Höststart

Ikväll var det uppstart för höstens lydnadsgrupp hos Lisa. Jag var träningssugen och vi hade rätt roligt faktiskt! Regnet hann dra bort medan tvåbeningarna snackade en stund inomhus först. Denna terminen är faktiskt två andra flattar med också så nu behöver jag inte representera rasen ensam. Det är Beck & Helene och Bell & Margareta som också hänger med på tisdagskvällarna framöver. Kul! Fast dom ville knappt veta av oss ikväll :(  Bara för att jag luktar gott. Walle var inte med men jag hade väl inte fått prata med honom heller. Uäääää. Jag känner mig lite utmobbad. Beckie är den enda jag kan leka med och hon är ju kul fast hon springer för mycket och brottas för lite.
Jaja, en veckas isolering till, sedan väntar bad (usch) och därefter är jag redo för världens busomgång igen.

Billlösa är vi fortfarande men det finns hopp. Lovas startmotor har varit hos en startmotorexpert idag och han har bytt en del som var trasig i den så imorgon ska den på plats igen och sedan kan vi förhoppningsvis hämta hem vår lilla bil som då ska starta precis lika bra som hon har gjort innan! Men vi har fått låna bil av Vildhusse så vi har kunnat åka dit vi behövt ändå. Schysst av honom! 

Nä, nu är det dags för sängen. Det tar på krafterna att åka på träning! Imorgon är det Mattes sista semesterdag! Hoppas den blir bra! Inga hastiga regnskurar för det tycker vi är lite trist när man är mitt ute på promenaden. Men man kan gömma sig under några stora träd tills det värsta gått över, det funkar rätt bra.

Natti-natti
/Lakkan 


Bilstrejk

I fredags började bilen bete sig lite konstigt. Hon startade inte på kommando, något en bil absolut måste göra. Hon startade bara ibland. Inte bra. Igår morse var det helt kört att få igång henne. Vidhusse tillkallades med bil men inte ens med starthjälp gick det. Dock kom hon igång när Matte knuffade bil+Vildhusse nerför backen. Matte och Vildhusse har kommit fram till att det nog är startmotorn som pajat. Tradigt. Utan startmotor inga roliga bilturer :( Nu måste lilla bilen till verkstaden och det får blir imorgon bitti.

Idag var det allt lite svalare och mindre fuktigt. Det tycker jag är skönt. Jag till och med föreslog en längre runda än Matte först tänkt och det har inte hänt på länge. Ja, lite piggare har jag allt varit idag!

Ikväll fick vi besök av Dagismatte och Vildhusse som käkade middag här. Men nu har dom travat hem till sitt och nu ska jag natta mig.

Ett par lediga dagar till har Matte. Torsdag ska hon tillbaka till jobbet. Håll tummar o tassar att bilen är fixad tills dess!

Tasselikram
/Lakkan

Uppror

Igår förmiddags såg jag storögt och misstroende på när vardagsrummet förvandlades till en arbetsplats för fönstermålning. Mattan rullades undan, soffan plastades in, pappa på golvet och så två stora sågbockar och en lång skiva och på den tronade tre fönster. Matte har fått en skruv lös tänkte jag och hoppades att det skulle rätta till sig under dagen. Men icke. Kvällen kom och v-rummet fortfarande i upplösning. Dessutom fönster på köksbordet. Plast i fönstren. Vad är det för hus tänkte jag för mig själv. Och som om det inte räckte installerade Matte myggfångarlampan i SOVRUMMET. Hon vet att jag avskyr den! Efter några sura miner från mig åkte den dock väck.

I morse fortsatte målarterrorn. Vid lunch tog vi en promenad till Dagis. När vi skulle gå efter bara en liten stund så tog det stopp. Jag gjorde uppror och ansökte om att stanna på Dagis tills ordningen var återställd. I två timmar passades jag upp av Dagismatte och Vildhusse och sedan kördes jag hem. Då var v-rummet återställt och även köket. Matte hade fattat vinken!

Klockan fem avslutade Matte för dagen. En stund senare tog vi en promenad på fältet som jag älskar så fast där är högt gräs så man kan inte springa så bra där. Sedan åkte vi till Pude och jag fick simma. Härligt!


Långt ut kan Matte kasta leksaken!


Jag med min fyr!

