Hungrigast av alla...

...det måste vara lilla jag :(

I måndags och igår vankades åtminstone lite godis när vi var hos Lisa, först privat och sen i grupp. Träningen gick rätt skapligt faktiskt tyckte vi alla. Ikväll har vi haft hemmamys men det innebar också en kurrande mage. Fast jag fick en liten liten extra portion med bara torrisfoder för en stund sedan för Matte hörde faktiskt hur min mage kurrade. Och när vi var ute på en lång runda så åt jag till och med lite gammal beta. Ja, det smakade inget vidare alls men vad gör man när hungern river?!

Imorgon eller fredag ska jag vägas beroende på när vi har vägarna åt det hållet som veterinären är. Jag måste ha gått ner massor med hekton tycker jag.

Nåja, förutom hungern är det väl rätt skapligt med mig. Lite trötta är vi efter tidiga morgnar. Men imorgon behöver vi inte upp så tidigt. Skönt!

Måste säga att jag hade lite tur igår förresten. Jag rullade mig i lite luktegott med fiskinslag vid sjön. Matte var inte särskilt imponerad av min parfym men jag slapp bad. Hon orkade inte... tur för mig! Nu har jag vädrat av mig det mesta igen.

Sägs att det ska bli blött imorgon. Men vi tänkte oss en tur till Lomma ändå på kvällen. Känns länge sedan. Vi får väl bli lite blöta i så fall. Det är åtminstone inte så kallt längre!

Natti-natti!
/Lakkan

Vårtur på Revinge

Så äntligen fick jag träffa Elliot. Vid tresnåret efter att Matte fått lite sömn bar det av till S-torp och där hojtade jag högt när vi rullade in på Elliots gata och stannade utanför hans hus. Han tjoade också och snart hade vi stuvat in oss alla i hans bil och Ann styrde kosan mot Revinge.

Först sprang vi båda jättemycket och busade men sen blev jag lite trötter för jag är ju fortfarande lite tagen av den där medicinen mot skendräktighet som Matte har tvingat i mig. Men ge mig ett par dagar till så ska jag nog vara som vanligt.

Elliot hade såklart mycket spring i benen efter all vila. Så han sprang en del för mig också. Och han verkade så glad att se mig :0)

Här sitter vi på Flaggstångshöjden i Revingeblåsten:
Här står jag och ser lurig ut...


Sen verkar det som om kameran inte hann mer :0)

När vi åkte hem sen så tvättade Elliot hela mitt huvud. Gulligt. Jag hade värsta punkfrissan när jag hoppade ur hans bur sen.

Jag hoppas jag ska fräsa till mig och bli piggelin i veckan som kommer. Det är redan bättre än igår. För jag mår ruskigt illa av den där dumma medicinen. Men nu är det över för denna gången.

Imorgon ska vi till Lisa. Men först en skön natts sömn och en morgon utan väckarklocka!

Mycket bra just nu...

Det är många bra grejor som händer just nu tycker jag!

Elliot är bättre och har fått besked att det inte var något farligt som plockades bort från hans mage. Det tycker vi är toppen! Så kanske jag får leka med honom snart.

Lova, vår bil, var igår på besiktning och blev helt godkänd. Toppenbra det med.

Matte jobbar inatt men sista natten, sen är hon ledig måndag och faktiskt två dagar till senare i veckan. Eller ledig och ledig, hon ska jobba med en del saker hemifrån torsdag och fredag som har med kursen hon gick att göra samt lite annat men hon är ju hemma och det är bra! Så efter inatt börjar en tid när Matte faktiskt är ledig lite mer! En vecka varje månad och några dagar här och där också.

Lite har vi börjat fixa i trädgården också, fruktträden ska ju klippas. Jag hade råkat gräva en stor håla under ett av äppleträden. Lika bra att erkänna för jag var ändå huvudmisstänkt. Det dumma var att Matte råkade trampa i den. Hon borde nog se sig för lite bättre för det är lätt hänt att jag råkar dra några svep med tassarna så här i vårtider. Ja, det kanske inte var så positiv grej fast det var mina vårkänslor som drog iväg med mig och dom är ju positiva!

Medicinpinnen har fått AT tjänst på S:t Görans sjukhuset i Stockholm. Det var efterlängtat så att även hon kan få sin legitimation så småningom! Grattis från oss!

