Vatten vatten vatten

Ja vad vore livet utan vatten just nu. Överhettat kan jag bara säga. Det är ju varmt så man storknar om man inte kan blöta ner sig då och då.

Jag badar varje dag på Dagis och ikväll har vi varit till Tvedaörasjön med Elliot också. Där var himla mysigt. Jag och Elliot fick vattensök med många leksaker på en gång och det var inte så lätt. Men Matte vadade ut och hjälpte oss lite när vi blev förvirrade. Hon blev lite blöt om shortsen men det verkade inte göra så mycket :)Elliot i full fart


Och här kommer jag!

Vattenleksaken som jag har i munnen på bilden kan jag varmt rekommendera. Den är riktigt toppenbra! Tur Matte räddade den ur trädets grepp i söndags! En av dom bästa vattenlekisar jag har haft faktiskt!

Nu är det sängen som gäller så att man är redo för en ny dag imorgon. Matte har nattramlat i veckan med påföljd att hon försov sig i morse. Men som tur var hade hon lite tidsfrist innan det stod folk på kö för att träffa henne så det gjorde inget. Hon säger att hon somnade om för att hon kliade min mage och hade det mysigt. Jag säger bara, skyll inte på min lilla mage för att du inte kan komma i säng om kvällarna!

Natti-natti
/Lakkan

Det har hänt igen...

Matte har kastat upp min favoritvattenleksak i ett träd. Det var en av mina finaste, den som flyter upp och syns så bra. Dyr var den också.

Ja det blev så olyckligt när vi var vid Pudesjön idag. Matte hivade iväg och så plötsligt satt den fast i trädet till höger. Matte for ju dit och skakade och skakade men nix, snöret satt fast om grenen. Men Matte är ju inte precis den som väntar på bättre tider så hon började klättra. Högre och högre, längre och längre ut över vattnet. Jag simmade ut i väntan på ett plask, antingen ett litet från leksaken eller ett stort från Matte och leksaken. Men det blev ett litet plask :) Matte hasade sig ner igen och efter en stund upptäckte hon att det kröp fullt med larver på henne som nog bodde i trädet. Så blev det hallå om det och kläderna skakades och hon höll på. Men det var en trevlig tur hursomhelst och det slutade ju lyckligt för min leksak och mig. Matte var nöjd att hon slapp åka hem och hämta såg för att kapa ner trädet. För ner skulle leksaken, vi hade inte stått ut med att ha den kvar där.

Igår kväll hade vi fint besök av familjen Lindeblad. Wallander, Beck, Helene och Anders kom på skogsrunda och käk Det var en mysig kväll och sedan sov vi allt gott båda två. Matte hade ju haft jour natten innan så det blev en ganska tidig kväll.

Nu väntar en ny vecka med jobb för Matte och Dagis för mig. Jag ska hjälpa Dagismatte i trädgården med plantering tror jag bestämt.

Natti-natti
/Lakkan

Tur med vädret

Ja det har allt varit lite växlande väder. Fast skönt tycker jag att det inte är så hysteriskt varmt. Igår hade vi allt tur med vädret också för jag var med Elliot vid Tvedörasjön och plurrade och vi hade himla kul där. Sedan gick vi på "Sopan" på vägen hem. Det är en gammal soptipp som ligger vid Rögle dammar och där kan man promenixa en liten runda. Alltid kul att spana in nya ställen tycker jag! När vi sedan rullade in på Elliots gata igen så börjad det regna rätt ordentligt. Anns tvätt blev blöt :0( Jag och Elliot busade i uterummet och så spanade jag in katten också innan vi åkte hem efter en rolig kväll.

Lite besked angående hälsan. Veterinären kunde inte riktigt bestämma sig för om jag skulle ha behandling eller inte. Jag har nämligen tecken på lite infektion från fästing fast inte så höga halter. Men en liten kur med piller ska jag allt få ändå! Jaja, det ska jag nog kunna klara ut.

En påse godsaker från djuraffären (Morrhoppan) landade hemma i hallen. Där var nya kycklingtuggisar som var väldigt mumsiga, jag tiggde till mig prov ikväll :0)

Imorgon är det Midsommarafton men Matte ska jobba så det blir Nattis för mig. Dagismatte och Vildhusse ska säkert äta lite nam-man som jag kan tigga till mig av. Men sedan på lördag kommer nog familjen Lindeblad på besök, det ser vi fram emot!

Matte är trötter efter fyra tidiga morgnar, sena kvällar och alltså för lite sömn. Fast jag tycker hon var tröttare innan, sedan piggnare hon till igen som vanligt när det börjar ticka mot natt. Ingen ordning på henne alltså!

