Mina kompisar

Det är bra med mig och Matte och vi har det skönt på hennes semester men det är lite värre för mina polare. Wallander var inne igår igen för sista nosbehandlingen sedan ska han förhoppningsvis vara kurerad. Men jobbiga behandlingar det där, det tar sin lilla tid innan han är pigg igen. Men om en vecka ska vi ju till Bastudden och då hoppas vi alla att Walle mår prima och att vi alla kan njuta av tillvaron där!
 
Lite mer dramatiskt blev det för kompisen Zico-Bus igår. Han fick jätteont i magen alldeles hastigt på kvällen och magen svullnade upp som en ballong. Tarmarna och magsäcken hade snott runt sig, det kallas magomvridning. Bara ordet gör ju ont nästan. Stackars stackars Zico-Bus men en himla tur att hans Matte Helene är så väldigt uppmärksam och direkt förstod att något var allvarligt fel så hon körde väldigt fort till djursjukhuset och det tog inte lång stund förrän Zico låg på operationsbordet. Det var i grevens tid för någon timme till och det hade antaligen gått väldigt väldigt illa. Nu gick operationen bra och han har kunnat komma upp och gå men han är väldigt medtagen ännu och måste stanna på sjukhus. Fy vad hemskt. Jag önskar jag kunde göra något för honom men det går ju inte just nu. När han kommer hem igen ska jag hitta en fin boll till honom för det vet jag ju att han älskar.
 
Elliot fick taget prover i veckan för att se så han inte har fått fästingsjuka. Men han är i alla fall ändå pigg. Det räcker med elände nu tycker både Matte och jag! Jag önskar så att alla jag tycker om, både två och fyrbeningar får vara friska och pigga!
 
Den där jobbiga värmen verkar släppa greppet om oss nu. Jag gillar ju lite svalare väder men jag förstår att tvåbeningarna har varit förtjusta. Matte har dock inte något emot att det svalkar lite, dels för min skull men också för att det är lättare att jobba i trädgården då. Roligt också om vi kan hitta på något, typ spåra eller träna lite apportering. Jag klarar ingenting när det är så varmt. En gång för några somrar sedan fick jag nästan värmeslag när vi spårade fastän det var klockan åtta på morgonen men det var redan för varmt för mig. Så sista tiden har det mest blivit kompisträffar, bad och promenader morgnar och kvällar och vila i skuggan.
 
Imorgon blir det kanske en tur med Elliot. Om solen håller sig bakom molnen så håller sig kanske tvåbeningarna borta från badplatser så att vi kan få chansen istället!
 
Tasselikram
/Lakkan

Hemma igen och roligt i värmen

I söndags åkte vi hem till skogen igen. Sorligt att lämna Syster Yster men skönt att komma hem igen såklart till vårt kära Solgläntan. Nu har Matte satt igång med lite renovering och trädgårdsarbete. Varmt har det också varit och dagtid har jag mest vilat mig i skuggan. Men lite aktiviteter har det allt blivit med kompisarna.
 
I måndags var jag med Elliot vid Yddingen. Det blev många fina hopp från bryggan! Igår åkte vi till Falsterbo med Elliot & Ann. Först promenixade vi lite och tvåbeningarna tittade på hus medan jag och Elliot kollade in alla dofter. Sedan hittade vi ner till stranden och jag och Elliot fick bada.
 
Svalkande vågor.
 
Badbus
 
Elliot filosoferar...
 
Min svans ser rolig ut när den blir blöt säger Matte..
 
Gräva i sanden är mysigt.
 
Strandspring 
 
Kompisar!
 
Tassavtryck i sanden
 
Det var roligt att hitta på något annorlunda och tack vare badet blev turen mycket lyckad. Det enda tradiga var att jag och Elliot inte fick vara med och äta glass. Osolidariskt tycker jag men jag surar inte över det.
 
Ikväll har vi varit på mysig korvarunda med Wallander och Helene. Det blev Casinogrillen, vi kom precis innan de stängde för kvällen. Det fanns bara en tjock korv i lager så det fick bli en smal och en tjock. Vi delade som de bästa vänner vi är dvs lika.
 
Nu är jag trött och det är dags för sängen.
 
Tasselikram
/Lakkan
 
 

En tur till Flaten

Idag åkte vi till sjön Flaten och badade. Där var nästan inga människor på grund av det svala vädret vilket var utmärkt för mig. Inga problem då för mig att nyttja stranden.
 
Kasta då!!!
 
