Kennelträff

Veckorna går så fort. Det är mörkt och ganska trist om kvällarna men som tur är finns ju helger. Igår var vi på kennelträff utanför Kungsbacka. Mysigt att träffa kennelmamma Renée!
 
Vi gjorde en hel del kluriga övningar men det gick bra för mig och Matte faktiskt.
 
Här kommer jag!
 
Flax!
 
 
Hopp o skutt!
 
 
Fint jag kommer in va?!
 
Tjusigt sa Matte!
 
Klassfoto på de som var kvar i slutet.
 
Vid tretiden började det regna rejält och då avslutade vi träningen och åkte vi en sväng om Onsala och Matte åt mat med Renée och Ted medanjag  surade i bilen i deras garage :(
 
Till sist körde vi hem i regn och rusk. Vi tackar för en trevlig dag och säger på återseende till våren, då kanske vi ska ses mitt emellan här och Onsala, närmare bestämt hos Syrran Fika utanför Halmstad.
 
Tack Reneé för arrangemanget och bilderna samt för maten hälsar Matte!
 
Tasselikram
/Lakkan

Oj vad tiden går

Dagarna bara springer iväg! Nu har redan en vecka till passerat och jag har inte hunnit blogga. Inte så konstigt för vi har inte varit hemma knappt. Matte kom sent nästan varje kväll i veckan och då menar jag riktigt sent! Elva en kväll, sju en kväll, halv nio en kväll. Katastrof för vårt hemmaliv men veckan som kommer har hon lovat att det blir annorlunda. Hon har dessutom jobbat två helger i rad men ska nu vara ledig två.
 
Jaja.... inte lönt att gnälla!
 
Voffsan var här förra söndagen! Hon börjar bli lite mer ordentlig att ha och göra med stundtals och vi kunde umgås en del.
 
Promenix
 
Lustig pose
 
Här har vi slagit oss ihop!
 
Trött!
 
Förutom Voffsan har vi hunnit med att träffa Elliot två gånger, varit hos Lindeblads i fredags och gått korvarunda och sedan följt med hem. Igår fick jag ett litet spår hemmavid med små klurigheter i form av korsningar men det var inga större bekymmer för mig inte. Idag är Matte trötter efter jobbet så jag hoppas vi kan sova gott i natt!
 
Tasselikram
/Lakkan
 

Bilder från Stockholm

Vi är hemma igen sedan två dagar tillbaka. Härligt att vara tillbaka i skogen igen men det var ändå inte så illa i Stockholm. Syster Yster tog emot oss så fint hemma hos sig och på dagarna var hon och Dagismatte ute med mig och gick. På kvällarna kom Matte, men då var det ju mörkt.
 
Här kommer lite bilder...
 
Fin bild på mig och Dagismatte!
 
 
Mysigt att dricka lite...
 
Men hur skulle man kunna motstå...
 
Lilla jag!
 
Höstigt i skogen.  
 
Fina Dagismatte igen!
 
Hurra! Jag i lösdrift!
 
 
Fin utsikt i skymningen!
 
Mot perrongen och Malmö-Köpenhamn 17:40!
 
Ja, det var himla stökigt med mycket folk när vi skulle hem. Turligt nog kom med som vi skulle och efter fyra timmar var vi i Lund. Ett ganska smidigt tåg faktiskt, det stannade inte förrän i Alvesta så man slapp så mycket spring. Skönt! Men som vanligt: borta bra men hemma bäst.
 
Imorgon natt ska Matte jobba och då ska jag vara på Dagis.
 
Tjingeling!
/Lakkan
 
 
 
 

På plats i Stockholm

Idag på morgonen bar det av hemifrån mot stationen i Lund. Efter lite jobbig väntan så rullade tåget in. Jag har aldrig sett ett så långt tåg, 13 vagnar fanns det och var tror ni vi satt, jo såklart i sista vagnen som stannade halvvägs till Stockholm! Det blev till att knata. Väl på plats i djurtillåtna vagnen var vi många hundar, sex stycken som mest under resan, men det var inga som helst problem. Tiden går långsamt när man ligger på tåget men till slut kom vi ju fram till ändstationen. Rörigt värre på perrongen när vi klev av, hur mycket folk som helst som trängdes. Ett jätteglapp var där mellan tåget och perrongen också, som värsta avgrunden. Jag var lite uppstressad men Matte hjälpte mig så jag kom säkert ner.
 
Vi hann lagom komma upp i dagsljuset och vänta några minuter när Syster Ysters svarta BMW rullade in. Ut hoppade både hon och Syster Pernilla, alias Medicinpinnen. Snart var vi hemma hos Syster Yster i lugn och ro och jag kunde skaka av mig resdammet. Efter lite installering gav vi oss ut på en lång och skön promenad runt Sicklasjön. Härligt väder och trevligt sällskap, vad mer kan man begära när man är på resa!
 
Efter turen åkte Matte och Yster och handlade, jag var kvar med Dagismatte hemma. Skönt att slippa åka iväg mer! Och hem kom de med godsaker så vi klarar oss bra i dagarna tre här tror jag bestämt.
 
Tasselikram
/Vildhunden i stan
 
 
 
 
 

November

Ja, rubriken säger allt skulle Matte nog tycka. Ni som känner henne vet att vintern inte är hennes favoritårstid precis. Men hon har bättrat sig sedan jag var liten, då gnällde hon så att mina öron vissnade. Nu har hon skaffat sig bra grejor, pannlampa som lyser upp halva skogen, riktigt bra kläder och annat nödvändigt. Men det är ändå med sorg i hjärtat som hon vänder blad i kalendern till just...november som idag dessutom inleds med höstrusk. Fast det fina i kråksången var att hon kom tidigare från jobb för att hon kände sig lite krasslig och då hann vi gå innan det blev mörkt. Vi träffade på jättestora Sigge, en rottishane som slet sig från sin Matte och kom och uppvaktade mig men jag talade om för honom vem som bestämde. Tur vi har träffats innan, annars hade jag nog blivit lite spak för han är så stoooor. Men snäll ändå. Lite tanigt med ett flexikoppel till en så stor hund tyckte Matte och morrade lite.
 
Igår jobbade Matte hemifrån på förmiddagen och sedan fick jag följa med henne på eftermiddagen för vi var på det hundvänliga stället, inte hennes vanliga jobb alltså. En runda med Voffsan på stan hann vi också med och hon skötte sig rätt så bra tills det var hundra meter kvar av den långa rundan, då gick hon till vild attack mot mig men Matte tog mig i försvar. Illbatting! Men sedan fick hon sitta i bilen och jag vara med, det kändes finemang!
 
Snart helg i alla fall och inget jobb för Matte men på söndag morgon åker vi till Stockholm och är borta till onsdag kväll. Matte ska på kurs och Dagismatte ska med och ta hand om mig på dagarna.
 
Blodpudding på torkning i ugnen känner jag...bäst jag tar en kik!
 
Tass!
/Lakkan

RSS 2.0