Bönhörd

Elliot var först ut med att hälsa på efter min isolering. Äntligen blev jag bönhörd! Halv sex ikväll ungefär dök han upp och det blev en mysig runda i skogen. Och för att det inte skulle bli några missförstånd visade jag direkt vad jag tyckte om att han var lite intresserad av min bakdel. Nix pix, inget sånt tack! Okej okej sa Elliot och så var det inte mer med den saken.

Jag fick en jättesöt groda av Ann & Elliot. Kolla så gullig!Imorgon kväll åker vi med tåget till Stockholm. Jag har en egen biljett där det står Lakrits Vildhund. Den ska jag hålla i munnen och lämna till konduktören.

Givetvis återkommer jag med rapport från storstan!

Tass & kram
/Lakkan


Roligt igen

Idag har varit en bra dag. När Matte kom och hämtade mig efter sin nattajour så bar det av hem för att plocka ihop spårgrejorna. Sedan fixade Matte spår till mig medan jag höll konsert i bilburen. Därefter gick vi en runda medan spåret låg till sig.

Såklart försökte jag lura ut var hon hade lagt det...


Hmm...min näsa säger mig att det finns något åt vänster.Kanske här? Nä...


Kom igen då!!!Bryggbild


Vårt nu färdigmålade stall som vi passerade på promenixen.


Men så blev det då äntligen dags att spåra!


Sniff sniff sniff sniff sniff


Kolla vad jag har hittat Matte!!!


Spårpinne = mjukostJag tuffar vidare mot skogen!

Tyvärr blev det inga fler bilder sedan för Matte slog huvudet i en tjock trädgren när hon skulle försöka hålla reda på kameran, linan samt plocka snitslar :( Det blev en ofrivillig paus men efter en liten stund orkade jag inte vänta på henne så jag satte fart själv igen och då kom hon sättande och fick fatt på linan igen :)

Matte säger att det gick JÄTTEBRA i spåret idag (förutom hennes fadäs). Jag belönades med matburken på slutet, full med stekt strimlad fläskfilé. Mums!  Det var ett hyfsat långt spår på ungefär en kilometer så jag var ganska trötter men väldigt nöjd!

Resten av dagen har innehållit ärenden i S-torp, flera promenader samt trädgårdsfix där jag övervakade insättning av utemöbler, krukor mm i förrådet.

Ikväll åkte jag tyvärr på bad men jag fann mig snällt i det för syftet är ju gott. Förutom pälsvården så är jag nu färdiglöpt och jag skulle bada bort de sista dofterna så att jag kan leka med mina polare igen. Så nu är det alltså fritt fram att komma hit! Så vad väntar ni på??? Kom och lek med mig!!!

Tass & kram
/Lakkan


Tradigt

Idag har vi varit i Lomma men tror ni jag fick göra något kul. Nääää. Det var klubbmästerskap och på grund av mitt förbaskade löp kunde jag inte vara med och tävla. Istället fick jag vara "klubbhund" och hjälpa till i stugan. Men istället för att hjälpa till i köket som jag hade föredragit så var jag sekreterarhund. Blä! En del var vi ute och tittade på de som tävlade också och då passade jag på att skälla en del men det var inte heller så kul. Nä, dagens höjdpunkt var långrundan när vi kom hem!

Matte har haft skallebanksdagar och därför blir det en tidig kväll. Sovmorgon väntar men tyvärr ska Matte jobba kväll och natt imorgon :( Nattis för mig alltså. Men sedan får jag vara med Matte hela måndagen och då har hon lovat mig spår.

Natti-natti!

Godisleveranser och kattmöte

Igår fick vi hemlevererat en massa godsaker från Olivers. Jag äter ju inte längre deras mat men det betyder inte att man behöver avstå godsakerna! Ska få testa två nya smaker också, "duck coins" och "steak bites". Återkommer om resultatet!

Igår kväll var vi och hälsade på en vän till Matte i Lund. Ja jag har varit med där förr och det är ett mycket trevligt ställe men de hade skaffat katt sedan sist. Bodil presenterade kattplutten för mig men lilla Alva var väldigt misstänksam. Och så trodde hon sen att jag inte märkte att hon snusade på min svans när jag låg och vilade mig! Men jag gjorde ingen affär av det, försökte verka ofarlig. Men ändå blev hon skitskraj bara jag sträckte fram näsan för att säga hejdå när vi skulle åka hem. Hon smet in bakom ett köksskåp och inte vet jag om hon sitter där än eller har vågat sig ut. Men jag gjorde verkligen inget taskigt, hon var bara rädder av sig. Matte kan intyga att jag skötte mig utmärkt. Man kan ju liksom inte hjälpa att man är hyfsat stor och väldigt svart!

