Det drar ihop sig...

...till Adventskalenderdags! Både jag och Matte väntar otåligt! Matte har klämt lite på sina paket men inte tjyvöppnat något. Jag har försökt hypnotisera paketen att trilla ner till mig men ingen framgång. Men imorgon ramlar det första ner i mitt gap!

Allt väl här fast Matte är lite krokig efter jour och sedan fick hon åka iväg på eftermiddagen för en fånig föreläsning. Jag fick lämnas igen på Dagis. Dumt. Men jag hade det bra. Kanske mer än Matte kan skryta med.

Tjingeling!
/Lakkan

Vardag igen

Jaha, då var det slut på Mattes ledighet. Trist. Hon började på nattajour igår och jobbar två nätter till denna veckan. Men vi slipper gå upp tidigt i alla fall!

Igår blåste det så in i bomben. Strömmen gick. Men på Dagis grillade vi korv ändå och hade det skönt. Tyvärr märktes det inte på Mattes jobb att det stormade, folk stormade liksom in ändå.

Mattes syrra Pernilla är på besök i Skåneland sedan i fredags kväll. Imorgon kväll åker hon tillbaka. Det är alltid roligt när flocken blir större!

I fredags kväll innan vi hämtade vid flyget var vi i Malmö en tur och gick korvarunda med Walle och Helene. Vi provade korven vid teatern och dom var riktigt mumsiga. Nästan lika goda som på Casinogrillen och en trevlig prick som sålde dom så dit får vi gå fler gånger! Grabbarna fick också sina kalendrar innan vi åkte hem.

Jag känner mig precis som vanligt igen. Vi har börjat gå långa rundor i skogen igen och jag får springa på mitt älskade fält. Nu väntar jag bara på att jag ska bli helt friskförklarad så att jag får härja med Elliot.

Tjingeling!
/Lakkan

Adventskalendrar och promenix med Elliot

Matte har hållit på med årets upplaga av Benkalendern.Skönt att det är klart för jag tycker allt det är lite jobbigt med allt godis som ligger utspritt. Jag skulle aldrig stjäla men det är ändå lite påfrestande.

Leveranserna har också börjat. Ikväll har Zico, Lykka och Elliot fått sina kalendrar. Jag fick inte träffa Zico och Lykka men hos Elliot fick jag äntligen komma ut och vi tog en kvällspromenad tillsammans med våra mattar. Härligt att få träffa polare igen. Elliot var också glader. Roligt också att hitta på lite andra kvällsrundor än hemma med pannlampan för den varianten kan vi. Det går ju bra (förutom när Matte har glömt ladda lampan och den tar slut på halva rundan) men man behöver variera sig lite.

Matte fick också en superfin adventskalender av Elliot, Wallander och Beck. Men säkert har mattarna haft några fingrar med i spelet också.Säg mig, hur tror ni hon ska klara att vänta till 1/12. Men det måste hon. Hahaha. För annars skvallrar jag!

Imorgon ska vi åka till stan på kvällen och jag får träffa Walle. Grabbarna ska få kalenderleverans och jag hoppas på korv. Sedan ska vi hämta Mattes syster Pernilla som dimper ner i Lakritsskogen över helgen.

Tass & kram
/Lakkan

Positiva nyheter

Jag blir allt piggare för varje dag. Fick ett rejält flatteryck hemma idag när Matte höll på och rensade stuprennor. Hon blev inte jätteupprörd, suckade bara lite. Och jag mår ju prima. Hur skulle lite spring kunna skada? Jag väntar otåligt på när jag ska få titta till mitt kära fält igen. Tänk allt som hänt därute som jag måste kolla upp!

En annan bra sak är att Matte har varit på undersökning för en otäck knuta som skulle kunnat vara elakartad men den verkar vara ofarlig, bara onödig. Skönt! Hon ska på någon undersökning till framöver för att vara helt helt säker men det verkar ju lovande i alla fall. Hon har varit lite uppstressad för det där.

