Hösttur till Stockholm

Nu är vi hemma igen från vår Stockholmstur. Det har varit bra, stökigt med väntan på tåg, stationer och så men inga missöden och fint hos Syster Yster som vanligt. Dagismatte var med såklart för hon skulle ju passa mig om dagarna medan Matte var på sin kurs.

Vi åkte i tisdags. När vi kom upp hämtade Syster Yster och vi åkte direkt hem till henne. Sedan bar det ut på promenix över Hammarbybacken, ner mot skogen och koloniområdet och sedan tillbaka. Syster Medicinpinnen kom en sväng på kvällen och det blev lite mat.

Onsdag, torsdag och fredag var jag med Dagismatte på dagarna. Ja Syster Yster också såklart när hon inte hade andra ärenden. Vi var ute och gick tillsammans och det var trevligt. När Matte kom på kvällen gick vi ut igen och sedan hade vi umgänge hemma hos Yster. Natten till idag blev det såklart sent, Matte och Yster höll på med allt möjligt. Men trevligt ändå och jag har sovit gott i soffsängen och ätit mycket kyckling, en del prinskorvar och ganska lite torrfoder :) 

Innan vi åkte hem idag gick vi en tur och passade på att ta några bilder. 


Kom igen nu drar vi över Hammarbybacken! 

 
Här kikar jag ner mot skogen!


Stilig utsikt över Nacka skogen!

På vägen tillbaka kollade vi in en lekplats som är minst sagt lite märklig.


Indiantema...


Lilla jag vid totempålen...


Och en björn....tur den inte är riktig!

Sedan blev det frukost och därefter bar det av till stationen och förväl till Yster. Vi tog oss till rätt spår men där blev vi sittande en lång stund för att SJ inte kan passa tiden... men så småningom kom tåget och tog oss till Lund och där hämtade Vildhusse snällt.

Hem kära hem säger jag bara. Vi har varit ute och gått, plockat upp mullvadshögar, packat upp, ätit middag med mumsig kyckling även till mig på Dagis och nu ska jag gå och koja i vår sköna säng. Tack snälla Syster Yster för mycket bra omhändertagande i storstan! Och tack Dagismatte för att du alltid tar så väl hand om mig. Och tack Vildhusse för den mumsiga kycklingen ikväll. Gott i magen!

Natti-natti
/Lakkan

Blandad kompott

Det har varit lite blandat mående sedan sist jag skrev. Jag tappade aptiten helt i torsdags igen. Kräktes två nätter i rad och Matte var olycklig. Dagismatte blev än mer olycklig när jag matvägrade helt. I fredags kväll var jag en trötter liten hund, kroppen var tung och jag ville bara ligga. Det resulterade i att Matte inte heller ville något och klockan åtta på kvällen gick vi till sängs! Inte normalt hos oss kan jag säga!

Igår morse kändes det lite bättre. Jag fick i mig lite mat under förmiddagen, gick ett litet spår och mumsade kyckling därefter. Men sedan åkte Matte motvilligt till jobb och jag tillbringade kvällen och natten på Dagis. Inget emot Dagismatte och Vildhusse men det blev oreda i allt igen och jag kunde inte ens äta grillekorv. Sorg :(

I morse hämtade Matte, trött och olycklig över att jag inte mått riktigt bra. Men sen har det repat upp sig en hel del under dagen. Jag åt kyckling utomhus, kändes lättare än inne. Sen kom Elliot och Ann vid lunch och vi gick en jättelång runda på nästan tre timmar! Jag och Elliot fick lite färdkost på vägen med kycklingpinnar. Matte och Ann hade nog också behövt något för dom var rätt slunkna när vi kom tillbaka. Jag och Elliot var också trötta men nöjda. Lite färskt vatten satt fint.


Mysigt att dricka ur samma skål!

Jag fick en jättesöt kompis av Elliot. Han ska heta Alfons!


Hej Alfons!

Lite av varje har det blivit under sen eftermiddag och kväll. Faktum är att ikväll var jag hungrig för första gången på länge. Jag gick ut i köket och väntade och vips var Matte där och fixade till lite som jag åt utan knot. Nu är jag trötter och ska gå och vila huvudet på kossekudden. Bäst att vila sig inför veckan som kommer. På tisdag bär det av mot Storsta'n. Matte ska på kurs i Stockholm och jag och Dagismatte åker med. Ska bli kuligt att träffa Syster Yster och det brukar vara okej att bo hos henne även om hemma är bäst. Men jag följer hellre med än är utan Matte i fyra dagar! Tror bestämt att Alfons får följa med på resan.

Natti-natti
/Lakkan

Äntligen!!!

Jag har misströstat att mitt älskade fält skulle bli hugget alls det här året. Gräset har varit så högt att vi knappt har kunnat gå där. Fältet vid sjön blev hugget två gånger men det är inte riktigt mitt för där är så många andra som går. Dessutom är det inte alls lika stort som det vid Dagis och som jag har haft sedan valpben som mitt favvofält. Men man ska aldrig ge upp hoppet! Igår var jag och Dagismatte ute och gick längs kanten på fältet och döm om min förvåning när det skördades gräs för fullt. När Matte kom hem fick vi ut igen och inspektera. Då såg det ut så här:


Nu hoppas vi på att dom balar ihop gräset också så kommer det att bli världens bästa spår och träningsmark därute!

När man har sprungit på fältet kan man råka bli trött. Vad är då bättre än att vila upp sig i en renbäddad säng???


Myspys!

Ikväll har vi varit och tränat i Sandby. Tur med vädret, vi slapp bli blöta alls trots den regniga dagen för övrigt. Riktigt pigg var jag också, det är bra med sängvila och kycklingdiet tror jag bestämt!

