Vildhunden vädrar vår!!!

Länge sedan jag uppdaterade nu. Dagarna har sprungit iväg väldigt snabbt och vi har varit ute mycket. Helgen försvann i ett nafs. I lördags blev det en tur till Teba med Ann & Elliot och sedan promenix i Fulltoftaskogen. Helt ny runda och det är ju alltid spännande. Tur också att godisförråden blev fyllda inför Mattes jourvecka som hon påbörjade i söndags natt. Igår morse hämtade hon mig på Dagis och så rullade den dagen på. Jag tycker det är härligt med vårkänsla och Matte med. I helgen sjöng det i isen på Eksholmssjön när den släppte i kanterna och flyttade sig i vinden. Det lät jättelustigt tyckte vi.

Lite apporteringsträning har det blivit!


Pippi o jag!

Idag blev det sovemorgon och sedan har jag fått spåra. Härligt att köra ner näsan i backen och tuffa på. Massor med hjortar hade gått på ängen så jag fick allt jobba lite men desto roligare!


Lilla jag har hittat en pinne i spåret!

Nu har vi varit på en härlig skogsrunda i vårvärmen. Matte ska snart iväg till jobbet och jag till Dagis. Imorgon fortsätter våra små äventyr. Jag tror att jag ska vara några timmar hos Elliots imorgon eftermiddag när Matte ska tvingas sitta på föreläsning. Jag är inte avundsjuk på henne!

Tasselikram
/Lakkan


Bästa onsdagen!

En riktigt bra dag enligt mina mått! Matte hade ingen föreläsning pga sportlov och därför ledig för egna studier. Bland annat har vi studerat ängen här utanför. Jag fick nämligen spåra, ca 800 m långt och tvärs över en massa hjortspår. HÄRLIGT!!! Jag var så nöjd efteråt att jag drog mig tillbaka till sängen medan Matte hängde framför datorn och pysslade med sitt. Ahhhhh! Skönt att vara trött i huvudet!

I eftermiddags tog vi en liten svängom med en pippi i granet här intill.Jag gjorde flera fina hämtningar men Matte kan inte fotografera och ta emot mig på ett vettigt sätt. Det resulterade i att jag "tappade" pippin och fotot blev inte bra så hon stoppade undan kameran och ägnade sig åt mig helt och hållet. Då blev allt genast bättre!

Det sämsta med dagen var att Matte envisades med att släpa ut mig på en kvällsrunda vid niosnåret. Då regnade det småspik och jag fattade inte alls varför vi skulle ut. Jag kunde väl kissat i trädgården!

En glädjande nyhet är att Dagismatte äntligen fått operationstid för sin kassa höft. Inte förrän slutet av mars men bättre än inget datum alls.

Nu ska jag knoppa in! Natti-natti!
/Lakkan


Mysig helg

Vi har haft en väldigt mysig helg med Syster Yster på besök på Solgläntan. Väldigt vårligt har vädret varigt också fast allmänt livsfarligt i skogen med isiga vägar.

Så här ser det ut nu när snön har smält på tomten:
Igår var vi iväg på lite shopping en stund (vilket innebär att jag får vänta i bilen och Matte och Yster svirar runt) men det var inte så långvarigt. Sen gick vi i skogen, slappade hemma och åt :) Idag har vi mest varit hemma och haft besök av Dagismatte och Vildhusse. Dagismatte fyller ju snart år så vi passade på att fira henne lite i förskott när Yster ändå är här.

Imorgon bitti åker Yster tyvärr hem. Matte ska till jobb och jag till Dagis. Allt återgår till vardag igen alltså. Men det blir i alla fall ljusare för varje dag som går och det är bra! Och så har vi ju haft en härlig helg som vi kan tänka tillbaka på när det känns trist!

Vi avslutar med några glada bilder från fältet!