Natti-natti
/Lakkan


Kärt återseende

Igår kväll var vi på korvarunda i stan med Walle och hans Mor. Så mysigt det var att promenixa bredvid Walle igen och ge honom en liten puss här och där :o)  Lillebrorsan fick stanna hemma så jag och Walle fick kvalitetstid tillsammans :o) Vi hade tur också på Casinogrillen och fick en extra korv att dela på av "korvgubben". Väldigt snällt av honom!

Idag har jag varit nästan heldag på Dagis. Det var ett tag sedan men jag har haft det bra. Vilat mig en del, varit ute med Dagismatte och passat trädgården.

Ikväll har jag gått med Matte och så vaktat Solgläntan. Fast när Dagismatte kommer (vilket hon tex gjorde ikväll för att de hade slut på vattnet efter Vildhusses experiment) så skäller jag inte. Alla andra skäller jag på :o) Men Dagismatte och jag går ju ofta till Solgläntan när vi är själv och då tycker jag inte att jag kan skälla på henne när hon kommer på besök. Hon har fribiljett in liksom!

Det ser ut som att veckan blir rätt lugn för min del tills vi vet lite mer om hälsan dvs när Matte får svar på dom där dyra proverna som togs i fredags. Jag känner mig rätt pigg fast blir trötter när jag varit igång en stund, kanske lite mer trötter än vanligt faktiskt.

Tjingeling!
/Lakkan


Lilla Lykka i Lakritsskogen

Igår var jag på veterinärbesök och kanske har jag blivit smittad av fästinginfektion igen :( Inget kul alls. Fast jag har gått ner ett halvt kilo till, lite positivt i alla fall. Igår blev Matte också kommenderad till nattjobb fast hon egentligen var ledig. Lite tillskott i kassan men mycket slit.

En trevlig sak hände idag och det var att Zico och Lykka med Matte Helene kom på besök i eftermiddags. Lykka är en pigg liten krabat och vi hade rätt kul. Jag lärde henne att gräva under cypressen och bada i sjön. Hon lärde sig snabbt!

Här kommer lite bilder...Lilla Lykka!


Lykka och storebrorsan Zico på upptäcksfärd!


Full fräs på den lilla!Bad!


Lykka har spanat in vår nyrenoverade gäststuga. Men steget ner från verandan blev stort, det gällde att ta sats!


Jag efter grävlektionen med Lykka. Härligt med jord!


Zico vilar sig under äppleträdet!


Lykka spanar ut över hästhagen!

Så småningom åkte besökarna hem. Jag försökte visa Lakritsskogen och mig själv från bästa sidan så jag hoppas hon vill komma tillbaka. Zico blev av med sin leksak vid sjön men den ska jag leta upp imorgon!

Nu börjar det bli dags för en välbehövlig natts sömn för både mig och Matte!

Natti-natti
/Lakkan


Själva igen

Tiden går fort när man har roligt. Igår kväll åkte Syster Yster hem igen. Gråt och tandagnissel, jag blir så deppig när folk åker :0(

Men jag och Matte har det såklart bra tillsammans, särskilt när Matte är ledig. Fast å andra sidan var jag på Dagis igår kväll när Matte var på möte samt när Matte och Yster var på shoppingtur i tisdags och det kändes mysigt också med Dagismatte. Så allt är bra, bara det att det blir så livligt och skojsigt när Yster är här!

Matte har rensat upp bakom stallet idag. Bilen har varit på service och bromsbyte och det blev ett stort hål i Mattes plånbok. Hoppas jag inte drabbas av besparingar men det kan jag inte tänka mig för det brukar jag inte göra. Matte däremot får kanske dra åt svångremmen lite men det skadar kanske inte för hon har ätit lite för gott ett tag.

Ikväll drog vi till Lomma för träning, lite tävlingsupplägg och så en buserunda med Elliot i Furet. Jädrans vad jag sprang, jag blir så otroligt busig i den lilla skogen :0) Vi hann precis hem innan regnet bröt ut och nu åskar det visst också lite så Matte säger att datorn måste stängas av. Bäst att lyda för någon ny dator blir det nog inte just nu...

Tass & kram
/Lakkan


Hon kom som en vind...

Plötsligt kom Syster Yster flygande till Skåne. Hastigt och lustigt bestämdes det för plötsligt dök en möjlighet att ses upp. Igår strax innan lunch fräste vi iväg till flyget och hämtade henne. Hurra! Jag skrek av glädje i min bur när jag hörde hennes röst. Det blir en liten kortvisist, imorgon kväll åker hon hem igen. Men vi har det så mysigt.

Dagismatte blev också allt bra förvånad när Yster kom insvichandes på Dagis. Vildhusse är i grannlandet Norge och vandrar med sin syrra så Dagismatte är själv. Extra kul för henne att det hände något skojigt.

Mycket godsaker blir det som vanligt när det är Yster som kommer. Och nu har vi precis varit på en kvällstur runt sjön. Bäst jag håller koll på köket så jag inte missar något gott!

