Kompisar på besök i Lakritsskogen

Idag kom Zico och Lykke med matte Helene på besök till Lakritsskogen. Innan dess hade Matte lämnat ner vår bil till verkstan för den behövde fixas till. Jag fick vara på Dagis medan Matte fixade bil och sedan lade ut spår till mig, Zico och Lykke.

När flocken från Hjärup anlände tog vi oss först en härlig runda i skogen och på mitt fält. Jag och Lykke badade i en liten sjö och vi lekte en del. Sedan blev det spår när vi kom tillbaka. Jag var först ut. Matte hade lagt mitt bambispår på fält! Det har jag aldrig varit med om förr. Dessutom en väldigt skarp vinkel som i och för sig inte vållade mig några problem. Det som störde mig mest var nog att jag trodde spåret skulle gå in i skogen hela tiden. Det hade sin förklaring att spåret blev som det blev för där Matte tänkte lagt det var det massor med bråte efter trädfällning och hon tyckte det verkade farligt att gå bland det.


Jag spårar för fullt.


Leta leta leta!


Klöven upphittad!


Mums! Överbliven skinka från i julas. Extra fin Hälsoskinka från Ängavallen!

Efter spåret blev jag grundligt torkad och fick sedan vila mig inomhus medan Matte följde med Lykke och Zico. Det var Lykkes första viltspår i världshistorien och hon tyckte tydligen det var lite läskigt. Men sedan släppte det och hon tyckte det var spännande och skötte sig tydligen bra. Glädjande att höra.


Hon ser allt lite spak ut!


Slutet gott allting gott.

Till sist var det Zicos tur. Han är ju väldigt rutinerad på männniskospår och visst har han gått viltspår men det var ett tag sedan. Men det var inga problem för honom, förutom att han ju har en smula bråttom ibland och hans matte har svårt för att hinna med. Även Zico fann sin klöv men så här brukar inte jag få göra!


Zico-BUS

Efter våra strapatser i skog och spår blev vi lite trötta och frusna. Men det gick över igen. Matte åkte och hämtade bilen och fick ett stort hål i plånboken, jag låg och vilade mig hemma. Ja, ni läste rätt, jag var själv hemma. Inte alls så farligt faktiskt när man är trött och nöjd och behöver vila.

Det är lite tomt i huset när Syster Yster har åkt. Igår morse åkte hon med tåget från Lund och nu tar det nog tyvärr ett tag innan vi ser henne här igen. Så trist för vi tycker det är så roligt att ha henne på besök. Vår kära Syster Yster!

Nu tror jag bestämt jag är trött och ska gå till sängs. Matte jobbar imorgon men sedan har hon ledigt på fredag och över helgen.

Natti-natti
/Lakkan

Vilken Jul

Man kan få oväntat besök...som i kaffereklamen. Det blev faktiskt så. Åtminstone lite oväntat. För Syster Yster damp ner på Solgläntan för ett par dagar sedan. Tur att Matte hade hunnit klart renoveringen av Ysters rum! Nu har vi haft den stora förmånen att rå om henne och faktiskt även imorgon för hon åker inte förrän tisdag morgon. Härligt!

Julafton, dvs igår jobbade Matte natt. Jag fick vara på Dagis men det gick ingen nöd på mig där, jag fick mat, kärlek och god sömn. Innan Matte begav sig till jobbet hade vi julklappsöppning hemma på Solgläntan. Jösses du milde vad vi fick många presenter. Helt fantastiskt fina, vackra, nyttiga och goda saker. Walle stod för det romantiska, jag fick en underbar fotobok från honom om många härliga ögonblick ur våra liv. Ett stort hjärta fick jag också där det finns foton på alla mina bästa vänner. Fina leksaker fick jag också av alla kompisar, både saker till träning och vattenbus av Zico och Lykke, klurigt spel av Elliot och en häftig interball av Walle & Beck och mycket mer! Elliot tänkte även på min komfort och gav mig en superfin resebädd/sovsäck och ett täcke. Beckie tänker på säkerheten och jag fick en superbra blinklampa. Från Blomstergården i Hjärup kom godis till både mig och Matte, efterlängtat kan jag säga. Mina vänner är så omtänktsamma och gulliga! Matte fick också världens finaste presenter tycker hon. En del saker som kan gynna mig också, andra som bara var för Matte. Vi sammanfattar julen med att vi har världens snällaste kompisar!!! Tusen tack för alla fina presenter! Tänk också att ingen råkade köpa samma saker till oss och varenda grej passade!

