Läger vid Halen

Nu är vi hemma igen från Blekinge där vi har tillbringat det mesta av helgen på läger med Lomma BK. Som vanligt har vi hållit till runt sjön Halen där det finns en fin campingplats. Matte och jag hyr en liten campingstuga där.
 
Jaha, då var vi har igen! Samma stuga som förra året!
 
En slurk vatten efter resan.
 
 
I år tjänstgjorde Silver på resan. Lova har det bra hos Dagismatte som har tagit över henne.
 
 
Inne i vår lilla stuga....
 
 
...kan man ligga och mysa!
 
Det blev en ganska tidig kväll på fredagen för alla var trötta. Jag väntade i bilen medan tvåbeningarna åt men sedan drog vi oss tillbaka i stugan och hade det mysigt. På lördagen gick vi upp vid sju och gjorde oss i ordning till samlingen klockan nio.
 
 
Fin natur på rastrundan.
 
 
En inbjudande liten pöl!
 
Vid niosnåret åkte vi då ut i skogen. Vi var en liten men tapper skara som skulle spåra, de andra tränade sök. Helene med Zico och Lykke hade tyvärr blivit sjuk så hon fick stanna hemma. Trist. Men vi hade trevligt i skogen med fina spår och härlig terräng. Erik med boxer-Mira gick ut ett långt fint spår till mig som jag fick på förmdidagen. Sedan fick jag gå ett gammalt spår på eftermiddagen som Mari med Lee och Glittra hade lagt ut redan på morgonen. Då gällde det att vässa näsan lite extra men det gick finfint!
 
I slutet av andra spåret låg denna fina kamprulle!
 
Vi fikade också, korvgrilling och det blev en tjock en till mig!
 
Mums!
 
Inte mums....men fin. Såna fanns det gott om i skogen!
 
Sent på eftermiddagen blev det uppletande. Det gick fint trots att det var länge sedan sist!
 
Det var stundtals ganska blött ute men jag hade det bra i min bur.
 
Vilostund!
 
Jag fick sällskap i buren också under en regnskur när Matte vilade sig och faktiskt somnade till en sliten sekund.
 
Efter en heldag i skogen ordnade tvåbeningarna mat. Fast alla var trötta så det blev en tidig kväll. Vi sov hyfsat och vid halv åtta i morse gick vi upp, gjorde i ordning och checkade ut. Sedan bar det av hemåt mot Solgläntan igen för att hinna ordna med lite saker innan en ny vecka tar vid.
 
Som vanligt var det mysigt att vara på läger, kul att träna, trevliga kompisar och vädret var kanske inte det bästa men kunde också ha varit sämre. Vi är nöjda med helgen men också glada att vara hemma igen. För hur kul det än är att var iväg så är borta bra men hemma bäst!
 
Jag är trötter efter helgen och ska gå och natta mig nu!
 
Tasselikram
/Lakkan

Snart dags för läger

Veckan har gått fort! I måndags fick vi oss en blöt men som vanligt väldigt trevlig korvarunda med Helene & Wallander. Vi käkade korv vid Casinogrillen trots regnet och kunde glädjande nog konstatera att grillens öppettider har utökats väldigt. Det gillar vi! Nu kan vi äta där så ofta vi vill.
 
I tisdags och igår har vi varit hemma och Matte har fixat med lite av varje och haft svårt för att komma i säng i tid. Morgnarna är trötta och jag sover vidare på Dagis när jag har kommit dit. Matte sover förhoppningsvis inte vidare på väg till jobbet.
 
Ikväll har vi varit en tur vid Yddingen med Ann & Elliot. Det regnade inte när vi började men dock när vi kom tillbaka till bilen. Jaja, värre väder har vi haft och Elliot och jag brukar strunta i det när vi busar.
 
