Rehab helg

I dagarna tre har jag och Matte tillbringat alla dygnets timmar tillsammans :-) Min mage har läkt ihop sig. I fredags var det fortfarande racerbajs även om jag var mycket piggare men nu har det ordnat upp sig. Jag får något dyrt pulver på maten nu för att magen ska hålla sig i trim efter den här katstrofveckan. Min finfina diet bestående av kokt kyckling och ris blandat med kycklingspad har jag fått ha hela helgen. Nu ska det tydligen börja blandas i min vanliga mat så smått igen. Det tycker jag är onödigt. Jag trivs bra med min dietmat!

Men nu när jag lagom hade blivit bra från magplågan så verkar Knappen ha åkt på något liknande om än lite lindrigare. Synd om honom, gamle kompisen. Han är ju skruttig nog redan, han behöver inte vara kass i magen också!

Men jag är piggelin igen. Vi tränade lite lydnad på Dagisplanen idag och det var toppen att få göra något igen. Full fräs var det på mig!

Det riktigt dystra denna helg är ju omställningen till vintertid. Bara ordet får Mattes mungipor att vända neråt. Nu blir det mörkt klockan fem. Snyft. Slut med mysiga utekvällar och träningsstunder i ljus. Nu får vi åka till klubben och andra upplysta ställen när vi vill träna. Ja det kommer naturligtvis en vår igen men det känns länge dit nu.

Men Matte säger ju att bara jag är frisk och mår bra så ska hon inte klaga över något, inte ens att det blir jättemörkt. Så då kör vi på det!

Innan det blev mörkt var vi ute en sväng med Roger och Beckie Duracell. Hon springer ju som en tok. Fast idag var jag full av energi och jagade henne rätt friskt. Man får ju ta igen vad man har missat i veckan. Men något som jag inte gör är att leta mat så mycket som Beckie gör. Hon hittar nämligen alla brödhögar som läggs ut till djuren i skogen och där käkar hon friskt. Ärligt talat tycker jag inte att det verkar vara så gott med torrt bröd. Jag föredrar kyckling. Men Beckie äter precis allt som går att äta! Kolla in bilden här...Tass & kram i höstmörkret
/Lakkan

Sjukstuga

Fy farao vad magsjuk jag har varit i veckan. Det började natten till söndagen med att jag kräktes. Sedan var jag helt utslagen under söndagen. Fattade då inte riktigt själv än vad som var på gång. Men måndag morgon var magen rent upponer. Värre och värre blev det under dagen. Jag var olycklig, Dagismatte var olycklig och såklart även Matte när hon kom hem och fann mig i uselt tillstånd.

Eländet fortsatte på tisdagen med kräkningar och racerbajs. Jag matstrejkade helt och ville inte heller dricka för allt kom ju upp igen och hur kul är det? Matte tvingade ändå i mig vatten i små portioner och det lyckades jag behålla. Men det där mojset hon köpt hos veterinären som skulle vara bra för magen kom bara upp igen. Värdelös smörja!

Igår började det vända lite. Inget matintag men inte heller några utkomster förutom lite kräk på morgonen. Men jag har varit helt utslagen. Bara legat i sängen från söndag till onsdag. Först idag har jag fått lite energi tillbaka. Jag började faktiskt känna mig sugen på godsaker igen. Jag har till och med ratat torkad kyckling dessa dagar och då är det illa!

Nu är det kokt kyckling och ris med lite kycklingspad som står på menyn. Inte helt fel. Matte provade att koka torsk till mig också men den fick Knappen äta upp för jag tyckte inte det verkade gott. Men allt jag har ätit och druckit idag har stannat i magen. Lite bullrigt är det fortfarande ibland i magmaskineriet men det tar väl tid innan allt blir helt bra igen.

På grund av den här illasinnade magplågan har det ju inte blivit någon träning alls, knappt ens promenader den här veckan. Och även om jag var bättre idag så var det nog bäst att vi ställde in privattimmen hos Lisa. Där är det fullt ös som gäller och det hade jag nog inte orkat idag. Jag var fullt nöjd med rundan runt sjön, lite mat och så vila efter det.

Men nu ska jag bli helt frisk och kry när Matte är hemma hos mig i dagarna tre för hon är ledig imorgon och sedan är det helg och då är hon faktiskt också ledig. Ovanligt men väldigt skönt!

Natti-natti
/Lakrits på tillfriskning

Trötta

Både jag och Matte är väldans trötta ikväll. Matte har jobbat och därför inte sovit och jag har sovit dåligt för att jag har saknat Matte, mått illa, varit ute mitt i natten och kräkt. Ja det var ingen bra natt som gick även om Dagismatte såklart tog väl hand om mig.