Till Dagis gav jag nya bordstabletter och kalendrar med bilder på lilla mig. Dagismatte och Vildhusse blev glada för det! En trist sak nu när julen är över är att benkalendern är slut för detta året. Väldigt synd.

Det har blivit flera trevliga rundor i juletider med Elliot och även någon med Beckie. I veckan som kommer hoppas jag på att kunna träffa mina andra kompisar också. Matte jobbar förhoppningsvis bara två dagar och är ledig för resten. Hurra, då får jag nog träna lite! Jag fick en tung fin kanindummy av Matte som jag än så länge bara har finhållit inne men hoppas vi snart ska ut och testa den!

Juliga hälsningar
/Lakkan

p.s. Helene J: Matte och Syster Yster har ätit upp ALLA skumtomtarna utan att bjuda en enda på mig. Jag tycker dom börjar se tomteaktiga ut...


Tomten på Revinge

I söndags drog vi ut på Revinge för spår. Det var en lite kylig morgon med frosten kvar i gräset. Matte knatade ut ett spår till mig rätt så snabbt och sedan gick vi en runda och kikade lite på några hus som är obebodda. När vi kom tillbaka till bilarna hade tomten kommit!


Hejsan Tomten!

Han hade fixat härlig julfika till tvåbeningarna. På den tåliga Landroverns motorhuv värmdes glögg och det dukades upp pepparkakor och lussekatter:Jag snusade på Tomten och konstaterade att det inte var någon annan än Roland med Roxie. Fast fin var han i tomtedräkt. Och gott var det med fika enligt Matte som snaskade i sig så hon blev både mätt och trött men det var bara till att larva ut i spåret ändå för hennes del efter fikan. Jag tog mig fram utan större bekymmer och fick med mig alla pinnarna tillbaka, utverkade mjukost för varenda och fick min lilla burk med kyckling på slutet. Allt väl alltså. Innan vi tackade för oss hann vi med ett litet uppletande också där jag bärgade fyra stycken små föremål till Matte. Innan vi åkte bytte vi julklappspåsar med Helen, Zico och Lykke. Oj vad vi fick många paket att lägga under granen. Nyfikna är vi nu på allt som gömmer sig där.

Efter Revinge körde vi om Elliot och fiskade upp honom med Matte för en tur i Bokskogen. Härligt att få rasta sig men efter det var jag rejält trött. Att jag fick åka med Matte i bilen medan hon handlade gjorde därför inget. Vi var på Ängavallen och handlade kött och sedan på Ikea. Det sistnämnda var rätt onödigt tycker jag för Matte kom ut efter en timme och såg ut som någon hade kört över henne med en ångvält. Hon pustade, suckade och gnällde om att jag hade haft det mycket bättre i bilen och att det där Ikea är en skräckupplevelse. Dit ska vi tydligen inte igen på väldigt länge.

Igår var det en lugn kväll. Matte skulle läsa men jag tycker mest hon halvsov i soffan och sedan helsov i sängen hos mig. Boken låg fint bredvid...Lite samma tendens ikväll fast jag tror hon har gett upp läsandet helt. Jobbet verkar ha sugit musten ur henne. Det får gå som det går alltså men det brukar ju reda sig för Matte.

Nu är det sängen som gäller i alla fall!
/Lakkan

Besök i Lakritsskogen

Idag fick vi besök i Lakritsskogen. Wallander och Beck kom med Helene och Lillmatte Frida kom vid elvasnåret. Vi tog först några rundor på tomten och sedan en ordentlig runda i skogen innan vi fixade en liten gran till Frida och bytte julklappssäckar. Jösses vad många paket vi fick jag och Matte. Vi måste har varit väldigt snälla : ) Vi har lagt dom under vår "gran" som är en uppklädd spinnrock och vi väntar tålmodigt... Ända till juldagen tror jag bestämt för Matte jobbar ju på julafton. Eller så kan vi inte hålla oss och öppnar på julaftonsmorgon. För det måste man väl få?!

Imorgon ska vi ut och spåra på Revinge. Därefter kanske en liten sväng med Elliot. Sedan måste Matte läsa för hon har någon slags tenta på onsdag. Har inte sett henne läsa så mycket än. Vi har ju inte tid med sånt trams. Men kanske hon måste sitta några timmar med det ändå. Jag får väl hålla sällskap då.

Nä, nu tror jag snart det är läggdags för min del!

