Sömnig helg

Matte har varit rätt sömnig i helgen. Inte så konstigt kanske efter slitsam sista vecka och så vet hon att det blir ledigt nu och då kan man känna efter. I alla fall förklarar hon det så. Men icke desto mindre hade vi besök igår av Wallander, Beck och deras Mor. Vi gick en lång runda och kvavt var det så vi var väldigt varma allihopa. Walle kanske lite mindre än vi andra för han hittade några bra vattenhål. Fast det blev det liv om så jag lät bli att prova.
När vi kom tillbaka efter turen blev det bus och jag tuggade lite på Beck och talade om för honom vem som bestämmer så att han inte missar det. Walle och jag försökte ha lite tid för oss själva men det lyckades inte så bra. Vi får ta det på Bastudden som vi ju hoppas blir av.

När våra kära besökare hade åkt hem så somnade både jag och Matte, hon på soffan och jag i bian. Jag blev lite orolig att Matte var sjuk när hon somnade så på dagen men nä, hon var nog bara trött.

Idag fick jag ett spår på morgonen. Matte hade nog inte trott det skulle vara så varmt. Inte jag heller, blev ju helt slut! Och besvärligt var det för det hade varit en jädrans trafik i spåret under natten. Men jag hittade min klöv fast den gick det skit med sen när jag hoppade i sjön med klöven i munnen men när jag skulle hitta den igen efter lite plumsande och huvuddopp så hade den sjunkit. Jag försökte dyka efter den men fick inte hålla på så länge för Matte. Jag fick en extraklöv som hon hade med men det var ju inte lika bra som den jag hade hittat så jag var rätt purken när vi traskade hem. Matte var varm, höll på att smälta bort påstod hon. Så det blev rätt avslaget när vi kom hem.

Efter en stund hade vi ändå hämtat oss, åkte till Svedala för att posta brev och handla lite. Sen blev det en sväng till Dagis för Matte gammelmoster Göta var på besök och henne fick vi allt säga hej till.

Ikväll tog vi en liten tur till S-torp och sa hejsan hoppsan till Elliot och hans flock. Där var det allt lite sorg för hans Matte och Husse börjar jobba imorgon efter semestern. Tradigt :( Men vi hoppas det blir möjlighet till fina turer ändå framöver.

Nu är vi hemma och redo för sängen. Imorgon ska Matte börja måla fönster säger hon. Jag är arbetsledare för alla semesterprojekt!

Natti-natti
/Lakkan


SEMESTER!!!

Äntligen börjar Mattes semester!!! Nu är hon ledig i nästan fem veckor, hon börjar igen....nä vi skriver inte ens datumet för vi vill ju inte tänka på det nu. Dagismatte och Vildhusse får också semester från passning av mig fast det är dom nog inte lika glada över. Men givetvis kommer vi att ses ändå och Matte ska säkert iväg på lite egna grejor under månaden som kommer så jag behöver passning ändå. Och undra om dom kan låta bli att ringa från Mattes jobb på en hel månad för att fråga om hon kan jobba????

Matte är i alla fall rejält trött efter en veckas jourande. Jag är också trött!!! Vi har pratat om att jag borde få betalt för beredskapsjobb när Matte har jour!!! Undra vad som skulle hända om Matte lämnade in en jourlista för mig också :)

Vi passar Elliot ikväll för hans flock är bortbjudna. Vi har busat, gått i regnet, varit på besök på Dagis/Nattis och nu är vi hemma. Matte har haft sönder ett lampglas men det genererar nog ingen olycka, bara jobb och ett skärsår på fingret. Det var olyckligt, hon skulle byta en lampa och när glaset skulle på plats igen så sade det kraaaaas så jag till och med gick och lade mig vid dörren fast hon inte alls svor eller så, bara en djup suck och sen fram med snabeldraken. Jajaja som det kan gå.

