Vinter

Snön har kommit. Matte gillar det inte. Jag tycker det är lite kul att rulla mig fast jobbigt när jag får stora snöbollar i fanorna. Blir svårt att gå till slut.
 
Det har börjat bli något ljusare på kvällarna och det gläds vi åt. Fast det blir ändå pannlampa ett tag till. Den ligger på laddning efter en ordentlig runda ikväll. Blåsigt men uppehåll i alla fall.
 
Helgen gick fort. Matte jobbade tyvärr. Igår var hon rätt mör efter en bedrövlig natt. Tyvärr kan jag ju inte göra så mycket mer än vara allmänt stöttande och ta hand om henne. Det är kanske inte så illa ändå. Eftersom hon inte kunde ta ledigt idag så är hon ganska trötter och det är utannonserat en tidig läggning. Det har jag inget emot!
 
I fredags träffade jag Elliot i Yddingeskogen och vi knatade på rätt bra och busade. Vad denna veckan har framför sig vet jag inte riktigt. Lite träning tror jag är bestämt än så länge men annars vet jag inte.
 
Tass & kram
/Lakkan

Roligheter

Helgen blev bra på alla sätt och vis! Vi inledde med fredagsmys i form av korvarunda och sedan hängde vi med upp till Lindeblads. Tack för en fin kväll! På lördagen åkte vi med Elliot & Ann till Teba och sedan gick vi i regnet i Fulltofta. På söndagen blev det spår. Finemang!!! Nu är det jobb för Matte igen och så även till helgen fast hon har lyckats sno till sig ledigt på fredag! Bra jobbat tycker jag! 
Ikväll har vi varit hos Lisa och tränat. Jag är lite missnöjd med att Voffsan tar av min träningstid fast man får ju ändå vara nöjd att det händer något kul. Voffsan behöver ju också styras upp så det är ju för ett gott syfte! Men framför allt är det kul tycker vi alla! 
Tass & kram
/Lakkan

Vinterdvala

Ja, ni är kanske några som undrar vad som har hänt med både mig, min blogg och Matte på sista tiden. Svaret är vinterdvala. Fast inte bara. Vardagen rullar på. December försvann i ett huj. Man kan säga att vi nästan blåste bort på kuppen! Månaden inleddes nämligen med väldigt blåsigt väder med stormen Sven och just då var i i Stockholm för Matte var på en viktig kurs. Alla tåg blev inställda men Matte är ju sällan rådlös så hon hyrde en bil och körde ner med mig i bagaget och Dagismatte i passagerarsätet. Vildhusse satt hemma och väntade i strömlös tillvaro men han hade till och med lagat mat till oss på gasolkök när vi kom hem. Så snällt och så skönt att vara hemma!
 
Sedan gick veckorna snabbt och så var det jul! Helgen innan jul träffade vi Wallander med flock och hade julafton i förskott hemma hos oss för sedan skulle de till Göteborg. Vi hann också med att träffa Lykke med matte Helene och Elliot & Ann såklart! Julen var lugn som vanligt för min del. Matte jobbade så för hennes del var det inte så lugnt. Sedan var hon ledig lite men jourade också en hel del över helgerna. Nyår kom med buller och bång... fast vi hade det ganska lugnt hemma i skogen. Elliot med flock kom till oss. Matte hade fixat en del så att vi skulle ha det mysigt och ombonat inne i huset och inte höra så mycket av det onödiga smällandet. Allt avlöpte väl och vi överlevde kriget! Nästa år får Elliot vara hos oss lite längre tror jag för det är svår beskjutning i Staffanstorp. Förfärligt att gå runt och aldrig veta när det ska smälla, bara att det kommer någon gång. Hjärntvätt för stackars Elliot.
 
Strax över en vecka har gått på det nya året nu. Ganska lugnt och lite händelselöst så här under vintertiden. Det regnar och regnar. Jag blir jättesmutsig när vi är ute och jag får utstå ständiga torkningar när vi kommer in! Vi längtar efter ljust och vår men vi får nog längta ett tag till.
 
Till helgen är Matte ledig och det firar vi förhoppningsvis med korvarunda med Walle imorgon kväll, spår i helgen, bus med Elliot och kanske lite till. Voffsan har förresten gjort sitt anlagsprov i viltspår och blivit godkänd. Heja henne. Jag försöker lära henne allt jag kan om spår. Det går ganska bra. Tänk att hon kan samla ihop sig så, jag tycker annars hon kan vara en smula spretig. Men jag tycker om henne och ibland tuggar jag lite på henne för att tala om för henne vem som bestämmer. Ibland leker vi och brottas och ibland får jag busfnatt när vi är ute men hon fattar inte busfnatt, hon står bara och tittar. Elliot däremot han hänger på och vi springer så det ryker i skogen. Förra veckan råkade vi välta Matte ute på Revinge. Det blev ett jäkla liv på henne fast hon skadade sig inte, det var en mjuk tackling.
 
Jag och Matte är så glada övervåra fina fyr och tvåbenta kompisar! Tack för att ni finns!
 
Tass & kram.
/Lakkan
 
 

RSS 2.0