Mysig vecka

Jag och Matte tycker vi har haft en mysig hemmavecka. Visst har vi varit iväg på lite grejor men mycket tid av hennes lediga vecka har vi haft hemma i trädgården. Staketet har dragits om så nu inkluderas mina rättmätiga ägor i det inhägnade området. Grinden är flyttad. Lite störigt i början för man glömmer sig, tror den är där den brukade vara men nä...nu är den istället mitt för ingången. I helgen ska det läggas stengång också in till trappan. Blir säkert tjustigt värre när det är klart.

I onsdags var Elliot och jag och plurrade i Pudesjön. Elliot börjar bli en fena på simning nu!


Lugna och stadiga simtag!Fast han får jobba lite till på att hinna upp mig! Han har en egen likadan leksak (ligger längre ut till vänster) men min var visst finare...Här simmar vi sida vid sida...


Blank i pälsen eller hur?!


Lilla jag :0)


Sist men inte minst måste man skaka sig!

Tack för en kulig badtur Elliot! Det har varit många sköna bad denna veckan och jag blir betydligt piggare då! Riktigt piggelin faktiskt! Matte har fattat hur det ska gå till när det är varmt ute. Men nu tycker jag det är lite behagligare ute igen. Jag tycker våren är bäst! Sommaren får gärna dröja lite!

Imorgon ska jag sova på Nattis för Matte jobbar. Men det går säkert bra. Man kan ju alltid hoppas på korvagrillning och att jag får en liten korvarackare!

Natti-natti
/Lakkan


Bättring

På förmiddagen idag var Matte iväg till doktorn. Resultatet var helt klart godkänt dvs inget fel på hjärtat hittills som förklarar svimningen. Fast hon såg lustig ut när hon kom hem för hon har fått på sig två olika mätapparater som ska registrera allt möjligt. Dom hänger och slänger runt magen på henne och så var 15e minut så måste hon stå stilla (helt omöjligt för Matte) för att den ska mäta. Annars måste den göra om mätningen (vilket blir så gott som varje gång). Håhåjaja, Matte är lätt irriterad på alltihopa men det handlar bara om ett dygn så hon får stå ut. Imorgon ska hon in och lämna hela rasket igen.

I eftermiddags var jag till veterinären för att Matte tycker jag har varit trött. Inget större fel hittades på mig heller tack och lov. Några prover får vi inte svar på förrän torsdag. En positiv sak är att jag hörde dom prata om mitt badande och veterinären tyckte inte det fanns någon anledning att hindra mig om jag nu var varm och vattnet inte är för ofräscht. Det gillade jag!

Trots vår sjukvårdsdag bestämde vi oss för att åka till den planerade träningen i Sandby ikväll. Och tur var väl det för jag var laddat till tusen och jättepigg. Matte var glad fast hon muttrade något om att jag kunde varit så pigg i morse så hade vi sparat en massa pengar. Fast hon tyckte mest det var jättebra att jag var pigg och bättre att kolla en gång för mycket än att missa något.  

Tjingling på er!
/Lakkan

Lite konstigt

Det blev lite konstigt i lördags tyckte jag. Först lämnades jag på Nattis. Matte åkte till jobb. Syster Yster var kvar en stund på Nattis. Men sedan åkte hon också iväg. Jag kände mig deppig :0(

Igår var jag jättetrött. Orkade inte ens vifta på min annars så glada svans. Zico-Bus med Matte Helene kom på besök och de uppvaktade Matte med presenter och Zico försökte uppvakta mig. Matte blev mycket gladare för sina presenter än jag för uppvaktningen för jag var alls inte på humör. Men en badtur tog vi och det var ju skönt. Idag har jag varit lite piggare fast ändå inte som vanligt. Matte har varit orolig och säger att imorgon ska vi beställa tid för hälsokontroll av lilla mig. Hon ska också till doktorn för uppföljning av den där svimningen. Verkar som vi är färdiga för skroten båda två :0(

Håhåjaja, lika bra att lägga sig i sängen som är lite grusig efter att jag råkade bada och sedan råkade gräva under gäststugan och sedan råkade lägga mig i sängen :0)

Natti-natti
/Lakkan

Mattes födelsedag

Idag är det Mattes födelsedag. Och så uppvaktad hon har blivit! Dessutom har vädret varit riktigt fint och ledig har hon varit och allt!

