Vintertid

Tja, nu har rullgardinen åkt ner. I lördags natt fick vi en timme extra men den kunde vi allt vara förutan. Särskilt Matte med kollegor som jobbade natt :( Men hon kom sent omsider i alla fall och det var ju huvudsaken!
 
Nu är det pannlampa som gäller på kvällarna. Regn och rusk dessutom var det ikväll på rundan. Matte fick testat sina nya regnkläder från Fjällräven och de fick med beröm godkänt. Även de nya stövlarna är bra säger hon. Tur att hon är utrustad inför vintern. Min utrustning är alltid densamma, tät och varm flattepäls!
 
Trots gnället om vintertid och regn så finns det fina dagar. I lördags morse var det faktiskt alldeles jättefint väder när vi tog morgonturen runt sjön efter en natts välbehövlig sömn!
 
Frostigt på fälten.
 
God morgon och på span!
 
För där simmar maaaat därute :)
 
Sjöodjuret!
 
Jag botaniserar vid strandkanten.
 
Så stor vår lilla sjö ser ut!
 
Och så fina färger!
 
Ja, så fint kan det vara! Ikväll hade det bara blivit prickar på linsen av regnet.
 
En helt onödig sak är att Matte är på krigsstigen när det gäller min päls igen. Hon blir det med ojämna mellanrum och det innebär att jag blir ofredad lite varstans, ingen respekt där inte. För en stund sedan flög hon på mig i min bädd! Helt onödigt men som tur var fick jag en godisbit efteråt.
 
Vanliga jobbdagar för Matte förutom onsdag då hon ska jobba hemifrån på förmiddagen. Det gillar jag för kanske det kan innebära lite morgonmys i sängen!
 
Tasselikram
/Lakkan
 
 
 
 
 

Synd om lilla mig...

Ibland utsätts jag för saker som är på gränsen till vad som är rimligt för en hund att stå ut med. Kolla här...
 
Hur länge ska man behöva vänta???
 
Det handlar alltså om kyckling som är färdiggrillad men som tyvärr inte kan flyga ner i min hungriga lilla mage. Plågsam väntan. Dessutom, se så vissa hugger för sig medan andra lider...
 
Matte har varit framme och snott...
 
Ja det är bara att konstatera att jag har det hemskt stundtals.
 
Annars är det ganska bra. Igår kom Matte lite tidigare från kurs i Malmö och jag hängde med till Lund dit Matte skulle framåt kvällen och där passade vi på att ta en stadstur med Voffsan. Eftersom hon var så ovan vid att gå på det sättet så fick jag sköta mig desto bättre. Vi var vid stationen och kollade på tåg samt åkte hiss. Men var blev korven av som jag hade hoppats på undrar jag???
 
Ikväll blev det en tur med Elliot i S-torp i höstblåst men vi hade tur och hann in innan regnet kom. Hemma är det en del jobb på kvällarna för Matte framöver.
 
Vi ska förresten till Stockholm ganska snart, om en och en halv vecka. Puh säger jag bara men vad gör man inte för att få hänga med? Tur att Syster Yster hämtar oss så jag slipper den otäcka t-banan. Dagismatte ska också med för Matte ska på kurs.
 
Nä, dags för en sväng om köket för att se om det finns hopp för min lilla mage.
 
Tass!
/Lakkan
 
 

Ledig helg och fint höstväder

Jaha, då gick tiden fort igen och det är redan måndag. En ledig helg har vi haft och den var riktigt mysig. Vi inledde med fredagskvällsmys i soffan :) Sedan ledig lördag med fint väder. Vi började med en runda runt sjön.
 
Vacker morgon!
 
Fina färger i skogen!
 
Sedan jobbade Matte i trädgården och jag gnagde märgben. Men vi gick ut också såklart. Dagen blev väldigt varm så jag var tvungen att ta mig ett dopp i en av Dagisdammarna för att inte försmäkta i min tjocka päls!
 
Jag snorklar i dammen.
 
Efter badet en liten rulleruntrunda!
 
Sen på eftermiddagen blev det en korvarunda med Walle och Helene. Mysigt som vanligt! Vi promenerade ner mot Ribban och fick käka korv där i det fina vädret! Sedan blev det Ikea på vägen hem men då fick jag tack och lov vänta i bilen. Tror inte det varuhuset är något för mig. Matte pustar och suckar alltid så när hon kommer därifrån.
 
Söndagen var också ledig och ganska lugn, en tur med Elliot blev det dock framåt kvällen. Vi drog några fina repor vid Yddingeskogen men inget bad där.
 
Nu är det måndag och en ny vecka som började äckligt tidigt med uppstigning halv sex. Urk. Hoppas det inte blir så tidigt varje dag, då blir jag helt slut!
 