Jag har tillbringat dagen i sängen, förutom våra promenader alltså. Verkar som Matte är på läggning nu också för hon ska till jobbet imorgon bitti. Tvi. Jag vill ha henne hemma jämt jämt. Men inga pengar då :(

Jaja, det blir säkert gladare tongångar när vi har sovit ordentligt båda två!


Dagens mus

Musbuse i slasken igen! Fram med snälllfällan och en timme senare var det napp. Det var inte samma mus lät Matte meddela. Den här var mycket större (den förra var nog en unge). Den var inte alls så rädd heller, mer arg och så hade den ätit upp osten. Den förra var så stressad så den kunde inte käka.

Nåväl, ut med busmusen, ny slask och fällan laddad igen med mer ost. Men tänkte Matte, vi måste ju försöka komma till rätta med roten till problemet. Så ner i källaren för att undersöka ventilationstrumman. Och mycket riktigt, där fanns ju alla möjligheter till att smita in. En rulle silvertejp senare är det kanske inte lika lätt att ta sig in. Vi får se. Kampen fortsätter.

Här är dagens busmus i buren...Jaha. Nu efter musåtgärder är det dags för sängen. Sista jobbnatten för Mattes del imorgon (för den här omgången i alla fall). 

Imorgon ska jag få spåra. Tjohooo!

Natti-natti!
/Lakkan

Envis musrackare

Där är en envis liten musrackare som försöker gräva sig in i källaren. Vi vet inte om det är den Matte släppte ut eller en annan (eller kanske flera?!). I vilket fall är Matte lite imponerad av deras envishet men hon har meddelat att hon är ännu envisare. Först trampade hon bara till jorden men den frästes upp igen, sedan blev det tegelstenar men busmusen grävde sig under. Nu har Matte lagt singel och sedan jord. Får se hur det ser ut imorgon bitti. Hittills verkar ingen ha lyckats med inbrottsförsöket för slasken har fått vara ifred.

Ja jag befattar mig inte med mössen. Det är under min värdighet som apportör att fånga möss! Kaninerna kan jag rasta lite och fåglarna skrämmer jag gärna men mössen....nä....

Annars rullar veckan på. Matte jobbar varannan natt, hon är lite skrotig vissa stunder men det går bra ändå. Jag sover på Nattis när Matte jobbar och det går ju också fint. Men bäst är såklart när vi är hemma tillsammans!


Nattisvecka

Japp, denna veckan är det varannan natt på Nattis för min del. Matte jobbar då. Men så är hon ju ledig på dagarna och även om hon kan vara lite skruttig stundtals så är det kul för vi hinner med så mycket tillsammans. Idag har vi grejat i trädgården lite, varit hos Lisa på privatlektion, gått lång promenad och så har Matte gjort lite annat som inte jag tyckte var kul och då vilade jag mig. Nu torkas det kyckling :)

Fortsatt fint väder men inte lika fantastiskt som i lördags på Revinge. Här är bildbevis:


Jag till vänster och Zico till höger! Helene fotograf!

Nu börjar det bli sängdags. Vi har eldat friskt för att få värme i huset. Väntar bara på kycklingen i ugnen innan vi kan komma till ro för natten.

Revinge i höstsol

Det blev skön hemmakväll igår och sovmorgon imorse. Sedan den obligatoriska turen runt sjön, därefter lite fix hemma och sedan packade Matte bilen för en tur till tippen. Men ryggsäcken fanns också med och jag räknade ut att den sannolikt inte skulle slängas på tippen utan vi skulle åka och spåra sedan :-)

Och minsann, efter tippen bar det av till Revinge där vi mötte upp Zico och Helene. De var ute och gick på grusvägen när vi kom körade och Zico ville gärna åka med bilen men när han och hans Matte skulle hoppa in i framsätet var det rena cirkusen. Zico var inte alls van vid framsätesåkning. Det gör jag så gott som dagligen!

Ett väldans trevligt och långt spår fick jag. Fast jag blev allt lite ställd när jag plötsligt hittade en rådjusskank mitt i spåret samt lite andra rådjursdelar. Det var ju Helene jag skulle spåra och inte Bambi?! Men det var visst en stackars Bambi som gått under därute på fältet. Längre fram var väldigt levande bambisar som sprang nästan i spåret men jag ignorerade dem!

Efter mitt spår var det Zicos tur. Även där gick det utmärkt så våra Mattar var väldigt nöjda med våra spårinsatser. Efter avslutat arbete blev det en fin runda med lite visning av landmärken på Revinge. Det är viktigt att veta var saker ligger. Det finns många roliga namn på platser ute på Revinge, tex Flaggstångshöjden, "Huset som inte finns", Prästaskogen med flera.