Mitt i natten kom vi hem efter att tvåbeningarna hade snackat o snackat. Suck. Så det blev lite snålt med sömnen inatt men det var mest Mattes problem för jag kan ju vila på Dagis. Ikväll har vi i alla fall varit i Lomma och tränat. Kul var det fast myggen var ettriga och vi fick hålla igång som tusan för att de inte skulle ha så många chanser att suga blod.

Nä, nu tror jag inte jag har chans på mer godis. Lika bra att att krypa till kojs då.

Natti-natti!
/Lakkan

Hipp hipp hurra...

...för vår "lille" spårelev idag!!!

Beck har klarat sitt anlagsprov i viltspår idag! Hurra! Nu bär det av mot öppenklassprov. När Beck fyllde år i våras fick han en spårkurs i present av mig och Matte. Och nästan precis ett halvår senare är vi i hamn med målet för kursen, nämligen att klara anlagsprovet. Matte har trampat spår, jag har försökt komma med råd om hur man gör och Helene har skött sig bra därbak i linan! Beck har varit en läraktig elev med en aldrig sinande glädje! Resultatet av denna kombination blir såklart alldeles utmärkt! 

En liten present väntar såklart nästa gång vi ses Beck! 
Vatten vatten....

....bara vanligt vatten. Fast i rätt stora mängder kommer det ner från himlen. Både igår och idag har regnet dominerat. Blöta har vi blivit jag och Matte och det är vi inte ensamma om. Igår skulle Vildhusse klippa gräsmattan hos oss på Solgläntan. Han klarade av det mesta innan regnet brakade löst men inte riktigt och envis som han är ville han ju bli klar. Så här såg det därför ut...


Glad är han Vildhusse trots regnet.

Idag lämnades Lova på verkstan igen för bromsarna krånglar. Tradigt. Men Matte ska inte betala för arbetet utan bara för delar som byts för något är det ju som dom inte har klurat ut kring vad som är fel. Tyvärr blev inte Lova klar idag så Matte har en tradig lånebil där det är alldeles för trångt för mig i framsätet så jag kan knappt svänga runt rumpan. Jag brukar ju åka fram när jag ska mellan Solgläntan och Dagis för det är bara skogsväg.

I eftermiddags var vi hos Lisa i S Sandby på privatlektion. En hel timme tränades Matte och jag. Det som är kul där är att Matte får jobba minst lika mycket som jag, ja kanske rent av mer :D Och mycket godis och bus utdelas om jag är på hugget.

Imorgon och resten av veckan ska Matte jobba. Men vi får se fram emot nästa helg och om bara en och en halv vecka bär det av på en liten Stockholmstripp i hela fyra dagar. Men hu vad det börjar bli mörkt om kvällarna. Jag fick ha blink på när vi var ute ikväll och klockan var inte mer än halv åtta när vi kom hem. Men låt oss inte deppa över det. Nu är det sängdags för mig! Ska gå och drömma om smaskigt godis som Matte har beställt från Olivers som vi väntar hemleverans av!

Tjing tjong!
/Lakkan

Vildhunden i farliga huset

I torsdags kväll var vi ju till Mattes bror i hans fina hus i stan. Tyvärr uppskattar jag inte det fina i hans konstruktioner :( Trappan är jag livrädd för, för att inte tala om falluckan i golvet och dödsrampen. Jag vägrade gå nära trappan med ens vi kom in i huset. Linus fick assistera med hiss för att jag skulle komma upp på ovanvåningen. Väl där fick jag syn på deras katt och tänkte hälsat lite trevligt men den var jättesur på mig för ingenting alls :( Men den bars iväg till en annan del av huset och tur var väl det.

Falluckan i golvet undvek jag ordentligt. Matte säger att det är ett hål med glas över men jag tror inte riktigt på det. Rätt som det är trillar man säkert igenom. Dödsrampen ut i luften höll jag mig såklart ifrån. Jag tror inte på att det är uteplats där, varför ha den i luften?!

Tårta och annat gott kalasade tvåbeningarna på. Jag fick paket med godis men ville inte ha, kände mig orolig till mods. Inte förrän det var dags att åka hem blev jag lite gladare. Till jag kom på att trappan återstod innan jag var nere i trygghet igen. Men även denna gång ställde Linus upp som hiss. Inte för att jag gillar att bli buren men bättre än att försöka ta sig ner för egen maskin.

Väl hemma var jag trött. Puh, skönt att vara i trygghet på landet! Igår kväll hade vi hemmamyskväll med brasa och lite korvagrillning innan vi kröp upp i soffan tillsammans och trynade där lite grann :D

Idag har vi varit ute i blåsten en del men nu är det snart dags för Matte att åka till sin dumma jour :( Jag ska till Nattis. Matte är fortfarande rätt förkyld så hon är inte så glad över att jobba men inget att göra. Jag får sova och invänta hennes ankomst imorgon igen. Sedan är hon ledig måndag också som kompensation så det är inte så tokigt ändå.


