Blåsigt

En riktigt blåsig dag har det varit idag. Matte har varit lite sliten efter jobbig jour men vi har ändå fått gjort lite grann. Bland annat tränade vi lite med fasanen:
Vi har också jobbat i trädgården lite och gått några promenader. Ikväll blev vi utfodrade på Dagis och nu är vi hemma och ska snart lägga oss hoppas jag. Vinden viner fortfarande ute men vi har det mysigt inne!

Tass & kram
/Lakkan

Allt i sin ordning igen

De bortsprungna hundarna är återfunna och hemma igen. Ikväll träffade vi på bekantingar i form av lilla Ebba och Ulla i skogen som var ute med Husse och Matte till häst. Min Matte var orolig att jag skulle springa för nära hästen men hon var väldigt hundvan och brydde sig inte om att vi körde race. Ebba och Ulla är pyttesmå men rätt så roliga tjejer. Full fart!

Allt lugnt annars. Matte ledig ikväll men jobbar imorgon natt. Fast sedan är hon ledig måndag tisdag så det kompenserar sig ändå. Jag får grilla korv på Dagis.

Länge sedan jag spårade nu känner jag, hoppas på att det blir på måndag eller tisdag. Det är härligt nu i skogen, massor med vårliga dofter och goda grässtrån. Matte hojtar att det blir bry med magen när gräset ska ut men vem bryr sig, det är ju gott :)

Det går allt bättre för Dagismatte att knata runt i trädgården och inomhus. Snart behöver hon ingen krycka alls längre och hon har inte alls så ont längre i höften även om hon besvär från andra leder. Skönt!

Nä, nu är det dags för mig att dra mig tillbaka till sängkammaren!

Natti-natti
/Lakkan


Hundar på vift

Ikväll när vi kom ut för att ta en runda i skogen så hittade vi en liten Jack Russell utanför grinden. Han satt där och var blöt, frusen, trött och ensam. Lite skeptisk var han mot mig när jag kom farande men annars en snäll och medgörlig liten hund. Vi trodde han hör hörde till någon hos hästmänniskorna. Men där var det ingen som hade tappat bort en hund. Till slut lokaliserades dock ägarfamiljen men tyvärr var de av med en hund till för de var två som hade rymt tillsammans. Vi var ute och letade efter hund nr 2 ända tills mörkret föll men tyvärr utan resultat. Så Maggie är fortfarande ute på vift.

Annars är allt bra på Solgläntan. Igår kväll tränade vi lite apportering på promenaden. Jag fick hämta markeringar och göra sök. Härligt! Vädret har varit sådär men man dör ju inte precis av lite regn. Jag ville gärna bada ikväll men Matte satte P för det. Onödigt känsligt tycker jag.

Natti-natti
/Lakkan

Grattis Matte!

Idag fyller min bästa Matte år! Hon blev faktiskt grattad på sängen kan man nästan säga. Dagismatte och Vildhusse kom upp och gästade vid nio och det var knappt vi hade hunnit ta klivet ur sänghalmen! Men det var trevligt och Matte piggnade till lite när hon fick öppna paket :) 

Mest hela dagen har det trillat in grattis och paket och hon har fått jättebra presenter, alla mycket användbara på olika sätt! Av mig fick hon presentkort på olika tjänster som jag kan hjälpa till med såsom gräva, att damma (min svans är en mycket bra dammvippa), diska, samla ved, pigga upp när Matte är på visset humör, fungera som sängvärmare mm. Matte säger att den bästa present hon kan få är att hon har mig och den får hon ju varje dag året runt :)

Förutom Dagismatte och Vildhusse har vi också hafte Elliot & Ann på visit och med uppvaktning från båda två. Elliot gav mycket passande en tvålautomat till Matte, Elliot som är så mån om att alltid vara rent och fin :)))

Ikväll har vi varit i Malmö och gått promenad och varit hemma hos Lindeblads på mat och mys. Beklagar om jag blir lite högljudd när jag busar, det är inte meningen att orsaka klagomål hos grannarna :( Trevligt hade vi i alla fall och Matte blev uppvaktad igen :)

Nu är vi trötta och nöjda och Matte tackar alla, vänner och familj för en härlig födelsedag!

