Vardag

Dagarna går lugnt och stilla. Dagis gäller kontorstid denna vecka och sen kommer Matte och då hittar vi på saker. I måndags gick vi skogstur med Beckie med husse. Igår var vi hos Lisa och tränade. Det var kul förutom att jag tycker illa om när Matte går ifrån mig när jag ska ligga kvar. Läskigt. Ikväll hamnade vi i S-torp hos Elliots, först på runda och sedan lite busmys inne. Från början skulle vi åkt på korvarunda men det blev förhinder så vi tar det en annan gång istället. 

Till helgen ska Matte vara ledig. Skönt att hon inte alltid jobbar nu som hon gjorde förra året!

Tasselikram
/Lakkan

Höstläger vid Halen

I fredags bar det av till Halen utanför Olofström på klubbläger. Jag och Matte hade hyrt en liten campingstuga, samma som förra gången vi var där.


Stugvakt!

Fredag eftermiddag blev det spår nära campingen. Härligt att jobba med näsan. Matte var nöjd min insats. Efter promenad och bad blev det en stunds vila. 


Okej säng men var ska Matte få plats???

På lördagen bar det av ut till "Svängsta skogen". Där fick jag ett härligt långt spår på förmiddagen. Sedan blev det korvgrillning och därefter uppletande innan jag och Matte drog oss tillbaka till campingen. Nåja, en liten omväg in om en loppis/antikbod. Matte har näsa för sådana. Men hon drog inte hem särskilt mycket saker den här gången i alla fall.

När vi kom tillbaka fick jag träna lite med mina "niner" och Frasse fuskfasan.


Väntans tider medan Matte lägger ut sök.


Jag med Frasse i munnen.

Frasse tappade fuskpälsen under träningen. Matte kastade iväg honom men innerdelen for på ett håll och pälsen på ett annat. Snopet. Men Matte monterade ihop honom igen som tur var!

Efter träningen blev det ett välförtjänt bad i Halen!


Bada bada bada

På kvällen var det mycket stoj och stim från tvåbeningarnas festlokal inne på vandrarhemmet. Jag låg i bilen med täcke på och väntade. Såklart kunde jag varit i stugan också men det kändes allt mer ensamt. Nå, det var inte så farligt för min del för Matte var inte alls sen och vi gick en runda med flatteligan (Zico, Lykke, Nisse, Texas och jag) innan vi drog oss tillbaka.

Sängen rymde oss båda men trångt var det. Jag slog huvudet i väggen en gång för jag glömde att jag inte kunde vräka mig som hemma. Men jag glömde mig bara en gång.... Matte tyckte också det var snålt med platsen men visst gick det!

Idag på morgonen gick vi rundan, sedan var det städning av stugan och därefter utcheckning innan bilen rullade hemåt igen. Många stannade och tränade idag också men vi behövde hem för Matte skulle fixa med huset. Rätt lagom kändes det för min del också. Jag vilade hela eftermiddagen och sedan blev det promenad och badbus med Elliot vid Yddingen.
Enriktigt  bra helg och tur med vädret! Bara några skurar i fredags och lite regn igår på morgonen. Annars uppehåll och stundtals riktigt varmt! Idag var det sol långa stunder!

Men man blir allt trött av att hålla igång och tror jag bestämt jag ska dra mig tillbaka till vår breda sköna säng där man kan sträcka ut sig både på längden och bredden. Borta bra....men hemma är BÄST!!!

Tasselikram
/Lakkan

Lägerhelg

Imorgon förmiddag bär det av till Olofström och Halens camping. Där väntar en liten stuga på mig och Matte där vi ska snusa och mysa i två nätter. På dagarna ska vi träna men också vila lite och gå någon skön promenad. Ska bli mysigt även om vi också gillar skarpt att bara vara hemma.

Matte har piggat på sig lite. Men jag tror ändå vi ska dra oss tillbaka nu och sova för att vara utvilade inför morgondagen. Packat har vi visst inte alls gjort än, får bli imorgon, men det brukar gå rätt snabbt när Matte sätter igång. Söndag morgon kör vi hem för vi behöver lite tid att fixa hemma också innan en ny vecka tar form.

Jag fick en kulig runda ikväll med Elliot på ett ställe jag aldrig varit innan i S-torp. Ett gammalt industriområde med åkrar, gammalt järnvägsspår mm. Riktigt spännande! Man blir allt lite busigare när man kommer på ett nytt ställe!

