Ledsamt igen

Min bästis och fästis Walle är inlagd på Djursjukhuset igen. Hans nos blöder igen. Jag är väldigt väldigt ledsen för detta :( Dessutom har Mamsen min, Sella alltså, gått och blivit sjuk och fått opereras. Hon är hemma igen men tagen av det hela. Dels hade hon något som heter livmoderinflammation och sedan har hon en "grej" på ena benet som dom inte kan operera bort. Mamsen min är ju inte purung längre precis men har ju varit så pigg. Jag rekommnderar rehabdiet med kokt kyckling, sås på kycklingspad och lite kokt ris. Mest av kyckling såklart så man får rejält med krafter.

Vi försöker hålla modet uppe trots eländet men det är inte så lätt alltid. Det får vara nog med elände snart! En rolig sak är att Zico har fått en ny liten kompis i huset på Blomstergården som heter Lykka. Hon är bara åtta veckor och har mycket att lära sig om livet!

Jobbedag för Matte imorgon också sedan är hon lite ledig igen i och med långhelgen som kommer. Vi hoppas Walle Kalle får komma hem igen imorgon och att hans behandling kommer igång med det snaraste så han slipper sina nosblödningar! Det är tydlgien någon otäck svamp som slagit sig ner i nosen på honom och växer och ställer till det och den måste behandlas! Tills vidare får vi inte träffas helt enkelt för att Walle då blir så glad att se mig :) men risken ökar då för nya blödningar och den risken kan vi inte ta. Men jag finns kvar Walle och så fort du får tillstånd så ilar jag till dig!

Tass & kram
/Lakkan


Nysnaggad

I eftermiddags kom Ann och Elliot på besök. Trevligt, förutom att Ann hade med sig en hel frisörutrustning. Hon och Matte gaddade sig samman och tvingade mig till klippning. Urk. Fast å andra sidan saknar jag inte pälsen som åkte av, tycker bara det är bökigt när det ska till att fixas. Men några gram lättare har jag nog också blivit :) Förresten har jag gått ner 2,5 kilo sedan vi började med min viktminskningskampanj. Inte så illa om jag får säga det själv.

En bra helg har vi haft. Igår var vi på träning med flatklubben vid Järavallen. Lite konstig träning om jag får tycka. Men jag blev trötter av allt tänkande och alla intryck så jag sov gott sen när vi kom hem. Matte har målat klart gäststugan också förutom ett fönster som hon donar med i vardagsrummet. Tycker det är stökigt med målning inomhus men det är snart klart säger hon.

Dessvärre är det jobb som väntar för Matte men bara i dagarna tre, sedan långhelg. Det blir Dagis för mig. Kändes konstigt i helgen förresten för Dagismatte och Vildhusse var bortresta. Jag kom dit och liksom förväntade mig att dom skulle vara där som vanligt men nä... Vi lämnade present på Mors/Dagismattes dag.

Efter snaggningen och en tur i skogen stack vi till Pude och badade. Härligt att få simma riktigt fina längder!

Nu är jag en trötter liten Lakrits och drar mig tillbaka till sängen! Sov så gott!

Gladare tongångar

Början av veckan var ju rätt deppig eftersom Walle var inlagd på sjukhus och kass. Nu är han hemma sedan i onsdags. Trötter är han allt efter sjukhusvistelsen. Han är inte frisk i nosen lilla än men det hoppas vi han ska bli så småningom med behandling. Helt klart låter det jag har snappat upp hoppfullt!

Walle, vi håller våra löften, dvs för varje dag på djuksjukhuset får man en dag på Solgläntan. Så fort du är redo för Solgläntans lantkollo är du välkommen :)

Igår hände en till tråkig sak nämlingen att Zico-Bus blev akut dålig och inlagd på sjukan i Lund. Idag konstaterades att han har fått fästingsjukdom, samma som jag hade för två år sedan. Han är nu hemkommen och får behandling han också. Hoppas snart flatteligan är fit for fight igen. Under tiden håller jag och Elliot busfanan högt! Ikväll var vi en tur till sjön vid Tvedöra och badade. Kallt tyckte tvåbeningarna men jag och Elliot bekymrade oss inte. Jag provade mina nya vattenleksaker jag fick i födelsedagspresent. Bra krut i båda två! Efter bad skulle vi springa på fälten lite fast vi hann inte så långt innan Elliot halkade i en stor koblaja och råkade få hela ryggen insmord. Oj vad det blev uppståndelse. Elliot & Ann halvsprang tillbaka till sjön medan Matte och jag körde. Elliot tvagades i sjön och sedan bar det av till S-torp igen. Där gick vi en runda på mossen. Men även där hade Elliot en faslig otur och snubblade över en skithög som återigen angrep hans rygg. Kan sätta rätt mycket på att han åkte på ett bad när han kom hem. I vilket fall blev våra rundor lite avhuggna men en del bus hann vi med, inte minst i trädgården innan avfärd till Revinge där jag körde häcksaxattack på Elliot.

