Trevlig söndag trots störande jakt

Idag fick vi besök av Hjärupsflocken Zico, Lykke och Helene. Tyvärr var det jakt i skogen vilket begränsade oss en del :( Vi gillar inte detta pangande och inte skogens djur heller som var rent förvirrade och nästan sprang på oss (bambisar/hjortar).

Lykke fick ett blodspår. Tyvärr hade ett par hundar och en jägare trampat runt i det trots att dom inte ska använda den marken där spåret låg! Det blev inte lätt för tjejen som ännu inte är så rutinerad men hon gjorde sitt allra bästa ändå!


Lykke spårar. Foto: Helene

Jag och Zico fick ett spännande och annorlunda spår. Våra Mattar hade nämligen lagt spår i kors så att vi gick över varandras spår flera gånger och på slutet spårade vi parallellt bara fem-tio meter ifrån varandra. Det gick superbra förutom kanske i slutet när vi blev lite distraherade av varandra. Sen snodde Zico min slutleksak. Han är så tjuvig med mina grejor, man skulle kunna tro att han aldrig får ha en endaste själv men så är det inte! Jaja Zico, jag gillar dig ändå fastän du snor mina grejor :)


Kompisar! Foto: Helene

Efter spåren gick vi en runda men vi vågade inte gå så långt in i skogen så det blev mest i utkanten och på fälten. Där var det fritt från skjutglada tvåbeningar. Trevligt med besök och nästa gång hoppas vi jägarna håller sig undan!


Söndagsstrosande. Foto: Helene

Tack för fotona Helene. Tur att någon är duktig med kameran så att vi får lite roliga bilder till bloggen!
Ny arbetsvecka för Matte med tidigar morgnar. Dessutom en lördagsnatt på gång också. Usch och fy, men det får gå!

Natti-natti
/Lakkan

Lördagsbus

Det är bättre med min lilla mage. Igår körde Matte förbi veterinären och köpte magvänligt foder samt pulver att strö på maten med bra bakterier i. Synd bara att det inte var så plånboksvänligt. Femhundra spänn, inte billigt alls!

Lite sovmorgon idag, en del fix hemma och så kom Elliot & Ann vid halvtre. Vi drog ut på en lång runda i skogen. Jag kände mig pigg och busaktig och först kampades vi om en fin pinne:Jag vann den såklart...Sen hittade vi en "Lakritsrem" dvs en svart lång gummislang som vi gjorde upp om
Livsfarliga jag!

Vi gjorde många fina snöänglar också men då hann inte Matte med så hon fick fram kameran lagom när vi var klara varje gång :)

När vi kom tillbaka tränade jag och Matte lite med fågel i trädgården. I förmiddags fick jag hämta några dummies också i skogen. Superkul tycker jag det är. Kallt om fingrarna att träna klagar Matte. Och fortsatt kallt ska det bli. Tur man har bra med päls!

Imorgon får vi Hjärupsbesök i form av Zico, Lykke och Helene. Vi får se vad vi hittar på, det beror lite på vädret.

Tasselikram
/Lakkan

Bry med magen

Jag är inte riktigt kry i magen. Vissa nätter har jag behövt lämna den sköna sängen, väcka Matte (inte så svårt) och springa ut. Ruggigt och sömnigt men ack så nödvändigt när magen krånglar. Inte vet vi varför det är fel heller så ikväll fick jag en halväcklig tablett som Matte säger är avmaskning. Vaddå, jag har väl inga maskar i min mage?! Jag får också sån där gegga som ska vara bra för magen. Och bäst av allt (och som plåster på såren för det andra) lite kyckling. Om jag bara får leva på kyckling tror jag att min mage skulle bli helt felfri för resten av livet :)

Annars är allt lugnt. Matte jobbar på, jag tillbringar tiden hon jobbar på Dagis och kvällarna har varit rätt lugna. Igår var vi dock bortbjudna till gammelmoster Göta i Malmö och jag hängde med såklart. Tvåbeningarna kacklade och jag låg under bordet och vilade mig.