Nu håller Matte på att baka och förbereda för att vi ska åka till Halen utanför Olofström på läger direkt när hon kommer hem imorgon. Hon står som vanligt för efterrätt till den gemensamma middagen. Kycklingar ska också grillas så att vi har lite mat med oss. Lite saker får också packas ner och då inte att förglömma min mat och mina spårsaker!
 
Ska försöka få Matte att ta lite bilder när vi är iväg! Rapport blir det tidigast söndag kväll!
 
Tasselikram
/Lakkan

Ledig helg

Vi har inte varit så bortskämda med lediga helger på sistone så det var på tiden. Skönt har vi haft även om vädret har varit lite si och så. Men vi har parerat regnet ganska bra, inte blivit alldeles dyngsura. Matte var in om jobbet för att hämta några papper igår förmiddag. Hon höll på att få dåndimpen när det stod att hon skulle jobba natt igår .Men det var ett missförstånd och allt löste sig tack och lov så vi kunde ha mysig hemmakväll med nystekta hambugare. Mums!
 
I torsdags var vi med Elliot i Bokskogen och sprang. Jag blev alldeles jättebusig och bara tokrusade. Idag kom dom hit och hälsade då. vi tog långrundan och var ute nästan två timmar och då blev jag allt lite mör och sov gott en stund sedan medan Matte tränade och städade eftersom hon aldrig har vett att vila sig och ligga och mysa med mig på dagen.
 
Trist att dagarna blir kortare men ibland är det fint i skogen om hösten.
 
 
Imorgon börjar en ny vecka som nog blir laddad med lite roligheter. Korvarunda, kanske bus med Elliot och sedan en tur till Halen med Lomma BK står på programmet. Inte illa alls!
 
Tasselikram
/Lakkan

Hemmaliv

Ja, det var ju jobb i helgen för Matte. Hon tyckte inte om att åka iväg för hon var trött. Jag tyckte också det var hemskt onödigt men nu fick det ju göras och hon var glad när hon kom på söndagen. Hela dagen var hon igång och långt in på kvällen. Jag undrade när hon skulle krokna helt men det tog tid...
 
Nu jobbar vi på att sova lite mer och vara hemma och mysa lite om kvällarna. I måndags kom Matte hem redan vid tre och det blev en fin tur med Elliot här i skogen framåt kvällen fast vi började från Bökebergshållet för att få lite omväxling. Får se om det händer något mer kuligt i veckan här. Matte är ledig till helgen och hon ska komma tidigare på fredag för att kompensera för några sena hemkomster. Det ser jag fram emot. Kanske även lite god mat? Kyckling är aldrig fel, eller kanske fläskfilé. Jag har flera förslag, får se om Matte nappar på något. Grilla korv är inte heller så dumt :)
 
Ikväll fick vi testat pannlampan så att den fungerar. Inte så kul men nödvändigt när Matte var sen hem och det hann mörkna. Mitt blink var också i dugligt skick. Tradigt med mörka kvällar men inte lönt att klaga egentligen, det blir som det blir.
 
Tasselikram
/Lakkan

Kvällstur på Revinge

Äntligen hände det något skojigt! Matte har varit rätt så upptagen med jobb på sista tiden. Förvisso fick jag ett trevligt spår i lördags och lite annan träning har det också blivit men ändå... Och i söndags eftermiddag fick jag springa med Elliot i bokskogen. Men ändå...
 
Ikväll åkte vi till Revinge med Elliot & Ann. Vädret var härligt, soligt men svalt. Vi sprang och busade men poserade lite också...
 
 
Men sedan hände något konstigt. Elliot ramlade helt pladask....i en koskit... och sedan i en till... Ann och Matte ojade sig. Jag tyckte han luktade lite väl mycket... Vi fick bege oss tilbaka till bilen och Elliot blev hjälpligt avtorkad under många örk och jämmerskrik. Sedan åkte vi i ilfart till Tvedörasjön. Så fint där var, mysigt att bada när där var alldeles stilla. Och Elliot blev ganska ren igen :)
 
När vi kom upp till bilen igen blev det inte lika kul. En hel kennel med Rottweilers var ute på badtur. Ingen ordning heller, två stycken kom fram till mig och var närgångna. Matte var jättearg men vågade inte skälla ut människorna för de verkade så konstiga så hon blev orolig att de skulle släppa hundarna på mig och Elliot om det blev bråk. Otäckt men vi hoppade in i bilen sedan och åkte iväg.
 