Det enda som då inte är bra är att jag är jättehungrig och hur ska det gå för lilla mig? Jag tror bestämt vi snabbt måste förlänga promenaderna så att jag kan äta mer.

Imorgon Dagis. Matte ska på kurs hela dagen. Idag när jag var där tog Dagismattes hembakade motorskex slut. Så synd. Dagismatte väntar förresten på att få opererat sin höft så att hon kan gå bättre igen. Vi hoppas det blir snart fast vi vet att det inte blir före jul men förhoppningsvis i januari månad. Det är synd om Dagismatte för hon har så ont och besvärligt att gå. Vildhusse är snäll och går ut med mig men vi är inte riktigt synkade än promenadmässigt, det tar tid för mig att vänja om mig. Hoppas han inte deppar ihop och tror att jag inte vill gå ut för det vill jag ju.

Tasselikram
/Lakkan

Nästan som vanligt

Jag känner mig som vanligt igen nästan. Bara vissa saker jag inte riktigt kan, som tex att sträcka mig lika långt som jag brukar på morgonen. Och så får jag ju inte göra väldigt hastiga skutt. Men man glömmer sig lätt. Igår fick jag flatteryck när jag kom till Dagis vid lunchtid. Matte skulle iväg på eftermiddagen. Jag fräste iväg över tomten och hörde inte Matte hojtanden förrän efter en stund. Men det hände ju inget illasinnat med min mage för att jag sprang lite. Sedan bakade Dagismatte hundgodis till mig i ugnen. Morotskex. Mums!

Men jag tycker allt dagarna är lite långsamma, blir ju inga roliga träningar eller busrundor med kompisarna. Jag tigger godis mest hela tiden istället men det går ganska dåligt för mig :(  Undra hur länge jag måste vara isolerad. Flera veckor säkert. Jämmer och elände.

Ikväll har vi grillat korv på Dagis. Alla är så glada att jag är piggelin och kan äta korv. Nu är vi hemma och jag ska natta mig. Matte har svårt att komma i säng på vettiga tider när hon är ledig. Inget nytt under solen alltså.

Natti-natti
/Lakkan

Piggelin

Jag är rätt så piggelin igen får jag säga. Det kunde man ju inte tro, bara tre dagar efter att jag blev opererad. Men jag pinnar på, vill gärna gå längre än Matte tycker, vill hitta på roliga saker och myser i sängen med magvisning. Mitt största bekymmer är att magen varit lite trög och det är ingen höjdare när man nyss blivit opererad. Får allt hoppas det blir lite bättre fart framöver, jag får olja i maten och så rör jag ju mig mer och mer för varje dag.

Det händer ju inte mycket roligt för min del just nu, mina kompisar är ju bannlysta såklart. Men jag filar på mina bustricks så länge. Det är trevligt att ha Matte hemma från jobb. Hon VAVar (Vård av Vovve). Det gör hon även nästa vecka förutom onsdag. Så då ska vi förhoppningsvis kunna vara igång lite mer än nu med normala promenader även om vi nog skippar de riktigt långa.

Tjingeling!
/Lakkan

Uppsprätt på magen

Jag har blivit uppsprätt på magen. Det var igår som jag blev opererad för att jag ska slippa fler löp och jobbiga perioder efter löpen när jag inte vill göra någonting. Så nu verkar det som att jag ska kunna leka med mina kompisar när som helst. Hoppas verkligen det för jag har haft det bedrövligt sista dygnet så lite kompensation behöver jag sannerligen.

Vilken besvikelse igår alltså. Jag trodde det skulle bli något roligt av dagen när vi svängde av mot Elliots men det var ju bara för att hämta upp Ann så att hon skulle följa med till veternären. För det bar av till Prima Liv i Löddeköpinge och där blev jag nersövd och uppsprätt (snyft). Men jag hann knappt vakna igen innan Matte och Ann var där igen för att hämta mig. Alldeles snurrig i bollen var jag. När vi kom hem gick jag direkt till sängen där Matte hade byggt en fiffig ramp så jag skulle slippa hoppa upp. Sedan låg jag parkerad i sängen mest hela dagen, kvällen och natten. Matte tog bara ut mig i trädgården för att kissa. Inget gick ner i magen. Jag tyckte rätt synd om mig själv fast det ser ju inte så bedrövligt ut på bilden....


