Uteliv

Vi är mest utomhus när Matte är hemma. Det blir därför ganska lite tid vid datorn för när vi väl kommer in för kvällen är vi ganska trötta. Dessutom har Matte jobbat i helgen men vi har haft trevligt också med spår och lite kompisträff.
 
I onsdags skickade vi hem Ellinor och Max till Stockholm. Antagligen kommer dom en gång till i sommar. Han växer ju så det knakar och det börjar bli lite mer liv i honom fast det är fortarande mycket äta, sova och gå för egen maskin kan han ju då rakt inte än. När vi var ute och gick i skogen hade han ju färdtjänst och stundtals blev han till och med buren. För att undvika myggen som det förvisso inte är många av i år hade vi nät med.
 
Fniss. Det ser rätt roligt ut.
 
Shejk El-Maxi på skogstur.
 
Hemma i köket. Lagom höjd för en ansiktstvätt!
 
I torsdags kväll åkte vi till Tvedöra med Elliot & Ann. Där var en massa folk fast vi hittade en egen bit strand. Folk badade utan kläder tvärsöver. Jösses, tur det var långt avstånd dit annars hade vi ju blivit blinda.
 
Återigen anklagas jag för att vara en smula haig....
 
Söt-E med surfingbräda i munnen.
 
Jag tuffar på mot fyrtornet!
 
På väg in igen.
 
Ja, som sagt var det jobb för Matte på Midsommarafton men jag hade det bra på Dagis, fick märgben och korv. Sedan sov jag i sängen på ovanvåningen och på morgonen kom Matte igen!
 
Ikväll var vi bortbjudna till Voffsan & Gunilla som hade vänner på besök som vi har träffat en gång tidigare. De hade också med sig en hund och vi lekte lite men han orkade inte så mycket. Voffsan orkar hur mycket som helst men jag ville spana på hönsen för dom har vågat sig ut.
 
Så här ser tuppen ut.
 
Nu är det läggdags och en ny vecka väntar. Vildhusse åker bort på tisdag morgon men som tur är stannar Dagismatte hemma så jag ska ta hand om henne så hon inte känner sig ensam.
 
Tass & kram
/Lakkan
 
 
 
 
 
 
 
 

Sommar sol, bad och besök

Det är sommar. Officiellt i alla fall. Det innebär dagliga bad! Att vädret är lite lynnigt och det är långt till Mattes semester hindrar inte min framfart. Jag och Elliot badar ihop, i alla fall en gång i veckan ibland mer. Vi håller till godo med det mesta men det gör inte våra kräsna Mattar som kräver rent vatten utan tråkig lukt. Pjåkiga är dom.
 
Mattes Syster Ellinor är på besök med sin Mini-Max som nu är ett halvår gammal. Liten parvel. När jag var ett halvt år var jag rätt stor och jag hade börjat spåra och jag kunde ganska många tricks. Men han tar sig nog med tiden. Huset är en smula upp och ner enligt min mening men så länge jag får ha mina bäddar och vår säng i fred så klarar jag mig! Till onsdag morgon stannar dom.
 
Det har blivit dåligt med bilder på sista tiden. Vet inte varför Matte har slarvat så. Det får bli bättring. Kameran måste hänga vid jackan så kommer hon ihåg.
 
Ny vecka imorgon. Fast lite kortare än vanligt. Men å andra sidan jobbar Matte på fredag natt. Å andra sidan igen går hon av lördag morgon och då vi nästan en vanlig helg tillsammans ändå. Man får försöka se saker och ting från den ljusa sidan :) Jag firar Midsommarafton på Dagis med lite extra godsaker hoppas jag! Och då tänker jag inte på jordgubbar utan korv och kyckling!
 
Tass & kram
/Lakkan

Långhelg

Vi har haft en skön tredagarshelg för Matte blev ledig för att hon har jobbat en del kvällar. Inte mer än rätt och himla skönt! I fredags var Voffsan med oss en stund på dagen och vi fick spåra. Sedan körde Matte och shoppade blommor. Det var nära jag fick dela bur med en yvig sak men jag vägrade. Hon lyckade krångla in det i baksätet och passagerarsätet och pustade lite över att det var en djungel intill växelspaken. Jo, det kan jag tro. Lite haig är hon allt. Men det är jag också. Fast jag försöker få in så många leksaker som möjligt i munnen istället.
 
 
Vi har träffat Elliot x 2. Igår vid Tvedöra och idag vid Pude. Igår var vi dessutom på Satchmos när de öppnade vid tiotiden. De hade jubileum nämligen och Matte köpte rejält massor med kycklingtugg på halva priset. Mums!
 
Det är fint vid Tvedöra och igår var där dessutom inte några andra. Härligt att ha stället för oss själva. Vi simmade och sprang i vattnet så vi blev rent trötta!
 
Lilla jag
 
Lille E
 
Elliot med älgkliv :)
 
Jag har fått ståpäls på huvudet
 
Begagnad anka. Nästan som hagel, fast det är små tänder... Inte mina faktiskt....säger inte vem som är skyldig :)
 
Imorgon ska vi till Malmö och fira Helene som fyller år. Hurra! Matte och jag har slagit in paket. Jag hoppas på en liten korv när vi ändå är där för vi måste ju gå en liten runda först tror jag bestämt. Ja vi får se vad som vankas. En ny vecka blir det i alla fall. Matte jobbar men är visst ledig på torsdag för det är en sån där himla bra röd dag!
 
Jag ska vila mig på Dagis imorgon. Det är så skönt att allt är som vanligt med Dagismatte hemma och Vildhusse håller på med sina projekt. Jag jobbar i trädgården med Dagismatte eller är med henne när hon är inne och fixar med olika saker. Är det inte rent för varmt blir det ofta två små promenader också. När jag vill vila mig går jag och lägger mig i min håla i skuggan eller på gräset, hos Dagismatte i trädgårdslandet eller i biabädden om jag vill vara inne. Är det riktigt varmt badar jag. När det börjar närma sig femtiden börjar jag vänta på Matte som brukar komma mellan halv sex och sex. Livet på landet är ganska skönt faktiskt!
 
Tass & kram
/Lakkan
 
 
 

RSS 2.0