Vi började med lite sovmorgon, sedan åkte vi och tränade en sväng och därefter badade jag av mig i Pudesjön. Sedan åkte vi och jagade rätt på en tårta att bjuda på. Sedan hem till Yster som hade vaknat och varit ute på joggingtur. Då blev det paketöppning för Mattes del. Kolla in så fina saker hon fick...

...av Elliot med Flock!Wow vad fin den är!


 
Kolla in alltså...en linnehandduk med Biscottirecept på. Så fiffigt för jag heter ju Biscotti i papperna. Jag tjatar på Matte att hon måste baka till mig.


....av Flocken Lindeblad:


En tasstvättare! 


Matte demonstrerar! 


Ett jättegulligt fågelhus!


En jättegeting...


Med sugproppar och termometer! Att fästa på fönstret! Fiffigt!

Av Lindeblads fick Matte också ett dragkroksskydd med en hund på som apporterar en fågel. Så fiiin. Men den sitter på bilen och kan inte bli fotad i mökret. Likaså fick hon en superskön skjorta men den har varit på hela dagen och kom inte med på bild!

....av Dagismatte fick Matte bland annat:


Äntligen kan de som kommer på besök få "riktigt" kaffe !

Vildhusse hade i smyg medan vi var i väg i förmiddags planterat en syrenhäck till Matte på den sidan där granhäcken kapades ner i februari. Väldigt fint blev det. Det var raskt jobbat Vildhusse! 

Av Syster Yster har Matte fått välbehövliga skönhetsprodukter. Av mig fick hon ett planteringsbord!

Ja det var väldigt vad Matte har blivit grattad. Nästan så man kan tro hon fyller jämt eller något men se det gör hon verkligen inte. Men Matte tackar så jättemycket i alla fall för superfina och fiffiga presenter! 

Nu ska vi avnjuta en födelsedagstårta som Syster Yster komponerat och jag hjälpt till att göra! Syster Yster hejade på mig när jag med noggrann tassföring höll i spritsen!Lilla jag fick faktiskt också en present idag nämligen ett välfyllt påskägg från Walle med Flock!

Så smart tänkt! Lättost, smala vildchips, tandrensning och en jättesöt leksak!

Natti-natti
/Lakkan


Lakritsskogen

Ja först och främst är det ju Vildhusses födelsedag idag. Han har uppvaktats med presenter och tårta, vilket uppskattades. Men Matte har också fått öppna en present idag från Elliot med Flock. Och se bara vilken superfräck skylt vi har fått! Nu råder det inga som helst tveksamheter om vems skog det här är!!!Den ska nog få sitta vid gaveln på stallet och peka rakt ut mot skogen. Kanhända vi väntar att sätta upp den tills staketet har dragits om vilket ska göras nästa vecka när Matte är ledig. Men sen åker den upp :0) Tusen tack säger Matte!

Såklart blev det en skogstur med Elliot! Innan dess hade det tränats lite och jag har simmat i Pudesjön. Tyvärr har nu tvåbeningarna börjat sin nedskräpningssäsong där och det ligger skräp på stranden och till och med lite i vattnet på ett ställe. Trist att se :0(

Nu är jag faktiskt väldans trött för det blev väldigt sent i natt, först lite efter fyra törnade vi in. Och klockan åtta ganska exakt började några skogsarbetare såga ner träd utanför oss. Hujedamej. Men Matte har pratat med dom och inget ska sågas över helgen turligt nog.

Natti-natti
/Lakkan

Väntans tider

Syster Yster är på väg ner till Skåne. Matte säger att hon snart passerar stället vid Gyllene Uttern där jag brukar rastas. Det innebär ankomst närmre tresnåret. Så länge orkar jag nog inte vara vaken. Men klart jag ska ta emot henne när hon anländer, får väl väckas upp ur min skönhetssömn helt enkelt.

Dagarna har passerat snabbt. I måndags var vi på träning hos Lisa. Det var VARMT. Jag fick prova min kylmatta som faktiskt var riktigt skön att ha i skuggan och svalka sig på. Inte så dumt tänkt Matte. Igår hade vi kvällsträning i grupp. Matte var inte på något kul humör, hade väl haft det lite kämpigt. Så hon blev onödigt sur vid något tillfälle. Men vi avslutade som bästa vänner ändå och det är huvudsaken.

Många födelsedagar nu! Igår fyllde Elliots Matte år! Nu väntar födelsedagar för Vildhusse och Matte. 