Racerbåten Lakrits!
 
Änderna flyr.
 
 
 
 
Trofén hämtad.
 
Aaaaah!
 
Sedan gick vi en runda längs sjön...
 
Vildhunden springer i blåbärssbåren...
 
Jag och Matte med sjön Flaten i bakgrunden
 
Efter turen åkte vi till Hellasgården och åt en sen lunch.
 
Hungrig!
 
Till slut åkte vi till Hammarby Sjöstad där jag fick vänta lite i bilen, förvisso med bra vädring och i skugga men jag gillar det ändå inte. Blev lämnad säkert en kvart medan Matte och Yster shoppade. Såklart trillade Matte in i en second hand butik och kom ut med en liten bänk till trädgården. Tur vi har bil med...
 
Nåväl, trots att jag blev övergiven i främmande stad i en kvart så har resten av tiden här bara varit trevlig! Imorgon eftermiddag bär det av hemåt för mig och Matte, Yster får bli kvar och ordna med sitt och sedan hinner hon förhoppningsvis ner till oss en sväng till i sommar.
 
Nu är vi hemma och vilar lite, sedan ska vi ut en tur till och promenera runt Sicklasjön.
 
Tjingeling!
/Lakkan
 
 
 
 
 
 

Stockholmsvisit

Nu är vi hos Syster Yster i Stockholm. Igår körde vi upp och det gick bra. Vi stannade som vanligt vid mitt rastställe vid Vätterns strand. En korv fick jag också på Statoil, annars hände inte så mycket kul. Men skönt sedan när vi kom fram och Syster Yster bäddade sängen till mig medan jag och Matte gick en liten kvällstur.
 
Idag har vi varit ute och gått en lång runda i Nacka reservatet. Vi promenerade till en trevlig liten sjö där jag badade. Sedan fortsatte vi en bit runt sjön och då hittade vi ett fint ställe med bastu, tipi, små stugor och badtunnor.
 
Framför tipin!
 
På vägen sedan hittade jag en bäck som jag hoppade ner i.
 
Matte och Syster Yster säger att jag liknar en vattenråtta här.
 
Plaskeliplask
 
I Nackaskogen finns mycket blåbär och vi stannade en stund och plockade. Jag fick smak på de små bären, det är riktigt gott minsann!
 
Matte och jag bland blåbären!
 
Matte plockar, jag övervakar.
 
Blåbärsätning
 
På promenix
 
Vi var alla nöjda när vi kom tillbaka till bilen. På väg hem sedan ösregnade det men vi slapp regn under rundan. Skönt! Sedan blev det vilostund för mig. Nu är det kväll och det äts lite mat och vi har det allmänt mysigt. Syster Pernilla var förbi en stund innan idag också och åt lunch. Kyckling. Mums!
 
Får se vad morgondagen ska innehålla. Vi funderade på en tur i skärgården men vädret verkar inte så lovande för den typen av aktiviteter så det blir nog skogen. På söndag åker vi nog hem för vi har en del sedan att se om med huset och trädgården.
 
Tasselikram från Vildhunden i sta'n!
 
 
 

Ingen vila än...

Semester ja, men inte så mycket vila än. Fast en del kul saker trots lite stressig helg där vi åkte långt för att Matte skulle hålla en föreläsning och sedan hälsade hon på några kompisar. Jaja, det gick väl ingen nöd på mig men lite stressigt att fara runt. Vi kom hem i söndags eftermiddag och igår var det fix hemma, en runda med Elliot i skogen och sedan på kvällen träffade vi Walle, Beck och Helene. Båda kompisträffarna var som vanligt trevliga på helt olika sätt. Det är lajbans att härja med Elliot i skogen, bada och springa. Men också riktigt mysigt att gå korvarunda med grabbarna, ligga och tugga på varandra på köksgolvet hos Lindeblads, för att inte  tala om själva korvätningen!
 
Igår kväll hämtades vi sedan upp Syster Yster som kom från stora lander i väster där hon hade sjungit för full hals. Punktligt anlände hon med tåg från Kastrup. Sedan bar det av hem och såklart snackades det långt in på natten. Idag har jag varit lite trötter och därför vilat mig en hel del.
 