Nattii-natti
/Lakkan


Det lackar mot jul

Dagarna går fort och snart är det bara en vecka kvar till jul. Matte och jag har snart klart alla klappar förutom att de ska slås in också. Ikväll blev det en liten shoppingtur med Dagismatte till Nova Lund. Jag väntade snällt i buren, de var inte borta så länge faktiskt. Jag laddade för en rejäl runda med Beckie i skogen när vi kom hem.

Matte började inte förrän till lunch idag så vi tränade apportering i förmiddags. Matte var överlycklig, hon påstod att jag gjorde de snyggaste apporteringarna hittills i mitt liv. De var tydligen helt perfekta.Snabbt ut, snabbt greppa, snabbt in, runt med gumpen och hålla fast tills Matte tar. Sen klick och godis. Det funkar fint! 

Annars är det svårt att träna på kvällarna pga mörkret. Men till helgen blir det spår och säkert lite annat, har hört ryktas om besök av konstaplarna Wallander och Beck. Sedan är Matte ledig några dagar kring jul även om hon jobbar själva julaftonsnatten och då hoppas jag på lite roligheter.

Natti-natti
/Lakkan


Årets julfoto

Jaha, så var det dags för årets julfotografering med Elliot. Han anlände vid halv tre snåret. Vi hann dra några repor innan tvåbeningarna var klara med allt dom skulle trä på oss. Men sedan placerades vi framför julagranen vid gamla trappan.LusseklaraTvå små tomtar


Jag
Elliot

Sedan blev det tomtebus


Kampen om tomteluvan

Matte kom och snodde luvan innan vi hann se vem som vann. Sedan fick vi lite godis och därefter blev det busrunda i skogen och på fältet. En bra dag!

Tasselikram
/Lakkan


Hejdå storstan

Nu är vi hemma igen i lugna skogen. Skönt! Vi har packat upp, gått promenad, fixat lite hemma och ätit middag på Dagis. Nu är vi ganska trötta för man blir lite sliten av att resa. Tidig kväll alltså och mycket mys.

Men fastän jag inte gillar stan så har det ändå varit helt okej. Syster Yster är alltid så gästfri och hon handlar en färdiggrillad kyckling till mig när jag kommer. Vi har det bra i hennes högkvarter, där är det alltid glada tongångar.

I torsdags efter att Yster kom hem från jobbet så var hon tvungen att öva lite till ett annat jobb.


Solstrålen Yster

Jag sov efter att ha läst Mattes bok...


Zzzzzzzz...

I andra änden av soffsängen låg ingen mindre än Matte


Zzzzzzzzzzzzz.....

Och Dagismatte


Zzzzzzzzzzz.....

Igår morse åkte Yster iväg för att jobba längre norrut över helgen. Dagismatte och jag var själv på dagen sedan kom Matte vid fyra och Syster Pernilla lite senare. Vi hade en trevlig kväll och sedan blev Pernilla hämtad och vi som var kvar sov en sista natt och imorse bar det av med taxi till centralen. Vi var där i god tid så vi satte oss och fikadeTåget gick precis som det skulle och halv tre hämtades vi av Vildhusse på stationen i Lund och det bar av hemåt. Härligt. Nu är det sängen som gäller.

Natti-natti från Vildhunden hemma i skogen

Snörull

Alltså...Syster Ysters tillhåll är ju bra. Hon bor nära skogen och jag kan springa lös där. Yster och Dagismate har gått ut med mig på dagarna medan Matte har varit på kurs. Men på kvällarna går ju Matte med mig och så även ikväll. Det är rejält halt men vi tassar fram ändå. Bäst är när vi går in i skogen och sedan över Hammarbybacken. Ikväll var där dessutom fusksnö, kanonerna var igång. Jag fick fnatt, rullade åtta varv, sprallade och masserade ryggen och sedan sprang jag runt Matte. Jättemysigt var det! 

Nu håller vi lite kväll och väntar på Yster som är och jobbar. Imorgon är Mattes sista kursdag, hon slutar lite tidigare då. Sedan har vi kväll med Syster Pernilla för Yster reser iväg över helgen. Till hemresan på lördag morgon har Matte beställt "hundtaxi" som hämtar oss och kör till stationen så vi slipper t-banan. Skönt! Sen hoppas vi på att vädret är bra så vi kommer hem som planerat. Ska bli skönt att komma hem till skogen igen!

Stadshälsningar
/Lakrits

Framme i storstan

Nu är jag, Matte och Dagismatte framme hos Syster Yster i storstan. Resan gick bra. Vildhusse körde oss till tåget, tåget tog oss till Stockholm och Yster hämtade vid stationen. Helt ok alltså. Sedan har jag fått grillad kyckling och Matte och jag har varit ute och kollat in Hammarbybacken och lite av skogen. Hon hade med sig en liten pannlampa så att vi skulle kunna ge oss ut lite i terrängen där jag kan vara lös. Nu håller vi kväll. Här är mycket ljud som jag tycker är konstiga, är ju van vid att det är tyst hemma på Solgläntan.