Tass & kram
/Lakkan


Fel på vågen...

....ja det måste det faktiskt vara. För enligt den har jag inte gått ner något sedan sista vägningen. I princip stått stilla. Det är helt obegripligt för jag är ju jämt hungrig och då borde man bli slankare. Men Matte tror det kan bero på att våra promenader har blivit lidande dels av värmen och dels av de argsinta och väldigt många myggen som härjat i skogen särskilt om kvällarna. Dom äter upp en! Fast man blir i alla fall inte sjuk av dom som av fästingarna.

Nåväl, värmen har lugnat sig och förhoppningsvis börjar också myggen göra det så vi kan återgå till våra långturer. Fast jag tycker alla mina simturer borde göra susen :(

Var förresten en sväng till Pudesjön med Elliot i eftermiddags. Matte var rätt vimsig efter att ha jobbat hela natten och kastade iväg en av mina bästa leksaker så den först fastnade i ett träd men sedan ramlade ner tack och lov så jag kunde hämta den. Vilken tur. Hon är urusel på att kasta när hon har jobbat natt!

Annars är det mesta rätt lugnt här. Vi fixar lite i trädgården när Matte är ledig och ibland när hon jobbar så går faktiskt jag och Dagismatte till Solgäntan och jobbar lite också.

Nu måste vi snart gå och koja så Matte orkar en natts jobb till innan hon blir ledig!

/Lakkan

Fortsatt varmt...

...och en del muller i luften. Det kallas visst åska. Jag tycker det är onödigt att det låter så, fast jag är inte rädd. Tycker bara att man kan hålla sig inne.

Igår kväll jobbade Matte och jag hade det bra på Nattis. Det blev en språngmarsch till kvällsrunda för myggen var argsinta! I morse traskade jag och Dagismatte till Solgläntan i väntan på Matte och vid tiosnåret dök hon upp. Sen har vi haft en bra dag, varit hos Lisa och tränat och sedan hämtat Elliot för lite passning eftersom det skulle vara kalas hos hans tvåbeningar och det skulle mest vara trist för honom. Vi hann busa i trädgården, gå en runda till Dagis och bada i en av dammarna och ta en runda på fälten och lite till i trädgården innan det började småregna och vi drog oss inåt.


Väldans synd att min nos sprang ifrån kameran men lite rolig bild ändå :)Bus!


Måste bara visa en fräck blomma vi har i trädgården också! Den är jättestor!
Nu drar jag mig tillbaka till sängen och vilar upp mig inför en ny dag!

Natti-natti
/Lakkan

Nästan värmeslag

Ojojoj vad det har varit varma dagar (och nätter). Jag har hållit på att smälta bort till en liten Lakritsfläck. Tack och lov har jag badat mycket men så fort man torkar det minsta lilla blir man ju för varm igen. Matte har rensat en massa rabatter och dom som är i skuggan är väldigt sköna att ligga i.


Lilla jag i rabatten innan rensning. 

Om man sen tröttnar på att ligga där kan man trippa in till sängen. Lite jord och grus kan då slinka med men det bjuder jag på!

Igår kom Elliot på en svängom i skogen. Vi badade i Ekholmssjön. Vi passade också på att träna på hopp i och ur båt. Vi ska nämligen ut på sjön jag och Elliot en dag när det är vindstilla och fint.


Lilla jag i båten. Elliot hann vi inte fånga på bild.

Igår kväll blev det sista middagen med besökarna från Stockholm. Jag tycker det där sällskapet som Mattes syrra hade med verkade vara en rätt trevlig prick. Han busade lite med mig fast det varade rent för kort ändå. Dom verkade nöjda med inackorderingen i gäststugan. I eftermiddags åkte dom hem igen till storstan (usch). Jag tycker alltid det är trist när folk åker. Mycket roligare när dom kommer!

Ikväll var vi iväg på tävling hos Landskrona BK. Måste säga att deras klubbstuga vid Saxstorpsdammarna ligger bra till när det är varmt. Bad var ju tvunget. Jag blev upplivad av att se famlijen Lindeblad där. Faktum är att det var största behållningen av kvällen, och så korven som jag fick också. Bäst var såklart att träffa Walle som verkade rätt pigg ändå.

Om vi ska summera tävlingen så var platsen rätt jobbig för en annan hund lät jättemycket och en flyttade sig och jag saknade Matte. Men jag låg, jag gnällde till bara en gång och då var tiden nästan ute och så snusade jag lite för att glömma bort att jag tyckte det var jobbigt. Fast mest låg jag så här fint och stilla:Men Matte var ändå nöjd för det var så stökigt. Resten av programmet gick varierande bra Jag känner mig lite betryckt av stämningen på tävling och så är Matte lite konstig och så är där många nya hundar och människor och jag blir lite osäker och låg. Vi skrapade bara ihop till ett 3e pris men vi hade rätt roligt ändå och det är ju huvudsaken :) Vi har ett andrapris sedan tidigare som vi inte berättat om när vi varit iväg och tävlat på egen hand/tass. Så det är väl bara att kämpa vidare!