Imorgon bitti ska vi sova länge och mysa, gnugga nosen mot kudden och ligga en stund och dra oss innan vi går upp.

Sist men inte minst så undrar jag var halva min brygga har tagit vägen!!! Kolla som det ser ut vid sjön!


Hmmmm....


Snopig man blev liksom...

Imorgon kommer Wallander och Beck på besök. Dom får hjälpa mig återfinna min bryggdel!!! Förvisso kan jag bada utan brygga men man vill ju gärna ha koll på vad som händer i skogen!

Tasselikram
/Lakkan

Ny vecka

Ja nu är det ny vecka fast vi är lite ur fas för Matte gick ju på nattvecka redan i fredags så vi tror det är typ onsdag eller så. Men tyvärr har hon två nätter kvar att slita innan semesterdörren öppnar sig. Men sen!

Helgen har varit fortsatt blöt! Min sjö svämmar snart över! Bryggan är så gott som dränkt. Så mycket pyssel i trädgården har det inte blivit. Jo, lite igår, Matte gav sig på ogräset och jag var arbetsledare.

Idag lyckades Matte faktiskt sova en stund runt lunch. Det var nog behövligt för hon var rent vinglig när vi var ute och gick! Ikväll har vi varit iväg först i Sandby hos Lisa och tränar och sen hos Elliot i S-torp där vi gick en trevlig rundvisningstur i S-torp centrum. Vi satt till och med på torget och vilade lite!

Nu är vi hemma och håller kväll. Jag har fått mat och nu väntar nog sängen.

Natti-natti
/Lakkan

En vecka kvar...

...tills Matte har semester. Nu ska hon ha nattvecka och snart är det dags för henne att åka till jobb. För mig blir det Nattis. Men nedräkningen har ändå börjat. Fyra nätter ska hon jobba innan vi kan fira. Fredag morgon kommer hon hem och då...vi får allt hitta på något skojigt. Eller så myser vi bara i sängen :0)

Det har varit blött igen. Mycket blött. Igår var vi helt dränkta efter en längre tur på kvällen. Idag har det också regnat men inte lika mycket. För en liten stund sedan åkte Elliot och Ann hem efter att ha varit här och gått skogsrunda med oss. Mysigt! Elliot hittade många små badhålor i skogen :0) Kvavt och fuktigt var det, puh...rent slut nu!

En godispåse står och väntar vid dörren och den ska med till Nattis. Bådar gott. Vi var förresten och vägde mig innan idag. Ett hekto ner bara men någon direkt bantning har jag inte utsatts för heller sista månaden. Antar att det blir ett nytt ryck under Mattes semester men kanske mest i form av mer rast och längre simturer och det kan jag väl överleva :0)

Tasselikram
/Lakkan


Fina dagar

Nu har vädret varit riktigt fint. Fast inte alltför varmt ändå, jag gillar ju inte när det blir sådär tryckande.  

Både igår och idag har Matte varit tidig från jobb. Igår var det lugn eftermiddag hemma men sen drog vi till Sandby och hade lektion hos Lisa på kvällen. Skönt med kvällsbris och skugga, man blir minsann trötter nog bara av träningen. Men vi hade en trevlig stund tillsammans!

Idag blev det en badtur med Elliot. Vi har hittat en "specialare" dvs en väg till badställe där det inte verkar vara många alls som har kommit på att man kan hålla till. Eftersom det är lite hemligt kan jag inte avslöja men givetvis får de jag brukar träffa veta!

Ikväll har vi varit på stadspromenad med korvstopp på Casinogrillen. Oj vad det tog lång tid för korvarna att bli klara ikväll men den som väntar på något gott.... fast Matte klagade på att det inte bara droppade utan rann friskt från min lilla mun :=) Mysigt var det att tröffa Walle som gick på egen tur med mig, brorsan var på annat håll. Jag gillar Beck men jag tycker det är extra mysigt när jag och Walle får gå själv också! Walles tass var bandagerad för att undvika skada på såret han har efter kloutdragningen. Nosen syntes det inget konstigt med men jag har hört att han nyst och snorat sedan behandlingen förra veckan. Men det är lika bra, ut med skräpet bara Walle!