Syster Yster är tillbaka från sin Afganistantur. Skönt tycker vi!

Och sist men absolut inte minst.... Inatt blir det SOMMARTID!!! Matte får jobba en timme mindre :) men viktigast av allt, det blir ljust ända till klockan åtta om kvällen! Pannlampan kan stuvas undan för säsongen! JIPPIE!

Tjingeling!
/Lakkan

Födelsedagsfirande

Igår fyllde ju Walle 5 år. Idag fyller Beck 3 år. Vi uppvaktade ikväll när Matte var ledig och hälsade på hemma hos Stadsflattarna. Där fick Matte gott käk och jag en smarrig födelsedagsbakelse. Mycket bus och mys också. Paketupptagning såklart! Presenterna verkade falla i smaken.

Innan vi gjorde entré i lägenheten tog vi en runda tillsammans med Walle och hans MOR. Det blev en runda till Casinogrillen där det avnjöts smarrig korv.
Beck gick på sitt håll med Frida och därför är han inte med på bilden. Men sen var han med resten av kvällen. Jag måste förresten berätta om vilken snygg fickparkering Matte gjorde på Jörgen Ankersgatan! Hon kan klydda lite ibland men den här inkörningen var bara så klockren. Tror faktiskt Walle och hans MOR var vittnen också. Turdag? Vi borde kanske köpt en lott...

Även om det var superskoj att hälsa på kompisarna igen efter så lång tids isolering så är en sak säker: man blir trötter av att hålla igång! Nu väntar välbehövlig vila för både Matte och mig!

Natti-natti
/Lakkan

STORT GRATTIS

Till Wallander och Elliot som idag fyller 5 år! Ja, hela Nattkullen fyller såklart fem år men det är ju mest Walle och Elliot vi träffar. Tyvärr kan jag inte träffa någon av dem idag. Elliot är fortfarande belagd med busrestriktioner pga sin operation och Walle är säkert ledig ikväll men då jobbar Matte och jag kan inte ta mig till stan själv. Men imorgon kväll ska vi fira Walle samt då också brorsan Beck som fyller år imorgon faktiskt! Elliot har Matte och jag redan lämnat paket till och vi kommer så fort Elliot får ok att leka.

Vårvarmt och skönt är det ute. Det blir mysiga turer i skogen och lite träning också när Matte är ledig dagtid denna veckan. Jag drack ur sjön idag för första gången sedan i höstas, det har ju varit så fruset. Men nu tinar det. Mycket lukter kommer fram som måste undersökas. Matte tycker nog är lite disträ men vem är inte det i vårens villervalla av dofter!

Tass & kram
/Lakkan

Fint besök

Idag har vi verkligen haft fint besök. Min kennelmatte har nämligen gästat Solgläntan och Lakritsskogen. Det är första gången hon ser hur vi bor! Det var nämligen så att hon skulle till Malmö på utställning för att visa upp syrran samt Mejra. Mamma Sella var hemma och vaktade huset idag tillsammans med Husse.

Efter lite välbehövlig sovmorgon, en rejäl morgontur och lite fixande så åkte jag och Matte till Jägerso för att möta upp. Eftersom jag inte ville var med på utställningen väntade jag i bilen medan Matte knatade in och letade upp Renée (samt snabbshoppade lite). 

Oj vad glad jag blev när jag fick se min kennelmatte! Kvittar hur lång tid det går mellan gångerna vi ses, jag glömmer aldrig hennes röst och lukt! Och såklart blev jag också väldigt stolt när jag fick höra hur lika jag är mamma Sella. Ja, det ända som inte är bra är kanske att jag är ännu mer rundnätt än mamsen :( Jag hörde min figur diskuteras lite idag och har en känsla av att det innebär mindre godsaker. Fast Matte pratar om mer motion också och det är ju bra :)

Efter hälsningsceremonier så packade vi in oss i bilarna och åkte hem till skogen. Där fikades det och sedan blev det en skön skogstur. Lite spänt i början med Syrran Vicka men vi skötte oss bra ändå.


Syrran och jag kollar av varandra.


Kennelmamma Renée med Syrran och Mejra.


Gruppfoto. Fast jag håller mig lite på min kant och tittar på Matte medan dom andra håller koll på Renée.