Sedan blev det middag på Dagis med lite kycklig till mig. Så här fina näckrosor finns det förresten i Dagisdammarna:Nu ska jag lägga mig för jag är allt trötter. Men skönt att ordningen är återställd hemma. Ibland får man verkligen ta i med hårdhandskarna för att visa Matte hur det inte får lov att gå till hemma!

Natti-natti!
/Lakkan

Vår Syster Yster...

...har nu varit på besök i dagarna tre. Ikväll har vi tyvärr fått sända henne åter till stan med flyg för hon hade uppdrag där. Trist tycker jag att hon inte bor lite närmare men vi är alltid glada när vi får rå om henne. Vi tror och hoppas att hon har haft vilsamma dagar här. Men hon har såklart också hunnit med en hel del. Bland annat har hon tillverkat den här alldeles fantastiskt fina skylten som ska pryda vår ytterdörr så fort den är ommålad:
Givetvis ska ni få se den uppsatt sedan! Men det tar lite tid med allt måleri. För min del är tillvaron rätt stillsam. Matte och jag bråkar lite om äckelpillerna på morgnarna för jag spottar ut dem men så måste de ner ändå. Jaja, det tar väl slut snart hoppas jag.

En semestervecka kvar har Matte och hon ska bli klar med fönstren under den tiden. Vi har haft det bra hittills tycker vi men tiden går ju gärna lite för fort när man har det mysigt ihop.

Nu är det plötsligt väldigt tyst i huset efter att Syster Yster har åkt. Matte och jag säger att om hon tröttnar på stan får hon gärna komma och bo hos oss! Nu har hon till och med en lucka till ovanvåningen som Vildhusse konstruerat så att hon ska slippa vakna av Matte och mig om morgnarna. Fast den här omgången har Yster allt varit rätt morgonpigg och vi har nattat oss i väldigt anständig tid. En tillfällighet eller en ny trend, det återstår att se framöver.

Tass & kram
/Lakkan

Restaurangbesök och Syster Yster till Solgläntan

Idag har jag varit med Matte, Dagismatte, Vildhusse och gammelmoster Göta och ätit på restaurang. Eftersom inte fyrbeningar får vara inomhus så satt vi ute och det gick ju bra i det fina vädret. Vi var på Ängavallen, en fin gård mellan Trelleborg och Vellinge. Där serverades mycket god mat. Det var buffé och Matte försåg även mig med läckerheter. Det var olika sorters kött, korvar mm som slank ner. Allt kött är från deras egna glada grisar, kor och får som betar fritt som djur ska.


Vildhusse, Dagismatte, Göta och så jag som nätt och jämt når upp över kanten :)


Här har jag koll på Göta för hon var väldigt givmild mot lilla mig :)

Det var Göta som bjöd på kalaset så det är henne vi tackar för en trevlig söndag eftermiddag. Faktum var att jag för en gångs skull var rätt mätt när det var dags för kvällsmat så jag påminde inte Matte utan vi tog det lite senare än vanligt.

Ikväll har vi sedan hämtat upp Syster Yster på flygplatsen. Hurra! Nu ska hon vara hos oss i dagarna tre och vi ska ta hand om henne på bästa sätt.

Tass & kram
/Lakkan

Lyktan på plats

Vildhusse har jobbat och slitit med vår stolplykta som nu är på plats vid grinden. Där ska den lysa upp åt oss i mörkret.


Tjusigt!

På dagen kan man ligga bredvid den i skuggan


Mysigt

Allt väl här på Solgläntan. Matte kämpar på med fönstren och den nya datorn! Till helgen får vi förhoppningsvis besök av Syster Yster om allt går i lås. Det ser vi verkligen fram emot!

Tass & kram
/Lakkan

Hemmaliv igen

Ja nu är vi inne i hemmalunken igen. Fönstermålning, lite trädgårdsfix, promenader, vila (för mig) och lite annat smått o gott. Jag har hjälpt till med utgrävningen iför stolplyktan där Vildhusse sedan stoppade ner en massa betong som ska hålla allt på plats. Men medan han och Matte pausade passade jag på att göra mitt!


Ganska djupt hål det här...men det kan bli bättre!


Lite grann från ovan...


Igår kväll var Matte iväg och köpte en ny dator. Hon var inte alls glad över det men vår gamla är väldigt trött. Så nu håller vi på att installera den nya och flytta över allt innan den gamla drar sista sucken. Fördelen blir att den nya är en bärbar så jag kan tom ligga i sängen och blogga. Men det kommer att bli lite körigt att lära sig det nya tangentbordet där allting är mindre så det kan bli lite feltryckningar i början.