Nu är jag faktiskt riktigt trötter, det tar på krafterna att härja runt! Matte är också trött och hon är på lite risigt humör idag pga jobbet. Men det går nog över. Snart är det bara en vecka kvar för henne innan semestern :=)

Tjingeling!
/Lakkan

Hemmahelg

Det har varit väldigt mycket hemmahelg på Solgläntan. Det längsta vi har kört är till Dagis idag för att lämna lite grejor... Skönt att hålla sig hemamvid även om det också är kul med aktiviteter och utflykter såklart.

Igår fick vi besök av Elliot med Matte och Husse. Ann har ju sett Solgläntan många gånger men inte Janne. Tvåbeningarna åt och snackade, jag och Elliot busade och åt godis. En tur i skogen blev det innan tårta så att maten skulle skakas ner lite. När det mörknade skickade vi hem gästerna, diskade och tassade sedan i säng och sov gott utan att väckas av motorsågsmannen i morse. Han tog paus, tur för honom tror jag för Matte har varit rätt trött på hans sågande i veckan.

Idag fick jag gå ett bambispår som Matte lagt ut igår innan gästerna kom. Det gick rätt bra fast det var inte så lätt för där hade gått många djur under natten. Lite konstigt var spåret allt också men det är jag rätt van vid för Matte komer sällan ut där hon har tänkt sig :)

Resten av dagen har vi varit inne när det regnat och ute dessemellan. Fältet vid sjön är nu stubbåker och mycket springvänligt!Nu håller vi kväll. Ugnen har gått varm, det har torkats kassler, blodpudding och grillats kycling. Jag har vakat noga över köket!

En ny vecka på gång, tidiga morgnar stundar (usch). Men Matte tror hon kan sluta tidigare ett par dagar och det tycker jag om! Hoppas det går i lås!

Natti-natti!
/Lakkan


Blött

Det har varit rätt blöta dagar får jag lov att säga. Lite trist också att lämna Syster Yster på flygplatsen i onsdags. Så regn hela eftermiddagen på det :( Men på kvällen höll det upp och vi åkte till Tvedörasjön med Elliot & Ann. Då blev jag allt lite gladare. Vi gick runt sjön också. Alltid roligt att utforska nya ställen och hitta spontanbadplatser (inte så svårt).

Igår regnade det också mest hela tiden. Matte målade inomhus i anslutning till vårt sovrum. Jag tyckte det var helt onödigt. Men sedan fick det stinka av sig i natt för Matte jobbade och jag var på Nattis.

Idag har det varit lite bättre väder. Lagom varmt också! Matte har ordnat lite i trädgården och tagit bort gammalt staket som mest var i vägen när det nya staketet nu är klart. Hon sucker över hur mycket det är att göra i trädgården. Men ärligt talat, vem springer och kollar varenda hörna mer än kanske jag och lite ogräs stör mig inte alls. 

Nu håller vi kväll och det är dags för sängen och en förhoppningsvis skön natts sömn. 

Tasselikram
/Lakkan 

Livet på sjön!

Ikväll har vi varit ute på "min" sjö med Syster Yster! Hon är styrkvinna och Matte sitter med mig och njuter. Härligt väder var det, kvällssol och vindstilla. Jag hade min flytis på såklart om jag mot förmodan skulle ramla i vattnet. Men det hela gick mycket lugnt och städat till!


Syster Yster ror för fullt!


Jag och Matte njuter!Matte får en blöt puss av mig!


Yster o jag!


Syster Yster skålar med Pepsi Max!En stilfull näckros!


Fridfull kväll! Bryggan som en liten vit fläck.