Tass & kram
/Lakkan

Många födelsedagar

Det är många som fyller år nu på våren! I torsdags var vi hos Elliots och grattade Ann som fyllde. Det bjöds på käk, bus, kattspan och tv tittning! Väldigt trevligt!

Igår hade vi besök av en kompis till Matte. Vi började med en ordentlig promenad, sedan blev det mat och mycket mycket prat! Jag fick del av fläskfilégrytan som tur var!

I morse tog vi oss en välförtjänt sovmorgon efter alla tidiga morgnar som har varit. Skööönt! Sedan kom Zico, Lykke och Helene vid lunch och vi tog en rejäl runda i skogen. Vi fyrbeningar badade i ett dike som inte var alldeles rent och för att vi skulle bli lite fräschare igen fick vi sedan gå och bada i Eksholmen. Där ser man, inte så dumt att hoppa i "galen tunna" för då får man bada i sjön efteråt!

Ikväll var vi på Dagis och firade Vildhusse som fyller år idag. Hurra för honom!

Imorgon fyller Matte år och vi får besök av Elliot & Ann först och sedan ska vi till Malmö framåt kvällen och hälsa på flocken Lindeblad! En riktigt fullbokad helg med andra ord!

Vi tränade förresten lite fasan med Lykke idag! Hon fick börja hämta den.Här ligger och väntar!


Lykke försöker få till ett bra grepp!


Och här kommer hon i full fart!

Några bilder på mig blev det inte för Matte fick inte till att både fota och ta emot mig med fasanen. Men en är min i alla fall och den ligger i kylen och väntar på en omgång till imorgon.

Nu är det dags för sängen!
/Lakkan

Fint väder

Det har allt blivit finare väder nu, varmare och soligare. Det tycker både jag och tvåbeningarna är trevligt. På Dagis är vi ute en hel del i trädgården nu, Dagismatte piggar på sig. Hon var och fick taget sina häftklamrar över såret igår och det såg tydligen bra ut. Jag fick följa med på turen till Lund fast jag fick ju inte följa med in på sjukan. Istället gick jag och Vildhusse en liten sväng i Botaniska trädgården. Det var trevligt förutom att Vildhusse hade glömt bajspåse och det blev lite kaotiskt kring den biten.

I söndags fick jag förresten ett långt härligt spår på fältet vid Dagis. Det var nog runt en kilometer långt med många pinnar. Härligt trött var jag efteråt!

Matte har varit på kurs i dagarna två på en kursgård utanför Häckeberga. Det var egentligen internat så att hon skulle stannat över igår till idag men hon lyckades snacka sig ur övernattningen. Bra tycket jag, det verkade ju högst onödigt att hon skulle sova någon annanstans än hos mig när hon inte måste jobba jour!

Imorgon och torsdag ska hon på annan kurs i Malmö. Ett himla flängande på henne alltså. Ikväll fick jag dessutom följa med till hennes jobb när hon skulle träffa en patient. Jag har sekretess (svårt ord) vilket innebär att jag inte pratar om vad jag hör där.

Nu bär det av mot sängen för min del. Matte kommer väl senare...

Tass & kram
/Lakkan


Trevliga stunder

I torsdags tog vi en tur med Elliot & Ann till Yddingen fram mot kvällen. Jag och Elliot badade såklart, årets första riktiga simtur.


Jag i full fräs.

Jag hittade en finfin liten båt också som jag tyckte vi skulle ta en tur i


Skepp o'hoj!

Vi gick en runda i skogen också efter badet. Då hade jag och Elliot tittävling i sedvanlig ordning


Livsfarliga jag!Stenstoden Elliot

Sedan blev det lite mankemang, Elliot hade nog blivit för kall om/i magen så han mådde lite illa men han repade sig snabbt och vi kunde fortsätta rundan. En fin tur utan så mycket folk i skogen.