Trött, frusen och groggy

I morse kände jag mig lite piggare men aj vad det gjorde ont från magen. Jag fick medicin av Matte och efter en stund gjorde det mindre ont. Då kunde vi ta en liten försiktig promenad till Dagis där Dagismatte och Vildhusse blev väldigt glada att se mig. Jag utfodrades med lite kakor och havremjölk och det gick fint ner. Sedan vilade jag en bra stund innan vi gick hem igen. Men usch vad trött man blev av så lite, jag fick vila flera timmar igen. Men innan mörkret föll gick vi ut på en liten tur till. Sedan har jag faktiskt hängt lite med Matte i köket och v-rummet och myst men nu är jag trötter och det är dags för sängen igen. Befarar att jag får stå ut med den där fåniga uppblåsbara kragen en stund innan Matte lägger sig. Då åker kragen av och en konstig tröja på. Jag som hatar kläder. Örk.

Mina kompisar Elliot, Walle och Beck var allt väldigt gulliga mot mig och hade lämnat presenter för att jag ska bli frisk fortare.


Den till vänster är från Walle & Beck och burken också. Lejonet är från Elliot. Vilka gulliga pojkar!

Nu ska jag sova och läka ihop mig. Hoppas jag snart är som vanligt igen!

Tass & kram
/Lakkan


En trevlig helg

Ja vi har haft en mysig helg i härligt höstväder med trevligt sällskap!

Igår kväll bar det av till Teba för shopping. Lite tradigt att vänta i bilen men det var ju till mig Matte handlade så bäst att inte klaga. Inte så lite som hon kånkade ur butiken heller!

Från Teba bar det av ut till Revinge där Zico, Lykka och Helene väntade på oss. Det blev en härlig runda över Revingefältet. Lykka hade vuxit på sig en bra bit sedan sist. Inga problem oss emellan, bara när Zico tyckte han skulle försvara det lilla busfröet som han och jag blev lite gapiga på varandra. Men annars inga sura miner alls utan bara roligt.

Vi skulle posera, inte lätt med den lilla...


Här är vi....den lilla ålen Lykka i mitten som påbörjar attack mot mig.


Till slut fick vi lite bättre ordning på alltihopa.

Efter Revinge bar det av hemåt och lagom när vi var hemma kom Beckie med husse förbi och tog ut oss på en runda till. Därefter blev det korvgrillning på Dagis.

Idag började vi dagen med lite fixande hemma. Jag spanade på rådjur utanför tomten på morgonkvisten...var vi först på utflykt till Stora Köpinge med Dagismatte. Inte så kul för min del för utflykten handlade om att göra vinterfint på kyrkogården där. Men bättre med än ensam hemma! Dessutom fick jag plåster på såren när vi åkte till S-torp efter kyrkogården och jag fick springa med Elliot bakom gamla Foodia. Där hittade vi en rolig vagn som vi kunde hoppa upp på.


Här sitter vi på en gul vagn!

Ikväll har vi varit en runda till med Beckie och sedan har Matte städat. Även sängen var i uppror när det bäddades rent men nu är ordningen återställd. För min del är det läggdags men vi får se när Matte checkar ut för idag.

Natti-natti
/Lakkan

Vem släckte ljuset?

Det blir mörkt så himla tidigt om kvällarna nu. Trist tycker vi men travar på med pannlampa och blinkhalsband. En del har vi också hittat på om kvällarna för att inte tycka det är rent för trist med mörkret. I tisdags var vi i Sandby på sista gruppträningen för terminen. Skitkul tyckte jag för vi har ju missat två träningar i rad och jag var taggad till tusen!