Tass & kram så får ni rapport när vi kommit hem från lägret!
/Lakkan


Trötter Matte

Jag har en trötter Matte just nu. Hon orkade knappt rundan ikväll. Vi tror hon har fått någon inkräktare i kroppen som gör henne trötter. Men kanske kan det sovas bort! Vi skulle varit o tränat hos Lisa nu i gruppen men Matte orkade inte. Jag fick hämta lite dummiesar som kompensation och så gick vi en runda, sedan säckade hon ihop i soffan. Inte likt Matte faktiskt.

Syster Yster har vi inte lyckats få till Skåneland. Hon har fullt upp. Men vi jobbar på att locka hit henne framöver!

Till helgen ska vi på läger i Halen. Hoppas Matte piggar på sig. Men lite lugnt ska vi nog ta det, inte träna hela tiden utan ha mysparty i vår lilla stuga också säger Matte.

Ugglan har tystnat

Under lång tid har en mäktig uggla hållit konsert för oss om nätterna. Nu har den tystnat. Det är ett dåligt tecken om en svår tid som ligger framför oss.

Ikväll var vi hos Mattes bror Linus för att fira hans f-dag lite försenat men också för att heja på Syster Yster i tv. Jag blev så glad när jag hörde hennes härliga stämma ljuda ut den annars så skräniga tvn. Men folk är väl fulla o galna därute i detta avlånga land för dom kunde inte rösta ordentligt. Fy fabian. Nu är vi hemma på Solgläntan igen. Någon tv kommer inte in i detta hus, det är jag och Matte rörande överens om. Nu vill vi naturligtvis har hit vår kära Yster med första stridsflygplan som kan lyfta från den otäcka storstan. Jag anser att hon har hållits fången där alldeles för länge.

Återstår att se om ugglan förbarmar sig över världen och låter sitt skriande ljuda genom natten eller om den har tystnat för gott. 


Bättre upp

Vädret har allt varit rätt okej sista dagarna. Igår kväll fick vi sällskap på kvällsturen också av Ann & Elliot som kom ut till oss. Mysigt. Fast jag var lite trött men när Elliot tog en pinne och sprätte förbi mig kunde jag inte motstå att jaga honom.

Ikväll har vi tränat lite och så blev det en tur i den kyliga höstkvällen. Nu eldar Matte brasa. Imorgon får vi sova men sen ska Matte iväg och jobba på kvällen. Tradigt :( Men nästa helg är hon ledig och då ska vi på lite läger i Halen med klubben.

Nu åter till fredagsmyset.

Tass & Kram
/Lakkan 

Blåsigt värre

Värst vad det har varit blåsigt ett par dagar. I måndags kväll regnade det dessutom på fel håll dvs i sidled. Typiskt för vår landsända säger Matte men längre norrut vill hon ändå absolut inte flytta. Dom sista äpplena plockades ändå i regnet med hjälp av Beckie med husse. Sedan fick vi in och torka upp. Tur fönstren är på plats igen så huset är tätt!

Igår var vi och tränade hos Lisa. Vi kom för sent till träningen och det var inte mitt fel. Men Matte har varit lite trötter och haft mycket på jobbet så hon får allt vara förlåten. Vi missade bara fem minuter och vi hade trevligt medan vi var där så vad gör det. Jag var lite busig, tog en miniutflykt och sade hej till Beck :) Jag råkade ta ett nafs av Mattes fingrar också när vi kampade. Inte alls meningen :(

Ikväll gick vi en lång runda i skogen efter att vi hade tränat lite apportering. Det var nästan helt mörkt innan vi kom hem igen. Fort går det nu :( Men uppehåll fick vi i alla fall.

Får se vad resten av veckan för med sig.

Tasselikram
/Lakkan

Konstig helg

Jag tycker det har varit en konstig helg. Den började i och för sig bra i fredags kväll med korvarunda med Walle och Helene i Malmö. Mysigt att återse Walle efter min isolering! Korven satt fint!

Lördagen tillbringade jag delvis på Dagis för att Matte skulle ut på Revinge och lägga upp spårtävling. Lite taskigt men vad göra. Inte kul att bara ligga i bilen heller för vi hade bråttom hem till Solgläntan för att få fönstren på plats på ovanvåningen. Det var dramatiskt värre när Matte och Vildhusse hissade upp fönstren med rep och lyckades få dem på plats!

Idag var det spårtävling på Revinge. Jag fick åka med på förmiddagen och hjälpa Matte. Det behövdes sannerligen för halv sex var vi tvugna att åka hemifrån. Vi var mer döda än levande vill jag lova! Eftermiddagen tillbringade jag hos Elliot. Ett bad hann vi med efter min hämtning. I Pude var det rätt lugnt och Elliot och jag kunde njuta av vattnet för det var varmt och kvavt väder.