Det kändes lite sorgligt när dom åkte hem. Jag skällde lite ledsamt när Renée gick. Hoppas det inte dröjer så länge tills vi ses! Vi får åka upp och hälsa på helt enkelt!

Efter ytterligare en lång tur i skogen är både jag och Matte nu rätt möra. En lugn kväll får det bli. Imorgon ska Matte gå på nattvecka. Hon ser inte jättemycket fram emot det tror jag. Men det får gå helt enkelt.


Var blir våren av?

Det är bitande kallt, särskilt för tvåbeningarna. Jag fryser inte så det stör. Men hallå där våren, var blir du av? Jag vill ha varmare och inte så blåsigt så blir det mer roligheter med träning och längre turer i skogen. Fast vi var iväg igår kväll på gruppträning i Sandby trots blåsten. Matte byltade på sig men ändå tyckte hon det var kylslaget.

Nåväl, en som inte har det så kallt om näsan längre är Syster Yster. Hon är i AFGANISTAN. Har ni hört något så idiotiskt?! Hon är där med Fältartisterna för att underhålla. Men jag har hört att det är ett oroligt land. Nu är hon säkert i gott beskydd men ändå. Jag säger bara en sak, se till att komma välbehållen hem för det finns bara en Syster Yster!

Hemmakväll har det varit denna onsdags afton. Brasan sprakar och sängen väntar. Skönt! 

Natti-natti
/Lakkan 

Välbehövlig vila

I lördags fick jag gå Mattespår. Vi tränade även lite lydnad. Men så plötsligt tyckte Matte att något var lite konstigt med mig och började bekymra sig för min hälsa. Det har nog med löpet att göra att hon är extra uppmärksam. Men det visade sig att magen var lite i olag för sen när jag sov med Dagismatte för att Matte jobbade natt så fick jag väcka Dagismatte vid tvåsnåret och ut i trädgården. Även på morgonkvisten härjade magen. Men sedan lugnade det sig. Matte kom från jobbet och vi hade en rätt lugn dag. Jag fick dock ett spår även igår men ett Bambi den gången. Det gick finfint, inga tveksamheter där och jag hittade min fina klöv. Men efter det och promenad gick jag ner för räkning och sov hela kvällen och natten.

Idag har jag mått rätt bra men kanske lite trötter ändå och det blev ingen träning för Matte är lite förkyld fortfarande. Det var nog inte så bra med nattajobb för läkningen. Dessutom regnade det och var rätt risigt väder så vi har tagit det lugnt. Jag har tänkt mycket på min kompis Elliot som blivit opererad idag och har det jobbigt. Matte lämnade post till honom i form av påsar med blodpuddingspluttar som förhoppningsvis kan reta aptiten lite. Jag längtar tills jag får träffa Elliot och busa igen men det lär nog ta sin lilla tid.

Imorgon kväll har vi träning hos Lisa i tävlingsgruppen. Hoppas det slutat regna tills dess. Tyvärr jobbar Matte varenda dag denna veckan trots jour. Lite dålig planering. Men det blir rätt många lediga dagar i april och det är en fin månad så vi ser fram emot det.

Natti-natti!
/Lakkan

Mera träning mindre jobb!

Ja, det är vad jag vill ha. Jag skulle tex vilja att vi tränade varje dag. Nu var vi hos Lisa i måndags och hade en bra träning. I tisdags kväll startade tävlingsgruppen och där är vi med på ett hörn och då blev det också träning. Men igår och idag har det inte blivit något. Istället har Matte jobbat rent för mycket. Igår kväll kom hon hem klockan sju! Upprörande alltså. Hon blidkade mig med en grillad kyckling som Dagismatte förfogar över till mina måltider. Kvällsrundan blev lite kort, det haglade nämligen vilt.

Sen i natt höll Matte på och härja runt i sängen. Hon drömde att hon var jour och väntade på telefonsamtal. Nu undrar vi om hon kan få betalt för den tiden för i hennes värld jobbade hon ju!

Tyvärr har nu Matte fått ont i halsen och kranen läcker lite. Men planen är att sova vansinnigt hårt i natt så förkylningen skräms bort. Idag blev det inte lika sen dagishämtning och vi gick en ordentlig tur i skogen trots ruskpricksvädret. Nu väntar vi på blodpuddningspluttar i ugnen. Imorgon blir det förhoppningsvis ännu lite tidigare som Matte kan komma hem och promenad i dagsljus. Kanske kanske lite träning också. Jag hoppas! Lördag och söndag har Matte lovat att jag ska få lite roliga saker att göra trots att hon ska jobba natten. Hoppas nu bara inte förkylningen sätter käppar i hjulet.