Nu är det bara en dag kvar tills helg och välbehövliga sovmorgnar. Fy för att gå upp tidigt säger både jag och Matte!

Tasselikram
/Lakkan

Blött på Revinge och sen vinterväder

I fredags kväll var vi i Malmö och uppvaktade Wallanders och Becks Husse Anders som fyller år snart, jämt dessutom. Eftersom de flyr landet på dagen passade vi på att ta med tårta och present i förväg. Jag hade trevligt med grabbarna fast jag var lite kass i magen, högst oklart varför så jag fick ta några rundor i Magistratsparken under kvällen.

Igår var vi och spårade på Revinge. Rätt okej väder när vi kom tyckte tvåbeningarna och traskade ut våra spår. Helene gick mitt spår och Matte Zicos. Lykke fick gå Mattespår och dessutom börja. Fortfarande uppehåll då. Lykke skötte sig utmärkt fast hon ville inte hoppa in i bilen igen när hon var klar!


Bilen, nähä...jag vill busa, säger Lykke! (fotograf: Helene J)

Sedan var det min tur. Helene hade lagt ett riktigt roligt spår och jag fixade det bra, någon liten utflykt här och där bara. Pinnarna tog jag hem, bäst att inte missa någon mjukost! Men det började snöblaskregna alltmer, inte några problem för min del men tvåbeningarna suckade.


Full fart i spåret! (fotograf: Helene J)


Bäst att analysera ordentligt! (fotograf: Helene J)


Snabba dig att få upp mjukosttuben Matte! (fotograf: Helene J)


Till sist var det Zicos tur. Risigt väder vid det laget men han skötte sig med den äran!


Zico tar en välförtjänst paus efter fullgjort spår! (fotograf: Helene J)

Till sist när alla var klara fick vi springa en runda tillsammans. Blött var det och enligt Matte även kallt. Hon huttrade sedan och satte på full värme i bilen på väg hem. Men trots vädret ändå en trevlig dag på Revinge.

Under eftermiddag och kväll snöade det ordentligt här och flingorna började lägga sig på marken också, inte bara smälta bort. I morse hade det kommit lite till medan vi sov vår skönhetssömn. Nu ska det visst bli vinter! Matte är rätt morrig över det, hon som vill ha vår fortfare än kvickt.

Idag har vi tränat med en and ute i trädgården. Jädrans stor sak att få in i gapet den där. Men det gick bättre och bättre efterhand. Sedan tränade vi med dummiesar i skogen och på fältet när vi var ute och gick. En del välbehövlig vila för min del har det också blivit. Nu är sängen renbäddad, bäst jag återgår till de fluffiga täckens värld.

Tass & kram
/Lakkan


Mitt i veckan

Måndag och tisdag har passerat. Lugna hemmakvällar med lite inomhusträning med duva. Promenader med pannlampa såklart. Idag skulle Matte ha föreläsning men den blev inställd på grund av sjukdom. Hon åkte ett par timmar till jobbet och fixade en del grejor men sedan drog vi med Elliot & Ann till bokskogen vid Yddingen, där vi går ibland på sommaren i samband med bad. Vi tog oss en mysig runda i skogen där. Elliot badade men jag tyckte det var i kyligaste laget för ett heldopp så jag avstod.

Två dagar kvar till helg nu, då är Matte ledig. Det är skönt att hon inte jobbar lika mycket längre så vi kan hitta på mer roligheter tillsammans. Hon berättade för mig ikväll att vi ska på kennelträff i slutet av mars och att vi måste ligga i med träningen tills dess. Det gillar jag!

Jag tror bestämd det blir en ganska tidig kväll för Matte har nattramlat innan i veckan och det verkar nu ha tagit ut sin rätt.

Natti-natti
/Lakkan

Rolig helg

Denna helgen har varit full av roligheter. Det började igår när Wallander & Beck kom på besök med Helene & Anders. Vi drog ut på en långrunda i skogen.