Ikväll har vi varit i Malmö hos gammelmoster Göta och kollat tv för syster Yster var med där. Knasigt program tyckte jag, stökigt, högljutt och mycket reklam. Syster Yster var fin och jätteduktig. Fast bättre att ha henne hos sig på riktigt tycker jag som inte gillar tv.

Håhåjaja, nu är vi jättetrötta och ska lägga oss för nu väntar jobbvecka för Matte. Känns lite tungt just nu tycker vi men vi kämpar på.

Tasselikram
/Lakkan

Isoleringen bruten

Äntligen får jag umgås med mina polare igen! Igår badades jag. Ikväll skulle vi till Lomma och lägligt nog skulle Elliot & Ann också dit. Jag och E fick raca i Furet innan tvåbeningarnas möte och sedan hängde vi med på en runda i S-torp efteråt också. Mysigt att promenixa tillsammans igen. Imorgon kväll ska vi på korvarunda. Ska bli så mysigt att träffa Walle igen. Ända sedan Bastudden nu. Kanske Beck också hänger med, vet ej. Ibland har jag och Walle kvalitetstid när vi går korvarundor.

På lördag eftermiddag ska ordningen återställas i huset för då ska fönstren vinschas upp på ovanvåningen där de hör hemma och huset bli tätt igen samt köket och v-rummet välordnat. Ska bli skönt!

Ska också försöka få taget lite foton i helgen med Mattes hjälp, har varit snålt med bilder på sistone. Å andra sidan har det mest regnat och det blir inte så roliga bilder då.

Tasselikram
/Lakkan

Kul med träning

Just nu tycker jag träning är jätteroligt! Igår plockade Matte med sig dummies ut på promenaden och jag gick mest och tassade runt henne hela vägen i hopp om träning. Några gånger stannade vi på vägen och jag fick göra olika övningar. Väldigt uppskattat men jag kunde gärna gjort mer!

Ikväll har vi varit på träning i Sandby och det var ju bara superkul trots att vädret var lite ruskpricksaktigt. Fast inte så kallt än. Ett missöde var att jag trodde Mattes hand var en rolig boll vid ett tillfälle och hon tjöt i högan sky för det gjorde visst ont. Sorry Matte, inte alls meningen!

Bra dagar på Dagis har jag haft. I morse var vi väldigt trötta och skönt för mig då att vila morgon på Dagis när jag ätit frukost. Matte stackarn fick vackert köra till jobbet. Dagismatte och jag går promenader, i dagarna två har vi hämtat posten hem till Solgläntan också!

Nu vräker regnet ner ute. Extra skönt att vara inne och ta ett litet skutt upp i sängen och mysa med huvudet på kudden då!

Natti-natti
/Lakkan


Fin helg

Vädret har varit fint i helgen. Matte har varit ledig. Vad mer kan man önska? Kanske att hon var klar med målningen för jag tycker det är lite trist när hon håller på. Fast vi har hittat på en del som varit till min fördel också. Promenader såklart. Bad i Pude. Apporteringsträning igår och idag ett litet spår. Det hann bli ganska sent innan Matte kom ut för att lägga det och när vi sedan gick spåret vid halvåtta tiden ikväll var det rätt skumt i skogen. Men inga grisar i sikte i alla fall. Spåret gick fint och apporteringen likaså. Jag tycker det är så himla kul att hämnta mina kaninpäls dummies! För att inte tala om fuskfasanen Frasse! 

Nu väntar en hel arbetsvecka för Matte men hon säger att det ska nog gå bra. På onsdag kväll ska jag badas och sen kan jag träffa mina kompisar igen. Jippie! Ja inte för badet då men det andra. Tisdag kväll har vi träning hos Lisa och torsdag kväll ska vi till klubben. Däremellan ska vi hinna vara hemma lite också. Imorgon ska det visst regna mest hela tiden. Dagismatte får fram med regnkläderna så vi kan traska ändå. 

Tass & kram
/Lakkan
 

Vardag igen

Japp, då har Matte börjat jobba igen och det är Dagis som gäller för mig. Helt ok! Nu ska Matte visst jobba mer dagtid och bara nätter ibland, inte så mycket som innan. Inte mig emot!

Bilen funkar fint igen. Det gillar vi!

Helgen verkar bli lugn. Vi ska vara hemma o fixa säger Matte. Jag längtar efter mina kompisar men får inte träffa dem förrän mot slutet av nästa vecka.

Nu nattning. Matte blev lite trött i skallen efter en dag på jobbet!

Natti-natti
/Lakkan


RSS 2.0