Full rulle

Alltså jag har ju inte kommit till något söligt hem precis! Men min Matte kan inte gå och lägga sig i tid. Det tycker jag är störande för jag vill inte sova själv på natten. Då följer jag efter henne och lägger mig där hon är men tror ni hon är stilla särskilt länge??? I alla fall inte i natt. Men det kanske var lite särskilt. Hon packade och grejade. Idag ska vi åka på utflykt till ett ställe som heter Bastudden. 
 
Jag har fått fin passning två kvällar i rad för Matte har varit tvungen att vara iväg utan mig. Jag fick inte följa med första gången på valpkursen. Tydligen skulle Matte utbildas istället. Haha. 
 
I tisdags var jag hos farbror Elliot. Åh vad han är fiiin! 


Sen passade Voffsan mig igår! Finfint gick det! Igår hittade jag en skatt i skogen som jag rusade hem med! Tjingeling! Nu kommer taxin till Småland! 
 

Hejsan

Ja hej på er alla. Luna heter jag och är typ 12 veckor och 2 dagar. Som jag har jobbat för att lära mig tangenttassa. Jag har norpat min Mattes dator. Den heter Äpplet. Hon har en aj-fån också som hon pillar alldeles för mycket på. Den får jag inte låna.
 
Min blogg heter Vildhunden. Jag har fått den och nu får inte Matte skriva mer om hon inte har tillstånd från mig. 
 
Jag bor på ett bra ställe som heter Lakritsskogen. Matte har förklarat att det fanns en gång en alldeles särskilt viktig hund som hette Lakrits. Det var hennes skog. Men Lakrits försvann, ja hon blev sjuk. Sen var Matte hundlös. Ett hemskt ord faktiskt. Men så kom lilla jag! Och jag har fått ta över hela härligheten. Skog, trädgård, hus, blogg. Och en jättestor leksakslåda. Fast godast är det som Matte har på fötterna! 
 
När jag kom hit var jag bara 8 veckor och jätteliten och förvirrad. Jag hade massor med syskon där jag kom ifrån och så vips var jag alldeles själv. Ja inte helt själv ju men jag och Matte kände ju inte alls varandra. Nu börjar vi komma underfund med lite hur vi funkar båda två. Hon är en rolig prick. 
 
Jag har redan flera kompisar. Inte illa men jag är faktiskt rätt social av mig. En fin farbror Elliot, en rolig fröken Voffsa och en busprick GW och en lite stillsammare men fin Wallander. Han var Lakrits kille. Elliot var hennes bästa busvän och Voffsan var hennes bästa Voffsekompis. Så blev Voffsan och Elliot båda utan kompis och fick hålla till godo med varandra. Nu är dom också lite bästisar! 
 
Vi övar på lite olika saker Matte och jag. För en liten stund sedan höll vi på utomhus med lite ditt och datt men jag tappade bort mig och jagade löv för det är så fantastiskt roligt. Nu i veckan ska vi börja på kurs. Valpskola typ. Hoppas det är en rolig historia. 
 
Ibland måste Matte åka iväg till sitt jobb (låter tråkigt men hon säger att det faktiskt är roligt). Då kommer en snäll tant och passar mig, det är Mattes mamma. Hon är lite lugnare än min Matte (det är nog inte så svårt att vara det) och vi har det bra ihop! 
 
När jag kom hit var jag lite benig och liten men nu är jag lite hungrigare av mig och jag har vuxit rätt mycket redan. Matte väger mig och jag har nästan dubblat min vikt. Inte alls illa om jag får säga det själv. Jag ska bli en stor tjej en dag. 
 
Nu orkar jag inte skriva mer. Får hämta Matte för att hjälpa till att få in lite bilder. 
 
Jag ska bita dig i näsan! 
 
hejsan 
 
hittat en rolig sak men den var tydligen inte min 
 
ute i skogen
 
ett fynd
 
i bilen med Voffsan. 
 
Nu ska jag vila mig lite. Hejdå för nu. 
 
/Luna
 

Vaccinerad och redo för mer äventyr

Dagarna bara springer iväg! Lite jobb har jag haft, hemma med kollegor på möte men lite har jag också varit iväg och mamma har passar Luna. Det har gått utmärkt.

Idag blev det vaccination. Luna märkte inte ens att det stack till. 

Grävandet i rabatterna har tagit fart rejält. 

