Min födelsedag

Vilken helg jag har haft. I fredags kväll blev jag firad av flocken Lindeblad och fick superfina presenter. Fina och användbara och fräcka. Den som snabbast kom på plats (i lördags morse efter uppstigning) var min banderoll!
 
l
Coooolt!
 
Jag och Matte fick en mycket lyxig fläkt till sovrummet som vi båda kan ha nytta av på sommaren. Jag fick en fin matbar som Matte nu har fixat en ställning till så att den kommer upp i lagom höjd. Jättesöta skålar till den. Därtill godis och vattenleksak. Fantastiskt!
 
Efter en trevlig kväll med Lindeblads blev det en god natts sömn och sovmorgon. På lördag fick jag presenter från Matte och Voffsan och Gunilla. En praktisk matta och roliga leksaker. Jag åt gott, badade, njöt i trädgården och hade det skönt. Sedan bar det av till jobb för Matte och jag tillbringade kväll och natt med Vildhusse. Jag fick märgben och korv och vi hade det trevligt tillsammans. I morse kom Matte och hämtade mig och sedan hade vi först besök av Lykke och Helene och sedan av Elliot & Ann. Av Lykke och Helene fick jag godis, häftiga vattenleksaker med kastare till, en plyschapa, en fin klicket (passar bra ihop med godiset!), en rolig dummy som jag tyvärr inte fick gå iväg med och "massera". En fin skogstur blev det också och lite bus med Lykke!
 
När Elliot kom blev det en runda till och jag får nog erkänna att jag var lite trötter. Men sedan kom jag igen efter köttbullsbakelsen och vi busade i köket. Av Elliot och Ann fick jag ett jättefint koppel som hör i hop med halsbandet jag fick i julas. Rött läder. Så tjusigt. Sen fick jag en supercool vattenautomat som jag kan dricka fräscht vatten ur för jämnan. Det kommer upp som ur en bäck. Eftersom jag inte har något vattendrag här hemma var det ett alldeles utmärkt påhitt!
 
Nu är jag jättetrött och nöjd. Firad i dagarna tre och världens finaste kompisar med mattar som tillsammans med Matte och Vildhusse har gjort min helt jättemysig! Tusen tack allihopa!!!
 
Tass & kram
/Lakkan
 
 

Lakrits födelsedag

Till Lakrits idag:

 

Du är världens bästa livskamrat

aldrig hör jag något gnäll och tjat

sängen delar vi varje natt

jag och min allra finaste flat

lediga stunder är vi utomhus

där det kan bli både bad och bus

i Lakritsskogen har vi det bäst

med dig blir varje dag till en fest

idag så fyller du dessutom år

och glädjen högt uti taket står

 

Hipp hipp hurra för min Lakrits som fyller 7 år idag!!!

 
Hon blev redan firad med pompa och ståt igår hos Lindeblads med massor av fina presenter. Lakrits får ju själv berätta sedan om sin födelsedag men jag ville bara gratta henne här på bloggen.
 
Nospuss till min Lakrits från Matte

 


Fina bad

Det har varit fina badtillfällen senaste tiden.
 
Igår var vi med Elliot vid Tvedörasjön och badade!
 
Så härligt!
 
Söt-E
 
Fast egentligen började vi med promenad på ett roligt och fint ställe där vi aldrig har gått förr. Det blev en lång och trevlig runda för Matte och Ann hittade inte där :)
 
En fin liten bäck i bakgrunden. Plask plask.
 
I måndags kväll kom Elliot och Ann ut till oss och gick en runda.
 
Pinnbus.
 
 
Panerad Elliot efter bad och rull! Fniss!
 
Min fina lilla sjö!
 
Dagismatte har rymt till Stockholm och kommer hem på söndag. Jag är hos Vildhusse men det är annorlunda och konstigt att inte ha Dagismatte hos sig. Men det får ju gå och Vildhusse gör sitt bästa så jag ska inte klaga. Men det blir roligt när hon är hemma igen!
 
