Hipp hipp hurra...

...för mina bästa vänner idag!!! Och imorgon!!!
 
Wallander och Elliot fyller båda sju år idag. Hu vad tiden går fort. Jag blir ju lika gammal i maj! Beck fyller år imorgon. Han är ju lite yngre, fyra år blir han.
 
Igår kväll var vi förbi Elliots för att lämna hans presenter och vi gick en runda på mossen i mörket. Kul hade vi :)
 
Ikväll var vi bjudna till Walle och Beck med flock. Jag och grabbarna fick tårtbitar som Helene hade gjort till oss. Så rörande snällt av henne! Mysigt var det att träffa grabbarna och de fick paket och jag fick ett tröstpaket också så att jag inte skulle bli ledsen. Matte är omtänksam hon! Tvåbeningarna smörjde kråsen och hade trevligt och sedan åkte vi hema glada, nöjda och trötta.
 
Imorgon ska vi träffa Elliot, jag tror det blir en tur till Revinge om inte vädret är för besvärligt och sedan myskväll hemma hos E.
 
Nu är vi trötta efter en lång dag och intensiv kväll så det är dags för sängen.
 
Tass & kram och särskilt många hälsningar till födelsegrisarna!
 
/Lakkan
 

Fortfarande vinter men kul ändå

Ja, det är ju inte något vårväder precis. Men alla klagar ju över det så låt mig istället berätta om roliga saker som vi har gjort.
 
Förra helgen igen hade vi ju besök av Wallander, Beck och Helene. Det har jag redan berättar om i förra inlägget men nu har vi lite trevliga bildersom Helene tog så de kommer här. Kan förresten tilläggas att det blev några bra bilder i fotostudion enligt Helene som fick i uppdrag att titta på bilderna (fotografen kunde ju bara vanliga kontorstider och då kunde ju inte Matte vara med men vi har fullt förtroende för Helene!).
 
Om någon har missat att jag bär pinnar....här ser ni!
 
Beck vill inte vara sämre.
 
Grabbarna fick fnatt i skogen och bara sprang...
 
Jag spanade på dem...
 
När vi kom hem satte Matte igång med projekt "Tassar i sanden" och jag, Beck och Walle utsattes för fasthållning och tassavtryck.
 
Ser ut som Matte hade kul när hon skulle få av korken till sandlimmet som hade limmats fast...
 
Sanden plattas till innan avtrycket. Matte är koncentrerad.
 
Så här blev mitt avtryck när det hade stelnat och är klart för montering.
 
Avtrycken monteras i tittskåp som inhandlas på Panduro Hobby. De är träfärgade när de kommer men Matte vill ha dem vita. Därför ser vårt köksbord ut så här...
 
 
Matte får äta i soffan...
 
Man kan tycka att det verkar vara onödigt många ramar men Matte säger att det är lika bra att göra många på en gång för det ska tydligen göras fler avtryck. Elliot står på tur, kanske Lykke om Helene vill och så vill Syster Yster att Max tass ska förevigas också. Tja, de lär väl gå åt... Bild kommer när mitt avtryck är monterat och klart.
 
I helgen jobbade ju Matte natt men vi var ute en del ändå. Lite träning blev det...
 
Jag och min fina kanindummy
 
Full fart in mot Matte!
 
Det är finns mycket hjortat och rådjur i vår skog. Ni har sett bilder förr men här kommer fler...
 
På fältet. Visst är jag duktig som stannar fint vid Mattes sida?!
 
I skogen...
 
Mellan träden...
 
Man kan också njuta hemmavid när vinden viner runt knutarna...
 
 
Tass & kram
/Lakkan
 
 
 
 
 
 

Kallt och blåsigt.

Rubriken är mer Mattes än min. Jag bryr mig inte jättemycket om vädret men det gör Matte. Hon har ojat sig lite i helgen över att våren försvann fortare än kvickt och att det är kallt. Tvåbeningarna är dåligt rustade för kyla, lager på lager och ändå fryser de om vissa utsatta delar som sticker ut såsom näsa och fingrar. Jag fryser mycket sällan om min nos. Men visst, det är skönt att komma in när man har varit ute om man ska se det så.
 