Nu ska jag gå och tigga mat i köket! Jag tror det kan vankas något gott till lilla mig :)

/Lakkan

Utstädad

Matte ska alltid städa innan Syster Yster kommer. Det är dels för att hon vill ha det fint men också pga Ysters allergi. Detta medför alltid att jag blir utstädad ur sängen för att det ska bytas lakan. I väntan på att sängen ska bli återställd passar jag på att tassa lite på tangenterna.

Det är tur att jag har lärt mig ligga och slappa fastän Matte fnattar runt och grejar med allt från borra hål och sätta upp grejor, till att städa, tvätta, träna och måla. Annars hade jag varit en utsliten hund vid det här laget för Matte kan ju banne mig inte ta det lugnt mer än när hon är sjuk. Tack och lov är det ju inte särskilt ofta men det där med att bara vila sig, den instruktionen följde visst inte med när hon föddes. Fast det är rätt mysigt också att ligga och gotta sig i sängen medan hon sliter :)

Självaste Yster väntas alltså imorgon kväll. Matte ska fiska upp henne vid tåget efter jobb och sedan ska de säkert handla och det vet jag ju hur lång tid det brukar ta ungefär så jag väntar mig ingen tidig hämtning på Dagis. Men sedan ska jag vara med dem hela helgen så jag får väl ge mig till tåls. På Dagis går allt sin gilla gång.
Vildhusse härjar som vanligt med sina projekt och Dagismatte väntar på operation av sin höft. Men hon går korta turer med mig och Vildhusse och jag brukar gå hem till Solgläntan på eftermiddagen. Ingen nöd på mig alltså.

Nä, återstår att se om sängen är sovbar igen!

Natti-natti
/Lakkan


Vintrigt

Det har varit vintriga dagar ett tag nu. Så här såg det ut en morgon på Solgläntan.


Soluppgång över gäststugan


Vår pampiga jättecypress!


Nä, det är inte fel på bilden....det såg ut så med dimman...

Tack och lov säger Matte har det ju inte varit så kallt så vi har i alla fall kunna träna lite ute. Men snö har det ju kommit lite grann. Mig gör det inte så mycket med snön mer än att det är jobbigt att få klumpar mellan tassarna. Matte är uttalat negativ till snön...hon avskyr den.

Det som nu lyfter upp tillvaron lite säger Matte är att Syster Yster förhoppningsvis kommer på helgvisit. Vi håller tummarna att allt går vägen så hon kommer!

Natti-natti
/Lakkan

Tossigheter

Det har varit lite tossigheter i veckan som gått. Den nya fina bilen har krånglat, nyckeln krånglar och därmed startspärr som gör att bilen....just det, kan inte startas! Matte fick hjälp av Beckies husse Roger i flera timmar men det gick ändå inte att lösa så bilen fick bärgas till Toyota i Lund där en ny nyckel nu för inväntas från Tyskland. Sicket elände! Men allra tokigast är ju att Matte har insett att bilen är alldeles för stor för oss två så nu måste hon göra sig av med den igen. Jösses. Jag hade ju rätt från början och Matte har sagt det många gånger nu att den dagen vi ska skaffa en annan bil så ska jag få provsitta, åka och godkänna så blir det säkert mycket bättre. Vi ska inte heller ha någon jeep för det är besvärligt för mig utan en vanlig trevlig bil. Vår gamla bil är en sådan, alltså vanlig trevlig och inte alls med en massa tekniska finesser som kan krångla. Alltså kör vi nu vår gamla fina bil igen och jag är helnöjd. Matte är inte fullt lika nöjd över sitt impulsiva bilköp men hon vill nu bara att allt ska ordna sig. Förhoppningsvis köper firman tillbaka bilen dock med viss förlust för Matte. Hon suckar och säger att hon ska hålla sig till sina husprojekt för där kan hon inte stolla iväg lika lätt och hitta på saker hon ångrar sedan. Min Matte är allt ganska impulsiv och jag tycker ju om henne för det också. Men så får man ju stötta henne när det krisar, det är ju min uppgift som fyrbening.

Förutom bilbekymmer så är det bra på Solgläntan. Hemmahelg och lite träning med pippisar idag. Kul! Får se vad som händer imorgon men snön gör väl att det får vänta med spår skulle jag tro. Jaja, det kommer väl förhoppningsvis en vår snart.

