan han åkte hem.

Imorgon blir det nog en lugn kväll. Middag på Dagis tror jag. Min mage är bra igen och redo för alla tänkbara godsaker som kan komma ivägen för mig. Jag är hungrig som en varg, har ju massor att ta igen sedan jag var magsjuk. Matte säger att det inte fungerar så att man ska äta igen allt men jag lyssanr inte på det örat.

Nu är det sängdags. Innan jag somnar ska jag klura lite på min önskelista till jul. Det börjar närma sig och jag har ju varit en snäll och go hund hela året så jag hoppas på utdelning.

Sov så gott ute i novemberrusket alla!
/Lakkan


RSS 2.0