Trots att vädret kunde ha varit bättre har vi haft en fin helg. Ja, veckan var inte så tokig heller men helgen bäst såklart för Matte var ledig. Igår umgicks vi med Walle, Beck och Helene en stor del av dagen. Vi började vid ettiden på ett mystiskt ställe i Malmö, hos en fotograf som skulle knäppa bilder av oss fyrbeningar. Hon var jättekonstig, verkade rädd för oss glada flattar. Vi var alla lättade när vi var klara. Återstår att se hur bilderna blev, hoppas någon blev fin i alla fall.
 
Det blev bättre upp på eftermiddagen för då kom grabbarna och Helene ut till oss och stannade till sent på kvällen. Vi gick en lång runda, sedan fikades det, jag och grabbarna fick goda ben, sedan gjordes tassavtryck i sand på oss allihopa. Det var lite mystiskt men inte alls så illa som fotografen, det var ju bara Matte och Helene som fixade. Sedan gick vi en runda med Matte medan Helene fixade potatismoset till korvgrillningen. Vi såg något lustigt på den lilla kvällsrundan nämligen en grävling med en liten unge. Beck ville kolla men fick inte och kom bums när Matte ropade. Stackars grävling och unge har nog vaknat för tidigt ur vintervila.
 
Korvgrillning stod på schemat sedan och det var en trevlig historia med en tjock med bröd var oss mig och grabbarna. Mums. Efter det var jag redo för sängen och snarkade gott och var nog lite ofin som knappt sade hejdå till mina vänner när de åkte.
 
Idag på morgonen fick jag ett litet spår i eländigt "väglag". Spåret snöade bort medan det låg till sig. Jag fick slita hund och lyckades med mitt uppdrag och fick min kycklingportion. Sedan kom Voffsan & Gunilla och Voffsan fick ett litet spår, sedan fika och en liten promenix.
 
Lite vila behövdes på det men innan kvällen blev det en tur med Elliot i bokskogen. Vi råkade på jätte råttweilern som skällde argt utanför sitt hus. Han har sprungit ut en gång och varit närgången mot mig så jag blev rädd så vi ville inte träffa honom, varken jag eller Elliot. Vi fick ändra på rundan och var lite missnöjda över det men det blev bra ändå till slut. Nu är har jag vilat mig vid brasan men är redo för sängen. En intensiv och rolig helg har vi haft. Jag ska vila mig på Dagis imorgon. Matte får nog inte vila sig på jobbet så bäst hon sover hårt!
 
Tass & kram
/Lakkan

Omställning på gång

Det var varit en ganska bra vecka men sådär bra helg. Matte har varit lite krasslig och dessutom jobbat och så är det stor omställning på gång att hon ska börja i Ystad imorgon. Hon längtar redan "hem" till sitt vanlig jobb.
 
För min del är allt bra. Det hotas om bad och klippning i veckan men den tiden och den sorgen. Jag har träffat kompisar i veckan, både Elliot, Wallander, Beck och Voffsan. Inte illa alls faktiskt. Och idag har jag fått ett litet spår. Vårens första får vi väl kalla det. Ganska lätt fast det var lockande att spåra färska bambisar. Matte muttrade lite i linan men skötte sig ändå ganska bra.
 
Det är halt i skogen, ren blankis på skogsvägarna. Vi hoppas allt smälter bort i veckan för att inte komma tillbaka mer sedan. Snö kan jag tycka är okej, skönt att rulla sig i men isen halkar till och med jag på och då har jag fyra ben. Matte har satt dubbar på sina skor, bäst så för jag vill inte ha hennes liggandes med kryss i ögonen.
 
Tja, det gäller väl för min del att vara lite extra förstående mot Matte om hon har det lite jobbigt just nu. Jag är ju hennes personliga tränare och coatch. Om jag ändå kunde coatcha henne i säng i tid men det är en svårknäckt nöt!
 
Tasselikram
/Lakkan

RSS 2.0