Nu är jag trött och har egentligen knoppat in för en bra stund sedan men insåg att jag glömt blogga så jag fick tassa upp igen. Men nu blir det sängen nästa!

Natti-natti!
/Lakkan

Min 5-årsdag

Idag fyller jag hela 5 år. Tänk vad tiden går fort. Jag föddes på kvällen den 25 maj 2006. Nu är det kväll den 25 maj 2011 och jag är helt slut i huvudet och kroppen efter en innehållsrik dag. Mätt i magen är jag också :=)

Först och främst så har Walle kommit hem till sin flock igen och det råder lite mer frid i mitt och Mattes oroliga hjärtan. Massor med pussar till min Walle!!!

Min dag började med ett spårprov i Fulltofta där jag tuffade runt ett öppenklass spår och fick med mig ett förstapris hem. Att få göra det bästa man vet på sin födelsedag nämligen spåra är inte alls en dum början! Efter spåret tog jag mig ett litet bad vid Naturcentrum pölen:



Sen åkte vi och tränade lite lydnad, några ärenden och sedan hem. Matte jobbade lite, jag övervakade. Men strax kom Dagismatte och Vildhusse. Dagismatte hade med sig så fina blommor till oss! Vildhusse har snickrat på vår gäststuga så den blir jättefin! 

På eftermiddagen blev det sedan fika och paketöppning. Jag fick massor med fina saker. Tänk så snälla kompisar vi har, både två och fyrbenta.

Av Walle fick jag ett kyltäcke. Det kan jag behöva både till att svalka min kropp när det är varmt och mina upprörda känslor ibland :) Leverans i slutet av juni men jag fick presentkort och världens gulligaste kort:




Av övriga flocken Lindeblad fick jag en lyxig leksak som är önskedrömmen för mig som älskar dragkamp:



Jag fick också en leksak som är en ring (flyter i vattnet) med en kastare till så man ska få iväg den extra långt. Dessutom en jättemjuk och stor kossekudde som jag redan invigt:


Myyyyysigt!

Av Zico med Matte fick jag ett aktiveringsspel Dog Spinny (ska provas imorgon men jag är för trötter nu). Jag fick också en härlig kampleksak med rätt konsistens för mysiga tuggstunder!


Mums!

En rolig badleksak med snöre som man kan hala in den i fick jag också:



Världens största öra (kan det verkligen vara gris, tror mer på elefant?!) fick jag också.


Visst ser jag förvånad ut. Så stort!!!


Av Elliot fick jag ikväll ett halsband som är det finaste halsband jag har haft i mitt liv:


Så vackert. Guldigt och lyxigt, stilrent och prefekt passform.

Fick också en kulig vattenleksak av Elliot, tror man kan kasta den långt :) Godisbox med en aktiveringsleksak fick jag också.

När vi träffade Elliot ikväll fick vi springa tillsammans i Furet och jädrans bad jag snabbade på benen. Riktigt busig var jag :) Sedan åt vi medhavd tårta/baktelse som Matte hade fixat:


Mumsmums tårta!

Ikväll fick jag också visa upp min spårförmåga på klubben när det skulle vara stor avslutningskväll på kurserna och de behövde en spårhund som visade hur det ska gå till i spåret. Inga problem för mig inte! Men nu är jag riktigt trött och ska gå och nanna.

Har förresten glömt berätta vad jag fått av Matte, nämligen ett svart stort fårskinn, specialsytt som jag kan ha i bián inomhus eller på vintern när det är extra kallt i bilen. Mycket lyxig är den.

Tusen tusen tack alla för en toppenbra födelsedag. Bättre kan jag nog knappt önska mig :)

Natti-natti på er alla!
/Lakkan

Ledsamt

Vi är ledsna här på Solgläntan för Walle har inte fått komma hem från sjukhuset ännu och dom vet inte vad som drabbat han lilla söta nos. Åh vad jag tänker på min Walle-Kalle. Matte är också mycket dyster. Vi tänker att det är lika bra att gå och lägga sig för vi vill inget göra ändå ikväll. Imorgon fyller jag år och det jag önskar mig mest av allt i hela världen är att Walle är frisk och får komma hem. 

