Blåsigt och vintertid

Det har varit himla blåsigt ju. Vi hade strömavbrott i måndags kväll och natt. Matte fick tända fotogenlampor och stearinljus. Jag tyckte det kändes lite konstigt först men när kycklingen kom fram på bordet så var jag inte så bekymrad om ljuset och blåsten längre :)
 
Annars är det ganska fullt upp. Matte jobbar fast hon trivs rätt bra nuförtiden. På kvällarna är vi hemma ibland men ibland iväg och tränar och på helgen hittar vi på grejor när Matte är ledig. På söndag åker vi till Stocholm igen. Jag är inte så väldigt glad för det men vi blev ju väl omhändertagna förra gången. Dagismatte ska med såklart! Vildhusse stannar hemma och håller ställningarna.
 
Det har blivit vintertid och det knorrar vi en del över för det har blivit så mörkt på kvällarna. Pannlampan har åkt fram igen och blinkhalsbanden. Ja, det är som det är, inte mycket att göra åt. Imorgon eftermiddag sak jag få träffa Elliot en sväng medan det är ljust för Matte kan komma iväg lite tidigare från jobbet!
 
Korvarunda och mys hemma hos Lindeblads hann vi också med i helgen som gick. Matte tjuvade flera tuggor av min korv. Det kan inte vara meningen!!! Men det var trevligt som vanligt att träffa grabbarna. Fast jag blev trött och gick och nattade mig under bordet när det började bli sent och då grymtade jag lite åt grabbarna när de ville leka. Förlåt men jag orkar inte när det blir sent på kvällen, då är jag van att nanna kudden.
 
Jag lovar att rapportera från storstan och så får vi hoppas att Matte inte drar på sig något elakt virus denna gången för attans vad kass och kraxig hon var! Men hon har piggat på sig igen fast det tog lite tid. Tur det inte smittar, jag går alltid säker!
 
Tass & kram
/Lakkan

Bastuddenlådan

Minns ni trälådan som Matte släpade hem från Bastudden i somras. Hon hittade den i skogen och envisades med att bära med sig den.
 
Så här ser den ut nu:
 
 
Den är lite större än min gamla leksakslåda men framför allt påminner den om alla mysiga och fina stunder vi har haft på Bastudden med Wallander, Beck och Helene. Det blev mitt och grabbarnas namn som fick stå på kortsidorna, våra Mattar tyckte det var roligast så. Vi vet ju alla att vi inte hade kommit dit utan dem! Men kanske deras initialer skulle stå nere i högra hörnet?  Lådan är  likadan om man vänder den runt så det kvittar vilket håll den står på liksom. Och fiffigt med hjul när det ska städas.
 
Anledningen till att den blev klar just nu är att Matte är hemma från jobb för hon har tappat rösten. Allvarligt alltså, hon kan inte ens prata med mig! Helt kass i tutan! Men rätt pigg för övrigt så det blir gjort lite av varje hemma.
 
Tasselikram
/Lakkan
 

Hemma

I fredags kväll kom vi hem igen till Solgläntan och min skog. Åh vad glad jag var. För även om vi blev fint omhändertagna i storstan så är hemma bara bäst bäst bäst. Matte var jättetrött men vi gick en runda så att jag fick bära pinne och kolla läget.
 
Helgen har varit lugn. Matte har fått något virus på sig från stan som hon har försökt sova bort. Det har väl gått ganska bra. Igår var vi hemma och pysslade i trädgården och sedan träffade vi Elliot och Ann i Bokskogen och gick en rejäl runda. Idag har vi spårat i Voffsans skog och tränat lite grann på en gräsplan inne i skogen. Inte så dumt. Nu håller vi kväll och imorgon börjar Matte på ett nytt ställe igen. Hon gillar inte att hoppa runt så men det måste hon tydligen för att hon ska bli färdig med sin specialistutbildning (svårt ord att skriva). Tja, det verkar ganska krångligt att vara tvåbening faktiskt. Jag är rätt nöjd med mitt liv.
 
/Lakkan

Vildhunden i stan

Förra lördagen hade vi en superfin spårdag på Revinge med Lykke och Helene. Voffsan var också med. Söndagen var lugn, Mattes huvud krånglade och tyvärr blev det ingen tur till Malmö och Wallander. Vi hoppas vi kan komma en annan gång.
 
I måndags lämnade vi lugnet i skogen och åkte till Stockholm. Jag avskyr att vänta på perrongen. Blä. På tåget var det helt okej, vi hade fyra platser och ett bord jag kunde ligga under. Väl framme hoppade jag av tåget och rakt i famnen på Syster Yster. Tjoho vad glad jag blev.
 
Vi blev körda hem till Syster Pernillas lägenhet där vi inkvarterades. Sedan fick vi också träffa lille människovalpen Max. Han är hmmm....mer rörlig nu eller vad man ska säga. Jag skäller till när han blir för närgången och då får jag hjälp så det har ändå gått bra.
 
Matte har varit på kurs om dagarna och jag har varit med Dagismatte och Syster Yster. Vi har haft det bra, gått promenad, vilat lite men också varit hemma hos Yster och där pratade jag med hennes sambo om matlagning...
 
Vi kom bra överens om att jag behövde lite av finaste falukorven.
 
Så här nära går bra men inte mycket mer. Så skäller jag!
 
Vi har gått bra rundor om kvällarna med guidning. Lite otäck broa över motorvägen där man kan kika ner genom gallret. Usch. Men man kommer till skogen och vattnet om man går över den och det kan vara värt obehaget.
 
Matte har ju varit på kurs mitt inne i stan. I måndags när hon skulle tillbaka till oss i Nacka så virrade hon runt vid Slussen och var vilse. Syster Yster hjälpte henne via telefon. Tur för både mig och Matte. Hon är ingen stadstyp, inte jag heller. Vi passar bäst i skogen. Nu är Matte klar med sin kurs och imorgon åker vi hem igen. Vi har blivit väldigt väl omhändertagna men hemma är bäst och med tanke på hur dyster Elliot ser ut när jag är iväg är det bäst jag skyndar hem till min bästis och livar upp honom!
 
 
En ledig helg väntar hemma och det ska bli väldigt skönt tycker både Matte och jag. Först tågresa bara men det ska vi nog klara av.
 
Tass & kram
/Vildhunden i stan

RSS 2.0