Tasselikram
/Lakkan

Innehållsrik helg

Det har varit fullt upp under helgen fast vi varit lediga. I fredags kväll var vi på korvarunda med Walle. Det blev Casinogrillen men sedan gick vi en tur ner och tittade på nya Centralen. Jag åkte rullband. Synd jag inte har bildbevis på att jag vågade! Trevligt att besöka Walles stad och jag gjorde min ljuva stämma hörd på gågatan mellan husen där det ekade som bäst :0)

Igår kom sedan Walle och Beck med Mor och Lillmatte på besök till skogen. Det blev en lång runda där stadsgrabbarna sprang som kalvar på grönbete! Badade gjorde dom också :0) Kul med besök, det var länge sedan sist dom var härute!


Walle och Beck springer som tokingar!Beck har storhetsvansinne :0)

Idag blev det först ett morgonspår, sedan hämtade vi upp Elliot som tillbringade en del av dagen hos oss. Han var behjälplig med allt Matte gjorde i trädgården och vi busade en del.


Elliot spanar!Jag spanar!

När Elliot åkte hem vid två var jag trött men ingen rast eller ro för vi skulle till Dagis på fika med Mattes bror och hans familj. Sedan hem och ut i trädgården igen och sist kvällsrunda. Jag var trött när vi gick! Nu är det bara sängen som gäller för mig. Men toppen har det varit att ha Matte hemma en hel helg! Imorgon jobbar hon bara förmiddag sedan ska vi till Lisa. Jag gillar Mattes schema just nu :0)

Avslutar med en bild för några dagar sedan när jag hade morgondrickning vid sjön. Visst är det en härlig tid nu!Tasselikram
/Lakkan

Viktväktarna vecka 3

Positiva nyheter, jag har gått ner i vikt igen. Nu har jag gått ner 1,2 kg sammanlagd sedan starten för 3 veckor sedan. Det är ganska bra tycker Matte. Själv är jag inte särskilt nöjd. Jag tycker det ska gå snabbt så jag kan få mer godsaker igen. Matte säger att tyvärr är det inte så enkelt. Nåväl, vi kämpar vidare mot hektona.

Annars har det blivit lite träning om kvällarna igen. I tisdags regnade det ju som attan så då blev det inget men igår körde vi lite hemmavid och ikväll blev det en tur till Lomma. Vi tränade innan kurser och annat drog igång och det gick riktigt skapligt. Sen kom det jättemycket folk! Kul att träffa många "gamla" träningskompisar och jag yttrade många glada skall :)  Fast jag var tvungen att säga några förmanande ord till Nisse när han kom och ville kolla bakändan på mig. Då trodde Zico jag var i fara och skulle sätta iväg och rädda mig. Det var ju rart men någon fara var jag då rakt inte i :) Sen kom Elliot och efter att ha väntat lite otåligt på snattrande tvåbeningar så fick vi äntligen springa i Furet. Jag kände mig riktigt busig idag och var till och med före Elliot stundtals!

Nu är jag trött, tyvärr inte särskilt mätt men ändå färdig för sängen. Brasan sprakar och värmer huset för kvällarna är ännu rätt kyliga. Matte har köpt blommor som ska planteras i helgen. Ninerna har ätit upp hennes nejlikor igen och det ser ut som en kyrkogård i rabatten. Så får det inte vara säger Matte och ska plantera nya för tredje året i rad. Hon ska klura på en lösning till nästa vinter för hon säger att denna gången ska dom klara sig!

Imorgon kväll blir det korvarunda. Jippie!

Natti-natti!
/Lakkan

Växlande väder

Igår var det jättevarmt, idag är det regnigt och mycket kallare. Väldigt växlande får man säga. Aprilväder kallas det visst!

Igår var Matte ledig på eftermiddagen. Först åkte vi till Sandby och tränade hos Lisa. Det gick bra men var varmt och jag kroknade lite av den anledningen. För att råda bot på värmen åkte vi sedan till Pude sjön så jag fick simma lite där. Så härligt. Och den sjön är väldigt ren, särskilt nu innan tvåbeningarna hunnit smutsa ner den alltför mycket :0)Jag väntar ivrigt på leksak som ska kastas.Leksak kastad...jag kastar mig i!Aaaaah....Åhej, upp igen....tungt med allt vatten!


Idag har det istället kommit mycket vatten uppifrån. Det blev dock ordentligt med rast ikväll för vi hade redan gått en rejäl runda när Beckie med husse kom och frågade om vi ville hänga med på en tur. Vi kunde ju inte mesa så det blev dubbla rundor.