Idag blev det en tur med Elliot till Pude. Det blev faktiskt bad även för Matte för hon råkade kasta iväg ankan Knut i ett buskage en bra bit ut i vattnet. Kan väl knappast kallas ö för det var bara ett par mindre träd men Knut satt fast i vilket fall och det återstod bara för Matte att dra av sig paltorna och trava i, ta sig ut, klättra upp i lilla trädet och ta ner ankan. Lajbans tyckte jag :o) Matte klagade inte så mycket för vattnet var varmt men blöt blev hon ju! Tyvärr inga bilder från hennes äventyr för Ann hade fullt upp att hämta handduk och assistera.

Bilder på mig och Elliot blev det dock som vanligt. En stilstudie i skall...
Fräckt eller hur?!Och så en bild på Ellioten!

Efter bad blev det en liten tur i skogen innan Elliot åkte hem och jag vilade mig. Senare under eftermiddagen konstaterade Matte och jag att jag nu har kommit in i det där himla löpet igen. Tradigt men det är inget att göra. Tre veckor tar det tills jag får träffa mina polare igen :o( Under tiden ska jag käka klart mina piller (som är jätteäckliga) och vila mig i fin form.

Tasselikram
/Lakkan


Bastudden 2011

I torsdags förmiddag bar det av mot Bastudden. Vi blev fint upphämtade av Helene, Wallander och Beck. Efter att mellanväggen monterats ur kunde vi alla få plats i bilen:


Mot Bastudden!

Direkt när vi kom fram var det vattnet som gällde:


Mot vattnet!


Alla på bryggan och Beck för gymnastiska övningar...


Span från båtbryggan (jag längst bak, syns knappt bakom Beck)


Helene kastar åt oss!

Sedan gick vi på promenad. Rätt som det var hittade vi en husvagn som såg ganska ensam och övergiven ut:Nyfikna ville kolla!

På vägen tillbaka skulle Beck tvunget hjälpa mig med min pinne...Så småningom kom vi tillbaka igen och då ville vi alla bada. Men Beck skulle först få lite förmaningar av Helene så jag och Walle väntade på honom...Resten av dagen blandade vi lite vila med mer bad och bus samt såklart mat. Sedan blev det mys framför brasan till slut och därefter sängen.

I fredags, dag nr 2 vaknade vi ganska tidigt och kom igång med frukost och sedan morgondopp. Denna gång var det Mattes som kastade:Efter promenad blev det lagning av Walles och Becks bur:


Fixar-Matte

När buren var iordningställd igen åkte vi faktiskt på utflykt. Målet var Tingsryds BK där vi tränade en stund innan vi åkte hem igen. Men tror ni inte Mattes snokar upp en loppis längs vägen!!! Hon är otrolig...När vi kom hem igen var det matstund och lite vila innan kvällsaktivitterna. Då gick vi ner till Kärrasand och kollade in fredagsdansen! Sedan hem och mysa...
I lördags dvs tredje dagen var det förutom bad och bus såklart utflykt i form av en tur till det fina området Bjurkärr. Där kan man upptäcka mycket!


Lilla jag!


Grabbarna!

På hemvägen gjorde Matte fler loppisfynd (hur ska vi få plats med allt???). Väl på Bastudden igen blev det lite vila innan Matte började förbereda kvällens grillning med eld i stora grillen vid stranden:


Solen bröt fram!


Brasan tog form!


Grillningen kunde börja!


Fokuserade...

Det blev såklart korv åt alla. Tursam dag för efter lunch hade vi alla fått pannkakor! Efter grillningen drog vi oss in, eldade inomhus och myste. Jag sov och snarkade på min fäll i soffan. När vi skulle sova sedan var det dock partaj någon annanstans och dunka dunka hördes i den för övrigt stillsamma natten. Nåväl, vi somnade tillslut.

När vi vaknade i morse återstod frukost, dopp och bus medan tvåbeningarna packade och städade. Sedan en liten tur innan det bar av hemåt. Det känns alltid vemodigt att åka ifrån härliga Bastudden. Men vi säger istället på återseende!