Imorgon ska jag träffa Elliot, sedan blir det en tur till Stockholm torsdag till söndag. Syster Yster vill att vi hänger med och det är ju länge sedan vi var uppe så det är väl läge för en runda. Vi kör upp så det blir ändå ganska lugnt för min del. Min nya bur är skön att åka i, jag har gott om plats och kan sitta upp rak också om jag vill det. Skulle tro att det blir sedvanligt stopp vid Gyllene Uttern med promenad och bad för min del om det är varmt. Många klagar över sommaren hittills, jag är bara glad att det inte är så förfärligt varmt. Jag tycker att dom som vill ha så varmt kan ta på sig en pälskappa och springa runt i så får de se hur det känns!
 
Tasselikram
/Lakkan

SEMESTER

Det har varit en rätt arbetsam och hård nattvecka för Matte men nu har hon SEMESTER i fyra veckor!!! Det är ju så bra det någonsin kan bli. Vi ska hitta på roliga saker men också bara vara hemma och mysa. Men det kan nog hända sig att jag får vara några stunder på Dagis också om Matte har saker för sig och det är bara trevligt. Blir ju faktiskt lite konstigt att vara ifrån Dagis så länge annars :( Men vi ses ju ändå, jag vill ibland gå in om och säga hej när vi går förbi.
 
Tja, veckan har varit ganska händelsefattig på så vis att vi inte har orkat med så mycket annat än Mattes jobb, lite trädgårdsarbete och så har hon varit tvungen att jobba hemma också med jobb. Så dumt! Men i onsdags kväll var vi bortbjudna till en kompis till Matte i Lund. Ja, Bodil och jag är också väldigt bra kompisar. Ni anar inte vilken fin helgrillad kyckling hon bjöd på. Mmmmm. Jag fick två portioner av henne. Vänner för alltid!
 
Idag har jag äntligen fått träffa en polare och det var Elliot och jag som åkte runt med våra Mattar på Revinge och ut till Sövdesjön. Där var fint med hundbadplats! Krankesjön var inte riktigt lika praktisk för där är så långgrunt så man kommer knappt ut och simmar. Men Sövde var riktigt bra om man har turen att komma dit när ingen annan är där!
 
Vi skulle gå en runda också på heden men där var så mycket mysiga koblajor så det blev avbrutet och istället gick vi i Dalby Söderskog. Lite annorlunda och kul att prova på nya ställen.
 
Nu är Matte och jag så trötta så vi måste natta oss akut!
 
Kramelikram
/Lakkan
 
 

En händelserik vecka!

Det är länge sedan jag uppdaterade, närmare bestämt en vecka nu! Tiden har gått himla fort. Sedan har jag faktiskt gjort några försök att logga in på bloggen men det har fungerat dåligt. Hoppas på bättre lycka nu men det är väldigt krångligt att ladda upp bilder. Hoppas det bättrar sig igen.
 
Söndagen förra helgen var vi på besök till en kompis till Matte. Hon har en liten fyrbening som inte är så gammal. Voffsan heter hon. Roligt namn och rätt rolig tjej också men lite intensiv...
 
Voffsan!
 
Voffsan på span
 
Voffsan och jag vilar
 
Följa Lakrits!
 
En mycket trevlig eftermiddag men skönt att komma hem igen och vila sedan.
 
I måndags var det lugnt men i tisdags kväll kom Zico och Lykke med matte Helene på besök. Det blev en rejäl promenad i skogen, tack och lov med bad på vägen för jag höll på att försmäkta i värmen. Holmejasjön var mycket badvänlig tyckte vi allihopa!
 
En vänskaplig puss till Lykke!
 
Två små uttrar!
 
Zico och Lykke vid strandkanten!
 
Lykke ensam i sjön, ville inte komma upp!
 
I onsdags kväll blev det bad med Elliot i Pude efter att vi först hade varit hemma och käkat hos hos honom och hans flock i S-torp.
 
Lilla jag!
 
Lille E!
 
Strandkantsbus.
 
I torsdags kväll var vi också hos Elliots och det blev en tur till Tvedörasjön och lite spring på Revinge. Härligt, inte alls många andra ute.
 
Igår var vi hemma och fixade och vilade på kvällen men dagen har redan varit händelserik. En utflykt till Revinge med spår och lite bad i Krankesjön tillsamans med Zico, Lykke och Helene. Blött och varmt var det men kul att spåra och skönt att svalka sig sedan. På vägen hem hämtade vi Elliot som vi passar nu! Imorgon blir det vila mest för sedan ska Matte iväg och jobba framåt kvällen. Hon har nattvecka, sista rycket innan semestern börjar på fredag morgon. Tjoho!
 
/Lakkan

RSS 2.0