Vattenslangen är omåttligt populär


I tisdags passade vi Elliot. Han var inte så leksugen vilket Luna respekterade. Det fick sin förklaring sen för han blev kass i magen. 


Busat en del med Voffsan såklart! Strimla papper ihop är roligt. 

Fortsättning på Lunas utvecklingen kommer! 11 veckor idag

Tre veckor har vi bott ihop nu jag och Luna och vi börjar lära känna varandra lite. Hon är pigg och glad, framåt och inte alls rädd av sig! 

Vi har hunnit med en träff med Lykke och Helene på Revinge. Mysigt och fint väder! 

Luna poserar. Helene som är fotograf! 

En del bus med Lykke blev det. Mestadels kul tyckte Lykke. Fast en gång sa hon till och det fattade Luna. 

Fotograf Helene

Efteråt var det en trött liten tjej i buren. 

Fotograf Helene

Hemma är hon onödigt hjälpsam ibland! 
I lördags blev det Revinge igen men då med Elliot. 
Utsikt från en rygga! 


Puss på Elliot! 


Voffsan med! 

Idag tog vi ett litet bad i Tvedöra! 

Hämtar fint! 


Frusen och trött och söt!


Vilostund i sängen.

Ikväll blev det besök hos Elliot och kattspan! 


Luna och Lipton spanar in varandra


Men Elliot var roligast! 

Mycket spännande när poolen tömdes på vatten! 
Elliot kämpar på och badar fast den nästan är torrlagd

Efter alla roligheter blir man trött och när vi kom hem fick hon bäras in! 


Det går fort!

Dagarna går och hon växer trots sin lite hattiga mathållning. 7 kg idag! Börjar kännas lite tyngre när man bär! 

I lördags kväll blev det bad med Elliot och Voffsan i Vomb. Lite kyligt och blåsigt men fint! 

Alla tre på upptäcksfärd 


Liten och stor


Jag vill va som duuuu sjunger Luna! 

I söndags hade vi besök av mamma och sedan var vi bortbjudna.

Igår hade vi mest hemmadag. Fick hjälp (hm) med ogräsrensning och Luna fick ett litet badkar för att kunna bubbla vatten i 

Badbaljan


Blöt-söt

På kvällen kom Helene med grabbarna Walle och GW. Går jättefint. Walle bryr sig inte så mycket, GW vill leka! 

Kom igeeeen! 


Tokspring

Mys! 

Sen var batterierna slut! Laddning har skett under natten. Oftast torrt i sängen. Ut precis innan läggning och sen en gång vid fyra ungefär så går det bra! 

Regn idag. Då ska vi träna på att vara själv i bilen en liten stund. Tror inte det är problem, hon är trygg. När hon tjutet så är hon missnöjd inte rädd. 


Nya upptäckter för Luna

Dagarna går så fort! I onsdags träffade vi Ann och Elliot. Voffsan var också med! Luna har kommit på att det är så roligt att knata på egna ben så det blir lite gnäll i ryggan. 

Det svarta suddiga till vänster är Luna!

När vi kom tillbaka till bilen var hon riktigt trött! 

I torsdags var vi vid Snogeholmssjön och badade. Döm om min förvåning när Luna doppade huvudet flera gånger. Trodde bara jag skulle ha en hund i livet som gjorde så dvs Lakkan! Fick det inte på bild tyvärr. Däremot Sandtrollet! 

Roligt att sandbada. 

Voffsan och Luna har funnit varandra
Omvända roller har det också varit med Luna underst. 


Ibland kan man bara ligga lugnt! Snygg platsliggning förresten! 

Igår var en lugn dag. Luna sov mest. Kanske biverkningar av fästingpillan Bravecto. Eller bara trött av äventyr. Hoppas nu vi slipper fästingar, hon hade redan haft två, en som kröp och en dom satt fast. Panik! Något måste hon ha. Bravecto har varit väldigt bra hittills på de hundar jag vet provat. Fula halsband står jag inte ut med, nästan varenda valpfoto av finaste Lakkan förfulas av Scalibour halsband. Spot on på bandhund funkar sådär. På Lakkan var det helt meningslöst. Lite läskigt med Bravecto att ge en pilla som inte går att få bort men ingen som haft problem hittills. 

Trots att det var varmt och trött kunde lite bus orkas med! 

