Det går mot ljusare tider!!!

Julen är förbi och precis innan jul passerade vi också mörkaste dagen på året. Nu går vi mot vår och ljusare tider! Det gillas här i huset kan jag säga. Men julen har varit fin, Matte jobbade ju själva julaftonsnatten men vi hann med julklappsöppning både på julafton och juldagen då vi också besökte Lindeblads och firade lite med dem. Mysigt! God mat har vi serverats både hos Lindeblads och på Dagis. Både Matte och jag fick massor av fina julklappar från våra kompisar som uppenbarligen tycker att vi har varit snälla :) Tusen tack alla säger vi! 
 
I mellandagarna har jag hunnit träffa mina kompisar, först var det ju Walle och Beck på juldagen, sedan Elliot på annandagen, idag Lykke och imorgon ska vi åka och spåra hos Voffsan och hennes Matte. Ska bli trevligt. Vädret ska bli fint också har jag hört. Jag ska prova min nya fina kampleksak i spårslutet!
 
Ja, några dagar är kvar på det gamla året men sedan tar ett nytt vid. Vi firar med Elliot med familj precis som vanligt! Men innan dess ska Matte hinna jobba lördagnatten också.
 
Hoppas det blir bra fotoväder imorgon. Det har varit ganska grått ett tag nu och kameran har fått vila sig för länge.
 
Tjingeling
/Lakkan

GOD JUL

Veckan jag ju varit sorglig med tanke på att Zico fick somna in. Men livet måste ju gå vidare. Det är snart jul och även om vi inte firar så storstilat så har vi det mysigt jag och Matte. Ja, lite bortbjudna är vi ju också såklart! Matte ska jobba på julaftonsnatten och då ska jag käka julmat på mitt finfina Dagis.
 
Vi har redan bytt klappar med några kompisar och jösses vad många vi har fått hem. Jag tycker det är jobbigt att inte få öppna, särskilt som vissa luktar jättegott. Matte försökte lägga ut några runt vår lilla moderna metalljulgran men jag var altlför intresserad så de åkte ner i påsarna igen.
 
En liten bild på mig och Elliot med tomteluvor och glitter och med det önskar jag er alla en finfin jul med många godsaker, mysstunder och sköna promenader!
 
 
Tass & Kram
/Lakkan

Sorg

Igår fick Världen Bästa Zico somna in efter att han hade blivit svårt sjuk igen i magomvridning. Det fanns inget mer att göra för honom och han hade kämpat tillräckligt. Nu slipper han ha ont och vi hoppas att han har det bra i Regnbågslandet. Zico älskade ju bollar och jag tror han har hur många som helst nu! Men för hans flock och kompisar har det blivit väldigt tomt. Det är svårt att förstå att man inte längre kommer att kunna träffa honom. Jättesvårt.
 
Vi tänker mycket på hans flock som har det jättetungt. Men i sorgen finns också många fina minnen.  Zico skulle nog vilja att vi busade med bollar och lade långa kluriga spår och det ska vi fortsätta med, vi lovar Zico! Och om någon har snott Lakkans boll i slutet av spåret så vet vi att du har varit framme!
 
En bild på Världens Bästa Zico
 
Photo: Idag på morgonen fick VBZ, Hovhills Charmknutte, somna in efter en lång och smärtsam natt. Han fick en ny magomvridning ....
Min bäste Zico-Bus, jag saknar dej så <3 <3 <3
  
Jag och Matte skickar bamsekramar och nospussar till Zicos flock! Vi tänker jättemycket på er och vill gärna träffas när ni orkar och har tid!
 
/Marie & Lakrits

Lucia

Ett litet lussetåg måste ju Lakritsskogen ha. Jag får såklart vara Lucia:
 
 
Men man vill inte vara ensam i ett luciatåg. Gentlehunden Elliot ställer alltid upp och hjälper till!
 
 
 
Vi hoppas att skogens invånare uppskattar våra försökt att ge dem julstämning. Fåglarna kommer i horder till restaurang Solgläntan där Matte lägger ut extra mycket mat nu när det är så kallt. För det är riktigt svinkallt! Jag har problem med mina tassar trots att Matte smörjer in dem inför varje promenad.
 
Snart helg igen och då ska Matte inte jobba. Ja hemma ska hon säkert jobba lite, något annat skulle göra mig förvånad men vi ska ha sovmorgnar i alla fall och mysa ihop.
 
Tasselikram
/Lakkan
 
 
 

Önskelista

Tiden springer ju iväg så det närmar sig jul med stormsteg. En del av mina kompisar och deras mattar och andra har undrat vad jag och Matte önskar oss. Det är ju inte så lätt för vi har ju det vi mest av allt behöver redan nämligen varandra och vad ska man då önska sig. Fläskfilé och kyckling varje dag till mig kankse? En kock till Matte och en avgiftning från läskeblask. Nä, det sista vill hon nog inte :)
 
Vi har gjort ett litet försök i alla fall. Kanske fylls på efterhand...
 

JAG:

Jokke rött halsband rundsytt halvstryp eller stryp

Jokke rött koppel rundsytt samma färg som det finns i halsband

Fårskinn grått, brunt eller svart

Fågeldummies från t.ex. hundsystrarna dvs dummies som ska kännas mer som pippisar när man bär dem. Ser lite baktunga ut!

Reflexväst Hurtta Lifeguard Twilight storlek 45 gul eller orange

 

MATTE:

Stegräknare – en bra variant som inte hakar upp sig så lätt

Laptophållare att ha i knäet

Mysiga sockor kan man aldrig få för många av!

Ullmössan Sabina på www.ullboden.se där finns också andra fina ullsaker

En stickkurs (hon vill ha något att göra när hon måste vara stilla...)

 

Det var allt för nu. Rätt lugnt är det just nu. Onödigt med snöskottning, det tar kvalitetstid från mig och Matte. Men snö är rätt kul tycker jag annars. Matte suckar. Dagarna är korta och idag har vi mest hållit oss inne pga snön och för att Matte har jobbat hela natten. Men nästa helg är hon ledig. Hurra!

 

Tjingeling!

/Lakkan

 

 

 


1:e Advent med Syster Yster

Hurra, Syster Yster är på besök! Hon kom i fredags kväll sent och vi har haft det mysigt tillsammans hela helgen. Jag älskar att ha henne här! Det fina i kråksången är att hon stannar ända till onsdag morgon!
 
 I helgen har vi firat lite Advent, jag har börjat på min kalender och Matte på sin fina som hon fick av Helene och Ann! Hon har ännu inte tjuvöppnat något, jag håller koll! Får inte jag tjuvöppna så får inte hon!
 
Igår kom Zico och Lykke på besök med Matte Helene. Vi gick i skogen och stannade för en liten fotografering med julkänsla.
 
Jag, Zico och Lykke!
 
Idag kom Elliot på besök och vi hade också lite fotografering som ännu inte kan publiceras. Det har kommit snö nu också vilket Matte är sur över men lite roligt är det allt att springa i och rulla sig!
 
Ikväll har Syster Yster gjort världens finaste Solgläntan pepparkakshus!
 
 
Det har fått en hedersplats i köket och kan beskådas av besökare men får absolut inte ätas upp, säger Matte!
 
Nu börjar det bli sent och jag ska dra mig tillbaka!
 
Natti-natti
/Lakkan
 

RSS 2.0