Igår tog vi en kvällstur till Malmö och gick korvarunda med Walle, Beck och Helene. Det regnade lite lätt mest hela tiden men korv intogs i alla fall. Beck hade lite annorlunda stil än vi andra igår!


Beck på bänken och senare också en sväng på bordet!

Idag hade vi besök av Elliot under förmiddag och lite av eftermiddagen eftersom hans flock inte kunde vara hemma. Elliot var lite mattesjuk (det har jag full förståelse för) men han ville gärna leka också.Mysig dragkamp!

Ikväll är jag en trötter liten hund som genast ska dra mig inåt sängen! Ny dag imorgon som säkert kommer att innehålla något roligt!

Natti-natti
/LakkanVardag igen...

...och tomt blev det på Solgläntan. Syster Yster skickades hem till Stockholm igår :( I förrgår åkte Pernilla också hem. Det är synd att alla roliga besökare åker hem tycker jag. Nu är det Matte och jag som vanligt och så Dagis för mig när Matte jobbar. Hon har mest vanliga tider nu men mycket att göra på kvällarna hemma. Men lite träning blev det ikväll när vi ändå gick en rejäl runda. Ett par markeringar, några linjetag och ett sök fick vi till och jag var en nöjd apportör.

Det går framåt med Dagismattes hälsa även om hon tycker att hon är trötter ibland. Men om man jämför så går hon ju mycket bättre nu än innan hon blev opererad. Skönt!

Vildhusse som alltid är arbetsam har byggt en ny vedbod. Fast han tar sig tid att gå ut med mig en runda på förmiddagen och det är bra. Vi brukar gå upp till Solgläntan och ta oss en runda runt huset innan vi går tillbaka. Helst vill jag ha med mig en pinne upp till Solgläntan och en tillbaka till Dagis. Matte suckar över mina pinnar men vänta bara tills det blir prima ved av dem att värma huset med till vintern, då suckar hon inte längre!

Nu är det läggdags för lilla mig. Hoppas Matte kommer till mig snart!

Tasselikram
/Lakkan

Besök

Igår kom Walle och Beck med flock på besök. Mysigt att få springa med grabbarna i skogen. Jag fick påskägg också, många och goda dentastix. Tack grabbarna för en fin tur mer er i skogen! Idag fick jag träffa Elliot i bokskogen. Det snöade och var kallt men vi hade det roligt ändå.

Syster Pernilla anlände till Dagis i torsdagskväll. Mysigt! Idag kom Syster Yster med flyg och nu är hon hos oss så att vi får rå om henne i ett par dagar. Det ska bli så trevligt. Ikväll gjorde vi kyckling i ugnen och jag fick en fin portion. Därefter gick jag och rullade mig i vår nybäddade säng. Ahhhhh så borde livet vara varenda dag! 

Bästa Dagismatte är hemma igen sedan i torsdags och piggar på sig för varje dag som går. Härligt att ha henne tillbaka och att hon kan gå igen!

Tass & kram
/Lakkan 


Grattis Lykke!!!

Idag fyller Lykke ett år! Tänk så fort tiden går, jag tycker nyss hon var en liten valpskrutt. Men hon är rätt rolig och pigg och vill gärna busa med mig :)

Ikväll kom hon med Zico och Matte Helene på besök till min skog. Vi tog en lång härlig kvällsrunda i det kyliga vårvädret.

Härligt! Särskilt Lykke och Zico badade i varenda håla de hittade och för att de skulle bli lite renare igen fick vi bada i Fjällfotasjön.


Mysigt att plaska runt!Men var blev ni av???

Efter bad kommer bus och så blev det såklart. Sedan fortsatte rundan och så småningom blev det lite godisstund.


Födelsedagshunden Lykke på stubben får första och största kycklingpinnen! Zico och jag väntar otåligt!

Vi skickade med några små paket hem också till Lykke men en till Zico också så han inte ska vara mistehund. Det dröjer ju lite tills han fyller men då måste det bli värsta festen för han fyller jämt!