Zico kom på besök ikväll och det var trevligt. Vi käkade lite tårta ihop för han fyllde ju år i lördags och så jag imorgon. Vi tog oss en skön tur i skogen också och myggen hade tagit lite paus faktiskt pga regnet och blåsten.

Blir inga bilder från lördagen ikväll. Vi är inte på humör :( Men en annan gång hoppas vi...

Jag tänker på Walle

Jag har haft en fin dag med bland annat träning hos Lisa och bus och bad med Elliot vid Tvedörasjön. Men jag tänker mest på min käre Walle som är på Djursjukhuset eftersom det blöder ur hans nos. Så förfärligt. Och inte kan jag rädda Walle från det där hemska stället heller för han måste genomgå undersökningar. Och den som står först på tröskeln av alla och trampar och vill ha hem honom är såklart hans flock men dom får också vänta. Vilken olycka och det började mitt i natten också när man ska sova och ha det skönt.

Vi tänker jättemycket på Walle och klurar över att för varje dag man är på djursjukhuset måste man få minst en dag på Solgläntan i kompensation i sommar!

Nu får vi lugna oss till imorgon för mer information kring hur det står till i Wallenosen och när han får komma hem.

Trots den tråkiga nyheten fick det ju bli bad för jag höll på att smälta bort när vi hade varit hos Lisa.


Tvedörasjön!



Här sitter jag och filosoferar!


Här ser jag lite klurig ut. Bustricks på gång!

Sen kom Elliot och då plåtade vi honom med nya krabban i munnen:


Elliot simmar...

Men såklart avslutar vi men en bild på min Walle:


Walle i lördags när han var på visist!

Många fina bilder blev det i lördags. Imorgon kväll ska vi lägga upp fler! Imorgon kväll kommer också Zico-Bus med Matte på besök. Zico fyllde hela nio år i lördags! Men han är en piggelin kille! Vi hoppas på fint väder och skön skogstur imorgon.

Natti-natti!
/Lakkan

Ledig vecka framöver

Nästa vecka är Matte ledig från jobbet. Jippie! Nu plockar hon ut en del av de timmar hon slitit ihop på sina nätter. Det gillar jag! Projektet för veckan är gäststugan som ska renoveras. Matte har redan börjat måla idag. Men vi har hunnit med annat också! Vi började dagen med ett litet bambispår. Det gick bra förutom att jag fick hur många fästingar som helst på mig och Matte fick städa mig i minst en kvart. Hon var lite förtvivlad. Säkert femton äckliga kryp. Måste ha råkat gå rakt i ett fästingbo. Urk!

Vid tiosnåret kom hela flocken Lindeblad dvs Walle, Beck, Helene, Frida och Anders. Inte illa alls! Trevligt med besök och dom uppskattade Solgläntan, skogen och det vackra vädret. Myggen var minst populära. Det blev bus med grabbarna för min del men så småningom också vila under cypressen. Bilder från besöket kommer men vi måste invänta "framkallning" hos Lindeblads för Matte fick inte till några bilder.

Jag fick paket också som ska öppnas på onsdag. Då fyller lilla jag år :0)

Efter besöket satte Matte igång med penseln och jag vilade mig. Men framåt femsnåret blev det en tur till Pude badsjö och en halvtimmes simning för mig.


Mysigt!


Bra fart på simtassarna!


Här kommer jag!

Till slut ikväll en runda runt sjön. Nu är det sängen som väntar men först var jag tvungen att ansöka om extra mat för jag var så hungrig. Min bantning går väl lite framåt men segdraget är det allt. Och ibland blir man extra hungrig. Inte konstigt när jag tänker efter allt jag gjort idag!

Natti-natti
/Lakkan

Det är inte alltid lätt...

....att veta hur man ska göra rätt!


Jag tycker faktiskt det är lite svårt att veta hur man ska bete sig för att tvåbeningar ska bli nöjda. När jag är lite dämpad är Matte orolig. När jag är piggelin så blir hon frustrerad. När jag gör min röst hörd blir hon helt topp tunnor ibland och ibland bara suckar hon. Just nu är jag i en piggelinperiod, dvs jag är full av energi och tycker träningen är jättekul. Så kul att jag bara måste få gala lite ibland fast jag vet att jag inte får. Då blir Matte suuuur som en ättiksgurka. Ibland surar hon lite längre, ibland knappt alls. Det är faktiskt upp till henne hur hon väljer att ta det. För gjort är gjort.