Väl hemma kändes det skönt att återse vårt kära ställe och efter att mellanväggen satts på plats igen och vi alla sagt hejdå till varandra åkte flocken Lindeblad hem till stan. Resten av dagen har varit lugn, jag har mest snarkat i sängen :o)

Nu har vi alla ännu fler härliga minnen från Bastudden att tänka tillbaka på och vi tackar flocken Lindeblad för mycket trevligt semestersällskap. Matte tackar för god mat! Och såklart är vi jätteglada att familjen Zweigbergk vill låna ut sitt härliga ställe till oss under flera dagar. Ganska tur med vädret har vi också haft. Det regnade lite när vi kom och lite när vi åkte men annars uppehåll och även en hel del sol. Inget alls att klaga på alltså!

Mot sängen och välbehövlig skönhetssömn!

Tass & kram
/Lakkan


Dumma fästingar

Min veterinär ringde Matte i morse och berättade att mina prover jag tog för knappt två veckor sedan visar att jag är infekterad igen med fästingbakterier. Usch och fy. Jag som känner mig rätt piggelin och så är man inte riktigt kry ändå. Taskigt läge för nu måste jag äta piller i tre veckor. Örk. Men jag får dom förvisso inbakade i leverpastej. Nåväl, trots detta dystra besked så fick jag gå spåret som Matte hade lagt ut till mig igår kväll. Det var inte särskilt långt så jag överansträngde mig inte direkt. Men jag hittade gula små svampar till Matte som hon blev väldigt glad över. Kantareller heter dom visst. Spåret gíck bra, klöven hittades och jag fick min efterlängtade kycklingportion. Mums!

Resten av dagen har det målats, gräset har klippts av Vildhusses otäcka monstermaskin. Jag lägger mig i vägen för maskinen så han måste stanna och vänta och så flyttar jag mig jättelångsamt :)

Ikväll fick Matte ge sig ut på shoppingtur, bla apoteket och medicin till mig men även shopping inför Bastuddenturen samt Jula och tillbehör till huset. Jag tillbringade då kvällen hos Dagismatte och Vildhusse istället för att ha det trist i bilen.

Nu är det sängen nästa och uppladdning inför Bastuddenturen som tack och lov inte blev inställd på grund av min hälsa utan Matte säger att jag ändå går och vilar mig när jag trött. Nu blir det ingen rapport förrän vi kommer hem från Bastudden tror jag bestämt. Matte och jag tar inte med dator men det kan ju hända att Helene har med sin och att vi kan låna lite, vi får se.

Tasselikram
/Lakkan

Svalt och blött men sol ibland

Ja ungefär så kan man väl sammanfatta vädret den senaste tiden. Matte är inte jättenöjd för det är opålitligt målarväder men hittills inga "olyckor" dvs nymålade fönster som blivit rejält duschade. Hon arbetar sig igenom fönster för fönster på vårt hus som trots att det inte är så väldigt stort har många fönster som behöver en rejäl ansiktslyftning. Solgläntan var inte så välskött när vi tog över rodret och det sista som nu är bråttom att åtgärda är just fönstret. Så det är väl giltigt förfall att Matte inte ägnar all sin vakna tid åt mig utan även en del åt huset :)

Igår var vi dock hos Lisa på kvällen. Det blev just uppehåll när vår träningstid började och det höll sedan i sig under hela timmen! Jag kan allt slå på trumma för att jag var piggare än Matte igår och jag fick mycket beröm av Lisa för att jag var så på hugget. Kul med träning! Matte fick i läxa att vila sig lite bättre tills nästa gång.

Ikväll blev det en tur med Elliot till Yddingen med bad och en rejäl promenix.

Nu börjar vi också ladda för Bastudden 2011. På torsdag förmiddag bär det av, vi hämtas upp av Lindebladarna och får åka fint i deras förnämliga bil. Mycket saker blir det säkert också som ska lastas in. Imorgon ska Matte shoppa lite. Men först ska regnkläderna tvättas. Matte hade glömt leversnittar i fickan och dom var inte längre leversnittar utan små mögelbollar...stinkigt...

Nu väntar en förhoppningsvis skön natts sömn.

Tjingling!
/Lakkan

Händelserika dagar

Ja det har minsann varit fullt upp senaste dagarna. Det började i torsdags när vi redan klockan halv nio på morgonen intog Revingefältet tillsammans med Helene, Zico och Lykka. Det var redan rätt stekigt i solen men det blev minsann spår ändå och Helene hade lagt så mycket hon kunde i skuggan av träddungen. Men jag var ändå rätt slut på sista sträckan och nöjd över att spåret inte var sådär jättelångt! Zico fick också ett spår men han blir inte så tagen av värmen som jag. Vi sjöng och skällde ihop precis som vi brukar när vi har bilarna bredvid varandra :0)

Lykka hade minsann vuxit en rejäl bit sedan sist.