Imorgon får jag kanske mig en korvarunda, vi får se hur Matte kännner sig. På lördag jobbar hon igen men sedan lugnar det visst ner sig en smula. Ska bli mysigt att ha henne lite mer ledig!
 
Avslutar med en tidig morgonbild på vad en flitig spindel har åstadkommit! Så flitiga är varken jag eller Matte klockan sju...
 
 
Tasselikram
/Lakkan
 

Lakritsbryggan klar!

Hurra, min nya Lakritsbrygga är klar. Den som raserades och sjönk har återuppstått. Den är lååååång och fiiiiin!
 

Lilla jag på stora bryggan.
 

Lite närmare...
 
 
Så ren och torr...bryggan alltså.
 
Jag funderar...
 

 
 
Ett bad vore kanske inte fel...
 
Hehehe... Matte tror hon kan säga att jag inte får bada...
 
Det struntar jag i.....hopp i baljan!

 
 
Bryggan invigd!
 
Förutom att inviga min brygga har vi hunnit med att skicka hem Syster Yster till Stockholm. Synd men vi klagar inte för hon stannade ovanligt länge!
 
Vi har också hunnit med att träffa Elliot vid Pude, bada ihop och sedan åka till Lakritsskogen och gå en runda. Jag fick påfyllning i godisförådet för Ann hade varit bud till Teba. Det tackar vi för! I onsdags kväll stack vi tll Malmö och träffade Helene och Walle för en korvarunda. Mysigt som vanligt! Igår var vi hemma och nu är det idag!
 
Vi har haft påhälsning i huset av små skogsmöss som gärna vill komma in och kalasa på våra rester. Matte är en stor djurvän men hon tycker att mössen ska stanna ute. Därför fick snäll-fällan komma fram och den laddades med godsaker så att mössen gick in där och kunde bäras ut igen. Två små möss med pepparkornsögon fick flytta tillbaka till skogen igen. Matte bar med sig fällan på kvällsrundan och släppte ut dem en bra bit hemifrån.
 
Gullig?
 
Nu är det helg men Matte är ju inte ledig utan hon jobbar imorgon natt. Likadant nästa helg. Vad är det för fasoner? Men jag fick lite träning ikväll med dummiesar och kanske kan det bli ett litet spår i helgen trots jobb. Matte säger att det blir bättre sen, att det är mycket just dessa veckor. Kan vara så men jag håller noga reda på det där bara så du vet Matte!
 
Tasselikram
/Lakkan

 

Syster Yster på besök

I tisdags kväll ganska sent hämtade vi Syster Yster vid tåget i Lund. Jag skrek i högan sky så glad jag blev att se henne. Det blev inte så sen kväll sedan som man kunde befara för Matte skulle upp tidigt och ha en viktig presentation på jobbet. Men sedan har det nattramlats litegrann, fast inte så illa som det brukar vara faktiskt. Matte jobbade onsdag och torsdag men var ledig i fredags och nu över helgen och vi har haft det mysigt tillsammans med många promenader. Jag har inte arbetat så hårt men Matte sliter desto mera i trädgården ibland.
 
 
 
Slit o släp...
 
Syster Yster har vilat sig men också haft en del projekt för sig. Imorgon bitti måste vi säga hejdå till henne för den här gången. Sorgligt som alltid men hon måste ju hem till sitt. Kanske det blir lite kompisträffar i veckan som kommer för mig, det har varit lite tunt i veckan som har gått.
 
Tasselikram
/Lakkan

RSS 2.0