Vi fick verkligen se Revinge från sin allra bästa sida med höstfärger och strålande solsken, alldeles underbart svalt och skönt och svag lite kylig vind. Matte hade såklart glömt kameran :-( men Helene var bättre utrustad och tog lite bilder på mig och Zico som förhoppningsvis kommer på mailen sedan.

Rätt nöjd var jag när vi kom hem igen till Solgläntan. Fast så satte Matte igång med att städa och så var friden ett minne blott. Jag ska dansa krigsdans när Snabeldraken ger upp andan (vilket nog sker inom en inte alltför avlägsen framtid lät det som idag). Så har Matte mage att önska sig en ny dammsugare i julklapp!!! Helt vansinnigt ju. Lite skit gör väl ingen skada. Gromp.

Nu har vi grillat korvar på Dagis och är åter i hemmets lugna vrå. Imorgon hemma på dagen, sedan jobbar Matte natten. Varannan natt ska jag vara på Nattis men så är Matte ledig på dagarna istället och det är ju kul, då kan vi hinna träna lite och göra sista fixet i trädgården innan vintern.

Natti-natti o hoppas alla har det varmt och skönt inne när frosten lägger sig utomhus!
/Lakkan


Objudna gäster

Vissa är lite oförskämda och bjuder in sig själv, närmare bestämt mössen. Är väl kallt och trist därute nu när hösten kommer och då hittar de små skogsmössen gärna in genom springor som finns. Matte hade av "antimusgallret" för målning och vips... Och i söndags hade musbusen härjat för fullt i vaskskåpet. Marodör! Fram med "snällfällan". Matte kan inte tänka sig att ha ihjäl musbusarna så i snällfällan går de in i fällan för där finns god ost men så kommer de inte ut för egen maskin.

Jaha....vad hade hänt efter att vi kommit hem sent igår, Matte hade fixat lunch och skulle slänga skräp i slasken. Jo...där satt en mus i fällan och såg förskrämd ut. Matte tyckte synd om den att sitta där till morgonen så hon fnattade ut med den i skogen strax efter elva. Helknasigt. Dessutom lämnade hon med en bit ost som plåster på såren för att den fått sitta i fällan och ha ångest. Jösses...

Nåväl, gallret är på plats igen så musbusen hittar väl knappast in igen. Men osten kunde väl svältande lilla jag fått!

Men nåja, jag har ju i alla fall en skön säng att gosa ner mig i till skillnad från lilla musen som inte har någon säng alls. Kvällarna börjar bli riktigt mörka nu. Matte tycker som vanligt att det är bedrövelse. Men nästa vecka jobbar hon natt och är ledig dagtid. Det kanske är Mattes melodi på vintern?!

Fin hösthelg

Fint väder har det minsann varit i helgen. Kyliga morgnar, dimmigt över sjön men sedan varmare och soligt på dagarna. Toppenväder tycker jag som inte är för varm längre.

Helgen började i fredags kväll med korvarunda. Det var bara Walle och jag (med mattar såklart). Mysigt att gå själv med Walle, blir lite annorlunda när inte sprallige Beck är med. Han är kul men det blir inte så romantiskt liksom. Walle och jag stod länge och tittade på ett bord för två på Kockska krogen. Undra när vi ska få äta spagetti med frikadeller där och Walle buffar över sista köttbullen till mig?! Korven intogs i sedvanlig ordning på Slottsgrillen. Deras oxkorv är den bästa korven i stan!

Igår kom Elliot på besök med matte Ann. Både Elliot och jag fick spåra. Toppen! Enda problemet med mitt spår var att tvåbeningarna inte riktigt hängde med. Matte hade gått genom ett ormbunksparti och det händer alltid konstiga saker när det är ormbunkar med i bilden. Tvåbeningarna bara försvinner ner under ormbunkarna nämligen. Jag tuffar på igenom dem bara. Nu var Matte klok nog att släppa linan så hon inte hindrade mig, jag väntade in henne sedan när det var lite lugnare terräng. Fast visst var jag trötter på slutet, höll nästan på att missa en pinne = mjukost men min näsa svek mig ändå inte.

Efter spår blev det en fin tur i skogen. Men sedan tog Mattes energi slut för hon hade väldans ont i sin nacke. Knasigt. Det brukar hon aldrig ha men hon hade nog legat konstigt på natten. Nåväl, det blev lite vila innan vi fortsatte med göromålen. Men tyvärr gick tiden rent för fort och Matte var tvungen att fixa till sig inför jouren. Sedan kördes jag till Kvällis/Nattis och Matte åkte till jobb.

Men tiden går rätt fort när man har det bra och plötsligt stod hon där i farstun imorse och allt var ju såklart toppen. Dagen har vi tillbringat hemma mest och så promenader såklart. Matte har botat sin nacke med diverse olika trädgårdsarbeten som bära sten, köra jord, klippa ängen mm. Jag har gnagt märgben, övervakat arbetet samt granskat förbipasserande noga.