En trevlig liten vattenpöl (fotograd: Helene)


Beck knäböjer (fotograf: Helene)


Jag på tiggarstråt (fotograf: Helene)


Beck väntar med sin pinne.


Beck har gnagpaus.


Jag på span!


Beck försöker hjälpa mig att bära... (fotograf: Helene)

När stadsbesökarna hade åkt hem fick jag lite paus medan Matte donade lite samt lade spår. Sedan bar det iväg till Staffanstorp dit vi var bjudna till Elliot med flock. Först tog vi en springrunda vid gamla Foodia och sedan åkte vi hem till Elliot och åt och hade det trevligt. Jag blev lite kompis med Lipton, den vite katten som verkade allmänt obekymrad om att min närvaro. Jag är ruskigt nyfiken på dom där katterna men jag är ju snäll av mig, skulle aldrig göra någon illa. Tack till Elliot med flock för en riktigt mysig kväll!

I morse var det dags för spår. Lite svårt var det allt för det var fruset men det gick bra ändå.


Morgonsol på frusen gräsmatta! 

Under eftermiddagen har vi varit och handlat kött, hälsat på Dagis, promenixat och lagat mat. Nu håller vi kväll. Skönt! Tyvärr är det slut på helgen och Matte ska jobba i veckan som vanligt men sån't é livet. Vi tackar i alla fall för en trevlig helg med kompisar och fint väder! 

/Lakkan 


Luriga stigar i bokskogen

Igår träffade vi Ann & Elliot i Boskogen där vi mötte upp vid lunch för att ta en rejäl runda. Och jag kan lova att den blev rejäl. Hohoho. Vi skulle gå gula rundan på 3 km. Men den blev nog lite längre....typ 8 km.... Hur kunde det bli så då undrade vi när vi kom tillbaka till samma ställe utan att vara rätt. Till slut letade vi oss ut till vägen och traskade längs med den tillbaka. När mysteriet undersöktes visade det sig att det finns två gula rundo. Oerhört vilseledande. Vi hade alltså korsat över mellan dem och inte konstigt då att vi aldrig kom runt liksom. Jaja, det var ju ingen skada skedd, vi hade gott om tid och motion är inte fel.

Vid fyrasnåret bar det sedan av till jobb för Matte. Jag hade det bra på Nattis, Matte hade det väl mindre bra på jobb. I förmiddags drog vi ut på en skogsrunda men sedan var Matte tvungen att åka och sitta på föreläsning hela eftermiddagen. Trist tyckte vi båda. Men nu har vi myskväll tillsammans. En natt kvar för Matte nu sedan är det helg. Ska bli skönt att lägga rabarber på henne helt.

Natti-natti
/Lakkan

Växlande väder men kul ändå

Igår drog vi iväg på lite utfärd, först upp mot Helsingborgstrakten för att hämta hem vilt till mig. Därefter drog vi till Staffanstorp och hämtade upp Elliot & Ann och sedan tog vi oss en tur till Revinge i det vackra vädret. Jag blev alldeles busig av Revinge+Elliot+sol och svag vind och vi hade en väldigt trevlig tur. Där var andra ute också, några som gick extremt långsamt och som vi var tvungna att ta oss förbi, annars hade vi knappt varit hemma till kvällen.

Idag var det inte alls lika fint väder :( Men vi hade ändå lite tur för vi tog morgonrundan i uppehållsväder och sedan när jag gick mitt bambispår så började det regna lite lätt. Sedan kom det mer regn men då höll vi oss mest inne tills det lugnade sig igen, då gick vi på långrunda. Inte så illa ändå.

Igår och idag har jag fått träna med duva inomhus. Igår gick det jättebra. Idag hade duvan tinat mer och jag ville slicka slicka slicka på den men det skulle jag ju inte. Nåväl, vi fick till några fina hämtningar och transporter genom köket och då var Matte nöjd.