Full fart!


Så fint dom går!


Minsann, går hon inte precis i den riktning Helene pekar!!!


Lykkas spårslut.

Efter Revinge tog vi en välbehövlig tur till Tvedörasjön. Tyvärr var där många andra också men vi hittade en pytteliten vik där vi kunde svalka oss i alla fall. Tur för mig annars hade jag smält bort!

Väl hemma igen blev det välbehövlig vila. Men på kvällen tog vi oss en tur till Malmö och gick en lång promenix med Helene och Walle ner till Limhamnsfältet och vattnet. Jag och Walle tog oss ett litet kvällsdopp och sedan blev det korv på vägen tillbaka. Matte höll på att äventyra korven när hon skulle fly från en närgången geting men som tur var klarade korvarna sig och hittade ner i våra hungriga magar.

Igår var det dags för kräftskiva på Dagis med många gäster. Men innan dess fick jag och Elliot oss ett bad i Pude. Jag var kanske lite haig, i alla fall tyckte dom andra det...

Men Elliot hämtade också saker...

Sen åkte vi till Bokskogen och gick en runda som var helt ny för mig! Där var spännande saker...


En bambi som inte var särskilt rädd...

Elliot rullade sig som vanligt i löv och grus och lite extra alldeles innan vi var tillbaka vid bilarna igen. Så blev han så här fin:På kvällen blev det alltså fest på Dagis med släktingar och vänner. Ja det blev många och det sköngs och pratades väldigt.När jag hade fått smaka det som var kvar av Mattes lilla kycklinggratäng (Mattes tål inte skaldjur så hon fick specialmat) så gick jag in och nannade i bian tills det var dags att åka hem.

Vi hade nattgäster i lilla stugan samt även besökare inne i huset och så idag kom alla på ett litet besök till Solgläntan för att se hur vi har det. Kul att visa upp sina domäner men skönt när vi blev själv igen och jag kunde vila mig. Fast när Elliot dök upp för en skogstur vid tvåsnåret hade jag hämtat mig och var rätt busig! Men sedan blev det en rejäl vila och mer behövs det så nu går jag och lägger mig! Men jag avslutar med bilder på en vacker solros som har självplanterat sig hos oss på Solgläntan!

Önskar alla en god natt!
/Lakkan

Bryggmysteriet löst

Mysteriet med den försvunna bryggan har fått sin lösning. Idag fick vi veta att den inre delen av bryggan har släppt från fästet och helt enkelt sjunkit! Som det kan gå :o( Antingen ska den återställas eller så blir det en ny bryggdel. Synd att det gick så illa för jag gillade ju när den var lite halvsjunken. Konstigt jag inte märkte det när jag badade men jag är ju inte särskilt långbent så jag nådde väl inte ner.

Nåväl, idag har jag avnjutit morgonbad i Pude och kvällsbad i Tvedöra med Elliot. Först var det mycket folk när vi kom men dom försvann (ja inte pga oss utan för att det började bli svalare) så vi fick en fin vik för oss själva. Där är verkligen fint och så självklart extra roligt att sno leksaker från Elliot, när jag är själv har jag liksom ingen att norpa av. Matte och Ann kallar mig för Nessie när jag hoppar fram i vattnet :o)

Innan badet blev det klippning av min päls men det vill jag helst glömma. Roligare var det efteråt då när vi följde med på en fika. Men tiden går fort och plötsligt var det dags att fara hem. Tror bestämt det blir tidigt i säng ikväll också. Matte håller igång med sina hus och trädgårdsbestyr så hon blir alldeles trött! 

Tjingeling!
/Lakkan 

Morgondopp

Vi var ganska morgontidiga i morse men det var ändå väldigt varmt redan efter första rundan så jag föreslog ett morgondopp i Pudesjön. Matte biföll och vi tog badbilen dit.


Ful fräs mot vattnet!


Hoho, var tar hon vägen???


Aaaaah!


Avsvalkad!


Sedan tog jag det lugnt medan Matte körde igång fönstermålning. Sedan deppade hon ihop en stund över att det är så många fönster och varje fönster har flera sidor som ska målas. Men sen satte hon fart igen. Några rundor i skogen har vi hunnit med och så har hon burit sten och rensat ogräs också.

Nu är vi båda trötta så det blir nog en tidig kväll.

Natti-natti
/Lakkan

RSS 2.0