Ruskpricksväder

Sitter här inne i stugvärmen och vinden viner utanför. Brasan tänd och Matte vattnar blommorna. Ganska mysigt alltså men jobbigt att det blir höst tycker särskilt Matte. Jag tycker temperaturen i nuläget är rätt perfekt med tanke på att jag fortfarande har badrestriktioner. Men nu kan man vara igång utan att bli helt färdig. Minns när Matte och jag båda låg och flämtade på gräsmattan i över trettiogradig värme i somras.

Ja, dagarna går och jag är väl halvvägs ur min kompisisolering nu. Den enda jag får träffa är Beckie och det är ju trevligt men vi är ganska olika. Brottning är inte hennes paradgren utan hon springer som en galning och springer ifrån mig lät som en plätt :( Jag saknar hederliga brottningsmatcher med mina grabbpolare. Och dom saknar visst mig också. Så orättvis livet kan vara ibland.

Imorgon ska vi en sväng till Mattes bror för han fyller år. Där är den hemska trappan som jag INTE tänker gå vare sig uppför eller nerför. Får se hur Matte tänker lösa det.

Om drygt två veckor ska vi en tur till Hufvudstaden. Det blir tåg säger Matte, hon har inte lust att köra. Upp brukar gå bra för vi tar sista tåget och då är det lugnt när vi kommer fram. Men hem....fast nu ska vi åka hem en måndag, det kanske är lindrigare.

Nä vet ni vad....tror jag ska dra mig tillbaka till sängen. Natti-natti!
/Lakkan

Kossespår på Revinge

Denna helg har det mesta handlat om Revinge och spårtävlingen som Lomma BK har anordnat. Matte skulle hjälpa till att trampa spår och redan igår skulle spåren läggas upp och allting förberedas. Jag hängde med ut igår i hopp om att få spåra och efter att ha hjälpt Matte lägga ut andra spår fick jag faktiskt ett ! Det roliga var att där fanns två spårläggare, nämligen Matte och Heléne som kom till Mattes undsättning när det gällde sista elitspåret hon skulle lägga ut, vilket var det jag fick gå.  (Tack Heléne för undsättnignen, annars hade vi inte varit hemma innan mörkrets inbrott och jag hade säkert inte fått någon spår).

Två spårläggare kan jag reda ut men vad värre var att där fanns hundratals kossor med kalvar i mitt spår!!! Där var allra mest i början av spåret, där gick inte att komma fram så jag fick börja bakifrån. Jag spårade och plockade pinnar men ibland fick vi pausa och vänta på ett antal kor som hastade förbi. Matte var lite stressad över kossorna, jag ville mest spåra och var otålig över pauserna! När vi närmade oss början så bestämde sig Matte för att vi skulle sluta innan vi kom in mitt i kohjorden och jag var helt med på noterna. Så sammantaget var det inte så illa med mitt spår, jag fixade det fast det var onekligen störande med dofterna från kossorna och allt deras spring!

Igår kväll var Matte rätt mör, hon hade sprungit en hel del på Revinge. Men mat intogs och fika fixades till domarna innan vi törnade in vid elvasnåret. Dessvärre ringde klockan redan halv fem! Efter morgonrutinerna kördes jag till Dagis för att sova vidare, sedan äta frukost och gå tur med Dagismatte, Vildhusse och Knappen. Matte däremot härjade på Revinge igen med spårtävlingen men faktiskt dök hon upp redan vid tolvtiden och sedan har vi haft en bra eftermiddag och kväll.

Nu är helgen slut för denna gången och arbetsvecka väntar för Matte. Dagis väntar på mig.

Natti-natti
/Lakkan

Klagosång

Jag känner mig ensam och en smula utstött :( Ja inte så att mina kompisar inte vill träffa mig men de får ju inte. Och visst har jag Matte som leker med mig men det kan aldrig bli samma sak. Vi var i Lomma ikväll och visst var det kul att träna men fick inte ens säga hej till någon, jag åkte in i bilen så fort vi tränat klart.

Bedrövelse....

En liten klagosång har jag komponerat. Melodin är "Vem kan segla förutan vind"

Vem kan leka i ensamhet
vem vill va isolerad
vem kan vara förutan vän
utan att bli bedrövad

Inte jag i alla fall...

Ensamma tassvinkningar
/Lakkan 

Bry med brunnen

Matte var ju ledig idag eftersom hon jobbade jour i helgen. Och i morse konstaterade hon att pumpen gick konstigt, utan anledning och alldeles för ofta. Vildhusse tillkallades och tillsammans tog de sig ner till brunnen och föste bort brunnslocket. Och vad låg där och flöt runt? Jo liken efter fem möss som sett bättre dagar. Blä tyckte Matte och menade att det är tur hon dricker mest Pepsi Max.