Dagismatte är fortsatt lite krasslig och jag passar henne på dagarna. Matte är rätt pigg igen men som vanligt usel på att lägga sig i tid.

Natti-natti
/Lakkan

Härliga dagar

Det har varit en härlig helg. Den enda baksidan av det hela är att jag är trötter :) Men det kan man väl få bli efter mycket aktiviteter.

Igår var vi på Revinge och spårade med några andra från spårgruppen. Mari med Lee var så snäll och trampade ut ett spår till mig. Som vanligt lägger hon utomordentliga spår, lite kluriga, variationsrika och spännande. Undra om hon beställt dig rådjuret som plötsligt stod där också! Vi fick med oss alla pinnar och slutet hem och trött men nöjd spurtade jag till bilen efter avslutat jobb och kycklingbelöning.

Sedan blev det uppletande och budföring också i ett nafs och efter det var Lakritsbatterierna rätt tomma. Hem och vila lite men inte länge för sedan skulle Matte ut och lägga ett bambispår till mig och sedan tog vi en tur i skogen, lite trädgårdsjobb och sedan var det middag på Dattis.

Idag började vi med promenix runt sjön. 


Morgondrickning i vårsolen. 

När vi var nästan runt sjön blev det stopp för bambispår. Matte trodde jag inte såg när hon smugglade ner sele, lina, midjeväska och andra spårtillbehör. Tssss.... Bambispåret gick bra förutom på ett ställe där det legat massor med hjortar och sovit och jag var rätt störd av alla lukter. Men jag hittade min klöv!


Jag och min nyfunna bambitass!

Vid lunch kom Dagismatte och Vildhusse på fika på soliga Solgläntan. Jag vårgrävde under jättecypressen och myste i skuggan. Vid tresnåret kom Elliot på besök. Härliga tider, det var länge sedan sist! Matte insåg dock att jag var rent för varm för att kunna busa så vi började rundan med badstopp vid sjön.


Plumseliplums!


Elliot solbadar...


Jag hämtar leksak.DET ÄR VÅR!

Nu är helgen slut och jag med :) Men vila väntar på Dagis i veckan och en mycket trist sak är att Dagismatte sannolikt har åkt på samma skräp som Matte har haft för hon var lite risig när vi var förbi framåt kvällen. Stackars min kära Dagismatte :(

Nu ska jag lägga mig i sängen och hålla natt!

Tass & kram
/Lakkan

Ledig helg

Matte blev avstängd från sin jour!!!! Jag klappade med tassarna av glädje när jag hörde nyheten. Nu har vi en mysig fredagskväll tillsammans istället för att Matte fnattar runt på jobbet :) Fast hon har haft lite bry med att lämna prover så hon inte är smittsam. Vi får väl se vad dom visar nästa vecka. Riktigt kry är hon inte än heller men tillräckligt pigg för lite träning, hyfsade rundor och imorgon sannolikt lite spår.

Det har blåst som bara den! Min päls blåser på fel håll ibland och då blir jag lite busig! Det känns liksom lite lustigt tycker jag. Fast om man är ute länge blir man urblåst på något vis.

Viktväktarvecka nr 2 gick inte bra :( Jag hade inte gått ner något. Men det har blivit för lite motion pga Mattes sjukdom och så hade jag dessutom slurkat kycklingbuljong på Dagis innan vägningen. Så det kanske blev lite missvisade. Vi hoppas på bättre resultat nästa vecka.

Natti-natti!
/Lakkan

Förbättring

Matte mår bättre igen. Hon är inte som vanligt, hon är trötter, fortfarande risig i kistan men ändå mer som vanligt. Idag har hon varit så pass som vanligt att hon fick släpa sig till jobbet. Annars får hon inte ihop det påstår hon, måste kanske jobba över och så. Det är ju inte kul så bäst då att hon får gå dit. Fast om jag har riktig flax får hon inte gå till sin jour på fredag natt för att hon kanske inte säkert är smittfri (förklaring för den oinvigde: när Matte inte är jour jobbar hon på en mottagning och har bokade patienter - där är det tydligen inte så riskfyllt som om smittan kommer in på sjukhuset). Ingen blir gladare än lilla jag om hon måste vara hemma :)

För övrigt fortsätter jag naturligtvis att ta mina sköterskeuppgifter på stort allvar och ligger som ett klossvak hos Matte nattetid. Tack för alla uppmuntrande tilrop till mig när det gäller min passning av Matte!