Man kan allt bli trötter av livet på sjön. Dessutom en simtur innan idag till Pude med min nya Ruffwear som är likadan som den Matte slarvade bort. Tur att det fanns i lager. Men det var nära det gick skit med denna också, Yster råkade kasta den in i ett buskage men jag gav mig inte utan letade rätt på den och fick stående ovationer när jag dök upp med den i munnen!Natti-natti
/Lakkan


Syser Yster på besök

Igår var vi först på Revinge under förmiddagen och jag fick ett spår i det höga gräset. Varmt men trevligt. Jag hade bra nytta av mitt fina kyltäcke jag fått av Wallander. Ett litet dopp i Krankesjön på hemvägen gjorde inte saken sämre. Men vi skyndade hem för att fixa lite. På eftermiddags fick vi nämligen fint besök från stora hufvudstaden i form av Syster Yster. Vid två damp hon ner på flygplatsen och hämtades snabbt upp av skogstaxin. Hem och lägga beslag på henne i dagarna tre! Vi har haft det så trevligt så hittills. Igår var vi mest hemma. Idag på förmiddagen smet jag och Matte iväg till Yddingen för att jag skulle få simma lite. Då sov Yster ändå.Vackert vid sjön. Alldeles för oss själva var vi också!

Sedan har vi varit hemma tills ikväll, då var jag och Matte hos Lisa och Yster på sin träning inne i Lund. Jag var jättepigg på träning och vi körde för fullt hos Lisa. Men då blir man också trötter och behöver vila när man kommer hem så att man orkar en ny dag med Yster och Matte imorgon.

Tass & kram
/Lakkan

Händelserik dag

Hurra för lediga dagar! Fast vi har ändå haft fullt upp! Dagen började med Elliothämtning för att han skulle vara hos oss medan Ann jobbade på förmiddagen. Först tog vi en tur i skogen, tog in om Dagis och badade en sväng. Sedan när vi kom hem blev det lite allmänt mys, trädgårdsarbete i form av ogräsrensning, uppluckring av jord mm :D Sedan var det gräsklippning och då fick vi vara inne en stund med Matte. Men så fort monstermaskinen åkt fick vi springa fritt igen fast då var vi trötta så vi vilade i skuggan.

När Elliot blivit hämtad var klockan redan så mycket att det var dags för en tur till stan och Lindeblads. Korvahuset skulle testas idag och dom stänger klockan fyra. Jag var först inte jättepigg på stan med tanke på värmen men Matte tog på mig kyltäcket och det var väldigt behagligt och så drog vi iväg.

Korvahuset var bra! Riktiga bamsekorvar! Fast vi fick hoppa över älgkorvarna för dom är för kryddade för fyrbeningar. Efter korven tog vi en promenad trots värmen. Jag försökte tigga till mig bad i kanalen men fick blankt nej :(

Efter rundan blev vi uppbjudna till Lindeblads. Helene var själv med grabbarna så vi gjorde sällskap. Tvåbeningarna smörjde kråsen med jättegod mat. Jag fick inte smaka av det :( Men jag fick lite andra godsaker och så fick jag ju leka med Walle och Beck!

Så småningom styrde vi kosan hem mot skogen igen. Men knappt hade vi kommit hem förrän Matte började städa bilen, dammsuga, torka och dona. Inte förrän kvart över tio gav hon upp för ikväll. Och jag var ju tvungen att övervaka arbetet för bilen måste man hålla koll på, åker den någonstans ska jag vara med. Men den står snällt där ute och vi ska hålla kväll nu!

Natti-natti!
/Lakkan


Mysiga sommarkvällar

Så mysigt det är med soliga sommarkvällar med bad och bus! I tisdags kväll drog vi till Yddingen med Zico, Lykka och Helene. Hon växer så det knakar lilla prinsessan av Hjärup!


Var det vankas godis har hon lärt sig redan!


Full fräs! Zico först, sen Lykka och jag står och väntar.