Tass & kram
/Lakkan

BADVIDEO

Det är så varmt så varmt så varmt. Då måste jag bada hela mig inklusive huvudet. Om ni klickar på länken här så får ni se det på YouTube för det går inte att ladda upp videos på bloggen.
 
http://www.youtube.com/watch?v=GSzhG9nuH_Q&feature=player_detailpage
 
 
/Bad-Lakkan

Besök och lite ledigt

Hör och häpna, Matte hade ledig helg efter två tuffa jobbhelger. Hon var ledig en dag mitt i veckan också då den dagen var röd. Vad är alla andra dagar för färg? Fler röda dagar i så fall tycker jag!
 
Vi har haft det bra. En del besök, Pernilla har varit i Skåne. Alltid trevligt med tillökning i flocken, jag blev hjärtans glad när jag såg henne! Hon stannade ett par dagar bara men vi hann umgås en del.
 
I torsdags kväll var jag och Elliot och premiärbadad i Tvedöra. Elliot var i riktigt fin simform. Jag var först lite timid och tog bara en leksak åt gången men sedan kom jag i min vanliga form igen och tog minst två åt gången!Tyvärr var den fina kameran hemma. Så extra dumt att missa att föreviga detta ögonblick. Det får duga med en badbild i skymningen från veckan innan.
 
Eksholmen i solnedgång.
 
I lördags var Voffsan på besök. Vi fick spåra båda två.
 
Jag lånar ut min Matte till spår med Voffsan. Storsint av mig eller hur?!
 
Promenad bland bokarna.
 
Voffs och jag.
 
Lakrits i vassruggen...
 
Voffsan på bryggan. Hon ser lite illmarig ut..
 
Men hon var inte så tuff när Matte försökte locka henne i plurret. Tsss.
 
Sen fick hon vad hon tålde...och jag med...
 
Porten till Lakritsskogen!
 
Till sist en bild på vårt finaste Solgläntan.
 
Ikväll har vi träffat Elliot i Bokskogen. Härligt att dra en repa med honom. Men inget bad, hörde tvåbeningarna säga att det var för kallt. Skitsnack!
 
Tycker det är dags att träffa Wallander och Beck snart men det är oreda i stan har jag hört, ett himla ståhej så vi vågar oss nog inte dit förrän det har lugnat sig .
 
Tasselikram
/Lakkan
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vårmys

Det blir ganska mycket utomhusaktiviteter nuförtiden. Faktum är att jag försöker vara så mycket ute att jag inte hinner uppdatera min blogg så ofta. Det är bad, bus med kompisar, spår, trädgårdsmys och annat härligt som hör våren till.
 
Vi har haft besök av Wallander och Beck med flock och självklart badade vi hela vägen runt sjön :) Mysigt att plaska med grabbarna!
 
Vi har också träffat Elliot ett par gånger, det har blivit en tur till Bokskogen, en till Revinge och ikväll en tur i Bökeberg.
 
Jag och Matte på Revinge. Matte har hittat en lustig huvudbonat, en svamp som såg ut som en hatt!
 
Ikväll var det hur mycket cyklister som helst och vid lilla sjön i Holmeja var det ett öronbedövande oväsen av en flock tvåbeningarsvalpar som hade ockuperat området så att jag och Elliot inte kunde bada. Ganska oförskämt faktiskt.
 
Vi har varit hemma hos Voffsan med Matte också. Voffsan har fått ett eget litet hus att ha ute så att hon kan gå in där när hon blir för varm.
 
Tre nosar i iglon!
 
Trångt för mig...
 
...men inte för Voffsan
 
Voffsan spanar på förtretliga fåglar.
 
Jag tar igen mig i fåtöljen med fin utsikt över vem som går förbi ute på vägen.
 
Snart dags för nattning. Men först ska Matte rensa min päls säger hon. Blä. Jag råkade landa i en taggbusken när jag och Elliot busade. Så onödigt. Men kul hade vi!
 
Tjingeling!
/Lakkan

RSS 2.0