En rolig nyhet är att Elliot har fått en ny kattkompis som heter Salsa. Det heter mina ena syrra också. Hoppas jag och katt-Salsa kan bli lite polare. Normalt sätt är jag ju inte så överförtjust i katter men Elliots kompis kan jag ju inte bara rata rakt av. Måste ju ge henne en chans först. Annat är det med katter som utan tillstånd besöker mina domäner nattetid. Det gillas INTE.

På Dagis har bäcken kommit igång efter vintern och nu dricker jag både av den och dammarna igen. Vildhusse har haft sorg för alla hans fiskar har dött av vintern och all is. Även de stora karparna som ska rensa dammarna har fått sätta livet till. Mycket sorgligt. Nu är frågan om han ska våga köpa nya fiskar igen eller om dom går samma tråkiga öde till mötes nästa vinter. Det har ju varit ruskigt kallt senaste två vintrarna. Skönt att det är vår. Egentligen tycker jag det är som skönast nu. För sen blir det för varmt för lilla mig, då måste jag bada för att hålla mig sval. Förresten så premiärbadade jag i fredags i "min" sjö. Härligt svalkande. Matte hojtade att jag skulle komma upp men jag hade ingen brådska :)

Natti-natti!
/Lakkan


Matte magsjuk

Det var ett tag sedan sist jag skrev och det har sin förklaring. Matte har varit ruskigt risig och jag har fått passa henne för fullt.

Det började redan i fredags med att hon var extremt frusen och kände sig jättetrött. Men sedan hämtade hon ändå lite krafter och på lördag vid fyrasnåret åkte hon till jobb och jag till Nattis. Allt var frid o fröjd för min del men knappast för Mattes för hon blev sämre och sämre under kvällen och mitt i natten fick hon åka hem! Det har aldrig hänt förr vill jag lova! Nu fick jag inte veta detta förrän på morgonen för jag sov kvar på Nattis. Först blev jag besviken men sedan förstod jag att det inte precis varit någon vanlig natt på Solgläntan. Matte hade knappt sovit utan bara sprungit upp o ner och varit sjuk och eländig. Det fortsatte så igår fast i lite mindre omfattning.

I natt passade jag Matte så mycket att hon nästan trillade ur sängen för jag ville ligga så nära men så flyttade hon sig hela tiden åt andra hållet. Jag flyttade efter men till sist kom vi till kanten. Då ropade Matte på mig och så makade jag lite på mig och sedan började vi om :0)

Idag har hon onekligen varit lite piggare stundtals men växlande kvalité och nu ikväll är hon helmör. Ev får hon vara hemma från jobb imorgon, vi får se hur natten blir. Trist att det blev så här när vi skulle ha det mysigt ihop hemma. Men det kommer väl fler helger.

Sen kan man undra var Matte har fått mageländet ifrån. Hennes jobb är höggradigt misstänkt. Men man kan bli smittad lite varstans förvisso. Och hon kan ha ätit något olämpligt, inte vet jag. Hur som helst vet jag hur eländig man känner sig när magen kärvar för det har jag varit med om ett par gånger. Usch och fy.

Nä, nu drar vi oss mot sängen för natten. Hoppas den blir lugn!

Viktväktarna för hund

Igår var det vägning på Bruksgårdens våg. Jag har gått ner minst 7 hekton, kanske till och med 8. Vågen kunde inte riktigt bestämma sig för var den skulle stanna. Det var ju ändå positivt att det blir resultat. Fast jag är inte ett dugg mindre hungrig för det. Nu har Matte sagt att vi ska ju dela bördan och hon ska inte äta en massa godsaker när jag ska gå ner i vikt så hon ska ha lite smala randen också när jag bantar. Det tycker jag är snällt. Så inte hon smäller i sig grillade kycklingar till höger o vänster för det är inte så lätt för mig då. Nästa gång det blir vägning för mig blir nog om en vecka.

Vi har haft bra dagar förutom att Matte varit risig i eftermiddag. Hon fick till och med lägga sig i sängen för hon frös så. Jag var inte sen att hänga på. Mysigt att vila sig. Kvällsrundan blev inte så lång men å andra sidan var vi uten en bra tur med Elliot & Ann vid lunch. Vi körde ett varv på mossen och sen gick vi koppeltur i S-torps centrum med rundvisning. Nästa gång vi ses får det bli skogstur med fika tror jag bestämt. Det är ju länge sen Elliot var här ute. Ja överhuvudtaget är det länge sedan kompisbesök.

Ha en mysig helg därute i vårvädret!
/Lakkan

RSS 2.0