Natti-natti
/Lakkan

Apporteringsträning i höstsol

Fint väder har det varit på sistone och så även idag. Matte ledig och efter en liten nödvändig tur till tippen och byggaffären så tog vi oss en tur på fältet och tränade. Hurra tyckte lilla jag och for iväg som skjuten ur en kanon för att hämta Niner och fuskfasan Frasse.


På väg in till Matte med FrasseHär sitter jag med en av mina Niner.Kanin på väg in!


Fasansittning

Förutom träningen har det blivt några skogsturer och lite trädgårdsarbete. Jag har grävt flera gånger under stugan för där är det riktiga niner som håller till och jag tänker inte låta dom jobba ostört där! Sen fick jag ett märgben men kände inte för att äta det. Aptiten är inte bra, jag får precis ner kycklingen. Så riktigt som vanligt är jag inte men det kommer väl. Jag kunde äta grillekorv på Dagis ikväll i alla fall så det finns hopp!

Imorgon är det pang pang i skogen. Matte hoppas dom inte sätter igång för tidigt så vi blir väckta. I morse hade Matte glömde stänga av väckaren men den tystades väldigt snabbt och vi kunde somna om igen.

Mot sängen!
/Lakkan


Besvärligt

Ja, det är allt lite besvärligt nu. Jag får medicin för att hormonerna ska komma i ordning. Jag blir ju trött och hängig efter varje löp. Men trist att man ska bli ännu sämre av medicinen. Jag blir trött, tappar aptiten och mår illa. Det är knappt jag vill äta kyckling ens och då har det gått långt! Ikväll fick Matte truga mig med att slicka formarna efter kycklinggrillet. Jag brukar vaka över köket som en hök när hon grillar kyckling annars. Tur det var sista omgången medicin idag. Sen är jag förhoppningsvis som vanligt igen om några dagar.

Igår var vi trots mina besvär hos Lisa på gruppträning. Vi tänkte att det kanske är bra att träffa lite andra och tänka på annat. Helt okej var det, vi gjorde bara roliga saker jag och Matte, inte så blodigt allvar liksom.

Jag hoppas att jag piggar på mig till helgen igen!

Tasselikram
/Lakkan


Höst

Nu har hösten gjort sitt intåg, åtminstone känns det så i min näsa och päls. Den blåser på fel håll när det är höst. Det gör den sällan på våren och sommaren. Dessutom vädrar jag höstaktiga lukter och igår flög tranorna söderut över Solgläntan. Matte och jag satt och tittade på dem tills de hade försvunnit i fjärran.

Igår morse gick Matte av sin sitta natt för denna gången. Skönt. Hon var rätt pigg igår faktiskt, vi höll igång och Elliot och Ann kom på en tur i skogen och sedan var det dags för pälsvård för min del. Urk. Jag överlevde behandlingen och har lite päls i behåll i alla fall så mycket att den kan blåsa bakvänt.

Riktigt skönt med sovmorgon i morse! Efter morgonturen smet Matte iväg och ordnade spår till mig. Synd bara att det hade promenerat en hel hord med männniskor och hundar över fältet medan spåret "låg till sig". Jag fick jobba med näsan vill jag lova och jag missade någon pinne men annars gick det bra och jag fick min kycklingportion i slutet.

Efter lite trädgårdsjobb bar det av en tur till Malmö för korvarunda med Walle, Beck och Helene. Det blev Casinogrillen efter en rejäl runda och deras förträffliga oxkorv som satt utmärkt. Nu är vi hemma igen i lugna skogen och håller kväll.

Ny vecka imorgon. Matte jobbar vanliga tider. Dagis för mig.

Tasselikram
/Lakkan


Sensommar

Fint väder har det varit ett bra tag nu, faktiskt riktigt sommarvarmt! Tvåbeningarna är glada och jag med. Idag tog jag mig till och med ett litet bad i Eksholmen.


Plask på er!

Apropå bad förresten så spanade vi på svanarna ute på mossen i Staffanstorp när vi tog en tur dit i söndags:
Denna veckan jobbar ju Matte nattapass. Det är lite trist på så vis att hon ju är ganska trött men vi håller ändå igång hemma med lite av varje. Vi passade på att ta några bilder nu när utomhusmålningen är avklarad. Så här ser det ut med röda fönster och dörrar.


Inte så illa eller hur?!

Vid ingången har Matte också fixat med jord och singel så det ser lite mer ordingsamt ut.Jaha, roligare än så här blir det inte för idag. Jag beger mig mot sängen och hoppas Matte kommer efter snart.

Natti-natti
/LakkanFörkylt

Matte har varit lite krasslig i veckan. Halsont, feber och nu hosta. Så hon har allt försökt vara lite ordentlig med sömnen! Bra tycker jag!

Idag har vi varit hemma. Matte har rensat rabatter, jag har gnagt märgben, vaktat, vilat och sen har vi promenixat, jag badade i Dagisdammen och så blev det spår framåt kvällen. Matte hade lite svårt att hänga med i spåret, hon krokade efter dagens arbete och stod på nästan men hon tog sig upp så vi kunde komma vidare. Imorgon är det jakt i skogen.

Jag och Matte är lite purkna för vi tog fina bilder med mobilen men så visade det sig att Felia glömde skicka med datorkabeln när dom levererade mobilen så vi kan inte få över bilderna. En ny kabel är beställd. Så det får bli senare. Kanske det blir några bilder med vanliga kameran imorgon också!

Tasselikram
/Lakkan

RSS 2.0