Håhåjaja. Jag vet ett sätt att få tyst på mig! Kolla bilden här nere från när jag och Beck fick burgare på MAX. Man kan inte skälla med en burgare i munnen!


Klara, färdiga...



ÄT!!!

Har en känsla av att det blir mycket "tyst" träning framöver. Men det brukar generera mycket godis. Matte muttrade något om att vi ska åka Skåne runt och vara tysta. Mums! Och bara jag är med Matte så kan allt annat kvitta. Och jag vill inte se några sura miner! Tävlingar är förresten bara på kul sägs det! Då tycker jag inte vi ska ta så allvarligt på saker och ting för då blir livet allt ett elände. Vi ska ju ha roligt bara!

p.s. tror Matte blir gnällig av att gå upp tidigt!

Inte på latsidan precis

Även om Matte har varit ledig fredag, lördag och idag så har vi inte precis legat på latsidan. Jo, lite på morgnarna kanske för vi har ruskigt svårt att komma tidigt ur sängen när vi inte måste.

I fredags var Matte hos doktorn och blev så gott som friskförklarad. Pumpen var i fin form och ingenting fanns att anmärka på. Så varför hon gick och tuppade av förblir en gåta men det struntar vi i nu!

Igår ordnade Matte först till ett bambispår till mig på morgonen. Jag var helt ostyrig sedan för jag ville ju gå det där himla spåret så jag tjöt i bilen när vi åkte till Svedala för att handla en grej. Jag fick inte spåra då men dock bada en sväng i Yddingen för Matte tyckte jag behövde svalka mina upprörda känslor. Fast det hjälpte inget vidare. Jag vaktade grinden under dagen för att jag ville ut och spåra. Och så tillslut vid sextiden fick jag spåra fram den efterlängtade bambitassen och belönades med grillad kyckling. Tur hade vi också för ett par minuter efter att vi kom hem från spåret så öppnade sig himlen och det bara vräkte ner regn. 

Förmiddagen idag tillbringade vi på Revinge i växlande väder. När jag spårade var det varmt och jag blev trötter där på heden. Trevligt spår som vanligt av Mari med Lee fast hon hade nog inte fixat dit kaninen och lite annat som fräste upp i spåret. Nåväl, jag hittade runt fast jag missade någon pinne. Kyckling i slutet även där. Sedan bar det av hemår för Syster Medicinyogapinnen hade återvänt från Köpenhamn och tittade förbi ett par timmar på väg hem till Stockholm. Trist bara att hon stannar så kort tycker jag. Men hon kommer viss ner en längre visit om ett par veckor.

När vi hade lämnat av vid flyget gick vi en riktig långrunda i skogen på strax över två timmar. Vi var så långt in i skogen man kan komma vid Fjällfotasjön. Såklart tog jag mig ett välbehövligt dopp där fast där var inte så bra att hoppa i, ingen brygga eller så som jag har i min närmaste sjö. När vi kom hem igen var vi faktiskt båda lite slunkna i benen. Nu är det dags för mig att dra mig tillbaka till vår sköna säng som blev renbäddad igår. Matte hade tröttnat på att sova med långkallingar på för att slippa skavsår...

Tyvärr har det inte blivit några kort tagna i helgen. Det är Matte som inte har skött sin uppgift :0( Men hon lovar bättring. Vi hoppas på det!

Imorgon blir det Dagis för mig, fast bara halvdag. Sedan jobbar Matte som vanligt resten av veckan.

Natti-natti
/Lakkan

Oväntat besök

Veckan har gått fort. Matte har jobbat nätter men nu är hon ledig ända till måndag. Lite sliten är hon allt och egentligen skulle vi ju tränat en sväng i Lomma ikväll men det blev inte. Dels för att Matte inte ville ut och köra bil men inte minst för att Syster Pernilla, alias Medicinyogapinnen damp ner med flyget och tittade in på en snabbvisit innan hon for vidare till Köpenhamn ikväll  där hon ska tillbringa helgen. Tycker lite synd om henne för att hon ska vara i stan men hon hade visst saker på gång där. Jag fick en för tidig födelsedagspresent i form av två stycken slunkisar att ha till träningen. Matte fick också sina presenter, en stilig lykta och en fin anteckningsbok.