Ikväll har vi hälsat på Dagismatte och Vildhusse och grillat korv där. Mums. Undra hur många korvar det hade fått plats i min mage egentligen. Jag tippar på minst fem, kanske upp mot tio! Men det får jag ju aldrig på en gång.

Imorgon eftermiddag går Matte på jourvecka och då blir det Nattis för mig.

Tjingeling!
/Lakkan


Stormigt ute

Igår kväll trodde vi allt strömmen skulle försvinna som det blåste men det klarade sig. Vi var ute och gick i ruskvädret med Beckie och hennes husse. Lika bra att ta en hyfsad runda när man ändå är ute resonerade vi alla. Men skönt att komma in sedan och torka upp!

Idag har Matte varit ledig och vi har haft sovmorgon, gjort lite ärenden, gått några promenader men bäst av allt tränat apportering med mina roliga kanin och fasandummies. Skojigt och det gick ganska bra tyckte Matte. Nu ska vi snart börja med vilt säger Matte. Bäst jag sköter mig så det blir mer träning framöver.

Nu har vi plockat undan julen för vi vill ha ljusare tider och vår. Det sistnämnda lär väl dröja ett tag men det har faktiskt blivit lite ljusare ute redan. Hoppfullt tycker vi!


Spelkväll

Matte och jag har plockat fram gamla och nya spel och ikväll körde vi nog en halvtimme med intensivt tankearbete från min sida när jag skulle klura ut hur jag skulle få tag i godisarna som var gömda i spelen. Riktigt kul tycker jag att det är! Förutom spel blev det två rundor ikväll för Beckie kom förbi rätt sent och undrade om jag inte var pigg på en tur. Då kan man ju inte säga nej!

Det verkar som om Matte försöker klura ut lite saker att träna på inne i väntan på ljusare kvällar. Hon har förutom spelen nämnt att jag ska lära mig spela piano samt olika "tricks". Får allt rapportera efterhand hur det går. Men mest ser jag fram emot mer intensiv apporteringsträning framöver också. Vi behöver vilt! Matte annonserar på blocket men utan framgång verkar det som. Det finns på långt håll, utanför Höganäs. Men om någon känner en leverantör på närmare håll betalar Matte bra för pippisar.

Tjingeling
/Lakkan


Gott Nytt År

Jaha, då är det 2012 nu då. Det skadar väl inte att fira men varför det ska smällas så mycket fattar jag inte. Ett alldeles onödigt tilltag som gör mig olustig till mods och som skrämmer många av mina artfränder ur pälsen. Jag bryr mig inte om riktigt pang pang men raketer och smällare är ett otyg.

Nåväl, trots allt pang pang vågade vi oss till Malmö på årets näst sista dag dvs i förrgår. Walle med flock hade bjudit in först till korvarunda och sedan mat för tvåbeningarna. Det blev en bra runda trots smällandet, ganska lugnt bortsett från starten då det lät som en stor bomb exploderade. Uppe hos Lindeblads sedan var det ju lugnt, stöket stod nog vi fyrbeningar mest för :) Tack för en mysig kväll!

In emellan hann vi baka med Dagismatte och fixa lite hemma samt träna en liten sväng apportering. Sedan igår vid lunchtid hämtade vi Ellliot och han fick vara med och förbereda nyårsmaten. Vid sextiden kom hans matte och husse, Ann och Janne på besök. Dom stannade hela kvällen, ja ända till klockan ett när det mesta hade smällt klart. Elliot gillar inte alls smällare och raketer nämligen och jag förstår honom fullt. Men vi hade en trevlig kväll ändå!

Nu är vi precis hemkomna från en mycket blöt förmidagsrunda. Jag har fått bekymmer med min ena tass, har ont i tummen :( Inatt fick jag ha bandage för att jag inte vill låta den vara ifred. Nu ska den smörjas igen säger Matte. Blä!
Det blir nog en lite lugn dag fast framåt kvällen ska vi fixa middag till Dagismatte och Vildhusse som kommer på besök och äter.

Tasselikram
/Lakkan

RSS 2.0