Klara med programmet och på väg ut!

Innan vi åkte hem fick jag och grabbarna ta en runda tillsammans. Mysigt! När vi kom hem brakade åskvädret löst över skogen och vi fick rusa in i huset för himlen liksom öppnade sig. Nu är jag en trött liten Lakrits och ska natta mig! Matte  har nattajoursvecka nu med start imorgon och sedan varannan natt så det blir Nattis för mig då.

Tack för trevligt sällskap och fotografering till familjen Lindeblad säger jag och Matte!  

Tjingeling!
/Lakkan

Lykka

Tidigt i morse bar det av till Revinge. Faktum är att redan tjugo i åtta rullade vi in på parkeringen vid Möllan. Starttiden är egentligen nio! Vad har flugit i Matte?! Ovanligt pigg och orolig för att värmen skulle bli för jobbig för mig om vi kom ut senare i spåret. Det kan hon ha haft rätt i för jag var rejält slut ändå trots att jag fick spåra ovanligt tidigt. Varmt var det, inte en liten vindpust ens. Lite uppletande fick jag också. Men sen kom Lykka och då blev jag allt lite bortglömd en stund :( 

Lykka är alltså Zicos "lillasyster" och hon är åtta veckor och fem dagar. Matte fick passa henne medan Helene trampade spår.


Lykka i gröngräset på Revinge


I sin lilla bilbur


Skakar galler...


Helene & Lykka

Efter Revinge blev det lite svalkande bad och sedan en tur i skogen. Sedan ägnade Matte eftermiddagstimmarna till ogräsrensning och plantering av blommor. Jag gnagde ett mumsigt märgben och vilade mig. En tur till Pudesjön och mitt dagliga simpass blev det innan det var dags för allmän samling och mat på Dagis med gästerna.

En kvällsarunda runt sjön är fin att ta, så här vackert kan det se ut.Nu är det sängdags för mig! Natti-natti!
/Lakkan

Väntat besök

Mattes syrra Pernilla kom ner i onsdags kväll men hon har bott hos Dagismatte och Vildhusse tills ikväll. För nu kom hennes sällskap Tony också ner för att hälsa på lite i Skåne. De är nu inackorderade i vår nyrenoverade gäststuga. Det har varit mat och gott hos Dagis och jag har tillskansat mig en inte så oansenlig bit oxfilé. Mums! Trevligt med en extra flockmedlem, om än tillfälligt. De verkar gilla gäststugan som vi har slitit med att renovera i över en vecka. Jaja, den skulle ju ändå renoveras men det blev lite mer brådis när den skulle bli bebodd plötsligt.

Idag måste vi också gratulera Wallander och Becks Matte Helene som fyller år! Vi var och grattade henne i morse. Presenterna verkade falla i smaken. Tyvärr var ju inte Walle hemma för han fick sin första behandling på djursjukhuset för nossvampen. Kändes lite knasigt att han inte var där men vi lämnade en del godis till honom som jag hoppas han kan snaska i sig. Hörde sen att han kommit hem framåt kvällen men var rätt groggy men ändå hade kunnat äta. En stor puss till ming Walle!

Igår var vi i Hörby och testade lydnaden. Matte var nöjd för platsen gick så bra. Jag har tyckt den varit lite läskig ibland och då skällt för att få hjälp från Matte. Tyvärr kom ingen hjälp :( Men igår kändes det helt okej. Resten av programmet gick väl inte lysande, jo, vissa moment gick väldigt bra men två fick vi nollor på. Matte säger att jag inte samarbetade då. Jag kontrar med att ifrågasätta hur jag ska kunna vara bra på lydnad med en sån Matte som aldrig kan göra som någon annan säger. Vilken förebild?! Nåväl, Matte var i alla fall nöjd med platsen och det var huvudsaken för den dagen så vi åkte hem ändå med en fin känsla och med en massa mums-mums från Vipdog som sålde grejor där. Dom sålde mina favvisar i torkade kycklingprodukter så jag kände mig rätt nöjd när Matte kom störtande från shoppingtältet med två kassar! Två nya vattenleksaker blev skörden också. Testade och den ena mer än godkänd, den andra knappt godkänd men den var också väldigt billig. Ska visa bild på den med bättre betyg någon dag, den är riktigt snofsig!

Imorgon ska vi ut på Revinge och spåra. Tidigt upp säger Matte för sen blir det för varmt för lilla mig som inte mår bra av att utsättas för stekande sol!

Tass & kram
/Lakkan


RSS 2.0