Lik från brunnen

Nu var ju inte liken skyldiga till problemen med pumpen och det kvarstår att lösa mysteriet vilket Vildhusse ska ta sig an imorgon.

För övrigt har det varit en trevlig helg trots Mattes nattjobb. Jag fick gott om godsaker på Nattis och sov och sedan kom Matte. Igår var vi hemma mest, Matte var lite seg men höll igång. Jag fick ett spår hemmavid på fält och det gick väldigt bra. Inatt sov Medicinpinnen hos oss och idag åkte hon tillbaka till Stockholm så nu är vi själv igen. Ikväll kom Walle & Beck ut för ett litet spår men jag fick inte träffa dem :( Fy vad trist, fick vara instängd och jag höll en arg konsert över det i L (Lakritstonarten) moll! Grabbarna tyckte nog också det var konstigt. Kan man inte skynda på löperiet? Och hungrig som en varg är jag hela tiden också, känns som det går åt massor med mer energi. Jaja, vi var i alla fall hos Lisa på privattimme och där vankades det ju godsaker :D Roligt var det också.  

Imorgon ska Matte till jobbet men sedan ska hon faktiskt på kurs i Malmö resten av veckan och det verkar hon nöjd över. Är hon nöjd så är jag nöjd, så är det!

Isolering

Matte konstaterade sent igår kväll att jag hade börjat löpa. Blä! Därmed ställdes Elliotbesöket in idag. Skittråkigt är allt nu. Den enda jag kan leka med är min tjej kompis Beckie. Men grabbarna får jag inte alls busa med. Buhu. Hoppas det ändå händer lite roliga saker framöver för annars blir det långa veckor jag har framför mig.

Trevlig dag på Dagis igår med Medicinpinnen också som jag busade en del med. Hon sov hos oss inatt också. För min del blir det Nattis som gäller tills imorgon för Matte ska jobba. Trist. Men i gengäld är hon ledig på måndag.

Nä, nu tycker jag allt det är dags för en tur. Slutrensat i trädgården för Matte!

Kul torsdagskväll

När Matte kom från jobb blev det en rask runda i skogen, sedan bar det av till Lomma där det blev träning. Massor med folk var där, kul att se så många kändisar.

Efter Lomma körde vi inte hem utan faktiskt till Malmö där Helene med Walle & Beck kom och mötte oss på parkeringen vid teatern för att ta oss på en korvarunda. Toppen toppen toppen. Det blev oxkorv på Slottsgrillen efter en fin tur. Smaskig korv som vanligt. Enda synpunkten på rundan är från Matte som tycker gatukontoret är slöa med att laga trasiga gatlyktor.

Som om det inte var nog med braiga saker så kom även efterlängtar post från Socialstyrelsen till Matte idag. Det var hennes LEGITIMATION (skitsvårt ord) som damp ner i lådan. Toppen säger Matte som nu även på papperet är helt färdig doktor.


Stiligt, eller hur?!

Nu är jag allt en trötter Lakrits som ska natta mig illa kvickt. Även Matte är färdig för sängen, det tar på krafterna med allt nytt på jobbet. Men hittills frid o fröjd, hon verkar tycka det är bra där.

Har en känsla av att Medicinpinnen är anländ till Dagis för en liten stund sedan. Imorgon ska jag allt köra igång henne så hon busar ordentligt med mig. Det gäller att ta tillvara på besökarna!

Vardag igen

Idag var det Dagis som gällde för mig. Kvart över sju lämnades jag. Men betänk då, det är avservärt mycket senare än när Matte var i T-lilla för då lämnade jag halv sex! Urk vad tidigt. Nu masar vi oss ur sängen klockan sex ungefär. Betydligt bättre alltså.

Dagismatte och Vildhuse var så glada att ha mig där igen. Även Knappen var glad även om han surade lite över mindre uppmärksamhet. Han till och med tog några av mina saker och bar ut för att någon skulle se honom! Tror knappt jag sett honom bära grejor förr!

När Matte kom var hon lite trött i skallen men ändå nöjd med dagen, verkar vara ett bra ställe hon ska jobba på, det lilla hon sett hittills. Jag håller tassarna för att det fortsätter så för om Matte trivs på jobbet blir hon så mycket gladare när hon är ledig också :D

En långrunda blev det ikväll. Imorgon blir det nog lite kuligheter på kvällen och sedan kommer faktiskt Syster Medicinpinnen på besök och då får man en till att härja med på Dagis under fredagen vilket inte alls är fel!

Tjingeling!


RSS 2.0