Tasselikram
/Lakkan

Full rulle

Sista veckan har det varit full rulle på Solgläntan. Datorn har varit mycket upptagen också så jag har inte kommit åt att uppdatera. Dessutom har jag oftast varit trött när vi väl har varit hemma men nu kommer lite nyheter.
 
Förra veckan hann vi med att träffa Elliot och gå i bokskogen på måndagen och sedan var vi hemma hos Elliot med flock på torsdagen och käkade efter att vi hade gått en runda tillsammans. Mysigt.
 
Jag på fält i bokskogen med Elliot. Busmin :)
 
I fredags kom Zico, Lykke och Helene och hälsade på oss och vi tog en lång tur i skogen. Härligt att se dem, det var så länge sedan sist. Zico är riktigt pigg igen fast han är smal fortfarande. Stackarn, det kan inte ha varit mycket kvar av honom när det var som värst. Ett under att han lever och är så kry! Heja Zico, du är en riktig kämpe!
 
Här sitter vi alla, jag, Zico och Lykke! Bilden blev inte så bra men det var svårt för oss alla att vara stilla samtidigt :)
 
Förutom att träffa kompisar har Matte jobbat en del och så har hon haft en massa att göra hemma. Trappan i hallen har målats om och blivit fin.
 
I lördags kom Syster Yster på besök och sedan dess har det också farit full fart. Många långa rundor, tokiga upptåg och i söndags passade vi dessutom Voffsan för hennes matte var tvungen att åka en tur till Stockholm över dagen. Jag var väl inte överdrivet förtjust och först var hon rätt jobbig och jag fick knappt vara i fred men sedan blev det bättre. Matte och Yster hjälpte mig lite också och sa till Voffsan som faktiskt lyssnade då.
 
 
 
Jag är skeptisk...
 
Men här hängde hon med på bad...faktum var att hon gick i först. Vi hade riktigt mysigt. Sen fick vi fnatt och sprang!
 
Till slut blev hon trött. YES!
 
Men vad hände här då....??? Ser mysigt ut men det blev hela havet stormar rätt snabbt...
 
Fast lite kompisar blev vi ändå...
 
På kvällen åkte vi till Sturup och mötte upp Voffsans matte som kom med flyget. En korv fick jag och Voffsan för att vi väntade snällt. Hon skötte sig okej Voffsan, skämde inte ut oss i alla fall :) Sen fick hon åka hem till sitt och jag var lycklig över att ha Matte och Yster för mig själv igen! Men klart vi ställer upp när det behövs!
 
Det har blivit sena kvällar, ja ända till tre på natten har Matte och Yster varit uppe och grejat. Hela galet är det, jag har sömbrist! Men det är så trevligt att ha henne här så jag får ta igen mig på Dagis. Tyvärr ska Yster hem imorgon bitti, det är väldigt trist men så ligger det ändå till. Matte kör henne till tåget och sedan åker hon till jobbet. Så var det roliga slut för denna gången :(
 
En bra sak är att Matte är ledig en helg till och då ska vi ha sovmorgnar! Men jag hoppas hinna med en uppdatering innan helgen, ska bättra mig jag lovar!
 
Tasselikram
/Lakkan
 
 

Besök i Lakritsskogen

I onsdags passade Matte en kompis hund. Hon är en liten västgötaspets som heter Voffsan. Jag har träffat henne ett par gånger innan och hon är rätt rolig men jag är ändå måttligt förtjust när jag måste dela min Matte med någon annan! Jag hade i alla fall inget att säga till om i detta fallet och för all del vara det inte mer än några timmar. Lite bilder blev det...
 
Fridfullt med godistugg...
 
Tills hennes godispinne tog slut fortare än min...
 
Hon roade sig själv en del med mina leksaker...
 
På promanden härmade hon mig mest hela tiden men vi kom rätt bra överens...
 
 
Här busade vi lite...
 
 
Jag badade och Voffsan fegare...
 
Hjälp! Hon ser ut som hon ska äta upp Matte!
 
 
Glad Voffsa på fältet!
 
 
Jösses...vem tror hon att hon är...
 
 
Men ganska söt :)
 
Jaha, det var Voffsan på besök. Idag efter Mattes jour kom Wallander och Beck med Helene och Anders. Det blev en rejäl runda i skogen och sedan fika med hembakad kaka. Nu ska Matte vara ledig två helger och det behöver hon!
 
Vi har också träffat Elliot i veckan, det blev en tur till Revinge och "gamla" stället där det inte finns koskit. Vi gick ganska långt faktiskt och hade det mysigt där ute på fälten!
 
I fredags skulle Zico, Lykke och Helene kommit men tyvärr var vädret så trist att det blev skjutet på framtiden. Hoppas kanske på nästa vecka. För imorgon börjar en ny omgång! Matte ska jobba hemifrån så vi får lite sovmorgon. Sköööönt!
 
Tasselikram
/Lakkan
 
 

RSS 2.0