Idag for vi också en tur till Yddingen med Elliot och Ann. Hopp från brygga samt simteknik övades i Lakrits simskola. Det går bara bättre och bättre för Elliot förutom ett litet missöde där han halkade och kom under med hela huvudet. Det gillade han inte men han blev inte alls avkräckt för det. Den attityden gillar jag!

Imorgon ska Matte på en sista undersökning efter svimningen. Sedan är den avskriven hoppas vi.

Det blir nog en tidig kväll med tanke på att Matte är trött. Vi önskar er alla en God Natt!

/Lakkan

Välkommen till Lakritsskogen!

Tredje försöket ikväll att skriva inlägg. Hade skrivit ett så långt och fint ett som bara försvann. Då blev jag allt ledsen på alltihopa men nu försöker jag igen!

Igår var vi och tränade med flatklubben på Järavallen. Det var superinstruktör Bea som höll i träningen. Trevligt hade vi fast jag mest skulle öva på att vara tyst och lugn. Hur lätt är det?!


Här sitter jag!


Bea med sin labbevalp i väskan!

På vägen hem bjöds vi på smaskig mat på Max av Beck och Helene som också var med på träningen. Jag och Beck fick ostburgare. Mums var gott.

Kvällen och natten tillbringades hos Dagismatte och Vildhusse eftersom Matte jobbade. Men hon kom rätt kvickt i morse och sedan har vi haft en bra dag. Matte och Vildhusse har lagt stengång men framför allt har de satt upp min fina skylt!





Nu är det ingen som kan ta fel på vems skog det här är!

När arbetet var klart vilade vi oss lite, Matte i en solstol och jag under min cypress!




Ikväll blev det badtur med Elliot till Yddingen där vi fick låna scouternas badplats. Blåsigt var det men trevligt!


Elliot spanar. Jag guppar i vågorna!




Full fräs!

Nu är det kväll och jag är trötter och Matte med så det blir nog snart sängen för oss båda!

Natti-natti
/Lakkan


Sömniga morgnar

Matte har jobbat nattajour lördag och måndag. Inget sovit på dagarna. Följaktligen alldeles för lite sömn. Så bäst att sova ordentligt då tänkte vi i går kväll eftersom Matte skulle upp idag och jobba tidigt. Riktigt gott sov vi!  Ända tills Dagismatte ringde 07.20 och undrade varför vi inte kom för att lämna mig där! Hu vad vi hade försovit oss. Har aldrig sett Matte skynda sig så om morgonen. Verkligen tur att Dagismatte var morgonpigg. Matte kom bara lite för sent så det var ingen fara.

Håhåjaja som det kan bli. Annars rullar dagarna på. Kallt har det blivit igen jämrar sig Matte om. Jag är ganska nöjd faktiskt! Den där värmen tycker jag inget vidare om.

En liten springelispring tur med Elliot på mossen igår blev det i regnet. Vi råkade springa upp på den nyplöjda åkern. Enligt Matte låg det sedan en halv åker i vår säng. Hon överdriver alltid men alldeles ren var jag kanske inte.

Imorgon ska vi nog till Lomma och träna när Matte kommer från jobb. På fredag är hon ledig. Hurra!

Det spåras vilt

Mest på kul hade Matte anmält mig till att spåra bambitass genom SSRK för att jag skulle få spåra på något nytt ställe och ett spår som någon annan lagt. Så när Matte kom från jobbet i morse bar det av till Genarp eller närmare bestämt Björnstorps Gods. Där hittade vi en domare som heter Hans och något mer men det minns jag inte.

Det var torrt och fnasigt i markerna. Jag tuffade på, Matte misstrodde mig lite i sedvanlig ordning ände jag men hon höll tyst tack och lov och sabbade inte mitt spår. Så plötsligt skulle det skjutas och sedan for jag otåligt iväg för att leta reda på bambitassen som jag snabbt fann. Spåret tog 14 minuter och jag bärjade ett första pris med HP. Inte så dumt efter lång tids uppehåll med spårprov. Vi får fundera på om vi ska göra det igen någon gång framöver. 

En som vi verkligen måste gratulera här på bloggen idag är Beck som idag välkomnas in i Vilspårchampion klubben med öppen famn! Han gick sitt tredje prov och bärjade titeln. Jippie! Min adept är i hamn. Lustigt också att vi spårade samma dag och samma tid fast på olika ställen. Och vi visste inget om varandras framfart. Som det kan bli!

Nu är jag trött, ja det har jag varit hela dagen sedan jag hade spårat. Matte är också rätt mör efter nattens jobb så nu blir det sängen nästa!

Tasselikram
/Lakkan

RSS 2.0