Igår kväll var vi bjudna till Elliots och där blev det först en promenix och sedan mat och därefter bus & mys. En riktigt trevlig kväll. Fast jag fick skäll när jag skällde på katten. Tyckte han var fräck som inte blev rädd för mig så jag skällde men då blev det liv på tvåbeningarna.

Ikväll är vi hemma fast Matte kom sent från jobb, sen blev det promenad och mat på Dagis men nu är vi hemma och håller kväll. I helgen är Matte ledig. Mysigt!

Tjingeling!
/Lakkan


Besökshelg

Trots att Matte jobbade natten igår så har vi haft besök både lördag och söndag i Lakritsskogen. Igår lördag kom Wallander, Beck och Helene ut på en skogstur. Då hade jag redan hunnit avverka mitt spår. Beck skulle nämligen få spåra och då kunde jag jag vara lottlös.

När Beck hade spårat klart drog vi ut på en skogstur. Mysigt att springa i löven med Walle och Beck!


Här pratar vi ihop oss om en pinne.


Klara, färdiga, gå! Synd att Matte kapade min vackra plym på bilden :(

Efter en stund skulle vi posera lite:


Lite uppstyrt eller hur?!


Så jag fräser iväg på en liten tur till Mattes godisficka!

Jag tycker nog grabbarna är snyggast för sig själv på stubben!


Grabbarna!

Efter att besökarna åkt hem fixade vi med lite ditt och datt innan det var dags för Matte att åka till jobb och jag lämndes på Nattis. Jag hade en bra kväll och natt, Matte var väl inte lika nöjd med sin lott. Men hon kom som hon skulle vid tiosnåret idag. Efter lunch kom sedan Elliot och Ann på besök. Vi drog ut i skogen för att träna lite med niner.


Elliot & Ann


Får jag springa nuuuuuu?!


Jag och en av mina niner!

Efter en skogstur med Elliot så kom Beckie och undrade om jag ville gå ut. Kunde ju inte fega ur så det blev en runda till men sedan var både jag och Matte rätt slut. Ikväll har vi varit på Dagis och ätit gåsamiddag. Vi var båda bjudna och då fick jag också en rättmätig portion rensad gåsakött. Det var gudomligt gott!

Nu håller vi kväll hemma och sängen väntar snart!

Tass & kram
/Lakkan


Punkterad ballong...

...ja så var Matte i måndags. Redan på morgonen hade hon en gräslig huvudvärk. Den blev bättre framåt dagen men vid lunch kom hon ändå hem från jobbet för hon var helt slut. Och sannerligen...hon bara låg hela eftermiddagen i olika omgångar. Helt kass. Lite piggare på kvällen. Vi somnade jättetidigt men igår morse var det ändå väldigt trött min hos Matte. Fast vi gick upp, hon tänkte att det nog gick men ändrade sig en stund innan det var dags att åka iväg. Klokt tyckte jag och gick i sängen igen! Det blev en lugn dag förutom när Elliot kom en runda. Både han och jag sprang som galningar. Tyvärr hörde jag att han fick ont i ett ben sedan :( Hoppas det går snabbt över!

Idag är Matte nästan som vanligt igen tycker jag. Konstig sjukdom men något var det för min Matte är inte någon latprick.

Vi missade träningen i Sandby igår men jag sov gott med huvudet på kudden när vi skulle tränat :) I gengäld har jag fått apportera en del för då är det lite lugnare för Matte, det är jag som jobbar. Det har gått ganska bra faktiskt. Nu hänger ninerna och fasanen på tork framför brasan på vår torkställning och det är jättejobbigt för jag måste hålla koll på dom hela tiden.

Imorgon och fredag jobbar Matte som vanligt. Sen är det helg men jobb för Matte lördag natt. Men jag har hört rykten om att Walle med flock ska komma på besök lördag förmiddag. Det ser vi fram emot!

RSS 2.0