Nu är jag faktiskt trött och längtar tills vi ska natta oss. Det är så skönt när Matte kryper ner bredvis mig i sängen, särskilt när vi inte har sovit tillsammans på en hel natt! Riktigt myspysigt!

G'natt!
/Lakkan

Höstväder och mörkare kvällar

Men man kan ha kul ändå! I tisdags kväll tränade vi och ikväll hade vi dessutom privatlektion. Jag och Matte drillades av Lisa i en hel timme. Sedan körde vi till Skrylle och gick två rundor med belysning, tror det blev drygt 7 km sammanlagt och väldigt raskt. Därefter lite shopping på Willys och hemåt.

På Dagis har det varit lite upp och ner senaste dagarna. Vildhusse har ett nytt projekt på gång. Det är ju inget ovanligt fast jag tycker det här var ganska stökigt. Han har renovering i pannrummet på gång, har kånkat ut två jättelika klumpeklossgrejor och in med en ny. Matte gick hjälpa till och det var tungt och besvärligt. Jag fick inte komma i närheten på grund av skaderisk och jag var ganska sur! Men det ordnar väl upp sig med allt och Dagismatte pysslar om mig som vanligt.

Imorgon kväll ska vi på korvarunda. Kul!

Tass & kram
/Lakkan

Åter i hemmets lugna vrå

Hurra vad skönt att komma hem igen efter Stockholmsturen. Som vanligt har vi blivit så varmt välkomnade och förträffligt omhändertagna men det är ju alltid toppen att komma hem till Skogen igen och hemmets lugna vrå. Yster eskorterade oss ända upp på tåget. Där var det värsta lyxen för vi fick ett fyrsäte med bord för oss själva. Det var dessutom direkttåg dvs stannar bara i Linköping och Hässleholm innan vi kliver av i Lund. Lugn och ro med andra ord, inte så mycket spring av och på. Så jag låg mest och trynade, blev kliad på magen och käkade snask. Men självklart skönt att komma av sedan och skynda upp till parkeringen där Dagismatte väntade troget.

Nu väntar sängen, uppfluffad och skön. Sovrummet vädrat, sakerna uppackade. Tror minsann även Matte är redo för sängen inom det snaraste.

Tass & kram
/Lakkan

Full fräs i stan

Torsdag kl 19.28 bar det av från Lunds central. Det var rätt gott om plats på tåget och hyfsat lugnt. Jag lämnade snällt fram min biljett till konduktören:Resan gick fint och vi blev hämtade på Centralen i Syster Ysters snofsiga bil där min påhälsningsbur installerats. Det bar inte av direkt till Ysters högkvarter på grund av renoveringsarbete där utan vi sov över natten i lånad lägenhet med stor och bred säng. Men nästa dag bar det raskt av till Ysters hemvist och där trivs jag ju allra bäst. Men friden var inte långvarig. Byggjobbarna höll på att avsluta här (har lagat vattenläcka i väggen). Yster skulle jobba fredag kväll och då var jag och Matte inbjudna till Syster Medicinpinnen i Hässelbystrand. Inget fel på Hässelbystrand men vägen dit på otäcka t-banan är lång. Jag avskyr t-banan. Snyft! Matte säger att hon ska försöka undvika den framöver i mitt liv. Men fram kom vi ju och väl hos Medicinpinnen var det inget fel på tillvaron. Jag fick ligga i soffan och ha det skönt. Men nästa dag var det t-banan igen. Brrrr.

Nåväl, sedan igår har vi då varit helt och hållet hos Yster. Igår gick jag och Matte en lång runda över Hammarbybacken och sedan runt Sicklasjön.


Hammarbybacken med utsikt över Sicklasjön!


Liten stig i skogen!

Innan mörkret blev det en lång runda ute i Hellas också. Gott om motion alltså. Även god mat, har fått en hel kyckling att kalasa på under dessa dagar. Ja rensad såklart, benen får jag ju inte.

Idag fick vi åka med till en spelning i Kungsängen för en stor samling pensionärer som skulle livas upp lite. Jag och Matte fick vara med inne fast inte där det serverades mat. Gjorde mig inget för jag fick mandelbulle ändå!

Efter pensionärsunderhållningen bar det av ut i skogen igen. Nu är jag trötter men tog mig upp för en bloggrapportering innan jag återgår till soffsängen. Imorgon åker vi hem till skogen igen. Jag gillar inte stan men slipper jag t-banan, för mycket folk och asfalt så går det ändå bra. Kul att vara med Matte. Hoppas hemresan blir lugn.

Tass & kram
/Vildhunden i stan


RSS 2.0