Det blev inga badbilder från den turen för det visade sig när vi kom till scoutgården och bryggan att där var ganska kladdigt och igenvuxet så det blev inte så mycket bad. Dessutom funkade det inte att vi var på bryggan för Zico sprang ner Lykka i vattnet. Men det verkade hon tåla. Efter en stund gick vi dock tillbaka och körde till den riktiga badplatsen istället där vi plurrade lite mer. Tyvärr glömde Matte en av mina leksaker på första stället och vi var där igår men hittade den inte :( Så nu har hon fått beställa en ny som vi hoppas kommer snart!

Igår var vi med Elliot först på Revinge och bussprang och sedan i Tvedöra. Men vi var varma redan på Revinge och Elliot trodde nog inte det skulle bli mer bad så han provade lyckan i en pöl...
Jag avstod just det badet. Och det blev ju riktigt bad sen i Tvedöra sjön som är så fin så fin!


Hoppeti hoppeti hopp


Här kommer jag med min fyr!Här var jag lite haig och snodde den som Elliot skulle ha också...


Ann & jag i den vackra kvällsolen!


Stora vågor blir det när jag simmar det fortaste jag kan!


Bästisar!

Efter badet åkte vi hem till Elliots och åt och hade myskväll. Jag försökte bekanta mig med Salsa också, Elliots katt men tyckte Matte var lite fånig som var efter mig hela tiden. Fast den där lilla fräckisen kom studsandes när jag gnagde ben, vet inte om hon trodde jag var Elliot. Jag gormade lite för att låta farlig men tyvärr blev hon nog inte jätteimponerad...

Ikväll har vi hemmamys...I skuggan vid hortensian...


Sommarflicka!

En tidig kväll blir det nog också så Matte kommer upp i tid imorgon vilket hon har haft svårt med de sista dagarna!

Tass & kram
/Lakkan


Sommar sommar sommar

Ja nu är det verkligen riktig sommar. Varmt, kvavt, flugorna surrar, myggen börjar avta, ljusa kvällar. Men också en hel massa vatten har kommit uppifrån senaste dygnen. Och igår kväll var det åskväder. Det tycker jag är helt onödigt. Min känsliga näsa blir påverkad av alla urladdningar :( Fast jag är inte rädd men jag tycker man ska vara inne definitivt. Dagismatte och jag har precis samma åsikt där. Annat är det med Vildhusse som fnattar rundor och ropar av glädje när det åskar. Då tycker jag allt han är lite underlig.

Ja, igår kväll och natt var jag alltså på Nattis för Matte jobbade. Idag har vi varit på utflykt med Dagismatte och sen har vi tagit det lugnt. Men det är länge sedan jag skrev inser jag, ända sedan i onsdags faktiskt. Dagarna gick så fort! I torsdags var vi och tränade i Lomma på kvällen och i fredags var Matte ledig och då tog vi en svängom med Elliot till Yddingen och sen en runda i skogen.


Det blåste minsann en del, leksakerna drev iväg och vi fick jaga ifatt dem!


Vi hjälps åt...


Elliot är en linslus...

Men vips vad dagen försvann fort och sen var det lördag. Då regnade det nästan hela tiden innan Matte åkte till jobb. Men vi hade det mysigt,kröp ner i sängen efter att vi hade gått morgonrunda och jag hade spårat min bambitass. Det var allt inte mycket kvar av spåret efter allt regn under natten, några molekyler blod häroch där. Men det gick rätt bra ändå, jag fick slipa till näsan lite extra så efteråt var jag rent slut.

Nu är Matte allt lite trötter efter nattens härjningar. Imorgon börjar en ny vecka. Matte jobbar alla dagar fast har lovat sig hem tidigare två av dom så att vi får lite tid tillsammans utöver bara kvällarna. En del roligheter kanske det vankas också hoppas jag. Och vilsamma stunder på Dagis i trädgården.

Tjingeling
/Lakkan

RSS 2.0