I torsdags kväll var vi i Malmö på korvarunda med Konstaplarna. Fråga mig inte om vägen vi gick för jag har alltid fullt upp med att kolla in stan, dofter, trappuppgångar, fåglar mm men korven var god och sällskapet trevligt så vi var nöjda med turen!

En tossig sak till förresten men som inte har med oss att göra. Lakritsskogen är tydligen indelad i olika områden. Så här står det på en stolpe utanför vårt hus:


Knasigt...

Mysigt är det förresten att göra snöänglar...


Rullerullerunt!

Nä, nu ska jag allt natta mig. Tasselikram på er!

/Lakkan

Konstaplarna på besök

Igår fick vi besök av Wallander och Beck samt Helene. Först busade vi lite i trädgården


Glada svansar! Fotograf: Helene Lindeblad

Det var tyvärr enda fotot för det var för kallt för kameran. Dock inte för kallt för oss utan vi drog ut på en tvåtimmarsrunda! Härligt!

Gårdagskvällen blev allt lugn, tidigt i säng för oss båda och sovmorgon idag! Som plåster på såren för lördagsnatten blev Matte nämligen ledig idag. Skööönt!

Promenader, fika på Dagis och lite träning har det blivit. Vi skulle fått besök av Zico och Lykke med Matte men det blev tyvärr inställt, det körde ihop sig med tiden för Helene. Men det kommer fler tillfällen! Ikväll har Matte varit och bärgat en sån där fin bur till mig som passar i vår nya bil. Jag börjar vänja mig så sakteliga men det tar tid.

Natti-natti
/Lakkan

Vår nya bil

Det blev en ny bil eller snarare en lite nyare begagnad monsterstor jeep. Jösses, vad har tagit åt Matte???


När jag ska in i denna monsterbil så måste jag ha ramp enligt Matte. Jag menar att jag visst skulle kunna hoppa in och ut men Matte menar att det är dåligt för mina leder. Igår fick jag öva mig. Snacka om rampfeber...


RampenPå väg upp!
Inne i trygga buren!


På väg ner!

Det gick åt rätt många godisar men så småningom kom jag och rampen riktigt bra överens. Men jag är ändå lite avvaktande till den nya bilen. Förändringar är inte min grej. Fast nu lär vi inte köra fast i alla fall och det är bra! Bättre komfort också med AC, centrallås, larm (som tjöt i himmelens sky när Matte provade det idag), betydligt bättre fjädring bak mm. Ja egentligen är allt bra förutom att jag behöver rampen då och inte kan åka framsäte längre för att det är för högt att kliva in :(

Ja, bilen är alltså veckans stora nyhet. Annars är det mesta som vanligt. Matte jobbade natten som gick men hon är ledig imorgon. Vi tränar lite när vi hinner med pippisar och det blir allt ljusare och ljusare både på morgonen och kvällen så det känns hoppfullt!

Tasselikram
/Lakkan

Lugna dagar

Det har varit lugna dagar för min del sedan helgen. Men i eftermiddags fick jag dra en repa med Elliot i bokskogen. Kul! Jag känner mig allmänt i bustagen för jämnan nuförtiden, vilket inte Elliot verkar ha något emot!

Bilbyte på gång har jag hört via Matte. Såna tilltag! Jag har inte fått provåka men hon säger att det blir bra och hon lovar mig en ny bur, sån som Elliot har. Och en ramp så att jag inte behöver hoppa i och ur för bilen är mycket högre. Hmmm....jag är lite skeptisk men vi får väl se.

Det går mot ljusare tider. Snart behöver vi inte pannlampa på morgonen mer. Fast det behövde vi inte i morser heller men det berodde på att Matte försov sig. Hon var inte så munter när hon upptäckte det. Farligt att inte ställa reservklockan. Men tidiga morgnar borde förbjudas eller åtminstone vara belagda med restriktioner!

Tasselikram
/Lakkan

RSS 2.0