Matte pratar sig varm för att hon ska ta ut en hel del ledighet framöver. Det låter bra tycker jag. Mera ledigt vill vi ha!!!

En sak jag måste nämna är att jag är orolig för Elliot som ska opereras på måndag för en jättedum bula på magen som kommit ganska hastigt och väldigt olustigt. Uhhhh vad hemskt att Elle pelle måste skäras upp. Säkert kommer allt att gå bra men vi tänker ändå mycket på honom och hans flock! Så himla dumt nu också när han ska fylla år och jag snart är busbar igen. Men men, han läkar nog ihop sig fort så kan vi härja igen så fort vi får klartecken! 

Någon korvarunda med Walle killen blir det ju inte heller nuförtiden. Rätt trist med det där löperiet. Jag kan ju inte säga att jag längtar till duschen men kanske tills den är över i alla fall! En vecka till nu.  

Tasselikram
/Lakkan

Det blir inte alltid som man tänkt

Vi åkte hem från Stockholm igår vid elvatiden. Helgen var redan planerad. Lördagsmys, skön sömn i egna sängen och sedan spårträning på Revinge idag. Men det blir inte alltid som man tänkt. Matte blev inkommenderad till att jobba kväll och natt. Tvi vad hon var moloken. Och superstressigt blev det också. Jag var trött av resan och sov gott på Nattis men Matte fick inte sova en sekund och var rent mör när hon kom hem. Hon var så trött så hon vågade inte köra till Revinge. Men jag var inte lottlös för lite senare på dagen fick jag ett långt och fint spår på fältet. Det gick jättebra trots rätt mycket vind. Sen har vi gått flera sköna promenader och gjort lite småsaker hemmavid. Lugn dag alltså. Tyvärr är ju helgen nu redan slut :( Men vi har åtminstone träning hos Lisa sent imorgon eftermiddag. Lite plåster på såren efter helgens härjningar i alla fall.

Skönt att vara hemma annars och kolla till sina domäner. Allt lugnt här i skogen. Fast ekorrarna kalasar vid fågelbordet. Matte tycker korrarna är gulliga. I Min värld är de bara retsamma. Nåväl, så länge hjortarna håller sig utanför tomten är jag ändå rätt nöjd.

Vi saknar såklart Syster Yster men vi hoppas hon kommer ner en sväng framöver till Skåne när det blir läge för det.

Nu ska jag och Matte få en välbehövlig nattvila tillsammans!

Tass & kram
/Lakkan

Stockholmsbesök

I tisdags morse/förmiddags bar det av mot Stockholm. Vi hann med en runda runt sjön på morgonen och en liten träningssnutt. Men sedan for vi till Lund och hoppade på X2000 mot Stockholm. Ett helt fyrsäte hade Matte bokat till sig själv, mig och Dagismatte. Inte alls så illa faktiskt och tågresan var helt ok. Lite godsaker från bistron beställdes in också, fick i alla fall smaka lite.

Problemet var sedan när vi kom till Stockholm. Vi tog oss nämligen till Yster med T-bana och ni som känner mig vet vad jag tycker om det kommunikationsmedlet. Tvi! Men jag överlevde med svansen i behåll och när vi kom fram blev det snabbt ut en tur innan mörkret kom.

Igår var Matte på sin första kursdag. Dagismatte och jag hade det bra tillsammans med promenader och mys. Yster var iväg på sitt håll men kom framåt kvällen och vi hade lite mysigt ihop alla då. Sedan idag var det kurs igen för Matte men hon kom hem lite tidigare. Nu ska vi snart ut och traska en runda igen. Allt väl här alltså. Imorgon avslutar Matte sin kurs och jag hopppas på en tur till Hellas innan det blir mörkt. Sen en sista kväll och därefter bär det hem igen på lördag. Ska bli skönt att komma hem till skogen igen då och kolla till sina domäner! Här har förresten varit intresserade grabbar i Stockholm men jag vill inte veta av dem. Istället vill jag att löpet tar slut så jag kan busa med mina bästa polare igen!

Tass & kram från Vildhunden i stan

RSS 2.0