Tack för en trevlig skogstur med Hjärupsflocken! Nu ska jag vila mig medan Matte fortsätter att fixa med saker, hon håller på att piffa till Syster Ysters rum. Det ryktas att Yster kommer i påsk. Inte illa men vi ropar inte hej förrän hon är hämtad! Mycket glädjande är att Dagismatte får komma hem imorgon. Jag ska tillbringa kväll och natt hos henne för Matte jobbar. Allt blir som vanligt igen alltså, det gillar jag! Dessutom kommer Syster Pernilla på  besök över påsken. Mysigt!

Tass & kram på er!
/Lakkan

Kennelträff

I fredags drog vi till Onsala för att vara med på kennelträff och kurs med instruktör Anna-Lena Went. För att vi skulle slippa stiga upp "miss i nassen" och för att vi skulle hinna ha det mysigt och umgås lite med flocken Selander såg vi till att komma fram redan på eftermiddagen. Det blev ett kärt återseende för mig att träffa kennelmamma och pappa, Renée och Ted. Jag känner igen deras röster bland tusen andra!

Vi drog iväg till en fin skog nästan direkt där vi alla fick springa och bekanta oss. Som vanligt blev det lite tjafs mellan mig och syrran Vicka. Inte lätt med syskon alltid. Men efter en stund gick allt bra. Mejra och Tilda var inga problem och självklart inte Mamsen Sella heller. Hon är ju bara coolast! Jag diggar Mamsen, jag vill va som duuuuu....Finaste Mamsen!

På kvällen bjöds Matte på middag och jag fick ligga i bilen. Fast det kunde varit värre, bilen var installerad i ett varmt garage med belysning och radio på. Dessutom kom Matte ut i "halvlek" och bjöd mig på ugnsgratinerad pasta och lax. Inte alls illa, tack Renée och Ted som tänkte på min hungriga mage :)

På natten sov vi gott i det fina huset vi fick låna. Superbra och vi fick båda plats i sängen också.

I lördags blev det ändå uppstigning ganska tidigt för mat och rastning innan det var kurssamling. Åtta stycken ekipage var vi och så "instruktör'n" Anna-Lena


Anna-Lena (foto Renée)

Mamma Sella var också med en stund för att alla skulle få hälsa på och beundra henne.


Mamma Sella

Kursens tema var dirigering. Det var rätt kallt och blåsigt men ändå glada miner:


Matte och Gunilla. (Foto Renée)

Jag fick jobba en hel del:


Fin fart. Foto Renée


Lik Mamsen här tror jag :) Foto Renée


Lakrits specialare "cigarren". Foto Renée


Stilstudie i ett rakt skick när jag springer iväg! Foto Renée


Inget fel på leveranserna. Foto Renée


Men OJ vad man blir trött av att vara på kurs!!!

Efter en trevlig och givande dag tackade vi för oss och begav oss hemåt. Hoppas det inte dröjer så lång tid tills nästa gång vi ses. Härligt att vi fick träffa Mamsen som är så pigg. En stor påse blodpuddingspluttaroch kexhjärtan fick hon för hon fyller ju snart 12 år! Tusen tack till familjen Selander för er gästfrihet. Alltid lika roligt att hälsa på er!

Natten till igår var vi rätt möra och sov djupt. Igår var det dags för Matte att förbereda sig för nattjobb igen. Segt tyckte hon men det gick. Jag var hos Vildhusse och allt gick bra. Vi promenixade, åt (ganska mycket :) och hade det fint. I morse kom Matte och det blev sång och glädjestund.

Ett par besök hos Dagismatte har vi också hunnit med och ikväll fick jag också träffa henne. Hon är uppe och går en del men när hon skulle ner och träffa mig fick hon åka stol. Det gick fint och jag var så glad att se henne. Vi hoppas så att Dagismatte får komma hem till påsken. Bäst vi kollar till henne dagligen så att hon sköter träningen!

Nu är det sängen som gäller. Vi är allt ganska trötta båda två.

Tass & kram
/Lakkan

RSS 2.0