Så fiiin lång slang som är onödigt ihoprullad. 

Idag efter liten liten morgontur så ville Luna in. Såklart fick hon det. Jag gick en runda i trädgården. När jag kom in såg det ut så här! 


Innan har hon inte velat gå upp i soffan, tyckt det var läskigt. Nu är det nya sovplatsen tror jag! Får se vad dagen ska innehålla. Lite träning in emellan försöker vi få till. Inkallning och sitt är fokus. Sen kommer ligg och sitt kvar men det får vänta lite.

Hon väger 6,2 kg nu. Går uppåt alltså trots att hon äter väldigt sparsamt. Lite tunn över rygg och rumpa. Hoppas hon tar sig lite bättre framöver!


Det händer saker varje dag!

I måndags kom Helene och grabbarna Walle och GW på besök. Snälla fina grabbar som gärna gav Luna pussingar! 

Det blev en rätt lång tur i ryggan och det gick utmärkt! 

På senare eftermiddagen fick Luna följa med till Lund. Hennes slutsats var nog att skogen är bättre! 

Efter det en tur till Dörröd. Sen var det lilla livet helt slut. 

Igår åkte vi och handlade lite. Luna var med i ryggan på Willys! Sen var vi hemma och det grävdes en del. 


Slaktades pion
Jagades vattenslang och munstycke 
Sen måste man rulla sig!


Hon hittade ett gammalt märgben som Voffsan hade gömt! Snokade lite i Dogland
Betade blommor i rabatten! Framåt kvällen åkte vi med Voffs och Gunilla till Sövde för ett första utomhusbad! 

 Gick finfint. Simmade nästan. 

Som avslutning på dagen attackerades och erövrades mina gamla sandaler. Nä förresten, avslutningen var åskväder men Luna brydde sig inte så mycket om det tack och lov. 

Nu en ny dag. Tyvärr har mördarsniglar hittat hit, har varit förskonad innan. Efter snigeljakt samlar vi oss inför nya små äventyr. 

Snälle farbror Elliot

Igår hade vi ett ärende till Ann & Elliot. Utmärkt för bilåkandet måste tränas. Det går ganska bra nu. Bara yl de första fem minuterna. 

Elliot kände igen billjudet på långt håll. Så många gånger vi åkt förbi där med Lakkan. 

Elliot tycker Luna är det finaste han har sett på länge. Ända sedan han såg Lakkan fast det var ju på ett annat sätt. Hon var bästis i vått och torrt, hans närmaste vän i livet. Luna är en liten liten skrutt men oj så fin hon är. Han blev alldeles jätteglad och visste inte riktigt vad man kan göra med en sån liten. Men om man är stor måste man vara snäll säger Elliot. 

Stor och liten säger hej ❤️Lite försiktigt. 

Jag vågar nog...


Puss! 


Visst e jag sööt Elliot! 

Man blir trött av att åka bil och träffa kompis. 

Magen upp, jag är ju en flatte! 


Man kan också dra ner Mattes kläder från stolen och sova på 


Bära är den stora livsuppgiften! 

Idag är det måndag. En vecka har Luna bott här nu. Rätt kavat, hjälper till med både det ena och andra. Igår flög ogräset så det rök i rabatten när hon hjälpte till att rensa. Men vissa saker är ännu lite läskiga, som att Matte försvinner in i duschen! 

Hon äter lustigt på morgonen. I små omgångar om ca 5 tuggor vardera! Suck! Som jag fjäskar. 

Idag får vi fint besök av Helene och grabbarna om en stund. Dom stora får mest titta på Luna. En tur i ryggan kanske 😊


9 veckor idag

Snart har vi campat ihop i en vecka! 


Soffan invigd! 

Igår utforskade hon bäcken och dammen hos föräldrarna! 

Sen var vi iväg en sväng och tränade på att åka bil och hälsade på hos Voffsan! 

Idag har vi hunnit jobba lite i trädgården 

Bra träning inför trutarna som brukar skymma sikten. 


In med grönskan...Flyttat från hallen in i v-rummet. Hon avancerar! 

Äter lite bättre. Blöter inte upp samt tillägg av lite Royal junior burkmat. Den tycker hon om! Ett halvt kg har hon gått upp sedan i tisdags! Inte så illa ändå. Hon får i sig det hon behöver verkar det som. RSS 2.0