Dagismatte har varit snäll och tagit med mina kalenderpaket för de här dagarna. Tur för mig! Matte får öppna sina när hon kommer hem igen. Hon ska på kurs nu i dagarna tre medan jag har det skönt med Dagismatte och Yster på dagarna. Hade såklart varit roligast om Matte varit ledig men nu är det ju inte så. Bara att gilla läget.

Vildhusse är hemma och passar hus. Jag gav honom en chokladask som tröst när han skulle vara själv. Men tiden går fort och snart är det lördag och då kommer vi hem igen!

Tasselikram
/Lakkan


Vildhunden spårar igen

Idag åkte vi ut till Revinge igen men denna gång för att spåra tillsammans med Helene med Zico och Lykka och Kerstin med Nisse och Texas. Det blåste upp allteftersom och det var inte så lätt som man först kunde tro att parera vinden på fältet. Men jag njöt av att spåra igen och trötter blev jag, märks att man inte har varit igång på ett tag.

Efter spåren fick jag springa med Zico och Lykka och det var mysigt. Sedan fick jag vänta i bilen medan Matte och Helene inspekterade Toves valpar i S. Sandby. Tradigt...

Framåt kvällen tittade vi in om på Dagis, jag fick ju ha mitt kalenderpaket. En tuggstång idag också, gick fort ner i magen. Matte fick stiligt guldsnöre, bra att ha i juletider!

Ikväll har vi varit hemma och jag har mest vilat mig. Samlar krafter för nästa Stockholmsresa på tisdag, Matte ska på kurs igen och min trogna Dagismatte följer med för att ta hand om mig.


Härlig bustur

Hurra! Nu är jag friskförklarad. Idag fick jag springa fritt med Elliot på Revinge. Vädret var kanske inte det bästa, blåst och regn, riktigt rusk alltså. Men det bekom inte alls mig och Elliot. Härligt! Några bilder blev det dock tyvärr inte för kameran hade nog blivit vattenskadad då.

Men något som vi har bild på är vår fina nya portklapp. Det är mitt tassavtryck som har gjutits in i brons.Riktigt tjustigt tycker vi!

I dagens kalender fick jag en tuggpinne och Matte fick mjuka fina pappersnäsdukar att ha på lager när kranen börjar läcka.

Ikväll har jag varit på Dagis för Matte var bortbjuden. Jag luktade direkt att hade varit hos Lindeblads. Mattekväll tydligen. Jaja, hon åker bort ungefär två gånger per år helgtid utan mig så jag får väl stå ut. Jag fick korv på Dagis och det gick absolut ingen nöd på mig.

Nu är jag trött och ska natta mig. Hoppas på spår imorgon!

/Lakkan

Nr 2

I Mattes kalender var det fint magnetblock att sätta på kylen och skriva upp viktiga saker på. Alldeles utmärkt för Mate glömmer ibland saker. Jag fick en mumsig tuggepinne modell större.

Idag har vi förutom att öppna kalendrar gått ganska långt och varit några små ärenden. Vi har också hämtat granris och en lite risig gran som Matte valde i all hast men som vi nog ska kunna piffa till med lite lampor på gamla trappan. Så det artar sig till lite julstämning trots att det verkade trögt i början av veckan.

Mot sängen!

/Lakkan


Julkalendern har börjat!

Idag har vi börjat på våra advents/julkalendrar. Matte fick bra att ha lock till sina läskburkar på sommaren så att ine insekter kryper ner i dom medan hon fnattar runt och gör annat. Lite fiffigt. Man kan dricka ur dom med locket på. Skönt att slippa få getingar i magen! Jag fick kycklingfilébitar i ett litet paket. Vi knatade iväg till Dagis efter uppstigning för min kalender är ju där. Tyvärr hänger där bara en kalender detta året, förra var det två för då fanns Knappen också. Jag fick nog 1½ kalender förra året om jag ska vara ärlig för jag fick en del paket av Knappen som han inte orkade äta upp för att han var för trött. Men i år har Lykka fått "ärva" Knappens kalender så livet går ju vidare ändå.

Om ett par timmar åker Matte till jobb men det är sista natten. Sen har vi ledig helg. Hurra!

Tasselikram
/Lakkan

RSS 2.0